Sladdjävel åt helvete

2010-04-30 klockan 18:13:18


Riktigt förbannad och deprimerad just nu !!!
Jag har en fungerande dator, men sladden till datorn verkar ha sagt upp sig nu. Så då kan jag inte ladda datorn längre. Är det någon som har en Hp laddare som ligger och skräpar ???

Dagens ord

2010-04-30 klockan 17:13:56


Dagens ord: Friscus

Flaskpost

2010-04-30 klockan 15:42:23
Skickar en liten hälsning till dig på din dag
Miss you my friend

Tidiga morgontimmar

2010-04-30 klockan 15:27:42


Det är ganska så mysigt med tidiga morgonar då man går upp väldigt tidigt för att sedan åka till stallet vilket jag ofta gör. Finns ju andra som bara går upp och inte gör så mycket mera. Sån är inte jag direkt, för då tänker jag bara vad jag ska upp och göra och somnar om istället. Men dem dagarna man kommer upp runt kl 06 så blir allting mycket bättre, dagarna blir så mycket längre och man hinner så mycket mera. Och sedan se solen gå upp på morgonen, det är mysigt det.
Förstår inte varför jag har fått sån dålig vana att sova så länge om dagarna, men försöker gå upp vid 06 - tiden nu för att komma in i andra banor. Värsta är att man har lite svårt att komma i säng på kvällarna också.
Känner mig ganska så trött just nu och det skulle vara skönt att lägga sig ned en stund, men då somnar man bara. Och även om jag vill lägga mig så gör jag inte det, har jag gått upp ur sängen så har jag gått upp.

Idag så ringde klockan 6.30 och jag gick upp och drog vidare till stallet. Hade hösilageleverans idag kl 10, men tänkte att jag skulle hinna fixa stallet innan det så att det var färdigt sedan så man kunde åka hem och hjälpa mamma.
Mirja blev lite förvånad när jag kom till stallet så tidigt när det inte var jag som hade utsläppet, så kan det vara ibland. Fixade allt stallgöra så det var färdigt, stod och filosoferade under tiden jag mockade. Och inte blev man något klokare av det heller.
Idag så fick Ozzy jobba lite uppe på ridbanan, longerade honom med gummisnodden. Och han var ganska så pigg och framåt, men blev rätt fort trött och något svettig. Fick jobba med mycket tempoväxlingar idag, vilket han har lite svårt för. Framåt går bra, men att sakta av går mindre bra. Så mycket träning på det, och idag såg han något stel ut i höger varv.
Ozzy är så otroligt fin när man tar in honom varje dag, går utan täcke och rullar sig och sedan har han ganska så mycket vinterpäls kvar. Iaf på magen. Men efter att ha borstat, motionerat och borstat han igen så glänser han. Då är han fin.
Även Kryssan longerade jag idag med gummisnodden, och henne är det lite lättare att longera då jag känner henne bättre och har longerat henne lite mera. Men kul att longera nya hästar och lära dem olika kommandon och så vidare. Jobbade Kryssan en stund och sedan fick hon springa av sig själv en stund, sprang gjorde hon också och hon höll sig på marken. Och Kryssan såg mjuk och fin ut idag, längtar till man kan sitta på henne igen.

Kl 9.55 kom hösilaget, Kalle kommer i tid han. Säger man en tid så kommer han alltid 5 - 10 minuter innan. Det är ganska så skönt det, för man vet att han alltid kommer. Så nu har hästarna lite mat igen, och glada för det verkar dem vara.
När hösilaget var på plats så var allting klart för idag och jag åkte hemåt, bytte kläder och åkte med mamma till tippen i Salmunge. Kastade en hel del saker, en hel släpkärra.
På hemvägen så stannade vi och handlade på Ica. Blev en glass idag efter ha burit en massa sopor, en daimstrut. Den satt fint i magen den, dagens frukost.

Flera timmar...

2010-04-29 klockan 20:55:34

2010042910738 (MMS)

Har spenderat många timmar ute på mammas inglasade altan nu. När jag kom hem från stallet gick jag och datorn ut och satte oss där och jag sitter fortfarande kvar. Börjar nog bli dags att dra sig inåt nu, det börjar bli kyligt här ute nu. Man kan ju alltid dra på infravärmen också om man vill, riktigt mysigt på mammas altan. För övrigt så är det första gången jag mobilbloggar nu, kul att testa på det.


Oväntat fikabesök

2010-04-29 klockan 20:10:01


Rimbobesök stod på planeringen idag då jag skulle till sjukgymnasten, hade ingen ork eller lust alls idag. Ville inte ens gå utanför dörren. Dock var jag så illa tvungen så det var bara att gilla läget.
Och väl i Rimbo så mötte jag på Linn som kom med bussen, hade jag vetat det så hade hon ju kunnat åka med mig. Sånt som händer, vi bestämde ett fikabesök efter mitt besök hos sjukgymnasten.
Så vi träffades på Chocolate och fikade med fläderläsk och vanlijbulle. Det var riktigt gott och riktigt trevligt.
Ibland är det mycket trevligare att träffas på en fika när det blir sådär oväntat och inte planerat, och det var trevligt med en fika med Linn idag eftersom det inte blev någon igår.

Besöket hos sjukgymnasten gick relativt bra idag, klarade dock inte alla övningar så bra. Men gjorde ju så gott jag kunde och det är tillräckligt bra det. Fick mer eller mindre order om att inte stå längre stunder utan att sitta mera och oftare. För står jag länge stunder så överböjer jag knät vilket jag inte alls ska göra, för då kommer det aldrig bli bra. Måste också börja tejpa knät och det testade jag att göra nu under kvällen. Verkar funka bra än så länge.

Usch usch dag

2010-04-29 klockan 19:00:49


Det är riktigt kämpigt och jobbigt när viljan vill något och sedan vill kroppen göra något annat. Min vilja säger massor som att göra både det ena och det andra, t ex gå promenader, kratta på ridbanan, motionera hästar, cykla och mycket mera. Men kroppen säger nej, och starkt nej.
Och jag måste lyssna på min kropp och speciellt mitt knä, och det suger verkligen. För har tagit det så lugnt nu så jag orkar inte ta det lugnt längre, vill röra på mig. Och jag känner mig så jävla värdelös när jag inte kan göra något, som i stallet till exempel. Den dagen vi hade arbetsdag och jag fick så jävla ont rätt fort men kämpade på iaf, vilket jag inte skulle ha gjort för detta ledde till överansträngning i knät.
Många sa att jag fick sluta om det gjorde för ont, men gjorde jag det då. Nej, jag fortsatte att kämpa för att slippa känna mig så värdelös.
Egentligen har ju jag anledning till att " slippa " undan eftersom jag har mitt knä, men jag är inte en sådan person som kan göra det. Utan jag kämpar på vare sig jag har ont och tycker allting är piss.
Nu är jag nog inte så värdelös som jag känner mig, utan jag har mitt knä som strular och det kan ju inte jag rå för tyvärr. Utan för mig är det riktigt deprimerande, för efter operationen så sa dem att det skulle ju bli så bra fort och bla bla... Nu har det inte blivit det och det sliter på en så fruktansvärt och man är riktigt less.

Och till råga på allting så har man ju världens jävla förkylning med dödshosta. Testar nu andra sortens hostmedicin för att se om hostan kan lugna sig något, får såna hostattacker så man knappt kan andas. Vaknade till och med i morse och höll på att få upp hela maginnehållet vid en hostattack.
Det är riktigt jobbigt för halsen är ju väldigt irriterad av allt hostande, och även huvudet som håller på att sprängas. Så man är väl inte så himla pigg och glad innerst inne, utan riktigt less och trött.
Och som grädde på moset också så fick man lingonveckan, så då blir det mensvärk på förkylningen och smärtan i knät. Underbart, riktigt jävla underbart !!!
Frågade mig själv igår, kan man få semester från sig själv ???
Orkar inte med att vara mig själv längre och all min smärta, det suger riktigt hårt. Så en semester från sig själv skulle absolut sitta fint nu.

Dagens ord

2010-04-29 klockan 16:03:50


Dagens ord: Vattenkaffe

Smarrigt...

2010-04-28 klockan 23:08:05


Acetylcystein, Nipaxon och Voltaren är fina grejer just nu... Mår pyton för tillfället !!!
Och till råga på allt så sätter vi igång med Lingonvecka nu dessutom, helvete...

När ska allting ta slut, finns det något slut ???

Besked

2010-04-28 klockan 21:19:37


Glädjande besked idag, min mormor ska flytta till Rånäs. Och som grädde på moset så kommer hon bli granne med min farmor och farfar. Det är ju nästan perfekt det ju, att ha mormor och farmor + farfar bredvid varandra.
Det tråkiga är att jag kommer sakna Ingarö som bara den, många minnen även därifrån. Och det känns som mormor är Ingarö då hon bott där hela mitt liv.
Glad för beskedet även om det känns lite konstigt, så i September så är även mormor Rånäsbo * Grattis *

Privat Frisörska

2010-04-28 klockan 20:24:57


Under Onsdagskvällen så fick man agera frisörska, Roffe ville att jag skulle klippa honom. Eller klippa och klippa, köra med trimmer som rakar av håret. Så det var ju faktiskt inte så svårt heller, och det blev ganska så snyggt ändå. Efter jag var färdig så kom mamma och frågade om jag kunde klippa hennes lugg, eller om jag vågade.
Klart jag vågar, vågar hon ???
Hon började att klippa själv så hon kanske klarade sig själv.
Bli familjens privata frisörska kanske, det vore något det.

Dagens ord

2010-04-28 klockan 16:14:22


Dagens ord: Skumo

Bilder

2010-04-28 klockan 15:48:03


Bilder från löshoppningen med unghästarna:
Bilder från dressyrtäningen med Mirja & Donovan:Oredigerade bilder, check!

Stalldag

2010-04-28 klockan 15:34:56


Dagen slutade med några timmar i stallet iaf idag. Hade tänkt att försöka komma hem någorlunda tidigt, men vad skulle jag hem och göra egentligen. Fastnar ju bara framför datorn ändå, jag känner mig själv.
Då är det bättre att vara i stallet där man är ute och får både frisk luft och sedan en massa sol på sig. Det är härligt det. Och idag var det en sådan underbar morgon man ville ha när man åker till stallet tidigt på morgonen.
Njutningen var hög i solens värme.

Hade utsläpp i stallet idag igen så var i stallet vid ca kl 6.20 och hästarna var så pigga och glada så för att jag kom. Lite frukost fick dem och sedan fick dem gå ut i hagen och äta vidare på frukosten.
Innan Kryssan fick gå ut så borstade jag av henne lite, hade väl tänkt att göra något med henne idag men hade ingen ork till det. Så hon fick en vilodag idag istället. Och det var samma för Ozzy, han fick också en vilodag. Men dem verkade inte lida så värst mycket, dem njöt rätt mycket av att stå i solen i hagen.
Fixade i stallet efter att hästarna kommit ut, mockade och la sedan i torvmix i Kryssans box. Så nu står hon på det istället ett tag framöver.
När stallgörat var klart så fastnade jag i solen med Mirja som också kom till stallet, pratade en hel del. Mirja skulle iväg till Denan och träna för Bw och hon frågade om jag ville åka med och kolla, och det ville jag ju. Så jag åkte med upp till Denan och kollade. Är lite smått avis på hennes häst Donovan, visst att han har humör men han har iaf något som kallas steg.
Och jag blev inte alls sugen att rida själv när man tittade på när Mirja red, hon tyckte att jag skulle provrida Donovan någon dag också. Det var kul att höra att hon tycker det, skulle gärna vilja testa att rida honom.

Tillbaka i stallet igen så var Nina där och hon skulle rida på ridbanan så då var Mirja lite " ridlärare " och jag tittade på. Rocky är himla fin och han kämpade på väldigt bra, jag gillar honom och skulle inte säga nej till att rida honom heller. Han är dock till salu och kommer förmodlingen att säljas på Lördag.
Efter att Nina hade ridit så skulle Mirja löshoppa sina unghästar så kollade även på under löshoppningen, fixade även några fina bilder på Boris och Piraten när dem hoppade.
Boris sprang som han hade en raket i rumpan och Piraten sprang och försökte se snygg ut, riktigt söta var dem båda.

Svenska ord

2010-04-27 klockan 20:25:25


Det måste göras något med svenska språket, nya ordböcker måste tillverkas. Det har jag kommit fram till idag efter att ha varit med Carro på hennes ena jobb med en massa barn, miniorerna.
Vi var ner en snabbis och fixade lite middag, pizza såklart. Blev en Opera med bea - sås på, det var gott. Sedan åkte vi till hennes jobb och käkade där innan barnen kom.
Var sedan kvar med Carro under tiden hon jobbade och var sällskap med henne, pratade en hel del och sedan kollade på alla barnen. Eller dem var 5 st idag, men det lät som 17 st. Och vilken energi dem hade, tänk om en annan hade sådan energi som dem.

Åter till svenskan och svenska språket, en av alla barnen hade ett eget ord för sig. Och detta ord sa ungen till och från hela tiden. Och det är rätt kul att lyssna på barn från dagis och skolan vad dem har för ord man uttrycker sig med i var och varannan mening. Det blir här och nu dagens ord, ska nog förnya bloggen med dagens ord varje dag. Ta ett ord från någon som blir dagens ord, kan det vara något?
Dagens ord: ALLVAR

Sedan satt Carro och skrev med stora bokstäver, och vi kom då fram till att bokstaven Y är den svåraste bokstaven att få snygg när man skriver med stora bokstäver. Och nu tycker jag att den bokstaven ska bort bara för att den är så ful. Vad man ska ersätta den med är inte mitt problem, eller bara ändra på Y så den blir finare att skriva med. Och Carro satt som sagt och skrev och ett ord var fräls, och Carro tyckte detta ord var väldigt fult. Därför ska det ordet bort. Och så är det bara, enkelt !!!


Alltså, med andra ord...
... dagens ord är Allvar
... bort med bokstaven Y
... radera ordet Fräls

Bråttom !!!

2010-04-27 klockan 16:39:14


Snabba beslut här, middag med Carro i Rimbo idag !!! * Riktigt nice *

Dagens horoskop

2010-04-27 klockan 16:06:15

Den 27 april

VARDAG:

I dag är du lugnare än vad du brukar vara. Du får även lite tid att tänka igenom ett viktigt beslut som måste tas.


KÄRLEK/RELATIONER:

Det finns risk för stora störningar i din relation just nu. Så lås in dig och träffa ingen mer än möjligtvis mamma.


PENGAR/ARBETE:

Arbetet blir inte mer annorlunda än såhär, kanske dags att se sig om efter ett annat jobb. Börja spara!


DAGENS CITAT:

Lars Forsell - De flesta flickor skulle inte drömma om att göra de saker de drömmer om.


LYCKONUMMER:

29


Kanske bäst att man låser in sig då, inte för att jag har en relation för tillfället. Men ett skratt utbrast då jag läste att jag inte skulle träffa någon och låsa in mig. Men å andra sidan skulle det kännas ganska så skönt just nu, vara helt ensam. Ingen som ser mig, ingen som hör mig.

Se sig om efter ett annat jobb, har ju liksom 2 st jobb under sommaren så det känns väl inte aktuellt. Sedan att jag måste försöka leta efter ett fast jobb är väl en annan sak. Och spara behöver man alltid, men extremt svårt samtidigt när inte pengarna räcker till alla gånger.


Slappar

2010-04-27 klockan 15:06:28


Då har halva dagen gått och man sitter nu ute på mammas inglasade altan med en kaffekopp full med kaffe. Eller halvfull är väl rättare sagt. För en stund sedan sken solen och det var så varmt och mysigt att sitta här. Men så försvann solen bakom alla molnen och det var inte alls lika mysigt att sitta här längre.
Trodde inte ens att solen skulle titta fram idag. Det såg inte så lovande ut i morse om jag säger så. En annan var i stallet vid ca kl 6.45 i morse och då var det inte mycket till sol ute. Det var ett tjockt molntäcke över hela himlen, tillslut så tittade dock solen fram och det blev riktigt varmt. Vindstilla och stekande sol, snacka om vår.

I stallet så var det lite fram och tillbaka med hästar hit och dit, Mirja kom också till stallet för att pyssla med sina hästar. Är fullt i stallet så ofta går hennes unghästar ute på nätterna, så hon kommer ofta på morgonen och tar in dem under dagen eller iaf att ge dem lite frukost inne.
Mirja åkte sedan till Rimbo och kom tillbaka med kaffe till henne och mig, tack Mirja =) Blev en liten fikastund innan det var dags att arbeta ordentligt, snackade en del också.
Med kaffe i magen så började jag med att longera Ozzy på ridbanan och han fick jobba med inspänning idag, gummisnodden åkte på. Han jobbade riktigt bra och såg riktigt trevlig ut, han tyckte det var lite småjobbigt samtidigt som det var kul. Är lite sugen att hoppa upp och rida honom lite. Det får vänta än så länge.
När Ozzy var färdig så tog jag mig an Kryssan på en gång, hon fick stå inne i boxen och äta frukost medan jag motionerade Ozzy. Och Kryssan var en aningens taggad när hon väl fick stå på stallgången, för hon kunde inte stå stilla.
Tömkörde Kryssan idag på volt på ridbanan, det gick ganska bra. Hon fuskade en del med formen men gick ganska så kanon i gångarterna. Fick jobba en del i galoppen, som var väldigt lugn och samlad.
När hästarna var motionerade så var det bara stallet kvar, så mockade och fixade klart det. Hade tänkt att ta ut halmen idag och lägga in torven, men gör det imorgon istället. Fick lite tidspress och orkade inte stressa, fixar det imorgon. Hjälpte Mirja att plocka in unghästarna igen för hovslagaren var där, dags för verkning av deras hovar idag.
Förövrigt så fick Kryssan vårkänslor idag, hon är i brunst. Hoppas att det funkar mellan henne och Donovan nu, men det lär vi allt märka.

Tidspress hade jag för kl 11 så var det dags för besök hos sjukgymnasten och lite rehabilitering. Gjorde alla " övningar " en gång idag, kändes ganska så mycket i knät. Var ganska smärtsamt att cykla idag, raderade bilder på telefonen samtidigt så kopplade man bort den värsta smärtan. Man kanske inte ska tvinga bort smärtan, men gör jag inte det så gör jag ingeting heller, då kommer en massa undanflykter istället.
Helén var där så pratade lite med henne och berättade att knät var extremt rött och väldigt varmt för 2 kvällar sedan, det är överansträngning. Så då har man lyckats med det också nu då. Kan ju bara tala om att man är rätt less på skiten nu !!!

Jaha, nu är kaffet slut och kanske dags för en ny kopp. Eller ska man kanske hitta på något annat, förresten så städade jag ur min bil idag. Jag hade ett baksäte i bilen, var något tveksam faktiskt.

Godnatt

2010-04-27 klockan 00:01:01


Nu ger jag upp för idag och drar mig mot sängen istället. Imorgon ska man upp och vara i stallet till senast kl 7 då jag har utsläpp. Fixa och pyssla i stallet under morgonen, hoppas det blir en solig och varm morgon.
Sedan kl 11 så ska jag till sjukgymnasten för lite rehabilitering av mitt knä, som inte alls mår bra just nu. Vet inte vad det är som spökar just nu heller. Ont gör det och känns väldigt konstigt i knät vid belastning.

Hoppas det inte blev allt för rörigt för er med alla blogginlägg under dagen...
Godnatt !!!

Inköp

2010-04-26 klockan 23:55:06


Var i Norrtälje med mamma idag, hon shoppade lite och fixade lite saker hon behövde fixa. Och jag var med som sällskap och istället för att bara sitta hemma och uggla.
Trevlig dag blev det med mamma =)


Måndagens inköp var en Trikå tröja med fluffarmar för 99 kr !!!

Årets första...

2010-04-26 klockan 23:49:58


Årets första glass åt man upp idag, Gb´s nya Bröllopsstrut.
God glass, gillade dock inte chokladen på toppen.


Inköp

2010-04-26 klockan 21:56:49


Söndagens inköp var ett par Canada - mjukisbyxor för 99 kr
!!!


Stallet under helgen

2010-04-26 klockan 21:51:34


Får bli ett litet sammandrag från helgen i ett blogginlägg med timmarna i stallet. Blir minst rörigast då, enklare att läsa och att skriva.

På Lördagen så hade vi våran arbetsdag, som bestod av att mocka i lösdriftshagen. Planerad tid för start kl 10, men förseningar uppstod så vi kom igång vid kl 10.30. Förstod redan innan att det inte skulle bara ta en arbetsdag att mocka denna hage. Utan det kommer ta flera dagar, eftersom det är så mycket skit. En riktigt bajshage med bajs var man än går.
Vi började och jobbade och slet i några timmar, Micke hjälpte till med traktorn. Det var riktigt stor hjälp det, dessvärre var det fortfarande så blött och lerigt så han körde mera sönder än att gjorde nytta tillslut. Stort tack till honom iaf för den hjälpen han hjälpte till med.
Jag själv jobbade mer eller mindre utan rast i kanske 2 timmar, jäklar så ont i knät jag fick och i handen. Fick till och med ta värktabletter för det gjorde så ont i knät. Envis som man är så fortsätter man, kanske ska lära mig att lyssna på knät när det säger ifrån.
Hästarna fick vila idag, Ozzy sprang av sig nere på vallen när vi släppte ner dem där. Så han rörde på sig iaf idag. Kryssan var jag och kollade till i hagen och myste lite med henne, hon mådde bra.
Bw hade lektion för Fanny idag, och jag menar verkligen när jag säger att det kliar i fingrarna inför att rida lektion. Dressyr överhuvudtaget. Nästan så jag hade kunnat sno Fannys häst och ridit själv denna lektion.
Det såg iaf riktigt fint ut när Fanny red, hon har en del att lära sig och träna på. Men det är det som är kul med ridningen att man inte blir fullärd på en lektion.Efter besöket i Finnbyskogarna i Söndags så åkte jag till stallet. Hade ingen direkt brådska dit då jag hade insläppet idag, och ville inte komma dit för tidigt.
Kom till stallet vid 16 - tiden och började med att mocka i stallet. Martina var i stallet och frågade om jag kunde göra henne sällskap på ridbanan och longera Kryssan under tiden hon red sin häst och så kunde hon rida Kryssan en sväng sedan. Så vi gjorde så.
Longerade Kryssan med sadel och hon var smått fundersam. Hon var ganska så taggad under longeringen och blev bara mera taggad ju mer hon galopperade.
Martina hoppade sedan upp och red en stund på henne och jag hoppade upp på hennes häst Wissla och skrittade av henne. Red med sadel idag, och det gick ganska okej faktiskt.
Kryssan var riktigt fin och jobbade riktigt bra då Martina red, gick dock något i undertempo. Så Martina tyckte att jag skulle hålla lektion för henne på Kryssan, får fixa det någon dag.
Kan tala om att Kryssan var RIKTIGT nöjd efter ridningen idag, det var skönt att se =)
Hade tänkt att longera Ozzy idag med inspänning, men under tiden jag borstade honom så började jag må illa för jag hade så ont i knät. Då har jag riktigt ont !!!
Så jag borstade bara Ozzy idag och sedan fick han gå ut igen. Gjorde klart allting i stallet och stod sedan en bra stund och pratade med Mirja angående hästar.Under Måndagen hade jag tänkt att städa och fixa bland alla mina saker i stallet, hade jag tänkt som sagt. När jag kom till stallet så gjorde jag allting färdigt i stallet först så det var färdigt till kvällen. Började sedan att plocka undan lite täcken som jag kan ta hem istället för att dem tar en massa plats i stallet.
Städade ur min ryktlåda idag också. Tog med mig alla 3 stora påsarna med alla nya hästprylar som jag har inköpt som har stått hemma och jag har dreglat över dem varje dag.
Så packade upp dem påsarna idag och fixade lite, skulle behöva en större garderob i stallet. Men vet inte om jag vill flytta ut från vagnen heller.
Hade väl tänkt att longera en häst idag, speciellt Ozzy. Men efter allt fix med alla hästprylar så tappade jag suget helt. Vet inte vad som hände !?
Hämtade in Kryssan och borstade av henne iaf och borstade sedan av Ozzy lite i hagen och kollade så alla hästarna mådde bra även idag. Det gjorde dem.
Så det blev en vilodag för båda hästarna idag, får jobba dem imorgon.

Ingen ordning...

2010-04-26 klockan 10:58:52


Sorry för lite rörig uppdatering i bloggen om helgen. Känns lite rörigt just nu och blogginläggena blir lite försenade, men så blir det ibland.
Tänkte uppdatera lite bättre nu, men ska åka till Norrtälje med mamma nu först.
Ha en bra dag alla därute !!!

Place

2010-04-26 klockan 10:56:18


Igår på vägen hem från Stockholm så gjorde jag ett stopp på vägen. Jag kände att jag ville vara för mig själv, bara sitta i en lugn miljö ensam en stund.
Då åkte jag upp till Finnbyskogarna och så stannade jag vid första sandtaget och gick en liten promenad där. Hittade en bra sten att sitta på och där satt jag för mig själv, alldeles ensam.
Saknar Finnbyskogarna, har blivit många fina, härliga och underbara ridturer där uppe. Och man har många fina och bra minnen därifrån. Det som kändes mest tungt igår när jag var där var att jag fick upp bilder då jag galopperade med Olivia där för sista gången. Det var riktigt kämpigt, en och en annan tår fälldes i sandtaget.


Lite bilder från Sandtaget, fler kommer finnas på Bilddagboken:Galen !!!

2010-04-26 klockan 01:34:07


Jag håller på att bli galen just nu... Det kliar så fruktansvärt mycket på mina ben så man kliar som om man var beroende av det. Har till och med kliat så det har börjat blöda på benen nu ikväll.
Och ja, jag har smörjt in mina ben för ett tag sedan. Och det hjälpte en stund, men nu kliar det fruktansvärt mycket igen !!!
Jag ska bara klia lite grann * Kli kli *

Tjejmiddag

2010-04-26 klockan 01:28:11


Lördagskvällen i Stockholm bestod av en tjejmiddag med några brudar från min tid i Stockholm. Några lärde man känna då och så var det lite nya ansikten också denna gång som man fick lära känna. Trevliga prickar allihopa faktiskt. Det blev många skratt under kvällens gång.
Middagen bestod av grillad kyckling och bulgursallad med massa tillbehör. Och egengjord tsatsiki, det stavas så eller hur ?! Så det var årets första grillning igår, och det var underbart. Maten var såklart jätte god och magen blev så mätt så.
Resten av kvällen spenderades i vardagsrummet med alkoholhaltiga drycker och en massa tjejsnack, sånt som bara vi tjejer kan och killar inte förstår sig på.
Dock pratade inte jag så mycket för jag satt mest och hostade. Det var riktigt jävla jobbigt om jag får säga det. Hostade flera gånger under en minut och var hes och kände mig inte alls pigg och fräsch för fem öre. Men när det var dags att sova så var man såklart pigg och alert.
Man är aldrig på topp när man själv vill det.
Det var min Lördagskväll / natt, trevlig men hostig.

Tjena kändis

2010-04-25 klockan 15:27:34


Det är inte alla dagar man möter på Magnus Uggla på Mc´donalds i Hägernäs, idag så gjorde man det och även jag. Jag har sett en kändis idag, jag har sett en kändis idag, det har inte du ;)
Skämt åsido, det var lite kul att se honom ute bland folk idag.


Stockholm

2010-04-25 klockan 12:41:15


Nu sitter jag här på Lindhagen i Stockholm, träffpunkten från förr. Det var tider det och det saknar man faktiskt. Faktiskt rätt mycket. Vissa stunder och vissa människor. Vi var ett gäng en gång i tiden.
Jag försvann och gruppen mer eller mindre splittrades. Konstigt att den gjorde det, vad gjorde jag som gjorde att gruppen höll samman. Nästan varje kväll i några månaders tid, träffades vi här på Lindhagen.
Vi fikade, skrattade, skämtade, kolla bilar och allt möjligt. Det var grejer det.
Och det är som sagt klart att man saknar det.
Det händer väl att man träffar några lite då och då, pratar med vissa. Men det blir aldrig som förr, inte på samma sätt. Visst det kan bli bättre på vissa punkter, men man är inte Stockholmsbo längre.

Oj oj, just precis nu kom en ambulans med blåljus på. Ska jag jaga ??? Lite smått arbetsskadad, även om jag också är blåljuskåt ;)
Händer inte så mycket här inte på Lindhagen, trodde jag skulle kanske kunna få träffa på någon från förr i tiden. Det verkar inte så, utan jag sitter här själv.
Ska börja röra mig hemåt för ett stopp i stallet, pyssla där och sedan ta in alla hästarna.
Så får det bli ett senareblogginlägg ikväll om gårdagen =)

Puss & Kram


Arbetsdag & Stockholm

2010-04-24 klockan 01:07:14


Imorgon är det Lördag, eller ska man vara petig så är det Lördag redan nu enligt klockan. Men för mig är det inte Lördag förrän jag har sovit. Så det så, det är bara Fredag fortfarande.

Och morgondagen bjuder på arbetsdag i stallet där det i första hand ska mockas skit. Och jag är första körare på fyrhjulingen. Det känns lite kul, dock lite nervigt när man inte känner fordonet så bra och bara testkört fyrhjulingen en gång. Ingen idé att oroa sig, försöka att köra lugnt bara så löser sig allting.
Jag hoppas på en rolig och trevlig arbetsdag imorgon =)

På eftermiddagen då jag har arbetat klart på arbetsdagen och sedan fixat mina hästar, så blir det en sväng hem för att duscha och göra sig klar för en tur till Stockholm.
Blir kvar i Stora Staden över natten och ska tillbringa den med vänner. Blir lite små dricka, får se om jag dricker något. Får väl se vad knät säger...
Jag hoppas på en rolig och trevlig kväll i Stockholm =)

Känns som en fullbokad dag och ser även fram emot den faktiskt. Göra något annat än att sitta hemma för mig själv. Vet dock inte hur mycket tid jag har till att blogga. Kanske tar med min datorn, har ju faktiskt mobilt bredband för tillfället. Eller om inte annat så kan man blogga genom mobilen har jag hört talas om ;)


Fredagkväll

2010-04-24 klockan 00:15:43


Ja, här händer det inte mycket inte. Många är säkert ute och festar en Fredag som denna. Men jag är ingen partypingla längre, utan jag sitter här hemma framför min trogna vän datorn. Undra vad jag skulle göra utan det egentligen, har blivit en datanörd och beroende av min dator.
Men just nu så känns det mer eller mindre meningslöst att sitta här vid datorn på Facebook eller blogga här på bloggen, för man får inget svar tillbaka. Känns som ingen ser mig eller orkar bry sig vad jag gör eller skriver. Men det kanske bara är en känsla jag har. Eller är jag så ensam ???
Försöker att inte lägga energi på det utan att fortsätta som vanligt, men det är inte så lätt alla gånger. Livet är inte lätt och inte roligt heller alla gånger.

Ibland önskar man sig ett annat liv, ett mer populärare liv. Och att man är mera märkvärdig eller att man syns på ett bra sätt. Att man är en förebild för många. Och helst av allt hade det bättre ekonomiskt, visst att livet inte är pengar. Men för att kunna leva så måste man ha pengar, och ska man leva så att livet är underbart så måste man ha pengar. Och dem växer ju inte på träd direkt.
Snarare att man får kämpa och slita varje månad för att få dem pengarna så man kan leva någorlunda. Men och andra sidan om jag skulle ha ett annat liv så skulle det inte vara jag heller. Utan jag är ju jag, och det finns bara en av mig. Därför är jag som jag är unik.
Det känns så fel att säga att man är unik för man känner sig verkligen inte som unik. Mer som en irriterande osmidig kvinna som behöver gå ner några kilon och skaffa sig bättre jobb. Så det är inte lätt att känna sig unik. Väldigt lätt att säga, men inte lätt att känna.

Vill dock göra mycket saker i livet som jag inte kan göra eller våga göra för det finns sina orsaker till det. Man får göra det som mål och se om man klarar av det en gång i livet. Är ju fortfarande ung som alla säger och man har mycket tid att spendera. Hela livet. Men som jag säger, man är bara ungdom en gång i livet.
Har fått mina erfarenheter genom livet av allt det som har hänt mig, kanske inte dem roligaste erfarenheterna alltid. Men livet bygger mycket på erfarenheter bland annat.
Det tråkiga är att några av erfarenheterna sätter sina spår, för mig, om mig och inom mig. Hamnar man på fel banor så är det svårt ibland att välja den andra stigen istället för att fortsätta.
Många saker ångrar man här i livet, men gjort är gjort. Och jag får stå för det som har hänt även om jag skäms för en hel del.

Livet går vidare och har en framtid även för mig. Har mina drömmar om framtiden, vet inte vilka som kan bli sanna en dag. Många drömmar är bara drömmar och kommer få fortsätta som drömmar. För inte kommer jag bli en världstjärna i framtiden. Det kan jag absolut inte tänka mig idag.
Den som lever får se, en dag så kanske drömmen slår in och blir sann. Fast jag tvekar och tvekar alldeles för mycket här i livet.

Jag är jag, och jag är som jag är.
Jag är bra på mitt sätt, och jag är unik för den jag är.
Finns bara en av mig och det är jag.

Stallet idag

2010-04-23 klockan 22:36:40


Blev några timmar i stallet med Linn idag, det var mysigt det. Och det blev en hel del gjort i stallet också. Jag gjorde mitt vanliga jobb som görs varje dag nu, mockningen och allt fix till Kryssan.
Longerade även Kryssan idag på ridbanan när det var lite lugnare där med människor och hästar. Kryssan fick jobba med gummisnodden och hon gick riktigt fint också. Hon har väldigt fin och mjuk galopp nu. Det känns väldigt skönt att se och man vill bara upp på ryggen och jobba henne i galoppen från ryggen och inte från marken bara. Det kommer snart. Snart så sitter man i sadeln igen.

Var även med Linn uppe på ridbanan och fotade under tiden då hon red på sin häst Cikita. Tråkigt nog så försvann solen så det blev ganska så gråa bilder. Men bilder blev det iaf, lite roligt med lite bilder då man rider.
Efter att Linn hade ridit så gav jag mig tillslut och hoppade upp på hästryggen. Cikita är bra på det sättet att hon är väldigt känslig för skänkeln. Då behöver jag inte använda benet så mycket.
Det kändes bra i knät under den korta stunden jag red. Lät mest benet bara få hänga och inte använda det så mycket heller. Så då har man ridit idag och dessutom barbacka.
Linn fotade lite då jag red också så fick lite bilder på mig under ridningen. Men jag ser ju ut som en säck potatis, måste sträcka på mig mera och kanske sluta ha så säckiga kläder på mig för ser ju ut som en uppblåst ballong.
Hästryggen

2010-04-23 klockan 21:41:24


Så har man åter varit uppe på hästryggen igen efter ett bra uppehåll !!!
Ridit barbacka på Cikita idag, härligt att få komma upp några minuter på hästryggen igen.

Utläst

2010-04-23 klockan 12:03:02


Nu är tredje och sista boken utläst, har varit lite seg på att läsa på sistone. I natt så läste jag dem sista sidorna och böckerna är nu lästa.
Rekommenderas verkligen att läsas om du inte redan har gjort det !!!
Bra bokval !!!Hårfärg...

2010-04-23 klockan 00:39:47


Var tydligen ingen som kunde kommentera vilken hårfärg jag skulle färga, om jag ska färga svart eller om jag passar i vinrött hår ??? För då tänker jag färga mitt hår, men skulle vilja veta vad du tycker.


Tung dag

2010-04-22 klockan 20:03:17


Just nu snöar det ute, man tittar ut genom fönstret och ser alla flingor som far genom luften. Har varit dåligt på bloggfronten idag tyvärr. Har varit lika grå som dagen har varit idag.
Är sjuk och har riktigt hosta, brukar aldrig ha hosta vid förkylningar. Det har jag denna gång. Kliar i halsen och i näsan halva dagarna. Och idag är huvudet väldigt tungt, känns som en tickande bomb.
Och eftersom jag vaknade och inte mådde så bra i morse så passade jag på att sova lite idag, gick väl upp ur sängen vid kl 11.35. Inte blev man så piggare för det men mår ju inte bra heller.

Ringde till min tandläkare idag och dem var oroliga för att förkylningen var på grund av att jag hade ganska så irriterat tandkött förra besöket hos dem förra veckan. Dem trodde det var en infektion i tandköttet som hade spridit sig ut i kroppen. Men eftersom Roffe har varit sjukskriven i 2 veckor för förkylning så tror jag att det är han som har smittat mig.
Fick ingen ny tid till tandläkaren, det känns väldigt konstigt. Springer jämt till tandläkaren känns det som, min bästa vän är Mats ;)
Vid kl 14 så var jag till sjukgymnasten där jag kunde påbörja rehabiliteringen idag. Knät mådde mycket bättre denna gång än förra gången, så därför kunde vi börja lite lätt idag. Cyklade lite och gjorde lite olika benlyft. Att cykla gjorde ganska ont, men bara att avbryta när det gör för ont. Ska börja men ändå ta det piano sa sjukgymnasten.
Kändes ganska okej att komma till sjukgymnasten idag, det lät så mycket bättre med mitt knä idag. Fick även hoppa upp på hästryggen igen när jag kände mig redo. Eller hon sa att jag kunde iaf hoppa upp och sitta sa hon, men hoppar jag upp så kommer jag ju inte hoppa av direkt heller. Det värsta är väl att komma av, men får pricka stolen då så blir det inte lika långt fall ner.
Om det känns bra någon dag ska jag nog höra med Veronica om jag kan få låna hennes gris Prezident och skritta några steg. Måste ju fortfarande ta det lugnt även om det känns bra, ett felsteg och knät kan hoppa ur led. Det vill jag inte vara med om. Räcker så bra med att det gav vika i trappen en gång.

Efter besöket i Rimbo så åkte jag en sväng till stallet, där jag jobbade för fullt. Fixade i stallet till Kryssan som varje dag. Hämtade sedan in Ozzy, och att muta honom med morot så slapp jag springa och jaga honom i hagen idag igen. Borstade av gräddkolan och gick sedan ut på ridbanan och longerade honom. Det tyckte han var väldigt roligt och han var väldigt framåt, lyssnar väldigt bra på kommando framåt men är lite svårare med stoppkommando. Så det ska övas på i framtiden.
Hämtade sedan in Kryssan och borstade av henne, gick sedan ut på ridbanan med henne också och longerade henne en stund. Hon var också rätt så mycket framåt och gick kanonfint i galoppen.
Kryssan fick sedan gå ut i hagen igen och jag fixade det sista i stallet, pratade lite med Mirja. Annars så var det folktomt i stallet idag. Båda hästarna var duktiga och fina vid longeringen, dock en aningens pigga båda två.

En sak är lite rolig, tränade benen hos sjukgymnasten. Men det roliga är att jag har träningsvärk i armarna nu. Kan dock komma ifrån när jag longerade Ozzy för han var lite bångstyrig idag.

Insläpp ikväll

2010-04-22 klockan 00:00:08


Efter Granngården så rullade jag vidare till stallet, hade Volvon idag. Då jag skulle köpa så mycket på Granngården så skulle det inte få plats i min bil. Det går väl om man verkligen vill, men har man möjlighet till en större bil så tackar man ju inte nej. Och Volvon var ledig på kvällen så då var det inte så svårt. Och att köra denna Volvo är faktiskt kul, det är ingen seg gammal Volvo det. Visst att den är gammal, men den är rätt het på gasen.
En tjejs kommentar i stallet: "
Är det ditt nya vrålåk ? "
Var lite taskig mot " The Black Pearl " idag då jag tog Volvon, Pärlan blev lite sviken. Den fick stå hemma hela dagen och bli täckt av snö. För snö kom det idag.

Var inte en kotte i stallet när jag kom och jag trodde alla hade varit där. Men tji fick jag, för efter ett tag så ramlade alla in och det blev snabbt fullt och rörigt i stallet. Trodde alla mer eller mindre hade varit där tidigare då det var sånt jävla väder ute, men dem flesta går ju i skolan eller jobbar så dem kan inte komma tidigare.
Jag gjorde iaf mitt i stallet och hjälpte sedan Nina lite med " Piraten ". Eftersom allt var så rörigt i stallet så var han lite skärrad och stel som en pinne.
När det var något lugnare i stallet och stallgången var ledig så hämtade jag in Kryssan och Prezident. Medan jag mockade så kollade jag på vildingarna i våran hage. Vad dem höll på, retades med varandra, jaga och latjade. Vet inte hur många gånger Kryssan stod på bakbenen, bara för att det var sådant väder man inte ville fota i. Så typiskt, men kollade iaf på dem och det var kul att titta på dem under tiden dem höll på.
Prezident var riktigt gullig idag och sprang över mig i grindhålet, jag klarade mig bra. Men blev något arg på Prezident som fick backa nästan hela vägen till stallet.
Vet att han är rädd då det tickar ganska så bra från grindarna när tråden nuddar marken, men för det har han ingen rätt att springa över mig * Morr *.
Borstade sedan av en väldigt taggad Kryssan, som absolut inte kunde stå stilla på stallgången.
Hade tänkt att tömköra Kryssan och longera Ozzy idag, dem båda fick vila. Då det var ett sånt jävla väder och jag inte riktigt hade kläder för det heller, så fick det bli vilodag idag igen då.

Stallet avklarat och hästarna avklarade, check!Hästfoder

2010-04-21 klockan 23:34:47


Inköptes idag till Kryssan. Det började bli väldigt tomt i alla fodertunnor så en vända till Granngården var nästan nödvändig idag.
Så köpte lite foder så nu har jag ett tag framöver. Det känns skönt att veta. Att man slipper undra och oroa sig när man måste köpa och sedan att se när tunnorna är fulla.
Köpte såklart lite smått och gott som vanligt när man är på Granngården. Det går nästan inte att låta bli. Nosludden jag köpte kunde jag faktiskt inte låta bli !!! Den var så söt och sedan så passade den Kryssan så bra.

Varför ska strö vara så dyrt för ??? Speciellt torvmix, på Granngården kostar den hela 99 kr för en bal. Det är en hel del pengar tyvärr. Får köpa av Martina i stallet, vilket är mycket billigare. Men skulle behöva hela 4 st så då köpte jag 2 st på Granngården och så köper jag 2 st av Martina.
Har kanske en annan som jag kan köpa torv / torvmix ifrån. Ska kolla upp det lite mera.
Den söta nosludden med texten " My idol " på.

Beställning

2010-04-21 klockan 14:18:24


Nu har jag rensat och sorterat lite mera bilder på externa hårddisken. Men det är väldigt mycket kvar innan jag känner mig nöjd. Bara det att allting tar tid, så man får ta lite då och då.
Nu ska jag iaf göra en beställning till Fuji !!!
Har en massa bilder som jag såklart vill framkalla, frågan är vilka jag ska börja med nu ??? Ska man ta lite bilder i den mappen, eller den mappen ? Bara bilder på Kryssan ? Eller bara bilder från något tillfälle ? Eller bara ta bilder lite huller om buller ?
Värsta är ju att man kanske tappar och glömmer vilka man har och inte har framkallat då. Det är ett stort problem det där. Men å andra sidan är det lättare att se vilka man har framkallat tidigare än dem man inte har framkallat.
Då är det dags att börja välja bilder då, tack och hej på en stund.Deklaration

2010-04-21 klockan 13:16:55


Då har man deklarerat för detta år, skönt !!!

Hårfärg ?!

2010-04-21 klockan 00:55:05


Det är dags att färga håret nu igen. Tänkte spara ut till min vanliga hårfärg. Många tycker den är väldigt fin och att jag inte ska färga bort den. Men jag är inte riktigt lika mycket på deras sida, för jag gillar inte riktigt min hårfärg.
Och sitter nu och funderar på vilken hårfärg. Jag har alltid färgat svart och tänkte göra det denna gång igen. Under tiden jag satt och funderade så fick jag upp färgen vinröd i skallen.
Så nu vet jag inte vilken färg jag ska färga denna gång. Ska jag färga svart eller vinrött ??? Blev faktiskt lite sugen på att färga håret i vinrött för att testa hur det ser ut.
Vad tror ni, passar jag i det ???


Avslut

2010-04-21 klockan 00:25:19


Och som grädde på moset så avslutade vi vårat äventyr med en middag på Subway i Rimbo, Italian BMT.
Tack för en super härlig och mysig dag idag
Linn :D


Shoppingtur, check!

2010-04-21 klockan 00:16:05


Mot Hööks !!!
Efter intag av mat med kryddstark smak, stönande ljud och en kaffebryggare som hade sagt upp sig så började vi vårat äventyr. Första stopp blev i Rimbo där Linn shoppade lite på Presentaffär´n. Många fina saker köpte hon.
Var sedan ner till Four Legs för jag ville köpa ett par benskydd som dem hade, hade blivit skitsnyggt på Kryssan. Dem fanns inte kvar idag då. Så det blev inga skydd för min del.
Sedan var det full gas in till Uppsala med 2 st shoppingsgalna brudar från landet. Linn ville in på Rusta så var in en sväng där och sedan vidare mot Coralle. En djuraffär + hästbutik som ligger granne med Hööks.
Som 2 små barn som skulle få godis gick vi till Hööks och in genom dörrarna. Förstår inte hur man kan bli så glad för att åka till Hööks och gå in genom deras dörrar.

Tänk om man skulle ha så mycket pengar någon gång så man kunde shoppa det man ville utan att behöva kolla på prislappen. Det är nog allas dröm, dem flestas iaf.
Och jag skulle bara, observera ordet BARA, köpa piggborstar och pälsglans. Det var det jag behövde iaf. Och behöva och vill ha är helt skilda saker. Skulle som sagt bara ha piggborstar och pälsglans. Och sedan skulle jag köpa 1 par gummistövlar till Veronica. Hon ringde och bad mig om en tjänst när jag ändå skulle dit, så nu får hon sina stövlar.

Och göra av med pengar på Hööks är lätt, slutsumman slutade på 978 kr. Och då hade jag 150 kr rabatt som dem redan hade dragit av. Det var dyra piggborstar det !!!
Erkänner att korgen fylldes snabbt med saker som jag ville ha, förlåt Kryssan vill ha.


Läderspray för 69 kr ( Från Coralle )

Från Hööks:


Gummistövlar till Veronica
Däckelunderlägg för 129 kr
Nack - och nosludd för 39 kr
Pälsglans för 199 kr
Bakbenskydd för 149 kr + senskydd för 229 kr
Ryktborste för 69 kr
Piggborstar för 9 kr / st
Rotborste för 29 kr
Ryktskrapa för 29 kr
Täckesgalge för 69 kr

Lekstund i sängen...

2010-04-20 klockan 22:36:21


Visst att jag har haft sex ett antal gånger här i livet och att alla personer har sex med sin respektive eller vad man nu har att leka med. Dem flesta har sex iaf på något sätt någon gång i livet. Och det är inga konstigheter med det. Alla har ofta den lusten.
Och jag tycker inte sex är så speciellt äckligt så, men att höra andra ha sex det är mera äckligt. Det äcklar mig !
Vet inte varför det känns mera äckligt än annars. Men man vill ju inte gärna veta när någon har sex, speciellt inte höra. Eller att ens komma på någon när man har sex.
Idag fick några mera njutning än andra...

Avklarat !

2010-04-20 klockan 22:08:46


Stallet blev ganska så fort avklarat idag, hade dock tänkt att longera Ozzy och tömköra Kryssan idag. Men dock sa vädret att jag inte skulle göra det. Det regnade och blåste kallt, så båda hästarna fick vila idag.
Tog in Kryssan och borstade av henne en vända.
Och under tiden vi borstade våra hästar så bestämde vi att vi skulle ta en tripp till Hööks idag. Så efter att stallet var avklarat så åkte vi hem till Linn för att käka lite brunch. Måste ju ha mat i magen om man ska orka shoppa på Hööks.
Och där bjöds det på stekt tärnpotatis och vita bönor, mycket gott från mästerkocken Linn. Du är duktig du bruden =)Åka

2010-04-20 klockan 11:34:48


Vaknade av att solen sken för fulla muggar idag. Men undra var den tog vägen nu ??? För när jag klev upp ur sängen så försvann solen. Alltid ett roligt fenomen det där med solen.
Men det är ju bara hålla tummarna för att solen kommer tillbaka så man kan sitta och mysa i den varma solen idag igen.
För nu är det dags att åka till stallet med Linn.
Ska bli riktigt kul att åka dit med henne och umgås med henne idag. Vi får väl se vad vi hittar på, kanske åker vidare på äventyr senare.
Vad jag vet så vill Linn till Hööks och jag tackar ju inte heller nej till att åka dit =)

Egobild

2010-04-20 klockan 00:22:59


* En liten egobild natten till Tisdagen *

Oordning...

2010-04-19 klockan 23:54:00


Just nu känns det som att det är mer eller mindre kaos i stallet. Det ska flytta människor ifrån stallet och det är även några stycken nya som är intresserade av stallet. 2 av dem intresserade har nu varit och kollat på stallet, 1 kom igår och 1 kom idag. En häst ska ut på den andra lösdriften och den andra hästen ska flytta in i stallet.
Sedan kommer det en tjej till med 2 hästar, eller ponnier som ska stå i stallet.
Dem som ska flytta från stallet flyttar den 1 Juni och då byter jag till en större och bättre box. Och det kommer även bli nya hästar i hagen. Grabbarna försvinner och så kommer det nya brudar, Prezident kvarstår.
Så det kommer vara endast 2 st valackar i stallet nu och det kommer vara ca 14 hästar på gården.
Och eftersom det kommer nya hästar / ponnier så kommer det ju nya personer till stallet. Man är ju lite små orolig hur det kommer att funka i stallet när det kommer in nya personer.
Förhoppningsvis ska det bli bra, men man vet ju inte säkert heller förrän den tiden kommer.

Och sedan har det börjat försvinna saker från stallet, helt plötsligt så är saker borta. Det är konstigt att saker försvinner när ingen har använt dem. Skumt det där, för det är alltid så.
Sedan så finns det ju saker i stallet som ligger lite här och var, och när någon frågar vems det är så är det ingens. Det är också ett roligt fenomen, sakerna finns men ingen äger dem.
Skulle verkligen behöva en genomgång av alla saker vems det är och få ordning lite mera. En annan är så pedantisk av sig så jag erkänner att jag tycker det är lite rörigt på vissa ställen.
Och inte nog med att det försvinner saker så är det saker som går sönder hela tiden. Det är tråkigt när det går sönder saker. Så är det ju att ha gård med stall att saker går sönder. Men vissa saker kan man ju förhindra.

Känner att det är ganska så rörigt i stallet nu, jag känner mig orolig när jag är där.
Tänk att var man än står så blir det rörigt och oroligt.
Drömmen är ju att ha ett alldeles eget stall där man gör precis som man vill, där ingen annan klagar på det man gör. Och man får ha som man vill. Det är ju rena drömmen när man är hästägare, att ha ett eget stall.

Leksak med motor

2010-04-19 klockan 22:55:12


Körde stallets fyrhjuling idag, det är en rolig leksak det !!!

Löshoppning

2010-04-19 klockan 22:51:22


Idag stod det tömkörning på schemat, i min planering. Det blev löshoppning istället.
För när jag väl var i stallet så var Carro där och hon frågade om jag ville löshoppa med Kryssan. Och det var ju ett tag sedan Kryssan fick hoppa och även löshoppas. Så det var på tiden nu.
Därför blev det löshoppning idag. Och det blev inte Kryssan så ledsen för märkte jag. Hon och Evzie hade riktigt kul på ridbanan idag, och det härligaste av allt var att dem hälsade inte ens på varandra innan och sedan sprang dem tillsammans på ridbanan utan problem. Dem samarbetade riktigt bra, tog den ena innerkurva tog den andra ytterkurva. Det var härligt att se dem två tillsammans =)
Och hoppa gjorde dem också, gjorde mindre kryss bara idag. Men vissa språng trodde man ju att dem hoppade 1,10 hinder.
Innan vi fick igång dem så strulade dem lite och hoppade inte, men när dem hade hoppat en gång så fick vi knappt stopp på dem sen. Dem hoppade varv efter varv och vi stod i mitten och bara kollade på dem.

Ska försöka löshoppa lite mera, speciellt nu när man inte kan rida. Ganska perfekt att köra lite löshoppning mellan varven då.


Bilder från löshoppningen:Underbart ?!

2010-04-19 klockan 11:58:39


Livet är underbart... Verkligen... Speciellt när man vaknar på morgonen och man inser att näsan är igenkorkad och halsen är en aningens svullen. Kan tänkas ha några grader av feber också.
Och inte nog på allt så har man ju det pajjade knät som värker så fort man vaknar.
Känner mig helt slut och har absolut ingen energi eller ork till något. Vill bara lägga mig i sängen och vakna och må bra igen.
Är det här det man ska kalla underbart här i livet ??? Jag ser det inte som att det är så underbart just nu, snarare ett helvete.

Trött på...

2010-04-19 klockan 00:54:35


Förlåt mig, men nu börjar jag bli sjukt trött på personer som inte förstår. Förstår min smärta. Har man aldrig haft smärtan själv så vet man ju inte hur smärtan känns. Det är sant.
Men man måste väl kunna ha lite sympati för andra ändå när dem säger att smärtan håller på att kväva en ??? På vissa låter det som att jag inte har så ont och mer eller mindre spelar på det. Ska vi byta ???
När du väl själv får känna på denna smärta och gå med den 24 timmar om, om och om igen. Du kan inte göra eller du får inte göra det du vill. Allting gör ont, minsta lilla rörelse.
Det är kanske då du inser vilket jävla helvete det är, hur smärtsamt och hur less man blir på denna smärta. Vill krypa ur skinnet för jag orkar inte med det mera. Vill bli bra, eller bättre så smärtan kan minska.
Hur mycket smärta ska en person behöva ta och tåla ???

Och det som tar värst är när människor säger att det snart blir bra igen, det är ingen direkt glädjande nyhet. Om ca 4 månader kan jag kanske börja anstränga mitt knä normalt igen. Kanske kan !!!
Vilket betyder att smärtan mer eller mindre kommer finnas minst i 4 månader till. Hur glädjande är det ???
Där var hela sommaren åt helvete, och jag lär väl mer eller mindre ha ridförbud dessa 4 månader också.

Och jag kan förstå er att det är kanske tjatigt och jobbigt att läsa att jag har så ont hela tiden, men om ni hade varit i min sits så hade det nog varit likadant. Det tror jag iaf.
Jag vill hitta ett stöd där jag kan luta mig mot när det känns riktigt förjävligt. Har ingen att luta mig emot just nu.
Vill inte att folk ska tycka synd om mig heller, men att man kanske tänker lite och försöker förstå.
Jag begär inte mycket av dem människor jag känner, just nu begär jag bara att ni ska försöka förstå.
Finnas där...

Den förbannade tråden !!!

2010-04-19 klockan 00:23:31


Det går framåt i min psykträning med tandtråden * Stolt *

Onyttigt !!!

2010-04-18 klockan 20:55:45


Blev så förbannat godissugen på kvällen, jobbigt läge. Till Rimbo för att köpa godis, check!

Heldag...

2010-04-18 klockan 20:38:42


... blev det i stallet idag. Istället för att sitta hemma och uggla halva dagen så kan man ju sitta i solen i stallet och uggla. Och kanske prata med en och annan.
Och Linn var i stallet så vi fastnade i solen och snackade, kände att jag inte hade så mycket att snacka om dessvärre. När man väl har någon att prata med så kommer inte orden ur munnen.
Var full rulle i stallet idag, Annie, Carro och Linn red lektion på ridbanan och det såg riktigt fint ut för alla ekipagen. Och det gjorde ju inte saken bättre att man längtar ännu mer tillbaka till hästryggen igen. Då kliar det riktigt mycket i fingrarna. Rida ett dressyrpass på ridbanan, jag längtar !!!

Bw var också i stallet för att visa en tjej runt, kanske ska flytta in i stallet. Fick reda på att Mirja och Nina ska flytta nu. 1 Juni, och då får Kryssan större och bättre box också. Tycker faktiskt det är tråkigt att dem ska flytta, men så är det ju i stallar att man flyttar och det kommer nya lite då och då.

Fixade i stallet inför kvällen. Hämtade in Ozzy och borstade av honom, han fick vila idag. Han skulle egentligen skos idag, men nu kunde inte hovslagaren komma. Så det blev ingen skoning idag då.
Tog sedan in Kryssan och borstade av henne, och jag hade tänkt att typ longera henne idag. Det blev inte så heller och även hon fick vila.
Tappade orken och motivationen...Mästerfotograf ?!

2010-04-18 klockan 01:39:54


Det är frågan det...
Halva dagen har gått åt till att rensa en massa bilder. Har väldigt mycket bilder som ligger på min externa hårddisk som måste rensas upp. Och till och med gås igenom för att radera en hel del.
Under tiden jag rensade bilder hit och dit så hittade jag en massa bilder som en såkallad " fotograf " har tagit en gång i tiden. Men frågan är om det verkligen är en fotograf.
För bilderna är så jävla dåliga, suddiga och ingen skärpa alls. Enligt mig så ser bilderna förjävliga ut och man ser knappt vad det är på vissa bilder. Det är sorligt.
Det är till och med så att jag kan ta bättre bilder med min mobil än denne fotograf som har en systemkamera. Och jag kan förstå om dem första bilderna man tar kan vara lite suddiga och så innan man har ställt in alla inställningarna rätt. Men när över 1 000 st bilder är precis likadana och lika dåliga, då börjar man undra !!!

Och det är då min fråga kommer fram, vem är det då som är fotografen ??? Och det är faktiskt fotografen som gör bilden, inte kameran. Sen är det ju alltid positivt att ha en bättre kamera vid fotning.
Så med andra ord så måste jag ju vara en mästerfotograf ;)

Och denne fotograf sa flera gånger att han ville fota mig, både si och så. Och det var ju trevligt att han ville fota mig. Det tråkiga var att han fotade aldrig mig som han sa och när han väl fotade mig så blev bilderna inte alls bra. Och jag ser ut som ett vrak på bilderna. Börjar sedan fundera på om han verkligen ville fota mig som han sa, för varför gör man så dåliga bilder på mig om man nu vill fota mig ???
Du var med mig och fotade en gång under min dressyrlektion, och det slutade med över 500 bilder.
Detta blev resultatet på alla bilderna, om inte värre:


Lördagkväll

2010-04-18 klockan 00:10:55


Nu har det hunnit blivit Lördagkväll, vad tiden gick fort idag. Tråkigt, men sant är det.
Idag har man varit i Bruket på lite besök. Jannika fyllde år idag så då blev det en sväng förbi henne för att gratta henne såklart och för att äta lite tårta och dricka kaffe.
Det var trevligt, men samtidigt så känns det fel. För nästan halva mitt liv så har pappa och Jannika varit ett par, och nu är dem skilda. Det känns fel, för det känns som det ska vara dem för evigt.
Men ibland så skiljer vägarna sig och man väljer att gå varsin väg, vilket dem gjorde en dag. Beskedet kom som en chock, det kunde inte vara sant. Det var sant !
Och så är det idag, det är en ny framtid som kommer.

Och när jag ändå var i Bruket och såg att Linn var hemma så kunde jag ju inte låta bli att gå förbi henne och knacka på hennes dörr. Hon hade varit och storshoppat hon. Och man blir ju inte ett dugg avis ;)
Hennes pojkvän Kristian med K var där också, trevligt att träffa dem båda. Alltid trevligt att träffa dem.

Kvällen tillbringade jag i stallet, helt själv. Det var skönt att få vara i stallet helt för mig själv, alltid kul med sällskap såklart men skönt att få vara där själv och filosofera.
Fixa och dona i stallet och hämtade sedan in Ozzy som såg ut som en torkad nallebjörn som hade hamnat i en lerpöl några timmar tidigare. Borsta av honom och gick sedan ut en stund på ridbanan och longerade honom lite. Och vad glad han blev, det var kul att se :)
Hade sedan insläppet av stallethästarna idag så jag började ta in dem och borstade sedan av Kryssan. Och hon var taggad idag, hon var vaken om man säger så. Inte kunde hon stå stilla iaf på stallgången och reagerade på minsta lilla ljud.
Ett sår hade hon fått också, på nosryggen hade hon som ett " skrapsår ". Ingen fara med det såret, men Kryssan tyckte att det gjorde ont och jag fick knappt röra huvudet på henne. Så hoppas det går bra för Veronica som ska ta ut henne imorgon, eftersom grimman ska på huvudet.

Efter stallet blev det soffan som gällde. Näst sista delen av Millennium serien på SVT1, spännande.

Ellos katalog

2010-04-17 klockan 12:07:20


Det är farligt att kolla i en Ellos katalog en Lördagmorgon som denna. Det blir så dyrt.
Inga kläder är beställda än, men skulle gärna vilja göra en beställning. Förnya garderoben lite inför sommaren. Men det slutar med att det blir för dyrt och inte ekonomin som räcker till.
Surt, sa räven.Jobbhelg

2010-04-17 klockan 00:37:01


Det var planerat att det var jobbhelg denna helg, fick jobb Fredag, Lördag och Söndag. Men för första gången på hela 4 år så fick jag ringa till min chef idag och säga att jag inte kunde jobba.
Och det kändes riktigt konstigt, och fel.
Jag kände idag att jag inte alls var fit for fight idag för att jobba, hade ondare i knät idag än igår till och med. Och jag måste faktiskt tänka på att ta det lugnt nu när man har fått order på det.
Ska jag kunna jobba i framtiden så måste knät få läka och ta sig tillbaka igen utan större press. Även om det känns så jävla pissigt nu, inte rätt tidpunkt för ett pajjat knä nu direkt.

Bestämde mig tillslut för att ringa till chefen och prata med henne. Kände så dåligt samvete när jag ringde. Vet att det redan är en massa vikarier inne och jobbar denna helg. Så det går inte att lösa arbetspassen bara sådär heller. Men samtidigt så vet hon mitt problem nu och måste ta hänsyn till det. Jag är ju inte som vissa andra som ringer sig sjuka, som i själva verket inte är så sjuka som dem säger.
Så jag ringde samtidigt som jag hade så dåligt samvete och kände ångest. Chefen svarade andra gången jag ringde och jag pratade med henne och förklarade mitt läge med knät.
Och tack och lov så lät hon inte ett dugg otrevlig utan var väldigt trevlig och förstod varför jag inte kunde jobba. Till och med hon sa att jag skulle vara hemma och vila.
Kändes så mycket bättre när jag väl hade pratat med henne, vet hur min chef kan vara ibland. Inte roligt att prata med henne då.
Så nu blev jag ledig eller " sjuk " Lördag och Söndag. Tänkte åka in och jobba idag då det var lite sent för att komma nu och säga att jag inte kunde jobba. Och jag ville testa också hur det gick att jobba.
Då blev det att man var innanför jobbets väggar från 13.30 och gick sedan hem 21.15 igen.

Och det var absolut inte populärt att jobba med mitt knä. Hade så himla ont sista timmarna och sedan när jag kom hem. Så jag är verkligen inte fit for fight.
Tack för att man har så underbara arbetskamrater <3

Knähelvete !!!

2010-04-16 klockan 11:16:23


Tänk dig att du har ett infekterat och varigt sår på till exempel foten. Eller iaf på något ställe så du måste gå på det hela tiden. Så känns det i mitt knä, att man går på ett infekterat sår. Det är riktigt jävla smärtsamt.
Varje steg gör ont, varje rörelse gör ont.

" The Black Pearl "

2010-04-16 klockan 10:56:43


Och där försvann " The Black Pearl ", jag sitter kvar här hemma men min bil åkte utan mig. För första gången är det någon annan som åker iväg med min bil sådär.
Christian har nämligen lånat min bil idag för att åka in en vända till skolan i Norrtälje, Volvon han åker med gick sönder idag. Det går att laga så det är ingen större fara.
Men eftersom han skulle in till skolan så var han ju tvungen att ha en bil ganska omgående. Och som tur är så funkar det idag med mina tider också.
Så han tog " The Black Pearl " och åkte till Norrtälje, hoppas bilen är snäll mot honom och att dem kommer hem hela båda två.


Kryssangos <3

2010-04-15 klockan 22:52:54


Idag i stallet blev det en massa gos med Kryssan, hon var riktigt gosig. Och kärvänlig.
Hon brukar inte alls gilla att mysa på det sättet, hon blir så generad speciellt om andra ser på. Det är ju pinsamt ju.
Men så var det inte idag, hon vill vara nära mig hela tiden och hon höll koll på mig var jag var och gick.
Hon snusade en massa på mig, pussade på mig och bara njöt i mitt sällskap.
JAG ÄLSKAR DIG SÅ GRYMT MYCKET KRYSSAN <3 <3 <3

Jag tror att Kryssan kände på sig att jag hade riktigt ont igen, eftersom hon höll sådan koll på mig.
Vilken underbar kontakt man har med sin häst när man känner så, och ser på henne vad hon tycker. Det värmer otroligt mycket att se och veta.
Har aldrig haft en sådan bra kontakt med någon häst.
Fast å andra sidan så är det Kryssan jag har känt längst och älskar mest.
Tror att Kryssan är super glad och nöjd att jag är tillbaka i stallet igen och tar hand om henne som förut.
Som sagt, hon njuter varje sekund med mig.

Du är mitt allt Kryssan, du får mig att andas och leva. Det är du och jag <3


Polis

2010-04-15 klockan 22:35:48


Mötte farbror blå på Rånäs vägen idag, 2 GÅNGER !!!!!!
Jag erkänner, är blåljuskåt ;)

Tandläkarbesök

2010-04-15 klockan 22:30:27


Idag var det dags för ett tandläkarbesök igen, hade tid samma vecka som jag opererade mig så fick avboka tiden. Skönt att komma till tandläkaren idag faktiskt, första och enda gången jag kommer känna så.
Har haft så ont i tandköttet i flera dagar nu och funderat på om det är tandköttsinflammation. Gör ont och är svullet.
Kanske bra att tandläkaren Mats kollar på det idag.

Och det gjorde han, och det såg inte bra ut sa han. Han trodde det kunde vara en tandstensbit som hade fastnat mellan tänderna och legat kvar där och irriterat. Eller något annat.
Han tvättade iaf rent och det gjorde jävligt ont. Han frågade om han skulle bedöva, men jag och bedövning...
Har fan klarat att rotfylla 2 st tänder utan bedövning, så då klarar jag nog att rengöra lite irriterat tandkött. Visst det gjorde ju jävligt ont och jag höll på att åla ur stolen.
Tillslut så hade han gjort så rent han kunde och han tog även en bild så det inte var något annat som spökade. Det såg fint ut på bilden vad han kunde se. Det var bra.
Men måste börja använda tandtråd, och Mats frågade mig om jag var rädd för tandtråd. För jag hoppade till varje gång när han använde tråden. Och jag var ärlig och sa att jag är faktiskt det, därför jag är dålig på att använda denna förbannade och obehagliga tråd.
Men nu måste jag !!!
Så nu ska jag ha psykträning med tandtråden, det gillade Mats.

Det märks att min tandläkare och hans assistent Pia känner mig efter allt, dem har tagit hand om mig efter olyckan då jag blev sparkad. Så dem känner mig rätt bra faktiskt.
Och dem sa idag till och med och undrade när jag skulle bli av med all smärta jag har överallt. Som att jag inte har nog med smärta sa dem, någon som förstår min smärta iaf.
Dem vet...

Olivia idag

2010-04-15 klockan 22:10:41
Idag står det
Olivia i kalendern, och är namnsdagsbarn eller häst i det här fallet idag.

När jag såg namnet så kom " mitt " gamla halvblodssto upp i huvudet. Tårarna kom.
Hon finns inte med oss idag tyvärr, då hon fick åka till dem evigt gröna ängarna för några år sedan.
Saknar henne otroligt mycket, du är väldigt saknad !!!

R.I.P Olivia " Pumpan " <3Uppdaterat ikapp...

2010-04-15 klockan 21:58:42


Nu har jag äntligen lyckats uppdaterat och bloggat ikapp det jag har legat efter, så nu kommer allting stämma mycket bättre. Vilken lättnad faktiskt.
Trodde väl typ att jag aldrig skulle komma ikapp så uppdateringen stämde med allting, nu gör den det.
Duktigt Pucko !!!


Nu ska det uppdateras ständigt * Bestämt *

Tabletter...

2010-04-15 klockan 21:50:01


Kvällen slutade mer eller mindre med tabletter. Hade så fruktansvärt ont så kunde inte stå ut med smärtan längre, tog endast bara 2 st Voltaren. Försökte klara mig utan Citodon denna gång.
Mådde så jävla piss under kvällen...

Knähelvete !!!

2010-04-15 klockan 21:41:38

FY FAN HELVETES JÄVLA SKIT !!! Förbannat !!!
Knähelvetet gav vika i trappen, jag föll ihop, knät smällde till och smärtar nu otroligt mycket igen !!! Vad gick sönder nu då ??? FAN !!!

Mitt opererade knä som började bli bättre, gå lite mot det bättre hållet iaf.
Idag gick jag tillbaka till ruta 1 igen !!!
Gick som sagt i källartrappen hemma och knät gav vika och jag tappade helt balansen och föll. Tur att dörren till trappen var stängd så jag kunde ta tag i dörrhandtaget för att slippa slå mig gul och blå på cementväggen.
Efter fallet så trodde jag att knät hade hoppat ur led. Kunde varken stödja, röra eller böja på knät några minuter efter.
Fick sätta mig på en stol och tårarna sprutade på mig. Så jävla ont det gjorde !!!
Var rädd för att något hade gått sönder i knät vid fallet, med denna smärta så kunde man ju inte tro något annat.

Vid 13 - tiden så tog jag mig ner till sjukgymnasten, hade bokad tid hos henne då. Skönt att vara tillbaka till henne igen. Tur att man hade tid idag när denna olycka hände, för då kunde hon kolla på knät.
Skulle börja min rehabilitering idag, men eftersom knät var i så dåligt skick och gjorde så ont efter fallet så fick vi vänta till nästa vecka med att börja då istället. Förhoppningsvis.
Kunde ju knappt gå eller böja på det, bara dumt att påfresta det mera.
Sjukgymnasten visade även mig vad som menas med slemhinneveck, så nu förstår man mera vad det är och vart det sitter. Så inte konstigt att man har haft ont efter att ha fått sett vad det är.
Har tyckt att det inte varit så allvarligt med mitt knä. Jag får nog ändra inställning nu. Det verkar värre än jag trodde, det verkar vara ganska så allvarligt.
Och sjukgymnasten sa idag att inom 4 månader kan jag börja anstränga knät på ett normalt sätt, som med ridningen till exempel. Det kändes ju väldigt positivt, eller inte !!!
Fan, så deprimerande att höra detta...
Har ju redan gått med detta i 6 månader nu, ett halvår. Och jag ska minst gå med det i 4 månader till innan jag kanske kan börja leva normalt. Det är deprimerande, väldigt deprimerande * Snyft *

Och dessutom så fick jag RIDFÖRBUD idag. Och det kan jag också förstå även om det låter jobbigt när hon sa det. Men när hon sa att om jag rider och hästen hoppar åt sidan så hänger inte mitt knä med, då kommer det att hoppa ur led. Då förstår jag varför jag fick ridförbud.
Jag fick skritta på en lugn häst om några veckor, men då ska hästen vara lugn också. Och hur kan man räkna ut det liksom, nu skulle man ha haft Olivia.
Så efter dagens besök hos sjukgymnasten så fick jag order om att ta det väldigt lugnt med knät. Ska verkligen inte försöka överböja knät eller göra fel rörelser. Måste tänka på hur jag rör mig, minsta lilla fel kan sätta sina spår på knät i framtiden.

Sjukgymnasten trodde inte att något hade gått av iaf i fallet, men skulle hålla noga koll på knät dem närmsta dagarna iaf. Det får gärna bara räcka med denna smärta jag har, inget mer.


Fikastopp !!!

2010-04-15 klockan 20:36:48


På vägen hem från stallet blev det ett stopp i Bruket, dags för fikapaus !!!
Linn ringde och frågade om jag ville komma över på en fika, självklart vill jag.
Så stannade till där på hemvägen och fikade, kaffe med dammsugare.

Efter fikat så gick vi en promenad runt Slottet, Tassa var också hemma idag så hon vill komma ut på en liten promenad. Så det blev en till härlig och trevlig promenad med Linn och Tassa =)

Tack för en trevlig fikastund och promenad idag <3
Tidig morgon

2010-04-15 klockan 20:24:30


Och den tidiga morgonen började i stallet, hade nämligen utsläpp idag. Pigg som en lärka var man i stallet klockan 6.30 och morgonfodra alla morgonpigga hästar.
När kraftfodret var uppätet så fick dem gå ut i sina hagar och jag började mocka Kryssans box.
Gjorde sedan klart allting i stallet inför kvällen till Kryssan, mockning, vatten och foder.
Hämtade sedan in Ozzy och borstade av honom, har var riktigt skitig idag.
När Ozzy var färdig så fick han gå ut i hagen igen och jag hämtade in Kryssan istället och borstade av henne, vi gick även en morgon promenad upp till Skälby idag.
Och det var riktigt härligt i det fina morgonvädret, njöt av varje sekund <3Sant eller inte ???

2010-04-15 klockan 20:13:48
Det får inte vara sant, det får inte det. Säg att det inte är så.
Det får räcka nu, snälla det räcker.
Det är nog det som redan är...
Jag hoppas verkligen att det inte är så, håller tummarna.


Kvällspromenad

2010-04-15 klockan 20:06:34


Idag gick jag min första riktiga promenad efter att knät pajjade totalt, och det var så skönt så. Började ju gå promenader minst en gång per dag för några månader sedan. Efter några dagar så kom den dagen då knät pajjade och jag inte kunde gå längre sträckor då jag hade så ont.
Har ju gått mindre promenader under tiden tills jag fick operation. Och efter operationen så har jag inte alls kunnat gå promenader. Idag så kändes knät tillräckligt bra för att kunna gå en längre promenad.
Så mammas man Roffe och jag gick en kvällspromenad ut i kvällssolen, och så hade vi med oss Smilla.
Och som sagt så var det riktigt härligt att få kunna gå en promenad igen, kändes riktigt skönt.

Efter ett tag så började knät att göra ondare än annars, så då vände vi hemåt igen. Blev även lite fotning under promenaden. Fina bilder med solnedgången.

Tårarna faller :'(

2010-04-15 klockan 19:33:00


Jag blir så ledsen, och speciellt när man har sagt eller planerat att göra något med någon. Och sedan när det är dags så blir det inte som det är sagt eller planerat.
Då blir jag riktigt ledsen, jag klarar inte riktigt sådant.
Eftersom jag planerar mina dagar från det jag vet ska göras eller måste göras den dagen, och när det är något som inte blir så planerat så rasar hela min dag. Det förstör min planering och min dag.

Fick även prata ut lite med dig på eftermiddagen, någon som lyssnade. Det behövde jag verkligen. Jag samlar allting på hög inom mig och tillslut blir det en stor tung sten inom mig med allt skit. Vilket blir till en stor ångest.
Och ibland så måste man bara få prata ut och lätta på all tyngd, och att någon lyssnar.
Just nu känns allting tungt, och jobbigt.
Kraften i mig håller på att slockna och jag behöver energi.
Känner mig så ensam, jag sitter där själv på min bänk och alla bara går förbi en.
Ingen ser, ingen hör.

Godnatt

2010-04-15 klockan 00:45:57


Godnatt på er alla i bloggvärlden !!!

Motionera Kryssan

2010-04-14 klockan 22:50:56


Longerade Kryssan idag !!!
Så Kryssan fick jobba lite, det var ett tag sedan för henne nu. Så hon fick jobba lite uppe på ridbanan då jag longerade henne med inspänning idag.
Kryssan jobbade på bra och gick väldigt fint, ganska avslappnad men var ändå ganska mycket framåt.
Antar att Kryssan är rätt överpigg nu när hon kommer igång lite, har hört att hon är ganska så laddad.
Efter longeringen så var Kryssan väldigt glad och nöjd, syntes på hela henne <3Och jag längtar så mycket tills vi kan börja med uteritterna igen, och även dressyren på ridbanan.
Det börjar nästan klia i fingrarna ;)

När man är någorlunda fit for fight igen så blir det hårdträning, ska bli skönt.

Jobb

2010-04-14 klockan 20:59:03


Jobbilijobb på Måndagskvällen, 16.00 - 21.00 !!!

Hästägare...

2010-04-14 klockan 20:56:57


Snart blir man mer eller mindre hästägare till 2 st hästar... Står inte på pappret, men har hästen på heltid. Så då kan man ju säga att det är " min " häst.
Känns både kul och lite smått jobbigt tyvärr...
Gillar ju att hjälpa andra med deras hästar och säger sällan nej, då har jag en bra anledning till att säga nej i så fall. Dessvärre är inte mitt humör och min inspiration på topp i dagsläget, vilket jag inte vet om jag orkar med 2 hästar just för tillfället. Och sedan har jag ju mitt knä som strular också.
Har tagit åt mig arbetet just nu och en tid framöver. Vet inte hur det ser ut i sommar heller då man har 2 st jobb att hinna med och sedan har man ju redan 1 häst som jag ska försöka hinna med mellan alla jobb.
Men finns tiden och orken så tar jag honom, Ozzy.

Ska försöka lägga ner lite tid på honom och se om man kan göra något med honom.
Han kanske inte är så " dålig " ändå, vem vet.
Det återstår att se i framtiden, kul att få lite häst att jobba med också.

Aux - kabel

2010-04-14 klockan 20:00:39


Är det någon som har en Aux - kabel till en Nokia N95
???
Är nämligen i behov av en sådan kabel och vill snarast ha en sådan Aux - kabel. Någon som har en som bara ligger och skräpar eller vet var dem finns att köpas ???

Christian och jag åkte in en snabbis till Uppsala idag för att kolla efter sådan kabel. Var inget positivt resultat. För vi hittade ingen kabel. Så jag får leta vidare då.
Christian köpte en ny bilstereo till Volvon, då jag nu har den som satt i Volvon tidigare. Så nu har vi varsin stereo, men bara jag som har baslåda.
Blev en snabb vända till Uppsala som sagt idag och full tank fick jag i bilen =)

Stallet

2010-04-14 klockan 19:40:50


Åkte till stallet senare på kvällen för att fixa till Kryssan och för att ta in hästarna, hade insläpp idag.
Lite mockning och fix blev det i stallet.
Borstade sedan av Ozzy och Kryssan, och pysslade om dem. Nöjda blev dem båda =)

Puckobild

2010-04-14 klockan 18:24:57


Måste bara lägga upp denna bild på mig i garaget, diggar bilden.
Och nej jag är inte rädd för att få skit under naglarna ;)


Kommentar från min bror på Facebook, lite stolt broder:

vilken jävla syrra man har. som byter däcken sj på bilen. inte rädd för att skita ner sid där inte =)Biltvätt

2010-04-14 klockan 18:18:16


Och när dem fina sommarsulorna sitter på bilen så är det ju självklart att man måste tvätta hela bilen, så allting blir rent och snyggt ju.
Bilen är ju riktigt skitig och man kan nästan tro att man har kört offroad med den. Inget roligt alls att köra på grusvägar, gillar inte alls dem i bilsyfte. När man har häst är det dock bra med grusvägar vid ridning.
Tråkigt nog så hjälper det inte att bara tvätta bilen en gång och så är den ren och fin sen hela sommaren. Ska den vara så ren så får man ju spola av / tvätta den varannan dag. Det är trist tycker jag !

Fick 200 kr av pappa som försenad födelsedagspresent till att tvätta bilen i Gör-Det-Själv - hallen på OkQ8 i Rimbo. Har högtryck både hemma hos pappa och hos mamma, men det är inte väder för att stå hemma med högtrycken nu. Är ju ganska så blött och lerigt hemma på tomterna och blir ju inte bättre om jag tar fram högtrycken.
Blev då en sväng till Rimbo och OkQ8.

Kul det är att pyssla om bilen när den blir så ren, synd att den inte är så ren så länge bara.
Nu för stunden är den ren, min fina " The Black Pearl " <3
Sommardäck

2010-04-14 klockan 17:29:17


Sommardäcken på, check !


Pucko in action

2010-04-14 klockan 17:26:57


Pucko var verkligen " In Action " under Söndagen, faktiskt.
Jobbade på hårt under dagen och kommer ha ont i kroppen imorgon.
Fick ju faktiskt en hel del gjort också, och det handlar ju såklart om bilen. Fixade med bilen även denna dag, blev en heldag till med " The Black Pearl ".

Dagen började med att jag gick till garaget och så gjorde jag mig redo för att byta lite däck. Ville göra det själv denna gång, vill fan klara av det själv också.
Och det gjorde jag, nästan iaf. Tråkigt nog fick jag ta hjälp av Roffe 2 gånger då vinterdäcken hade erjat fast i bilen. Så vi fick hjälpas åt att slå och dunka lite och så lossnade hjulen tillslut.
Annars gjorde jag allting själv faktiskt, lossade bultar, av med däcken, putsade lite och la på lite universalfett, på med sommardäcket, i med bultarna och sedan skruva fast dem.
Kanske tog lite tid för mig att göra allt det här och byta däcken. Spelar ingen roll tycker jag. Jag gjorde det ju själv och jag hade ingen tid att stressa för heller.
Nu är det gjort !!!

Baslåda <3

2010-04-14 klockan 17:03:50


BASLÅDAN LEVER IGEN
!!!!!!
Och det är fan underbart med baslåda igen !!!
Baslådan på, check !

Bilfix...

2010-04-14 klockan 16:57:44


Som sagt så var det dags för Pucko att fixa lite med sin bil, har en hel del som måste fixas på den nu igen. Och en hel del är saker som kostar en del så får helt enkelt vänta då den ekonomin inte tillåter det just nu.
Men det finns ju alltid saker att göra på en bil.
Och jag är en brud som är intresserad av bilen och är tokkär i min egna bil. Vilket gör att jag gärna vill fixa saker på den själv, men jag är för osäker så då vågar jag inte göra så mycket.
Det kanske kommer en dag...

Idag plockade jag iaf fram sommardäcken ur garaget och så tvättade jag av fälgarna. Snacka om skitiga fälgar jag hade, och speciellt på insidan. Det är ju ett ställe där det är svårt att få rent när dem sitter på bilen.
Gjorde dem någorlunda rena och fina idag, får göra det bättre när dem sitter på bilen. Blir lättare då.
Min bror Christian kom sedan ut och hjälpte mig och så fixade vi med baslådan. Lågnivåkablen till baslådan har gått av...* Vissa kan lyckas med allt...* Och måste därför såklart bytas !
Och jag köpte ju ett nytt kit på Biltema för att koppla om allting till baslådan. Så vi hjälptes åt att dra om den nya lågnivåkablen för att koppla in allting. Och när allting var inkopplat så väntade vi med spänning att baslådan skulle gå igång, men det gjorde den inte. Den var stendöd =(
Undra vad som är fel då ???
Och Christian drog då om alla kablar så allting var nytt och fräscht, men det hjälpte inte heller för baslådan ville inte funka för det. Prövade med bilstereon som han har i Volvon och då fick den lite livstecken, men funkade inte speciellt mycket.

Irriterad blev jag !!!
Vi tog en matpaus och käkade lite middag, och tänkte. Christian kollade lite på nätet för att plugga på lite. Han är inte så van att koppla in baslåda, men pluggar man lite och slår 2 huvuden ihop så ska man nog komma på problemet.
Efter maten så körde vi igång igen, körde då in bilen i garaget och fortsatte där.
Och vi kämpade och kämpade, spännande att hålla på med min bil kan jag tala om. Alla dessa kablar...
Vi höll på med denna baslåda hela eftermiddagen och kvällen, fick åka en vända till Rimbo för att köpa nya säkringar då vi råkade bränna en säkring.
Ca kl 21.15 så hände det underbara, baslådan började leva !!!

Efter alla omdragningar, utbyte av kablar, "ny " stereo, suckar, fix här och fix där så hoppade baslådan äntligen igång * Underbart *
Kvällen var räddad !!!


Tack underbara broder för all hjälp idag, du är guld värd !!!

Bilfix...

2010-04-14 klockan 16:32:45


Fixa med bilen, check !

Inläggen stiger !!!

2010-04-14 klockan 16:30:43


Då ville jag bara upplysa er om att jag nu har passerat 300 st blogginlägg med detta inlägg, måste ju säga att det ökar och ökar hela tiden.
Det är inte illa det !!!

Synpunkter på bloggen, frågor eller förslag på text, kommentera till mig !!!

Fikastopp !!!

2010-04-14 klockan 16:27:20


På vägen hem från stallet så blev det ett stopp i Bruket, fikapaus med Linn.
Kaffe med mazarin, det var riktigt gott.
Trevligt med ett fikastopp på hemvägen. Det måste bli lite oftare =)

Förmiddag i stallet m sällskap

2010-04-14 klockan 16:23:18


Då var det dags för stallet för dagen.
Denna Lördag så hittade jag på en massa i stallet. För det första så mockade jag till Kryssan och efter mockningen var färdig så tog jag även " Meyas " box. Den såg lättmockad ut och så sa Annie några dagar tidigare att hon måste komma ihåg att mocka varje dag. Hon behövde inte komma ihåg det idag.
Snälla jag mockade till henne idag. Och under tiden så skickade Veronica sms och frågade om jag kunde hjälpa henne med Prezident idag, så då blev det en till box att mocka.
Var på mockhumör idag och alla bara skrattar åt mig när jag säger att jag är på mockhumör, och att jag gillar att mocka. Det är väl bra det, anlita mig när du inte själv orkar ;)

Fick även sällskap till stallet idag, Linn var hemma under helgen så hon åkte med mig ner till stallet idag. Riktigt trevligt med hennes sällskap igen, saknar det så otroligt mycket.
Det tråkiga är att det inte känns som förr... Det kanske kommer igen.
Linn skulle ut och köra med Cikita och frågade om jag ville hänga med, så jag åkte med dem på en tur upp till Skälby. Det var riktigt mysigt, var dock lite kallt och ruggigt.

Efter körningen så fixade jag klart det sista i stallet och hämtade in Kryssan och borstade av henne lite. Hon kände sig bortglömd när jag åkte med Linn och Cikita. Hon var så söt, mitt hjärta <3Vinst på Triss

2010-04-13 klockan 22:49:33


Fick en dubbellott med 4 st Trisslotter av mamma under påsken. Istället för påskägg kan man väl säga. Fick en söt liten påse med lite godis, trisslotter, påskprydnad och en gnäggande häst.
Tack mamma =)

På denna dubbellott så vann jag hela 25 kr. Och det häftigaste av allt var att jag skrapade fram alla 3 st 25:orna på rad. Dem låg inte på er rad, utan jag tog ett nummer här, här och här. Och då var det 25 på alla dem.
Och jag vann då 25 kr !!!
Var till Rimbo och passade då på att lämna in denna lott. Och istället för att ta pengarna så tog jag en ny lott. Då kanske man har chans till större vinst, vem vet.

Skrapade lotten senare på natten och jag vann faktiskt 25 kr igen !!!
Nästa gång blir det 25 miljoner * Önsketänkande *Tillbaka igen

2010-04-13 klockan 22:32:03


Nu kommer jag tillbaka på heltid i stallet och tar hand om min häst igen. Har ju haft hjälp av Veronica under tiden jag varit sjukskriven efter operationen. Hon har då tagit hand om Kryssan.
Stort tack till Veronica för all hjälp =)

Bestämde mig igår att jag kör på igen. Ska såklart ta det lugnt, samtidigt som jag måste komma igång också. Så då är det ju bättre om jag tar min häst själv igen och blir det för jobbigt så får man ta hjälp då.
Bättre det och man får något att göra istället för att sitta hemma och mer eller mindre tycka synd om sig själv. Blir bara mera deppig om jag sitter hemma, då försvinner gnistan helt.

Kryssan, nu kommer mamma tillbaka till dig <3

Hästar

2010-04-13 klockan 22:24:00
Nu är albumet på Facebook komplett på alla hästarna från Mälby Gård !!!
På bilderna är det Elsa " Bullen ", Evzie och May Flower " Meya ".Stallet

2010-04-13 klockan 21:28:25


Torsdagskvällen denna vecka spenderade jag i stallet, vilket inte alls var fel faktiskt. Dock lite trist och kallt väder, men hästarna lyser upp istället så det blir inte lika grått då.
Fixade i stallet till Kryssan så det var färdigt till insläpp. Hämtade sedan in henne och så borstade jag på henne och så gick vi en kortare promenad. Var en sväng på ridbanan också och så longerade jag henne lite. Inget avancerat arbete. Kollade mest av henne så hon var fräsch, vilket hon var =)
Borstade av Ozzy också en vända. Han är så ren och fin nu när han går utan täcke och är lika långhårig som en labrador. Så där får man pusta lite.

Satt sedan ute och funderade lite, tänker för mycket... Carro, Annie och Veronica kom tillbaka från sin ridtur så pratade lite med dem. Fotade även lite, speciellt hästarna Evzie och Elsa " Bullen ".
Har ett album med alla hästarna från stallet i Mälby på min Facebook. Jag har dock glömt att fota hästarna på den andra lösdriften. Så då fotade jag lite på bilder på dem idag som jag kan lägga upp i albumet så det blir komplett.

Kl 20.00 så var det dags för hösilageleverans, och Kalle kom till och med lite innan kl 20. Så jag hjälpte honom och betalade, så nu har hästarna lite mat igen på lösdriften.
Kunde sedan åka hem efter några timmar i stallet.

Hur ?

2010-04-13 klockan 00:41:11


Jag förstår inte hur man kan vara så rastlös samtidigt som man är så orkeslös som jag är dem flesta dagarna ?! Jag är rastlös och vill göra en massa saker, och jag känner att jag verkligen vill göra dessa saker också. Men när jag ska ta mig i kragen för att göra det så går orken ur mig helt. Blir helt slut.
Orkar inte ens resa mig från stolen som jag sitter på för stunden.
Hur kan man vara rastlös samtidigt som man är orkeslös ???

Pucko

2010-04-12 klockan 00:58:25


Detta är bloggen om Livet Med Pucko, fullt ös medvetslös !!!


Jobb

2010-04-12 klockan 00:41:04


13 veckor !!!


Uppbokad !!!

2010-04-12 klockan 00:37:26


Kvällen tillbringade jag med 2 st scheman från 2 st olika jobb, pussla ihop dagarna...
Timmar här och timmar där...
Och så var man bokad i 13 hela veckor med jobb !!!

Tur att man har en kalender att skriva in alla arbetspass och timmar på, hur skulle man annars hålla reda på allting !? Var man ska vara och när man ska vara liksom.
Vill du se mig i sommar så boka en tid, först till kvarn ;)

See you later alligator !!!

Jobbet hela dagen

2010-04-12 klockan 00:32:13


Idag var det en lång arbetsdag, jobbade från 6.45 - 16.00. Och jag kände mig inte alls fit för fight för att gå till jobbet idag efter gårdagens arbetspass.
Bara att ta sig i kragen för att klara sig igenom dagens arbetspass.
Som faktiskt gick mycket bättre idag än igår, jobbade med en bra personal också så vi kunde hålla ställningarna. Båda cheferna var även på jobbet idag så pratade med dem om händelsen och sa att dem måste göra något åt det. Varken kul för oss eller den boende.
Och det blev ju en hel del skrivet om gårdagen så nu kanske dem gör något åt problemet också.

Pratade med ena chefen och fick äntligen reda på vilka veckor jag skulle jobba i Rimbo. Det var på tiden efter allt tjat från min sida. Händer dock inget om man inte tjatar och jag måste få ett svar.
Och hon var så trevlig så mot mig, kanske inser att jag inte tänker slicka röv på henne mer. Fortsätter hon på sitt sätt så förlorar hon vikarier på det. Har du råd med det ?!

...

2010-04-12 klockan 00:12:50


Känner mig rädd, ska inte behöva vara rädd...

Tant på rymmen...

2010-04-11 klockan 23:54:15


Tisdagen så jobbade man för fulla muggar, antingen gör man ingenting eller så gör man för mycket. Dagen började med stallet där jag pysslade om Kryssan och gjorde allting klart till kvällen i stallet till henne.
Kryssan är glad att hennes mamma är tillbaka till stallet igen <3

Kvällen var det jobb i Rimbo, och jobb blev det. Jobbar denna vecka på den avdelningen där man kan säga att det är lugnast. Denna kväll var det inte lugnt.
Bor en boende där som har vänt i sitt humör totalt, tänker inte gå in på detaljer direkt. Men idag var hennes humör inte att leka med och så fort hon såg mig så blev det värre. Hon ser ut en person som hon blir mest förbannad på, även om hon är förbannad på alla.
Och vi hade ganska så mycket problem med henne under kvällen då hon vill gå ut och gå hem. Glömmer bort att hon bor där hon bor just nu. Så då kom en annan vikarie och hjälpte oss så vi gick ut en liten promenad med henne runt huset. Har funkat förut, för då glömmer hon bort varför så då kan man lura in henne igen. Vilket absolut inte funkade idag.
Så ena personalen från min avdelning och den andra vikarien hjälptes åt att gå en promenad med henne. Jag försökte sköta ställningarna på avdelningen och vänta in dem.
Slutade med kalabalik och hon var inne på Konsum och gick. Hon pratade med personalen där att ringa polisen och massa prat. Jag fick komma ner med en jacka till henne och en rullstol.
Och allting var bara så pinsamt och väldigt jobbigt. Vi visste inte vad vi skulle göra och rådet vi fick av kvällssjuksköterskan var att ringa polisen. Och vad hjälper det ???
Gick inne på Konsum ungefär 1 timme och försökte få henne i rullstolen. Runt runt...
Efter 3 varv så fick vi henne i rullstolen och en personal som inte var i tjänst hjälpte oss.
Vi fick hem henne tillslut. Det var ingen rolig kamp.
Jaga tant på Konsum låter kul när man säger det, men om ni var i min sits så tror jag att inte ni heller skulle tycka det var så kul. Jag var rädd, skämdes och visste inte vad vi skulle göra. Jag hade ont.

Kalabalik var rena ordet för kvällen och arbetsdagen slutade med övertid och betald rast då det inte fanns tid att ha rast på idag. Tar det i pengar istället.
Får även ta att skriva en liten avvikelse, eller en rapport. Eller måste få hjälp för det ska skrivas i programmet på datorn som jag inte har tillgång till. Den omtalade körde även på mig idag med hennes rullator som träffade mig ganska så hårt på knät, tack och lov det friska knät. Ska dock skrivas en rapport om det.

Vilken kväll !!!

LivetMedPucko.se

2010-04-11 klockan 23:27:46


Från adressen http://puckoalways.blogg.se till adressen http://livetmedpucko.se.

Linn har sagt till mig flera gånger att hon kan fixa bloggdesignen på min blogg, vilket jag gärna inte säger nej till. Bloggen blir lite mera personlig då.
Och under Måndagskvällen när jag var på jobbet så fick jag sms av Linn som frågade om hon kunde fixa min blogg denna kväll. Skickade över lösenordet och när jag kom hem och loggade in på bloggen såg den ut som den gör nu. Och glad blev jag såklart när jag såg bloggen =)
Hon fixade även ett domännamn till mig, vilket blev ett namnbyte på bloggen.

Efter det att Linn fixade bloggen till mig så kändes det plötsligt roligare att blogga och jag hoppas det är roligare att besöka min blogg också såklart.
Har tänkt om lite på mitt bloggsätt. Bloggar ju ganska så långa inlägg, vilket gör det jobbigt att läsa allting. Även om man har mycket att skriva om så blir det jobbigt för läsaren. Blir mycket text.
Då tänkte jag om och resulterade i att jag tänker blogga på ett annorlunda sätt. Fler och kortare inlägg om dagarna, det som verkligen är roligt eller viktigt att skriva om.
Så i detta nu försöker jag att blogga ikapp då jag ligger efter och vill uppdatera ikapp. Så när ni läser blogginläggen så kolla inte på datumena, stämmer inte riktigt än.
Snart är jag ikapp och då är allting som det ska.
Tack igen Linn !!!

Jag är nöjd !


Ny bloggdesign !!!

2010-04-11 klockan 23:13:52


Ny Bloggdesign !!!

Kika nu in min nya bloggdesign som Linn Markstedt har hjälpt mig med att skapa till bara mig, har även ett domännamn nu som också bara är mitt.
Bloggen heter numera http://livetmedpucko.se, bara bara min blogg.
Tack så otroligt mycket för all hjälp med bloggen Linn, du är underbar <3

Linn kan även hjälpa dig med din bloggdesign, kika in på http://underminhud.se och ta kontakt med henne.

Jobb

2010-04-11 klockan 22:59:30


Måndagen jobbade jag under kvällen och Måndagen var röd dag, det var ju Annandag påsk. Det är riktigt trevligt att jobba röda dagar och speciellt när det är storhelgstillägg.
Sånt gillas mycket.

Tack Annie, Linn och Carro för all hjälp med mitt hö idag. Supergulligt av er !!!

Höleverans

2010-04-09 klockan 00:07:33


Idag ( Måndag ) får jag hem 60 st små hårdpressade höbalar, 20 st ska Bw ha av mig. Resten är mina.
Räkningen på dessa är inte den roligaste just nu, därav ångest.
Det löser sig tillslut och Kryssan har nu mat ett tag framöver, vilket är viktigast.Du

2010-04-08 klockan 23:56:20


Helt plötsligt dök du upp igen, från ingenstans...

Middagsgäster

2010-04-08 klockan 23:48:46


Skulle ha ätit rester idag från påskmiddagen igår, fanns ingeting kvar till idag. Så det blev köttfärslimpa istället.
Och middagsgäster fick vi idag igen.
Mormor var kvar fortfarande och så kom min morbror Magnus och mina 2 kusiner Paulina och Amanda, och Paulinas pojkvän Linus. Många blev vi och extra bordet fick städas fram.
Riktigt trevlig middag blev det idag igen, så himla roligt och mysigt vi hade det =)
Blev mat med fika och en massa timmar runt bordet med prat och massa skratt, hade dock en svullen fot efter kvällen vid bordet.

Paulina, vi måste ut och käka snart. Eller hur ???Jag på Bild 1 och min galna kusin Amanda på Bild 2.

( Bilderna är lånade av Paulina Otsjö http://paulinaotsjo.blogg.se )

Promenad

2010-04-08 klockan 23:29:07


Under Söndagen så utökade Kryssan och jag våran promenad en aning. Vi gick inte så långt som man kan tro då vissa går flera kilometer. Vi gick en bit på vägen, vände sedan då det började göra mera och mera ont.
Värsta var ju bara att man skulle ju klara att gå tillbaka hem till stallet också.
Som tur var så hade man ju Kryssan med sig som var väldigt på G hemåt, så då hade jag ju dragkraft ifrån henne då. Kryssan gick en promenad med mig och inte tvärtom ;)
Var väldigt fint och mysigt väder att promenera i idag, och jag vill bara gå längre promenader nu. Dessvärre säger knät inte desamma än.
På vägen hemåt så var jag väldigt sugen på att hoppa upp på Kryssan och rida sista biten hemåt, hittade en perfekt sten att klättra upp på för att ta mig upp på ryggen på Kryssan. Vågade dock inte chansa, upp är säkert inga problem med denna braiga sten jag hittade. Men jag ska ju ner sedan, och det är ju ner som är värst eller när jag ska av Kryssan menar jag. Det är då det största problemet kommer och jag vågar inte chansa än.
Jag får med andra ord hålla mig och vänta ett tag till och kanske se vad sjukgymnasten säger.Några bilder från våran promenad idag, fina Kryssan <3

Var på hugget idag i stallet, fixade allting till Kryssan och hade även fått förfrågan om jag kunde fixa till Prezident idag också. Klart jag kunde hjälpa Veronica med det efter allt hon har hjälp mig nu, så då hade jag dem 2 att mocka och fixa till.
Tog sedan in Ozzy, eller vi stod ute så drog jag igenom honom med ryktstenen. Stod säkert i ca 20 - 30 min med denna sten och fick mera och mera päls. Det tog aldrig slut, syndes knappt att man hade gjort något även fast jag såg mera ut som Ozzy. Tror att Ozzy tyckte det var rätt skönt iaf, fick sedan gå ut igen utan täcke.
Det var glädje det för honom.

Puss & Kram från Pucko och Kryssan

Mormor på besök

2010-04-08 klockan 11:47:19


Under påskhelgen så kom mormor på besök hem till oss och stannade till Annandag påsk. Det var riktigt trevligt då man tyvärr inte träffar mormor så ofta som man egentligen skulle vilja.
Man kanske ska ta sig en sväng till henne lite oftare nu när man vet hur man kör till henne och hittar själv i Stockholm, och framförallt vågar köra i Stockholm.
Mormor bor ute på Ingarö så det är ju en bit. Vilket inte gör något för mig då jag gillar att köra bil och åka bil långt, ju längre det är desto bättre.
Och eftersom mormor kom på Påskafton så blev det så att vi åt en påskmiddag tillsammans idag.

Så efter jag hade varit och " jobbat " på hästtävlingen så åkte jag en vända till stallet och fixade lite foder till Kryssan och kollade även till lite hästar. Hann med att borsta av hästarna också, iaf Kryssan och Ozzy. Körde igenom med ryktstenen på Ozzy idag, vilket jobb säger jag bara. Han har så mycket päls och fäller som bara den, så jag såg mera ut som Ozzy efter jag gav upp borstningen för idag.
När stallet var klart så var det bara att åka hem och mer eller mindre sätta sig vid middagsbordet där det bjöds på påskmiddag, med Silltårta * Älskar *
( Bilden är lånad av Paulina Otsjö http://paulinaotsjo.blogg.se )

Hästtävling

2010-04-08 klockan 11:35:01


Kan ni tänka er mig som domare på en hästtävling !?
Det var jag idag, eller jag satt åtminstonde med i domartornet under hästtävlingen.
Tävlingen höll till på Rimbo Ridskola och det var ponnyhoppning och sedan var det en liten cup som ridskolan valde att kalla för " Chicken Cup " då tävlingen var på självaste Påskafton.
Mina uppgifter jag hade när jag satt i domartornet var att pricka av när varje ryttare klarade ett hinder, eller om dem fick ett nedslag eller vägrade. Fick göra ett streck för avklarat eller skriva en fyra vid nedslag eller göra så kallade " tak " om dem vägrade. Fick räkna ihop felen, om det blev några fel vill säga, och sedan skriva tiden dem hade under tiden dem var på banan.
Det var ett kort för varje ryttare, sånt man får ha om man inte är så mordern så man kan ha en datorn med ett dataprogram istället. Men allting kostar ju pengar dock, men å andra sidan fick jag jobba lite.

Det var en spännande dag och man fick även vara med att se hela tävlingen. Alla söta ponnier som man gärna ville ta med sig hem för dem var så söta, och en stor eloge till alla ryttare som var så duktiga. Även till dem som fick sig en flygtur.
Tack för en trevlig dag alla ni som var med i domartornet, dagen blev riktigt rolig =)
Blev dock inga bilder från dagen då jag absolut inte hade tid med att fota.

Och så fick jag ihop hela 10 poäng till i funktionärspoängen idag * Nice *

Ur funktion

2010-04-08 klockan 00:10:38


Jag var ur funktion under kvällen...
Det gick inte alls...
Hade väldigt ont...
Orken och lusten försvann...
Ångesten kom...

Hur ska jag klara detta ???
Man lär sig av sina misstag...

Kryssan & grabbarna

2010-04-08 klockan 00:06:10


Idag stod det ihopsläpp av hästar på schemat i stallet.
Kryssan och Prezident går nu tillsammans och sedan går Donovan, Rocky och Boris tillsammans. Igår köpte Mirja en till unghäst som då skulle gå med dessa 3 grabbar. Det funkade dock inte och lösningen fick bli denna.
Ihopsläpp med Kryssan och Prezident idag.

Nina och jag fixade ihopsläppet vid 15 - tiden. Ihopsläppet gick mycket bättre än vad vi trodde. Dem hälsade på varandra och Kryssan mer eller mindre sa att hon var " The Queen " i hagen och bestämde.
Sedan var det ganska så lugn, dem började beta på varsitt håll.
Så det blir gänget Kryssan med grabbarna grus =)


Bilder:


Långfredag

2010-04-07 klockan 23:46:25


Långfredagen kallas den för, men dagen är inte så mycket längre än alla andra Fredagar. Så jag tycker inte dagen gör skäl för sitt namn riktigt. Det stämmer inte längre.
Fick ett arbetspass idag vilket inte heller var direkt fel, Långfredagen är en storhelgsdag då den är röd. Vilket betyder att man får storhelgstillägg på lönen.
Och såna tillägg gillar jag, väldigt mycket.

Arbetsdagen var okej, jobbade på en tyngre avdelning idag vilket direkt märktes och kändes i knät. För fick väldigt ont under dagen och kunde inte sätta mig ner på samma sätt. Och då blir det lite fel och kan då lätt bli överansträngning vilket jag inte ska bli riktigt än. Överansträngd menar jag då.
Jobbade mellan klockan 6.45 - 15.00 idag, och jag jobbade med den bästa personen på avdelningen. Min egna psykolog på jobbet. Hon är helt underbar =)


Det bjöds på tårta på jobbet idag, och tårtan vad god.

Puss & Kram från Pucko

Åter tillbaka

2010-04-06 klockan 23:07:00


Då är man åter tillbaka på jobbet igen och man ska jobba och slita för att få pengarna att gå ihop, samtidigt som man ska ta det lugnt och tänka på sitt knä.
Hade man bara tänkt på sitt knä så hade man fortfarande legat hemma i sängen eftersom det gör ont. Men måste ju samtidigt komma igång och även röra på mig. Klättrar på väggarna hemma även fast jag är orkeslös och vill bara ligga som en död sill i sängen hela dagarna.

Började iaf kl 6.45 idag och det var lite små kämpigt att ta sig ur sängen. Man drar på sig en massa dåliga ovanor när man bara går hemma så man sover till 10 - 11 på dagarna. Spelar ju ingen större roll direkt då.
Jobbdagen gick bra iaf även om jag bara fick ondare och ondare i knät, har inte rört på mig på de sättet när jag varit hemma. Jobbade iaf med en bra person så jag kunde sätta mig när det blev för jobbigt utan att det blev fel eller misstolkades. Vilket kändes skönt =)
Är nöjd iaf med arbetsdagen även om jag var helt slut på eftermiddagen när jag kom hem, blev sängen direkt.
Veronica tog hand om Kryssan idag då jag visste att jag inte skulle orka både och, blir för mycket nu.

Idag var nog första gången på länge som jag blev riktigt less på min chef och visade det mot henne. Jag var riktigt arg efter det som hände, och det tog sin tid innan jag smälte detta.
Jag frågade henne på ett ungefär vilka veckor jag skulle få jobba i sommar, om hon visste på ett ungefär så jag vet vilka veckor jag kan jobba i Rånäs. Frågade lite snällt bara.
Och chefen kastar sig om och spänner ögonen i mig och säger: "
Jag tänker inte sitta och pussla åt dig så det funkar med jobb för dig. "
Jag svarade då med spända ögon: "
Det sa jag inte heller, jag frågade dig om du visste ungefär vilka veckor så jag kan sitta och pussla själv sedan så jag kan planera mina jobb. "
Hon var så himla otrevlig och det sa även en vikarie till som såg och hörde allting, det var riktigt dåligt gjort av henne. Och jag blev så less och jag tänker fan inte slicka röv på henne längre.
Varför ska jag ställa upp för dig för när jag bara får bakslag tillbaka för under alla år jag har ställt upp för dig när det är kris på jobbet !? Tänker inte ställa upp på det mera och jag måste också gå vidare.
Berättade detta för mamma senare på kvällen och hon tyckte jag skulle ta mera jobb i Rånäs istället för att vara snäll mot henne. Så hon kanske inser någon gång hur hon behandlar sina vikarier...

Och hon tänker på sitt rykte...

Börja jobba

2010-04-06 klockan 01:05:01


Nu är det slut på sjukskrivningen och det är åter dags att börja jobba igen.
Kommer jag att klara detta nu ???

Utan värktabletter...

2010-04-06 klockan 01:02:03


... har jag nu klarat mig utan i 3 dygn.

Fikadag

2010-04-06 klockan 00:58:52


Idag blev det en sväng till stallet där jag fixade till Kryssan, så det var färdigt till kvällen vid insläpp. Det gick lite bättre idag med stallgörat och med knät. Gjorde inte lika ont denna gång.
Gör man dock ett litet fel steg eller råkar få det mera bakåt så gör det grymt ont, dem påstår att jag är överrörlig i knäna. Väntar bara på den dagen då knät hoppar ut led, den dagen får inte komma.
När stallet var färdigt så tog jag in Kryssan och borstade av henne. Och även idag så bara rasade det av vinterpäls på henne, hela golvet var fullt av massa Kryssan hår.
Innan Kryssan fick gå ut i hagen igen så gick vi en kort promenad ner till soptunnorna, inte så lång promenad dock var den lång för mig då jag fick mera och mera ont på tillbakavägen till stallet.
Kryssan fick sedan gå ut i hagen igen till Prezident och dem börjar nu bli riktigt söta med varandra, kanske blir stallets nya kärlekspar en dag * Smile *
Tog även in Bw´s häst Ozzy och borstade av honom en vända, och där kan vi snacka om att tappa vinterpäls. Man tror inte dem har så mycket päls när man tittar på dem, men sedan när man börjar borsta på dem så tar det aldrig slut. Ska ta mera ordentligt nästa gång så jag får bort vinterpälsen snart.

Under eftermiddagen så var jag nere i Bruket i Linns lägenhet, hon var hemma och bjöd över mig på fika idag. Hade bestämt att jag skulle fika med Läncis idag också, så det slutade med att vi alla 3 träffades nere hos Linn och fikade där. Linn stod för kaffe och jag stod för fikabrödet, tog med mig av mina chokladmuffinsar jag bakade. Vilket även var populärt av mina vänner =)
Blev en riktigt mysig fikastund med dem, Linn och Läncis hade aldrig träffats tidigare. Men det verkade inte vara några problem mellan dem inte. Dem verkade trivas rätt bra med varandra, men båda två är hur goa som helst och funkar med dem flesta <3
Läncis var sedan tvungen att dra och då kom Linns kompis Lotta som jag aldrig har träffat så då fick jag också träffa en ny männska. Och Lotta verkade supergullig hon med, en glad prick.
Linn fick också en leverans med en tvättmaskin och en micro, så vi hjälpte Linn att möblera om lite inne i badrummet och efter lite strul hit och dit så kom även en rörmokare som kunde hjälpa Linn med att koppla in tvättmaskinen. Var lite strul när rörmokaren äntligen var på plats också, det löste sig tillslut och rörmokaren kunde göra sitt jobb för att sedan åka vidare hem. Väldigt trevlig rörmokare =)
Och erkänn Läncis, han var lite snygg ;)

En stillsam kväll hemma framför datorn slutade kvällen med idag, efter en väldigt härlig dag med trevliga människor och hästar <3
Sånt gör en gladare i livet och man får mera energi att leva för.

Puss & Kram från Pucko

Träns

2010-04-06 klockan 00:33:07


Nu äger jag det, tränset hänger nu hemma hos mig * Nöjd *Ett brunt GM Träns med ECO - läder och beige fodring för 689 kr ( 620.10 kr )
Kan även använda tränset som kandar.
Så himla snyggt och jag är tokkär i tränset <3
Kryssan kommer bli så fin med detta träns <3

Puss och Kram från Pucko & Kryssan

Back to Uppsala

2010-04-06 klockan 00:22:38


När min bror kom hem så berättade jag att jag nog ville till Uppsala och köpa tränset men jag visste inte riktigt vad jag ville. Ville köpa tränset som sagt men samtidigt var det onödigt.
Christian sa då att han kunde köra om jag ville åka och sa mer eller mindre att vi skulle åka till Uppsala idag igen. Så det gjorde ju inte saken lättare att försöka låta bli att köpa tränset.
Slutade med att jag bestämde mig för att köpa tränset iaf, jag kunde inte låta bli. Och köpte jag inte det så skulle jag ångra mig senare att jag inte köpte det när jag ville ha det.
Så vi packade in oss i min bil och så bar det av till Uppsala igen. Är nästan aldrig i Uppsala men har varit där nu 3 gånger inom loppet av 14 dagar.

Väl i Uppsala och vid Hööks så sprang jag mer eller mindre in till väggen med tränset och inser snart att tränset inte finns kvar. FAN JÄVLA SKIT !!!
Tänkte då att jag skulle fan ha köpt tränset igår då när jag stod och höll i det och funderade. För idag fanns det inte, eller det bruna tränset fanns. För det fanns i svart och brunt och jag tyckte att det svarta var mycket snyggare än det bruna. Det bruna var också med beige fodring.
Och som tur var så fanns det bruna tränset kvar i storlek Full, ett träns kvar.
Hittade såklart andra saker som jag också passade på att köpa idag, även fast jag var där igår och shoppade för 1 000 kr. Det lyckades jag även göra idag igen.
Är sjukt hur man kan göra av med pengar så fort, säger bara pang så är man pank igen * Läskigt *
På Hööks så får man ett bonuskort så för varje 250 kr man handlar för så får man en stämpel i bonuskortet, och när du har fått alla 10 stämplarna så får du 150 kr gratis vid nästa köptillfälle.
Hade 4 st stämplar kvar på bonuskortet från igår och ville ju få dem 4 sista idag då, så lyckades köpa prylar för 1 000 kr idag med så jag fick alla stämplarna så vid nästa tillfälle får jag 150 kr gratis eller billigare på en vara.

Vi var in en sväng på Media Market där jag hittade en skiva för 49 kr som jag också köpte, Bodywork skivan nummer 8 i samlingen.
Innan vi åkte hem så käkade vi middag på Donken, där vi fick sitta och vänta på maten i evigheter. Gillar inte Donken i Uppsala som ligger mittemot Ö&b...


Jag i min bil på väg in till Uppsala, Pucko.


Lite nya prylar från Hööks igen:
Ett Back on Track - knäskydd till mig för 276 kr ( 248.40 kr )
Ett sadelöverdrag till dressyrsadeln för 59 kr ( 53.10 kr )
Nack - och nosludd för 49 kr ( 44.10 kr )
En hink för 65 kr ( 58.50 kr )

Puss & Kram från Pucko

Träns

2010-04-05 klockan 23:57:06


Funderat och funderat fram och tillbaka...
Jag kan nog inte låta bli längre...
Jag måste köpa tränset !!!Chokladmuffins

2010-04-05 klockan 23:50:07


Igår när mamma och jag var till Uppsala och shoppade så hittade mamma på dem nya bullformarna, eller muffinsformarna kanske det heter.
Dem är iaf gjorda av silikon tror jag och man kan diska dem och använda dem på nytt igen, inte som andra bullformar. Och eftersom mamma köpte dem igår så tyckte hon att jag kunde baka nya muffins i dem idag.
Bakade muffins i Söndags också och bakade åter idag, kanske ska fortsätta med bakningen för det är ju faktiskt rätt kul. Och det roligaste är fortfarande att slicka bunken =)
Så det blev tillslut en dubbelsats med chokladmuffins idag igen, hade precis alla ingredienser för att få ihop en dubbelsats. Vilken tur att vi hade flytande margarin, annars hade det inte funkat.
Puckos chokladmuffins, kanongoda <3

Puss & Kram från Pucko

Sjukgymnastik

2010-04-05 klockan 23:41:04


Under Tisdagen så ringde jag till sjukgymnasten för att boka tid hos henne igen, måste ta tag i det där och komma igång med rehabiliteringen av mitt knä.
Så fick tid den 14:e April kl 13.00.

Då drar rehabiliteringen igång, och Pucko kommer ha ont !!!

Dreglar över tränset

2010-04-05 klockan 23:37:17


När jag var på Hööks idag så kollade jag på alla träns dem hade upphängt på väggen, kände att jag ville köpa ett nytt träns. Fast samtidigt så har jag så mycket träns för en häst och så köpte jag ett kandar nyligen. Så egentligen så behövde jag verkligen inte köpa ett nytt träns igen.
Men det är väl klart då att man hittade ett träns som man verkligen ville ha och ville köpa.
Prislappen sa inte riktigt som jag då tränset kostade 689 kr, vilket är lite för dyrt tycker jag för ett vanligt träns. Jag köpte inte tränset denna dag, men tänkte på det hela kvällen och funderade fram och tillbaka hur jag skulle göra.
Jag ville köpa tränset samtidigt som det var dyrt.
Ena stunden skulle jag köpa det, andra stunden inte.
Vill ha, men behöver inte !!!
Kolla så snyggt det är, svart med beige fodring och kostar 689 kr på Hööks.
Jag vill bara ha, måste köpa !!!

Puss & Kram från Pucko

Pengar

2010-04-05 klockan 23:29:55


Fick lön från Rånäs Stallet idag * Glad *

Nya prylar

2010-04-05 klockan 23:23:41


Bildbomb med nya prylar till mig och Kryssan =)

Från Hööks:
Priserna inom parantes betalade jag efter att dem dragit 10 % av priset ( Rea )


Tränsväska för 98 kr ( 88.20 kr )

Benskydd + boots för 479 kr ( 431.10 kr )

Benskydd med stjärnor för 259 kr ( 233.10 kr )

Grimma för 49 kr ( 44.10 kr )

Sadelöverdrag för 89 kr ( 80.10 kr )

Hink för 139 kr ( 125.10 kr )

Från Skopunkten:

Mina nya älsklingskor för 199 kr ( 149 kr var rea )

Från Coralle:

Jacsonschabrak för 99 kr

Shortchaps för 49 kr

Tyglar med snabbknäppe för 129 kr

Från Biltema:

Installationskit för baslåda + slutsteg för 199 kr

Köpte en hel del mera saker, men orkar inte lägga ut alla bilder på alla prylar. Vill ni se mera av prylarna jag köpte denna dag så finns dem på Bilddagboken.se under smeknamnet MrsOzzie.
Gå in och kika om ni inte redan har gjort det.

Puss och Kram från Pucko

Shopping i Uppsala

2010-04-05 klockan 22:47:55


Idag gjorde jag en sak som var extremt länge sedan jag gjorde och speciellt med min mamma, det var nog år och dar sedan vi var och shoppade tillsammans.
Men idag så skulle mamma till Uppsala och jag sa till henne att hon skulle höra av sig när hon var på G att åka, jag var ju i stallet under förmiddagen. Så när hon hörde av sig så gjorde jag klart allting i stallet och åkte sedan hemåt och gjorde mig klar för att åka på äventyr med mamma till Uppsala.
Och det var riktigt roligt och det var väldigt länge sedan vi gjorde det som sagt och vi måste nog ta och göra det oftare. Mamma och jag har verkligen roligt när vi shoppar =)
Och gjorde av med pengar gjorde jag, egentligen för mycket pengar insåg jag senare på kvällen. Hade ju inga räkningar först, men man kanske ska tänka ett steg längre... Resten av månaden då... * Ångest *

  • Blev först en sväng till Hööks där jag shoppade järnet, var ju 10 % rea på hela sortimentet så slutsumman slutade på 1 001 kr. Lite smått och gott till Kryssan, hon ville ha detta.
  • Bredvid Hööks så låg det en djurbutik som även hade en liten del med hästprylar, och där var det billigt vill jag säga. Köpte ett märkes schabrak för 99 kr. Vilket är farligt när det är billigt, även fast man har mycket så köper man för att det är billigt och snyggt.
  • Shoppade lite saker till bilen på Biltema, bilen vill ju också ha lite saker ju.
  • Hittade även ett par skor på Skopunkten, skulle egentligen inte köpa mera skor. Men ville dock ha ett par liknande skor jag hade när jag var liten, älskade dem så mycket så mamma fick inte ens kasta dem när dem var för små för mig. Hittade då ett par liknande skor som jag inte kunde låta bli att köpa då, så ett par nya sommarskor finns nu i den lilla samlingen jag har.
  • Blev även en tur på Ö&b där jag shoppade lite saker, blev mest fotoramar så jag kan få upp mina foton på väggarna istället för att ha dem på datorn och glömma bort dem.

Bilder kommer !!!

Puss & Kram från PuckoMåndag med hovslagare

2010-04-05 klockan 22:11:44


Idag kom hovslagaren till Kryssan för att sko henne, har nu blivit lite förändring på hovslagaren. Istället för Göte så är det Margona som kommer och skor Kryssan.
Göte är bra, men inte tillräckligt bra längre och sedan fick jag höra att han hade blivit dålig. Så det var väl på tiden att jag sökte efter en ny hovslagare då. Och det kan ju vara skönt med en ny hovslagare och Margona var inte så dyr heller, utan hon skor för 850 kr.
Man vill ju komma undan så billigt som möjligt, men så är det ju alltid. Det är ju inte så att man har hur mycket pengar som helst så man bara kan ta lite här och där.

Så idag kl 10.00 så skulle Margona komma, blev dock förseningar så hon kom inte förrän vid 13 - tiden. Jag var inte kvar då vid den tiden men hon kom och skodde iaf och det hade gått bra att sko Kryssan även fast det var en ny människa. Fick sms av Margona att det hade gått kanon =)
Kryssan är nu nyskodd, riktigt fint och inte trångskodd längre.

Fixade i stallet till Kryssan idag innan jag åkte hem igen, var duktig och var i stallet vid 9 - tiden idag och pysslade i stallet. Pia kom också till stallet då hennes häst också skulle skos, men då hovslagaren var sen så kunde hon inte heller stanna hur länge som helst. Hon hjälpte mig att ta in 2 st torvbalar till Kryssan, tack Pia =)
Tog sedan in Kryssan och borstade av henne lite, och hon fäller. Det bara rasar päls om henne och jag trodde inte hon kunde ha så mycket päls på kroppen. Men det har hon.

Puss och Kram från Pucko & Kryssan

Söndag den 28:e Mars

2010-04-01 klockan 22:08:27


" Den som väntar på något gott väntar inte för länge ".

Idag så fick jag mitt första besök sedan efter operationen, känns lite små trist att ingen ens har frågat mig om att träffas eller något under tiden jag varit hemma och varit sjukskriven. Har suttit hemma alldeles själv och umgåtts med mamma eller med hunden i 2 och en halv vecka då jag inte kunnat jobba.
Har känt mig otroligt ensam visa dagar, gillar att vara ensam men inte känslan av att vara bortglömd.
Det är kanske då man inser hur många vänner man egentligen har...
Och jag menar inget illa mot dem som jag har träffat under den tiden, dem 3 som betyder mest av mina vänner säger jag inget om. Dem har sina anledningar att inte komma... Dem har jag förståelse för och dem behöver inte känna skuld.
Och jag pekar inte ut någon eller är sur på någon speciell heller, känner bara att jag måste skriva detta. Sedan dem som tar åt sig får väl göra det. Nämner inga namn eller inte ens någon speciell.
Bara att jag känner mig så ensam.
Visst har jag spenderat flera timmar varje dag och pratat med vissa genom datorn, men det är iaf lite sällskap. Men inte alls samma sak som att träffas i verkligheten, bättre än inget ändå.
Har iaf fått varit för mig själv och tänkt en massa, och tänkt lite till och inte kommit fram till något vettigt.
Snarare tvärtom.

Och innan jag klev upp ur sängen så var jag ju bara tvungen att läsa ut det sista kapitlet i boken som jag hade kvar. Eller jag hade 2 kapitel kvar och orkade verkligen inte läsa ut dem under natten. Så läste ut dem nu på morgonen, eller mitt på dagen. För hade läst klart och läst ut boken vid ca 11.30 då jag gick upp och käkade brunch för dagen.
Berättade för mamma att Läncis skulle komma till mig idag, och hon frågade då om jag hade bakat något till henne. Och det hade jag inte ens haft en tanke på att baka något att fika med. Huvudet är inte alltid med mig och hjälper mig genom livet.
Och det är ju klart att jag kunde baka något, men då kom nästa fråga. Vad skulle jag baka då ???
Det finns ju inte bara ett recept på bullar eller någon kaka av något slag, så vad skulle man hitta på ???
Och vi hade inte bestämt någon tid så jag visste ju inte när hon skulle komma, så baket skulle ju gå fort också. Tänkte på kladdkaka, men det gör man så ofta ändå så det kändes så vanligt och tråkigt.
Och när jag tänker på Läncis och fika så tänker jag på hennes chokladmuffins som hon bjöd mig på sist * Förlåt Läncis *
Så därför kunde jag nästan inte låta bli att baka muffins och jag blev även sugen på det när jag tänkte tanken, och dessa går fort att göra. Så det fick bli chokladmuffins idag =)
Och på med ugnen och fram med bunke och såklart alla ingredienser som skulle vara i bunken för att sedan röras ihop för att sedan klickas ut i bullformarna så jag kunde slicka bunken.
Man blir alltid som en liten barnrumpa när man bakar för man växer nog aldrig ifrån det där med att slicka bunken efter baket. Det går liksom inte att låta bli, även om det inte är bra för magen. Det är gott.
Och känns som en sak man ska göra i samband med bakning, att slicka bunken.

Mammas elvisp gillar jag inte heller, den är ganska ny och jävlar vilken speed det är i den. Det är iofs bra till vissa saker som att vispa ägg och socker poröst. Men sedan när man ska blanda ihop resten av dem torra ingredienserna, som kakao, och man kör igång denna speedade elvisp så säger det bara poff så blir det värsta dammolnet av kakao i hela köket. Säkert en hel matsked av kakaon låg på diskbänken och mjölet dammade av sig. Så på det sättet gillade jag inte alls elvispen.
Jag fick iaf ihop smeten och försökte sedan få dem i bullformarna, vilket inte var det lättaste heller. Jag kom såklart på mitt egna knep så det gick bra tillslut.
Och skjuts in i ugnen i ca 10 minuter fick dem stå och gräddas i 200 grader.
Medan muffinsarna stekte i ugnen så slickade jag bunken och lilla jag blev 6 år gammal. Man flyger iaf tillbaka i tiden då man var 6 år gammal och mamma bakade och man mer eller mindre bråkade om vem som skulle slicka vad. Hård kamp var det med bunken iaf vet jag.
Muffinsarna fick stå inne i ca 5 minuter extra och sedan så var dem färdiga, och dem blev så fina så. Och tog inte lång tid förrän jag var tvungen att smaka en muffins såklart.

Vid ca 14 - tiden så kom Läncis och då var kaffet nybryggt och muffinsarna lagom ljumna. Bara att hugga in på fikat och gott var det, kaffe är alltid gott och mina muffinsar är alltid goda såklart.
Och snackade gjorde vi ju, svårt att inte snacka då man inte träffas så ofta. Och även om man träffas ofta så har man alltid något att prata om.
Läncis var sedan tvungen att åka vid ca 16 - tiden, hon skulle till Ikea med sin syster och frågade om jag ville hänga med. Och det ville jag absolut, sällan man gör saker med dem och det är super kul att gå på Ikea. Men därimot så var jag så trött och hade ganska ont, och jag vet vilket humör jag får om jag får ännu ondare och är trött. Så jag tackade tyvärr nej, tråkigt men sant. Förlåt brudar, hoppas det kommer fler gånger när man kan gå bättre. Även om det fanns vagnar, för såna som jag och systeryster ;)

Gick sedan och la mig en stund på sängen och vilade lite, kände att mitt humör började svika. Blev bara mer och mer deppig och helt orkeslös.
Linn hade frågat tidigare om jag ville komma in, ville åka in men var samtidigt så jävla trött och less på livet mer eller mindre. Samtidigt som att man ligger hemma och livet är pest så kan man åka ut en sväng så kanske det blir bättre. Och jag kände för att åka bil, så pratade med Linn igen och hon blev superglad om jag bara kom en stund. Så beslutade mig för att åka till Norrtälje vid 17 - tiden.
Tog även med mig muffins till henne så blev 2 underbara fikastunder med mina 2 goingar.
Tack, ni är underbara och guld värda <3
Och tack för en underbar och trevlig stund med er båda under dagen <3
Var kvar hos Linn ganska bra länge, klockan tickade på och eftersom vi ställde om klockan natten till idag så blir det även ljusare på kvällen och det är man ju inte riktigt van vid heller än.
Så trodde inte klockan var så mycket och insåg att den då var 18.50 och jag började tänka på att åka hemåt igen. Blev iaf lite gladare av att träffa Linn under kvällen.
Innan jag åkte från Norrtälje så var jag in på Flygfyren för att kolla på lite fotoramar som jag kan sätta mina framkallade kort i och få upp dem på väggen. Och jag hade ju fått lön så kunde ju köpa lite ramar om jag hittade något som passade mig i smaken.
Hittade några ramar, men det är inte billigt direkt att köpa lite finare ramar. Köpte iaf 3 st ramar, 2 st mindre och 1 st lite större. Hittade även ett I - or mjukisdjur som jag köpte till mig själv, så söt.
Åkte sedan hemåt och när jag kom hem så käkade jag lite middag.

Under kvällen hände det inte så mycket ovanligt, satt framför datorn och fixa och dona lite som vanligt.
Gick sedan och la mig och huvudet började snurra...
Så mycket att tänka på och att oroa sig för...
Värdelöst...
Började sedan läsa i den tredje och sista boken och läsa till och med 2 hela kapitel, nu är det ju sista boken så den lär ju vara mest spännande.
Även fast jag läste så mycket så blev jag inte trött och kunde heller inte somna, det gick bara inte...

Dagens status: Trött och seg under dagen, ganska mycket smärta. Funkade bra under dagen, men mådde inte bra under kvällen. Trött och less, orkar inte med smärtan längre. Tappade kämparglöden och lusten till att fortsätta =( Problem med att sova och sov extremt oroligt, ingen aptit.
Ingen bra dag med andra ord =(

Puss och Kram från Pucko

Känsla

2010-04-01 klockan 21:08:23Förvirrande... Stressande...

Lördag den 27:e Mars

2010-04-01 klockan 20:45:39


En helt vanlig Lördag idag, som en ledig Lördag. Fast jag är sjukskriven och har ont i knät och kan inte göra vissa saker som rörelse hit och dit.
Sov mer eller mindre halva dagen och läste innan man gick ur sängen för att vakna till liv. Klarar mig nu uppe hela dagarna och behöver inte lägga mig ner typ 1 gång i timmen för att vila knät i högläge.
Efter frukost så hände det inte så mycket utan datorn var min vän som alltid, dem andra i familjen jobbade och var inte hemma. Så det var jag och Smilla hemma.

Vid 14 - tiden så gjorde jag mig iordning för att åka mot stallet, träffa Kryssan idag igen. Så jag packade in mig i bilen och åkte sedan till våran lilla affär för att köpa lite äpplen och morötter för att även idag skämma bort min häst. Kan ju inte komma tomhänt till henne ju, Kryssan vill faktiskt ha äpple.
Och det var Carro som jobbade i affären idag så då passade man ju även på att prata lite med henne, hon ska ju komma till mig imorgon för att fika med mig. Men jag hade ingen brådska så då kunde jag ju prata med henne och göra henne sällskap en stund. Efter ett tag kom även Emma, så sällan man träffar henne nu.
Så är dock livet, alla jobbar på sina håll och har sin fritid. Och det är inte alla gånger man kan få ihop det och träffas. Och det är tråkigt när man ska ha ett större kalas eller liknande för det är alltid någon eller några som inte kan komma för man måste jobba. Det är ju inte alla som jobbar Måndag - Fredag heller.
Vilket såklart är tråkigt för det är så svårt att få ihop en träff där alla kan träffas eller bara ta en fika med en vän.
Men det är tydligen så livet ska vara, man är som en levande kalender med en massa måsten som måste göras och hinnas med hela tiden. Inte konstigt att dem flesta lider av stressmage och så vidare...

Började sedan röra mig mot stallet och tänkte att jag skulle stanna hos pappa en snabbis och hälsa på honom, och när jag kom närmare hans hus så såg jag att även farmor och farfar var där. Och jag behövde prata med dem så då var det ju perfekt. Stannade till en stund hos pappa.
När jag kom innanför dörren blev dem förvånade att jag kom, dem hade inte hört min bil då jag svängde in på gården. Inte hörde min bil, den som går så tyst.
Pratade iaf med dem och dem frågade en massa om operationen så fick berätta en massa. Och mina minsta bröder var där och Oliver frågade fråga på fråga och ville se sårena och allt mellan himmel och jord. Ni vet, en 4 - åring som har frågor på allt.
Ett stort tack till min farmor och farfar, ni är guld värda <3

Efter snabbisen hemma hos pappa så åkte jag vidare till stallet och blev varmt välkommen av Kryssan idag. Hon är bara för söt när hon står i hagen och tittar så gulligt på en när man kommer till stallet, och ser så glad och nöjd ut. Undrar vad hon tänker och känner ???
Dem i stallet har ju iaf insett att Kryssan saknar mig väldigt mycket då jag är borta från henne som jag har varit, och hur gulligt är inte det. Man blir ju rikigt tårögd och man bränner sig nästan på sitt egna hjärta <3
Visst så älskar jag Kryssan mer än allt på denna jord, men när man får veta att hon saknar mig så då älskar man ju henne ännu mera och det går verkligen inte att beskriva.
Kryssan fick dock vänta en stund i hagen medan jag fixade i stallet och Veronica var i stallet när jag kom så vi snackade lite. Innan jag kom så hade Kryssan rejsat i hagen rätt ordentligt, Veronica vågade knappt titta på henne för hon nästan låg ner i kurvorna. Hon är mer eller mindre pigg och galen nu.
Och idag hade jag bestämt mig för att mocka och fixa det mesta till Kryssan om jag kunde, och nu har man ju inte mockat på ca 14 dagar så det kändes lite konstigt igen.
Så skönt att få stå och mocka igen även om det tillslut började göra rätt ont i knät. Men det var ju bara att ta det lugnt hela tiden så gick det ju faktiskt bättre.
Det var dock lite jobbigt att bära vattenhinken och det gjorde rätt ont. Fick sätta mig och vila en stund efter det och det var ju även full rulle i stallet så pratade med Pia och Veronica om stallsaker. Blir ju lätt en massa stallsnack i stallet. Och duktiga Veronica skulle gå över mitt ben som jag hade rakt ut över golvet och råkar då snubbla på min fot, och det var ju det sjuka benet. Och det gjorde ont, riktigt ont. Men dum som man är så drar man inte in benet när hon skulle gå där, så får ju skylla mig lite själv också.
Kunde jag ha skrikit högt så hade jag gjort det, men mumlade lite fint ett tag tills den värsta smärtan gick över. Fortsatte sedan med att fylla på hö i boxen och göra kraftfoder till kvällen och morgonen därpå.
Sopade och fixade lite och sedan så var stallet klart.
Och när det var lugnare i stallet så hämtade jag in Kryssan från hagen och borstade av henne. Hon fällde en del, trodde hon hade fällt färdigt nu men hade tydligen lite kvar som skulle av.
Vill ha hennes fina sommarpäls nu, kort och glänser så fint.
Lite mys och gos med Kryssan blev det ju såklart, hur kan man låta bli det liksom !?
Och när jag borstade av Kryssan så upptäckte jag att hennes vänstra framben var riktigt svullet från knät och ner till hoven, mest på utsidan av benet och var en aning varm. Tror att svullnaden kom efter att hon hade sprungit som en galning i hagen. Har väl antagligen sträckt sig eller vrickat sig eller något sådant. Såg inget sår så då ska det inte vara så allvarligt.
La på stallbandage på båda frambenen iaf, och det var ju inte det lättaste när man inte kan sitta på huk. Men allting går om man bara vill och måste. Så hoppas svullnaden lägger sig nu och att det inte blir värre eller liknande.
Kryssan fick en massa morötter och äpplen under tiden och det blev hon väldigt glad för, det tror jag det. Är det något Kryssan gillar så är det äpplen och för att ligga på hennes plussida så ska man ge henne äpplen.
Efter att jag hade borstat och pysslat med henne så fick hon gå ut i hagen igen, var lite tidigt att komma in redan då. Och sedan så är det bättre att alla hästar kommer in samtidigt, speciellt när det gäller maten.
Så hon fick gå ut och så blev det en massa mys i hagen och hon fick mera äpplen, svårt att slita mig från henne och hatar att säga hej då till henne.
Åkte iaf från stallet vid ca 17 - tiden och käkade middag när jag kom hem. Det var bara att slå sig ner vid bordet så var middagen serverad. Middagen var god och till efterrätt så blev det en fruktpaj som mamma hade gjort, den var riktigt god kan jag tala om. Smarrigt värre =)
Och förresten vad jag hatar grusvägar just nu, vägen till stallet är ju riktigt mysig och fin. Lervälling med super fina gropar, inte alls en väg för min bil. Kan ju inte cykla än så det är bara att köra riktigt lugnt så går det ju utan att man slår sönder bilen. Och en vända fram och tillbaka till stallet gjorde ju att bilen ser ut som man har kört offroad med den, och då har jag kört på vägen. Så jävla skitig bil !!!!!!
Men skitig bil kan jag ta för det går och tvätta av och det är ju roligare att tvätta bilen när man ser hur ren den blir efter. Men alla dessa gropar på vägen som verkligen slår sönder bilen, det gillar jag inte.
Så är det dock att bo på landet där det finns grusvägar, gör det iofs i Stockholm också. Så det spelar ju ingen roll var man bor för grusvägarna kommer man inte undan.

Under resten av kvällen hände det inte så mycket, tog det lugnt och kollade på andra delen av " Millennium " - serien på tv:n med mamma.
Spenderade sedan halva natten med min dator och typ Facebook.
Sedan blev det sängen och boken, som är väldigt nära slutet.

Dagens status: Mådde ganska så okej idag, mindre ont men fortfarande mycket smärta i vissa lägen. Normal aptit och 2 st Voltaren under dygnet.

Puss & Kram från Pucko

RSS 2.0