Torsdag - Några rader...

2009-10-30 klockan 01:51:51


Kollade visst till lite på klockan och insåg att den var väldigt mycket, lite för mycket än vad jag ville tyvärr. Tänk att klockan bara kan springa iväg och så är den 01.30, bara sådär.
Men hoppade in och tänkte bara skriva ett kort litet inlägg om en sak jag satt och tänkte på och det är att jag är en prylgalen människa, eller prylbög som vissa säger också.
Finns väl säkert en hel del olika namn för den karaktär man är, men jag säger nu prylgalen brud.
Det är ju så att jag har ju fatta stort tycke för det här med hästlivet, och nu vet jag att det är hästar jag vill hålla på med. Jag kan inte klara mig utan leriga hästar, trevliga ridturer och hästbajs !
Testade mer eller mindre i ca 6 månader och var utan allt som infattade hästlivet, men jag säger bara det att jag dör hellre om jag måste vara utan hästarna. Hästarna får mig att leva igen, med hästarna får jag vara mig själv och jag får orken att leva och vilja fortsätta. Man kan prata med hästarna för dem lyssnar och dem finns alltid där, och dem sviker inte en. Hästarna i mitt liv har räddat mig flera gånger och gör mig levande.
Kryssan är mitt hjärta och utan henne så är det inget liv <3
När jag började rida för väldigt många år sedan, låter som jag är jätte gammal nu. Men jag började väl rida runt 10 års åldern lite smått och sen blev intresset bara större och större. Och man blev medryttare på Roddan som man mer eller mindre ägde i slutet av våran tid tillsammans * Saknar *
Och efter tiden med Roddan så blev det Olivia och sedan Kryssan och Olivia. Har ju varit en del andra hästar där också med tiden som man har ridit. Men dem som man red dagligen var Kryssan och Olivia <3
Och under tiden man började rida så ville man ju köpa sina egna grejer som borstar och sådana saker när man var mindre. Sen växer ju bara intresset för att köpa saker =)
Så man köpte ju det man ville ha och ju äldre man blev desto mera saker blev det och även dyrare.
Och nu när man har egen häst så måste man ju till och med köpa vissa saker, då blir man illa tvungen liksom. Men har ju under tiden innan jag fick häst så har man ju köpt lite grejer där och lite grejer här, och förrådet växer ju under tiden.
Jag är en sådan människa som köper saker, men har jag väl köpt saken så är det min och vill inte sälja det vidare utan jag ska behålla det. Så jag gör ju inte av med något heller, för mitt är mitt !
Sån är jag, och med alla års inköp så som sagt växer ju förrådet. Så man kan väl nästan sumera och citera vissa andra: " Du har ju hästsaker för nästan 25 st hästar nu ju ".
Och ja till viss del så kan det nog stämma, iaf om man kollar på schabrak för det har jag nog mest av. Sen så kommer nog lindor och sen har jag faktiskt en hel del täcken.
Men prylgalen brud som jag är så kommer det hela tiden in nya saker i mitt lager =)
Kommer aldrig sluta med detta, jag älskar att köpa saker till min häst vare sig hon behöver det eller inte. Hon vill ha säger jag och så får hon det.
Och innan tiden i Stockholm så jobbade jag rätt bra och fick en hel del pengar över varje månad som oftast gick till Kryssan och nya saker till henne. Men det var ju liksom mina pengar och jag spenderar ju dem hur jag vill.
Och i Tisdags så ökade jag lagret igen, men innan det så var det väldigt läääääänge sedan jag köpte in något nytt... ( Dålig period under livet... =( )
Så jag kände att det var dags för något nytt, täcke + en grimma och lika nöjd var jag för det.
Detta är en del i mitt liv, att köpa saker och samla och använda.

Nu ska jag krypa ner i min nybäddade säng med rena sängkläder, godnatt !
Puss & Kram

Tisdag - Lugnt...

2009-10-27 klockan 23:50:45


Måndagen var ingen bra dag för mig inte, den kan vi ta bort i kalendern =(
Hatar såna dagar när allting verkar gå åt helvete och man bara vill lägga sig ner och ge upp allting, man tappar orken och lusten helt.
Så var min Måndag, det kom bara mer om mer negativa saker under dagen så höll på att knäckas totalt =(
Hjärtat gick i tusen bitar och gjorde ont, tur att man har Kryssan ibland <3

Dagen började med att jag var tvungen att ta tag när det gäller mitt knä, så jag ringde till Danderyd och pratade med en jätte trevlig kvinna. Hon frågade om jag ville komma in akut eller om jag ville bli kopplad till ortoperden, slutade med att hon kopplade mig.
Men fick inte något svar där, utan jag skulle ringa imorgon ( Tisdag ). Satt där då som ett frågetecken och visste inte alls hur jag skulle göra då, så jag ringde tillbaka till växeln igen på Danderyds sjukhus. Då fick jag oturen att en otrevlig kvinna som svarade och sa att jag skulle skaffa en remiss först innan jag kunde komma till dem, sedan kastade hon mer eller mindre på luren i örat på mig.
La på luren och bröt ihop, tårarna bara sprutade :'(
Det kändes så meningslöst med att försöka få hjälp med mitt knä, kände då att jag skiter i det här med att söka hjälp så får knät bära eller brista istället då. Det verkar ju som att sjukvården vill de, eftersom man inte får någon hjälp och att man ska gå och ha ont så man snart inte pallar mera så man ramlar ihop för det.
Var så förbannad och sårad =(
Ringde sedan till min kära fader och frågade hur jag skulle göra, han sa att jag skulle åka in akut då eftersom dem hade frågat om jag ville det.
Men gick och tänkte på det där, det är nog bättre att försöka åka ner till Husläkarmottagningen i Rimbo och få en remiss istället så kanske man kommer till rätt ställe på en gång, och så kanske man får hjälp tillslut.
Visst att jag hatar att gå till HLM, men det kanske kan vara en bra grej att göra det nu. Så bestämde mig då för att åka ner på jourtiden mellan 17 - 19 för att försöka få denna remiss.
Så vid 17 - tiden så åkte jag ner till Rimbo, gick och tog ut pengar innan och så gick jag till Presentaffären och kollade där och köpte faktiskt en grej till mig själv * Glad *
Gick sedan till HLM, fick sitta ett bra tag innan jag fick komma in till Dr.Edfors. Och han kan fan ta sig i röven han, fick ju inte ett jävla dugg hjälp med mitt knä =(
Okej, han vände, klämde, kände och vred på mitt knä och kom fram till att det var ligamentet i knät som var överansträngt. Och jag behövde inte röntga eller få någon smärtlindring.
Jag blir snart riktigt galen på detta skit, har varit hos 3 olika läkare nu och fått 3 olika fel på mitt knä. Vad är rätt och vad är fel ???
Och om det nu skulle vara ett ligament som är överansträngt varför blir det inte bättre utav vila då för ??? Blir ju bara värre och värre för varje dag som går ju.
Men jag fick iaf en remiss till sjukgymnasten där han sa att jag skulle träna upp muskelerna i knäna, får väl se hur det går då och vad dem säger.
Men jag tror inte ett jävla dugg på vad han sa om ligamentet...
Detta var fan sista gången jag gick till HLM, tänker fan aldrig gå dit mera. Inte efter allt som har hänt med en vän till mig och vad dem gör mot mig !!!

Och innan jag åkte till HLM så var jag i stallet och kollade till Kryssan, hämtade in henne till stallet och borstade sedan av henne. För det första var hon skithängig, men det kan ju vara för att dem har bytit hage igen och måste hålla vakt i den nya hagen. Men får väl hålla lite koll på henne iaf !
Och för det andra så måste jag ringa hovslagaren till henne, tror hon har fastnat med hoven eller något. För skon sitter kvar på hoven, men den har flyttat på sig i sidled. Så Göte måste komma och sko om den så skon sitter rätt på hoven * Suck *
Så nu kan man ju inte rida eller motionera henne under tiden, men å andra sidan så passar det väl ganska bra nu med tiden då jag inte kan rida henne iaf. Men jag kan ju alltid longera henne eller så, men nu kan jag ju inte det heller. Så det är väl tur i oturen då med detta.
Och på vägen hem från HLM så pratar jag med en vän som hade lite tråkiga nyheter =(
Men håller tummarna för dig att det löser sig någorlunda iaf och tänker på dig, finns här för dig vännen min <3
Och sedan så pratade jag även med Jannika och då berättade hon att " våran " katt Ozzy blev avlivad idag * Gråter *
Vi trodde först att han hade blivit påkörd då han inte kunde gå på ena bakbenet. Jannika åkte sedan in till veterinären och då visade röntgen att han hade skelettcancer för att hans skelett i benet började försvinna bort =( Så då fick han avsluta sina dagar, och slippa lida mera * Älskar dig Ozzy *

Så där är väl alla negativa saker från Måndagen då, kanske ni förstår varför man mådde ganska så dåligt och var rätt nere och less på livet !?

Det positiva med Måndagen var att jag var hem till Carro en sväng och snackade lite med henne, vi åkte sedan ner till Cissis och käkade. Blev en kycklingsallad med currysås till brunch =)
Emma kom också förbi och gjorde oss sällskap, det var riktigt trevligt faktiskt =)
Och att jag fick lön idag också, det är 2 positiva saker !!!

Idag Tisdag så var väl dagen lite bättre, det känns så iaf =)
Vaknade efter en rätt lång sovmorgon, så härligt så att vakna när man vaknar. Men så himla lätt att bara vända på sig och somna om. Sover ju rätt oroligt på nätterna nu eftersom jag har så himla ont, så sover ju inte hela nätterna inte.
Efter att ha vaknat till liv så åkte jag ner till Rimbo och gick till sjukgymnasten, men gick fel först för dem hade tydligen flyttat från den lokalen från när jag var där sist. Visst det var ju flera år sedan jag gick hos sjukgymnasten, så förstår ju om dem hade flyttat i så fall.
Men kom rätt tillslut och fick en tid den 5:e November, får väl se om jag pallar gå med detta så länge. För när jag var på Granngården efter sjukgymnasten så skulle jag sätta mig ner på huk och då smällde det till i knät av sån extrem smärta så jag ville bara skrika =(
Fasiken så ont det gjorde, och efter det så vågar jag knappt vika knät och har dessutom fått ondare igen =( Så får väl se om det blir värre och om man orkar gå så länge med denna smärta. Och kan jag inte vika det nu utan att det gör ont och jag då ska till en sjukgymnast, då kan jag ju inte göra mycket därheller...
Så skicka mig till röntgen istället, tack !!!
Väl inne på Granngården så hittade jag ett täcke till Kryssan, stod och kollade länge på täckena och Pia i stallet sa att det fanns billiga regntäcken där. Och tillslut hittade jag ett regntäcke i 165 cm för 349 kr som till och med var fleecefodrat, det var klappat och klart det skulle jag ha !!!
Visst att jag har en massa täcken, men ville ha och behövde ha ett till regntäcke till Kryssan nu när hon ska gå ute dygnet runt så man har lite att byta med när dem andra blir blöta. Så detta regntäcke använder hon inte nu, det ligger på lager om det behövs. Annars får hon ta det till nästa säsong =)
Köpte även en nylongrimma med fleece till henne för 79 kr, också den i mörkblått som täcket. Så vi kör en mörkblå period nu.
Och täcket och grimman passade alldeles utmärkt, bara att ena spännet på täcken i fram var trasigt * Suck * Linn tyckte att jag skulle åka och byta det, men å andra sidan är det så lätt att byta spännet också. Så jag fixar ett spänne istället och behåller detta täcke.
Och när jag var in i vagnen med täcket så hittade jag även hyllplan, så letade fram skruv och skruvdragare och så skruvade jag upp ett hyllplan till i min garderob. Så nu har jag ett hyllplan till i garderoben =)
Var hela eftermiddagen i stallet och det var så mysigt så att bara slappna av i stallet och bara njuta av lugnet och ledigheten, kan ju inte jobba nu iaf * Typiskt *
Så jag började kratta på ridbanan, längst med staketet och på spåret. Och det blev så fint så, men dessvärre orkade jag bara hälften. Då lite senare så tog Linn resten och gjorde färdigt hela ridbanan det som var kvar. Så nu är det så fint så där =)
Sopade hela stallet idag också och så var jag ner till hagen och fotade lite på hästarna. Kände mig lite duktig och nyttig idag även om jag inte har gjort några stora grejer så, men det jag gjorde gjorde mig nöjd iaf.

När jag var nere i Rimbo under dagen så var jag in på banken också och så fixade jag internetbank igen, så har aktiverat den nu under kvällen. Så skönt att ha det tillbaka igen, så man kan flytta över pengar och så.

Nu har jag skrivit ihop ett liten inlägg för Måndag och Tisdag, hoppas det inte blev allför omkastat nu. Kunde inte komma in och skriva på bloggen igår heller så fick skriva idag då.
Nu är det dags för kudden =)
Godnatt !!!

Puss och Kram

Söndag...

2009-10-26 klockan 01:55:29


Jäklar, min häst kan ibland =)
Ibland kan hon ta fram talangen och gå i riktigt ökad skritt, riktigt energisk och bra fart framåt.
Gjorde något dumt idag, eller mindre bra ska jag väl säga. Jag sadlade min häst och skrittade ut en vända på henne. Och som sagt det var väl inte det smartaste jag gjorde idag, men jag kunde inte låta bli heller. Och så skulle jag ju bara skritta och tänkte att då är det ingen fara och det kommer inte göra så ont, men där hade jag missbedömt i mina tankar och funderingar.
För jäklar så ont det gjorde ändå i mitt förbaskade knä, skrittade ju endast som sagt. Men bara för att man bara skulle skritta så bara hände det att Kryssan fick fram sin energiska skritt. Och det var väl därför det gjorde så ont, och man därför inte kunde jobba henne lite då i denna härliga skritt.
Så typiskt, när man väl rider när man har så ont och då får man det man vill ha annars. Ska ju inte heller klaga på att jag har ont nu heller då jag är så dum och får skylla mig själv när jag hoppar upp på hästryggen som jag gjorde idag.
Bara det att Kryssan har gått 2 dagar på ridbanan och sen så fick hon vila igår, och då ville jag inte ta ut henne på ridbanan idag igen. För rätt som det är så ledsnar Kryssan på ridbanan och då kan jag inte ens motionera henne där på ett bra tag. Så då tänkte jag att hon skulle få se lite skog och natur idag, därför jag skrittade ut.
Red bort mot banvallen och red sen och hade lite broträning, var ju inte det roligaste vädret att rida i kanske.
Lite sol hade väl inte skadat, men det ligger så tjockt molntäcke över oss just nu så några solchanser kan man ju stryka på listan på en gång. Och detta täcke har varit över oss ett par dagar nu och det känns som att detta tjocka duntäcke ska fortsätta ligga över härliga Uppland ett tag till, deprimerande känner jag bara !
Och nu blir det ju även mörkare på kvällarna, och det märkte jag av idag. Det blev mörkt väldigt fort och jag förstår mig inte riktigt på det där med att ställa fram och tillbaka klockan varje år. Vad spelar det för roll ?
Ta bort skiten istället, det förvirrar ju bara människor hela tiden. Och vem vill ha mörkare kvällar och ljusare morgon ???
Ingen är ju speciellt nöjd över mörkret, absolut att det är mysigt med mörker senare på kvällarna så man kan tända lampor och ljus och få denna mysiga stämning inne när man kollar på film eller endast slappar eller vad man nu gör. Då är ju mörker en väldigt positiv sak !
Men att det ska bli mörkt kl 17 och även tidigare förstår jag mig inte på, och blir ju bara deprimerad av tanken. Så nu måste man alltid stressa ner till stallet för att hinna med hästen innan det blir mörkt. Så less för att stressa med det, det är mycket skönare på sommartid då. Inget stress för det blir inte samma mörker och man kan då ta hästen på kvällen för det spelar ingen roll.
Men man får leva med detta och ställa tillbaka klockan som man då gjorde natten till idag ( Söndag ).

Och ville bara skriva en notis att Kryssan går nu på den riktiga lösdriften, där dem kommer gå över vintern. Så nu har Kryssan möjlighet att kunna gå in under tak om nu så hon vill det.
Sen att hästar är rätt dumma och osmarta ibland, dem kan stå ute i snöstormen eller hällregnet när det har tak eller skog att gå in i. Då får hästarna skylla sig själva om dem nu står där istället för att gå in.
Nu har iaf Kryssan möjligheten att gå in om hon nu vill det, så det känns ju lite skönt faktiskt att veta att hon kan det.
Så Kryssan har väl fullt upp nu med att käka för fullt, var en hel del med bete i den hagen nu. Vilket hästarna inte är så ledsna över tror jag =)
Så Linn och jag i stallet tog ansvaret att tog ner våra hästar till den hagen och sen så flyttade vi över dem andra som också ska gå där med Kryssan och Cikita, alltså Vissla, Ozzy, Krezip, Vinda och Diamond.
Och efter det så var det stallmöte, äntligen fick vi till en dag så vi kunde ha detta stallmöte. Har länge velat haft stallmöte, och nu när vi väl hade det så var jag inte alls taggad för det.
Nu har vi iaf haft det och det gick rätt bra iaf, men jag säger inget så har jag ingenting sagt. Och vill inte klaga eller påpeka något på någon så ingen behöver ta åt sig.
Därimot så är jag inte riktigt nöjd med mina saker i stallet... Jag är en sådan person som gärna vill ha mina saker samlade i ett hörn så jag vet var jag har mina saker. Men det är ju svårt i det stall jag står i nu, men nu har jag det någorlunda ordning. Har mina fodertunnor vid alla andras, har min garderob, sadelhängare, tränshängare och en täckeshängare. Det tråkiga med garderoben är att den är rätt så liten och att det inte finns några hyllplan i den. Hyllplan går ju faktiskt att fixa, för just nu finns det bara ett så man får stapla sakerna på varandra. Och eftersom det är rätt så liten så är det svårt att få till något bra i den.
Nu ska ju alla vi på lösdriften ha alla våra saker i vagnen, vilket jag känner att det kommer bli väldigt trångt och rörigt därute. Får väl hoppas att det inte blir det och att alla håller ordning, men det är rätt bra ordning så det ska väl inte vara några problem inte.
Det tråkiga med det stallet är att dem säger att det inte finns så mycket plats av förvaring av saker, men skulle man bara få bort lite saker och ordna upp det lite bättre så skulle det ju finnas en massa plats ju.
Jag är van att stå trångt och lösa det mesta med plats =)
Jag känner iaf att jag har nu fått rätt bra ordning på alla mina saker i stallet, visst lite jobbigt med garderoben och att ha 2 sadlar på samma sadelhängare. Men dressyrsadeln använder jag inte så mycket så funderar på att ta hem den istället, inte så kul det heller. Får se hur jag löser det, men är rätt nöjd ändå.

Förresten, pratade med Andreas moster Sussi som hade pratat med en kompis till henne som är läkare. Sussi hade då berättat för hennes kompis, läkaren, vad dem hade sagt om mitt knä och vilket problem jag hade. Och det första läkaren sa då att det finns inget som kallas för Vanligt Ungdomsproblem när det gäller knän. Och läkaren tyckte att det var helt oansvarigt det dem hade gjort på Norrtälje sjukhus. Och att dem skulle absolut ha röntgat mitt knä, så hon hade väl mer eller mindre blivit förbannad på denna läkare.
Och vad tror ni då vad jag är när jag fick höra detta av Sussi, den jäveln har ju ljugit för mig då =(
Och det ska han få för, för i veckan kommer det vara nästa akut som gäller.
Visar det då att det är något fel på mitt knä så kommer jag allt göra så han får veta att han har gjort fel. Jag är inte så snäll alla gånger, och inte efter det här och den smärtan som jag får lida för 24 timmar om.

Annars har det väl inte hänt så mycket mer här på Puckofronten, igår Lördag så lekte jag lite taxi till kära Läncis och hennes syster Petra. Älskar taxijobb, Pucko Taxi AB till er tjänst =)
Så körde in dem till Norrtälje, på hemvägen så fick jag min efterlängtade Latte * Glad *
Oj oj så jag njöt av den i bilen på vägen hem, eller ja till stallet först sedan hem.
Under dagen så stod jag på 1 kvm och försökte få lite ordning i boden bland alla mina hästprylar där. Inte det roligaste jag gjorde den dagen, trångt och mörkt. Tappade suget ganska så fort men jag fick iaf lite mera ordning och hittade en del saker jag letat efter och plockade med mig lite bra och ha saker ner till stallet.

Det var lite uppdatering från helgen, skönt att skriva en liten kladd här igen.
Har ni förresten några önskemål på vad jag ska skriva om här, vad vill ni läsa här ???
Jag skriver ju hur och vad jag vill i min blogg, men det är ju alltid kul att höra vad läsarna tycker så man kan förbättra sig och få kanske ännu fler läsare och att läsarna då blir nöjda.
Tack för mig, din tur att säga ditt =)

Puss & Kram


Lördag - Ont =(

2009-10-24 klockan 12:38:59

Tjingeling !

Ska det vara såhär att man ligger och kvider av smärta för att man har så ont och nekas hjälp !?
Vill inte hålla på att tjata om detta angående mitt knä och att ni ska tycka synd om mig på något sätt, men undrar vad dagens vård är på väg och att människor ska få leva såhär som vi gör med värk.
Hade så fruktansvärt ont igår så satt här och skrev om gårdagen i bloggen, vid 04 - tiden så drog jag mig till sängen där man åter igen ligger och kvider av smärta =(
Hur man än ligger så gör det fruktansvärt ont, ligger jag på ena sidan så ligger man på det ömma och ligger man på ena sidan så ligger täcket på det onda och värker. Ligger jag på rygg så gör det också ont, och ligger jag på mage så ligger man ju också på det ömma. Så hur i h*lvete ska jag ligga då ?
Kan ju inte gå, stå, sitta eller ligga utan att det gör ont. Och det är ett ungdomsproblem, fuck off att det är det här som spökar nu.
Berättade detta för min farmor idag och hon bara skakade på huvudet och sa samma sak, vad är dagens läkarvård på väg !?
Man pallar inte hur mycket smärta som helst heller =(

Livet är bara en stor smärta, allt man får stå ut med är mest bara smärta.
Under flera år så har man levt med en ständig smärta i sitt hjärta, och när ska det få läka ihop igen ?
Jag ska tydligen ha ett trasigt hjärta =(

I, I can walk a thousand miles to be with you
No matter where you are
I can walk a thousand miles whenever
To be whit you <3

Apropå solsken, så är det inget solsken idag =(
Mera läsning kommer !

Puss & Kram
Fredag - Otur...

2009-10-24 klockan 03:04:38

Tjingeling !

Idag tror jag att vi stryker denna dag ur kalendern, jag gör det iaf...
Inte en dag för mig iaf och enligt Facebook testet " Lycky today " så hade jag 49 % i lycka idag, det stämmer inte riktigt om jag får säga det själv.
För att den där j*vla Norrtälje akuten har jag så stor lust att tända eld på just nu eller spränga skiten i luften, så mycket är det värt just nu...
Så man kan få bli lite glad igen och garva lite för stunden * Haha *
Var ju tillbaka idag på akuten igen som dem sa igår, så mötte upp Carro hemma hos henne. Och båda två tror jag såg ut som levande vrak när vi gick till våra bilar, vi åkte varsin bil in då Carro skulle börja jobba kl 14 och vi inte visste hur lång tid det skulle ta under dagen.
Pakerade bilen på deras parkering, och kom ihåg p - skivan äntligen. Har lärt mig något på att få p - bot iaf, får ju fan panik när jag ser skylten om att det är p - skiva. Man lär sig av sina misstag ibland, vilket är väldigt tur och kanske lite bra !
Visste ju iaf vart vi skulle ta vägen idag när vi kom till sjukhuset, och inte irra runt som två vilsna höns. Var lite fler som satt idag på akuten och väntade, amnälde mig igen då i receptionen och fick sedan sitta ner och vänta då såklart. Och jag var inte alls trött, flummade som fan. Carro hade nog inte så tråkigt iaf, hoppas du inte tyckte jag var jobbig eller så !? Du är iaf guld värd <3
Och som sagt det satt ju några flera där idag än igår när vi var där så jag tänkte bara att det här kommer ta tid... Fick väl sitta där i 1 timme och flumma tror jag iaf och sen så ropade dem " Natalie ", fattade inte riktigt att det var jag först. Trodde dem andra skulle gå före mig för mig var det ju inte så stora fel på så... Men jag fick iaf komma in och då undrar man ju hur dem prioterade detta med mitt knä då ? Skulle vara intressant att veta, men det får man väl aldrig reda på.
Vill aldrig komma dit igen iaf !!!
Väl inne där på akuten så fick jag gå in i ett rum och så fick jag vänta på läkaren där, kom då att tänka på att det kunde ju komma värsta snygga läkaren då ju bara för att. Men jag ville inte ha någon, ursäkta, j*vla karl, för dem beslutar bara allt och sen är det inget fel på en och så får man gå hem.
Och ta mig fan så var det en j*vla karl som knackade på dörren och kom in, och det enda som fanns i huvudet då var neeeeeej !!!
Men man måste ju få ge dem en chans, han kanske tar detta på allvar eller inte. Och det där med snygg kan man väl diskutera, men inte min smak som tur var iaf.
Han frågade lite frågor om det här med mitt knä, men inte så mycket ändå. Han undrade om jag kunde dra upp byxbenet annars fick jag ta av mig byxorna, tänkte bara att skit här har man inte rakat benen på skit länge så man kan ju fan fläta håret på benen och då ska han kolla på dem, eller han ser ju dem när jag drar upp byxbenet * Pinsamt * Men som Carro och jag sa att dem har nog varit med om mycket värre, så mina håriga ben är väl en piss i sjön mot de dem har sett.
Drog upp byxbenet lite pinsamt, la upp benet och la mig ner på britsen. Han kollade, kände, klämde, vände och vred på knät och vissa gånger gjorde det ont och vissa gånger inte. Men är det fan inte helt j*vla otrolig, när man väl åker in dagen efter så vaknar man med att man inte har så ont och att man knappt är öm. Vad är det för j*vla fucking knä då ???
Men sen när jag började gå på det så började det att göra ont, och det sa jag ju till läkaren också att jag hade lite mindre ont nu eftersom jag inte har gått och stått så mycket upp. Men kändes ju bra mycket när jag gick, och har gått utan stödbandage idag också.
Låg på spänning och väntade på vad killen skulle säga, efter lite petande på mitt knä så ställer han och säger att jag hade något skit på K. Alla dessa namn på alla saker man kan ha är ju en hel ordbok bara det, och lära sig alla är ju en omöjlighet.
Men det var iaf något på K som jag hade i mitt knä och det är tydligen ett VANLIGT UNGDOMSPROBLEM !!!!!!!!!! Så hör upp nu alla ungdomar, har ni ont i knät så är det detta då enligt denna underbara ointresserade läkare på Norrtälje sjukhus. Och detta ungdomsproblem är att under knäskålen så har du två ytor som glider mot varandra, och dem ytorna ska vara jämna, men har man ont och efter han har känt på knät så är tydligen mina ytor ojämna och gör då en värk såklart. Svårt att förklara det genom att skriva, men tror jag har skrivit det på ett någorlunda sätt så man förstår !?
Och detta problem växer bort med tiden och man kan inte operera eller göra något åt detta. Utan man ska röra på sig som vanligt och träna knät typ sa denna läkare.
Så jag har ett ungdomsproblem, problemet är bara att jag inte är en UNGDOM längre utan jag klassas som en VUXEN, och hur kan jag då ha ungdomsproblem ?????
Och som pappa sa, då skulle väl de ha kommit tidigare eller !?
Visst att jag har haft problem med mina knän under alla år, då har det väl varit detta ungdomsproblem då. Men det problem jag har nu är fan ( !!! ) inget j*vla ungdomsproblem !!!
Det är något annat som är fel... Och jag kommer inte att ge mig !
Och killen sa då att jag inte behövde röntga knät eller att få antiflammatoriskt heller, vad är det för j*vla sätt då. Är väl bara ta en bild för säkerhetens skull, man kan inte se och känna allt i ett knä... Kan vara något som ligger och lurpassar som inte en läkare ser med ena ögat. Bättre att ta en bild då när man ändå är där så kan man utesluta att det inte syndes något på bilden. Och antiflammatoriskt är väl bara att ge i förebyggande syfte ju.
Så jag blev så tom...
Och så säger han att jag kan gå till en sjukgymnast för att få ett träningspass för att träna upp muskeln i låret, det är knät jag har problem i, inte i något j*vla lår. Din dumma idiot, dumförklarar ju mig ju. Känns som läkaren försökte intala mig att jag inte hade ont, men vi kan byta nu så får han se hur j*vla ont jag har =(
Kvider och vrider utav smärta =(
Så efter typ 10 min så var jag ute i vänthallen igen och Carro blev lika förvånad hon, berättade då vad han hade sagt och hon tyckte det var helt sjuk. Och jag var så förbannad och ledsen efter besöket på akuten, känner mig så besviken och lurad =(
Och så ska man fan få betala 300 j*vla kronor för detta besök utan att få veta ett skit, att jag har ett UNGDOMSPROBLEM !!!
Dricker ju fan kaffe, jag är vuxen !!!
Läkaren tyckte som sagt jag kunde gå till sjukgymnasten och sedan ta alvedon, du kan ta alvedonen och köra upp den i röven !!! Så mycket hjälper den mot mitt knä just nu, behöver något starkare eller något annat nu för att lindra smärtan. Men nej nej...

Åhhh, vad arg jag var och vad arg jag är fortfarande och det kanske märks på inlägget !? Men det får ni ta, måste skriva av mig lite just nu.
Fanns ju inte så mycket mer att göra då vid det tillfället, bara le och ta räkningen och gå därifrån. Kommer aldrig mer till er igen på Norrtälje sjukhus, har varit hos er 2 gånger själv för mina problem... Men aldrig mer, kul att man ska undvika att söka hjälpa när man har problem bara för att denna sjukvård här är helt sjuk. Man får ingen hjälp om man har inga problem eller man är inte sjuk.
Och sen där på sjukhuset så får dem ju bonus om dem inte har en patient inne längre än 20 min, då får dem någon bonus för det... Och den bonusen kan dem köra så långt ner i halsen dem kan, därför nekades jag hjälp idag. Så känns det nu, bara för att han skulle få denna bonus så fick jag gå hem med problem.
Men som pappa sa och jag sa själv också, har jag fortfarande lika ont nästa vecka på Måndag eller så så åker jag in till Stockholm till typ Danderyd eller Södersjukhuset för att söka hjälp där. Större chans att få hjälp där känner jag och dem brukar inte " neka " någon till hjälp. Då tänker jag fan slå näven i bordet och jag går inte därifrån efter att dem har röntgat knät. Jag vill ha svar !!!
Leva med konstant värk i knät som jag har gjort i en vecka nu är inte normalt =(
Så är det värken kvar efter helgen så blir det nästa akut som gäller, here I come !!!
Och till och med pappa sa det också, och säger han något sånt så ska man lyssna och göra som han säger.

Fan, jag tjatade om detta typ hela eftermiddagen sen. Var så arg och besviken, ger upp känns det som. För så fort man tar sig i kragen och tar tag i saker själv så går det åt helvete. Smärtan gör ju en till vansinne =(
Vi tog sedan våra bilar och åkte från det där dårhuset, när jag satte mig i bilen så körde jag en ramsa först innan jag kunde köra iväg. Tur att inga barn hörde än då, inte barnvänliga ord ur den munnen då !
Carro matade sin bil sen på JET, och då kom även Zandra dit men inte såg hon mig inte. Så fick öppna dörren och hälsa på henne. Inte bara jag som inte har ögonen öppna jämt * Hehe *
Vi drog sedan upp till Donken, always Donken <3
Ville ju ha Donkenmat efter besöket på akuten, men var inte så värst hungrig och eftersom jag bara fick mer och mer ont så blev jag mer och mer illamående. Men fick iaf i mig lite mat, och när vi beställde maten så skulle hamburgaren ta typ 2 min och då sa tjejen i kassan att jag skulle komma tillbaka då och då vände jag på mig och fräste högt om vad jag tyckte om det. Dem kan fan ta sig i röven och komma ut med maten när man kommer och äter där, och dem hade faktiskt tid med det. Förstår under middagstid när det är väldigt stressigt och fullt, men nu var det ju knappt en kotte där. Efter en stund när vi hade suttit oss vid ett bord så kom tjejen ut med våra hamburgare, ojsan hoppsan dem lyssande tror jag.
När jag är så förbannad som jag var idag så kan jag faktiskt öppna käften och säga det jag tycker och tänker, och det gjorde jag idag. Lite ovant om mig, men jag kan ibland !
Så fick min hamburgare serverad och käkade och vi hade underbart trevligt vi 3 brudar =)
Vi var 3 st, och alla 3 hade åkt in i våra varsina 3 bilar och vi parkerade bredvid varandra på rad.
Efter maten så var det ju efterrätt som gällde, längtade mest efter latten som jag älskar på Donken. Väl i kassan så sa jag: " En mellanlatte och en jordgubb / vanlijpaj ". Då säger killen att jag kan inte få en latte för de hade precis fixat maskinen, fan då =(
Men fick ta en kaffe med mjölk då istället för den här gången. Och sen när jag väl skulle få min paj så var den pajen slut så fick ta en äppelpaj istället då. Det var inte alls min dag idag och Zandra sa det framme i kassan och killen smågarvade och höll med och sa att det inte var hans dag igår, trevlig för honom då !
Tog min paj och mitt kaffe och försökte njuta iaf då, ville ju inte ha det egenligen men fick ta det. Bättre än inget iaf !
Efter matstunden så åkte Carro mot Rånäs igen då hon började jobba, Zandra och jag stod och snackade en stund till. Sedan drog hon till psykologen och jag drog ner till pappas jobb, som otur då så skulle han dra iväg på lunch med sina arbetskamrater när jag kom så vi hann inte prata så mycket då.
När man för en gångsskull kommer till pappas jobb så måste han dra, lite tråkigt.
Men det var väl min tur idag som visade sig där igen då kanske, och inte hade jag några pengar heller så jag kunde fylla på min ena mobil eller åka till apoteket för att köpa andra tabletter för mitt knä och testa dem.
Fattigkvinna =(

Hörde sedan av mig till Paulina och frågade om hon ville rida idag igen, och det ville hon så nästa destination var Paulina. Så åkte från Norrtälje till henne, och undan gick det. Satt i andra tankar på motorvägen så jag låg uppe i 140 km / h, men hade ju koll efter poliser såklart.
Inte bra och sitta i andra tankar när man kör bil... Och när jag nästan är i Finsta så ligger jag bakom en Skoda, och när vi ligger på " rakan " så möter vi en lastbil och nästan när vi är nära för att passera den så svänger det ut en bil som påbörjar en omkörning. Och när han ser att vi kommer, Skodan och jag, så fortsätter han att gasa i lugn takt istället för att bromsa in igen och lägga sig bakom lastbilen igen. Men det tyckte inte han så jag, Skodan och lastbilen fick tvärnita allihopa eftersom bilen skulle köra om * Idiot *
Så där höll det på att bli en krock, och när jag skulle svänga in till Rånäs så höll jag på att fortsätta ner i diket... Bilen fortsatte rakt fram när jag svängde, men fick upp bilen rakt tillslut så jag slapp diket tack och lov.
Hämtade upp Paulina, eller var hemma hos henne en stund... Hon hade ju kattungar hemma och man blir ju såld direkt när man ser dem, vill ha !!!
Efter lite kattunge gos så drog vi vidare till Kryssan, och fixade henne för lite ridning idag igen på ridbanan. Paulina red henne idag igen och hon gick väldigt fint idag, började nästan undra om det var min häst hon red på eller om det var någon annans. Fan så fint hon gick !!! <3
Hoppade faktiskt upp en stund och red i slutet, jag vet att det var dumt men det kliade så mycket i fingrarna så det bara blev så.
Och jag hade ju redan så ont i knät och det var ju bara ett vanligt ungdomsproblem som skulle växa bort med tiden så jag skulle ju röra på mig ju.
Så red bara några minuter, Kryssan får inte riktigt med sig bakkärran... Man kan vara att hon var ganska så trött idag också, får hoppas på det.
In och fixa lite med henne och sedan mat sedan ner till hagen igen, Paulina hade lite bråttom så vi fick skynda oss lite, och idag hade jag tagit med mig minnet och sedan sladden till kameran. Men då hade vi inte tid att fixa det så vi får fixa det en annan dag istället, det löser sig nog.
Jag åkte vidare hem sen och gjorde endast lite nytta hemma, eldade och så tvättade jag 2 st maskiner med tvätt under kvällen.
Hade tänkt att börja plocka upp kartongerna lite under kvällen, börja lite smått iaf. Var på det humöret iaf men fick sedan så jävla ont och blev helt slut så bara satt på en stol halvdöd, så det blev inga kartonger upplockade idag dock. Får ta det en annan dag.
Hade en ganska så mysig hemma kväll idag, kollade på Idol idag faktiskt. Skulle kännas så skönt att titta på det under kvällen med dem andra, pappas nya tjej Jessika var här också.
Men det var så mycket stoj och liv när jag försökte kolla på tv, och är det för mycket liv så hör jag inget så hörde inte så mycket av vad dem sa på tv:n då =(
Men fick ju se programmet iaf, och när nyheterna och så var så åkte jag och Andreas ner till Rimbo och shoppade lite onyttigt på Stinsen. Inte bra, speciellt inte när man inte kan gå på sina promenader heller. Träffade iaf Emma och Petra där, träffas så sällan nu och det är lite tråkigt faktiskt.
Åkte med pappas vinterbil ner till Rimbo, en Nissan och den var äcklig att köra. Så svajjig i ratten men rätt svårstyrd och sedan så var det automat också, men den gick rätt bra framåt iaf, testade lite smått såklart !
Sedan hände det inte så mycket mer att skriva om, jo Eddie åkte ur Idol. Jag tyckte Nicklas kunde åka ut före Eddie tyckte jag...
Alltså alla dessa tjejer då som man fick se på tv:n, som sitter och tar foton som dem sedan skickar till alla vänner eller så filmar dem eller så ringer dem en vän som sedan får höra i örat. Eller som idag så satt dem och grät hysteriskt, alltså brudar... Skaffa er ett liv för fan !!!
Fjortisbrudar så det skriker om det, lägg ner !!!

Hade ett litet halvjobbigt samtal på msn senare under natten... =(
Fan vad livet kan kännas meningslöst ibland, lusten att vilja fortsätta bara slockar och man vill släppa allt och sluta upp att andas så lidandet tar slut. Men lidandet tar ju inte slut för dem runt omkring, utan man bara lämnar en massa problem efter sig. Och det är fegt att dra, sticka eller försvinna eller vad man nu gör.
Är man stark så tar man sig ur skiten även om man inte ser något ljus.
Jag vet av erfarenhet en hel del saker som jag har lärt mig under åren...
Men det värsta är att orken tar slut, man orkar inte mera.
Jag får ingen ro att få lugnet så man kan orka leva vidare, var finner jag ro ???

Nu blev det en hel del skrivet här idag och ganska så mycket arga och kanske dumma kommentarer, men det är så idag. Jag är förbannad och då måste jag skriva av mig nu när jag har bloggen, och det blev mycket j*vlar idag också.
Men lite uppdatering om dagen och kanske i ett väldigt rörigt ihopkastat blogginlägg, men orka bry sig !
Det får vara som det är nu, trevlig läsning !

Puss & Godnatt

Torsdag - Riktigt ont =(

2009-10-23 klockan 01:16:17

Tjingeling

Tänkte skriva några rader om eftermiddagen och kvällen här innan jag försöker dra mig till sängen för att få sova en stund, om det nu går... Hade problem med det natten till idag då jag hade så ont som jag hade och det är värre idag. Så under kvällen så har jag faktiskt varit inne på akuten...
Skrev på Facebook att jag hade så jävla ont i knät, gick sedan ut och pratade med pappa och till och med han sa att jag skulle åka in till akuten. Och säger han det så är det nog dags att göra det !
Så jag pratade lite med Carro, så hon ställde upp att köra in mig och vara sällskap under tiden =)
* Tack snälla underbara Carro <3 *
Så allting gick väldigt fort och i början var jag ganska så tveksam för att åka in, jag och sjukhus går inte ihop direkt. Men nu hade jag så jävla ont, och det har blivit värre från igår så då tänkte jag att nu är det nog dags. Så helt plötsligt var Carro här så det var bara att hoppa in i bilen det och åka. Eller jag kunde ju ha sagt ifrån om jag nu inte ville, men måste fan kolla upp detta nu. Och speciellt när jag bara får ondare och ondare också. Så det blev en tripp till Norrtälje under kvällen.
Och varje liten rörelse gjorde ont i bilen, varje litet gupp eller att bilen kom i rörelse så gjorde det hemskt ont.
Kved ju fan av smärta !!!
Väl inne på akuten så försökte jag och Carro hitta dit, lantisbor som vi är så virrar man ju runt som två galningar för att man inte hittar. Men det gick ändå ganska så bra, har ju varit på akuten en gång tidigare men då var jag så nerdrogad så kommer knappt ihåg ett skit från den natten...
Anmälde mig på akuten och där lät dem så sura så och frågade typ " Varför kommer du just in den här tiden ? " Förlåt då så jävla mycket att jag kom in för att jag hade så jävla ont i knät!!!
Fick sedan sitta och vänta i väntrummet, och jag blev tröttare och tröttare... Men Carro och jag snackade ju en hel del, vi har alltid något att prata om =)
Fick tillslut se lite rörelse på detta sjukhus, och jag fick komma in och prata med en läkare. Hon frågade lite frågor och jag svarade och förklarade lite, hon var iaf trevlig mot mig och förstod att jag hade ont.
Hon berättade då att det var ganska så mycket på akuten så att jag skulle få vänta ganska så många timmar och hon frågade då om jag ville vänta eller om jag skulle åka hem en stund och försöka sova lite istället. Och så skulle jag få komma tillbaka imorgon igen, så jag slapp sitta och pinas. Läkaren tyckte jag skulle ut och rådfråga Carro om hur vi skulle göra, så jag gjorde det. Och för Carro spelade det ingen roll, men tyckte så synd om henne om hon ska sitta där och vänta hela natten och sedan få komma hem och kanske bara sova några timmar för att sedan börja jobba kl 14. Då var det bättre att vi åkte hem så båda får sova lite så åker vi in imorgon igen till kl 9. Så vi besämde oss för det då, så lämnade tillbaka räkningen som läkaren sa att jag skulle göra och så åkte vi vidare hem igen. Men fan så ont jag har =(

Känns som det jag skriver blir väldigt rörigt just nu, men har såååå ont, är trött och lite irriterad och egentligen inte så stor lust att skriva i bloggen men vill göra det nu för annars glömmer man det man vill skriva idag till imorgon. Så skriver lite iaf så får ni stå ut om det är rörigt eller dåligt skrivet !

Och idag så åkte jag och hämtade min kusin Paulina som vi hade sagt, åkte sedan till stallet och så hämtade vi in Kryssan. Och sedan fick Paulina fixa henne för ett dressyrpass på ridbanan, Paulina fick göra det mesta själv då det är bäst. Men så jobbigt att försöka låta bli och speciellt när hon red. Fan vad sugen jag var på att rida då, tänkte flera gånger på att hoppa upp och rida Kryssan lite själv men tänkte faktiskt på mitt knä... Så kunde faktiskt hålla mig på marken idag * Stolt *
Men väldigt jobbigt var det, så annorlunda och fel känns det som eftersom jag är så van att ta hand och rida henne själv jämt. Så detta kan vara nyttigt för mig med när Paulina håller på med henne !
Och det gick super under ridningen, fan så fin Kryssan var =) Är hon sådär fin när jag rider också ???
Det känns inte som att hon går så fint då när jag rider henne, men det är ju skillnad att stå på marken och att sitta på ryggen så det kanske är sådär fint när jag rider också men att det inte ser ut som det från hästryggen. Jag hoppas att det ser ut sådär fint när jag rider också, annars är det ju pinsamt ju. Andra rider min häst bättre än mig då, och det går ju inte för då är jag dålig ju =(
Kryssan fick iaf jobba, speciellt med att få höger galopp som hon har svårt för. Men tillslut så kom den fram, och när jag red dressyr sist så kändes det som att Kryssan satt fast i bogarna. Hon såg inte så stel och konstig ut och Paulina tyckte inte att det kändes konstigt heller, lite därför jag ville rida också. Om ett tag kanske jag kan göra det igen, men får vänta tills det har kollat mitt knä och jag får veta vad det är som är felet med det. Så man inte gör det värre än vad det redan är.
Fixade sedan Kryssan efter Paulina hade ridit, kunde inte låte bli längre då. Och jag som är så petig med allt och så nojjig också, att det ska smörjas här och där... Men jag är sån, och kommer alltid att vara sån. Men det är inget som tar sakda på hästen utan mera positivt mot hästen då.
Vi gick sedan ner till hagen och lämnade Kryssan där, och sedan så åkte vi hem till Paulina så släppte jag av henne hemma och så åkte jag vidare hemåt igen.
Vi tog en massa bilder, eller jag tog en massa bilder idag från stunden vi var i stallet. Tog med min kamera och även Paulinas kamera. Men inte tog jag med mig minnet eller sladden till kameran så vi kunde inte ta varandras bilder, jävla smart man är ibland då. Får ta det en annan dag och åka hem till henne så vi kan får varandras bilder.
Väl hemma så böt jag mest bara kläder och åkte sedan vidare hem till min kära moder, Torsdag idag och middag hos mamma som gäller. Dock var inte mamma hemma men hon kom ca 1 tim efter att jag kom hem till dem, men Roffe var hemma iaf så vi snackade lite och fixade maten. Hittade ju en del schabrak hemma hos mamma så hann faktiskt tvätta 4 st under tiden jag var där, körde då 2 st åt gången. Så det känns lite bra iaf, och har ju en hel säck här hemma hos pappa som jag ska ta med mig till mamma nästa gång så ska jag tvätta dem också då. Så bra att jag har den tvättmaskinen hemma hos mamma som jag får tvätta stallsaker i utan problem =)
Den tvättmaskinen är guld värd =)
Var hos mamma under kvällen och vi käkade en god köttsoppa med nybakt bröd, så underbart gott. Och sedan så blev det efterrätt, kiwipaj med daim och glass.
Fan att knät är trasigt just nu för då kan man ju inte gå sina promenader efter man äter massa sådant, precis när man har kommit igång så pajjar knät. Men inget att göra åt, har ju varit på akuten idag som sagt.
Riktigt trevlig stund hos mamma som vanligt =)
Sedan så åkte jag hem till pappa igen och så var jag inte hemma så länge förrän Carro kom och hämtade mig då...

Och nu pallar jag nog inte att skriva mera, värktabletter sedan är det sängen som gäller får vi se hur det går under natten...
Så blir det fortsättning följer imorgon !

Puzz & Kram från Pucko med värk =(

Torsdag - Ont =(

2009-10-22 klockan 11:49:05

Godmorgon

Godmorgon på er alla pigga och glada därute i datavärlden som sitter här och kikar och läser några rader då och då. Hoppar in och skriver ett litet morgoninlägg här i bloggen, någon gång ska man göra det också.
Hoppas ni har haft en bra natt med en massa goda och härliga drömmar.
För det har inte jag haft kan jag säga på en gång !!!
Har haft så j*vla ont i knät under natten, och jag förstår inte varför !? Sen i Fredags då det började göra ont så har det varit rätt lugnt på nätterna, visst att jag har känt att det gör lite ont och varit ganska öm i knät. Men har iaf kunnat sova bra utan problem, men inatt så har det varit tvärtom. Haft så förbaskat ont och knappt kunnat sovit något alls, somna, vakna, somna och vakna hela tiden.
Och så gjorde det så ont så kunde knappt ha täcket på knät för så fort det nuddade på knät så gjorde det ont, och hur mycket väger ett täcke liksom !? Inte mycket men den lilla tyngden på knät gjorde världens smärta =(
Nu har jag iaf linimentat knät, lagt stödbandage och tagit alvedon och den andra tabletten som jag fick av Ssk på jobbet igår, så får se om smärtan lugnar sig lite då. Återstår och se, men nu har det snart gått 1 timme efter jag tog tabletterna och har inte märkt någon skillnad än.
Och är lite små seg idag då eftersom man har sovit som man har gjort, vakna och somna hela tiden under natten. Det blir man ju bara tröttare av än om man sover ett visst antal timmar och sedan vaknar, så när man håller på och vaknar hela tiden så tar det bara mer skada dagen efter.
Och hade ju tänkt försöka komma i säng tidigare som jag brukar tänka varje kväll när det gäller att komma i säng, men inte var jag något trött igår när det var dags för människor att gå och lägga sig. Så kl 02 fick jag slita mig från datorn och försöka att komma i säng för att sova, vilket var lättare sagt än gjort. Men hade ju så ont också så ville ju bara sova så man kunde vakna utan denna smärta, men dröm och glöm !
Släckte iaf lampan vid 02.27 och somnade väl en stund därefter någon gång.
Och för första gången i mitt liv tror jag så gick jag och la mig hungrig, blev faktiskt hungrig när jag satt vid datorn under kvällen men gjorde inget åt det. Funderade på att ta en macka innan jag gick och la mig, men det var bättre att försöka sova och sen äta när man vaknade istället. Inte bra att äta sådär sent heller, inte nyttigt om inte annat. Så jag hade en kurrande mage när jag la mig i sängen.

Usch, vad trist det är att kolla ut genom fönstret idag. En grå vägg utanför fönstret som är så trist, och alla färger på lövena ser helt döda ut. Kan man inte få lite solsken en stund bara ?
Just nu har man ju bara lust att krypa ner i sängen under täcket igen och bara ligga där och halvdö eller något sånt. Ingen lust med något en dag som denna =(
Men nu ska vi vara glada här, ska snart åka mot stallet och ska hämta upp Paulina på vägen innan. Hon ska följa med mig till stallet idag och rida lite dressyr på min häst idag. Och tur är det nu när jag har såhär ont, det visste jag ju inte igår när jag frågade henne.
Men Paulina ska få motionera min häst idag, och vi får väl se om det blir flera dagar här nu i helgen !? Det beror ju på om hon själv vill och vad vi ska hitta på till henne... En annan är ju lite hönsmamma och gör gärna sakerna själv med Kryssan, lite svårt att släppa henne till andra sådär... Men nu har jag ett litet problem och måste ta det lugnt och se om det blir någon förbättring så då får man försöka lösa detta.
Så ibland får man försöka släppa på spärrarna, kan ju faktiskt vara i stallet med henne och under tiden hon är där så känns det nog bättre. Och sen får vi se om Paulina kan och vill såklart, annars får Kryssan nog vila lite igen.
Får se hur det blir, annars kanske man kan leja någon annan som vill rida lite * Sugen ?! *

Haha, men det blir nog bra tillslut iaf.
Nu ska jag göra mig klar för att åka ner till stallet och gosa lite med min häst medan Paulina gör jobbet, kommer kännas konstigt...
Ha en bra dag och mera läsning väntas ikväll !

Puzzar & Kramizar från Pucko

Bästa låt =)

2009-10-22 klockan 00:54:42

Takida - Close

All this seeking, we
Try to be someone else 
I accept this now, we could try to pretend
Ooooh but I don't want this, no
I don't know if I can

I wanna know
Who I am
Who you are
Yes, I wanna know
If you care
If you are
If you are...

All this wondering why,
Are we still holding on
Keep the faith she said
But it's already gone

I wanna know
Who I am
Who you are
And
I wanna know,
If you care
If you are

I wish I could take this to me, like you, with open arms
They say time will heal the wounds, but, nothing's happened so far

I..... wanna know
Who I am
Who you are
Yes I wan-na know
If you care
If you are
If you are……

Onsdag - Jobbdag =)

2009-10-22 klockan 00:42:54

Tjingeling

Onsdag idag, eller lillördag som en hel del människor kallar det för. Inte vet jag varför en del gör det, men jag ser det inte som någon Lördag direkt. Men en del är ju ute och festar denna dag, men hur kul är det att festa en Onsdag ?! Men tydligen är det de eftersom det finns en hel del som gör det, speciellt i dem större städerna.
Här på landet så är det lugna gatan, vi bönder ska ju upp och jobba på Torsdagen ju * Haha *

Idag har det varit en grå och trist dag, riktigt höstväder. Och man börjar känna sig lika grå själv dessvärre, man orkar ingenting och man har ingen lust att göra varken det ena eller det andra. Så man kommer väl in i denna höstdeprission igen då, som att det inte räcker med den deprition man har då !?
Nej, men skit ska väl ha skit också =(
Och inte har det blivit någon förbättring med mitt knä heller, snarare sämre. Så idag när jag jobbade så jobbade även Ssk Angelica, så då tog jag faktiskt mig i kragen och gick ner och pratade med henne om mitt knä. Hon kan ju faktiskt lite och man kan ju kolla med henne vad hon tror och säger för att sedan gå vidare, det är ju bättre än ingenting och så mycket billigare också.
Så hon klämde, kände och tittade på mitt knä, och hon trodde att det kunde vara en muskelinflammation eller att muskelfästet har pajjat eller något liknande. Och det var ju skönt att höra att det kunde kanske vara något av det här, sen vet vi ju inte exakt. Men då har man iaf kommit en bit på vägen.
Och så fick jag några tabletter av Angelica som jag ska testa i några dagar och sen ska vi " utvärdera " och se om det har blivit någon förbättring eller om jag fortfarande har lika ont. Och om det inte blir bättre eller sämre så är det ju akuten som gäller då.
Men tycker att det är konstigt att det inte märks någon skillnad då jag har haft stödbandage och linimentar knät varje kväll, men ingen skillnad sedan i Fredags då det började.
Just nu har jag så förbannat ont så jag mår illa av att det värker så mycket, har haft ganska så ont under hela dagen. Och tog första tabletten idag på jobbet men har inte märkt någon skillnad än. Lär ju säkert ta några dagar innan man märker skillnad.
Och jag jobbade ju idag som sagt, jobbade med Ana - Maria och berättade om mitt knä så hon var så snäll mot mig idag, eller hon är ju alltid snäll mot mig. Men idag fick jag knappt göra något på jobbet för hon visste att jag hade så ont. Så jag nästan satt fast på min stol när jag skulle gå hem, kanske inte så fast men satt väldigt mycket idag under arbetspasset. Trevligt att man har förstående arbetskamrater ibland =)
Arbetspasset gick rätt bra, fast jag hade ont dock. Var inte så super mycket att göra idag på jobbet, speciellt inte dem första timmarna. Senare på kvällen så fanns det lite att göra, men inga larm att gå på heller. Var en tant idag som var så gullig så, brukar kunna vara lite grinig annars men idag var det inte så. Utan hon kom och frågade om jag kunde hjälpa henne med en grej i hennes rum, och hon var så tacksam för det och vi pratade lite. Senare under kvällen så kom hon och pratade och var så gullig så, och sedan så kom hon med sin värmefläkt på släp =) Hon höll i kontakten och så drog hon med sig sin värmefläkt på golvet, svårt att förklara men att se de så fick man ett leende på läpparna =)
Såg ut som hon var ute och gick med denna värmefläkt, och hon var så söt tycker jag.
Till skillnad på en annan tant som höll på att få horn i pannan idag, smörgåsrånen var slut och det fick vi allt höra !!! Så jag sprang ner till en annan avdelning och lånade lite av dem, sen så var kvällen räddad och jag var hennes räddare i nöden. Tänk att man kan vara lite " hjälte " ibland, då blir man ju glad själv när man kan få en från förbannad till glad igen.
Arbetsdagen flöt på iaf och gick rätt fort faktiskt, sedan var det bara att sätta sig i bilen för att åka hem i dimman. Lite halvmysigt med denna dimma tycker jag såhär på kvällen, riktigt väder för att tända ljus hemma och bara mysa.
Jaha, ska man försöka hålla sig lugn nu tills knät är bättre. Och hur ska jag lyckas med det ?! Kommer ju klättra på väggarna efter några dagar ju och sedan så har jag en häst som verkligen behöver motion. Hur ska man då undvika att inte använda knät för mycket och att kunna hålla sig lugn ?
Idag så tömkörde jag Kryssan för jag red ju ut en sväng på henne igår och det var ju inte det smartaste, så idag blev det tömkörning på ridbanan. Och det gick ganska så bra faktiskt, står jag ganska så stilla iaf men jag rör ju på mig nästan hela tiden. Så hade ganska så ont efteråt iaf =(
Men Kryssan fick iaf jobba lite och hon var rätt nöjd för det, hon var ganska så duktigt idag och väldigt fin =) Lite småbråkig ibland bara * Morr *
Och eftersom jag ska försöka vila mitt knä så mycket jag kan så måste jag ju fråga någon som kan komma och rida min häst lite, och då passar det ju alldeles utmärkt att man har en kusin som man kan fråga då. Och jag frågar ju inte henne bara för att hon ska få komma och rida för att det passar då, utan för att träffa henne också såklart och sedan vet jag att hon har sagt att jag kan fråga henne om jag behöver hjälp och att hon gärna rider Kryssan flera gånger =)
Så imorgon är det jag som sitter i mitten på ridbanan och så är det Paulina som rider min häst och så får hon rida lite dressyr för det är det Kryssan behöver just nu... Så det blir lite " lektion " för Paulina imorgon =)
Fick även höra av Linn i stallet idag att Birgitta var lite fascinerad och förvånad över min häst, hon hade sett Kryssan galoppera i hagen och Birgitta trodde inte att hon kunde galoppera så fint och så lugnt. Men det kan hon och med lite träning så kommer hon kunna gå riktigt kort i galoppen igen. Var lite kul när Linn sa det för det är ju alltid kul när man får höra positivit om sin häst, och sedan att Birgitta har sagt det dessutom. Hon är inte så tokig min häst ändå * Asg *
Blev lite glad för att få höra det, får se om man kanske frågar Birgitta om man kan få rida någon lektion för henne lite senare i framtiden...
Det är ju bra om man kan utnyttja det när man har en tränare på gården där man står med sin häst så man slipper åka iväg med hästen eller liknande. Så då ska man ju ta chansen, och just för att få lite lektion själv också. Och sedan för att få se vad Birgitta säger om min häst...
Och jag säger bara det: <3 <3 <3 Jag Älskar Dig Kryssan <3 <3 <3

Men nu har jag nog skrivit lite om dagen iaf, har nog skrivit det jag ville skriva. Känns som att det blev ett ganska så rörigt inlägg idag... Men nu får det vara så !
Så nu är det sängen som gäller så man får lite sömn och så är det skönast för knät att ligga ner.

Puss & Kram från Pucko

Tisdag - Ledig =)

2009-10-21 klockan 00:47:19

Tjingeling !

Har inte någon större lust att skriva en massa i bloggen idag så idag blir det nog ett kortare inlägg. Känner mig så fruktansvärt trött just nu och det förstår jag inte alls varför jag är det för. Fick ju mig en ordentlig sovmorgon idag, gick och la mig vid 02 - tiden och somnade som en stock och sov sedan också som en klubbad säl. Vaknade till några gånger under morgonen av mina kära bröder, men annars så sov jag väldigt bra och gick sedan ur sängen kl 11.25. Eller jag fick mer eller mindre dra mig ur sängen för jag hade gärna vänt mig om och somnat om igen, men jag kan inte sova bort hela dagen heller.
Speciellt inte om man ska få finbesök =)
Det är bättre att försöka komma i säng tidigare på kvällarna då istället, men inte gör man det inte utan då sitter man här och skriver för då får man verkligen det lugnet för att sitta och skriva.
Men är en tröttmössa idag tror jag och ska snart hoppa i säng för att sova lite, ska jobba imorgon också. Anneli ringde på dagen idag så jag jobbar en C4 imorgon, härligt att få lite jobb =)
Men frågan är om det verkligen är så bra att jobba med mitt knä egentligen, visst att jag gjorde det under helgen. Men jag kunde ju inte tacka nej heller och tänkte inte alls på mitt knä då heller, så då får jag ju skylla mig själv. Och egentligen ska jag väl inte rida heller med detta knä, men det kunde ju jag inte låta bli idag inte. Har inte ridit på hela helgen så idag skulle jag rida hade jag bestämt och det gjorde jag också. Så red runt Stora Ekeby som jag kallar den rundan för. Så lite galopp på banvallen blev det idag =)
Och Kryssan var pigg som vanligt och var lite för het idag, men det gick bra iaf och vi kom oskadda tillbaka till stallet. Kryssan var lite trött när vi kom tillbaka igen, stod och halvsov på stallgången. Hon fick sedan gå in i en box och så fick hon lite hö och sedan fick hon sitt kraftfoder, och riktigt nöjd för det blev hon för det.
Sen var det bara att knalla ner till hagen i mörkret för att lämna Kryssan som vanligt i hagen igen, känns lite halvkonstigt att ta ut henne i hagen när det är kolsvart ute.
Man är mera van att ta in sin häst när det är kolsvart ute och inte ta ut henne igen då. Men man lär sig ju med tiden också.
Efter några timmar i stallet så åkte jag ner mot Rimbo, var dags för tävlingssektionen att ha möte igen. Skulle först hem till Angelica för att snacka lite där våran grupp och sedan så åkte vi ner till ridskolan och så träffades båda grupperna där och snackade vissa saker tillsammans och kom fram till både det ena och det andra. Alltid lika kul att vara med när personer ska bestämma en massa saker...
Ibland förstår jag bara inte hur vissa människor tänker... Lägga en lokal hopptävling i November nästa år, när den alltid brukar ligga på sommaren... Tror det kommer bli mycket missnöje med detta !
Och vad får jag för tack för den helgen när jag var funktionär i Seketariatet från 6.30 - 17.30 båda dagarna, visst hört vissa säga tack sådär. Men man kan väl verkligen visa att man är tacksam för det man gjorde, jag som inte ens är medlem i deras klubb hoppar in och sitter 11 timmar på en stol i 2 dagar utan att ens få något för det. Visst gratis kaffe och lunch och sedan lite tack, wow blir ju nästan glad och nöjd för det man gjorde. Dem kan väl säga att man får rida gratis i ridhuset ett visst antal gånger eller bli gratis medlem hos dem i klubben, eller något som visar att dem uppskattade det man gjorde.
Får väl se om man får tillbaka på det i framtiden eller något sånt.

Sen måste jag ju bara säga ett stort TACK till Läncis idag * Stor kram till dig *
Hon kom hem till mig idag och hjälpte mig att flytta och även bära lite möbler, flyttade lite garderober och sedan så bar vi upp min bokhylla som har stått nere i källaren. Behövde ha upp den så man kan börja packa upp alla mina kartonger igen.
Carro tyckte att jag inte skulle bo i kartonger längre så hon kom hit för att hjälpa mig att komma en bit på vägen iaf, och hade du inte kommit så hade det inte hänt mycket i detta rum idag.
Har bott i en stuga på 45 kvm och ska nu bo i ett rum på typ 10 kvm, så det är lite trångt vill jag säga. Man samlar ju på sig en hel del när man bor lite större och det märker man ju nu när man ska bo i ett rum, det är lite trångt !
Men det går om man vill, så det är bara att börja packa upp kartongerna nu då.
Riktigt trevligt att du ville komma hit och hjälpa mig och sedan för att träffa mig, väldigt glad för det =)
Så förmiddagen tillbringade jag med att få någon ordning på mitt rum och mina saker.

Äh, nu får det vara bra för idag i bloggens värld !
Har en säng som kallar på en nu, så sov gott mina vänner därute !

Puss & Kram

Måndag - Taxidag

2009-10-20 klockan 01:02:42

Tjingeling !

Då har man varit en duktig tjej idag då, ställt upp som Pucko Taxi AB idag. Och ni som läser denna blogg och inte hört det förut eller fattar ingenting så är det så att jag kallas Pucko, av en positiv sak. Och jag gillar väldigt mycket att köra bil så jag ställer gärna upp och kör andra, därav Pucko Taxi. Och sen AB har ingenting med detta att göra egentligen, det ser bara bra ut och låter bra när man säger det eller skriver det.
Jag körde iaf in min farfar idag till Huddinge Sjukhus, han skulle in dit och ta bort sin njursten som han har igen. Och när jag var hos dem i Torsdags så satt han och kollade hur och när han skulle åka om han skulle åka kommunalt. Han fick inte köra bil hem efter behandligen.
Om han nu skulle ha åkt kommunalt så hade han behövt åka kl 05.20 från Rånäs för att komma fram i tid till 9.40. Och då tänkte jag och kom fram till att jag var ju faktiskt ledig då och kunde ju faktiskt köra honom, så jag öppnade munnen och sa det till dem. Farmor blev hur glad som helst =)
Ett problem var ju bensin bara, och det sa jag till dem. Då sa farmor att farfar skulle tanka bilen full och så kunde jag köra in farfar då om jag vill det. Och det var ju klart att jag gick med på det förslaget ju !
Jag bodde ju där i svängarna när jag bodde i Stockholm så jag hittade ju dit och har ju inga problem att köra heller, så det blev en tur till Stockholm idag.
Dock var det faktiskt rätt jobbigt att vara i krokarna där man bodde... På ett sätt var det ju kul att köra där på vägarna igen där man är rätt van att köra bil varje dag, men ändå en massa minnen som dyker upp i huvudet som gjorde att det blev rätt jobbigt... Och sen var man ju rätt nära honom...
Så det var en lite halvjobbig dag idag, men ändå gick dagen fort. Tänkte att denna dag kommer ju gå så sakta eftersom man ska vänta på farfar i flera timmar och han visste ju inte heller hur lång tid det skulle ta, men han hade förvarnat att hela dagen skulle gå. Men jag lämnade av farfar på sjukhuset vid ca kl 9.30 då kanske, kommer inte ihåg vad klockan var då. Och vägen in till Stockholm var rätt okej, eller ja... Köerna började redan vid Mörby Centrum och sträckte sig fram till påfarten till E4:an. Så det tog stopp och så rullade man några centimeter, sen stopp igen och så höll det på från Mörby till påfarten till E4:an efter Bergshamraleden. Älskar verkligen morgontrafiken, visst kvällstrafiken är ju likadan och ingen rusningstrafik är rolig. Men det är ju bara att sitta i dessa köer, för tar man en annan väg så är det alltid köer där också. Så var man än åker så är det köer, så då kan man lika gärna sitta i smeten och puttra fram.
Vi åkte ju i tid så vi hade ju ganska gott om tid på oss just för att jag visste att det var rusningstrafik nu såhär på morgonen, och vissa säger ju att Måndagstrafiken är värst och det var ju Måndag idag. Men vi lämnade Rånäs vid klockan 07.30, och körde då lugnt ner till Rimbo och stannade även på Shell för att tanka.
Farmor hade ju sagt att jag skulle få full tank, men frågade såklart farfar hur mycket jag fick tanka för. Och då tänkte han en stund och så sa han att jag fick inte tanka för mer än 1000 kr, och jag tänkte bara vad var det han sa !? Och så tänkte han lite till och så sa han att vi kanske skulle ha pengar till mat eller fika eller något liknande, så då sa han att jag inte fick tanka för mer än 800 kr. Och han menade allvar då med detta, han är ju bara för underbar !!! Farmor och farfar är dem underbaraste personerna på denna jord <3
Men som tur är så rymmer inte min tank så mycket så att jag får i bensin för 800kr i tanken, så det var väl positivt för farfar då. Men fick iaf tanka full tank och den är ju på 65 l, och tankade i för ungerfär 630 kr tror jag. Minns inte exakta summan, men fick ju som sagt en fulltankad turkracer.
Och bilen var så snäll mot mig idag också i rusningstrafiken, den dog inte en enda gång =)
Trodde den skulle dö hela tiden som förra gången, eftersom bilen är i sämre skick nu idag. Men då idag dog den inte en gång ens, så är väldigt glad över bilen idag.
Och medan farfar var på sjukhuset så passade jag på att lägga ner lite tid och kärlek på min bil under dagen, så jag åkte faktiskt bort och tvättade bilen i dessa " tvättbås " dem har i Stockholm. Bilen var ju bara för skitig så ville ju absolut tvätta den, man såg ju knappt att det stod Bmw på fälgarna. Men ändå så kände jag att det var meningslöst att tvätta bilen då den blir lika skitig igen på bara några mintuer, timmar eller dagar. Men vad fan, då får man iaf bort några lager skit så man kan samla några nya, och sen är det bra att få bort skiten för annars letar den sig in under lacken och förstör lacken och sedan börjar den att odla rost. Och rost vill man absolut inte ha på bilen, men är alltid ett problem. Och tvättar man då inte bilen så klart att det blir rost då.
Så jag tvättade den iaf och gjorde den så ren och fin så man kunde spegla sig i den efter jag hade " badat " bilen, och fälgarna blev man ju nästan bländad av * Nice *
Men som jag sa att det var meningslöst att tvätta bilen, nu står den här utanför och är nästa precis lika skitig igen. Gråter ju nästan stora krokodiltårar nu, och den var ju redan lite skitig efter lite körning i Stockholm.
Men en sak är rätt rolig, är ju lite pedantisk av mig ibland. När det gäller bilen och Kryssan så tvättar jag bilen och så fort jag ser att den är skitig igen så skulle jag vilja tvätta den igen, och borstar jag Kryssan så ser jag mera damm eller flera hårstrån så måste jag borsta mera. Skulle kunna stå hela dagarna och putsa på bilen och Kryssan. Så efter denna körning i Stockholm innan jag hämtade farfar så hade jag så stor lust att tvätta bilen igen eftersom den började bli skitig igen. Lite jobbigt när man är så som man är ibland !
Sen så har ju inte min spolarvätska funkat, jag drar i spaken men det kommer inget på rutan. Och vet att den förut inte har funkat och då har slangen hoppat av från munstycket, bara sätta tillbaka slangen igen så funkar det. Så idag när jag pysslade med bilen så tog jag mig i kragen och kollade det där då det var lite jobbigt och skitigt på rutan när vi åkte inåt Stockholm, lite jobbigt utan spolarvätska då.
Visade sig tillslut att slangen hade hoppat av igen, pilla tillbaka den igen på plats och prövade och såklart så funkade det igen.
Köpte sedan faktiskt en tejp och tejpade för att täcka hålen på slangen till luftmassemätaren, och så fint det blev. Men skitsamma hur det ser ut, bilen gick bättre och det är huvudsaken.
Så jag hoppas jag får mina saker till bilen snart så jag kan byta slangen helt istället. Och på vägen hem från Stockholm så åkte vi förbi Jari, och han skulle ju fixa grejerna så dem kanske skulle finnas på verkstaden idag på eftermiddagen. Så stannade till där och var in och pratade med honom, men dem hade kommit till Uppsala idag så dem skulle komma till Rånäs imorgon. Så imorgon eftermiddag så får jag mina delar * Jippi *
Men så jag tillbringade min tid med bilen medan jag väntade på min kära farfar, och kan ju även skriva att jag trodde tiden skulle gå sakta men fixade och dona med bilen och kollade sedan på klockan och då var den runt 13 - tiden så klockan sprang iväg.
Var sedan och käkade lite härlig god lunch på Grekiskan, käkade grillad kyckling med pommes frites. Och alltid lika gott som vanligt !
Fick tiden att gå under dagen iaf och vid 17 - tiden var det dags att bege sig till Sjukhuset igen för att möta upp farfar där, och vi tog en liten fika och snackade lite och han berättade vad och hur dem hade gjort. Så nu vet jag hur man tar bort njurstenar i dagens sjukvård.
Började sedan att åka hemåt vid 17.55, och den mesta rusningstrafiken hade släppt faktiskt. Var lite mycket bilar på E4:an, men det släppte sedan på Essingeleden så sen flöt det bara på och på E18 var det knappt några bilar alls. Så vi var hemma igen vid 19.30, och då hade vi ju stannat till på verkstaden i ca 10 min också. Så det gick bra hem faktiskt och bilen gick bättre med tejpen.
Så det blev en resa på 12 timmar det idag, känner mig faktiskt rätt slut och trött nu efter dagen. Och sedan efter förra veckan, mycket motion och motionerat Kryssan och sedan så har man jobbat under hela helgen också. Och sedan så har jag ju mitt förbaskade knä som gör så förbaskat ont idag igen. Har till och med knäskydd på mig idag, men eftersom jag är så öm så trycker det på ömheten så då gör det ont och så gör det ont när jag går eller bara sitter stilla. Och knäskyddet verkar vara för stort nu för det bara åker ner och sätter sig i knävecket, så det verkar ju inte hjälpa att ha det. Har ju även linimentat det 2 dagar nu men det gör inte heller någon skillnad, så jag vet inte vad det kan vara !?
Pratade lite med Carro och sedan med pappa om det, och dem tycker jag ska åka in till akuten och kolla och kanske röntga knät för att se var det är. Så jag tänkte låta det gå några dagar till och blir det inte bättre eller sämre så kommer jag åka in till akuten. Så får väl se hur det slutar med detta knä !

Just det, köpte även doftödlor till min bil. Mamma har en doftödla i sin bil och det är ju lite roligare med såna än doftgranar. Det är alltså en liten ödla i plast som doftar lite olika dofter som man sätter i bilen som typ på bilrutan och så luktar det sedan gott i bilen. Och då hittade jag faktiskt 2 st ödlor som faktiskt var lila, och det passar ju perfekt till mig och min bil. Och så fick man ju 2 st och dem kostade 10 kr för båda, då skulle jag ju bara ha dem !
Så nu sitter det en ödla i min bil och det doftar lavendel i hela bilen =)

Efter jag hade lämnat av farfar hemma och pratat lite med farmor och farfar så åkte jag hem en snabbis till pappa, böt lite kläder och så tog jag racer ner till stallet. Ville ju ner till Kryssan och se att hon mår bra och sen ge hennes mat, men var inte så sugen på att åka dit i mörkret och funderade på om jag skulle skita i det. Och jag tänkte faktiskt igår på om jag skulle ringa någon annan som kunde åka till Kryssan och kolla till henne och ge Kryssan hennes mat, men då skulle man ju ha kommit på det lite tidigare så man kan visa den personen var Kryssan går och var jag har mina saker och så. Så jag bestämde mig att strunta i det och åka ner när jag väl kom hem, men hade varit lite skönt ändå. Hade det varit något fel så hade dem i stallet ringt mig ju. Men jag åkte ner iaf, och Martina skulle då gå ner och hämta sin häst precis när jag skulle gå så vi hämtade dem tillsammans. Och bra var det för Martina hade ficklampa med sig, och då såg man ju lite bättre iaf i mörkret. Och vi hittade hästarna tillslut i ena hörnet av hagen, och då låg Kryssan ner och sov när jag kom. Förlåt Kryssan att jag kommer och väcker dig, men hon verkade inte så sur på mig för det. Tog med henne upp till stallet och borstade av henne och putsade lite på henne också, putsardag idag !
Fick sedan gå in i en box och så gav Martina henne lite hö och sedan så fick hon kraftfoder. Så glad Kryssan blev för lite hö och sedan sitt kraftfoder, min lilla sötnöt <3
Gick sedan ner till hagen igen och lämnade henne där, och så åkte jag hem sen efter det.

Men en rätt okej och trevlig dag med min farfar =)

Puss & Kram

Söndag - Jobbdag =)

2009-10-18 klockan 23:50:57

Tjingeling !

Då var jobbhelgen över, jobbat från Fredag -  Söndag. Känns nästan som att man har levt på jobbet denna helg, knappt varit hemma.
Men det är nästan skönare att jobba längre pass och jobba några dagar och sen vara ledig, visst man blir ganska så trött men väl skönare när man är ledig tycker jag iaf.
Får väl se när jag får jobb nästa gång då, har bokat jobb den sista Oktober och sen första November. Men därimellan så har jag inget bokat jobb. Är ju en del pass som finns men dem har redan andra vikarier fått tyvärr.
Har hamnat lite sist på listan just nu känns det som efter man har varit borta... Förut så ringde hon alltid mig och Elisabeth först och vi fick alltid pass först, men nu är det typ alla andra vikarier som får pass före mig och så ringer dem mig sist om ingen annan kan. Men det är ju nästan inte mer än rätt heller, jag har ju varit borta och kan inte bara komma tillbaka och säga att jag ska ha jobben då det är fler vikarier som behöver arbete. Men det känns som att man verkligen är reservern.
Men sen vet man ju inte, kanske bara smäller till och så har man en massa jobb istället. Det är ju något man inte vet heller ! Jag ska även börja kolla efter andra jobb, just för att kanske få chansen till någon fast tjänst eller att man har flera vikarie jobb så man får in mera pengar och kan leva igen. Och kanske någon gång i framtiden skaffa sig något eget eller den andra hästen som det finns många drömmar om. Ett mål här i livet som jag nu har tagit tillbaka som en dröm igen, och den drömmen kan ju faktiskt bli sann en dag =)
En dag kan denna dröm bli sann som sagt, men det kommer säkert att ta sin tid. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heller säger dem !

Nog skrivet om drömmar, jobbhelgen har faktiskt gått relativt bra. Den kunde ju ha gått lite bättre i Lördagskväll tycker jag, men ibland blir det som det blev. Det positiva i det hela var ju att jag klarade jobbet och fick i säng alla, och det är ju det som är huvudsaken. Kanske inte att stressa ihjäl sig för att få klart allt under tiden man jobbar, tillslut blev jag ju färdig iaf.
En ganska så snurrig helg på jobbet också, några stycken på avdelningen som var väldigt snurriga under helgen och visste knappt ut eller in. Stackarna, tycker faktiskt synd om dem !!!
Satt och pratade med den personal jag jobbade med idag under morgonen om just hur man blir själv när man blir gammal och grå. Har ingen större lust att bli alldeles snurrig och inte kunna gå och klara sig själv så tidigt i livet, men det är ju inte så mycket man kan göra åt det. Man blir som man blir, sen finns det ju vissa saker som gör att man kan klara sig ifrån det också... Rör man till exempel på sig mycket så lär man väl inte bli lika stel som vissa, håller man igång kroppen så lär väl muskler och sånt hållas igång lite grann det med.
Men sen vet man ju inte om man blir en satkärring eller om man blir en söt liten rar tant, eller om man ligger halvdöd i en säng och kan varken prata eller röra sig.
Det är en stor fråga detta och en stor fundering, men inte ska man gå och fundera på det inte. Men ibland när man är på jobbet så kommer denna fundering på hur man blir i framtiden. Det återstår att se när den tiden kommer !
Tror även att jag har blivit en liten idol för en viss person på jobbet, verkar så iaf. Tänker inte nämna några namn här, men det är en dam på jobbet som var rätt orolig igår som lärde sig att jag heter Natalie. Så hon gick ju och ropade efter mig hela kvällen igår tills jag la henne i sängen. Idag var det nästan samma sak, speciellt under eftermiddagen. " Natalie ", " Natalie " kan du hjälpa mig ? Frågade hon flera gånger, och hon frågade även vart jag var om hon inte såg mig. Hon tyckte även att jag inte skulle gå hem när jag väl slutade och sa hej då till henne. Så jag är nog en liten favorit hos henne, alltid kul att man är någons idol =)
Sedan så måste jag bara berätta om en gubbe på jobbet idag, han mådde inte så bra på förmiddagen. Så när jag gick in till honom vid 14 - tiden för att ge honom sin medicin så knackar jag på dörren och går in. Då sitter han i sin fåtölj på rummet i solen och även utan tröja och solar. Är inte det för härligt, bäst att passa på när solen väl är framme sa han till mig ! Men han mådde iaf bättre då och skämtade med mig, tänk vad det kan vända ibland från att må dåligt till att må bra igen.

Slutade iaf jobba kl 15.45 idag, så skönt att jobba långpass för desto skönare att gå hem då. Var helt slut idag efter jobbet, men det kan nog bero på att jag kom i säng lite väl sent igår. Gick väl och la mig vid ca kl 02.10 och så när jag la mig i sängen så var jag pigg och kunde inte sova. Och så blev man stressad för att man vet att man ska upp tidigt och jobba hela dagen, så då kan man inte sova för det. Kollade på klockan vid 03 - tiden, men somnade tillslut och vaknade ca 3 timmar senare av mobilen som ville att jag skulle gå upp. Bara att gå upp och klä på sig och åka iväg till jobbet då.
Man var ju lite småseg idag då, lite för lite sömn tyvärr. Och så har jag då mitt kära höger knä som jag vet att det sitter där det ska, tur är väl det att det sitter där det ska. Men har så förbaskat ont bara, och förjävla öm i hela knät. Och jag förstår inte varför ?!
Jag har inget minne av att jag har gjort något med det, men om det är så ömt så borde jag ju ha gjort något tycker jag. Eller om det bara så enkelt är en överansträning !? Men det värsta är att det här börjat domnat bort flera gånger idag, eller det kommer titt som tätt. Och sen så sticker det och kryper i hela knät, så jävla obehagligt och läskigt. Knät är ju även svullet också, och det är också konstigt tycker jag. Får väl se om det går över, har plockat fram knäskydd idag som jag ska testa om det hjälper något. Smöjde in med liniment igår också, hjälpte väl inte så värst mycket.
Men går det inte över inom en snar framtid så får man väl besöka farbror doktorn då och kolla upp det vad det kan vara.

Efter jobbet så var det Kryssan som stod på schemat, hon fick en vilohelg denna helg. Fick vila från i Fredags till idag Söndag. Hade velat rida idag men jag hade lite små bråttom hem så då fick hon vila även idag så får vi köra lite hårdare i veckan. Jag hämtade in Kryssan från hagen och så gick vi upp till stallet, hon hade rullat sig så fint så det blev en rejäl borstning. Förstår inte Kryssan, hon rullar sig och gräver ner hela ansiktet i lera. Då måste ju jag borsta bort leran på henne, eller måste och måste måste jag ju inte. Men det är ju väldigt bra om jag gör det då hon inte kan ta bort det själv och inte så bra med lera i hela ansiktet heller.
Men Kryssan tycker det är så obehagligt att bli borstad i ansiktet och slänger upp huvudet i taket och kastar sig även bakåt ibland. Men varför gräver du ner ansiktet i lera då för fröken Chrysolite !? Då får du nästan skylla dig själv, borde ha lärt dig vid det här laget att jag borstar dig i ansiktet.
Borstade av henne och smörjde runt hennes ögon, tror jag behöver ögonsalva till henne igen. Bara rinner och är en massa klet från ögonen och idag var hon väldigt irriterad och röd i ögat, det som hon alltid har haft problem med. Så får se hur jag ska göra.
Hon fick sedan låna en box så hon fick äta sitt kraftfoder, och det blev Kryssan så glad för. Vi gick sedan ner till hagen igen efter att Kryssan hade käkat upp maten, eller Kryssan sprang... Vet inte vad det är med henne, men när man går mot hagen och har passerat soptunnorna så blir hon helt nervig och spänd. Så vet inte om hon ser spöken där eller vad det är.
Lämnade sedan henne i hagen och gick upp till bilen igen och åkte hemåt, åkte hem till mamma då det är Söndag och det är middag hos mamma som gäller. Var väldigt god mat idag, potatisgratäng med älgkött och supergod sås till. Sedan blev det även kaffe och efterrätt, glass med päronhalvor. Oj så gott det var och så mätt man blev sedan, man går ju inte hungrig från mamma iaf.
Pratade en massa med mamma och Roffe idag, det var riktigt trevligt och vi hade kul =)
Hittade även en massa schabrak hemma hos mamma som jag tagit hem för länge sedan för att tvätta dem, ett schabrak var även Annelies. Så ska försöka tvätta dem så snart som möjligt så hon kan få tillbaka det och så jag får undan dem själv. Har ju även en säck hemma hos pappa med en massa schabrak som ska tvättas.
Åkte sedan från mamma och täntke åka ner och våldgästa Carro, såg att hennes bil var hemma när jag kom från stallet. Så trodde då att hon skulle vara hemma, men det var en nitlott det idag igen !
Alltid när jag tar mig i kragen för att våldgästa mina kära kompisar så är dem inte hemma, vilken otur jag har. Så ska nog inte våldgästa dem något mer utan höra av mig till dem istället och se om dem är hemma. Jag åkte till Carro för att jag hade lite " presenter " till henne och även hennes mamma, min mamma hade ljusparty för ett bra tag sedan och då köpte Carro och Carola saker då från partyt. Och dem hade nu kommit så mamma frågade om jag kunde ta med mig deras saker och lämna till dem då jag träffar dem kanske oftare än mamma.
Men eftersom Carro inte var hemma så åkte jag över till Zandra och kollade om hon var hemma för att lämna hennes saker hon hade köpt, åkte bort till hennes parkering för att kolla om bilen stod där. Men inte gjorde den det inte !!!
Fick sedan tag på Carro och hon var hos Pamp, så jag åkte dit så fick hon sina saker. Kul att se dig vännen, men tråkigt att jag inte hade orken att stanna kvar bara. Det blir flera gånger !
Men alltid kul att träffas en stund iaf =)
Åkte sedan hem till pappa för att sedan vara hemma hela kvällen, kollade på Parlamentet och gick sedan och duschade efter det. Sedan så var det den här dumburken som gällde en stund.

Men nu är jag rätt nöjd med skrivandet för idag, skriver bara fel hela tiden och får sudda nästan på varje ord så börjar bli lite smått irriterad nu. Så det är nog dags att lägga av nu, och även lägga sig ner och sova. Ska jobba som Pucko Taxi AB imorgon till min farfar som ska till Huddinge Sjukhus... Ska man till sin gamla " hemort ", känns lite jobbigt om jag ska vara ärlig...
Men det går nog bra, det återstår och se.
Godnatt alla mina läsare !

Puss & Kram

Lördag - Jobbdag =)

2009-10-18 klockan 01:41:26

Tjingeling !

Idag tänker jag faktiskt inte skriva ett så långt inlägg, men det brukar jag ju säga varje gång men det blir alltid långa inlägg iaf vad jag än säger. Men idag så blir det iaf lite kortare, dels så finns det inte så mycket att skriva om och sedan är jag så fruktansvärt trött efter arbetspasset, och så börjar man 6.45 imorgon igen. Man hinner ju knappt hem och vända innan man ska åka till jobbet igen.
Idag jobbade jag iaf ett kvällspass på 5 timmar, mellan 16.15 - 21.15 var man på jobbet. Och alla andra kvällar när jag har jobbat på den avdelningen så har det varit så lugnt så, men bara för att man jobbar själv denna kväll så ska det bli typ kaos.
Hade sett fram att jobba detta pass när man får jobba själv och lägga upp sin tid som man vill och göra saker som man vill utan att någon kommenterar. Men så blev det som det blev denna kväll och det finns ju inget att göra åt det tyvärr heller. Det är ju som det är !
En tant som var rätt snurrig igår var även snurrig idag, så där var det som igår... Massa prat om massa annat och ingen koll på någonting, och lika snurrig blir jag. Och idag var det även en till dam som var så snurrig så, och kunde absolut inte sitta stilla 5 sekunder och bara ropa " Natalie " hela tiden så man skulle komma och hjälpa henne hela tiden. Och så sa hon att hon hade ont i benen, sa åt henne att sitta men inte kunde hon sitta stilla heller. Och jag blir så stressad av sånt ! Hon kom även och gick utan rullator, och det var ju tur att hon inte ramlade. Gav henne sedan lite kaffe tidigare och gick sedan in och la henne, och då blev det ju lite lugnare.
Sedan var det en farbror som var hur glad som helst som helt plötsligt blev fly förbannad och började skrika i korridoren * Läskigt *
Men han gapade och svor en stund och sedan så blev han trevlig igen, tack och lov.
Jag hade ju iaf saker att göra hela kvällen och fick faktiskt stressa en hel del, kunde sätta mig ner 5 min när klockan var 20.50. Då drack jag en kopp kaffe lite fort innan jag skulle hjälpa den sista till sängen.
Gick sedan och lämnade rapporten till natten, och kunde sedan byta kläder för att åka hem. Och när jag kom ut i bilen så var rutorna blöta på insidan, varför ???
Och jag kunde inte åka förrän det var borta för man såg ju knappt något ju. Och sedan har det även kommit in vatten så hela mattan på förarsidan är genomblöt, varför ???
Känns som det bara är problem med min bil nu, slangen trasig, ventilkoppspackningen är trasig, den låter illa, den går dåligt, det läcker in vatten och den är skitig. Vad kommer gå sönder härnäst ???
När man inte har råd det är då sakerna går sönder. Men håller tummarna för att pärlan blir glad och hel snart igen så man kan sluta oroa sig för denna bil.
Och när man väl var hemma så hade jag väldigt ont i höger knä, visade sig sedan att det var svullet också. Tror det kan vara en ansträngning efter allt gående denna vecka och sen allt på jobbet idag.
Så vi får hoppas att det blir bättre snart, gör ont och är väldigt ömt just nu.
Efter ett tag hemma så gick jag ner i källaren och fixade lite eld i pannan, var bara 17 grader hemma och det var väldigt kallt det.
Pappa visade mig hur jag skulle göra i Torsdags, så gjorde som han hade visat mig och tillslut så började det att brinna och värmen började stiga i huset. Men inte så supervarmt ännu inte men vågar inte lägga in för mycket då det kan börja koka om det blir för varmt.
Men det är iaf lite värme, och jag körde även en maskin med tvätt när jag kom hem.
Känner mig riktigt duktig idag, på förmiddagen så kände jag att jag inte orkade vara duktig idag. Men nu på kvällen så kändes det annorlunda.

Innan jag åkte till jobbet så var jag en sväng till våran lilla butik i Rånäs, Rånäsaffärn som den kallas för. Min kära vän Carro jobbar där och pratade med henne på msn på förmiddagen. Och hon hade så tråkigt så jag tänkte komma till henne en stund och göra henne sällskap. Tänkte gå men det regnade så, så då är man bekväm och tar bilen istället.
Väl i affären så träffade man Carro, träffas inte så ofta tyvärr =( Även Pamp var och sällskapa med Carro, så vi snackade en del. Och som vanligt när jag kommer så kommer halva Rånäs för att handla.
Men var säkert hos Carro 1 timme iaf, var sedan tvungen att åka hemåt igen för Jannika skulle komma och hämta ett par byxor till min ena lillebror.
Så åkte hem, eller försökte iaf för bilen verkade inte tycka desamma. Men kom hem efter några omstarter, hemma så letade jag fram byxorna till henne, hon kom och jag lämnade dem till henne.
Gjorde sedan mig klar för att åka till Kryssan, som nästan var genomblöt när jag kom och hämtade henne i hagen. Det gråa regntäcket hade faktiskt gått igenom för första gången, men det har ju regnat hela Fredagen även under natten och sedan regnade det nästan hela Lördagen. Tog in Kryssan och gjorde en ordentlig borstning på henne, visste inte riktigt om hon skulle få vila eller inte. Men slutade med att hon fick vila idag också !
Tog på henne ett blått regntäcke som är lite tjockare, men inte så tjock som jag trodde att det var. Vilken koll man har på sina saker ibland...
Kryssan fick sedan sin mat och sen gick vi ner till hagen igen, Kryssan var helt tossig idag !
Vet inte var det var med henne, men pigg och glad var hon iaf.

Sedan finns det väl inte så mycket mer att skriva om, eller det finns det absolut. Men då kan man ju sitta och skriva hela natten ju.
Satt uppe ganska så länge igår, till 02.30 och gick sedan och la mig i sängen. Men var jag trött då, NEJ !!!
Trodde jag skulle vara trött efter att ha jobbat ett 9 timmars pass, men kollade på klockan sista gången kl 03.20. Men måste ha somnat sen iaf, för jag vaknade ju av klockan som ringde 9. Men vet inte varför jag hade ställt klockan på den tiden, men ställde iaf om den till 10. Så jag sov en timme till då !
Annars har det väl varit en rätt okej dag, rätt grå i början utav dagen och en stressig kväll. Men fick även bra och fina komplimanger av en tant på jobbet * Ler *
Alltid kul när man får höra att man är duktig på det man gör, det värmer i hjärtat.

Nej nu får det vara bra för mig för idag, klockan är 01.33 och jag börjar jobba 6.45 igen. Så måste få lite skönhetssömn nu innan det är dags att göra lite nytta.
Godnatt på er !

Puss & Kram

Fredag - Jobbdag =)

2009-10-17 klockan 02:13:58

Tjingeling !

Ska man försöka ge sig på att skriva ett inlägg om dagen då kanske, har inte så jätte mycket att skriva om vad jag har gjort idag men har hänt en del saker som jag kanske kan skriva här så blir det iaf lite läsning. Men det slutar väl som vanligt och att det är ett jättelångt inlägg =)
Men vissa gillar ju långa inlägg och massa läsning.
Vaknade kl 9 av kära mobilen som lät i en ljuv stämma, men när man vaknar och knappt vet vad man heter så kanske det är bäst att somna om en stund så man får allting till rätta igen. Så jag kunde faktiskt somna om och sova en stund till om jag ville det, så jag bestämde mig för det att mobilen skulle väcka mig kl 10.
Så vände på mig och gosade ner mig i täcket igen, det bästa som finns på morgonen =)
Men vaknade sedan till vid ca. 9.40 och kände mig rätt pigg så jag gick faktiskt upp då.

Hade världens jobbigaste dröm inatt, drömde att jag sålde Kryssan. Och varför jag nu gjorde det vet jag inte, men jag hade tydligen gjort det. Och dem nya ägarna skötte inte alls henne bra, inte så som jag sköter henne =( Så jag kommer ihåg att jag träffade henne i drömmen att tjejen hade ridit henne och efter ridningen så bara ställde hon in Kryssan i boxen. Träffade henne då i drömmen och bara slängde mig runt hennes hals och grät. Fy fan vad jobbigt det var att vakna och komma ihåg den drömmen =(
Men jag kan lova att jag aldrig säljer denna häst, säljer inte mitt hjärta <3
Hon är mitt allt och har räddat mig en massa gånger här i livet, utan henne så hade jag inte levt idag tyvärr. Jobbigt att säga men det är sanningen !
Men det var ju bara en dröm iaf, tur detta !

Idag så blev det ingen promenad, jobbar långpass så det blir ganska så mycket gående på jobbet. Så det får räcka för dagen tycker jag, har ju kört stenhårt i 3 dagar nu =)
Så förmiddagen spenderade jag framför datorn och mest bara slappade inför arbetspasset. Rätt skönt det med faktiskt, bara ta det lugnt. Inte ofta man gör det tyvärr =(
Men gjorde mig iordning och så drog jag hemifrån vid 11 - tiden. Stannade såklart till i stallet för att kolla till Kryssan också, även hon fick vila idag. Eftersom hon också har gått 3 dagar i rad nu och eftersom jag skulle jobba och slippa stressa så fick hon lite vila idag. Men hon skulle ju ändå ha sin mat och jag måste ju kolla till henne, och sen vill jag ju träffa henne också.
Så väl i stallet så gjorde jag iordning maten och sen gick jag ner till hagen, fick gå in och hämta henne som vanligt. Hon kan aldrig vara snäll att komma till grinden och möta upp mig =(
Hon fick sedan sin mat, och glad för det var hon. Blev lite för mycket vatten i maten idag så det var mycket vatten kvar när hon hade käkat upp betforn + havre + musli, så hon försökte få upp det. Så gjorde hon något så det stänkte upp vatten i ögat på henne, då blev hon lite rädd. Men sen så gjorde hon samma sak igen och medan hon gjorde det så blundade hon faktiskt * Haha *
Hon är inte dum inte, rätt smart att komma på att blunda när hon gör sådär. Så det stänkte vatten överallt typ, och hon gjorde det flera gånger dessutom. Så roligt hade hon min lilla sötnöt <3
Kollade sedan hennes ben, såg rätt okej ut. Lite gallig i ena bakbenet, men ingen större fara annars. Rättade till täckena sen och sen så fick hon gå in i hagen igen. Jag försökte hålla mig borta från hennes mule, hon äter med hela ansiktet och sen kommer hon till mig och vill torka av sig. Men det vill inte mamma inte ! Speciellt inte när man har privatkläder och ska åka till jobbet efter.
Men jag klarade mig rätt bra faktiskt, släppte in Kryssan i hagen sen och gav henne lite godis * Godisråtta *
Bara det att jag tycker det är så jobbigt att säga hej då till henne, hon står så sött vid grinden och kollar på mig hela tiden tills hon inte ser mig längre. Hon är så söt så man vill bara springa fram och slänga sig runt halsen på henne och ge henne en kram. Därför tycker jag det är så jävla jobbigt, även fast jag vet att jag kommer träffa henne dagen efter. Men det tar hårt att lämna henne !!!

Åkte sedan vidare till jobbet, jobbade på Safiren idag åt Marie så jag jobbade en K2 = 12.15 - 21.15. Rätt jobbigt pass för det känns så långt och att tiden går så sakta. Och sen har man ingen dag och ingen kväll privat. Men men det är bara att gilla läget och jobba !
Men idag så gick detta pass rätt fort faktiskt =) Dagen började bra på jobbet iaf, men slutade sisådär...
Jobbade först med en personal, men hon slutade 13.15 så då jobbade jag själv till 15.00. Men det är ändå ganska så skönt att jobba själv för då får man göra som man själv vill och ingen annan lägger sig i. Man gör i den ordningen man tycker det känns bäst. Så under fikat kl 14 så var jag själv då, men det gick faktiskt bra.
Och även efter fikat gick det bra, fick mycket gjort faktiskt =) Kände mig duktig och nyttig, så när andra kvällspersonalen kom så hade hon inget att göra. Så snäll var jag !
Och det är så kul att dem boende blir så glada för att jag berättar att jag ska jobba hela kvällen, det är positivt !
När personal kom kl 15.00 så gav jag lite rapport, och sedan så sprang jag ner på rast. Eller sprang och sprang gjorde jag inte, men jag tog rast iaf. Läste lite i tidningar och tog det lugnt på soffan.
Sedan efter rasten så var det bara att jobba igen, men det var rätt lugnt på jobbet men en hel del saker att göra. Sen blev det ju inte bättre av att en tant var så snurrig och prata om en massa olika saker och hade ingen koll på läget, då blev man ju lika snurrig själv =(
Larmade flera gånger under kvällen och ville ingenting, då blir man ju bara irriterad men det får man ju inte bli. Bara ta ett par djupa andetag och le och se glad ut. Men vi turades om att ta hennes larm så man slapp bli helsnurrig.
Och sen när det väl var kvällsfika och medicinering igen så var jag lite snabb och kollade Apodos - påse och dosett och bara tog dem, gick till personen och gav medicinen. När hon hade svalt dem så kom jag på att hon ska ju bara ha dosett kl 14 på dagarna * FAN * Jävlar också, kan ju inte be kärringen att spy upp tabletten ju !
Så det var bara att gilla läget och inse att man råkade göra lite fel. Pratade med andra personalen och ringde sen ssk... Har 2 st ssk:or som vi får ringa på kvällen, så tog ssk:a 1 och ringde till henne. Men tog fel och skulle ha ringt till ssk:a 2... Hon som jag ringde är finsk och helt omöjlig att prata med, hon fattar ingenting och jag fick förklara samma sak typ 3 gånger innan hon fatta vad jag hade råkat gjort. Och sen fick jag typ världens utskällning för att jag hade gett 20 - medicinen redan kl 18.30 och inte kl 20. Men hallå, jag är vikarie och jag gör som jag blir tillsagd !!! Och vi gör så eftersom hon går och lägger sig vid 19, ska man då väcka henne 1 timme senare för 2 tabletter ?! Och vi har pratat med våran ssk:a på huset och det gör inte så mycket. Bara dem får morgonmedicinen på morgonen och kvällsmedicinen på kvällen, sen behöver man inte ge den exakt kl 20.
Så jag blev lite arg där en stund, men det löste sig tillslut. Skrev sedan i journalen om detta, och det var ingen större fara då det var oxascand mot oro hon fick.
Och sen så har jag jobbat där i 3 - 4 år nu och haft delegering ungefär lika lång tid, och har inte tabbat mig förrän idag. Så någon gång måste var den första, och alla gör det någon gång.
Så idag gjorde jag det, men kommer nog aldrig göra om det igen !
Men sen så fortsatte kvällen utan några större problem, vi fick i säng allihopa och den andra kvällspersonalen slutade kl 20 så då gick hon hem och jag blev själv igen.
Fixade då klart det sista, medicin till en boende, förbereda en beonde för sängen och sedan fixa i köket till morgondagen. Sen gjorde jag mig 2 st mackor och lite fil med flingor och en kopp kaffe, sedan placerade jag mig framför tv:n och kollade på Idol 2009 =)
Åhhh, vad jag älskar Bagge <3
Han sätt att vara, hans personlighet, hans utstrålning, hans ärlighet och ja det mesta ! Vill ha en kille som Bagge en gång i livet, får väl se om det finns en sådan kille som han.
I reklamen som var under tiden det var Idol så kom den nya V75 reklamen, så jag tittade på den. Började fan gråta när jag såg denna reklam, så fin och så gullig !
Så känslig man kan vara ibland, men känner killens känsla när han kramar om hästen, då brast det hos mig =(
Såg även nya Ica - reklamen och det äger ju * Haha *

Vid 21 så var det dags för rapport på jobbet, ner till personalrummet och det blev en snabb rapport idag. Hann knappt sätta sig så var det över och man kunde gå hem.
Sedan gå och byta kläder och sedan ut i regnet och sätta sig i bilen och åka hem, så skönt att få åka hem !
Startade bilen och den gick hyfsat, började åka iväg och då var den inte så glad. Stannade till på Stinsen då jag hade fått ett sms av min bror Andreas som frågade om jag kunde köpa mjölk. Köpte en mjölk och sedan en filmjölk faktiskt till frukost.
Sedan när jag skulle åka därifrån så ville inte bilen alls, starta, dog, starta, dog, gasstarta, åkte lite, dog, gasstarta och åkte lite till till korsningen, dog, blev förbannad, gasstartade med mycket gas, gasade iväg och fick världens släpp på bakkärran * Haha *
Var inte alls beredd på att den skulle släppa, men med vatten på vägen och den gasen jag hade så är det kanske ganska så självklart.
Men fan vad kul det var, och speciellt framför en massa ögon, då är det ännu roligare iaf. Körde iväg och stannade på Shell och tankade i 100 kr i tanken, några liter som man kan köra på iaf och så slipper man se soppalampan som lyser en rakt i ögonen.
Åkte sedan hemåt och väl hemma så var det ett jävla liv... Andreas skulle ta hem några vänner och ha lite fest, då trodde jag typ mellan 5 - 10 st. Men det var typ 10 - 15 st här hemma och musik på högsta volym, och de flesta var typ stupfulla.
Blev lite illa till mods då, har ganska så svårt för när det är för mycket människor under samma tak och när det är en massa sprit inne i bilden. Tycker det är rätt jobbigt och är ganska så rädd inom mig då, vill gärna gå bort då och komma tillbaka när det är över.
Men jag gick in på mitt rum och stängde dörren och satt här framför datorn halva natten, chattade med några vänner och började sedan att skriva här i bloggen när jag fick ro till det.
Får väl se hur mycket det är som är helt här hemma nu efter denna fest, har inte varit så livat men vet lite hur det kan vara... Men det är inte mitt problem, utan min broder !
Känns som att man tar lite frihet nu när pappa väl är borta, visst pappa vet om att han har polare här och fest men att man tar för mycket frihet. Är pappa hemma så håller han koll och ställning så det är lugnt, och då är personerna ofta samlade på samma ställe, nu har alla varit här och där och ingen har koll på något.
Men har varit lite saker som jag irriterar mig på, t ex att någon var ner och startade min pappas motorcykel. Och Andreas var inte i källaren, så det var någon annan. Och det tycker jag att man inte gör !
Sen så springer dem i alla rummen här, de kan fan hålla sig till vardagsrummet, köket, toaletten eller utomhus. Man springer inte i andras rum i andras hem när dem inte är hemma, men det är tydligen svårt att förstå för vissa.
Men nu är kl 01.53 och de verkar som det är dags för dem att sova nu, för vissa har gått ut i Anderas stuga eller knarkarkvarten som pappa kallade det för...
Så jag hoppas alla drar ut dit nu, men ska alla sova över så måste ju visa sova här inne ju och det tycker jag inte känns så okej * Rädd *
Men nu så finns det väl inte så mycket mera att skriva om idag i det här inlägget, blev ju ganska så långt ändå även fast jag sa att det inte fanns så mycket att skriva om.
Men har nu fått skriva av mig lite om vissa saker...
Ska nog läsa igenom detta inlägg innan jag publicerar det, känns som att det skulle kunna vara rörigt i detta inlägg. Det känns så men det kanske inte är så, det får jag ta reda på nu.
Godnatt på er !

Puss & Kram

Torsdag - bloggdag 2

2009-10-16 klockan 00:56:46

Tjingeling

Då är det dag nummer 2 som man bloggar då, och det känns ju bara för himla härligt att ha denna blogg och kunna blogg igen. Och vara med i denna " familj " som Läncis kallar det för =)
Så nu är det bara att skriva på då så man hänger med i " familjen ".
Och jag hoppas även att ni läsare tycker att det är en spännande läsning och vill hänga med i mitt bloggande och både det ena och det andra.
Och har ni några önskemål på vad ni tycker att jag ska skriva om så är det bara att skriva en liten rad då, jag är inte så farlig faktiskt !
Roligare att få veta vad andra tycker om ens blogg, så man kan göra den bättre om det går eller så.
Hade tänkt att blogga lite på förmiddagen, men då hade jag inte tiden att sitta i lugn och ro att skriva av mig lite, så då får jag göra det nu och risken finns att det kanske blir ett långt inlägg idag igen.
Kommer ju bli värsta boken denna blogg ju, skriver säkert en massa varje dag !

Men om vi ska skriva lite om dagen då så började jag den med ett samtal som väckning på morgonen, bra väckarklocka det där. Tror nog det är den snällaste väckarklockorna genom tiderna som jag har haft iaf, inte något som står och skriker på en eller en mamma som tänder taklampan. Usch, vad hemskt det var när ens föräldrar väckte en när man var mindre ! Kommer ihåg hur sur man blev när mamma öppnade dörren och tände taklampan, då kastade man huvudet under täcket och morra !
Men nu är man ju så duktig så man kan ha en gnällig signal på mobilen som väcker en, eller ett samtal. Men jag hatar väckarklockor så jag flyger upp ur sängen på morgonen om jag nu ska upp, jag är inte en sådär som vänder på mig eller snoozar. Utan jag går upp direkt, och det är faktiskt ganska så skönt.
Men eftersom jag satt och skrev första inlägget här i bloggen under natten till Torsdagen så kom jag inte i säng förrän 03.40, så när telefonen ringde kl 9 så var man lite seg. Funderade på att somna om, men det är faktiskt bara dumt. För då blir man ju bara ännu segare än innan så då är det bättre att gå upp. Men låg och drog mig ett tag och funderade lite, och det slutade med att jag gick upp kl 9.15.
Klädde på mig lite kläder och gjorde mig redo för dagens morgonpromenad. Skickade även ett sms till Zandra och frågade om hon skulle med mig på en promenad. När jag la upp status på Facebook om promenader så skrev Zandra att jag skulle höra av mig så hon kunde gå med mig. Så därför så skickade jag ett sms till henne när jag gick utanför dörren och började min promenad. Har inte fått svar än och klockan är 00.01 nu  * Haha *
Så hon sov nog och var inte alls intresserad av en promis med mig, men en annan gång då kanske.
Men jag traskade på och velade om vilken promenad jag skulle gå, men beslutade mig tillslut att ett varv på elljusspåret fick vara bra för idag.
Man säger att man ska börja lugnt, men jag göra tvärtom jag tror jag. Kör minst 1 timmes promenader och kanske till och med 2 ggr / dag.
Men ska man väl börja så kan man väl lika gärna börja ordentligt !
En riktigt härlig promenad blev det i skogsmiljö, blå himmel och en sol som skiner. Alla höstens färger kom fram och tog även lite höstbilder, egentligen skulle man ju faktiskt haft en lite modellfotografering idag. Men vem visste om detta fian väder idag då !?
Svårt det där med att boka saker när man inte vet om väder och allt där mellan...

Efter en 50 minuters gående så var man hemma igen, kände man sig som en ny människa. Lite ont i kroppen bara, denna underbara träningsvärk som spökar.
Väl innanför dörren så dukade jag fram för att äta lite frukost, man blir ju faktiskt lite hungrig av att promenera ju. Så käkade lite så magen coola ner sig lite.
Fastnade sedan framför datorn och spenderade lite dötid. Väntade på min pappa som skulle lägga på telefonluren och komma till mig... Han sa åt mig att säga till när jag hade käkat färdigt, och det gjorde jag också och fick till svar " Kommer snart ". Men snart blev väl säkert 1 timme.
Tillslut så la han på luren och kunde göra det han skulle göra, han ska åka bort under helgen och ska då visa mig hur man eldar inne här i huset. Har inte lärt mig hur man sköter denna panna, så därför var han tvungen att göra det. Och blir lite för kallt om man inte eldar på en hel helg då det är så fruktansvärt kallt på nätterna. Skillnad på sommaren då man knappt eldar, bara för varmvatten.
Men vi gick ner i källaren och drog igång en brasa, inte så svårt men nu vet jag hur jag gör iaf. Bra att veta iaf !

Efter att ha lärt sig hur man fixar värme i huset så var det dags att göra sig klar för besöket hos tandläkaren. Jävla tjat om tandläkarbesök nu senaste tiden, men kan tyvärr inte rå för det. Eller inte mycket tjat här, men på Bilddagboken.
Men det är ju för att jag blivit sparkad av en häst och fått skador på mina framtänder efter det som där är ständiga besök hos tandläkaren. Men nu handlar besöken om att vi ska ta reda på varför jag har så förbaskat ont ! Eftersom tänderna är rotfyllda och färdiga så ska jag inte ha ont, men det har jag och vi måste ju försöka få svar på den frågan. Vi trodde ju att flera tänder hade dött, men besöket innan så kollade vi det och då visade det sig att dem levde, så tillbaka på ruta ett igen !
Men idag då åter till tandläkaren, och hurtiga jag då lät bilen stå hemma och så gick jag ner till tandläkaren istället för att åka bil ner. Bra där Pucko !!!
Dels har jag dåligt med soppa och pengar, och så är det inte bra för miljön om man ska tjata om miljötjatet. Och sen är det ju ganska så nära så då kan man ju lika gärna gå, fan så mycket nyttigare om inte annat. Så jag gick, och fram kom jag också.
Och besöket hos tandläkaren idag bestod av att göra avtryck till bettskenor... Eftersom jag är väldigt duktig på att bita och har starka käkar som heter duga, så förstör jag mina tänder genom det. Och ligger och biter ganska så mycket på nätterna och sen även på dagarna när jag sitter vid datorn eller kör bil t ex.
Så därför så ska jag få dessa skenor, och även för att om jag biter så blir tänderna ömma och så biter jag igen så blir dem mera ömma, och det är kanske därför jag har så ont i framtänderna för det blir ju då en ond cirkel av det hela. Så vi ska testa detta nu och se om det gör någon skillnad, annars blir det andra lösningar.
Men det var lite småläskigt att göra dessa avtryck, fick faktiskt lite småpanik men det varnade han om i början. Trycker in en " mall " med en massa klet i som dem trycker upp i överkäken och i underkäken, sen får den sitta där en stund så det får stelna. Och känslan av att ha för mycket i munnen får man ju då och man vill själva men man kan inte, och så vill man ta bort det för att det är i vägen. Men man får inte röra något, bara ligga stilla och vänta * Andas *
Sen så skulle han ju få ut skiten också, och det satt ju fast ju. Då kom paniken, hur ska han få bort dem i överkäken då där det gör så jävla ont i framtänderna. Och panik fick jag för han fick inte bort den direkt och så kändes det som framtänderna skulle följa med och sitta i avtrycket * Hjälp * Men tillslut så fick han ut den, men fan vad ont det gjorde !!!
Och det var inga problem i underkäken, det är ju bara i överkäken och med mina två härliga underbara framtändet.
Fick sedan en ny tid igen till tandläkaren den 5:e November kl 9.00.

Sedan var det bara att traska hemåt igen då i det härliga vädret. Och väl hemma igen då så gjorde jag lite nytta hemma, har lite saker som står kvar ute i stugan där jag bodde förut... Som Andreas bor i nu, så han vill ju gärna ha bort dem grejerna. Så jag började med att packa och bära in lite saker idag till mitt rum, och fan vad grejer man har. Det är helt sjukt och det tar aldrig slut !
Ställde in det i rummet jag har nu, men där står allting fortfarande kvar i kartonger så nu blev det ännu mera. Så nu kan man ju inte röra sig här inne ju, jo man kommer fram till datorn och sen till sängen. Sen är det bara kartonger och skit som står i hela rummet. Har ju ingen tid att få upp skiten och så behöver jag bärhjälp, har en bokhylla som måste upp från källaren som jag ska ha in i rummet. Men var i hela h**vete ska jag få plats med denna bokhylla då, det är fullt i rummet. Men jag måste lösa det och har nog en lösning på det. Återkommer med resultatet !
Vid 14.30 så drack jag en kopp kaffe, Jannika kom över på fika. Så då passade man på att dricka lite kaffe, blivit beroende av det typ nu.
Drack min kopp och sen så var det bara att byta kläder och packa ihop lite saker, sedan så var man redo för stallet. Åkte till min Kryssan och hämtade in henne från hagen direkt när jag kom till stallet, stod längst bort i hagen idag. Ställde upp henne i stallet och borstade och sadlade henne för en ridtur, hon har också gått rätt hårt nu dem senaste dagarna. Vi är på G vi två =)
Red sedan ut en sväng, men hade även där svårt att bestämma mig vilket håll och vilken runda vi skulle rida. Men blev sen att vi red mot Igelsjö och vändan uppe i skogen, så härligt så !
Pigg och glad häst som vanligt, hon låg på på bettet idag och det var lite småjobbigt. För jag red henne med gramanen idag och då kan hon bli lite " hängande " och biter gärna tag i bettet. Men annars så gick det bra, så imorgon så förtjänar Kryssan en vilodag och en annan ska jobba 9 timmarspass.
Väl tillbaka i stallet igen så fixade jag Kryssan, hon fick lite massage och stretching idag faktiskt. Tänk om man även gjorde detta på sig själv också, man är så himla duktig på att massera och stretcha hästen men när det gäller en själv så vet man knappt vad dem orden betyder.
Smörjde sedan ena kotan då det ser ut som hon har fått mugg, men det är nog ingen större fara. Hon fick sedan låna en box så hon fick äta sitt kraftfoder.
Sedan var det bara att knalla ner till hagen igen, utehäst.

När stallet var avklarat så tog jag min turkracer och åkte hemåt, när jag väl fick den att starta. Just det, glömde skriva att jag stannade till hos Jari på vägen ner till stallet och snackade lite med honom om delar till min bil. Så beställde denna slang som är trasig och som måste bytas på min bil, slangen mellan luftmassemätaren och motorn. Och sedan så beställde jag en ventilkoppspackning också så det är gjort, så nu är det äntligen gjort. Så grejerna skulle komma på Måndag och det skulle gå på 528 kr för det. Så får vi se hur lång tid det tar innan pappa byter detta på bilen, men då finns iaf grejerna * Glad *
Väl hemma så var jag bara hem och vände, böt kläder och så stack jag igen. Åkte bort till farmor och farfar, dem bjöd mig på mat och så skulle vi snacka lite...
Var inte så allvarligt som det kanske låter, men var rätt skönt att snacka också med dem. Men ibland är dem bara för gulliga <3
Stannade sedan kvar där och umgicks lite med dem, kollade på Mammas pojkar på Tv4 kl 20.00. Vilket j*vla program säger jag bara * Haha *
Efter att det var slut så lämnade jag dem och åkte vidare, ville träffa Zandra en stund. Men hon var inte hemma men åkte bort till henne så länge, har ju nyckel till henne så jag gick in och väntade och gosade med katterna och kollade i en tidning. Sen typ 40 min senare så kom hon hem, och så tog vi en lite fika med våra mockarutor och lite cola.
Sedan var det dags för mig att åka hemåt, Zandra följde med mig ut och rökte och snackade en hel del så jag var väl kvar i ca 20 min till * Hehe *
En kram och sen så kunde jag åka hem, väl hemma så hamnar man ju här som vanligt. Datanörd som man är !
Pappa drog iväg på natten också så nu är han borta till Söndag, så då får man sova själv i stora huset * Läskigt *
Men det går nog bra, bara jag som är lite nojjig efter allt...

Nu finns det väl inte så mycket mer att skriva om denna dag, eller man kan nog skriva en massa mera. Men detta blogginlägg blev så himla långt ändå så man orkar inte läsa mera.
Förlåt för långa inlägg och hoppas ni orkar och står ut med att läsa dem !?

Puss & kram

Ny blogg =)

2009-10-15 klockan 02:23:32

Halloj därute !

Nu är det dags för mig att skaffa mig en blogg igen, hade en blogg förut som jag skrev en massa spännande i varje dag. Men ibland blev det ju en del långa uppehåll tyvärr !
Men nu känner jag att jag vill skaffa en ny blogg och börja om på nytt, då jag gillar att skriva lite då och då =)
Då den andra bloggen är borttagen för att jag inte hade intresse att skriva i denna så skaffar jag en ny här istället, verkar lite roligare att skriva här.
Ska försöka skriva en massa roligheter här och inte bara en massa skit, men vi får väl se vad det hamnar för smått & gott här !
Dem som vill hänga med i bloggen gör ju såklart det, det är på egen vilja !
Har velat skaffa blogg länge som sagt, men har inte " vågat " göra det då det har hänt en hel del i mitt liv på senaste tiden...
Och hade jag skaffat en blogg då så hade jag bara skrivit av mig allt skit där och jag tycker inte att man gör så ! Så därför väntade jag tills jag kände mig mera redo, och nu sitter man och läser alla andras bloggar och hänger med i deras liv. Så då känner jag att jag också ska börja skriva igen så alla kan läsa om mina små funderingar och vad jag har för mig om dagarna.
Sen har jag ju Bilddagboken så det finns ju några som hänger med där och vet vad jag håller på med genom den. Men här är det lite lättare att skriva lite mera och lite andra saker.
Jaja, sluttjatat om detta med bloggen nu tycker jag !
Så nu mina vänner, vad tycker ni om att jag har skaffat denna blogg ???

Rätt kul det där med blogg egentligen, sitta och läsa andras. Alla skriver så olika faktiskt, vissa skriver varje dag om sitt liv och vad dem har varit med om under dagarna. Vissa skriver bara små notiser och vissa skriver världens berättelser. Spännande tycker jag !
Tänkte även skaffa en blogg till min häst så man kan läsa om henne också, men det kommer senare sen.

Och om vi ska börja blogga om denna dag så vaknade jag av min ena kära broder som öppnar dörren och skriker att det är snö på bilarna * Neeeej *
Vill inte att det ska komma snö nu, vill ha lite mera höst men vill inte ha all denna lera som redan börja finnas överallt.
Så man blev ju smått glad av att vakna av det, men man vände sig om och slumrade till en stund. Vaknade sedan av att min far håller på på övervåningen. I min ena broders rum ovanför mig så har hans element börja läcka, så pappa höll på att ta ner de så han kunde laga det. Men det lät ju förjävligt, då det lät som han skulle ta med sig hela golvet upp också !
Så då tog man sig i kragen och gick upp vid 9 - tiden, klädde på sig och gjorde sig beredd på en morgonpromenad.
Har faktiskt blivit lite nyttig, men bara lite. Har länge tänkt att jag ska ut och börja gå igen, gjorde det väldigt mycket förut... Det är rätt skönt att gå helt själv med musik i öronen, rätt skönt för själen. Man får tänka och rensa tankarna lite och sen även röra på sig så man kommer ut i friska luften och bara inte sitter hemma vid datorn all the time !
Så nu tänkte jag faktiskt gå ut och gå varje dag jag är ledig, och sen kanske dem dagarna jag jobbar också. Får väl se om jag hinner det då jag har Kryssan också.
Men jag gick " lilla " rundan runt Råby idag, gick ju " stora " rundan igår så hade faktiskt lite lätt träningsvärk idag ! Så därför gick jag den kortare promenaden, men var iaf ute och gick i 1 tim & 5 min =)
Hade rätt ont i höften sen när jag kom hem igen, förstår inte det där. Har ju dåligare höft än kärringarna på jobbet och jag är bara 21 år gammal.
Men men, så ska väl livet vara då så det är väl bara le och se glad ut.
När jag kom hem så gjorde jag mig iordning för en tripp ner till Rimbo, hade prata och bestämt med min brud Zandra att vi skulle ner och käka lunch på Cissis idag. Men för min del blev det brunch !
Så vi åkte med Zandras bil ner och parkar på stora parkeringen, ställer oss framför en polisbil med cykel hängandes på bakluckan !
Så polisen får köra runt på cyklar nu också * Haha *
Käkade en kycklingssallad med currysås, som vanligt när vi käkar där. Alltid denna sallad =)
Efter att ha varit nyttig och käkat sallad så blev det en kaffe på maten, har blivit kaffedrickare nu. Och med det så har jag även fått vuxenstämpeln på jobbet. Dem har alltid genom åren kallat mig för barn bara för att jag inte drack kaffe. Men nu gör jag ju det så då är jag vuxen nu * Tack *
Så nu blir det nästan kaffe varje dag !
Efter mat coh kaffe så gick vi runt lite i " stora " Rimbo, var in på presentaffärn för Zandra köpte present till sin mamma. Dem har så mycket fina saker där så man vill ju köpa nästan hela butiken själv !
Gick sedan vidare till Konsum och åkte sedan ner till Ica, jag kollade efter en ny kalender då den jag har är för liten så jag får inte plats med att jag ska hinna med. Men då var dem såklart slut just nu och ska komma in senare, så jag får väl vänta då * Typiskt *
Åkte sedan vidare hemåt, fick köra Zandras bil på hemvägen. Fick testa den då jag inte har kört den än, och fy vilken dålig väghållning denna bil har... Till skillnad från min bil... Men alla bilar är ju olika, men hennes bil var lite läskig att köra bara för den var så svajig.
När man väl kommit hem igen så böt jag bara kläder och så åkte jag ner till Kryssan. Hämtade in henne från hagen och gjorde iordning henne för en ridtur.
Veronica kom också till stallet och skulle också rida ut på Prezident, så hon frågade om vi skulle rida ut tillsammans. Och varför skulle vi inte kunna det för, så vi red en vända.
Hittar ju inte så bra därute, och det gjorde inte Veronica heller. Men vi red på vägen, sen genom skogen och så red vi på banvallen till Råby och vände och red sedan in i skogen igen och tillbaka.
Har väldigt länge velat och " drömt " om att få rida och galoppera på banvallen, och nu har jag fått göra de och kan göra det när jag vill då banvallen ligger så nära stallet. Så det är ju perfekt att konditionsträna Kryssan, och sen är det även nära att rida hem !
Så det blev en runda med en del trav och även galopp, och det var ju såklart Kryssan helnöjd med =)
Väl tillbaka i stallet igen så var det bara att plocka av alla grejer igen och borsta av Kryssan, slängde på henne ett täcke och så fick hon gå in i en box och käka sitt kraftfoder och sedan stå inne och vila en stund.
Medan hon vilade så började jag med att plocka ut mina saker jag har i stallet i denna vagn där det fanns en ledig garderob som jag ska få ha, i stallhyran så ingår det en garderob. Och äntligen så har dem fixat så jag får min en egen garderob, det var på tiden !
Har ju inte så mycket grejer i stallet, utan mer det nödvändigaste. Skulle jag ha alla andra grejer jag har så skulle ingen annan få plats i stallet med sina grejer, har så mycket hästsaker ! Och mer blir det  * Haha *
Men nu så är alla grejer som ska vara i vagnen i vagnen, känns skönt att ha lite mera ordning nu. Ska bara fixa lite mera hyllor i själva garderoben då det bara finns 1 hyllplan.
Men har ju iaf en garderob nu, kors i taket !
Slängde sedan på ett täcke till på Kryssan, fyllde upp en dunk med vatten och sedan så gick vi ner till hagen igen. Kryssan går ju på lösdrift nu förtiden för er som inte vet.
Så lämnade Kryssan i hagen och så fyllde jag på lite vatten, var ganska så mycket vatten kvar tack och lov =)
Gick sedan upp till stallet igen och satte mig i bilen för att åka hemåt igen, men det ville inte riktigt min bil. Den går så j*vla risigt nu =(
Och när jag kom hem så pratade jag med min pappa om min bil så vi gick ut och titta & lyssnade på den. Hela historien finns på min Bilddagbok.
Men det visade sig iaf att en slang mellan motorn och luftmassemätaren är trasig, en massa hål i hela slängen som då gör att bilen går så dåligt som den gör. Och sen så läcker den olja, så jag måste byta ventilkoppspackning. Sen kommer nog bilen gå som en pärla, " The Black Pearl ".
Så frågade pappa då om han kunde fixa dessa grejer och sedan byta dem på min bil, och det kunda han ! Tack snälla pappa <3
Men pappa tycker ju att jag ska sälja bilen och skaffa mig en nyare och billigare i drift bil, men det vill inte jag ! Jag vill ha min Bmw, det är ju min första bil ju <3
Så vi får se hur det går och blir !
Under kvällen så var jag hemma hos Zandra, vi pratade om att baka Snoddas " Mockarutor " tidigare på dagen. Så vi bakade det på kvällen, och så fint dekorerade de blev och så goda blev dem också =)
Och både Zandra och jag var väl lite trötta eller så för vi garvade och garvade. Stackars Zandras sällskap som borde tycka att vi var sjuka i huvudet, men såna är vi ibland.
Käkade 2 mockarutor och drack en kopp med kaffe, när allting var färdigt * Gott * Och vi kollade på Stockholm - Arlanda medan vi " fikade ".
När det var slut så började jag gå hemåt, och på hemvägen så kom jag på att jag inte hade käkat någon middag. Ojdå, så kan det bli ibland ! Men inte var jag hungrig för det så hoppade över middagen idag, käkade ju 2 st mockarutor ju så det räckte gott och väl.
Och så kände jag mig så onyttig efter det nu när jag har varit så duktig att gå och motionerat lite. Så jag gick även en kvällspromenad idag, och det var riktigt skönt det med. Så gick en liten vända runt i Rånäsbyn och sen vidare ner till Zinken, vände sedan och gick hemåt och promenaden slutade på 40 min =)
Resten av kvällen så satt jag här framför min dumburk och sysslade med en massa saker som vanligt, fått en hel del gjort idag här. Och nu även skaffat bloggen, rolig tid att komma på att man ska skaffa blogg igen. Typ kl 01.30 på natten så bestämmer jag mig, och nu 02.18 så har jag skrivit mitt första blogginlägg i denna blogg =)
Blev ett väldigt långt blogginlägg också, men då har ni lite att läsa iaf.
Men nu ska jag krypa ner i sängen och sova lite så man orkar med morgondagen också !

Godnatt på er !
Puss & kram


Välkommen till min nya blogg!

2009-10-15 klockan 01:25:06

Välkomna till Puckos egna blogg =)


Spännande läsning lite då och då ger jag till er !

Håll ögonen öppna och kika in och läs med jämna mellanrum !

Puss & kram

Natalie

 

 

 


RSS 2.0