HLM

2010-08-31 klockan 15:42:49


Den 9:e September kl 15.00 - Till doktorn...

Full fart...

2010-08-31 klockan 15:40:53


Idag startade man dagen kl 7, upp och hoppa och sätta fart till stallet. Ledig under hela dagen idag och börjar inte jobba förrän vid 16.30. Hade väl varit skönt med en sovmorgon idag egentligen, men vad fan bara att köra på så glider man bara med sedan. Visst att jag är jävligt trött och skulle gärna ha lite ledigt och få sova ordentligt, för i natt så sov man så oroligt såklart. Men vill ju komma upp tidigt också och inte sova bort dagen.
Dagen började 7 idag och i stallet så möttes jag av nyvakna Kryssan, som hade gått ned till 37,4 i temp idag. Så inget att oroa sig för än. Tvättade sår och pysslade lite med Kryssan och sedan fick hon gå ut och fick Famosa som sällskap i hagen. Hon gick bättre idag, men efter att ha gått en stund så kom haltalotta fram igen. Men fortfarande så går det åt rätt håll =)
Fixade sedan i stallet så det var färdigt till kvällen, började sedan arbeta lite med trädgårdshagen. Måste ju jobba ihop lite mera timmar nu innan man ska lämna in rapporterna till Bw. Så det blev lite byten av tråd och vajer, nya kopplingar och en ny grindkoppling. Fixade sedan lite med trimmern så att man ser staketet igen i lösdriftshagen, så jobbade ihop ungefär 2 timmar idag då och jag kämpade och slet i det vackra morgonvädret. Riktigt fint!
Var upp en sväng till Bw och lämnade rapporterna och tog en snabb kaffe, och så pratade vi lite såklart... Gick sedan ner och tog av Kryssan täcket så får hon lufta pälsen lite idag när det mer eller mindre är sommarvärme ute, nästan iaf om man drömmer lite.

Var ner en sväng till Rimbo vid 13 - tiden för att träna lite hos sjukgymnasten i vanlig ordning som varje Tisdag, mätte knät idag och det var inte alls bra idag. Vilket jag kände också för jag hade väldigt ont, känslan av att få tryck på ett riktigt fult blåmärke eller ett varigt sår. Så vinkeln idag var bara 80 grader, sedan gick det inte mera. Tränade så gott jag kunde och åkte vidare och tanka bilen, åkte sedan hem en vända. Och nu är jag hemma, och det var veckor sedan jag var hemma under dagen och det känns lite konstigt faktiskt! Var länge sedan man kunde blogga genom datorn såhär... Ovanligt, konstigt men skönt!
Väntar på samtal...
Ska snart åka förbi stallet...
Och börjar jobba 16.30...
Hej på en stund!!!

Kryssans skada

2010-08-31 klockan 00:51:12

2010083012505 (MMS)

Bild från Måndagen ( Dålig bildkvalité )


Läker fintfint!

2010-08-31 klockan 00:48:00


Kryssans skada verkar läka alldeles utmärkt bra, igår var hon väldigt svullen men svullnaden hade gått ner till idag. Vilket känns som en lättnad faktiskt, hon har fått som en " påse " med blod eller vätska i armbågen som ser lite otäck ut. Men det var ingen större fara sa Bw, utan det var mera ett bra tecken. Har tvättat såret idag som vanligt och än så länge inga tecken på var. Hon är väldigt öm fortfarande och har lite problem att gå, men hon går mycket bättre idag än vad hon gjorde igår. Så det känns positivit!
Det som är lite oroväckande just nu var att tempen låg på 38,0 grader ikväll, visst det är inte högt. Men Kryssan ligger på en normaltemp vid 37,2 och har nu legat på 37,7 som högst sedan skadan. Så hoppas verkligen inte att tempen har stigit till imorgon bitti utan att den sjunker igen.
Kryssan fick stå inne lite över 1 timme idag mellan mina arbetspass, var ganska så skönt för henne. Hon kunde inte riktigt koppla av bara för att hölls på med lite reparationer i stallet...
Blev många vändor till stallet under dagen, stallet och utsläpp + mockning på morgonen innan jobbet, stallet mellan passen för att fixa maten till Kryssan och kolla läget, stallet på kvällen efter jobbet för insläpp och pyssla om Kryssan.

Jobbade dubbelpass idag och jag är helt slut nu, dem senaste dagarna har varit väldigt fullbokade och stressiga. Och sömnen är väldigt dålig och önskas mera av. Men tiden räcker inte till!
Ligger efter en massa på uppdateringen inne på Bilddagboken, har hur mycket bilder som helst som ska laddas upp. Får försöka fixa det någon dag, för på kvällarna hinner jag inte och så orkar jag verkligen inte heller.
Nu ska jag dejta sängen, godnatt!!!

Ljuset i tunneln...

2010-08-31 klockan 00:05:25


Jag tror... Jag tror nog faktiskt jag har bestämt mig...

Blogginlägg borta!!!

2010-08-30 klockan 23:36:00


Skumt, skrev ett blogginlägg genom mobilen och fick leveransrapport att det var skickat till bloggen. Nu när jag tittar så finns inte inlägget på bloggen. Och jag skickade det en gång till för att kanske få fram inlägget. Men det verkar ha försvunnit ute i cybervärlden, för det finns inte på bloggen heller. Har testat alla möjliga varianter för att försöka få det på bloggen, men nej det är borta!
Så jag skriver väl inlägget här då själv, och hoppas att det fastnar på bloggen.

Kryssan är bara för jävla söt, jag älskar henne mer än allt annat på denna jord!!! Det går inte att beskriva med ord! Hon är så söt nu när hon går själv i hagen, hon går själv eftersom hon är skadad... och då blir hon extra mammig, gosig, kelsjuk och sällskaplig =)
Precis så som jag vill att hon ska vara annars också, så på ett sätt är det riktigt trevligt att ha henne själv i en hage. Men såklart inte och jag vill inte att hon ska gå helt själv heller. Men hon börjar bli bättre nu och imorgon får hon sällskap i hagen igen. Min älskade häst <3

Ja eller nej?

2010-08-30 klockan 13:49:13

Hur ska jag göra? Jag hatar när man måste bestämma sig för ett ja eller nej, kommer inte fram till något svar alls då utan bara tvekar. Måste bestämma mig snart! Men vad vill jag? Vågar jag? Är det rätt? Kommer jag att orka? 1 eller 2? Det är frågan...


Kryssans skada

2010-08-30 klockan 00:07:56
Bilder från Söndagen

Hej och hå!

2010-08-30 klockan 00:04:22


Klockan den tickar iväg som vanligt och jag lika stressad jämt. Inte bra!!! Senaste 2 dygnen har det inte blivit mycket till sömn så tänker försöka tvinga mig ner i sängen nu. Men inte är man trött nu inte, det var jag tidigare under kvällen. Måste fan sova, jobbar dubbelpass imorgon!
Ingen större förändring med Kryssan, ingen feber men hon är mera svullen och har väldigt ont. Man får fortfarande helst inte peta på henne, titta eller röra. Och svullnaden har gått upp som sagt så det ser ut som hon har en handboll innanför huden. Ser lite läskigt ut!
Fick lite Finadyne av en annan tjej i stallet så gav Kryssan det, i stora protester från henne. Tror dock hon tackar mig senare om hon fattar varför, hon har ju så himla ont och svårt att gå. Tog väl en ca 10 min att komma in från hagen bara. Min haltalotta <3
Sova några timmar nu då för att gå upp och hinna till stallet innan jobbet imorgon, kolla Kryssan och plåstra om och sedan ta ut Famosa och Kryssan för dagen. Blir ganska så många vändor till stallet nu när Kryssan är skadad, vill ju kolla till henne själv såklart.
Slutpratat för mig ikväll och bums i säng, godnatt!!!

Handboll...

2010-08-29 klockan 17:57:24

Handboll...


Morgonstund har...

2010-08-29 klockan 08:39:48

Måste bara säga att, vilken härlig morgon denna Söndag! Verkligen en fin höstmorgon, såg solen vakna till liv när man var i stallet kl 06 tidigare i morse. Hörde alla fåglarna kvittra och allting var så lugnt, härligt =) En lägesrapport från Kryssan då, hon verkade pigg när jag kom och var väldigt " mammig ". Ont hade hon också och det var inte så populärt att tvätta, titta eller peta på henne. Mera svullen var hon idag också, ingen feber. Hon fick lite hö att mumsa på i boxen och hon blev åter ganska nöjd.


Kväll i stallet...

2010-08-29 klockan 00:55:33


Kaoset har nu lagt sig och det är lugnare nu... Dock är Pucko väldigt stressad fortfarande, tar lång tid för mig att varva ner och slappna av igen.
Kom till stallet efter jobbet vid 21.30 - tiden, Kryssan var redan inne men skulle åka dit för att ge henne sitt kraftfoder som inte var iordning gjord. Kommer in i stallet och går och hälsar på Kryssan och ser hennes täcke hänga på ena boxväggen, ser att det är väldigt rött och blir något irriterad. Trodde att var någon som hade målat i stallet och råkat hängt mitt täcke på det nymålade. Men det såg så skumt ut...
Så jag började kolla runt lite, kollade täcket och kollade på boxväggarna och sedan på Kryssan... Upptäcker då att Kryssan är lika röd hon!!! Började kolla i Kryssans box om Angelica hade börjat måla i min box, men varför?! Visst att vi hade prata om det tidigare på dagen att börja lite smått på målningen. Men varför skulle hon måla min box när Kryssan är inne?
Kollade lite närmare på Kryssan och såg ganska snabbt att hon såg konstig ut på bogen, eller framme i bringan. Panik, hon var ju skadad!!! Så allt det röda jag trodde var färg, var blod. Hur mycket blod som helst!!!
Tog ut henne och kollade närmare på henne, trodde först en spark men det måste vara ett sticksår. Ringde Bw och frågade om hon kunde komma ner och kolla på det.
Vi tyckte det var onödigt att ringa till veterinären då det var jour och dem inte skulle göra så mycket mer än att ge henne smärtstillande. För ont hade hon :'(
Men vi tvättade rent så gott vi kunde och det var inte populärt, och Bw berättade att Kryssan hade varit helt galen i hagen senare under kvällen och att dem hade försökt att fånga henne och hon hade slitit sig och massa saker... Kryssan då!
När vi stod där och pratade så utbröt nästa kaos, Magica sprang som en idiot i hagen och skrek efter sin kompis som inte svarade. Vi fick panik och trodde hon också var skadad, så vi ropade och försökte fånga Magica och Bw gick och hämtade ficklampor. Vi hittade sedan Tindra inne hos valackarna, super brunstig och super kåt ;) Hon mådde toppen att gå med dem och hon hade då smitit in till grabbarna. Tog in Magica och ringde Jessica som kom och plockade in Tindra, fixade iordning 2 st boxar i panik så dem 2 också kunde vara inne under natten. Eftersom Tindra säkerligen skulle smita in till dem igen annars...
När stallet var färdigt och hästarna var inne så var det dags att plåstra om Kryssan, och henne fick man knappt röra och sätta på ett plåster. Hon var så himla söt, men riktigt ont hade hon :'(
Stapplade sig sedan in i boxen och hon fick sitt kraftfoder, min lilla Tysslan <3
Så när hästarna var inne och lugna i sina boxar så stod vi där och funderade hur vi skulle göra med alla hästar och alla hagar, jobbigt när det inte funkar att ha dem tillsammans. Men vi löste tillslut problemet och vi kunde åka hemåt vid 23.30 - tiden.
Blir till att åka tillbaka till stallet vid 6 - tiden imorgon bitti för att kolla till Kryssan innan man börjar jobba 6.45, tur att man jobbar en någorlunda kort dag så jag snabbt kan åka till Kryssan igen och hålla koll på henne.

Så typiskt, först allting med bilen... Min ena svarta pärla! Och så tänkte man att nu är det bara Kryssan kvar att skada sig så är allting gjort sedan, det är väl typ droppen. Och idag blev min andra pärla skadad!
Livet är för jävla underbart :'(
Kryssan är iaf snart fit for fight igen, mammas GALNING!!! <3

Kryssan är skadad :'(

2010-08-28 klockan 23:51:20

2010082812479 (MMS)

Kryssan är skadad :'(


Det är kaos, stort kaos...!!!

2010-08-28 klockan 22:56:55

Det är kaos, stort kaos...!!!


Här är jag

2010-08-28 klockan 11:14:31


Tyckte det var så bildtomt på bloggen för tillfället
Så en halvbra bild på mig får det bli

Dags att åka!

2010-08-28 klockan 11:11:17


Jag vill massor, men kroppen säger ifrån... Varför kan inte kroppen och viljan samarbeta för?
Det skulle vara så mycket bättre och lättare då.
Men jag kämpar vidare!
Jag har behov att...

Jobb, jobb och jobb...

2010-08-27 klockan 23:31:37


Imorgon Lördag går jag på min 7 dagars vecka, jobbar alltså 7 dagar i sträck med 8 arbetspass. Dubbelpass på Måndag!!!
Vi får egentligen inte jobba 7 dagar i sträck på mitt jobb, utan vi får jobba 6 dagar i följd och sedan måste vi ha en vilodag. Men jag såg detta för några dagar sedan, och för mig är det ju ett arbetspass mera. Vilket är mera värt i pengar och jag hoppas orken finns med mig också.
Går på en rad och hoppar till en ny rad, vilket gör dessa 7 dagar i rad att jobba.


Pucko är en arbetsnarkoman!!!

Frusen!!!

2010-08-27 klockan 23:26:29


Jag sitter här med 2 lager kläder på mig, 2 st tjocktröjor, ett par mjukisbyxor och ett par tunnare byxor och börjar nu bli lite varmare igen. När jag kom till stallet så frös jag och klädde på mig 2 lager kläder istället för att byta kläder. Kom hem och frös! Termometern visar nu 8 grader ute, kallt!!!
Nu är hösten här...
Och Pucko fryser...


Allt eller inget...

2010-08-27 klockan 16:11:11


Mycket vill ha mer...


Jepp...

2010-08-27 klockan 01:22:57


Jag har bestämt mig nu...

Sammanfattning: Torsdag

2010-08-27 klockan 01:02:04


Är helt slut och har ingen ro att blogga, så det får bli en sammanfattning av hela dagen istället och lite fort berättat. Det räcker gått och väl det, är iaf lite läsning.
Dagen började med jobb mellan 7.30 - 12.30, var ganska så lugnt på jobbet idag. Förutom att min mage hade tredje världskriget idag, den mådde inte alls bra. När jag knappt kan dricka kaffe, då är det illa.
Efter jobbet gjorde jag ett besök hos sjukgymnasten där vi mätte knät och jag tränade mitt träningsprogram, och sedan mätte vi knät igen. En lite förbättring hade det blivit faktiskt.
Satte mig sedan och tog ett djupt andetag och började den tunga resan in till Norrtälje, aldrig varit så jobbigt att åka dit. Var förbi pappa en sväng på jobbet och pratade lite med honom, trevligt att se honom =)
Fick sedan leta rätt på bilverkstaden, visste inte riktigt var den låg och besökte en verkstad... Men det var fel och jag fick då rätt adress så åkte jag vidare dit och då blev det mycket bättre. Där fick jag sitta och vänta i 20 min för dem hade kafferast, det gjorde ju inte saken lättare.
Pratade sedan en massa med en kille som jobbade på bilverkstaden, han var riktigt trevlig och svarade verkligen på frågorna. Måste ringa Trygg Hansa...
Tar upp mera sedan om vad han sa och inte sa... Fick sedan nycklarna till min bil och fick sedan åka runt till den, snacka om man blev glad och ledsen på samma gång att se bilen igen. Bilen mådde inte alls bra, punka på 2 däck och såg bara eländig ut =( Plockade iaf ur mina saker, hade en hel del i bilen.
Det blev sedan några tysta minutrar i bilen, bilen och jag... Och mina tårar!!!
Kom på senare att jag glömde att ta en bild på bilen, dumma dumma mig! Det var klantigt av mig, men jag var i andra tankar hela tiden så hade inte ens en tanke på att fota bilen då.

Innan jag drog från Norrtälje så gjorde jag en chansning att äta middag på Donken, min mage var inte glad då heller. Men eftersom jag har varit sugen så länge så skulle jag bara käka där, och det gjorde jag med. Det gick okej! Tillbaka till Rimbo igen och stanna till på Ica, hämta ut hårda och stora paket ;)
Hopp in i bilen igen och åkte vidare till stallet där det blev målning för hela slanten, hade ju lovat Bw att måla hennes nya sadelkammare... Så började målningen där, trodde det skulle gå fort. Trodde fel som vanligt, sammanlagt höll jag på att måla i ca 2 tim och 30 min. Och jag tror nästan jag var vitare än väggen, hade vit färg nästan överallt kändes det som. Gjorde sedan ett målningsstopp då vi träffades alla människor från stallet, med stallhästarna, för att få lite mera rätsida på det här med halmpellets... Så nu känns det lite mera okej och man har lite mera begrepp. Var lite stor summa att lägga ut bara sådär, visst då hade man ju strö fram till nästa sommar. Men jag har inte råd nu!
Målade klart det sista, men tråkigt nog så får jag nog måla en andra gång då färgen inte täcker på första målningen. Kanske hinner det imorgon om det har torkat.
Efter målningen var det bara att sätta en raket i röven, klockan var då 20.10 och jag hade 2 st hästar att rida och stallet att fixa. Så började med Ozzy, lerpållen. Blev ett ridpass på ridbanan idag, och han skötte sig rätt så hyfsat faktiskt idag. Vi höll oss bara till traven och travade mest på volt och böt volter fram och tillbaka, kändes ganska så mjuk faktiskt och följsam. Han blev lite orolig ett tag, men kunde faktiskt jobba bort det genom att få honom att tänka på annat. Känner mig nöjd med våran ridning idag, och även Ozzy var nöjd efteråt =)
Kryssan fick också gå ett kortare pass på ridbanan, även hon fick hålla sig till trav och försöka gå så lång och låg som möjligt. Väldigt stel i början, men sedan blev det bättre och bättre och även hon gick hyfsat bra =) Blev mycket trav på volt och byte om volt på båda hästarna idag. Inte konstigt att man är snurrig i huvudet nu!
Fick även jaga rymningshäst under kvällen, rymligen rymde faktiskt från sin box!!!
När ridningen var färdig så var det bara att ge sig på stallet, eller boxen. Mockade, fyllde vatten och gjorde mat till Kryssan och hon stod snällt och gulligt och väntade. Förutom när spökena utanför dörren skulle komma in och bita henne i rumpan...
Släckte stallet och åkte hem vid 22.30 - tiden, hem för att duscha och sedan äta middag. Och nu är klockan 01.01 och det börjar bli dags att sova kanske, är helt slut!
Och den korta sammanfattningen blev ganska så lång ändå, sorry!

Puss & hej

2010-08-26 klockan 15:25:25

Hej då " The Black Pearl "... :'(


* Snyft *

2010-08-26 klockan 14:07:34

Nu är jag på plats, min älskade bil :'(


Klockan tickar...

2010-08-26 klockan 11:44:06

Det börjar närma sig... Jag vill inte!!!


Typiskt!

2010-08-26 klockan 00:23:42


Varför ska allting krocka för? Ibland skulle det vara kanon bra om man kunde dela på sig och kunde vara på två eller flera ställen samtidigt. Då skulle jag vara nöjd!
Men tyvärr så är det ju bara att gilla läget, man kan inte dela på sig och man måste välja. Just nu kan jag inte välja för den ena saken är redan bokad och vill gärna inte flytta på det heller.
Vi får se vad som händer på Fredag och hur det slutar...

Jag har gått och blivit medlem på Tradera, något som var dumt gjort av mig. Man hittar ju en massa saker, men har faktiskt inte budat på allt jag hittat. Men har dock budat på 2 saker som jag har vunnit, bilder på köpen kommer senare! Men Tradera är fan en farlig sida för mig...

Hade mycket att skriva om kände jag, och nu när jag väl skriver så kommer det inte fram något alls. Så det kanske är dags att lägga ner för ikväll. Klockan är ju rätt mycket och upp och jobba ska man ju imorgon kl 7.30. Händer mycket imorgon, stressigt kommer det att bli.
Vill att morgondagen ska vara över, blir ett jobbigt besök till Norrtälje imorgon. Lika bra att få det avklarat så man slipper dra ut på det * Snyft *
Det är så mycket nu, håller inte koll på allt. Tur iaf att man har en kalender, men den hjälper inte många gånger. Huvudet är i kaos, kanske därför denna huvudvärk.
Sova nu, om det går vill säga. Lång dag imorgon...

Beställning nr 2

2010-08-25 klockan 14:35:30


Nu har det andra paketet kommit, fick en avi på posten idag.
Så blir att hämta ut 2 st paket imorgon!!!
Och lönebeskedet fick jag idag också, smått besviken...
Men det tickar uppåt...

Bad day...

2010-08-25 klockan 14:17:09


Idag är det ingen bra dag, inte alls... Såklart handlar mycket om det här med bilen, men sedan har jag en grym huvudvärk, riktigt ont i halsen, ont i magen och är illamående. Känner mig allmänt deppig och orken är som bortblåst. Knät känns någorlunda idag, ingen ihållande smärta men ont vid belastning eller felsteg.
Nacken och axlarna gör därimot ondare idag och jag har ont i munnen och käkarna, drömt massa konstiga drömmar i natt. Och kom upp ur sängen vid 11 - tiden. Gick inte tidigare, kroppen kunde inte röra på sig och ögonen gick inte att öppna.
Har ingen som helst lust att gå utanför dörren idag, men det måste jag. Såklart måste jag ju åka till stallet och ta hand om mina underbara hästar som gör min dag något ljusare, dem får mig att stå upp. Så det blir en vända till stallet, men hästarna får dock vila idag då regnet öser ner och jag mår som jag mår. Inte på humör med andra ord!
Och så måste jag ju såklart jobba, här ringer man sig inte sjuk inte. Så är inom jobbets fyra väggar mellan 15.00 - 20.00, och efter det åker jag till stallet.
Och pussar på min Chrysolite <3


Beställning

2010-08-25 klockan 13:24:32


Nu har ena paketet kommit!!!
Hämtas ut imorgon...
Spännande!

Den mörka stigen...

2010-08-25 klockan 12:22:59Just nu vill jag inte leva, men jag vill inte dö...

Strömavbrott pågår!!!

2010-08-25 klockan 01:34:06

Strömavbrott pågår!!!


Ljuger du?

2010-08-25 klockan 01:10:11


Vem i hela helvete kan man lita på på denna underbara jävla jord??? Ingen!!! Jag trodde verkligen att man kunde göra det, och jag har även att försökt lita på människor för att ge dem en chans. Och vad får man, en som ljuger än rätt upp i ansiktet... Detta känns ju underbart, riktigt förjävligt vill jag säga.
Dem sa till mig att alla skadorna var gröna och gick att reparera, även samma sak till farfar när han besökte verkstaden. Men pappret från Trygg Hansa säger att dem påstår att bilen är ramsne, vilket betyder att dem har ljugit för oss om skadorna. Och hur i hela fridens namn kan man göra så???
Då hade jag tagit det lättare om ni hade sagt det från början när ni ringde till mig, men att få det på papper nu när vi båda har pratat med verkstaden. Det är inte okej, och Pucko är riktigt förbannad och ledsen.

Och det riktiga stora problemet i det hela att det finns någon ny lag typ, som säger att är en bil ramsne så får inte ägaren lösa ut bilen. Utan den ska gå till skroten! Förr fick man lösa ut bilen iaf, men inte längre då det var så många som löste ut bilen men sedan inte fixade skadan och istället åkte runt med det. Så därför har dem nu infört denna regel eller lag.
Så med andra ord så kommer min bil att SKROTAS!!! " The Black Pearl " SKA SKROTAS, DÖDAS OCH SKILJAS IFRÅN MIG * Gråter *
Min bil som betyder så mycket för mig, det gör så jävla ont i hjärtat att jag inte får tillbaka min bil. Som det lät så självklart att jag skulle få tillbaka den och att skadorna gick att fixa. Men nej, jag får inte tillbaka min pärla!
Har verkligen gråtit floder för det här och ni får tycka jag är larvig som gråter för en bil, men det är min bil och den betyder något för mig och ärligt så skiter jag i vad ni tycker om det. Huvudsaken jag är glad och nöjd som äger bilen.
Orkar inte höra att det löser sig, eller att det är bara att köpa en ny bil. Vill inte höra vad andra tycker och tänker, vill stänga in mig och bara vara. Hade ett ljus om framtiden, men lågan slockande idag igen. Mina drömmar gick i kras, även om man kan bygga upp nya drömmar så blir det inte desamma som innan.
Finns ju faktiskt många positiva saker och även negativa saker i hela den här grejen, så på sätt och vis så är det bra med dem positiva sakerna men jävligt jobbigt med dem negativa sakerna. Och en sak är iaf säkert att bilverkstaden har iaf tappat mig som kund i framtiden...
Kommer ju såklart få ersättning för bilen, och dem ska sparas för att köpa mig en ny Bmw till sommaren... Så en ny Bmw kommer det bli, Pucko är inte Pucko utan Bmw!!!
Men just nu är allting tungt och jobbigt...
Får väl se om jag orkar åka in till bilvekstaden imorgon för att plocka ur bilen och sedan pussa en sista gång på bilen. En och en annan tår kommer att fällas, fy fan vad jobbigt detta är =(
Orkar inte hålla detta inom mig så skriver precis vad jag tycker och känner just nu... Hoppas det går undan nu så allting blir klart och man får så mycket ersättning man kan få. Visst pengar är inte allt, men det är mycket...

Vadå?

2010-08-24 klockan 16:18:25

Man blir verkligen som man umgås, förvirrad och snurrig...


Riktigt snyggt!!!

2010-08-23 klockan 15:53:46

2010082312385 (MMS)

Oops, ett dressyrträns =)


Musik, Marie & fönsterputs

2010-08-23 klockan 15:04:08

2010082312381 (MMS)

Städningen klar, check!


Älskar, älskar inte...

2010-08-23 klockan 11:31:04


Trevligt med en sovmorgon, om man fick sova när man väl fick och kunde. Men nej, då ska grannen köra igång sin jävla grästrimmer kl 08 på morgonen. Tack för den!!!
Så det blev inte så mycket sova iaf, och somnade alldeles för sent som vanligt. Börjar undra om man lider av sömnproblem...
Ledig idag, men det säger inte att det är stopp för jobb ändå. Ska åka till jobbet och städa en lägenhet, jag och en annan tjej ska hjälpas åt och städa den. Känner mig smått taggad, känns som vi kommer ha skit kul. Hoppas iaf på det! Och ja, det är värt det...
Sedan åker jag till gården och fortsätter jobba, sa jag att jag var ledig?!

Körkort

2010-08-23 klockan 01:02:48Har lite för mycket i huvudet just nu...
Så glömde bort dagen, dagen D.
I fredags den 20:e Augusti så var det 2 år sedan jag klarade det!
Klarade uppkörningen och fick ett körkort i min hand!
På prov...
Nu, efter 2 år så är den rosa lilla brickan min!
Min, min och bara min =)

Vad vill ni?!

2010-08-23 klockan 00:38:04


Börjar bli en aningens trött på personer som först säger en sak för att så ska det vara, eller så vill dem ha det. Sedan så kommer dem och säger en annan sak för att då är det första fel, hur ska ni ha det egentligen???
Bestäm er för något och vela inte fram och tillbaka på olika saker hela tiden...
Hoppas inte fel personer tar åt sig nu bara...

Ingen rast, ingen ro...

2010-08-22 klockan 23:52:55


Full fart har det varit sedan kl 7.30 på Söndagsmorgonen. Somnade alldeles försent också, kiosken stängde inte förrän kl 02.30. Ljuger ju inte om man säger att man var lite småseg i morse.
Upp gick jag och åkte mot stallet, släppte ut hästarna vid 8 - tiden. Kryssan var väldigt nöjd att få komma ut i hagen samtidigt som hon är väldigt nöjd att stå inne i boxen, speciellt på kvällarna. Hon kanske är som sin mamma, har lite svårt att bestämma sig för vad man gillar mest.
Vid kl 8.15 så åkte jag med Bw till Rådmansö för att kolla på en tjej som red kurs på sin häst, dressyr för Sarah. Tjejen har stått i vårat stall tidigare så det var kul att träffa henne igen och även träffa hästen, hade hänt en hel del sedan jag såg dem sist. Det var kul att se =)
Efter hon hade ridit sin kurs så åkte jag och Bw iväg till Gräddö för att fixa lite käk och fika, blev en 90 gr hamburgare med Pucko och sedan en stor kaffe * Nam nam *
Vi åkte sedan tillbaka till anläggningen för att kolla på en tjej när hon red sin Till Salu häst, kände igen henne sedan tidigare och hon var även före detta elev till Bw. Vi tittade när hon red och visade hästen och den var riktigt fin och jag dreglade såklart!!! Och man trodde inte det var samma häst som dem berättade om några år innan, så på 3 år har det hänt massor med denna häst. Och dreglade gjorde ju jag såklart, men inte lika mycket när man hörde summan... 300 000 kr!!!
Ett 9 - årigt sto, halvblod, hoppade 140 cm och gick kanon i dressyren med riktigt fina steg. Kanonhäst helt enkelt!

Tillbaka i stallet vid 12 - tiden, mockade och fixade lite i stallet. Hämtade in Ozzy och gjorde iordning honom för longering på ridbanan med inspänning. Jobbade hyfsat bra, lyssnade som en kratta ibland och hade svårt för höger galoppen. Tycker dock att han verkar ha det som sitt svåra varv, precis lika som Kryssan.
Blev en aningens stressigt då klockan tickade på som vanligt, ingen rast och ingen ro... Ut med hästen i hagen igen och klappa lite på Kryssan, hon var lite uttråkad idag.
Åkte vidare till jobbet där det var lugna gatan, ganska så många förvirrade tanter på avdelningen så det var lite jobbigt. Är en snurrig så smittar det av sig på dem andra, men det gick bra och jag jobbade själv. Skönt att jobba själv, men samtidigt tråkigt.
Slutade 21.15 och åkte direkt till stallet, tog in Kryssan och pyssla lite med henne. Gick sedan upp på ridbanan och longerade henne i ca 20 min, inget avancerat arbete. Gick ganska så hårt och intensivt igår så tänkte longera henne så hon fick röra på sig och inte bli stel eller få en massa träningsvärk. Longerade i trav med lite tempoväxlingar, såg ganska så trevlig ut!
In i stallet och fixade det sista och gav Kryssan mat, hon var hungrig! Så nu sover hon nog sött i halmen, mitt hjärta <3 Älskar Dig Mest <3
Hemma nu och trött är jag, sängen nästa!

Flygbiljett...

2010-08-21 klockan 23:43:00


Höll på att få en gratis flygbiljett och en gratis flygtur idag, javisst med SAS till underbart varma Grekland... Eller inte... Ozzy fick stå för denna nästan gratis flygbiljetten idag, red dressyr på honom på ridbanan och kom i vänster galoppen. Lungt och fint, och pang sa det så gjorde han jordens största bocksprång upp i luften och sedan flög benen åt alla håll, han sparka bakut, bocka och stegra sig under några få sekunder. Och där satt jag på hästryggen och flög som en vante, kämpade mig fast för att slippa hamna på backen. Och envisa jag satt kvar till hästen behaga att lugna ner sig igen och fortsätta fram i trav. Min lilla galning nr 2!!!
Kryssan fick också stå ut med ett dressyrpass på ridbanan, men hon fick dock jobba mera och även jag. Har fuskat rätt så mycket med min ridning, Kryssan ska man rida med lår, sitsen och magen. Och jag kan säga såhär att efter halva ridpasset så hade jag redan fått träningsvärk i magen. Har ont nu med, så jag har verkligen ridit idag och det kändes underbart. Och Kryssan gick också som en pärla, min dressyrhäst!!!
Kryssan va mjuk, samarbetsvillig, böjlig och het på gröten. Och höger galoppen var super, hon är som en annan häst just nu och blev smått chockad då hon gick så bra idag och jag inte har ridit dressyr på länge.
Men har man suttit fast och så kommer man loss så är det ju klart att det är lättare och mindre smärtsamt att röra på sig med stora kliv. Det är iaf helt underbart, och känsliga Pucko får en glädjetår i ögat =')

Kryssan inne över natten och var grymt nöjd även idag, vet någon som njuter 150 % just nu inne i stallet. Åkte sedan vidare och tog in hästarna på Rånäs Gård, eller iaf Grace Kelly och mamma Snurran med föl. Nöjda dem med och jag åkte hem för att käka middag och ta mig en varm dusch.
Helt slut efter dagen, jobbat lite över 8 timmar och även om det var relativt lugnt på jobbet så är man trött. Sovit dåligt och vaknade med smärta i knät, smärtan har blivit värre under dagen och knäskyddet åkte på.
Hemma som sagt och snart sängen...

Från oväder till sol

2010-08-21 klockan 17:59:20

Efter regn kommer solsken... Ja faktiskt! Har precis ridit första hästen och blev bara lite blöt, hann in i stallet innan riktiga regnet kom. Det öste ner!!! Nästa häst nu, check!


Dagens garv!!!

2010-08-21 klockan 14:57:52

2010082112358 (MMS)

På jobbet tvättar vi inte pengar, vi tvättar papper, haha! På något konstigt sätt har denna hamnat i diskmaskinen, och trötta dagpersonalen garvar åt saken! Har man tråkigt på jobbet eller, då gör man det roligt =)


Raggarbilar, öl & sex...

2010-08-21 klockan 11:00:26

Jag vill också åka på Stockholm crusing idag!


Sova, hm...

2010-08-21 klockan 00:29:04Nu är det absolut dags för sängen, för länge sedan!!! Imorgon Lördag är det jobba som gäller hela dagen, från 6.45 - 16.00 och jag jobbar med underbara Bettan. Kan ju nästan inte bli bättre ;)
Fullt ös medvetslös hela dagen!
Godnatt!!!

Poliser och stress...

2010-08-21 klockan 00:02:45


Fredag idag, eller Fredagen är nu slut och den började ju precis. Dagen har gått för fort som vanligt och jag hade lite planer med dagen, men planerna gick och försvann med vinden. Vilken vind förresten, har inte blåst så värst mycket idag heller. Planerna blev inte som planerat då, säger så istället.
Hästarna fick vila idag, lite skuldkänslor får jag faktiskt när jag säger till mig själv att nu jävlar ska hästarna igång och så slutar det med att hästarna får vila för att tiden rinner iväg och jag inte hinner tillslut. Då blir jag arg på mig själv, dumma Pucko!!!
Blev istället hemma några timmar på förmiddagen och kom faktiskt inte upp ur sängen, vet inte vad det var i morse...? Tillslut kom jag upp och då kom mormor förbi på en fika, så tog mig en kaffe och kände mig genast stressad. Packade ihop och åkte till stallet och påväg dit fick jag ett sms av Marre, hon frågade om min häst kunde sällskapa med hennes häst inne i stallet under nätterna då deras häst behöver vara inne för vissa orsaker. Absolut kan Kryssan stå inne med henne, tror inte Kryssan tackar nej till det heller. Så efter lite telefonsamtal fram och tillbaka så fick jag i stress fixa iordning boxen så hon hade något att ligga på och sedan äta och dricka när hon väl kom in. Hade tänkt att hämta upp henne och ställa henne i en hage vid stallet, men hann inte det eftersom jag fick hoppa in och jobba tidigare idag... Så Marre fick ta in henne från sommarhagen senare på kvällen, det hade gått bra.

Kaos är eller var det iaf på jobbet, så fick hoppa in tidigare idag och även byta avdelning. Och imorgon fick jag också byta avdelning och sedan jobba över mitt planerade pass. Så det blir lite timmar till på rapporten, det gillas just för pengasyftet!
Väl på jobbet så slutade det med att det var lugna gatan, nästan för lugnt och kändes som man hade missat något. Vi fick därimot vänta på en ambulans i ca 2 timmar när det hade hänt en större olycka mot Stockholm, dem kom tillslut.
Slutade sedan att jobba, prata med bästa Marie och vi bestämde lite saker... Kommer bli kanon på Måndag ju, och vi kommer ha skit kul!!! Åkte förbi en snabb vända till stallet, och Kryssan stod så nöjd inne i sin box och käkade på sitt hö. Det var njutning det för henne, hon kommer nog sova gott i natt =)
Och när vi stod där och snackade så kom polisen, blinkade för att kolla om jag verkligen såg rätt. Och det gjorde jag och såklart undrar man vad dem gör där. Ute på en tur? Eller hade det hänt något? Och lite mer fundersam blev dem när dem backade in på stallplan och hoppade ur bilen... * Hjälp *
Dem frågade efter Bw och vi visade var hon bodde, dem åkte upp till henne och pratade lite och sedan åkte dem igen. Nyfiken som en strut var man och mer nyfiken blev man när Bw kommer ner till stallet efter polisbesöket. Berättade att dem kom för att hämta nycklarna eller uppgifter om nycklarna som några andra stalltjejer hittade igår under deras ridtur, så mer allvarligt än så var det inte.
Åkte vidare till Rånäs Gård för att ta in hästarna där som Sivan hade bett mig om hjälp med, det gick kanon att ta in hästarna och dem står nu i stallet.
Äntligen hemma!!!


Njutning...

2010-08-20 klockan 21:58:00

Jag vet iaf någon som är nöjd just nu, Kryssan =)


Håll jämn gas!!!

2010-08-20 klockan 20:15:44

2010082012357 (MMS)

Vilket jävla oljud!!! I flera timmar har jag hört denna maskin, och jag går snart ut och stryper denna maskin. Orkar inte höra längre!


Havet stormar!!!

2010-08-20 klockan 16:02:10

Just nu är allting rörigt, allt bara snurrar och jag kan inte tänka. Kan inte besluta. Kaos! Måste komma till ytan för att få luft igen...


Check!

2010-08-20 klockan 13:22:55

Nu har jag fått ett svar...


Egobilder!!!

2010-08-20 klockan 01:22:46

Pucko är smått kär i sitt hår, sitt röda hår ;)
( Första färgningen )

Beställningar...

2010-08-20 klockan 00:09:50


Nu är det gjort, mina beställningar...
Lagom dyrt blir det, men saker som behövs...

Från Börjes och Horze...

Traktorservice ;)

2010-08-19 klockan 15:05:58

Hjälp, mitt avgassystem på traktorn!!! Det hänger och lossnar snart... Men blev ett snabbt besök på bilverkstaden, och nu är det lagat och hänger där det ska. Tack för hjälpen =)


Knähistoria...

2010-08-19 klockan 14:09:52

Om mitt knä nu är så friskt och helt, varför klarar jag då inte av att köra benpressen???


Hjälp vid insläpp

2010-08-19 klockan 09:36:25

Chockad man blir när en person ringer och frågar om jag kan ta in hennes hästar, känner knappt henne men vet vem hon är. Känns kul det, och jag hjälper gärna till. Ska förbi stallet ikväll och checka läget. Just nu jobbar man, lugnt på jobbet idag!


Suget finns!

2010-08-18 klockan 23:43:31


Blev inget Donken idag * Krokodiltårar *
Är fortfarande sugen!!!


Bilder från Ullared

2010-08-18 klockan 23:38:11
Mera bilder på inköpen finns på Bilddagboken
Gå gärna in och kika!!!

( Sök på PuckoForever )

Orden kommer inte ut...

2010-08-18 klockan 23:31:20


Känns som jag har en massa att säga, men orden kommer inte ut. Orkar inte prata heller, orkar inte skriva... Dagen blev inte riktigt som planerat heller eftersom det alltid ska regna när man är ledig och har planerat att göra saker ute. Man har liksom ingen lust när regnet öser ner, då tappar man stinget direkt. Hade ju tänkt att måla klart, eller iaf vidare på huset idag. La det åt sidan för dagen, tar det en annan dag.
Var då hemma och gjorde lite nytta, för det hinner jag inte annars så det behövdes det med. Kan vara skönt att få undan lite. Så nu ligger alla bilderna på inköpen från Ullared uppe på Bilddagboken, kika in och checka bilderna om du vågar!
( Sök på PuckoForever )

Fick sedan fikabesök av Linn, riktigt trevligt faktiskt. Vi åkte sedan ner en sväng till Rimbo och gjorde några ärenden. Hämtade hundar, köpte lite smått och gott. Var in på Four Legs faktiskt och drömde lite, har iaf en sak jag absolut ska köpa där när lönen kommer. Jag bara måste!!!
Var sedan nästan bara hem och vände, åkte sedan ner till stallet och gjorde lite nytta där idag bara. Hästarna fick dock vila idag, dem har gått ganska så intensivt nu i 5 dagar har jag för mig. Och även jag behöver lite vila ibland, just därav den lilla abstinensen ;)
Fyllde på vatten till hästarna i både valackhagen och stohagen, men bråkade som fan med vattenpumpen och var nära att slänga skiten i ån. Tillslut kom Marre och hjälpte mig, pinsamt värre men tack för hjälpen =)

Godmorgon!

2010-08-18 klockan 11:41:32


Jag är riktigt sugen på Donken!!!

Bilder, bilder och bilder...

2010-08-18 klockan 02:12:11


Ibland vill man bara att allt ska falla på plats, utan besvär och utan motgångar. Det ska vara enkelt och bara hända. Men livet är inte enkelt, och inte heller problemen man har genom livet som måste lösas...
Har iaf massa bilder på mig och annat som ska redigeras, blivit en riktigt fotogalning!!! Bara ni inte tycker jag är tjatig...
Godnatt!!!

Pucko som modell...

2010-08-18 klockan 01:03:43Tack för en trevlig och rolig dag =)

Ledig dag

2010-08-18 klockan 00:45:50


Idag har jag haft en ledig dag som sagt, men har den varit lugn?! Nja, lugn har den ju faktiskt varit men saker att göra hela tiden hela dagen. Åkte ner till Rimbo en sväng efter att man hade kommit ur sängen, köpte kattmat på Granngården till Bw´s katter, sedan köpa mera färg på Ica och hämta Diva på Carros jobb.
Blev sedan en åktur hemåt till Rånäs igen för att träffa och umgås med Linn, fikade och snackade en massa. Så skönt att få träffa henne igen och få se henne glad!
Vi gick också ner till sjön med kameran och så fotade vi varandra lite, och tyvärr så är jag nästan missnöjd med alla mina bilder. Har så dåligt självförtroende och tycker bara jag är fet och inte gör någon bra pose, men alla andra verkar tycka tvärtom. Kul, men roligare om jag blir nöjd med bilderna också. Men några bilder blev jag faktiskt riktigt nöjd med och alla Linns bilder blev kanon tycker jag. Riktigt kul att fota och måste snart göra om det, och träna mera...

Hopp in i bilen för att åka en sväng hemåt och hämta min nyinköpta regnjacka till stallet, för första gången i mitt liv har jag regnkläder till stallet. Köpte ju ett ställ på Ullared för att just ha i stallet, och nu är man inte van att ha regnkläder så då glömmer man dem hemma. Hopp in i bilen igen för att åka till stallet / Bw, och där spenderade jag några timmar och fortsatte att måla vitt på Bw´s hus. Målade och målade tills jag bara såg vitt, då var det dags att ge upp och färgen var även slut i hinken. Hällde i mig en stor mugg med kaffe och gick sedan ner till stallet, tänk om man kunde få bo så...
Hämtade in Kryssan och fixade iordning henne för en ridtur ut i skogen, och i skogen fanns det så mycket läskiga träd. Oj oj, alla träden kunde ju käka upp henne! Så trädena var farliga idag enligt henne, så hon var väldigt tittig och framåt idag. Inte alls lika seg som igår, och riktigt bra steg hade hon också, något stelt i början men släppte rätt fort. Travade med riktig fart och steg, hade svårt att hinna med själv, galoppen var stor med stora steg. Vad händer med henne? Hade bootsena med lite tyngd i på henne så det kanske gjorde en effekt att hon verkligen tog ut steget och lyfte på benen!?
Ozzymannen fick sig en omgång på ridbanan idag igen, kanske kolla om man kan rida ut med någon snart. Känns som det börjar bli dags, men vet inte om jag ska ge mig ut själv än... Ozzy verkade rätt pigg och framåt han med idag, och travade på hyfsat bra tills Nee Nee kom och drack vatten och sedan sprang neråt i hagen igen. Då blev Ozzy förtvivlad och fick frispel, klämde mig fast och vann även denna kamp som han trodde att han skulle vinna. Men jag vann!!!
Travade några varv till på honom tills han blev någorlunda lugn, hoppade sedan av och så fick det räcka för idag så han inte fick ett till frispel. Dumt att bråka mera då.
Märks att man inte är van att rida så mycket och olika hästar, Kryssan är lite mera rund än Ozzy... Så just nu har jag träningsvärk efter att ha ridit så mycket dem senaste dagarna. Men skönt att veta att då har man gjort något nyttigt, vill bli nyttig men så länge man stressar och äter som man gör så kan man inte klassa sig som nyttig.
Huvudsaken att jag lever, och det gör jag ju!

Sittpaus

2010-08-17 klockan 18:20:31

Kaffe är så gott, speciellt när man har målat i några timmar och verkligen längtar efter kaffe. Så nu har man gjort lite mera nytta, målat mera vitt på huset. Dricker nu en stor mugg med kaffe innan jag går ner till stallet och tar hand om mina hästar. Ridning idag?


Nya bilder på mig!

2010-08-17 klockan 14:39:32

Hunnit med mycket idag och mer ska hinnas med... Är nu hemma hos Linn och vi har varit ute och fotat, många bra bilder blev det! Bildbevis kommer senare =)


Hopp i säng!

2010-08-17 klockan 01:20:19


Nu letar jag mig vidare till sängen, och läser vidare i min bok. Så himla bra och kan bara inte sluta läsa, det är så en bok ska vara. Imorgon ska jag träffa Linn, hoppas jag iaf! Vill så gärna träffa henne, det var så länge sedan.
Ska ner till Rimbo och hämta hund, köpa kattmat och sedan köpa mera toning... Mamma missade några ställen när hon färgade håret, och underhåret är brunt. Ser inte alls fint ut, ska testa att köra i en omgång till och se om det blir bättre. Nöjd med färgen framme i luggen =)
Godnatt!!!

Ridning x2

2010-08-17 klockan 00:31:00


Jepp, idag har jag faktiskt ridit båda hästarna. Uppdateringen är lite si så där när dagarna är fullbokade, hann liksom inte mellan stallet och jobbet. Men det verkar ju gå rätt bra att blogga vid senare tillfälle också, bara jag som vill blogga just då.
Var upp i sadeln igen på Kryssan, riktigt skönt att få sitta på henne igen. Men lite svårt att komma ner i sadeln bara med dem nya ridbyxorna, haha! Men tillslut så hamnade jag i gungstolen och vi skrittade ut en runda med några travsteg. Kryssan kändes inte alls framåt på bortvägen, hon gick mera 3 steg bakåt och 1 fram. Kändes inte alls pigg och glad för att komma ut på en ridtur. Men på hemvägen så vände humöret och det gick fort och energiskt fram, travade några meter och kände att hon inte kändes ren. Har ju longerat henne i 2 dagar och tyckt att hon inte riktigt ser ren ut, men det har släppt under tiden hon har jobbat. Kändes och jag tyckte det försvann mer och mer på hemvägen och jag hoppas verkligen att det är stelhet och inget annat skit, har verkligen ingen lust med det också nu. Så håller alla tummarna att det är borta snart!
Kryssan hade nya schabraket och nya gelpaden på sig, det såg riktigt fint ut! Sadeln låg inte så bra i början med gelpaden, men blev bättre och efter ridturen såg det bra ut. Ska bara byta stigbyglar igen så ser det ännu bättre ut.


Ozzy hade jag tänkt att longera idag då jag inte hade någon sadel till honom, men kände att jag verkligen ville rida Ozzy mer än att longera. Så testade min andra dressyrsadel på honom, och den passade så det fick bli dressyr på ridbanan. Hade även graman på honom idag, men det användes inte mycket alls utan var bara där. Jag kan rida med graman lite då och då, men rider väldigt sällan gramanen. Utan den bara finns där och hänger med.
Blev lite stressigt så blev inget avancerat arbete med Ozzy, lite trav på fyrkantsspåret och på stora volten. Blev lite maktkamp idag, och han lika envis som mig. Kampen slutade med att jag vann och han gick vidare, och lyssande något bättre efter diskussionen. Traven kändes ganska okej idag, ville ha honom i en lägre form men ville inte tvinga honom. Och idag så testade jag även på galoppen, och det är ju inte det lättaste för honom. Galoppera kan han, men står mest stilla på stället och väntar på att man ska kräva något utav honom. La fram handen och ställde mig i fältsits och lät honom gå framåt bara med en massa beröm och det gick bättre och bättre =) Är mycket att jobba med när det gäller Ozzy, men det är just det jag gillar för att sedan se resultatet. Problemhästar är något för mig kanske!?
Ozzy verkar vara en stor enmanshäst, och ju mer han litar på personen desto mer ger han efter. Och det märker jag, för ju mer jag håller på med honom, desto mer får jag av honom.

Nöjd med hästarna idag, mera ridning imorgon väntar =)

Resultatet!!!

2010-08-16 klockan 22:04:46

2010081612228 (MMS)

Resultatet =) Ris eller ros?


Förändring...

2010-08-16 klockan 21:04:40

2010081612221 (MMS)

Färgning på G =)


Min skördetröska =)

2010-08-16 klockan 12:24:32

2010081612205 (MMS)

Min skördetröska =)


The Black Pearl

2010-08-16 klockan 09:29:10

I natt hade jag en bra och härlig dröm, att jag fick tillbaka min bil. Min Bmw! Att den var fixad och klar och det var bara att köra, och körde gjorde jag! Kan inte drömmen bli sann snart?!


Sunday!

2010-08-16 klockan 00:52:18


Riktigt trött nu efter dagen efter allt jobb och slit, så det blir nog hopp i säng nu. Känner verkligen hur kroppen skriker efter sängen och sängen skriker efter mig.
Jobbat under dagen med dem goa gamlingarna och åkte sedan vidare till stallet och gjorde lite nytta där efter vad som bestämdes på stallmötet dagen innan. Fick sedan sällskap av Veronica och vi gick också runt hagarna och kollade elen, så nu är det el i staketena runt hela gården! Riktigt skönt att veta att elen faktiskt går runt nu igen, varit mycket strul med dessa staket senaste tiden.
Pratat med Bw har jag också gjort... Och lätt så fastnar man ju hos henne, men pratade om lite viktiga saker eller vi försökte iaf.

Red lite dressyr på ridbanan på Ozzy, kan inte säga att det gick kanon men kan inte heller säga att det gick skit. Han var pigg och rädd för det mesta, flydde i panik för ett grästrå som prasslade när han gick förbi och trådet som rörde på sig. Han var dock lite hård och orolig i munnen idag, och det var inte lika roligt. Bw hade sett lite när jag red och sa att det såg väldigt bra och fint ut, och det känns kul att höra =)
Tömkörde Kryssan idag en stund på ridbanan, och hon lyssnade som en kråka eller så lyssnade hon för bra. Så hon gick gärna in på volt hela tiden, vilket jag inte ville. Blev en aningens förbannad på henne, vilket jag får dåligt samvete av nu senare. Men hon dör nog inte av det, saknar redan min Chrysolite!!!
Kom hem alldeles för sent idag enligt mina planer, men men. Bloggat har jag gjort och nu är det sängen för en ny arbetsdag imorgon.
Godnatt!!!

Det slutar aldrig!

2010-08-15 klockan 20:34:53

Vad vill jag göra??? Hur ska jag göra???


Work...

2010-08-15 klockan 16:52:46

Jobbat har jag gjort, och mera jobb kommer det nog att bli... Får se vad framtiden ger nu till hösten!


Passar, eller inte!?

2010-08-15 klockan 00:12:55Vad sägs om Grand Canyon???
Denna färg får det bli för denna gång, fint?
Det är bara en toning så testar och ser om det passar.
Köpte färgen idag, färgar en annan dag!

Halmpellets

2010-08-14 klockan 23:47:05


HALMPELLETS

Pellets gjod på halm utan tillsatser  

 

  • SMIDIGT ATT HANTERA I 16-20 KG PLASTSÄCKAR

  • HÖG FUKTABSORBERING TACK VARE LÅG FUKTHALT

  • LIGGER PÅ PLATS I BOXEN

  • DAMMAR MINDRE ÄN VANLIG HALM, SPÅN ETC.

  • ÅTGÅNG, CA 15 KG PER KVADRATMETER FÖRSTA GÅNGEN DU STRÖR
    FYLL SEDAN PÅ MED 15-20 KG PER BOX I VECKAN

  • MINDRE LUKT OCH BÄTTRE STALLMILJÖ

  • LÄTT MOCKAT

  • EKONOMISKT


Vi har nu bestämt oss för att testa ha halmpellets i stallet, har ju jobbat med det tidigare och det är ju väldigt speciellt. Lättmockat är det absolut, och jag kan verkligen tänka mig att det är mera ekonomiskt. Eftersom det är så drygt och väldigt speciellt!
Har ju mina erfarenheter om halmpellets, men alltid kul och intressant att höra vad andra tycker och vet om just en produkt.

Om Du som läser just detta blogginlägg har lite erfarenheter eller tips och råd om just halmpellets så kan du väl skriva en liten rad till mig, skulle uppskattas =)

Chockad...

2010-08-14 klockan 23:14:05


Vad är det som händer, med mig, med allt...???
Förändring, check!

På bättringsvägen!

2010-08-14 klockan 22:40:04


Det känns väldigt positivt att ha longerat båda hästarna i 2 dagar och inte hört någon hosta och inte märkt något konstigt med hästarna heller. Och vi skulle ju testa att longera hästarna för att se om hostan kommer vid ansträngning, om inte så är dem på bättringsvägen. Och som sagt så har jag longerat dem båda igår och även idag och ingen hosta än så länge, vilket betyder att dem verkar rätt så friska. Hurrar inte riktigt än, men känner en stor lättnad att det går åt rätt håll och alla hästarna verkar bli bättre för varje dag som går.
Har faktiskt inte hört någon häst hosta på flera dagar nu, men å andra sidan är man ju inte heller i stallet 24/7 heller.

Det blev inte så avancerat arbete idag för dem, både Kryssan och Ozzy var redan svettiga när jag hämtade dem i hagarna. Det var ju riktigt varmt idag och totalt vindstilla, kände mig lite smått taskig när jag longerade dem i värmen. Men skulle jobba under kvällen och känner att ska jag komma igång med dem så får jag inte skjuta upp eller tveka, bara att köra på.
Kryssan fick sig en rejäl svalkande dusch efter jobbet på ridbanan, först var det obehagligt och sedan njöt hon rätt mycket av svalkan.

Stallmöte hade vi också idag, och våra stallmöten är alltid långa! Vi startade mötet kl 12 och jag var tvungen att dra vid kl 14.40 för att jag skulle jobba. Och då var vi inte riktigt färdiga heller, men det är mycket att gå igenom eftersom det är 2 st olika lösdriftar och sedan stallethästarna. Och mötet gick ju ganska smärtfritt idag, ganska så många från gården som var där på sitt första möte då dem har flyttat till stallet under sommaren. Tyckte det dock kändes lite rörigt under själva mötet, var mycket prat om det mesta...
Men det känns rätt okej ändå, är en ganska så bra stämning i stallet just nu och det känns ju himla skönt faktiskt. Mycket roligare att åka till stallet =)

Nattens Pucko

2010-08-14 klockan 01:02:58Nattens Pucko

Nyklippt, check!
Motionerat 2 hästar,
check!
Stressat och svettas,
check!
Hemkommen från jobbet,
check!
Rengjort ansiktet,
check!
På flumhumör,
check!

Helt oväntat!

2010-08-14 klockan 00:08:20


Kollar på bilderna jag tog efter jag hade klippt av mig lite hår tidigare idag, jag är ju fan riktigt blond!!! Jag är en blondin och jag är blåögd, det går inte och det funkar inte. Måste göra något åt det omgående ;)
Som sagt, det var helt oplanerat att jag skulle klippa mig idag. Kom upp till Bw när jag kom till stallet och då var Carro där och klippte Bw, sa på skämt att jag satte mig ner och var näst på tur. När Bw sedan var färdigklippt så frågade Carro om jag hade bråttom eller så, om hon skulle klippa mig. Och det fick hon gärna göra, så klippt är det nu. Håret känns kort, men det ser inte så kort ut när man tittar i spegeln. Är riktigt nöjd, men ska nog be Carro att ta lite till på luggen då den känns lite för lång fortfarande.
Nu ska bara skiten färgas eller tonas först, vill inte vara blond eller ljusblond. Gillar ju svart men tänker nog tona håret i brunt med en nyans av röd. Tänkte kolla på det imorgon efter jobbet.
Tack igen Carro =)

Stressigt blev det efter klippningen, 2 st hästar att longera och 1 timme på mig eller 45 min egentligen eftersom jag började kl 13.30 i Rimbo. Jag klarade det faktiskt, men kom några minuter försent till jobbet. Det är ingen som går i taket för det så det var ju ingen fara. Det får ju inte bli en vana, men det blir det absolut inte!
Longerade båda hästarna som sagt, blev inte så avancerat jobb eftersom jag hade bråttom och det var väldigt varmt idag. Och det bästa av allt, ingen av mina hästar hostade under ansträngning * Jippie *
Vilket med andra ord betyder att dem verkar rätt friska, så nu ska dem bådas sättas igång sakta men säkert. Nu jävlar!!!

Överkörd?!

2010-08-13 klockan 17:11:07

Är förbannad just nu, tror att du kan komma och köra över mig!? Då tror du fel! Men då kan du köra ditt race så chillar jag resten av kvällen... Ahh, blir galen!!!


Förändring...

2010-08-13 klockan 12:24:04

2010081312157 (MMS)

Nyklippt!!! Tack Carro =)


In my head...

2010-08-12 klockan 23:35:13


Har tänkt tanken många gånger, och den är nog värd att tänkas mera på...
Tack Annelie =)

Det är dags nu!

2010-08-12 klockan 22:48:31


Vi bestämde oss för att äta middag på Subway idag, vi käkade och sedan snackade vi en massa såklart. Blev några timmar med en massa prat fram och tillbaka, men det var riktigt skönt att få prata lite med henne. Kändes att det behövdes också och även hon hade lite att berätta till mig... Träffas lite oftare kanske så det slipper bli så mycket att prata om när vi väl ses, en smart idé kanske men man ska hinna med det också bland alla jobb och hästar. Hon har ju också det rätt fullbokat. Men vi planerar så gott det går och träffas lite då och då =)

Måste säga att idag blev jag verkligen pepp efter vi hade träffats, vet inte hur jag ska förklara det. Men efter varje gång vi ses så blir jag mer taggad inom ridningen och vill verkligen komma igång, och det känns ju väldigt skönt när man har den känslan och peppningen i sig. Och man måste ju peppa varandra när man är vänner och jag tycker verkligen att vi gör det, speciellt idag.
Och det känns riktigt bra som sagt, och nu ska det bli förändring inom mycket. Nu jävlar!!! Ska verkligen försöka nu och inte ge upp, utan sätta raketen i röven och köra på. Så inga brister nu för då blir det inge bra.
Idag så fick jag även veta att karantän är hävd och allting är som vanligt igen, det var bara ett vanligt hostvirus som vilken individ som helst kan få. Men man ska nog ha lite koll ändå så det inte bryter ut mera och blir värre. Så imorgon ska jag longera båda hästarna och se om någon hostar vid ansträngning, annars är det hårdträning på schemat framöver!!!

Just nu känns det bra...

Klart & slut!!!

2010-08-12 klockan 22:32:56


Mälbystallets karantän har nu upphävt!!! * Jippie *

Middagssällskap =)

2010-08-12 klockan 16:02:48


Nu tänker jag åka ner till Rimbo och äta middag med sällskap ;) Träffa min brutta Annelie och snacka en massa skit med henne, riktigt nice!!!
Sedan blir det hästarna som gäller, hoppas karantän hävs snart...

Uppackat!

2010-08-12 klockan 15:59:14


Har nu pysslat med mina inköp under trippen till Ullared, allting måste ju packas upp och ta bort alla lappar och sedan läggas där det ska vara. Och så fick jag order om att fota allting också, hade faktiskt tänkt att strunta i det och bara göra en större bild med allting. Men så fick jag inte göra, så har fotat allting så nu ska det bara läggas ut så alla kan se vad jag shoppade. Men får vänta tills min dator kan ge sig ut på internet igen...
Under tiden jag packade upp allting så märker man verkligen hur man har stress shoppat, man funderar lite mera på sina inköp och varför man inte tog flera av ett visst plagg nu efter. Och upptäckte att det jag trodde var en klänning var en dress med shorts. Men det ska väl gå att ha på sig ändå, den var snygg iaf.
Och jag köpte faktiskt ett fleecetäcke med ett fint tryck på, den låg på markeringen 155 cm men när jag packar upp det så ser jag att det står 125 cm. FAN!!!
Min häst kan ju verkligen inte ha det, och vet inte om någon annan i stallet heller kan ha det. Får väl se om någon vill köpa det eller om jag ska spara det så länge. Men surt som fan är det och speciellt när det kostade 199 kr och det var snyggt. Där har vi en sak som visar stress shopping!

Trist att man stress shoppade fast man egentligen hade tid på sig, vi hade ju ingen tid att passa heller. Men eftersom dem andra var färdiga så skyndade jag mig och då blev det som det blev. Och jag köpte fälgrengöring till bilen och ena flaskan hade såklart läckt i ena påsen =( Kläderna går ju iaf att tvätta och skärpet var ju inte så dyrt heller.
Men just nu känns det surt, och jag vill helst åka tillbaka till Ullared igen och shoppa. Har inte fått nog än, haha!
Pratade med mamma och mormor och vi får väl se om det blir någon resa dit ner till Ullared i vår, dem var väldigt sugna iaf. Jag tänker nog iaf åka ner nästa sommar igen, vare sig jag åker själv eller med någon annan, och då ska jag inte stressa en sekund.
Dags att spara pengar igen, mycket som ska sparas till nu...

Berg och dalbana...

2010-08-11 klockan 22:32:51


Vet inte vad jag ska säga det eller hur jag ska skriva det? Jag vet inte vad jag känner, ångest kanske? Lite ångest har jag just för att vadå? Bara låta det vara så går det över snart... Men det känns så fel allting just nu.

Och så hade man sett fram emot dessa dagar i Stockholm som bara den och längtat mera för varje dag som gått. Och nu är dem dagarna över och man har knappt hunnit andas och slappnat av , och verkligen känt att man har haft en liten mini-semester. Tvärtom! Hela Måndagen gick åt till att stressa runt här hemma och sedan i stallet, så hela dagen försvann innan jag kom dit jag skulle. Sedan Tisdagen var Ullaredsdagen och vi shoppade, men där kände det också bara som en massa stress. Stress att vara under deras tak för det var så mycket stressade och galna människor, jag kände panik för den stora folksamlingen och sedan stressen för att hinna se allting innan dem andra var klara med sitt shoppande. Därav en massa stress hela dagen!
Känner mig lite besviken på all denna stress, hade velat slappnat av i Stockholm när man väl fick komma ifrån landet. Men är åter igen tillbaka på landet och känner mig helt slut, har dock en ledig dag imorgon som man kan vila ut lite på. Men det blir väl som vanligt, stressa och stressa lite till. Är jobb på Fredag som gäller, fick passet idag och har sedan jobb till på Måndag.

Och just nu har jag inget internet heller, känns lite tråkigt. Som tur är har man tillgång till mammas dator så man kan checka in Facebook en stund och även blogga lite. Funderar på att skaffa mig ett mobilt bredband igen, blir dock lite saker runt omkring för att fixa detta...
På vissa fronter känns det väldigt bra, och andra fronter känns det mindre bra på just nu. Men det löser sig med tiden, kanske bara dagens humör. Ska bli skönt att få sova i sin egna säng i natt, det kanske gör susen. Boka tid till Naprapaten måste jag göra också, skulle ha hört av mig till henne efter min knäoperation och det är ju ett tag sedan nu. Skäms en aning! Men nu har min vänstra axel bangat ur och jag har väldigt ont, kanske hon kan hjälpa mig med för något måste göras.
Mycket som ska göras...
Godnatt!!!

På vägen...

2010-08-10 klockan 20:13:38


När man har varit någonstans så måste man ju också ta sig hem, och det är inte det roligaste alla gånger. Gillar dock hemresor, men just nu känns det sådär. Seg! Sitter nu i trafiken på väg åter till Stockholm. Resan har gått bra både ner och hem, eller vi är ju inte hemma än men den går bra än så länge. Och hoppas den gör det också.
Halva bakluckan är full med Gekåspåsar, shoppat har jag gjort och faktiskt så tänkte jag inte så mycket på prislappen när jag shoppade heller. Utan jag shoppade faktiskt, det jag hittade och ville ha köpte jag också. Och kundvagnen blev snabbt full och såg sedan massa saker som jag hade missat att titta på, men det räcker med allt det jag shoppade ändå. Blev som sagt en hel del, faktiskt rätt så mycket kläder till mig och lite smått och gått. Och saker från hästavdelningen blev det ju också, kunde ju liksom inte låta bli!!! Dock var täckena inget att hurra för och dem hade mesta bara små storlekar, så jag klarade mig. Utetäcken vill jag ha 165 cm för att inte stoppa in min häst i ett korvskinn, utan hon ska kunna röra på sig utan problem. Och dem sakerna jag verkligen behöver ha hittade jag inte där, så det får jag köpa på annat vis.
Känner mig ganska så nöjd ändå, men kunde dock ha gått där några timmar till för att bara strosa runt. Gillar att bara gå runt och kolla på saker också, och det är ju inte så att man åker till Ullared så ofta eftersom det är ca 45 mil dit från Stockholm.
Dock kan man ju bli extremt galen på människor när dem shoppar... Dem är inte kloka och helt galna!!!

Fattigare!!!

2010-08-10 klockan 15:00:15

Är i Ullared och har dessutom shoppat, och shoppat har jag gjort!!! Gjort av med lite pengar om man säger så ;)


Bilresa...

2010-08-10 klockan 07:00:13

Nu är vi påväg till Ullared =)


En bättre dag, tack!!!

2010-08-09 klockan 12:12:37


Blir inge rida idag, inte imorgon heller...
Mälbystallet står i karantän från idag och framöver!!!
Kryssan är sjukskriven ='(

Regn, regn och mera regn

2010-08-09 klockan 11:51:09


Himlen öppnade sig precis, regnet bara öser ner och verkligen slår mot backen. Det är helt sjukt att det kan regna så mycket!!! Kunde knappt se ut genom mitt fönster för det regnade så mycket.
Suck, där försvann min motivation för att göra något idag. Hade tänkt rida Ozzy, men har ändrat mig nu. Så jävla typiskt att detta ska komma just nu.

Nu lugnade regnovädret ner sig lite, kan ju hoppas att det slutar för det är ljusare på himlen nu. Men jag hoppar inte jämnfota än inte. Men får se hur jag gör med ridningen. Annars så får han vila en dag till, han har vilat så länge en då så en dag till hit eller dit spelar väl ingen roll. Kan istället åka...
Ska åka på 3 dagars semester i Stockholm, det är min semester på hela sommaren!!!

Nu ska jag springa ut och städa ur bilen innan nästa regnskur kommer och dränker mig, simma lugnt!!!

Bilder från ovädret...

2010-08-09 klockan 00:44:37


Helt slut!

2010-08-08 klockan 23:57:13


Nu är boxen glänsande ren, någorlunda iaf. Men den är betydligt renare än innan jag började rengöra den, och jag känner mig nöjd. Det blev riktigt fint och det var inte så jobbigt, vi körde ju med högtryck och det gör jobbet så mycket lättare. Dock blev det lite stressigt i slutet, men 15 minuter kvar till jag började jobba och boxen var klar. Nu ska den torka i några dagar och sedan ska det förbättras lite med lite färg på enstaka stället.
Åkte sedan och jobbade och fick jobba med Erika, det var riktigt roligt och vi hade även roligt. Tror båda två var lite trötta om man säger så ;)
Kan säga att jag är rätt mör i kroppen nu efter denna dag, ska verkligen bli skönt att snart krypa ner i sängen. Imorgon väntar en massa nya spännande saker...

Oväder och en massa vatten...

2010-08-08 klockan 11:14:30


I ca 2 timmar så var det ett jävla oväder här och runt omkring oss. Jag, min mamma och min bror satt vid mitt fönster och kollade på den lysande himlen som i dessa 2 timmar lyste upp av en hel del blixtrar. Och vi räknade att det var minst 3 olika oväder från olika håll. Vilket disco det var!!!
Min bror lyckades också fånga den ljusa himlen på bild, det tråkiga var att det inte var några riktiga blixtrar. Men det var riktigt häftigt att se, men lite obehagligt när det kom närmare.
Undra hur många gånger blixten slog ner under natten?!

Idag så är det dags att rengöra stallet inför vintern, och eftersom jag börjar jobba kl 15 och vi ska egentligen träffas hela gänget då och hjälpas åt. Men jag får börja tidigare och göra så mycket jag hinner innan dem andra kommer och fortsätter. Tråkigt att jag inte kan vara med dem andra när dem ska träffas, lite roligare om man kan göra allting tillsammans. Roligare och så går det fortare!
Men jobba ska jag ju göra och jag börjar kl 15 och så jobbar man till kl 20, sedan blir det hem och njuta av några dagars ledighet =)

Åskväder!!!

2010-08-07 klockan 23:47:43


FYYYYY FAAAAAAN, vad det åskar och blixtrar just nu!!!!!!!!!!!!!
Kommer lägga upp bilder senare!

Svisch förbi...

2010-08-06 klockan 23:18:55


Jag ignorerade dig igen...

Hovslagare

2010-08-06 klockan 15:12:35

Ett problem mindre, Kryssans alla skor sitter nu på plats =)


Nu är pusslet färdigt!!!

2010-08-06 klockan 11:08:56

2010080612053 (MMS)

Nu är pusslet färdigt!!!


Godmorgon

2010-08-06 klockan 06:10:26


Du vet, när du sover fast du känner att du inte sover. Du känner dig vaken fast du kan inte öppna ögonen, men du hör varje litet ljud. Och du känner panik för att du inte har somnat eller har sovit något. Så har natten varit för mig, gick och la mig efter kl 00.00 och var inte riktigt trött för att sova. Men eftersom man skulle upp idag för att jobba tidigt så var det en smart idé att försöka sova iaf.
Frågan är om man har sovit något alls inatt, det känns ju som sagt att man inte har sovit en blund. Men vaknade till vid 04.30 - tiden och kände mig klarvaken. Hade ställt klockan på 05.30, hade Smilla att ta hand om på morgonen. Men vid kl 05.05 så gick jag upp ur sängen, gav henne mat och gick sedan på en 35 minuters morgonpromenad. Och sen har jag öppnat mammas växthus och även fotat lite morgonbilder.

Just nu känns det bra, frågan är hur pigg man är senare under dagen. För det är då smällen kommer och man blir så trött och kan somna genom att sitta stilla. Får sysselsätta mig hela dagen så jag håller mig vaken.
Det är såhär jag vill ha det varje morgon, även om man är ledig. Gå upp väldigt tidigt på morgonen och helst vara pigg, och gå en morgonpromenad, antingen är man uppe för dagen eller så går man hem och kryper ner i sängen igen. Beroende vad dagen har att erbjuda!
Men känner jag mig rätt så går jag inte och lägger mig igen, har jag gått upp så är jag uppe tills det är dags att sova på kvällen / natten. Det värsta är väl att det är väl inga problem att börja med detta, bara ställa klockan varje dag och gå upp och gå det. Problemet kommer väl då klockan väl ringer och man vet att man egentligen inte behöver gå upp, för man går upp för en morgonpromenad. Och då är det ju alltid skönare att kunna vända på sig och somna om.
Får väl se om man kommer upp imorgon då, och göra det som kändes bra idag. Knät började dock göra ont efter ett tag, men jag ska ju träna...

Ha en bra dag, nu ska jag själv åka till jobbet!!!

Värdelöst =(

2010-08-05 klockan 23:00:03


Det enda som har varit positivt idag var när man var på jobbet och fastnade med pusslet, älskar att bygga pussel. Och många är så imponerade av mig när jag bygger för jag hittar en bit och så sätter jag den på rätt plats på en gång. Och det går undan när jag väl sätter mig och bygger, pusslet var lite påbörjat på jobbet. Nu är det bara mitten kvar!
Då känner man sig lite duktig och stolt, det är inte ofta jag känner så... Kanske ska försöka bygga pussel lite oftare, lite bättre än att sitta här och slänga bort en massa dötid.

Annars så är resten av dagen bara glömma, var i stallet och jobbade lite men fick fort ont och orkade inte fortsätta. Och då blev det inte alls som jag hade tänkt. Efter jobbet så åkte jag tillbaka till stallet och fick ett mindre roligt besked, bara hoppas att det inte är så... Och att det snart är över...
Var sedan nere i hagen och pussade lite på min häst, och hon var riktigt kärvänlig idag och ville gosa en massa. Följde till och med mig till bilen och jag skulle klappa en massa på henne, hon är bara för söt <3
Får bara så svårt att lämna henne då, kan inte bara säga hej då och gå ifrån henne. Men när jag väl skulle gå så hörde jag något konstigt och ser då att hennes ena baksko har lossnat på insidan. FAN!!! Det får bara inte hända för hon är redan så dålig i sina bakhovar nu, men nu är det som det är och bara hoppas att hovslagaren kan slå på en ny baksko och hoppas den sitter kvar. Annars ett till problem =(
Problem är mitt liv just nu =(

Upp & ner...

2010-08-05 klockan 10:29:07


Ska jag skratta eller ska jag gråta?

Ledig dag!

2010-08-05 klockan 01:07:27


Inte mycket nytta gjort idag heller, men med tanke på att regnet öste ner hela dagen så ville man inte göra så mycket nytta ute. Satt några timmar och rensade lite bilder på datorn, och det behövdes det med. Har väldigt mycket bilder på massa olika saker!
Helt plötsligt blev det blå himmel och solsken, det hade man inte trott under dagen. Åkte iaf ner till stallet och så löslongerade jag Kryssan och sedan fick hon löshoppa lite på ett hinder. Hade tänkt låta hästarna vila idag med tanke på vädret, men så blev det som det blev. Kryssan var rätt så glad för att ta några skutt =)
Och hon var så duktig så min lilla häst!!!

Kanske ska sova nu, känner att jag har en stressig period framför mig... Inte bra!
Godnatt!!!

Frågan?

2010-08-04 klockan 14:55:21Älskade du mig?

Röntgensvar!

2010-08-04 klockan 13:30:03


Idag kl 9.38 så ringde telefonen och jag fick mitt röntgensvar från magnetröntgen jag gjorde i Fredags. Tydligen så såg allting bra och helt ut för tillfället, korsbandet och meniskeln. Därimot så såg dem att jag hade ganska så mycket ärrvävnad vid operationssåren som dem var lite osäkra på. Att det kan påverka knät negativit om det är där, så dem var lite fundersamma på ärrvävnaden.
Och nu finns det ju inte så mycket annat att göra än att träna upp knät och muskeln för att få knät bättre och att smärtan förhoppningsvis försvinner. Har ju fortfarande upphakningar och låsningar i knät vilket jag inte har haft tidigare, men om dem är kvar om 3 månader så är det bara lägga sig på operationsbordet igen för då blir det operation direkt.
Så nu är det bara att träna och försöka förtränga smärtan i knät och invänta Oktobermånad för att se om det blir en till operation eller inte. Känns både positivt och negativt...

Drömmar...

2010-08-04 klockan 00:38:18


Pengar är inte allt här i livet, finns saker som är viktigare. Men pengar gör mycket, har man pengar så minskar ganska så många problem. För ofta så är det ekonomin som sätter stopp för en massa saker, man måste alltid skylla på att man inte har råd och man måste alltid tänka på att pengarna ska räcka en hel månad.
Tänk om man inte hade dem problemen, utan bara kunde leva. Man kunde köpa den kamera man ville ha så man kan fota och lära sig mer inom fotning. Göra något som man tycker är kul att hålla på med och lära sig nya saker i. Eller att fixa med den bilen jag har, styla den som jag vill ha den så jag kan åka runt i den och njuta och flasha. För det är det jag vill och gillar! Eller bara köpa mig en ny bil jag vill ha, för jag gillar bilar. Eller varför inte ha pengar så man kan köpa sig en ny häst, visst jag har Kryssan och nu Ozzy. Och Kryssan är mitt allt och kommer alltid vara det, men suktar efter en ny häst och vill ha en för vidare utveckling inom ridningen. För det är det jag vill i framtiden!
Och även kunna köpa mig den gården man drömmer om, hus med stort stall, ridhus, bra hagar och en ridbana. Stort garage för alla mina bilar och bara ha som jag vill ha det och bestämma över min gård.

Visst att man måste ha drömmar här i livet för att fortsätta på den vägen man vill komma fram till målet. Men att det ska vara så mycket uppförsbackar och slit för att nå sina drömmar tycker jag är mindre roligt. Man uppskattar nog mera sina drömmar om man får kämpa, men när man känner att man lika gärna kan ge upp sina drömmar för man kommer aldrig uppnå dem. Så är det inte lika roligt längre.
Det kanske är som en kompis sa till mig på Facebook, kanske är dags att spela på lotto. Och det kan ju vara en smart idé om man nu ska få chans att ens snudda vid dem pengarna man drömmer om. Men min känsla är att jag har lika mycket tur i spel som jag har i kärlek, alltså åt helvete otur. Och det värsta av allt är att jag inte kan ett skit om det där och därför drar mig för att spela, så jag får nog ta en snabbkurs av min pappa så man fattar något. Och sedan kan det börjas spelas för att vinna storvinsten, och även hoppas på att man inte blir spelberoende. Blir jag det så hjälp mig genast!!!

Magont =(

2010-08-03 klockan 16:38:46


Nu har hela dagen gått, och vad har jag gjort för nytta?! Tvättat 2 st maskiner med tvätt, uppdaterat datorn och läst lite ur boken jag läser för tillfället. Otroligt mycket nytta av allt jag egentligen behöver göra och även hade tänkt att göra, känner mig dum...
Ångesten växer...
Men å andra sidan vet jag inte hur länge sedan det var jag hade en helt vanlig ledig dag utan en massa måsten. Det var för länge sedan! Man kan behöva det ibland även om viljan tar över många gånger. Men idag så satte det stopp och det funkar inte alls, det går bara inte. Smärtan tar över och jag sitter bara och kollar ut i tomma intet och tankarna snurrar. Läskigt hur humöret kan vända från pigg och glad och viljan att arbeta till att vara helt off och ha ångest för det man inte hunnit göra.

Funderar fram och tillbaka...

2010-08-03 klockan 13:40:19


Hatar när man inte kan bestämma sig vad man ska göra eller vad man vill göra. Funderar fram och tillbaka om jag ska vara hemma och njuta av ledigheten eller om jag ska åka till stallet och jobba lite där. Har ju lite timmar att jobba in där denna månad och sedan jobba just för att få in mera pengar. Och så finns det ju en hel del att göra också, är ju inte riktigt klar med hagarna utan det är lite små fix kvar. Sedan måste ju alla hagar trimmas också, så bara trimningen är flera timmar.
Samtidigt vet jag inte vad jag vill göra med livet och jag kan inte bestämma mig för något. Gillar inte att bestämma mig utan det ska bara bli och vara så, så på sätt och vis är det skönt när dem lediga dagarna redan är planerade för då slipper jag vela fram och tillbaka vad jag ska göra just den dagen. För annars går hela dagen åt att inte göra något vettigt mer än att vela och fundera.
Som typ denna dag...

Förändring?!

2010-08-02 klockan 23:34:26I wanna be like her...

Detta är min förebild och jag är helt ärlig om jag säger att jag tycker hon är cool och att jag vill vara som henne, just därför är detta min förebild. Och så har jag känt sedan jag såg den första filmen i triologin " Män som hatar kvinnor". Älskar hennes personlighet, hennes utseende och just hela hon.
Tyvärr är jag ju inte så lik henne, tråkigt nog och kommer nog aldrig att bli det. Dels har jag inte den kroppen hon har eller hennes ansikte. Håret kan jag ju alltid klippa och färga som henne och jag kan även pierca mig som henne, det värsta är att jag är livrädd för att pierca mig bara. Och det värsta av allt är att jag inte riktigt tål att ha en massa piercingar. Vill dock ha tillbaka dem jag har haft och försöker ta modet för att kämpa mig igenom den paniken igen och försöka få det att funka så jag kan ha kvar dem i kroppen.
Men det är en Lisbeth Salander jag vill vara!!!

That´s me...


" Alla har hemligheter "

Gnälligt värre!!!

2010-08-02 klockan 17:53:47

Det går alltid bra att skylla på alla andra och tro att man är så himla bra själv. Tyvärr så är det inte så alla gånger, problemet är att ni inte vill inse de själva. Utan bara trycka ner oss! Vi är lika mycket människor vi och även vi gör vårat arbete, tycker det är fel att bara döma oss. Det roliga i det hela brukar vara att det visar sig att vi har rätt i slutändan, så vi är inte så tokiga ändå...


Just nu...

2010-08-02 klockan 12:30:57


Jag har ingen lust...

Nyttig?

2010-08-02 klockan 12:13:27


Frukosten uppäten och jag mätt i magen.
Jordgubbar och en halv vattenmelon slank ner.
Måste säga att det var en nyttig frukost!

Nu är det dags att åka och jobba kväll!

Sjuk!!!

2010-08-02 klockan 00:41:49


Ögoninflammation igen!!!
Men nu i höger öga...

Devil Eye is back ;)

Svaret blev...

2010-08-02 klockan 00:01:58


Det blev helt enkelt en ridtur till Rånäs idag med Kryssan, och hon var inte på det roligaste humöret idag om man säger så. Det första som hände när vi red iväg var att jag var påväg att flyga av, Kryssan var livrädd för en skylt som hon till och med gick förbi igår!!!
Kryssan var riktigt pigg och ganska crazy idag igen, kul när hon är pigg och lever lite rövare. Men inte när det börjar bli farligt, då är det inte lika kul längre.
Blev ett besök hemma hos pappa, sedan vidare till farmor och farfar och sist hem till mamma en sväng. Men hemma hos mamma så ledsna Kryssan och kunde inte alls stå stilla och vi red hemåt. Och på hemvägen gick det undan, crazy häst på banvallen!!! Rakt fram och galopp, började lugnt och fint och så gick det bara fortare och fortare. Fick iaf stopp på henne när jag tyckte det var dags att stanna. Trodde Kryssan skulle vara trött efter ridturen, men inte alls inte. Snarare tvärtom, att hon var så uppe i varv så hon kunde inte slappna av.

Svettig var hon så det fick bli en dusch och sedan lite ompyssling. Jag fixade sedan lite med utrustningen, har bestämt mig för att köpa Veronicas dressyrsadel nu. Så putsade och snyggade till den idag, nya schabraket är på och även nya kilpaden. Det ser riktigt dyrt och snyggt ut nu när sadeln hänger på sadelhängaren =)
Smörjde även tränsena, dem 2 jag använder mest och så fick skorna och stövlarna sig en omgång också. Martina kom också och frågade om jag kunde smörja hennes sadel för en hundring, och såklart kan jag göra det och speciellt när man får betalt. Fixar det i veckan!

Frågan är?

2010-08-01 klockan 13:36:25

Jobbat har jag gjort och har slutat för dagen, skönt! Är nu i stallet och är lite sugen på att rida en sväng till Rånäs, blir som en liten långritt. Skulle vara lite mysigt med ridsällskap också, men har inga problem att rida själv heller. Får se vilket humör Kryssan är på idag, igår var hon crazy!!!


RSS 2.0