Hundra stycken !!!

2009-12-30 klockan 01:51:39


Nu har man varit så duktig så man har fixat till 100 st blogginlägg i bloggen och detta måste ju nästan firas.
Har väntat för att komma till detta då det står 100 på hur många inlägg man har i bloggen, och nu gör det äntligen det. Och nu är det bara vänta tills det är 200.
Bloggandet fortsätter mot en högre siffra !!!

Puss och Kram från Pucko

Shoppa...

2009-12-30 klockan 01:47:13


Nu ska det shoppas !!!
Äntligen får man lägga lite pengar på sig själv och saker till sig själv igen. Minnet av att shoppa har suddats ut i mitt huvud och jag kommer knappt ihåg känslan när man shoppar.
Vet inte hur dagen kommer kännas när man är och shoppar, kommer kännas konstigt kan jag tänka mig...
Känner lite panik faktiskt, vet inte om jag vill eller klarar detta längre...
Uppdatering från shoppdagen kommer :)

Puss och Kram från Pucko

Måndag - Oj då...

2009-12-30 klockan 01:31:18


Måndagen var en dag när det var fullt upp med saker att göra, behövde dock inte stressa järnet av mig. Men hade saker hela tiden att göra och hade även en lista att bocka av sakerna med så jag verkligen skulle komma ihåg att göra allting så jag inte missade något i farten. Kan lätt bli så när man är i full fart med att åka mellan alla saker, och det skulle inte vara så kul om man nu gjorde det. Kan lätt bli fel i planeringen då !
Försökte ta mig ur sängen vid 9 och gjorde mig klar för att åka, packade ihop en hel del saker som det kändes som man glömde allting. Det är det jobbiga när man ska iväg på saker att jag känner att det känns som att jag har glömt massa saker.
Sedan så tillbringade jag några minuter framför spegeln också, har nu kommit in i en fas då jag måste sminka mig innan jag går utanför dörren. Känner mig så mycket finare då och så mycket fräschare, och jag trivs mera med mig själv. Det tråkiga är bara att jag inte är så duktig på att sminka mig själv så det blir samma tråkiga sminkning varje dag. Skulle gärna vilja lära mig lite mera om sminkning och på vilka sätt man kan sminka så man kan förnya och ändra lite på sitt utseende. Någon som vill lära mig ???
Sedan var det bara att packa in allt skit i bilen och åka vidare till Zandra för att lämna tillbaka lite pengar som jag var skyldig henne, snackade lite skit också. Åkte sedan en vända runt min mamma för att sno en bit av Silltårtan, var 2 dagar sedan som jag käkade av den och det började bli dags för den att vandra vidare till soptunnan om ingen käkade upp den.
Så jag kastade i mig en bit av tårtan och så var jag även så fräck och snodde med mig en bit. Var ganska så mycket kvar och åt ingen upp den idag så behövde man kasta den, och man kastar inte Silltårta i min värld !!!
Blev sedan lite bråttom för mig så in i bilen igen för att sedan köra ner till Rimbo, och såklart så hamnar man efter en bil med hästsläp som kör max i 60 km / h. Och stressad som man var och inget tålamod för att ligga bakom denna så tog jag min chans att köra om detta ekipage när det fanns tillfälle, men då tränger den jäveln ut mig i snövallen !!! Fy fan vad arg jag blev, men jag ställde mig på gasen och bara körde om honom.
Väl nere i Rimbo så åkte jag till sjukgymnasten, och när jag väl var där så berättade jag om mitt knä och att knät pallade nog inte att träna idag. Och hon sa absolut att jag inte skulle träna då för då blir det bara värre. Så ingen träning idag, men fick då TENS - behandling istället. Vilket hjälpte inte ett dugg som vanligt =(
Fick lite telefonnummer av henne som jag ska ringa för att få mera hjälp med mitt knä, så ska försöka ringa dem så fort jag kan. Även tillbaka igen på Onsdag för ny behandling, skulle ha tränat då också men blir ingen mera träning nu.
Efter sjukgymnasten så åkte jag till jobbet där jag träffade några arbetskamrater som jag snackade med en stund, och när chefen var ledig så pratade jag även med henne... Jag är intresserad av nattjobb och finns jobb under natten vissa gånger, men enligt min chef så var det inte aktuellt i dagsläget =( Men hon är så omständig ibland, men skulle komma efter nyår så får vi se vad som händer. Kanske inte är helt omöjligt och sedan så har jag ju visat att jag är intresserad iaf och det är ju huvudsaken så då kanske hon hör av sig någon gång och frågar om jag är intresserad fortfarande.
Pratade sedan lite med mamma som jobbade när jag var där...
Efter besöket på jobbet så åkte jag ner till Granngården, var lite intresserad av att kolla lite priser på foder som jag funderade på att köpa till Kryssan. Det slutade med att jag köpte en säck med kli, en säck med Groov90 som hon får äta lite av nu då hon får vara utan betfor ett tag, fodermått, saltsten till hästarna på lösdriften och sedan en ny fodertunna på 70 l. Så det blev lite saker faktiskt ändå, var dags att köpa en ny fodertunna också då det är mycket foder men dåligt med plats för de.
Var även en sväng till Presentaffären där jag köpte en lite försenad julklapp till Linn, fått en julklapp av henne och känner att jag vill ge något tillbaka till henne. Även om det kanske inte kostade så mycket, men det är inte värdet utan det är grejen av det man gör som betyder något. Så en liten julklapp blev det !
Sedan bar det av till stallet för att lasta av alla saker och fixa det där det skulle vara. Men tyvärr så kom jag inte så långt för när jag var på grusvägen till stallet så kommer jag i en kurva där man inte ser ett skit. Lika rädd varje gång när jag kommer i den kurvan för att få möte, och såklart får jag det idag och inser det försent så jag ställer mig på bromsen och får lite smått panik. Och självklart så var det ju en bil med hästsläp också som verkligen inte flyttade på sig. Så det var snövallen vid diket som stoppade mig, vilket jävla tur att det inte gick fortare än vad det gjorde. Körde som max i 50 km / h, men som sagt körde med framhjulet ner i diket och snövallen som stoppade mig. Inser att jag mer eller mindre har kört i diket, lägger i baken för att sedan inse att jag sitter fast där i diket. Kommer varken fram eller bak och måste ha hjälp med att komma upp. Och bilen med hästsläpet åker bara vidare och ingen respons för att kolla hur det gick för mig. Hela världen rasade för mig, och jag fick ringa till min pappa som var ledig från jobbet idag så han kom för att hjälpa mig. Kom en äldre kvinna förbi och frågade om jag var skadad eller om jag frös, men ingen fara med mig inte. Bara att världen var upp och ner och jag var både förbannad och ledsen. Sedan så kom pappa och hade med sig farfar så vi grävde bort lite snö och så kopplade vi på allting. Hade bråkat med att få fram öglan som låg i bakluckan under allt foder såklart. Pappa körde sin bil och så körde farfar upp min, och jag stod bara och hoppades på att framkjolen skulle sitta kvar på bilen, snön under bilen tog emot och det vara knakade i kjolen och den böjde sig mera och mera framåt. Fan om den hade lossnat, men den satt som tur var kvar. Och inga skador på bilen tack och lov ! Tänk om det hade gått fortare, då hade jag varit ute i skogen och då hade träden stoppat mig. Satt bara och tänkte på vad som kunde ha hänt... Har alltid varit rädd för denna kurva, kommer vara mera rädd nu !!! Väl i stallet så packade jag ur allt som skulle vara i stallet, och fixade med tunnor och foder och det blev så bra så =) Hämtade sedan in Kryssan och så pysslade jag om henne, blev en ordentlig ryktning idag. Och sedan gick vi ut en stund på ridbanan så longerade jag henne lite. Var rätt mycket snö där så hon fick lyfta rätt mycket på benen, vilket var bra tycker jag. Verkade som Kryssan tyckte det var rätt kul också, såg så ut på henne iaf och hon var så duktig och glad =)
Och Linn kom också en stund till stallet så vi snackade lite skit, hon har varit borta några dagar men är tillbaka nu igen. Så kul att ha dig hemma igen =)
Hon fick sin julklapp som hon blev väldigt glad över, vilket gjorde mig glad också !
Kryssan fick sedan sin mat, utan betfor men istället fick hon lite Groov90. Får se om hennes mage blir lite bättre igen, inte kul alls det här inte.
Efter att hon hade ätit upp så fick hon gå ut i hagen igen och jag gjorde klart allting i stallet. Sedan så var man klar för dagen i stallet.
In i bilen för att åka ner till Rimbo igen och köpa påfyllning till mobilen, och sedan började resan mot Stockholm och jag vidare ut på äventyr. Så skönt att komma bort ibland, men massa blandade känslor...
Idag var det dags för att åka hem till Ging i Stockholm för att tillbringa natten hos henne för att sedan åka till Skärholmen imorgon för att shoppa loss =) Ska bli underbart att gå och shoppa igen, vet inte alls när jag shoppade förra gången... Kommer inte ens ihåg det och känns lite konstigt också att man kan shoppa lite igen, och att ingen annan tar ens pengar.
Så stannade på en middag först på Mc Donalds och sedan åkte jag till Ging på hennes jobb. Och var med henne där en stund och sedan åkte vi hem till henne då det inte hände så mycket. Snackade en massa skit och kollade lite på tv, och klockan går ju så fort när man sitter och snackar så efter ett tag så var det sängen som gällde.

Och ibland förstår jag inte på vissa saker...
Men annars var dagen rätt okej med full fart hela dagen med uppbokade saker, vilket jag gillar. Förutom det där med avåkningen, och för första gången så kan man säga att man har åkt av vägen. Och som pappa skrev så fick han ju hjälpa sin dotter på sin första avåkning. Men såklart var jag ledsen, men mera förbannad och jag säger bara hästfolk... Visst jag är i den gruppen också, men hästfolk är en klass för sig...
Men jag lever och bilen är hel och tänker inte nöta detta längre, bättre att försöka glömma.

Puss och Kram från Pucko

Suck...

2009-12-28 klockan 02:47:44


Jag vet inte längre...
Värdelös...
Bra eller inte...Ny bild, vad tycks ???

Puss & Kram från Pucko

Dagar...

2009-12-28 klockan 02:43:43


Nu är man några dagar efter igen, när man missar en kväll så kommer man alltid efter. Men alla gånger så orkar man inte eller så har man ingen större lust att blogga.
Man är inte tvungen, men jag känner mig lite tvungen ibland... Bloggberoende kanske !?
Har inte hänt så mycket speciellt under dem senaste dagarna faktiskt, lite smått och gott här och där är det väl på listan som har hänt.

Under Fredagen så jobbade jag hela kvällen, från 13.30 till 21.15. Och jag jobbade med en annan vikarie som inte jobbar där så mycket och hon kände inte mig så heller. Så man var ju lite smått orolig för hur det skulle gå, men det gick så bra så =)
Och tiden på jobbet var så lugn så, hände inte mycket under detta arbetspass. Jobbade en stund med min underbara Elisabeth och vi snackade en massa och jag fick veta en hel del smaskiga saker... =)
Som sagt arbetspasset gick bra och det var lugnt, en boende borta under kvällen och alla andra var som dem brukar.
Och innan jag åkte till jobbet så var jag ju självklart i stallet och gav min häst mat och kollade till henne idag, hon fick vila idag för jag hade såna smärtor i mitt knä så ville inte anstränga det mer än vad jag behövde.
Och fick bara ondare och ondare i mitt knä, och när jag skulle åka hem från jobbet så kunde jag knappt köra bil. Gjorde så förbannat ont att gasa, och jag funderade under resan hem om jag skulle göra något så jag bröt av knät helt så dem verkligen måste göra något med mitt knä. För går det av så kan dem ju inte skita i det, eller ska man vara så säker på det i dagens läge ?!
Fast skulle man nu bryta av skiten så kanske man får värre skador än vad man redan har, så jag får nog pinas med smärtan ändå. Men det tar så grymt på krafterna, man tappar allt som heter livsglädje och att kämpa vid denna underbara smärta... =(

Under Lördagen så åkte jag till stallet och så red jag faktiskt ut på min häst, kunde inte låta bli för det kliade så mycket i fingrarna. Testade faktiskt att rida i dressyrsadeln idag för att se om det gjorde någon skillnad för man sitter ju på ett annat sätt i den än i allroundsadeln, och det var lite bara lite bättre med dressyrsadeln. Men ibland får man glömma smärtan för ett tag och bara rida och tänka på det mysiga med Kryssan, och det funkar lite iaf =)
Så vi red fram och tillbaka till Igelsjö, en liten runda med lite trav med i leken och Kryssan var pigg och glad som vanligt.
Efter stallet så var jag hem en vända och bytte kläder och åkte sedan vidare hem till min mamma då jag skulle fira lite jul hemma hos henne också. Och mormor var även där så väldigt kul att få träffa henne lite, och tiden hemma hos mamma idag var helt underbar och rolig =)
Fick även lite juklappar, har fått väldigt många bra att ha grejer i julklapp i år som jag verkligen kommer ha användning för. Vilket jag är väldigt glad, tacksam och nöjd över =)
Mamma fick även sin julklapp, sitt nattlinne med Nasse på och hon blev så glad så <3
Sedan så var det dags för mat, vi käkade lite julmat och jag fick äntligen äta Silltårta igen. Jag verkligen älskar Silltårta, och jag kan inte leva utan den !!! Och det bästa av allt är att man bara får äta den 2 ggr / år då mamma gör den till jul och midsommar, och då får man verkligen längta efter Silltårtan så det gör att man verkligen njuter när man får äta den. Är helt galen i denna Silltårta och det säger även mamma också, hon hade gjort en bara för att jag skulle komma denna dag <3
Du är go du mamma <3
Efter en massa mat så var man så proppmätt så man trodde man aldrig skulle bli hungrig igen, kändes fan som man rullade fram och magen såg ut som jag var i 5:e månaden.
Kollade även på " Stenhuggaren " på tv:n med mamma och mormor, och sedan så åkte jag vidare.
Åkte då hem till Emma då det var lite " party " där med en massa människor, så fick träffa dem och även träffa underbara Carro. Har inte träffats på länge nu, icke bra detta !!!
Så jag var där en stund och umgicks med dem, men kändes som jag inte var så social direkt... Men jag kom dit och var där iaf.
Åkte sedan hemåt och Sofie åkte med mig så jag körde hem henne, och sedan åkte jag på ett litet äventyr. Åkte ner till skolans parkering för jag tänkte leka och sladda lite med bilen. Och denna parkering var alla på förra året och jag tänkte att det var väl redan uppkört där då när jag kom. Men jag upptäcker när jag kommer dit att det inte är ett enda hjulspår där, så jag tog oskulden på denna parkering denna natt =)
Körde upp hela parkeringen och jag hade så jävla kul och bara satt och garvade, då mådde jag bra och man glömmer alla sår och allt det jobbiga för en stund. Och det är helt underbart när man kan göra detta, och jag kör och gör saker bäst när jag vet att ingen absolut ingen kan titta eller se på mig medan jag gör saker. Som då när jag var på parkeringen så visste jag att ingen var där och kollade på mig och att ingen såg mig, då kör jag som bäst !!!
Vet inte hur länge jag höll på att sladda runt i ringar, sladda runt en hög eller göra åttor, men jag höll på ett bra tag. Tog även bilder på min uppkörda parkering och bilder finns på min Bilddagbok ( MrsOzzie ).
När bilen var varmkörd och parkeringen var uppkörd så åkte jag hemåt igen med ett stort leende på läpparna.
Försökte sedan sova, men har väldigt svårt för att sova på nätterna nu... Kommer inte i säng förrän vid 03 - tiden och sedan ligger jag och läser ca 45 min eller något sådant och sedan försöker jag somna vilket inte är det lättaste =(
Så nu har man väl sömnsvårigheter också, eller ?!
Har förresten lånat en bok från en arbetskamrat, " 14 år till salu " heter den och jag håller på att läsa den nu när jag inte kan sova. Hemsk bok, bara det att jag gillar att läsa sådant av en konstig anledning.

Under Söndagen så har det inte hänt mycket alls inte, hade en lång sovmorgon idag faktiskt vilket var rätt nice. Men det tråkiga är att jag aldrig vaknar pigg längre på morgonen / dagen. Vaknar och somnar om för jag vill sova lite till, vaknar igen och hoppas på att man är pigg. Men det är jag aldrig, inte så pigg som man vill vara när man vaknar. Kan inte somna på nätterna och kan inte komma ur sängen på morgonen, man kanske ska skita i att sova en natt så kanske man blir trött ?!
Fixade lite hemma efter jag hade klivit upp ur sängen, städade lite smått och fixade med mina julklappar jag har fått i år =)
Gjorde sedan iordning mig för att åka ner till stallet innan det blev mörkt, Kryssan fick vila idag också tyvärr. Kommer nog bli rätt mycket vila för henne nu, och det mår jag inte alls bra utav =(
Hoppas jag får en tid snart till Otropeden så det händer något, för nu den senaste veckan har jag haft bara ondare och ondare och det blir bara värre och värre. Knappt kunnat gå vissa gånger och har så ont så jag mår illa och vill inte gå. Vilket även Kryssan får lida för, för det gör jävligt ont att rida och longera kan jag ju göra. Men att gå runt i snön på ridbanan är också en pina, för är det ojämnt underlag så gör det ont som fan och att gå i snö är tungt också. Så jag är lite fundersam och ledsen...
Kryssan fick iaf komma in och jag borstade henne och myste med henne <3 Hon är fortfarande svullen på sitt vänstra bakben, inget sår men är svullen och vet inte alls vad hon har gjort. Kanske är bra att hon blir skadad nu när jag är skadad för då får hon också vila. Men vill ju absolut inte att hon ska bli skadad och det får räcka nu med skador på henne !!!
Kryssan fick även sin mat, och det är jag också fundersam över... För nu börjar hon bli väldigt lös i magen igen, och vad ska jag hitta på ???
Så nu får hon vara utan betfor några dagar igen så det lugnar sig. Gjorde så förra gången, men dessvärre verkar ju inte potatismjöl eller kli hjälpa henne heller för hennes mage. Kanske ska köpa något annat kraftfoder som t ex Kraft. Eller har ni något annat förslag ???
Åkte sedan hemåt igen och även idag tog jag mig till skolans parkering för att leka av mig lite, så det blev även lite sladda idag med. Bara det att nu hade det varit några andra där och sladdat också, vet att min bror var där med 245:an och lekte lite för det sa han till mig. Men vet inte om fler hade varit där, då det låg en ölflaska på parkeringen. Så jag sladdade runt den och försökte att inte köra på den, och jag klarade det och det blev även en massa åttor och ringar. Lika roligt idag som igår, och nu vill jag bara mer och mer och ha större och större ytor så man kan komma upp i lite fart. Jag vill !!!
Under kvällen så var jag bara hemma, åkte ner en vända med pappa till Rimbo för att handla lite saker och mat för kvällen. Spännande resa i 110 km / h och sladd hit och dit, tur att man känner sig säker iaf när man åker med sin pappa.
Blev underbar god mat med oxfilé och pommes frites till, alltid gott med pappas mat.
Kollade på film med pappa och Andreas under kvällen och myste i soffan, och fixade en massa här såklart. Kan inte vara utan min dator, så fixat en massa bilder och även lagt upp dem på Bilddagboken och ska sedan även lägga ut några på Facebook, och sedan har jag även bloggat nu.
Så nu är jag ikapp efter ett långt blogginlägg med lite läsning iaf.
Ska väl försöka gå och lägga mig nu då och läsa några kapitel ur boken så jag kanske kan somna sen, klockan är ju 02.31 nu så det börjar väl bli dags för det nu.

Annars är det väl rätt okej med mig, förutom all jävla smärta och sömnproblem. Det är samma gamla vanliga med mig...
Hoppas allt är bra med er läsare efter årets julhelg och hoppas ni fått många fina julklappar =)

Puss och Kram från Pucko

Bilar...

2009-12-26 klockan 03:03:58


Jag måste bara ta och skriva av mig om detta i ett blogginlägg...
Men jag är så sjukt jävla less på andra bilförare som finns i trafiken, HÅLL ER PÅ ERAN JÄVLA SIDA AV VÄGEN !!!!!!
Är så sjukt trött på att behöva väja för var och varannan idiot som ligger mer på min sida av vägen då det ofta bara finns 3 spår på vägen nu när det är snö.
Så då får jag väja ut i snön och smeka snödrivan vid diket bara för att andra ska sno åt sig spåret i mitten av vägen...
Och jag blir helt galen varje gång detta händer, vad ska jag göra för att ni ska flytta på er lite ???
Ni äger inte vägen och ni kan fan flytta er några centimeter så jag slipper väja och få sladd på min bil varenda gång en sumprunkare kommer och tror att ni äger hela vägen.
JAG LACKAR BÄVER PÅ ER !!!!!!!!!!

Morr och tut från irriterat Pucko

Torsdag - Julafton + jobbdag...

2009-12-26 klockan 02:55:51


Det är helt sjukt, nu är det jul igen och jag har inte ens hunnit smälta förra julafton 2008... Hänga med i svängarna här hinner man inte för allting går för fort.
Själva julafton detta år så var det full rulle hela dagen och den började rätt okej men slutade inte alls som ingen hade önskat...
Dagen började med att jag gick upp kl 9 och så gjorde jag mig iordning för att åka till stallet, älskar att vara i stallet på julafton och väldigt mysigt att ha häst då såklart. Funderade på natten till idag om jag skulle ut och rida en julritt på självaste julafton med Kryssan idag. Och väl i stallet och Kryssan var inne så gjorde jag iordning henne för en ridtur, och det är nog bland det mysigaste som finns att rida ut en sväng på julafton. Visst julafton är ju nästan en vanlig dag, men just känslan att rida på sin häst denna dag gör en glad i hela kroppen.
Kryssan med julkulor och glitter på sig och jag med tomteluva så red vi ut och på hemvägen tog vi en galopp över åkern, och Kryssan var väldigt pigg och galen idag =)
Allting gick bra under ridningen, det enda som var var att jag fick bara mera och mera ont i knät. Så snart kommer jag nog inte kunna rida mera om det ska hålla på och fortsätta såhär...
Kryssan fick sin mat och sedan ut i hagen igen och jag åkte vidare hemåt igen efter en mysig stund i stallet med mysiga människor =)
Väl hemma så gjorde jag mig iordning för att dra till farmor och farfar på grötlunch innan det var dags för mig att dra vidare till jobbet. Duschade av mig lite, bytte kläder och på med lite smink så var man klar för dagen, och jag hade så himla ont i mitt knä nu så kom på att jag hade ju Voltaren värmeplåster i min väska. Så tog ett sådant plåster vid knät för att testa, värmande plåster som ska lindra smärta i 10 timmar. Och jag kan säga att det värmde verkligen och det var så skönt, men hjälpte inte ett dugg mot min smärta i knät. Ingen verkan alls på det så det var väl att kasta pengarna i sjön. Klart jag kan använda det andra plåstret till något annat där jag har värk.
Öppnade mina julklappar som jag fått av Linn och en mycket god vän från Stockholm under tiden jag bodde där... Av Linn fick jag en super snygg röd grimma till Kryssan, den var riktigt snygg ! Problemet med den är att det är X - Full i storlek på den så risken är att den kan vara för stor för henne... Men vi får testa och se, men tackar väldigt mycket för den =)
Och av min goa vän fick jag en I- or tomteluva och ett mjukis djur med I - or såklart, tomteluvan hittade jag själv och sa att jag ville ha men inte hade pengar till den. Och då fick jag den i julklapp, så smart =)
Åkte över till farmor och farfar för lite gröt, och hungrig var jag så det var ju alldeles utmärkt. En tallrik med gröt och sedan lite kaffe och efter det så var det bara att åka till jobbet.
Jobbade mellan 15.00 - 20.00 idag på mammas avdelning så jobbade 45 min med mamma. Fick då en julklapp av henne , och det var ett presentkort på 330 kr på KOOL & CO här i Rimbo så jag kan äntligen klippa mig. Ska få flera julklappar av henne på Lördag då jag ska hem till dem och fira lite jul. Vill ju så gärna klippa mig, men hur ska jag klippa mig är frågan ???
Jobbade med min psykolog Eva - Britt idag, och arbetsdagen var inte ett dugg ansträngande. Vi satt mesta tiden och rullade tummarna och snackade en massa istället för det fanns knappt något att göra. Var en del boenden som inte var hemma, så det var 3 boenden vid middagsbordet och sedan en passning vid middag och en matning.
Var att hjälpa några i säng under kvällen, men även det gick fort så kvällen gick väldigt långsamt. 5 timmar på jobbet brukar kännas så kort, men idag så var dessa 5 timmar som ett 8 timmars pass.
Fick även en julklapp ifrån mina chefer, en ljuslykta. Den var riktigt fin och kul att få en sak istället för en chokladask som vi fick förra året.
Fick även äta mammas underbara Silltårta på jobbet som hon hade gjort och tagit med till mig, så Eva - Britt och jag käkade Silltårta och kollade på tv:n.
Hade även på mig min I - or tomteluva under hela dagen och det var väldigt uppskattat på jobbet kan jag säga, så kul att höra att man var en tomtenissa. Alltid lika kul att höra när dem blir glada av att man kommer tillbaka och hjälper dem om och om igen...
Efter jobbet så åkte jag tillbaka till farmor och farfar igen och firade lite jul, dem andra hade ju redan käkat julmat och öppnat sina julklappar.
Så när jag kom så käkade jag lite julmat och sedan så öppnade jag mina julklappar, vilket jag inte trodde jag skulle få så mycket julklappar som jag fick. Men riktigt nöjd och glad över mina julklappar =)
Finns bilder på min Bilddagbok på alla mina julklappar !!!
Och jag vill bara säga stort tack till er för alla underbara och fina julklappar ni har gett till mig <3
Och den värsta juklappen var väl mitt egna knä, under julafton så hade jag såna smärtor i knät som jag aldrig har haft. Värsta dagen med smärta hade jag idag, och jag kunde knappt gå eller köra bil hem från jobbet =(
Funderade i bilen påväg hem om jag skulle ta och bryta av knät ordentligt så kanske man kan få någon hjälp med sitt knä någon gång, för då måste dem göra något...
Så julen slutade i stora smärtor och jag knaprade Citadon som inte gav någon verkan för 5 öre =(
Resten av julaftonskvällen så satt jag framför datorn och hade ont och hade ingen större lust med livet då inte...

Annars så var julafton okej, den var ändå ganska så jobbig då det ligger massa i huvudet som minnen och som nöts upp igen och finns där och oroar en...
Vilket är en andledning till att jag inte har någon större lust att fira högtider längre, vill hellre åka bort och göra något helt annat än att tänka på att fira. Blir bara jobbigt för mig =(

Det var min julafton det, hur var din julafton ???

Puss och Kram från Pucko

God Jul

2009-12-24 klockan 01:19:03


God Jul På Er Alla Vänner och Läsare !!!
Ha en underbar julafton =)
Puss och Kram från Pucko

Onsdag - Sjukgymnast + jobbdag...

2009-12-24 klockan 01:12:41


Idag blev det en lite rörig dag, rätt mycket att göra och mycket åka fram och tillbaka. Men det är alltid kul när det är lite variation på dagarna, ena dagen lugnt och inget bestämt och nästa dag så är det åka dit för att sedan hinna dit.
Men dagen började inte som jag ville och för första gången i mitt liv så har jag försovit mig !!!
Har aldrig försovit mig omedvetet, utan jag har alltid gått upp i tid och inte haft några problem med det.
Men hade min personliga väckarklocka idag, och jag vaknade till och kände mig så pigg och tittade på klockan och insåg då att klockan var 9.40 * PANIK !!! *
Skulle vara hos sjukgymnasten i Rimbo kl 10, och min väckarklocka skulle ha ringt kl 9 vilket den inte hade gjort då jag inte hade vaknat.
Kan säga att då var jag superpigg och kastade mig upp ur sängen för att slänga på mig kläder för att sedan ta jackan och min väska och sedan på med skorna och ut till bilen. Väl ute så ser jag att det har snöat ute och måste sopa fram bilen, det är typiskt när det är något sånt här som händer.
Startade bilen och sopade av bilen med ett raskt tempo, tog det mesta men väldigt slarvig. Hoppade in i bilen och la i backen för att sedan köra ner till Rimbo som en galning mer eller mindre.
Och gick utanför dörren 9.45 och när jag väl stod på parkeringen utanför sjukgymnasten så var klockan 10.01, jäklar vilket flyt och vilken tur =)
Innanför dörren gick jag som att inget hade hänt och började med mitt träningsprogram, redan varm i kroppen så började man cykla och man blev varmare. Och körde även hela träningspasset 2 ggr idag och ska egentligen göra det 3 ggr på varje övning, men börjar med lite mjukstart. Behöver då inte cykla mera än 10 min, utan bara göra mera av det andra.
Och det kändes i knät idag att man hade gjort något igår med det, ingen skön känsla var det iaf =(
Träningspasset klart och nya tider igen till nästa vecka, och jag kunde åka därifrån och åkte då och tog ut pengar för att kolla om lönen hade kommit och hur mycket det var.
Och lönen hade kommit, och den var inte lika bra som lönen innan men hade ju fått pengar iaf =) Har ju iaf lite att leva på såklart.
Åkte sedan till Granngården och införskaffade mig lite julklappar till Kryssan, som alltid får mest av julklappar varje år <3
Köpte ett schabrak på rea, nya boots och hästgodis och sedan så införskaffade jag mig lite sårvårdsprodukter så jag har själv när olyckan väl är framme. Så lite bomull, jodopax och blåspray fick det bli idag och jag har lite resurser nu när Kryssan skadar sig.
Så då gjorde man av med 600 kr bara sådär, men men har man lite nytt till Kryssan igen. Prylnörd när det gäller Kryssan !!!
Åkte sedan till stallet för att pyssla om Kryssan lite, och hon gillade sitt nya godis från Granngården med hallonsmak och hon var nästan helt galen i godiset.
Borstade av Kryssan och gosade lite med henne, hon fick även vila idag då jag hade så ont och lite ont om tid för att hinna motionera henne.
Tvättade sedan av såret på svansen och det såg inte så mycket värre ut idag, hade vätskat en del men gjorde fortfarande ont på henne.
Hon fick sedan mat som vanligt och sedan ut i hagen igen, och jag åkte hem en vända då jag fick ett väldigt glatt välkomnande hem då Axa var hemma hos oss. Vi ska vara hundvakt till henne under dygnet, och hon var så glad så och pratade som tusan med mig när jag kom hem, hon är så söt och man saknar henne så <3
Fixade lite saker hemma och sedan var det bara att åka igen, åkte tillbaka till stallet för att hämta upp Linn och så åkte vi ner till Rimbo. Vi var in en sväng på Chocolate ( Stavning ? ) i Rimbo och Linn bjöd mig på fika som tack för skjutsen, en riktigt trevlig fikastund med en hel del snack blidde det...
Linn åker till Gotland över jul och kommer sakna dig dessa dagar vännen, hoppas du får det bra på Gotland =)
Tack för idag vännen min och även för julklappen, som jag öppnar på julafton såklart. Hade så gärna velat ge dig en julklapp också, men det kanske kommer vid ett senare tillfälle =)
Sedan kl 13.30 så var det jobbet som gällde under kvällen, hoppade in för Magnus som egentligen skulle jobba men hade planerat lite fel och blev lite struligt. Hjälpte honom då och tog hans pass och jobbade under kvällen till kl 20.00.
Och det var så lugnt så på jobbet idag, inte så mycket att göra utan pratade med några arbetskamrater om massa skit... =) Och drack en del kaffe och julmust faktiskt, nice att få betalt för det !!!
Gjorde lite nytta på jobbet också, men när det väl var dags för att hjälpa alla i säng så ville ingen gå och lägga sig istället så den andra personalen jag jobbade med fick ta det mesta då jag gick hem ca 30 min tidigare då jag inte hade tagit någon rast. Inte för att det inte spelade någon roll egentligen, kändes som rast hela arbetspasset ändå.
Innan jag drog hemåt så snackade jag lite med mamma...
Sedan hem och fixa lite inför imorgon då det är julafton, eller det är julafton nu när jag skriver detta för klockan är 01.05 faktiskt.
Tänkte slå in lite juklappar nu så det är klart till imorgon och sedan försöka sova lite så man orkar med morgondagen. Är inte så taggad för en massa julfirande, har helt tappat lusten för att fira högtider och vill helst åka bort från allt och inte fira det.
Så kan det vara ibland...

Puss och Kram från Pucko

Tisdag - Knäuppdatering...

2009-12-24 klockan 00:26:56


Fick gå upp tidigt denna Tisdag då jag skulle vara hos sjukgymnasten kl 9 den här dagen, men hade gärna velat legat kvar i sängen under det varma täcket också.
Men nu hade man en bokad tid så det var bara att gå upp och åka iväg till Rimbo.
Väl hos sjukgymnasten så visade hon mig mitt träningsprogram som jag ska göra nu ett tag framöver hos sjukgymnasten vid varje besök, för att träna upp muskler runt knät.
Och jag fick börja med att cykla, och det var ingen direkt behaglig känsla direkt. Känns helt fel i knät och jag förstår inte varför dem inte såg något fel på röntgen för något är fel och det säger även sjukgymnasten då jag förklarar hur det känns i knät när jag gjorde dessa övningar hon sa åt mig att göra.
Hon kliar sig lika mycket i huvudet över detta och varför dem inte sett något på röntgenbilderna, och hennes nya teori är att det är korsbandet som spökar nu...
Fick sedan göra en massa övningar med att lyfta, böja och vika och även med tyngder på en övning. Och allt jag gjorde så gjorde det såklart ont, men får göra så gott jag kan för jag ska ju inte göra massa om det gör förbaskat ont säger sjukgymnasten.
Och hjälper inte det här så kommer hon att skicka mig till Idrottskliniken i Solna för vidare utredning av mitt knä, och det låter ju spännande. Men kommer man till kliniken så kanske det händer något och man får gensvar på sina undersökningar och varför man har så ont som jag har.
Och det gjorde ju ont som sagt när jag gjorde dessa övningar och sedan så fick jag bara ondare och ondare under eftermiddagen och kvällen, så vet inte om detta är rätt behandling heller.
Visst det är klart man får ont när man gör något med knät då man inte har ansträngt knät på det sättet på länge, fick ju lite smått träningsvärk i det. Men det är inte rätt smärta, utan något som är fel...
Så nu är det intensiva besök hos sjukgymnasten då jag helst ska göra denna gymnastik 2 - 3 ggr i veckan för bästa resultat om det blir bra resultat det vill säga.

Efter besöket och gymnastiken så åkte jag till Kryssan för att pyssla om henne, som fick en vilodag idag då jag insåg att hon var skadad igen och jag hade för ont i mitt knä för att rida också...
Hämtade in henne från hagen och började borsta på henne, ska borsta svansen och börjar röra på den då den såg lite konstig ut... Var en massa frusen snö i svansen som var lite blodfärgad, så jag börjar genast leta igen hela bakdelen på henne och när jag lyfter och rörde på svansen så spände hon sig och skakade en massa i kroppen... Blev riktigt orolig för vad det var, och hittade sedan felet !!!
Ett sår på svansroten längst ner där ryggraden slutar...
När benen väl börjar bli bra på henne så kommer nästa grej, och jag tror att det är någon häst som har bitit henne i svansen så detta sår kom till. Vet inte annars vad det är som har hänt, var inte så djupt heller men hade kommit en hel del blod =(
Fick värma vatten för att sedan tvätta ur svansen för att få bort blod och smuts, och det gillade inte Kryssan alls... Fick jaga henne i stallgången för hon försökte komma undan då det gjorde ont på henne. Tyckte så synd om henne, men måste ju tvätta det också.
La sedan på lite salva och hoppas på att det läker snart, inte så stor risk för infektion iaf då det är så kallt ute och bakterierna inte överlever.
Kryssan fick sedan sitt kraftfoder och så fick hon gå ut sen igen när hon var färdig, min lilla underbara sötnöt <3
Hoppas hon slipper en massa skador nu, vill inte ha mera sår eller svullnader nu.
När allting var färdigt i stallet så åkte jag hem så käkade jag lite plättar till brunch, och sedan så var det full fart på mig med städning. Behöver ju städa lite till jul och stressa med det dagen innan är inte speciellt kul, och istället för att sitta framför datorn och göra det när man inte vill och är tvingad så var det bättre att göra det då. Och kommer jag igång så är jag igång !
Så städade hela undervåningen, diskade, plockade, tvättade och drog fram snabeldoris. Och resultatet blev väldigt fint och jag hoppas det kan hålla sig såhär fint ett tag nu =)
Och pappa blev riktigt glad när han kom hem och såg vad fint det var hemma =)
Och under kvällen så hände det inte så mycket speciellt, slappade efter denna dag och hade rätt så ont i mitt knä efter gymnastiken och sedan städat i ca 4 timmar.
Rätt nöjd med dagen men fundersam över lite saker...

Puss och Kram från Pucko

Istappar

2009-12-23 klockan 23:26:17


Har blivit helt förälskad i istappar och vill bara fota istappar av alla möjliga storlekar !!!
Helt galen i dem och vill fånga dem på bild !!!

En bild på en liten istapp:
Puss och Kram från Pucko med is i huvudet

Måndag - Nej =(

2009-12-23 klockan 23:20:10


Måndagen så var jag i Stora staden hela dagen och hittade på en massa bus, riktigt trevlig dag faktiskt.
På väg hem från stan så åkte jag förbi Kryssan och kollade till henne och gav henne lite mat, blev inte så mycket mera pyssel med henne då klockan var så mycket...

Orkar inte skriva mer om denna dag, dagen var bra men kvällen var inte alls bra... =(
Allting löser sig i slutändan, även om det känns åt helvete nu... =(

Puss och Kram från Pucko

Söndag - Sladda...

2009-12-23 klockan 23:11:28


Söndagen så var man lite öm i rumpan efter gårdagens ritt i Rånäs, men det var absolut värt den värken jag hade i knät och lite öm här och där.
Denna dag så var det inte så mycket speciellt som hände, pappa knackade på min dörr vid 11 - tiden och frågade om han fick låna lite batteri av min bil för hans traktor ville inte starta så han kunde inte ploga. Hade snöat en massa under natten sa han, så då var det mera snö.
Han tog bilnyckeln och en stund efter så startade min bil, även fast jag visste att han skulle starta den så fick jag panik. Det är aldrig någon annan som har startat min bil utan att jag har varit med... Så kändes väldigt fel att jag låg i sängen om min bil brummade igång.
Kravlade mig upp ur sängen för att gå ut och hjälpa min fader då jag inser hur mycket snö det hade kommit under natten, eller morgontimmarna. För när jag gick i säng vid 03 - tiden så snöade det inte alls och när jag vaknade kl 11 så var det hur mycket snö som helst.
Sopade av all snö på min bil och tog sedan pappas så vi kunde flytta på dem sen så han kunde ploga. Och min bil var inte alls glad över att pappa tog ström ifrån den, lät som min bil höll på att tuppa av när han försöka starta traktorn samtidigt som han laddade batteriet.
Fick igång traktorn tillslut och började sedan att ploga och flytta bilar hit och dit. När allting var färdigt så beslutade jag mig för att åka till stallet direkt då bilen var väldigt varmkörd då. Hade tänkt åka ner senare under dagen, men när bilen ändå var igång och var varm så var det så mycket bättre att åka då.
In och byta kläder och sedan in i bilen för att åka till stallet, och hade tänkt att låta Kryssan vila idag efter dagens ritt igår.
Kryssan inne och jag pysslar med henne och funderar på om jag skulle rida iaf, var så mycket snö ute och jag var så sugen på att rida på en åker för att trava och galoppera genom snön. Så underbart mysigt att pulsa i så mycket snö med en häst <3
Sedan så ringde Linn och bjöd mig på fika, kaffe med chokladkaka. Så var upp en sväng till BW och fikade med dem och Linn bestämde att jag skulle rida med henne och Vickan, för Linn skulle ut och skritta på Ozzy idag. Så då var det bestämt att jag skulle rida och även rida med dem, du är go du Linn =)
När hästarna var fixade så red vi ut och vi red över åkern och sedan en bit på banvallen och sedan tillbaka på samma väg som vi red dit. Och på tillbaka vägen så travade jag en sväng på åkern och tog sedan en härlig galopp i snön, och det var så härligt så man bara satt och log =)
Tillbaka till stallet så böt jag och Vickan häst, så jag provred Cikita och hon provred Kryssan. Red till och med barbacka på Cikita, och vad liten hon kändes och jag kunde nästan knyta fötterna under magen på henne. Och Vickan skrek tvärtom, att Kryssan var så stor.
Var riktigt kul att rida lite på Cikita, spännande att testa på andra hästar hur dem är och hur dem fungerar. Man blir så inkörd med sin egna häst som man rider hela tiden, så att testa andra hästar lite då och då skadar aldrig. Och jag vill gärna rida andra hästar också just för att det är sådan skillnad på hästar när man rider dem. När jag red både Kryssan och Olivia för 2 - 3 år sedan så var dem som dag och natt, man fick rida dem helt olika och det gillar jag för det blir inte samma hela tiden.
Inne i stallet så ser jag att Kryssan har tappat sin ena boots, fan då !!! Dem var nyköpta och har använt dem 2 ggr tidigare bara, men tänkte rida samma runda någon dag så hittar jag nog på den. Den är svart så det ska väl inte vara så himla svårt att hitta den tycker jag, lite mycket snö nu kanske bara.
Innan jag åkte hem igen så åkte jag en vända till Rimbo för att handla middag till pappa och dem och sedan för att tanka bilen, sedan åkte jag hem och lämnade av maten hos pappa och jag åkte vidare hem till mamma.
Söndag och middag hos mamma som gäller, och vi käkade supergod mat idag igen =)
Efter mat och efterrätt så var det bara att sätta sig i bilen igen för att ut och åka, fick vara taxi till en kär vän och stannade även i Stora staden över natten.
Väl i Staden så passade jag på att leka lite med min bil, stor parkering med is och en galning som vill sladda... Det kan ju inte bli bättre, så ut och sladda blev det !!!
Jäklar vad bilen fick gå, men glad för det var den och kul som fan var det =)
Allting gick bra, men är alltid tveksam i början och när det är dags att sluta så är jag mera på hugget och vill bara fortsätta.
Bara det att jag vill gärna hålla på när jag är helt ensam och ingen ser eller kan se mig, då gör jag alltid saker bäst. Tycker det är riktigt jobbigt när människor tittar på mig när jag gör saker och sedan kanske misslyckas, det mår jag inte alls bra utav. Därför gillar jag att göra saker när jag är helt ensam och ingen som ser mig !

Puss och Kram från Pucko

Ensam...

2009-12-22 klockan 01:37:02


Det är riktigt jobbigt när man känner att man kommer bli lämnad ensam kvar, även om det inte försvinner helt så sitter jag kvar här ensam och något saknas...
När man väl har något som finns där och betyder något för en själv, ger en gnistan till att fortsätta och stödet man kan luta sig emot när man känner att man är på väg att falla.
Snart kommer inte stödet finnas där om man faller, stödet är borta för stunden och jag måste stå på mina egna ben för att hålla mig uppe.
Gnistan minskar och det som fanns där går bort ifrån mig, suddas ut med vinden.
Tårarna rinner nedför mina kinder och jag sitter ensam kvar, ljuset försvinner...
Smärtan i mitt hjärta bara växer och växer och känslan av att bli lämnad för gott snurrar i mitt huvud...
Tankarna blir så mycket större än vad dem behöver, men känslan och ångesten tar över mig =(
Vill inte bli lämnad !!!
Puss & Kram från Pucko

Lördag - Julritt...

2009-12-21 klockan 02:58:50


Då var dagen här som man har sett fram emot, Lördagen då vi i stallet skulle rida våran julritt. En hel del förberedelser kvällen innan för att få allting som man ville ha det.
Och när väl dagen är inne så är det bara att få som man hade tänkt sig och få som man ville.
Och det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, för jag åkte ner tidigare för att hinna med allt innan vi skulle rida... Hade en hel del att fixa med Kryssan innan jag var redo för ett par timmar i sadeln, även om jag var tidig så fick jag stressa från att jag började till det var dags att rida. Och det var lite trist, hade velat stå och pyssla i lugn och ro för att få det bra. Nu fick jag stressa hela tiden och svetten nästan rann om mig och jag var helt slut när man väl satte sig på hästryggen.
Men det blir väl så ibland, och det konstiga var att jag satte igång med Kryssan direkt när jag kom till stallet och även tidigare än planerat.
Hästen blev iaf iklädd för att likna en pepparkaka, ett brunt fleecetäcke på sig så hon var mera brun än svart. Annars liknar hon ju mer en bränd pepparkaka ju !
Sedan fick hon brunt schabrak, bruna lindor på alla benen, brun sadel och träns och även en brun förbygel med glitter och julkulor. Och Kryssan blev riktigt fin och söt i allt detta, min pepparkaka <3
Sedan hade jag lånat så jag hade bruna ridbyxor och sedan en brun fleecejacka, men jag kände mig mera som en köttbulle än en pepparkaka då jag hade så mycket kläder på mig under ritten. Ville ju absolut inte frysa så var lite osäker på kläder, eller om jag skulle ha overallen. Men hade flera lager kläder på mig så kunde jag vara en pepparkaka och vara i ett med Kryssan. Vi hade även 3 st vita prickar på oss som pepparkakor har =)
På hästryggen och ritten började mot Rånäs, och Rånäs affären där vi skulle möta upp 3 st till som skulle rida med oss. Väl framme vid affären så var det lite strul med en annan häst så vi fick stå där och vänta...
Men tror ni att Kryssan kunde stå stilla då ??? Hon stod stilla i ca 2 minuter när vi kom dit, sedan stod hon och trampa mer eller mindre hela tiden. Och det är riktigt jobbigt när hon inte kan stå stilla, blir jobbigt för mig...
Efter ett tag var vi full styrka och ritten kunde börja på allvar, och vi hade även fotograf med oss under nästan hela ritten. Vilket alla var väldigt tacksamma och glada för, stort tack till dig för att du ställde upp =)
Blev en runda genom Rånäs och även ett besök hos min farmor och farfar och även hemma hos min pappa, hoppas ingen i gänget blev grinig för det...
Alla människor som såg oss var väldigt positiva och sa väldigt fina saker till oss, vilket var väldigt kul för dem uppskattade det man gjorde för dem. Och det var ju det som var huvudsaken, och så fick man ju faktiskt lite julstämning själv under denna dag.
Gata upp och gata ner genom Rånäs, och vid Långsjö torg så försökte vi få en gruppbild på alla 6 ekipagen... Vilket absolut inte var det lättaste, Kryssan och Cikita kunde absolut inte stå stilla. Kryssan gick hit och dit och visste inte alls var halt var för något. Cikita stod på bakbenen eller så lekte hon i snön. Krezip blev typ jagad av Chinook och var grinig, och dem andra två stod mest stilla. Så det var ett heltidsjobb för att få med alla på en bra gruppbild, det gick inte alls som vi ville =(
Vi red sedan till banvallen där det blev lite enskilda bilder och även lite galopp på åkern för dem som ville, och det bästa som finns med vinter och att man är hästägare då är när man kan ta sig en galopp på en äng full med snö så hästen verkligen får jobba, det är en så härlig känsla så man ler i hela kroppen <3
Efter lite bus så var det dags för hemfärd då det började bli mörkt och det mesta av Rånäs var avklarat, 3 st red åt sitt håll och fotografen gick åter hem till sig efter att ha gått en långpromenad med 6 galna personer med sina halvgalna hästar, och vi red även tillbaka hem till oss i Mälby. Och vi tog vägen genom Bruket hemåt så red vi även där och visade upp oss lite, hoppas att någon såg oss !?
Lite träning för Kryssan idag också, rida lite mer i samhället och sedan på stora vägen... Vilket var lite annorlunda för Kryssan, men hon skötte sig ganska så bra ändå. Förutom att hon inte kunde stå stilla, och när vi var tillbaka i stallet igen så var hon helt galen... Tror hon var nöjd att vara hemma igen eller så vet jag inte vad det var med henne... Fick iaf ta av benlindorna direkt när vi var inne i stallet igen, stasade i hennes ben som jag hade en aning om. Riktigt jobbigt för henne och även för mig, det var nog den största anledningen till att hon inte kunde stå stilla ute under ritten idag. Sedan var det bara att ta av tränset så hon kunde klia sig på mig, och Kryssan är bara för söt och jag älskar henne så mycket !!! <3
Dagen var en lång dag i sadeln, hoppa upp vid ca kl 12.20 och hoppade av ca kl 14.40. Kommer inte ihåg tiderna exakt, men det blev några timmar iaf, och det kändes i kroppen. Var rätt glad av att hoppa av hästryggen efter dessa timmar.
Fixade sedan hästen med allting som skulle av och sedan på, hon fick sin mat och sedan så var det hagen som gällde igen.
Heldag i stallet och helt underbar dag med trevligt sällskap och otroligt rolig julritt, tack alla för denna dag och ritt =) Detta får göras om till nästa år !!!

Åkte sedan hem då det var Tacos på G när man kom hem, fick hjälpa till lite med maten och sedan så var det dags för mat. Var rätt hungrig efter dagen då man inte har ätit något och även hållt igång från kl 9 denna Lördag.
Rätt trött och seg under kvällen som jag spenderade framför datorn och fixade lite som vanligt, kvällen avslutades med en dusch och sedan däckade man i sängen efter en stunds funderande i en annan värld...Puss och Kram från Pucko like a pepparkaka


Fredag...

2009-12-19 klockan 02:06:52


Idag är det inte så mycket att skriva i blogginlägget, har inte hänt så speciellt mycket och jag orkar inte skriva så mycket om det som har hänt heller.
Dagen började med lite sovmorgon och sedan bara att åka till stallet där jag tog in Kryssan efter att ha jagat henne i hagen, fixade sedan iordning henne för en ridtur och så red jag till Rånäs ridhus. Linn hade lektion där idag så jag red dit och så kände jag igenom Kryssan lite, som förövrigt är fräsch igen nu och fit for fight igen efter skadorna =)
Jippie, ett problem och en orolighet mindre iaf och Kryssan är pigg och glad igen. Klart hon är lite öm fortfarande med man kan börja rida och jobba henne igen, så nu ska vi igång igen !
Om mitt kära knä håller och vill vara med på min sida det vill säga, idag under kvällen har det varit olidligt igen. Riktigt ont så illamåendet smög sig på igen, och inget kan jag göra heller för att det gör så ont. Bara sitta och le och ha ont och hoppas det lugnar sig lite.
Så mycket mera hände det inte i stallet, jag kom dit och fixade hästen och red en sväng och red tillbaka igen och så fixade jag hästen igen och så fick hon mat sedan ut i hagen igen. Lite plock i stallet, som vanligt som man gör varje dag där.
Kryssan fick även sitt vintertäcke med hals på sig idag, så nu lär hon inte frysa iaf. Och hon var rätt orolig idag när hon var själv, men var hon med någon från hagen så var hon lugn iaf.
Under eftermiddagen och kvällen så var jag ner till Rimbo och så handlade jag lite och sedan åkte jag hem och käkade lite och sedan förberedde jag inför imorgon.
Då ska vi rida våran julritt i stallet, och vi kommer väl rida till Rånäs och det hoppas jag på iaf. Min bror ska komma ut och fota oss då, lite roligt minne att ha kvar sen.
Så jag hoppas det går bra imorgon och att det inte kommer vara så kallt som det var idag för det var förjävligt, eller under min overall så frös jag inte ett dugg. Men om händerna, ansikte och fötterna, det var hemskt för det gjorde så ont i fötterna så tårarna började nästan spruta.
Och vi ska ju rida denna julritt och sedan klä ut oss till något som förknippas med julen, och jag och Kryssan ska då vara pepparkaka. Så jag har tänkt en massa på hur jag ska fixa det, och nu har jag kommit på lite ideér och fixat lite saker så får se imorgon om det funkar då.
Och eftersom Kryssan är svart så kommer hon ha ett brunt fleecetäcke på sig så hon inte är en bränd pepparkaka. Hittade även på matchande schabrak och benlindor som är i pepparkaksfärg som är utmärkt för imorgon.
Så nu ser man fram emot morgondagen med spänning och hoppas allting kommer gå bra och funka och att även vädret är bra och inte så kallt, men det återstår att se.
Var även hem till mamma och så fixade jag lite kläder till mig själv imorgon, skulle vilja ha min overall för då kommer jag inte att frysa. Men samtidigt så vill jag ju ha bruna kläder så jag också kan vara pepparkaka som Kryssan, men har iaf fixat bruna kläder till mig som jag kan ha imorgon. Men får se imorgon hur det blir med kläder...
Skulle bara hämta kläder hos mamma och blev sedan kvar till 21.50 då jag insåg hur mycket klockan var och vad tiden hade gått fort. Skulle bara dit för att hämta saker och så fastnade vi med att prata och då sprang klockan iväg, men samtidigt var det mysigt också.
Men nu ska jag nog lägga ner för idag, måste försöka sova lite så man inte är helt slut imorgon.
Kommer med uppdatering imorgon på bloggen hur det gick på julritten, och ni som bor här i Rånäs och ser en massa julpyntade hästar imorgon så är det säkert vi =)

Puss och Kram från pepparkakan Pucko

Fotogalning...

2009-12-19 klockan 01:16:51


Och så måste man ju fota en massa vinterbilder också nu när snön äntligen har lagt sig i naturen, blir så himla fina bilder som man kan göra så mycket roligt med =)
Så lite bilder med snö inblandat blir det nu också här på bloggen när vi ändå är igång med bilder.

Lite bilder:Puss och Kram från Pucko

Fotogalning...

2009-12-19 klockan 00:12:26


Vissa dagar så är det kameran som gäller, nu har jag varit i farten igen och fotat lite i stallet.
Så det blir bilder med stallmiljö kan man väl mera säga.
Och mera bilder finns på min Bilddagbok för dem som inte har sett dem eller vill se mera bilder =)

Lite bilder:


Lite bilder som jag är väldigt nöjd med efter redigeringen =)
Första bilden är på Kryssans bett som hon har på tränset, lite speciell bild bara sådär. På andra och tredje bilden så är det lite bilder på förbygeln som jag ska köpa av Linn, det är samma märke och färg på den som på mitt träns så ska då köpa den av henne för jag vill ha den. Eftersom tränset och förbygeln hör ihop så är det lite kul att ha båda tycker jag.
På den fjärde bilden så är det sadelskyddet jag har på sadeln och det är även märket på sadeln jag har till Kryssan, på femta bilden så är det Kryssans träns och den bilden blev jag väldigt nöjd med =)
Och på den sjätte och sista bilden så är det 8 st broddar på som jag har införskaffat till Kryssan.
Smått och gott från stallet idag =)

Puss och Kram från Pucko

Higher...

2009-12-18 klockan 11:23:19


Erik Grönwall - Higher


Hey, I'm a believer
And gravity's letting go of me tonight
You, came out of nowhere
When everything was passing by at the speed of light

So hold my hand and never let me go
Take a leap of fate into the unknown

I am flying
My heart is taking over
The world is flashing by
Higher higher higher
I will follow wherever it might take us
Chasing through the sky
Higher higher higher

Oh I know
It can be scary
You bet it all when your heart is on the line
But oh, baby don't worry
Just hold my hand and never let me go

I am flying
My heart is taking over
The world is flashing by
Higher higher higher
I will follow wherever it might take us
Chasing through the sky
Higher higher higher

Take me higher
I hold you as we're shooting through the atmosphere
Around us everything disappears

Woah oa oa

I am flying
My heart is taking over
The world is flashing by

Chorus x3
Underbart fin låttext som jag är kär i och låten överhuvudtaget är inte så dålig heller <3

Puss och Kram från Pucko

Torsdag - Stallet...

2009-12-18 klockan 02:18:17


Jag måste säga att jag blev förvånad i morse över en sak, och det var att Göte kom faktiskt som vi hade planerat vilket jag var lite osäker på om han verkligen skulle hålla det...
Kollade inte direkt på klockan var den var när han kom men jag skulle tro att den var före kl 9 iaf, iaf i min tidsplanering så kom han innan vi hade bestämt tid.
Var som sagt osäker på om han verkligen skulle komma idag, så jag blev så glad så när jag såg hans bil komma när jag kom från hagen med Kryssan.
Så det blev nya skor för Kryssan idag, vilket även det var tur då hon hade tappat vänster baksko under natten så hon hade endast 1 sko på sig idag när jag tog in henne.
Göte skodde henne runt om och det gick så bra så, lite småjobbigt i bak tyckte Kryssan då hon var lite öm fortfarande i sina ben.
Men annars såg benen okej ut igen, inga större svullnader över benen. Lite öm fortfarande såklart och plåstrena sitter kvar än så länge och dem får sitta så länge dem sitter.
Köpte även 16 st nya brodd av Göte, dem broddarna jag har är så utslitna så nya broddar skadade ju inte att skaffa. Och jag fick dem till och med billigare av Göte idag så då passade jag på att köpa dessa 16 brodd till Kryssan så har hon till alla broddhålen på skorna.
Kommer endast brodda Kryssan när jag ska rida eller motionera henne, annars kommer hon gå utan brodd i hagen. För ska hon gå med brodd dygnet runt så får hon även gå med boots på alla hovarna och benskydd på sig på bakbenen dygnet runt då hon går sönder sig själv med hjälp av broddarna. Och jag har ingen större lust att hon ska gå med det på sig hela tiden för då får hon skavsår och skit också så då kan jag lika gärna brodda henne dem gånger jag behöver det. Har gjort så dem senaste 2 åren vad jag minns, gått utan i hagen och sedan broddat vid motionering.
Efter att Göte var klar med skoningen så gjorde jag iordning Kryssan för en liten ridtur ut i den härliga och kyliga stormen, kände att jag ville komma ut lite sittandes på hästryggen och sedan så Kryssan fick röra på sig lite efter en vecka med vila. Och så tänkte jag att jag skulle även känna om hon var halt eller så efter skadorna, på med sadeln och träns...
Upp på hästryggen och red iväg, och satan i gatan vad kallt det var !!! Och vad det blåste, trodde jag skulle blåsa av hästen idag.
Red bara en kort runda upp i skogen och så vände vi och red hemåt igen, och Kryssan var på hugget idag och hon var även fräsch i sina ben =)
Fixade Kryssan igen efter ridturen och så fick hon sin mat och sedan fick hon gå ut i hagen igen, och jag gjorde klart det sista i stallet och sedan så kunde jag åka hem.
Väl hemma så letade jag fram lite smått och gott i boden hemma som ska ner till stallet som jag har användning för nu...
Efter att ha varit ute i kylan i flera timmar så var jag hemma på eftermiddagen och spenderade lite tid framför datorn och så käkade jag även frukost när jag kom hem från stallet vid 14 - tiden.
Och vid 17 - tiden så gick jag hem till mamma för att käka middag där, och jag gick dit och hem även fast jag hade mitt j*vla kän =(
Råkade sätta mig ner på huk idag i stallet och jag tänkte mig inte för så böjde knät för mycket och då smällde det till inne i knät igen, och efter det har jag bara fått ondare och ondare igen. Så just nu när jag skriver detta så gör det olidligt ont =( Men jag gick idag jag, istället för att ta bilen och så den drar en massa soppa. Skönt att gå och röra lite på sig, vill börja promenera igen men får vänta...

Och jag måste bara skriva till Linn:
Tack Linn för den underbara människa du är, du är bara för go =)
Och tack för det du sa idag i telefonen, det värmde otroligt mycket =)
Du är guld värd <3

Puss & Kram, godnatt från Pucko

Snö...

2009-12-17 klockan 16:08:13


Det är rätt lustigt det där med väder, för inne i Stockholm är det världens snökaos och det har kommit flera decimeter snö under 2 dygn. Idag har dem även ställt in en massa bussar för det är sådant väder så trafiken står stilla. Har även sett bilder från Stockholm och det är verkligen kaos och det är mycket snö !!!
Fick även höra att dem hade ställt in bussarna nu i Norrtälje också, för nu verkar det även vara ett jävla väder där med. Och då tittar man själv ut genom fönstret här hemma och här snöar det lite då och då, och det är ca 1 decimeter snö. Och med andra ord så är det ingenting mot vad det är i Stockholm då.
Hemma i min by är det inte mycket till snö och snökaos inte, men har en svag aning om att detta kaos kan vara på gång hem till mig. Så man ska nog inte hurra än inte, lika roligt att vakna varje morgon nu och kolla ut genom fönstret för att se om det kommit mera snö eller om det är som dagen innan.
Inatt när jag gick och la mig vid 03 - tiden så snöade det en massa, och då tänkte jag att det skulle vara snökaos här hemma hos mig. När jag vaknade på morgonen och kollade lite försiktigt ut genom fönstret så hade det inte kommit mycket snö alls här inte.
Här blåser det bara storm med iskalla vindar
Men det häftiga med allt är att det kan skilja några mil eller kilometer från massor med snö till bara ett litet snötäcke eller till och med inte vara någon snö alls, det tycker jag är rätt häftigt =)

Puss & Kram från en frusen Pucko


Måste...

2009-12-17 klockan 01:57:03


Har kommit en bit på mitt måste, hela 12 och en halv sidor med text om bara dig...

Äntligen !!!

2009-12-17 klockan 01:48:45


Det ringer på min telefon och det står " Privat nummer " när mobilen börjar låta vid 18.30 - tiden på Onsdagskvällen, funderade vem det var som ringde och tänkte att det var nog jobbet.
Svarade och det var inte alls jobbet utan det var Ingemar Edfors, blev lite förvånad då han skulle ringa imorgonbitti. Han sa att han fick tid över nu så han ringde mig då istället.
Frågade vad det var jag ville och vi diskuterade och jag försökte tjata till mig för att få en remiss till ortopeden, och han frågade mig en massa frågor om mitt knä. Och om det hade blivit bättre, klart det inte har blivit bättre eftersom jag söker efter hjälp fortfarande !!! Hade jag inte haft ont längre så är det väl klart att jag inte söker hjälp i onödan, men nu vill jag verkligen ha hjälp med mitt knä och blir dumförklarad av en doktor.
I början så lät det som att jag inte skulle få någon remiss för han var så otrevlig mot mig och lät och svarade som om jag var dum i huvudet.
Tillslut så vände han på klacken och han blev trevlig och sa bara att jag skriver en remiss till dig och skickar den till Norrtälje, var det så jävla svårt ???
Men gör ett stort kors i taket för jag fixade till mig en remiss tillslut =)
Ska väl säga tack då men har ingen större lust med det med tanke på hur ni behandlar mig med erat otrevliga sätt och får ingen hjälp med mitt problem.
Så sjukt jävla trött på sjukvården och deras behandling av människorna...
ÄNTLIGEN har jag fixat en remiss * Glad *

Puss & Kram från Pucko

Onsdag - Sjukgymnast...

2009-12-17 klockan 01:30:22


Då var Onsdagen här igen och denna Onsdag hade inte så hemskt mycket att erbjuda på dessvärre, samma gamla vanliga vardag i mitt liv nuförtiden.
Dagen började med att jag fick dra mig ur sängen som vanligt och göra mig iordning för att åka till stallet direkt, det är det jobbiga med vintern att man måste stressa ner till stallet på dagen medan det är ljust om man kan. Mycket skönare att vara i stallet och hålla om om det är ljust ute, lättare att hitta hästar och allt.
Sopa fram bilen ur snön och vred om nyckeln och " The Black Pearl " var lite små tjurig idag, var lite seg startad men gick igång rätt fort ändå.
Hämtade Kryssan i hagen och ställde in henne på stallgången för att pyssla om henne. Blivit en vilovecka för henne nu då hon har tappat 2 st skor och sedan blivit skadad på båda bakbenen, så hon har fått tagit det lugnt då. Imorgon kommer förhoppningsvis hovslagaren så Kryssan kan få nya skor, så det är bäst för honom att han kommer imorgon !!!
Borstade bara av Kryssan och myste lite med henne som vanligt, lät plåstrena sitta kvar och tvättade inte sårena idag. Ska inte vara där och gröta så mycket heller, så därför fick dem sitta kvar.
Svullnaden har gått ner en del på bakbenen, men hon är fortfarande svullen och lite jämntjock i hela benen. Och hon är fortfarande väldigt öm för hon gillade inte att jag borsta dem oplåstrade delarna på hennes ben.
Lite ompyssling och en massa kärlek fick hon som vanligt, och hon fick även sitt kraftfoder. Hennes betfor hade frysit lite idag så nu har jag ställt den inne i sadelkammaren där det är lite mera värme än ute där vi har allt foder. Inte så kul om betforn ska frysa varje dag och man får hacka sönder den varje gång Kryssan ska få mat, det gillar jag inte. Så då får den stå i sadelkammaren och hoppas på att den inte står i vägen för någon eller så, säg till då !!!
Kryssan fick sedan gå ut i hagen igen och hon traskade på hon, gick därimot väldigt stelt och underligt med bakbenen... Men kan bero på att det är rätt halt ute och Kryssan spänner sig för att inte halka, får hoppas på det. Du måste vara fräsch till Lördag Kryssan !!!!!!!!! =)
Gulliga Linn bjöd även mig på frukost idag, te med smak av kanel. Och jag kan verkligen säga att det smakade kanel, riktigt kryddstarkt och gott =) Sedan blev det smörgåsar med Nutella på, och det var inte fel det inte. För några år sedan så gillade jag inte alls Nutella och var därför lite osäker på det idag då Linn skulle äta det. Prövade ju iaf såklart, och det var inte så fel nu inte för smörgåsarna slank ner i magen.
En riktigt trevlig dag i stallet =)
Vid 14.30 - tiden så var det Rimbo och sjukgymnasten som gällde, dags för smärtlindring igen. Samma gamla vanliga behandling idag, och jäklar vad det kändes i början och sedan så kändes det inte så mycket.
Nästa vecka på Tisdag är det dags igen för sjukgymnasten och jag ska träna mina knän och framförallt det högra, så får vi se om det ger någon reaktion.
Riktigt kul att vara hos sjukgymnasten idag för hon var förbannad på HLM, det är inte bara jag som är det * Haha *
Åkte sedan hem en sväng för att tina upp lite, frös väldigt mycket under eftermiddagen. Och senare på kvällen så åkte jag och min bror hem till farmor och farfar där det bjöds på mat denna kväll, och det blev då köttpaj vilket var väldigt gott =)
Blev som vanligt en massa prat om allt och inget, så kul att sitta och prata med dem för dem lyssnar verkligen och struntar inte i vad man säger.
Och jag fick även 200 kr av min farmor till bensin till bilen, du är underbar du farmor <3
Åkte sedan hemåt igen till min kära fader och mitt hem för tillfället, och spenderade kvällen framför en datorn och fixade lite här och där...

Puss och Kram från Pucko
*

Tisdag - Vinter...

2009-12-17 klockan 00:01:52


Tisdagen den 15:e December så kom vintern, snön har kommit till landet och lagt sig på marken som ett vitt täcke idag. Skönt att det har kommit lite snö nu när det är vinter och det ska finnas snö.
Börjar bli lite trött på lera och grått väder med regn hela dagarna !!!
Men idag så var det andra bullar och när Kryssan kom ut från stallet så blev hon rätt förvånad över att det låg snö på marken och hon körde ner mulen och så sniffade hon lite på snön för att säga till sig själv att det var snö. Hon var bara för söt så man blir ju nästan tårögd över hennes ansiktsuttryck idag =)
Sedan var det full fart mot hagen för Kryssans del, jag hann inte med henne.
Kryssan var rätt nöjd över att få ha varit inne under natten men hon var även rätt glad för att komma ut och upptäcka att det var snö ute.
Pysslade om Kryssan, borstade av henne och tvättade och la om hennes sår innan hon fick gå ut i hagen igen.
Fixade sedan en massa i stallet, riktigt duktig idag =)
Var även en smart brud idag för jag plockade fram min overall som jag köpte genom pappa från hans tidigare jobb. En riktig skoteroverall som är helt underbart bra, så den åkte på idag vilket var en smart idé av mig.
Man kanske ska använda den när man får tillfälle att göra det, istället för att låta den ligga och samla damm !

Lägger upp några bilder från dagen, vinterbilder:
Riktigt fina bilder med inriktning på snö som jag blev riktigt nöjd med faktiskt, lite små bilder blev det här tyvärr och svårt att se. Bilderna finns även på min Bilddagbok och på min Facebook =)

Puss och Kram från Pucko

Måndag - Innehäst...

2009-12-16 klockan 23:26:42


Ledig Måndag och jag skulle försöka komma upp tidigt för att försöka vända på dygnet, eller iaf för att komma upp tidigare på morgonen istället för att sova bort halva dagen när man kan göra en massa annan nytta då.
Det gick rätt sådär om man säger så, gick ju inte upp ur sängen förrän vid 10 - tiden ändå. Men vaknade första gången vid 7.30 av telefonen som försökte väcka mig. Och smarta jag hade kommit i säng vid 03.30 - tiden så ungefär 4 timmars sömn så började mobilen låta och jag trycker av ljudet.
Haha, det har jag aldrig i hela mitt liv gjort !!!
Vaknade till och så var man vaken en stund för att sedan slumra till och vakna igen. Sedan var det bara att gå upp, lite tidigare än annars iaf. Får väl skylla på mjukstart då !
Men jag förstår inte vad problemet är, när jag ska jobba på morgonen vaknar jag av klockan och går upp utan problem. Men när jag är ledig så kommer jag knappt ur sängen och orkar absolut inte gå upp och vill bara somna om även om jag vill gå upp. Varför ska det vara så för ???
Jag får jobba på det där tror jag...
Vaken och uppe ur sängen åker jag till stallet för att ta hand om Kryssan, hade pratat med Martina så jag fick låna hennes box till Kryssan över natten. Tänkte låta Kryssan stå inne under natten så hon fick vila sina ben ifred och kunna lägga sig när hon vill, tror hon behöver det också.
Åkte först till gamla stallet i Finnby för att hämta hö till Kryssan som hon kunde tugga på under natten, har 2 st höbalar kvar där. Hö hämtat och jag åker till Mälby för att hoppa i vagnen och åka med Linn ut på en vända när hon skulle köra Cikita =)
Riktigt mysigt att följa med på en runda, men lite kallt bara =(
Väl tillbaka från körrundan så gick jag och Linn upp för att dricka en kopp kaffe för att bli lite varma i kroppen igen, hjälpte ju lite iaf men fötterna var isbitar länge !!!
Ner en vända till stallet igen för att pyssla med Kryssan som för övrigt hade klarat sig från flera skador, och dem skadorna hon hade var ingen förbättring med. Lite mera svullen bara och fortfarande väldigt öm =(
Jag och Linn hjälptes åt och så tvättade vi sårena på hennes ben, vilket Kryssan inte var så förtjust i för det gjorde nog väldigt ont på henne. Men Kryssan är ju så snäll så hon sparkar ju inte eller så, utan hon försöker bara dra undan benet så hon slipper att man rör på det och där det gör ont.
Plåstrade sedan om henne och så fick hon ha stallbandage på sig på alla sina ben då hon skulle stå inne och svullnar i benen bara för det.
Kryssan fick sedan gå in i boxen där det fanns massor med hö och fräscht vatten, Kryssan såg lite förvånad ut faktiskt =) Och hon fick även sitt kraftfoder och sedan så ställde jag fram mat till henne som dem fick ge senare på kvällen och sedan på morgonen när dem andra hästarna skulle få sin mat.
Färdig i stallet för dagen så var det dags att åka hem, skulle ha varit hemma hos mamma idag kl 16 men det drog ut lite på tiden då jag åkte med Linn och sedan fika och skulle ta hand om min häst och det var massa hästar och människor i stallet. Och en häst som gick igenom grinden så var tvungen att laga grinden till hagen mitt i mörkret.
Väl i bilen påväg hem så kunde jag koppla av en aning då Kryssan stod inne över natten, vilket gör mig trygg och lugn =)
Hemma hos mamma så skulle jag tvätta mina fälgar som ligger kvar där, måste tvätta dem så man får bort allt skit så dem inte ligger sådär med skiten i flera månader. Det blev tyvärr inget tvättande av fälgar denna kväll då jag och Christian fick åka ner till Rimbo för att hjälpa mamma med bilen...
Blev en vända ner till Rimbo, och väl där så var problemet löst så vi kunde åka hem igen. Och så blev det middag hos mamma, och eftersom jag inte skrev det i klartext så jobbade mamma denna kväll så käkade middag med Roffe och Christian då. Riktigt god mat även denna kväll =)
Åkte sedan hem till pappa igen och spenderade resten av kvällen och natten framför datorn...
En omplåstrad Kryssan, stackarn =(

Puss & Kram från Pucko

Söndag - Jobbdag & skadad häst...

2009-12-16 klockan 22:48:16


Söndagen så var det jobbet som gällde hela dagen, från 6.45 till 15.45 så det var heldag med dem äldre. Vilket inte var några större problem utan dagen flöt på som dem flesta dagarna på jobbet.
Fick säga 75 gånger bara att det var Lucia denna Söndag, för inte alltid dem kommer ihåg vad man har sagt att det är denna dag. Det var Söndag, Lucia och tredje advent och det är mycket att komma ihåg för dem så dem glömmer det och så frågar dem igen vad det är för dag.
Lite småsnurrigt och småtjatig men det är sånt man får ta med det man jobbar med och man är rätt van.
Så mycket Lucia stämning på jobbet var det inte denna dag tyvärr, Luciatåget hade varit på jobbet tidigare i veckan. Slog igång tv:n på morgonen då det var Lucia på tv:n och kollade förbi på den när man sprang fram och tillbaka, så då fick man ju iaf lite mera stämning.
Men det blev iaf riktigt Luciafikande vid 14 - tiden, pepparkakor och saffranskaka och sedan en kopp kaffe såklart. Blir ju en hel del kaffe på jobbet, som jag förövrigt dricker utan socker nu och har väx till mig ännu mera * Haha *
Nu är det bara mjölk i kaffet och inget socker, det är ett framsteg iaf.
Men måste göra något åt situationen... Lite för många extra kilon som måste bort nu, som kommit till under perioden då man inte kunnat röra på sig pga. mitt knä.
Så man får börja lite smått med det och sedan hårdträning när det blir tillfälle för det igen, för nu får det vara nog !!!

Efter jobbet så åkte man som vanligt till Kryssan för att ta hand om henne, och orolig hela dagen för henne så blir man lite lugnare när man kommer till stallet och ser henne stå upp i hagen iaf. Då lever hon och inga större skador skedda då hon gick på alla 4 benen in i stallet.
Slängde ett snabbt öga på bakbenen och med den snabba blicken så såg jag att något var fel på hennes bakben... En svullnad på benet ovanför kotan och visar sig vara ett sår, var inte så djupt med Kryssan var väldigt svullen och var väldigt öm =( Vidare inspektion på det andra bakbenet så hittar jag 2 st sår till och det ena såret är väldigt svullen så hela hasen har svullnat. Och lika där, väldigt svullen och väldigt öm !!!
Tvättade såren och la på en bakteriedödande salva, borstade sedan Kryssan och så fick hon sin mat. Och sedan fick hon gå ut i hagen igen, och jag åkte hemåt och var väldigt orolig för Kryssan och hur det skulle gå med henne över natten. Ville inte komma imorgon och att hon hade flera sår eller att hon var sämre med dem såren hon hade, man vet ju aldrig !
Ville helst sitta vid hennes sida hela natten, kanske larvigt av mig men så rädd om Kryssan och så orolig för henne för det mesta hela tiden.
Kvällen avslutades med en middag hemma hos mamma efter att ha stressat för att köpa middag till pappa och min bror i Rimbo, så rallyfart hem med pizzor för att sedan åka hem till mamma och käka ytterfilé med potatis och sås. Och sedan efterrätt med kaffe på det, maten och efterrätten var väldigt god och man gick inte hungrig därifrån iaf =) Massa prat blev det också som vanligt, har lite planer nu med Roffe ang. min bil. Det känns riktigt bra och längtar redan =)
Annars rätt okej dag med lite värk här och där som vanligt...

Puss och Kram från ett oroligt Pucko

Kärlek

2009-12-15 klockan 02:11:53


Du är den jag älskar mest och jag kommer alltid att älska dig mest på hela denna jord.
Det finns ingen annan som kan ta din stora plats i mitt hjärta, du äger mitt hjärta för alltid.
Du är mitt liv och har räddat mig flera gånger från att förlora mitt, du gör så jag orkar leva vidare och kan andas varje dag.
Du är mitt hjärta och utan dig så vet jag inte hur jag ska bära mig åt för att orka leva vidare, mitt liv är med dig.
Och det går inte en minut utan att jag tänker på dig, skulle vilja sitta vid din sida hela dagarna.
Vill aldrig lämna dig !!!
Det finns inte ord för hur mycket jag älskar dig och för hur mycket du betyder för mig.
Och det gör ont i mitt hjärta för jag älskar dig så mycket <3
<3 <3 <3 Jag älskar dig Kryssan !!! <3 <3 <3
Massa pussar till Kryssan från din ägare Natalie

Lördag - Jobbdag & skadad häst...

2009-12-15 klockan 01:48:13


Efter lite strul hit och dit så löste det sedan på jobbet, jag skulle först ha jobbat K4 kväll på en avdelning men det slutade med att jag jobbade B5 dag på en annan avdelning.
Så då var det 7.30 - 15.00 som gällde under Lördagens arbete, vilket var bara bättre för mig för det blev mera timmar och så slapp jag jobba själv för jag var då så orolig för mitt knä då jag har haft så himla ont dem senaste dagarna under veckan som varit.
Och jobbdagen flöt på bra under hela dagen och inga större olycker eller liknande. Så kul att jobba när även dem boende blir så glada för att man är där och uppskattar det man gör och man får beröm för det mesta man gör för dem eller med dem. Det måste ju betyda att man gör ett bra jobb då !?
Så man är inte så dum då inom det arbete man har för tillfälle och har jobbat på i ca 4 år då, jag älskar mitt jobb och trivs på min arbetsplats. Det tråkiga är att det aldrig kommer bli min riktiga arbetsplats =(
Arbetsdagen gick väldigt fort fram och det blev dags för mig att gå hem för dagen, vilket var väldigt skönt. Även om man älskar att vara på jobbet så är det skönt när man vet att man har slutat för dagen och går ut från jobbet och sätter sig i bilen.
Efter jobbet så åkte jag till stallet för att kolla till min häst och pyssla lite med henne, och det hade även kommit en ny häst till lösdriften idag och dem är nu 6 hästar där igen. Och eftersom jag jobbade så kunde jag inte vara med på ihopsläppet tyvärr.
Hämtade in min häst som för övrigt verkade väldigt uppe i varv och på helspänn, vet inte alls varför hon var så. Och väl inne i stallet på stallgången så var hon väldigt spänd och rädd för något och hon kollade på fönstret, vilket man inte såg mycket igenom då det var kolsvart utanför fönstret. Jag kan tänka mig att hon såg sig själv och blev rädd för det att det rörde sig men hon kunde inte riktigt se vad det var.
Och medan jag står och borstar bort den intorkade leran på hennes bakben så hittar jag en massa torkat blod, hittar då ett sår på insidan av låret på Kryssan och antog då att hon hade fått en spark under dagen vid ihopsläppet. Dessvärre hade jag inga saker för att tvätta såret så lånade lite jodopax av BW idag så jag kunde tvätta såret. Smörjde sedan in med salva som skulle skydda såret lite från smuts och sånt skit. Kryssan var rätt svullen och väldigt öm för man skulle helst inte röra benet på henne. Såret var som tur var inte djupt iaf men ett sår hade hon. Så nu en skadad häst med 2 skor på sig och sedan jag med mitt knä och mitt skadade finger och sedan bilen som går som den går, livet är underbart just nu =(
Allting verkar gå emot mig just nu, motgångar i en uppförsbacke...
Fick sedan höra av Linn att Kryssan och den nya hästen hade försökt att göra upp vem det är som ska bestämma i hagen då båda är höga i rang och vill bestämma. Och då hade det blivit tjafs mellan dem 2 och dem hade vänt bakdelen mot varandra och sparkat mot varandra då. Den andra hästen hade inga skador då, bara Kryssan.
Kryssan fick sedan sin mat och så fick hon gå ut i hagen igen då jag stod och kollade på hästarna ett tag, den nya hästen stod vid ena fodertråget och dem andra hästarna stod och trängdes vid det andra fodertråget.
Bönade och bad om att Kryssan inte skulle ha några flera sår imorgon eller att det såret hon hade skulle vara värre, pallar inte med en dålig och skadad häst just nu...
Åkte sedan hemåt med en orolig mage under resten av kvällen och natten, vilket gjorde att jag inte var trött på kvällen och inte kunde somna. Vilket var lite småjobbigt då man skulle upp kl 06 på morgonen igen för att sedan åka och jobba långpass på Söndagen.
Men inge trött var jag och magen skrek efter mat, så vid 23.40 fixade jag iordning plättar och så käkade jag lite för att lugna magen lite från allt skrikande. Men oromagen försvann inte, och jag tvingade mig sedan i säng vid 01 - tiden och väl i sängen kunde man inte somna.
Slumrade till men vaknade sedan igen av telefonen, somnade om tillslut igen och sedan så vaknade jag varje timme flera gånger under dessa 4 timmar jag kunde sova.
Hatar när man sover så oroligt och speciellt när man ska upp och jobba dagen efter.
Jag blir ju så orolig för Kryssan när det händer något sånthär, vill inte att hon ska vara skadad eller att hon ska ha ont =( Jag är en hönsmamma när det gäller Kryssan !!!Bild från Kryssans ben innan tvättning av såret...

Puss och Kram från Sveriges största Pucko

Snart...

2009-12-15 klockan 00:57:45


Snart så kanske det inträffar... =)

Fredag...

2009-12-15 klockan 00:55:58


Glömde skriva det att på Torsdagen så åkte jag ut på äventyr för att träffa en kompis till mig, träffas så sällan så ibland händer det att vi träffas nuförtiden.
Så äventyren slutade med en tripp till Stockholm och under eftermiddagen kvällen så var det lite julshopping som gällde, fixade lite julklappar till vissa i familjen och även till mig själv och till bilen.
Så himla skönt att kunna gå i affärer igen...
Under Fredagen så fixade jag så jag kunde tvätta min bil, så det blev tvättning av den och jag hittade faktiskt min bil under skiten. Känns värdelöst och meningslöst att tvätta bilen nu under denna årstid, men samtidigt är det bra för skiten letar sig fram under lacken och så växer bara rosten. Så även om den blir skitig igen så är det bra att ta bort dem flesta lagren för att sedan samla på sig nya lager och nytt skit.
Tog mig faktiskt i kragen och städade ur bilen också och damsög invändigt i den, och det behövdes verkligen !!!
Ska verkligen ta en städdag i bilen när sommaren kommer, då ska det städas i hela bilen =)
Sedan på eftermiddagen så var det dags att röra sig hemåt igen till byhålan, både kul och tråkigt... Stannade till på Eg:s på vägen hem och fixade lite saker också och sedan så var det full fart hemåt.
Åkte självklart förbi stallet också på hemvägen för att kolla till Kryssan och även ge henne mat. Hittar hästen i hagen efter lite letande i mörkret och när jag väl kommer in till stallet så upptäcker jag att det saknas skor nu. Och det roliga var att det var vänster bak som satt löst och därför jag ringde till hovslagaren, men då är det höger fram och baksko som har trillat av under dygnet. Kryssan brukar aldrig tappa framskor så det verkar lite konstigt, så hon har nu då tappat 2 st skor och den lösa skon sitter kvar och skramlar fortfarande.
Vilket är ett under i denna lera som dem har i hagen, tycker den borde ha sugits av för länge sedan, men den håller sig kvar än så länge.
Fick även ett telefonsamtal under dagen och fick då lite jobb under helgen, så det blev en jobbhelg denna helg vilket jag tackar för =)
Och jag ringde även ett telefonsamtal till kära HLM här i Rimbo, fått tips av min ssk på jobbet att jag ska skaffa mig en remiss till ortopeden för vidare undersökning av mitt knä. Så ringde dit och som vanligt så är det 10 000 frågor om varför man ska ha en remiss för. Eftersom ingen jävel kan hjälpa mig med mitt knä så får man ju jaga hjälp då, vilket är att ringa HLM för remisser hela tiden. Edfors skulle sedan ringa nästa vecka...
Fredagskvällen tillbringade jag framför tv:n och kollade på Idolfinalen och med datorn i knät såklart, kan jag ha med mig min dator så har jag med den. Och ja jag är databeroende !!!
Idolfinalen slutade som man ville iaf för en gångs skull, och låten Higher är ju så bra så man har nynnat på den hela helgen.
Annars är det väl okej, lite körigt i huvudet och i själen bara...

Puss och Kram från Pucko

Eeyore

2009-12-14 klockan 02:38:53


Jag bara älskar Disneyfiguren I - or och han är så underbar, och jag vet inte riktigt vad det är som gör att jag älskar honom så mycket som jag gör. Men jag vet att jag bara älskar honom så mycket <3
De flesta som jag känner vet att jag är helt galen i denna varelse och köper även allt inom I - or väg som han är med på eller bara är som mjukisdjur eller liknande.
Är det bara I - or så är det helt okej, och det ska bara helst vara I - or också och ingen annan från Nalle Puh gänget med.
Och jag har även en mängd med en massa mjukisdjur med I - or, och några stycken har jag till och med dubbletter av men jag blir inte ledsen för det. För skulle jag få ett mjukisdjur som är I - or och jag redan har en likadan så blir jag absolut inte ledsen för det utan jag blir lika glad. Är det bara I - or så är jag glad, och som sagt har en del olika saker med honom. Mjukisdjur, tofflor, halsband, block, muggar, ballong, nyckelringar och en massa andra saker och jag vill bara ha mer, mer och mera med I - or !!!
Har även hittat en tomteluva med I - or på i Stockholm som jag vill ha, hade då inte pengar till denna så jag hoppas att jag kan köpa den sedan när jag får pengar och att den finns kvar då. Skulle bli så glad om jag fick den i min samling som med alla andra prylar jag har.
Satt även och sökte på Eeyore på Google och fick upp en hel del spännande saker med honom på som jag väldigt gärna skulle vilja införskaffa mig i samlingen, dock är det en sida från utlandet.
Det här en bråkdel av sakerna jag hittade som jag absolut inte skulle tacka nej till för att få, det är I - or och jag bara älskar dessa saker och jag vill bara ha dem !!!

Puss & Kram från en I - or älskare <3Torsdag - Sår...

2009-12-14 klockan 02:14:57


Torsdagen var man uppe tidigt och man kan göra ett stort kors i taket över huvudet på mig, är så jobbigt trött på morgonen nuförtiden. Vill inte gå upp utan jag vill bara vända mig om och somna vidare, men idag så var jag uppe vid 8 - tiden.
Förberedde mig för stallet och när man var påklädd och redo så bar det av till Mälby och jag hämtade in Kryssan och så gjorde jag iordning henne för en ridtur.
Skrittade sedan ut en vända på henne upp till korsningen till Rånäs eller Rimbo, Kryssan har gått rätt hårt denna vecka så skrittade bara idag så hon fick röra på kroppen och inte bli så stel.
Kryssan var nöjd även för skritturen och hon traskade på i ett bra tempo och verkade nöjd =)
Efter ridturen så skulle ju såklart Kryssan få sin mat och jag gjorde iordning den och bröt ner en morot i hennes mat, och det blev då kvar en bit som var för tjock för att bryta av så var tvungen att försöka lösa det på annat sätt. Och inte orkar man gå för att hämta en kniv inte så jag gör som jag brukar. Slår eller gör en springa i moroten på kanten av fodertunnan, då går det lättare att bryta av moroten som jag ville ha den.
Tror ni inte då att moroten går av mycket fortare än vad jag trodde så moroten går av i 2 bitar och jag slinter med fingret mot fodertunna. Kastar upp handen av smärta och ser då att hud har skrapats upp på fingret, ingen fara tänker jag. Men upptäcker snart att blodet börjar forsa från fingret och det bara blöder och blöder !!!
Och ibland så är det inga problem för mig att se blod och ibland så går det inte alls och jag blir illamående och snurrig i huvudet, och idag var det en sån dag och jag kunde inte se blodet alls för jag mådde så illa och blev alldeles snurrig så jag fick gå runt och ta luft för att inte svimma ihop i stallet.
Och det slutade ju aldrig att blöda heller, det bara kom mer och mer.
Släppte ut Kryssan i hagen efter att hon hade ätit upp sin kraft, gick sedan ut till bilen för att leta rätt på ett plåster som jag visste att jag hade där. Plåster på och blödningen stoppades, tills jag skulle byta plåster och tog av det första för då började det rinna blod igen.
Ett mindre köttsår på fingret slutade det med =(
En bild på såret när blödningen hade lagt sig lite, ser inte så värst farligt ut där på bilden. Men i verkligheten så såg det värre ut och det gjorde fruktansvärt ont =(

Puss & Kram från klantiga Pucko

Veckan... Mån till Ons

2009-12-14 klockan 01:56:18


Som jag sa i början så är det bra uppdatering i början och sedan så försvinner det ut i sanden, hur kan det vara så svårt att uppdatera i bloggen !? Inte så svårt tycker jag, för det är ju bara att skriva några rader om dagen eller dagarna eller om det krisar så veckan då. Bara det att jag vill ju alltid skriva min blogg i ordning så ligger jag efter så kan jag inte skriva det jag känner för stunden för då blir det rörigt.
Och vissa dagar så finns det absolut inte humör eller ork för att skriva här i bloggen och andra dagar så finns det glöd i fingrarna, som för en vecka sedan då skrev jag ikapp hela 10 st blogginlägg.
Det var inte illa och det var rätt skönt att komma ikapp, men inte fortsatte jag på det under veckan då inte. Skärpning som vanligt då på mig !!!

Tänkte väl skriva ihop ett litet sammandrag av några dagar här så ni får lite uppdatering om mina dagar då vissa inte följer med på Bilddagboken kanske där jag ofta lägger upp bilder varje dag. Men även lite seg med uppdatering där också, det går i vågor med uppdateringar överallt tyvärr.
Om jag börjar med Måndagen så samlade jag krafter på morgonen för att åka in till Norrtälje för att fixa så jag kunde få mitt j*vla frikort någongång.
Väl inne i Norrtälje på sjukhuset och tänkte att tredje gången gillt nu då så kommer jag upp till patientkontoret och det står en fet lapp på receptionen att det är stängt för dagen. En stor och tung suck kommer ifrån mig och ekar i korridoren, en äldre kvinna sitter i soffan och frågar mig vad jag hade tänkt att göra där. Berättade och hon sa då att jag skulle gå ner till nya sjukhuset till deras " kundtjänst ". Tackade henne enormt, för att hade hon inte suttit där så hade ju jag åkt hem igen med ett åskmoln över huvudet hela dagen och ett frikort fattigare även denna dag. Gick ner till " kundtjänt ", pratade med en kvinna där och efter lite strul och räkning fram och tillbaka så fick jag tillslut mitt frikort i handen * Äntligen *
Jag tackade och vände om klacken och gick med lättade steg mot bilen, tänk att det ska vara så mycket bråk för ett frikort. Väl åter i bilen igen så kommer farbror Polisen in på sjukhusets parkering och parkerar och gick väl sedan in på sjukhuset för att jag såg inte till dem.
Var en sväng till Willys och shoppade lite äpplen, morötter och potatismjöl till Kryssan. Gillar deras pris på potatismjöl, hela 9 kr för en förpackning och köpte då 2 st på en gång =)
Efter besöket i Norrtälje så åkte jag till Kryssan för att ta hand om henne och så red vi även ut en vända idag på banvallen, och Kryssan var en väldigt pigg och glad häst idag. Och även en rätt mesig häst idag, för hon var rädd och skyggade för det mesta vilket är lite småjobbigt när man kommer i galopp och hon tvärnitar och hoppar från sida till sida hela tiden.
Hände inte så mycket annat speciellt att skriva om annars, ringde till bonden Kalle under kvällen för att beställa 2 st hösilagebalar till lösdriften. Och han skulle komma på Tisdagen med hösilage till oss, vilket var väldigt bra att han kunde komma då för då blir alla nöjda och glada förutom jag som blir 800 kr fattigare.
Hårt liv att vara hästägare...
Men även så underbart för det mesta... <3

Under Tisdagen så var det mest stallet som gällde, åkte ner vid 11.30 tiden för att vara där vid 12 då hösilaget skulle komma. Hämtade in Kryssan under tiden jag väntade och började borsta på henne som alltid är så ren och fin när man tar in henne, med en lerfläck här och där.
Vid 12 - tiden så kom Kalle och jag hjälpte honom att öppna till hagen så han kom in i hagen, balarna på plats och jag betalade så var det klart sedan. Så nu har hästarna hösilage några dagar framöver igen, räcker ungefär 1 vecka...
In i stallet igen för att fixa med Kryssan, vi gick sedan ut på ridbanan så longerade jag henne lite så hon fick röra på sig efter 2 dagars ridning. Kryssan var så söt idag under longeringen för hon longerade sig själv mer eller mindre, fick ett telefonsamtal så var inte så koncentrerad på Kryssan då. Men hon travade på i ett jämt och fint tempo hela tiden under telefonsamtalet och hon såg helnöjd ut under tiden <3
Och tack kära vän för din hjälp, det betyder och hjälper mig så otroligt mycket just nu !!! <3
Under tiden jag longerade så kollade jag även lite extra på staketet i hagen, det såg lite mystiskt ut... Sa det till Linn när hon kom ut och hon stängde av elen och gick och kollade, undertråden var av och en stolpe hade börjat ge vika inåt i hagen. Därav den mystiska synen av staketet, blev fixat på en gång så nu är det ingen fara.
Longerade inte så länge och med så mycket avancerat arbete, in i stallet igen och pyssla om Kryssan och så fick hon sedan sitt kraftfoder. Och medan hon åt så gick jag ut till hagen för att börja mocka runt fodertrågena... Vi sa på stallmötet att den som beställer hem hösilage ska också mocka bort rester runt fodertrågena vid varje gång av påfyllning. Men tvekar på att någon har gjort detta under tiden, har varken sett någon göra det eller hört någon sagt att dem har gjort det heller. Och när jag väl började så tog det aldrig slut och jag fyllde en skottkärra på några minuter bara, så jag tvekar jag tyvärr =(
Ut med Kryssan i hagen igen så var rätt nöjd att det fanns nytt hösilage igen, och jag var klar för dagen och åkte hemåt igen.
En slapp hemmakväll framför datorn med en massa fix...

Onsdagen började jag mer eller mindre att ringa till Göte, då pengar var fixat och skorna började skramla så var det dags för skoning igen då innan jul och allt strul. Fick först inget svar, men gav mig inte och ringde en stund senare och då svarade han och han kommer då på Torsdagen den 17:e December kl 9.00 för att sko min häst. Och jag hoppas verkligen han kommer då, men hurrar inte för att jag ser att han är i stallet och skor min häst.
Dagen fortsatte med ett besök hos sjukgymnasten som såklart blev missförstånd, att jag inte gjorde som jag funderade på. Det löste sig iaf och jag fick min behandling även om jag kom fel dag, men inte bara mitt fel då hon sa den 8:e först och sedan sa att vi ses på Onsdag. Blev lite snurrigt då, men då är det väl mer min skyldighet då och ringa och fråga vilken dag det var !? Pucko...
Behandling och en ny tid igen nästa vecka igen, då ska vi pröva en ny sak då inget hjälper av det vi har gjort. Och även Iprentabletter och smörjt med Voltarensalva 3 ggr / dag har inte heller hjälpt ett skit !!! Har inte ens märkt av att jag har smörjt eller tagit tabletterna, är det normalt ???
Var en sväng till Apoteket efter besöket hos sjukgymnasten, min ssk på jobbet tipsade om värmeplåster från Voltaren som jag kunde testa. Och för 49 kr så är det väl värt ett försök att testa iaf, och det ska smärtlindra i 10 timmar. Får testa någon dag !
Åkte sedan vidare till stallet där det blev longering idag igen med sällskap på ridbanan idag av Linn med Ozzy, det var riktigt trevligt. Även om man inte pratar med varandra så är det iaf sällskap och även lite roligare att longera. Blev lite mera jobb för Kryssan idag då jag satte på henne gummisnodden idag så hon fick jobba lite också, lite jobb måste du göra ibland och inte annat jobba rätt med ryggen.
Hästarna var rätt pigga men skötte sig bra och gick jättefint båda två =)
Efter att ha pysslat med Kryssan så fick hon sitt kraftfoder och efter det så fick hon gå ut i hagen, och jag tog en skottkärra och så började jag mocka till Prezident och mockade även Meyas box också när jag var i farten. Mockhumör ibland nu när man inte mockar varje dag, var även ut en sväng på lösdriften och mockade. Och vad jag kommer ihåg där så var det samma sak där hade vi väl bestämt mer eller mindre vad jag minns iaf. Och det var att den som beställer hösilage även ska mocka på lösdriften, i ladan menar jag då. Det är iaf vad jag la på minnet, men samma där. Har inte hört eller sett att någon har mockat där, jag mockade hela några dagar efter att dem släpptes i denna hage med lösdriften. Och jag började även att mocka ute på lösdriften nu då det nog inte är gjort sen jag gjorde det sist och det är ett bra tag sedan nu.
Frågan är om det är bara jag som ska mocka där eller om man ska vara så ful och säga att nu har jag mockat min del på lösdriften och nu får ni mocka eran del där.
Men jag är inte en sådan person inte, utan då mockar jag själv istället för då vet jag att det blir gjort och jag vill inte gnälla på någon heller. Men tycker det är lite tråkigt och hade varit så mycket roligare och lättare om alla hjälptes åt och mockade lite oftare =)
Efter stallet så åkte jag hem till farmor och farfar så bjöds det på middag där idag, farmors goda skink / baconsås som var väldigt god även idag. Efter lite mat i magen och lite snack så var det dags att åka vidare, och jag åkte då hem till Zandra.
Var och lämnade en sak till henne och sedan så fastnade vi i en massa snack och vi snackade säkert i ca 40 - 50 minuter, men så kul att träffa dig igen och få prata med dig =)
Det var så länge sedan vi sågs nu och bara umgicks och pratade, men det är livet att man har sina saker att göra på sina varsina håll och Zandra är ju faktiskt nykär också =)
Återvände sedan hemåt och inte så mycket mer denna dag hände, lite snurrigt i huvudet just nu...

Mer uppdatering kommer !!!
Puss & Kram från Pucko

Söndag - Hästar...

2009-12-08 klockan 01:46:54


Hela Söndagen handlade nästan bara om hästar, bara nästan sa jag faktiskt. Gick upp vid 10 tiden på Söndagen och så gjorde jag mig iordning, var själv hemma för dem andra hade redan åkt tydligen... Vad morgonpigga dem var idag då, men slapp man skrikande barn iaf en stund.
Hoppade sedan in i bilen och åkte ner till Rimbo, Rimbo ridskola mera exakt. Det var KM där idag och jag ville ner och titta lite och så hade jag även pratat med Jennifer om att hjälpa henne att lunchfodra hästarna på ridskolan.
Så jag kom ner några minuter efter 11, kollade in läget lite på hästfronten och gick sedan in i stallet för att leta rätt på Jennifer. Hittade ingen Jennifer så jag gick tillbaka och jag möter henne i stallgången =)
Vi gick sedan för att plocka ihop lite lunch och ut till lite boxar och hagar och sedan in och fylla på för att sedan gå ut till andra hagar och ge dem sista hästarna lunch.
Var lite hästar att luncha om man säger så, visst att man har lunchat hästar men detta var nog ingeting mot Bergby och Finnby där man har lunchfodrat tidigare i livet. Sedan är det ju lite skillnad på ställe och antalet hästar också, och jag förstår varför Jennifer försökte få hjälp med lunchfodringen. Det var inte lite att luncha, men vi klarade detta galant och alla hästar fick sin mat som skulle ha.
Sedan in i ridhuset för att kolla på lite ponnier och hästar som hoppade, så duktiga så =) Kollade även på bilder och film på hästen som Jennifer har köpt, så söt den var =)
Var inte så många hästar med och tävlade, det var mest ponnier från ridskolan som var med på KM:et. Och det var det roliga på prisutdelningen när det var samma ponnier som vann priser hela tiden, så vissa ponnier hade ju fått ihop hela 3 st rosetter denna dag * Grattis *
Och ett stort grattis till Hanna som vann klassen i KM:et för hästar, så duktig och så fin häst hon har skaffat sig =)
Efter några timmar i ett ridhus med Jennifer så var det dags att börja röra på sin stela kropp, åkte vidare till Kryssan. Försökte få upp lite värme när jag gick en liten promenad ner till hagen då hästarna gick på vallen.
Fixade sedan ordning Kryssan och så red jag ut en sväng på henne, helgalen häst idag !!!
Galopperade lite på banvallen idag och jäklar vad hon låg på, inte så mycket släppa efter här inte. Men kul att hon är så pigg och vill framåt =)
Efter ridturen så fick Kryssan sin mat och lite ompyssling igen, sedan så var det ut i hagen igen som gällde.
Färdig i stallet och jag åkte hem en vända och så böt jag lite kläder, och åkte sedan vidare för att träffa en kompis...
Senare på kvällen så stod jag på busstationen i Rimbo och väntade på Linn, hon kom hem från sin lilla resa och behövde skjuts hem då hon kom med 23.15 bussen. Så då ställde jag upp och hämtade henne och så körde jag hem henne såklart till Mälby, hon hade shoppat en del hon.
Fick även 100 kr denna gång för att jag skjutsade hem henne * Tack Linn *
Åkte sedan hemåt och kollade datorn en stund sedan så var det sängen och boken som gällde, sedan slocknade jag och sov rätt sött...

Puss och Kram från Pucko

Måste...

2009-12-08 klockan 01:17:39


Jag har börjat nu...

Lördag - Caprice...

2009-12-08 klockan 00:46:13


Under Lördagen så hände det lite saker hela dagen, full fart och upptagen kvinna idag säger jag bara =)
Dagen började med att man gick upp vid 9.30 tiden och jag vaknade faktiskt då av mig själv och kände mig pigg och sträckte då en stund på mig och gick sedan upp då jag kände för det och hade lite saker att hinna med idag och tider att passa.
På med kläder och packa ihop det jag skulle ha med mig och så åkte jag till stallet, väl i stallet så tog jag in Kryssan. Och eftersom halva stallet skulle iväg idag för att tävla på Rimbo ridskola så var det fullt i stallet med hästar och människor som var nervösa och irrade runt. Jag stod där hel lugn men även jag var ju lite stressad, och vilket gjorde att Kryssan fick vila idag för jag skulle inte hinna med att göra något annat med henne idag tyvärr. Men borstade av henne och kollade av henne så det inte fanns några sår eller liknande, Kryssan fick sedan gå in i en box och hon fick sitt kraftfoder att äta på så länge.
Under tiden så hämtade jag Cikita som var alldeles för pigg idag med och mer eller mindre galen. Micke höll på ute på gården och det var så läskigt så, så jag gick direkt upp på ridbanan och skulle försöka longera henne. Löslongerade henne idag men det gick inte alls vidare bra för hon sprang bara vid staketet vid Ozzy, så jag fick ju springa med henne och smacka på henne hela tiden i varje hörna, och sen när jag skulle försöka få tag på henne då passade det att springa. Litet åskmoln växte över mig, men lugn bara lugn. Och tillslut så fick jag tag på henne och då gick vi in i stallet och jag borstade av henne och så fick även hon kraftfoder.
Cikita var lite bättre idag såg det ut som och hon var inte alls lika varm i hoven idag som igår, så vi får hoppas att det går åt rätt håll nu då så hon blir bra igen.
Efter att hästarna hade ätit upp sitt kraftfoder och alla täcken var på så fick dem gå ut i hagen igen och jag gjorde klart det sista i stallet så jag kunde åka hem då det var lite stressigt nu. Och medan jag sitter och skriver detta så kom jag på att jag var in med Cikita vid lösdriften där vi förvarar en hel del tillbehör, men gick inte att stanna där inne för Cikita var så rädd så hon kunde inte stå stilla. Men kom på när jag skrev om det att hon la en hög därinne under den stunden vi stod där, och jag glömde helt bort den och tog inte bort den * Dåligt av mig * Men tack till den personen som tog bort högen åt mig !!!
Åkte sedan vidare hemåt och så tvättade jag ur håret och så stressad som jag var så skulle jag komma på några kläder att ha, överdelen var färdig redan. Men vad skulle jag ha på mig på benen ??? Började hitta jeans som jag ville ha, men jag fick inte på mig dem !!!!!!!! FAN, JAG ÄR TJOCK !!!!!!!!! =(
Jag fick inte på mig typ 5 par jeans, visst att vissa är små och jag inte kan ha dem för att jag hade dem när jag vägde som minst för några år sedan. Men nu, det är fan kris nu =(
Nu är det dags att gå ner i vikt igen, detta tolererar jag inte och det ska inte hända igen. Jävla knä säger jag bara, hatar det nu =(
Under tiden jag står där och är så förbannand på mig själv så kommer farmor och farfar, skulle med dem in till Uppsala idag och dem frågar om jag är klar och jag skriker rakt ut nej, och dem sa till mig att ta det lugnt bara behöver inte stressa. Och då sa jag bara att jag kan inte ha min kläder längre, och farmor kom sedan och frågade om dem var för stora eller för små. Hade ju varit bra om dem var för stora istället, det skulle jag gilla mera än detta. Hatar mig själv nu =(
Larvigt kanske, men det är vad jag tycker och jag hittade kläder tillslut och jag var klar för att åka. Vi åkte mot Uppsala och gjorde ett stopp i Gottröra där vi tankade, full tank av farmor * Tack *
Sedan vidare in till Uppsala, Andreas och hans flickvän Carro var med mig i bilen. Och Andreas köpte en ny skiva på Statoil för min musik dög inte tydligen, och skivan han köpte var as bra tyckte jag men det tyckte inte han.
Väl inne i Uppsala så åkte vi till hotellet där farmor och farfar skulle bo under natten, där fixade jag mig så jag fick lite fräschare ansikte. Med andra ord så sminkade jag mig, och när alla var färdiga där så åkte vi med min bil in mot stan dit vi skulle vara under kvällen.
Skulle gå på Orphei Drängar Caprice, min farfar var med där en gång i tiden men är nu över 50 och då får man tydligen inte vara med där längre. Men vi var där och så lyssnade vi och kollade på detta, har aldrig varit med på detta. Och efter att ha sett detta så ångrar jag mig att jag inte har följt med någon gång då min farfar var med. Det var helt underbart och så häftigt, en riktigt upplevelse =)
Och i publiken så satt även Peter Swartling från gamla Idoljuryn, det ni och så var det även en av gubbarna från ABBA och namnet kommer jag aldrig ihåg dessvärre.
Efter föreställningen så åkte jag, Andreas och Carro till Gränby centrum där vi hade hur kul som helst på Ica Kvantum * Haha *
Vi köpte mat till kvällen och även lite onyttigt också, vi åkte sedan vidare hem till farmor och farfar och så fixade vi iordning middag till oss. Middag bestod av ryggbiff med pommes frites och dressing såklart, och vi köpte även en baguette och käkade till. Supergott med middag kl 21.30 på kvällen, mätt i magen blev man.
Vi kollade sedan lite på tv där det visades Beck - Öga för öga, och så käkade man lite godis. Efter helgen är det slut med allt onyttigt...
Sedan så åkte vi hem till pappa igen där man satt framför datorn en stund och sedan så var det sängen som gällde, slut efter dagen.
Det var nog allt för dagen det, lite snabbt ihopskrivet men det får räcka så för denna gång. Lite att läsa iaf och vill ni veta något så får man ju fråga !!!
En bild på Domkyrkan i Uppsala =)

Puss och Kram från Pucko

Fredag - Jobbdag =)

2009-12-07 klockan 23:59:41


Fredagen bjöd på en massa jobb för min del, dagen började på mitt jobb där jag fick tillbringade dagen mellan 6.45 - 13.15. Så skönt att få jobba lite igen, vill jobba mera för man går bara och blir lat annars. Jag vill och jag vill ha massa saker att göra, ju mer jag gör desto mera trivs jag.
Jobbet gick bra under dagen, och jobbade med härliga Ana - Maria så allting gick så bra så. Jag var lite trött och veck i huvudet bara där sista timmarna på jobbet.
Men vi fick iaf det vi skulle ha färdigt gjort så det är huvudsaken, sedan att alla boenden var väldigt snurriga gjorde ju inte saken bättre för en själv då man blev lika snurrig själv.
Kl 13.15 så var jobbdagen över på jobbet och jag böt kläder för att åka vidare till nästa jobb i stallet, hade till och med fått en häst till på halsen. Linn skulle bort över helgen så hon hade frågat mig om jag kunde hjälpa henne med Cikita under Fredagen och Lördagen, och det var inga problem för mig inte. Helt okej för mig, för jag blir bara glad av att någon ber mig hjälpa till =)
Cikita är ju tyvärr dålig då hon har ont i en hov och vi tror hovböld då hon inte är svullen något i benet utan är halt och har värme i hoven och ömmar där. Hon har haft boxvila i några dagar men fick gå ut idag efter att jag hade pysslat om henne lite.
Men innan jag tog hand om Cikita så tog jag hand om Kryssan som jag tömkörde idag på ridbanan, och det gick ganska så bra. Lite väl lat ibland tycker jag och slipper gärna undan för att jobba när man tömkör, vilket inte gör mig på humör när hon gör så mot mig.
Men Kryssan fick iaf jobba lite då jag var lite småtaskig mot henne så att hon fick jobba på en mindre volt, vilket visade att det var rätt jobbigt för henne då hon var lite svettig efteråt. Måste bygga kondition på Kryssan igen, hon har ju tappat allt som hon hade =(
Sedan så fick Kryssan komma in och stå inne i boxen en stund medan jag fixade med Cikita, borstade av henne och sedan tog jag ut henne en snabbis på ridbanan för att longera henne och kolla hur det såg ut med hältan. Men Cikita var ju mer vild än tam under den stunden, helt galen och bara för mycket överskottsenergi !!!
Hon var inte superhalt men hon markerade ju såklart, men även lite svårt att se när hon inte kunde gå i en lugn och harmonisk trav.
In med henne i stallet och sedan så fick Kryssan och Cikita mat, så dem käkade det medans jag plockade undan lite i stallet. När dem var färdiga och alla täcken var på så släppte jag ut dem i hagen igen.
Dagens arbete i stallet var färdigt och jag kunde åka hem för dagen.
Och hemma bjöds det på potatissallad och kallskuren rostbiff, och med lite Mangoraja på det så var det ju kanon gott och mätt i magen blev man åter idag.
Under kvällen så hände det inte så mycket, spenderade mesta tiden här framför datorn eller dumburken som jag säger. Kollade även på Idol under kvällen, och fan vad duktig Erik är egentligen !!!
Men jag hade hoppats på att det var Tove och Erik som gick vidare till finalen, men det var ju Erik och Calle som gjorde det. Calle är också bra, men tycker allt han gör är så lika hela tiden... Dem andra märker man ju att dem klättrar uppåt, men det tycker jag inte att Calle gör.
Men alla tycker ju så olika i såna här tävlingar också och man får aldrig som man vill heller, så det är väl bara att gilla läget och kolla vidare då. Och man ska väl inte gnälla heller om man inte har röstat, men vad kan min röst göra då egentligen ? Betyder den mycket eller en piss i sjön i röstningen ?!
Kröp sedan ner i sängen senare under natten för att läsa vidare i min bok... Livstid med Liza Marklund, och den är så bra så. Och så rolig att läsa då det är i Stockholm och dem har även nämt Rimbo i den en gång också, då vet man ju mera hur det ser ut när man läser boken och gör en bild av allting man läser.
En bra Fredag =)

Puss och Kram från Pucko

Måste...

2009-12-07 klockan 23:35:10


Jag måste fan börja snart med detta, det har snart gått 1 år sedan allt skit började... Det måste göras innan det är försent !!!

Men hur ska jag hinna med det !? Tiden går ju så fort så man hinner ju knappt med att leva överhuvudtaget...

Och så säger dem att man ska njuta av livet och ta vara på dagen, är det något att njuta av livet när man får stressa sig genom livet ???

Känner sådan panik, panik och panik !!!

Är det så man ska känna, panik genom livet bara för detta ?!

Fan, dagarna går så fort så man hinner ju inte med längre och jag skulle vilja trycka lite på bromsen men det går inte för allting sitter fast på gasen framåt.

Jag måste börja innan det är försent...


Torsdag - Frost...

2009-12-07 klockan 23:29:19


Torsdagen bjöd på frost och minusgrader, är vintern på väg nu ???
Förhoppningarna fanns ju där iaf, men försvann lika fort när man kollade på vädret...
Man vet att det ska vara kallt nu men när väl kylan kommer så fryser man och man klagar direkt för att det är kallt, vilken jobbig person man är egentligen.
Och varför man inte klär på sig kläder då, är väl ändå bättre att ta på sig för mycket så kan man ju alltid ta av sig kläder då med tiden man blir varm. Men det gör man ju inte utan man går där och fryser och huttrar !!!
Kanske skulle ha tagit fram min scoteroverall denna dag, men så smart var man ju inte då inte. Har värsta overallen ju som verkligen tål kyla, men använder man den då när det finns tillfälle att använda den ?! Nej, då glömmer man helt bort den så den får ligga där i garderoben och samla på sig damm.
Under dagen så var jag i stallet och pysslade om Kryssan, och vi red ut en runda idag i skogen i den härliga frostnaturen. Kallt och halkigt var det, men fick även en del fina frostbilder som jag kommer lägga ut på min Bilddagbok.
Vi red sedan genom skogen och vidare till Rånäs kapell, lite roligt att komma ridandes där när man har drömt flera gånger att man vill rida där. Och nu rider man där och man kan även hur lätt som helst rida hem, vilket ska göras snart =)
Annars så hände det inte så mycket denna dag inte, det avvikande som hände var väl att jag var taxi till Linn som behövde skjuts ner till Rimbo för att åka med någon buss. Så det hjälpte jag henne med och jag fick även 100 kr av henne, vilket var hur gulligt som helst * Tack Linn *
Har även varit duktig och börjat med stretchingen av mitt knä och börjar knapra tabletter och sedan smörja mitt knä, litet plus i kanten =)Frostbild från dagen, blev väldigt nöjd över denna bild =)

Puss och Kram från Pucko

Onsdag - Tabletter...

2009-12-07 klockan 23:12:29


Onsdagen så var det åter sjukgymnasten som gällde, så i rykande fart till mammas jobb ( jobbet ) för att hämta upp brevet från röntgen för att sedan åka ner till parkeringen i Rimbo för att lämna bilen där. Man är lite för stressad ibland, alltid lika kul att stressa men jag tror att jag har tappat mitt sting till att stressa... Förut var jag mycket bättre på det då man levde med stressen hela tiden, nu är det inte samma sak.
Då i den stressperioden kunde dem tvinga mig på jobbet att sitta ner, men jag flög i taket då. Kunde inte sitta stilla för jag skulle ju göra det och så skulle jag ju göra det, och sedan hinna med det innan jag gick hem. Jag kunde inte alls sitta stilla, och det var även då jag gick promenader som en galning för jag inte kunde sitta hemma för då rev jag sönder väggarna. Och sova var inte att tala om då, nu kan jag ju ändå sova lite bättre än då.
Väl på väg till sjukgymnasten så ringer min chef och frågade om jag var på jobbet, hämtade brev av mamma sa jag. Hon frågade om jag var upptagen på kvällen eller om jag kunde komma in och jobba några timmar, och några timmar blev det också. Fick hoppa in och jobba mellan 16.00 - 20.00 om jag nu kunde, men vad skulle jag göra och varför inte jobba när jag får chansen !? Jag kommer sa jag till chefen, ska bara en vända till hästen innan jag kommer sa jag till henne. Och det var så lugnt så =)
Hos sjugymnasten så var det bara att hoppa in i ett rum direkt, gav sjukgymnasten pappret och så pratade vi lite om det och hon rynkade lika mycket på pannan som jag gjorde när jag fick höra svaret från röntgen. Hon fattade ingenting, visst var hon ju också glad för att det inte var något större fel och att även jag slipper operation. Men även hos sa, vad är felet då eftersom du ger bra symtom för fel eller skada på meniskeln.
Får nu vidare behandling av sjukgymnasten, och fick behandling idag en likadan behandling jag fick i mina hälar då jag hade problem med dem för flera år sedan...
Bara det att den behandligen gav ingen verkan alls, varken sämre eller bättre. Fick även ordination att göra dessa stretchövningar som jag ska göra varje dag som jag har fuskat väldigt mycket med. Men nu ska jag ta mig i kragen att göra det morgon och kväll som jag måste göra.
Fick även ordination att köpa och äta Iprentabletter och att även smörja med Voltaren salva 3 ggr / dag för att se om det ger någon förbättring.
Ny tid och papprena tillbaka så var det färdigt för idag, och jag gick vidare till Apoteket där jag köpte Ipren och Voltaren för att sedan åka hem och börja knarka dem * Haha *
Åkte sedan en vända till Kryssan min och pysslade om henne lite och kollade så att allt var bra med henne, och hon fick sedan mat som vanligt. Hon äter inte yoghurt längre men potatismjölet får hon stå ut med ett tag till, och magen är lite lite bättre faktiskt =)
Sedan tillbaka till Rimbo igen till kl 16 för att börja jobba, jobbade med Daniel på Rubinen idag och det gick riktigt bra idag också.
Inga större konstigheter på jobbet idag, en ny boende bara.
Efter jobbet så var det bara att åka hemåt för att sedan sitta här framför dumburken några timmar innan sängdags.

Puss & Kram från Pucko

Tisdag - Röntgensvar...

2009-12-07 klockan 22:51:07


Fick äntligen hem mitt röntgensvar på posten idag !!! Och eftersom jag inte var hemma så ringde mamma upp mig och så berättade hon att brevet hade kommit. Sa åt henne att öppna det och läsa vad det stod i det, så läste hon brevet för mig...
Jag har tydligen ingen skada på meniskeln som alla har sagt och trott, och det verkar inte vara något större fel med mitt knä heller. Utan deras svar på allting var att jag hade vätska i en slemsäck i knät. Men kan detta göra så att jag har så ont och har såna problem ???
Det känns inte rätt, något annat är fel...
Blev så ledsen och förbannad när jag fick veta svaret, visst glad för att veta att jag inte behöver operera knät. Men vad är felet då, och det var det jag blev så förbannad på. Känns som jag står på ruta ett igen och trampar åter igen =(

Jag ger upp detta bråkande nu om mitt knä, orkar inte mera så jag låter det bära eller brista. Och brister det så anmäler jag sjukvården !!!


Såhär stod det i brevet:


Hej Natalie!

Jag har fått svar på magnetkameraundersökningen av ditt högra knä som gjordes på Norrtäljes sjukhus nyligen. Man ser att du inte har någon skada på menisken eller ligamenten, dvs ledbanden. Brosket i knälederna är välbevarat och även så i leden mellan knäskålen och lårbenet. Man ser inga tecken till inflammation i senorna. Lite vätska finns i en slemsäck.

Jag föreslår att du tar kontakt med sjukgymnast för fortsatt lämplig behandling, medsänder utlåtandet så att du kan visa sjukgymnasten. Föreslår att du behandlar med Ipren som du kan köpa receptfritt.

Du är förstås välkommen att höra av dig vid behov.

Med vänlig hälsning
Ingemar Edfors


Dröm och glöm säger jag bara...
Känns som att dem på sjukvården inte vill ta tag i detta angående mitt knä, dem orkar inte leta efter felet för det är ju jobbigt och kostar pengar. Är de det man ska få av det man betalar i skatt ???
Så besviken =(
Men nu har även ni fått veta hur det går för mig på knäfronten, vidare information kommer !!!


Puss och Kram från ett frågande Pucko


Inköp från Globen =)

2009-12-07 klockan 22:41:31


Lite bilder på detta som skaffades på Globen till Kryssan =)Transportskydd ( 4 - pack ) för 240 kr
Bakbensskydd ( 1 par ) för 50 kr
Rött fleecetäcke 155 cm för 150 kr
Blått fleecetäcke 155 cm GRATIS ( Tag 3 och betala för 2 )


Puss och Kram från Pucko & Kryssan

Måndag - Provdocka...

2009-12-07 klockan 22:30:32


Måndagen bjuder inte på så mycket spännande att berätta och skriva om, vanlig seg Måndag bara. Lika grått och trist utanför sitt fönster när man vaknar så man vill inte ens kliva upp ur sängen.
Kom på försent idag att jag skulle ha åkt in till Norrtälje för att besöka Patientkontoret för frikortet idag, men de stänger kl 12 och jag kom på detta vid 13.15 tiden så det var kört.
Tillbringade dagen i stallet och longerade min häst en stund på ridbanan som annars har fått vila i helgen, så lite löslongering på ridbanan var det läge för idag.
Först så sprang hon över hela ridbanan så till och med jag fick röra på mig under tiden. Blev inte så avancerat arbete då det fortfarande var fruset på ridbanan och Kryssan sprang och spände sig.
Och i slutet så travade hon runt mig på en volt även fast jag inte hade någon lina, blev då stolt över henne =)
Efter longeringen så var det dags för Kryssan att vara provdocka, prövade alla täcken + skydd jag köpte till henne på Globen. Måste ju testa det och göra det redo för att användas ju !!!
Köpte ett regntäcke som jag trodde bara var ett enkelt regntäcke, när jag tar ut täcket ur förpackningen så märker jag att det är fleecefodrat och jag blir så glad så. Köpt ett fleecefodrat regntäcke för bara 200 kr, slå det ni * Haha *
Och kvalitén på täcket verkar inte heller så pissigt dåligt, så jag gjorde nog ett bra köp där.
Kryssan i sitt regntäcke, och jag tror även Kryssan har ledsnat på att vara provdocka nu =)

Puss och Kram från Pucko & Kryssan

Helgen...

2009-12-05 klockan 01:06:34


Söndagen kvar då av helgens berättelse, Söndagen började med att jag gick och la mig vid 04.30 tiden och kunde inte slå ihop ögonen för att somna även om jag var hur trött som helst i bilen på väg hem. Väl i sängen så ville det inte somnas, så efter 05 tiden så var man väl så gott som däckad.
Det tråkiga var att klockan ringde igen kl 9, och då var det bara att ta sig upp ur sängen och klä på sig kläder. Stallkläder för att sedan sätta sig i bilen och brumma ner till stallet.
Väl nere i stallet så hämtade jag in Kryssan och så borstade jag av henne och pysslade lite med henne, blev åter en vilodag idag för hennes del. Kryssan fick sedan sin mat så hon blev lite nöjd iaf =)
Hände väl inte så mycket mera i stallet idag, dit en sväng för att kolla läget med Kryssan och ge henne mat. Sedan vidare hemåt igen och väl hemma så var det lite småstressigt.
In i duschen och fräscha till sig, kläder och smink och sedan packa ihop lite saker. Hade beslutsångest för jag velade om jag skulle ha med mig min väska eller inte, slutade med att jag packade ner det viktigaste i jackfickorna så blev det bara jackan och jag.
Lite snack med pappa och farmor som kom förbi, sedan gick jag ut för att jag tänkte ställa mig beredd när Pia kom. Och när jag är på väg ut till korsningen så kommer Pia och nästan kör förbi mig, tur att hon såg att det var jag så hon inte bara körde. Hoppa in i bilen och åkte ner till Rimbo, stod sedan där och snackade och väntade in dem andra. Vi skulle nämligen åka 8 st och så skulle vi åka med 13.05 bussen in till Danderyd för att sedan ta tunnelbanan vidare till Globen, enkelt och skönt.
Lite innan bussen skulle gå så var alla på plats och vi gick vidare till bussen för att vänta där, och alla var taggade för att åka in till Globen.
Resan in till Stockholm gick bra, det var lugna puckar. Det var samma på tunnelbanan, det gick så lätt och smidigt så.
Väl inne vid Globen så splitta vi upp oss och bestämde en tid och plats för att träffas på som vi aldrig träffades på, men det löste sig iaf. Vi var sedan in i köpcentrumet vid Globen och dem andra shoppade lite, men ändå roligt att vara med dem och bara gå och kolla lite också. Men det kliar ju i fingarna för att shoppa lite till sig själv också såklart. Men en dag så kan jag det igen, en dag...
Vi gick sedan till en resturang utanför Globen och så käkade vi pizza, och alla vi brudar som gick dit och käkade är inte så stor i maten så vi köpte 2 st pizzor och så var vi så smarta så vi delade på dem =)
Mätt och belåten så drog vi oss mot Annexet, och väl därinne så var det bara att shoppa loss som gällde. Kollade lite först men vi drog sedan först till Börjes där man kan göra dem bästa kapen =)
Och jag gjorde faktiskt bra köp där, dem hade " Tag 3 st hästtäcken och betala för 2 " och det var ju klockrent ju. För jag som är galen i hästtäcken hittade ju ett regntäcke för 200 kr som sedan visade sig att det till och med var fleecefodrat. De pengarna för det täcket är absolut värt det !!!
Och så behövde ju Kryssan nya fleecetäcken så då hittade Linn ett till mig som jag skulle ha på Kryssan, ett rött. Och då hade jag ju 2 st täcken och då skulle jag ju bara ta ett till så fick jag ju ett gratis, så det blev ett till fleecetäcke i färgen blått. Så då var det 3 st nya täcken till Kryssan då =)
Och sedan så hittade jag transportskydd, och jag har ju inga för jag har ju lånat Jannikas hela tiden förut när vi var ute och åkte. Egentligen behöver jag väl inte köpa transportskydd nu då jag inte åker alls just nu, men det kan alltid vara bra att ha för man vet aldrig. Och när man tittade på prislappen så står det 240 kr för alla 4, och då var det inget att diskutera om tyckte jag så jag tog dessa skydd. Helt vanliga svarta, men det får funka så länge och så länge dem håller. Bättre än ingenting !!!
Ville sedan ha nya bakbensskydd till Kryssan och hittade då på Börjes sådana skydd man har på bakbenen som går över bara kotan, och dem var lila och så kostade dem 50 kr så det var också taget. Jag kanske tyckte att det kunde vara lite larvigt, men alla som har sett dem säger helt annat =)
Köpte sedan ett longerspö för 60 kr och så hittade jag på en pannlampa för 59 kr, så det var dagens inköp. Är faktiskt rätt nöjd med det jag köpte på Globen, fick mycket för pengarna också =)
Och när vi gick där i Annexet så mötte jag på Helena Bergström, men man går ju bara förbi men fan vad gammal hon såg ut när hon gick där. Börjar bli en gammelkärring nu !!!
Det jobbiga med att gå i Annexet är alla människor, och luften... Även fast vi åkte in tidigare och gick där innan showen så var det så jävla mycket människor. Och jag och människor i trånga utrymmen är bara ett ord som gäller och det är PANIK !!!!!!
Men man fick andas och försöka hålla lugnet nere bara, men man blir ju galen på människor också...
Sedan så började showen och det var så jävla skönt att få sätta sig ner då, hade ju gått en hel del och med mitt onda knä också. Hade bra sittplatser också tycker jag, dem bästa platsen av alla gånger jag varit där var denna gång där vi satt nu.
Showen var okej, men lite missnöjd detta år faktiskt... Men det som var så jävla häftigt var när fransmannen var färdigt med sitt uppträdande och hela Globen stod upp och apploderade och bara skrek för att han var så duktig, han var där året innan också och så jävla duktig =) Det var riktigt mäktigt och man fick gåshud på hela kroppen. Annars var det väl samma gamla vanliga, men ingen vanlig hoppning och ingen Horseball i år =( Så det brukar alltid sluta efter kl 22, men detta år så slutade det några minuter innan 22. Vad är det som har hänt ???
Var en paus också så då var man uppe och gick lite till Annexet igen och så köpte man lite dricka för att man var ju inge törstig heller. Lite godis skulle man ju ha också, toalettbesök tackade man ju inte nej till heller. Skönt att få komma upp och gå lite då man satt så ihopvikt med knät och det gjorde så ont, under promenaden ute i Globen så mötte jag på mina kusiner också =)
Efter showen så samlades alla vi 8 för att sedan åka gemensamt hem, så då var det bara att börja gå mot tunnelbanan igen. Och typ hälften av oss ville ha kaffe så vi började leta efter ställen som var öppna som man kunde få köpa kaffe hos, och det var lättare sagt än gjort det.
Så vi tog tunnelbanan till T - centralen och så böt vi där och sedan åkte vi vidare och sedan så åkte vi tillbaka igen till Tekniska för att kunna hitta någonstans där det fanns kaffe. Och vi var helt rabiata, 8 st övertrötta brudar som gick på stan för att leta kaffe var en rolig historia det * Haha *
Efter mycket om och men så går vi till Valhallagrillen och så får vi lite mat iaf då man var lite små hungrig, så käkade pommes frites med dressing och cola. Och sedan så frågade Linn om dem inte kunde göra kaffe till oss, dem sålde inte kaffe annars. Dem gjorde kaffe till oss och det var en fröjd att få kaffe den kvällen.
Vi hade sedan kollat ut en buss som skulle gå från Tekniska vid 00.20 tiden, så efter att ha käkat lite och druckit kaffe så drog vi oss mot bussen och så väntade vi där när alla flippade ur totalt !!! Vi låg på vägen och sprang fram och tillbaka och var helt galna, tills vi insåg att bussen inte gick förrän 01.10. Kollade efter en tidigare buss och då gick det en från Danderyd vid 00.45, och det var ju lite tidigare iaf så vi tog då tunnelbanan tillbaka till Danderyd och så tog vi bussen därifrån hemåt.
Och nej vi var nyktra på bussen men man kunde ju ha trott att vi hade varit ute och festat.
Blev lite strul med hämtning i Rimbo eftersom det blev lite fel med bussar, men det löste sig sedan * Tack för skjutsen *
Så jag var hemma vid 02 tiden och då var man helt slut så gjorde mig ordning för sängen direkt och så hoppade jag i säng direkt. Orkade inte ens kolla datorn, då är det fel på mig. Databeroende och hann knappt sitta vid datorn denna helg, abstinens !!!
Efter allt detta gående idag så var faktiskt mitt knä svullet när jag skulle gå och lägga mig, men det är inte så konstigt. Gått mycket och med mycket packning som var tyngt, och det är väl det värsta med att shoppa på Globen och sedan åka kommunalt hem... Det blir tungt och jobbigt att bära, men då får man inte shoppa så mycket då helt enkelt bara det att det tänker man ju inte på då inte utan då handlar man bara.


Då har jag nog skrivit om hela helgens händelser då, ganska så fullbokad och en hel del att göra och rätt lite med sömn också.

Puss & Kram från Pucko

Helgen...

2009-12-04 klockan 00:13:41


Då fortsätter jag med Lördagen nu då i mitt bloggskrivande...
Eftersom det blev rätt sent natten till Lördagen så försökte jag sova så länge jag kunde, men tror sovandet tog slut vid 9 - tiden. Min dagliga klocka ringde och det var åter dags att gå upp ur sängen.
Har fått ett problem, var en morgonpigg människa förut och nu har jag så svårt att ta mig upp på morgonen. Vill bara vända mig om och somna om och sova en stund till. Men samtidigt så blir jag så stressad att klockan är så mycket och att jag sover bort hela dagen. Brukar ju gå upp senast vid 11 - tiden, och vissa dagar så är det okej och vissa dagar är jag så arg på mig själv för jag sover bort flera timmar på dagen som man har kunnat göra en massa nytta på. Tänk vad mycket mera man skulle hinna med då, och speciellt nu under den mörka tiden på årstiden då man får stressa med allt för att hinna med det innan mörkret infaller.
Varför ska det vara så svårt ???
Vill hinna med så mycket på dagarna, som att typ åka ner till stallet för att sedan komma hem tidigt så man hinner fixa lite hemma med mitt rum. Får försöka vända på den dåliga vanan, har problem med att lägga mig på kvällen också. Är det inte det ena så är det fan det andra =(
Efter att tagit sig ur sängen så var det bara att fixa sig för att åka till stallet för att pyssla lite med Kryssan. Letade upp henne i leran i hagen och tog sedan in henne för att borsta av henne all lera hon hade ingrötat i pälsen. Kryssan fick även vila idag då jag inte orkade stressa för att hinna motionera henne...
Så blev en ordentlig borstning och sedan tvättade jag svansen och bakdelen på henne, ingen förbättring idag inte. Visade det för Pia i stallet och hon sa att jag skulle låna lite av deras salva som dem hade, den var lite bättre och egentligen för spenar på kossor. Men alltid värt att pröva den, så tvättade och torkade henne och smorde sedan in lite i dem bakre regionerna på henne.
Kryssan fick sedan sin mat och medan hon käkade så kollade jag på dem när dem skulle lasta in Lindas häst Diamond i hästsläpet, han skulle nämligen flytta tillbaka till sin riktiga ägare.
Och det gick inte så bra för dem heller, Diamond sket i vad dem gjorde och dem skulle vara så snälla och gulliga mot honom, bara det att det funkar inte. Måste visa vem det är som bestämmer vid detta tillfälle, och det gjorde Diamond själv och han hade bestämt sig för att inte gå in. Sedan hettade det till och tillslut så gick Diamond in i släpet, hej då Diamond =(
Under tiden vi stod och kollade på dem så frågade Martina om jag var intresserad av att hyra hennes box i stallet, absolut är jag intresserad av den. Vill ju ha Kryssan ståendes i box, men problemet är bara att jag kommer nog få betala dubbelt då eftersom hon kommer förmodligen stå inne och sedan ska ju hon gå i lösdriftshagen. Funkar ju så bra med den flocken så vill ju gärna ha henne där och inte bryta den flocken igen, och inte göra om så mycket för Kryssan heller. Så vi får se hur det blir och om jag får hyra boxen också såklart, hon kollade ju mest nu så det är inget bestämt. Men jag lever ju på hoppet om en boxplats så det är ju klart jag håller tummarna och är glad om jag får boxen =)
Släppte sedan ut Kryssan i hagen igen och jag började röra mig hemåt.
När jag åkte hemifrån var inte pappa hemma, men när jag kom hem igen så var han hemma. Snackade med honom lite fort bara om lite småsaker...
Sedan så var jag in och böt kläder och gjorde mig sedan klar för att åka hem till mammsen min. Packade först in mina vinterdäck till bilen i min bil, och ibland är det bra med kombi faktiskt... Men 2 däck i bakluckan och 2 däck i baksätet, sedan full fart mot mamma.
Hjälpte att flytta lite möbler när jag landade på plats hos mamma, ser annorlunda ut varje gång man kommer hem till dem. Händer lite saker där hela tiden, dem håller ju på att renovera hela undervåningen och det blir så jävla snyggt =)
När Christian var redo så körde jag in min bil i garaget för att sedan byta till vinterdäcken, av med snygga sommarsandalerna nu =(
Så glad min bil var att stå i garaget, den sa det till mig * Haha *
Min bil är van att stå i garaget under den kalla perioden och den är aldrig vinterkörd heller av tidigare ägare, bara jag som körde den förra vintern men hade då inget val heller...
Så den är lite tjurig nu för att stå ute i kylan och fukten, den vill hellre stå i garaget. Och jag sa det till mamma och Roffe och dem bara garvade.
Började sedan att byta till vinterkängorna, men vi fick lite problem med höger framdäck... Vi höll säkert på med det däcket i 30 min och försökte med allt för att få loss det... Bilen ville heller inte byta till vinterkängor !!!
Vi sparka, vi drog, vi snurra, vi slog, vi spraya och vi slog åter men ingen reaktion till att lossna från bilen. Lät de däcket vara och fortsatte sedan med dem andra som gick bra utan problem. Bara det vänstra framdäcket som också satt fast lite, men Christian tog en träbit och slog sedan med släggan på insidan av fälgen och så lossnade det däcket också. Så då var 3 av 4 st däck färdiga utan problems =)
Åter till höger framdäck då, vi gjorde samma sak där att vi tog en träbit och så slog vi med släggan på insidan av fälgen och tillslut så hoppade däcket av men inte alls lika lätt på denna sida som den andra. Däcket hade ergat fast en hel del =(
Men nu är det oljat och ska då inte erga heller, så hoppas nu att jag inte får samma problem igen. Då var vinterdäcken på, och jag kan ut och racea igen på vägarna. Tyvärr så har jag inte så bra med dubb i däckena bara för dem slet en viss herre bort, men å andra sidan så spelar det ingen roll ibland om man har dubb eller inte. Men därimot så vill jag ha nya vinterdäck och kommer nog kunna fixa det till nästa vinter då.
Bilen fick sedan stå i garaget medan vi gick upp för att äta middag, blev rullander med potatis och det var super gott. Sedan efter maten så bjöds det på kaffe med blåbärspaj med vaniljsås som också var gott såklart =)
Sedan var det bara att hoppa in i bilen och backa ur garaget för att sedan åka hem en sväng till pappa för att hämta lite saker för att sedan åka vidare ut på andra äventyr...
Trött som ett as kom jag åter hem igen vid 04.30 - tiden och hade varit på väg att somna flera gånger bakom ratten, vilket inte är bra alls. Väl liggandes i sängen så var jag inte alls trött inte, däckade tillslut iaf =)

Fortsättning följer...

Puss & Kram från Pucko

Korsett =)

2009-12-02 klockan 02:34:48


Här är en bild på mig i min nya korsett =)
Fler bilder kan komma vid senare tillfälle !!!
Puss & Kram från Pucko

Helgen...

2009-12-02 klockan 02:31:50


Dags för att ta tag i helgens bloggskrivande och uppdatera med lite smaskiga händelser. Och för att göra det enkelt så börjar vi med Fredagen och fortsätter sedan vidare med dagarna...
Och under Fredagen så var jag ner till HLM i Rimbo på morgonen, skulle fan få reda på mitt röntgensvar idag efter 7 dagars väntan. Och det trodde jag på, anmälde mig i receptionen med lite strul där som löste sig ganska så fort, skulle inte kolla ryggen utan få röntgensvar angående mitt knä...
Och såklart fick man ju sitta och vänta en hel del på att få träffa denna sjuksköterska, i väntrummet satt jag och ett gäng äldre personer. Och det är ju alltid lika roande att höra på när dem äldre diskuterar något... Man ler ju inombords =)
Efter ett tags väntan så fick jag komma in till en sköterska, en kvinnlig dessutom, tack och lov. Hon började strula med datorn för att få fram svaret och såklart ska man ju få sådan tur så att hela datasystemet pajjar ihop då så hon fick starta om allt då. Pratade lite och vi beslutade sedan att hon skulle fixa detta under dagen att göra en kopia för att sedan skicka det hem till mig på posten så skulle jag ta med kopian till sjukgymnasten för vidare utredning.
Så jag gav numret till henne till mig så hon kunde ringa när hon väl hade skickat papprena så man visste att det var skickat, vågar fan inte lita på något längre... =(
Efter besöket på HLM som gick relativit bra ändå och positivt då ett svar snart skulle komma, så nu var det bara att vänta med spänning och nervös magen på att svaret skulle komma på posten.
Som sagt, efter besöket på HLM så drog jag och " The Black Pearl " in till Norrtälje för att fixa ut mitt frikort som jag har fixat till mig äntligen. Gjorde räkningarna på Torsdagen så att dem skulle dras på Fredagen då, och sköterskan på sjukhuset sa att jag kunde ta med kvitto på betalningen så skulle det räcka för att få ut kortet. Men väl letat mig till rätt plats på patientkontoret på Norrtälje sjukhus så visade det sig att jag fick inte ut något frikort, anledningen var för att betalningen hade inte kommit in till dem och dem kunde då inte göra ett frikort enligt kärringen i receptionen. Jag berättade då att jag hade kvitto med mig på betalningen och att dem hade sagt att det funkade på sjukhuset vid röntgen, men nej det gick inte !!!
Skit i det då era jävla idioter, var så förbannad =( Åkte till Norrtälje helt i onödan då, men när jag ändå var i trakterna så åkte jag till Willys och så köpte jag lite energidrycker och sedan schampoo och balsam till hushållet...
Lite nytta gjort också då när man väl var där, men inte det jag ville ha gjort * Suck *
På vägen hemåt så stannade jag till på Donken såklart för att köpa " frukost ", en mellan Latte och en cheeseburgare.
Gasen i botten för vidare färd hemåt igen, var en sväng hemma för att fixa lite småsaker...
Gjorde mig sedan ordning för att åka vidare till Kryssan, Kryssan fick dock vila idag då jag skulle iväg och hade lite bråttom. Men tog mig iaf tid att verkligen pyssla om henne och borsta av henne ordenligt så hon glänste igen. Dessa tider med lera gör en galen och man putsar och putsar varje eviga dag, lika skitig dagen efter tyvärr. Fick även bli en liten dusch för Kryssan i den bakre regionerna på henne, hon har nämligen diarré + att hon är brunstig vilket gör att det rinner ut en del vätskor som torkar in i huden på henne som sedan fräter och bildar sår på henne. Och upptäckte det på henne att det bara blev värre och värre så ett slag på fingrarna nu för att sköta det bättre och tvätta av det varje dag nu. Tvättade av detta och Kryssan gillade inte det alls, och det kan jag förstå henne. Måste ju göra ont som fan när man är sådär skinnflådd och när att börja blöda och man är där och tvättar och schamponerar in. Men gör det för din skull Kryssan men förstår att det gör ont, mitt hjärta <3
Smörjde sedan in henne med lite mjukgörande och sedan så fick hon hennes mat.
Efter att Kryssan hade käkat upp så fick hon gå ut i hagen igen, och jag var klar i stallet för denna dag då.
Av med stallkläderna, hade andra kläder under... In i bilen för att sedan köra en längre tur till Stockholm, älskar att köra bil lite längre sträckor så man verkligen får köra. Men dock inte att titta på tankmätaren...
Blev en resa in till Stockholm idag och besök på Erotica Mässan 2009, försökte kolla om någon ville följa med mig in på mässan. Men tyvärr så var människor upptagna eller så hade dem inte råd, så då åkte jag dit själv då för jag ville dit. Var ju där med Björn i Mars, och jag ville åka dit igen utan någon pojkvän och sedan så fick jag höra att Björn inte skulle komma på mässan så då tog jag tillfälle i akt att åka dit för att kunna gå på mässan utan att kunna träffa på honom där.
Etotik mässan är kanske inte riktigt min grej, för jag är inte ett dugg intresserad av stripporna. Tycker bara detta är löjlig och blir inte ett dugg tänd eller liknande på detta, utan snarare tvärtom. Blir bara så avundsjuk på deras kroppar för att dem är så fina och perfekta och jag vill ha en kropp som deras så man kan vara mera nöjd. Men å andra sidan, hur många av dem tjejerna har allting äkta på sin kropp och inte en massa silikon eller andra operationer på kroppen ?!
Ändå rätt roligt att titta på dem, för det var en brud som hade silikon eller något i röven så det såg förjävligt ut enligt mitt tycke. Två stycken bollar till skinkor då hon böjde sig fram eller ner, inte ett dugg snyggt !!!
Och det där med sexleksaker är inte heller min grej kan jag säga, det ska vara äkta vara annars kan det vara tycker jag * Haha *
Så med andra ord så kollar jag inte på eller är inte intresserad av dildosar och sånt !!! Utan jag är mera intresserad av kläderna, är väldigt intresserad av korsetter just nu. Och det fanns ju inte bara några stycken på mässan, utan ett hundratal att välja mellan. Riktigt svårt för man vill ha nästan alla, men när ska man ha tid för att använda alla då ? Kan ju inte ha dem i stallet direkt eller på jobbet, men dem är ändå rätt sköna att ha och perfekta för mig så jag sträcker på ryggen och inte sitter som en hösäck.
Det slutade med att jag iaf köpte en korsett för faktiskt 149 kr, en svart med en blomma på. Och den var riktigt fin och är supernöjd med den =)
Prövade den inte och var lite osäker om jag kunde ha den, men köpte den iaf och skulle den inte passa så är det dags att göra något åt det då så den passar. Prövade den sedan när jag hade kommit hem till byn igen, absolut passade den och korsett var det. Men lite snyggare figur ska man allt fixa snart...
Hittade även en till sak som jag ska beställa till mig själv när jag får råd med det, ni får veta senare vad det är. Är så taggad för att köpa detta, och kommer sedan att användas vid några tillfällen.
Men det var rätt okej på mässan, lite småpanik bara...
Och träffade även Häxan, så kul att träffa henne igen och att hon kände igen mig också. Så vi snackade lite snabbt bara, hur gullig person som helst =)
Var och käkade en sväng innan mässan och tog även en fick på Donken på vägen hem igen, Donken latte <3
Väl hemma så kom jag hem till ett tomt hus, det är rätt skönt det och jag kom hem vid 01 tiden någon gång. Väl hemma så fixade jag lite saker och sedan så fotade jag lite med min nya korsett, kan lägga upp en bild här sedan så får ni se ett litet smakprov på den nya korsetten.
När man väl hade slappnat av framför datorn för att börja tänka på att gå och lägga sig, då ringer min pappa och bad mig om hjälp... =(
Han var hos sin tjej i Tärnsjö, eller dem var i Uppsala på fest, och hade blivit lite strul... Så panik kastade jag ihop mig och lite saker för att sedan sätta mig i bilen för att köra rallyfart till Uppsala, väl i bilen så ringde han igen och sa att jag inte behövde åka och han fixade det själv. Skönt att man slapp åka sådär sent i natten när man var så trött, men det är klart man ställer upp för sin pappa då å speciellt när han ber om hjälp. Fan, så orolig man blev då =(
Det löste sig sedan och jag gick och la mig i sängen för att försöka sova lite, trött var man men problem att somna hade man som vanligt. Somnade tillslut och sov som en stock...

Rätt okej dag, men humör som gick upp och ner och väldigt mycket saker som hände... Och hade även väldigt ont i mitt kära knä efter att ha gått så mycket.
Finns nog inte så mycket mer att skriva om dagen, så nu är det dags att fortsätta med Lördagen. Hade tänkt att skriva hela helgen när jag ändå satt och skrev, men klockan är nu 02.24 och jag ska försöka sova lite nu istället så får jag fortsätta med uppdateringen imorgon förhoppningsvis.
Tack och godnatt !!!

Puss & Kram från Pucko


Trött =(

2009-12-02 klockan 01:41:01


Jag är trött, trött på det mesta... Men kan inte sova, jag vill inte sova. Känslan för att sova skrämmer mig och får mig att få panik för att blunda.
Vissa stunder går det så himla bra att sova och vissa gånger så är det tvärtom, och jag är så himla trött men har inte ro till att blunda för att sova. Och så vaknar man sedan och är fortfarande trött, vill vakna och vara pigg och på alerten för att klara av dagen med ett leende på läpparna och känna mig pigg och att jag orkar.
Dessvärre så vaknar man och man är trött, tröttheten vinner över allt. Och man vill bara sova mera även fast man har sovit så pass många timmar så man ska vara pigg, vill kunna sova och vakna pigg. Frågan är bara hur länge man måste sova då !?
Kanske dags att peta i sig lite mera vitaminer så man blir lite piggare på den gråa årstiden...

Puss & Kram från Pucko med grått ansikte

Halkat efter...

2009-12-01 klockan 00:47:51


Hoppsan, har nog halkat efter i uppdateringarna här på bloggen min under dem senaste dagarna ! Problemet är bara att jag har haft fullbokad helg och det har inte funnits någon tid alls för bloggskrivandet, utan när det hade kunnat finnas chans så sov jag dem få timmarna jag kunde.
Så därför är det lite tomt här nu efter helgen, men tar dessa uppdateringar i veckan och fyller ut lite.
På återseende =)

Puss och Kram från Pucko

RSS 2.0