Lördag - Arbetsdag...

2010-02-28 klockan 00:21:40


Som rubriken säger så var det arbetsdag idag igen och klockan ringde 6.10 i morse och det var bara att gå upp även om kroppen verkligen skrek nej till att kliva ur sängen.
Påklädd och utanför dörren så märker jag att det regnar ute, ena stunden snöar det hela tiden och sedan nästa stund verkar det små regna hela tiden.
Väl på jobbet så gick allting bra under dagen, som en vanlig arbestdag brukar se ut ungefär... Morgonarbetet flöt på och vi blev ganska så fort färdiga utan att behöva stressa, alltid skönt när det bara flyter på och rätt som det är så är man färdig med arbetet på morgonen och det är bara att börja med nästa moment.
Det tråkiga idag på jobbet var att det inträffade ett dödsfall igår på den avdelningen där jag jobbade idag, och bårbilen kom och hämtade denna person idag. Så var in en sväng till 32:an för att säga farväl till denna :'(
R.I.P (F)

Dagen försvann sedan och arbetsdagen var nästan slut och en boende var ivrig på larmet så man sprang till henne en gång i kvarten. Men sista gången jag var in innan jag skulle gå hem så var hon bara för härligt och skojade en massa, tyckte att vi i personalen behövde skratta lite. Och hon var bara för go, tänk om hon mer eller mindre var så varje dag istället för hennes halvdåliga dagar...
Var väl inget större att berätta om arbetsdagen, finns ju en massa men onödigt och säkert ointressant att skriva det här just nu.
Förresten, bårkillen var snygg ;)
Men kommer nog dock inte se honom igen heller så det är lugnt, bara att radera och glömma igen.

Efter jobbet så var det bara att bege sig till stallet där det var lite hästar som väntade på en att man skulle komma och bry sig lite om dem. Hade Kryssan och Prezident på schemat idag och då gällde det ridning, Ozzy är ju mer eller mitt ansvar just nu så kollade honom lite i hagen och gosade en stund med honom. Han mådde fint idag =)
Som sagt så hade jag 2 hästar att rida men stod lika fundersam idag om jag skulle rida båda var försig eller en + handhäst. Eftersom klockan var rätt mycket och skulle bli mycket om jag red båda hästar var försig så blev det så att jag red Prezident och så hade jag Kryssan som handhäst idag och så blev det en travrunda till Kvarnbol idag i mörkret och i snöovädret. Det snöade så jäkla mycket och kunde inte titta framåt för då fick jag bara en massa snö i ögonen vilket inte alls var skönt.
Hästarna travade på och det gick kanon idag, Prezident var mjuk och fin men tråkigt nog något seg då och inte lika framåt. Men jag är iaf nöjd för dagens ritt och så är det så kul att sitta bredvid och se Kryssan springa bredvid mig, hon är så fin så <3
Blöta tillbaka till stallet igen så var det bara att pyssla en hel del med hästarna, lite småjobbigt när man kommer tillbaka efter turen med 2 hästar då båda är ivriga och vill få av sig allting. Och eftersom det var en plats upptagen på stallgången fick Prezident gå in i boxen så länge och då ville han ju bara rulla sig i torven så jag fick vara snabb för att ta av honom sadel och grejer innan han rullade sig. När grejerna var av så rullade han så nöjt så =)
Fixade sedan i stallet och gav hästarna mat och sopade och sedan så var det mer eller mindre färdigt för att åka hem.
Och väl i bilen påväg hem så kommer jag i backen ner vid Ekeby gård, och då ser jag världens mur över hela  vägen med snö !!! Då är det snö från taket som ramlat av från taket och lagt sig över hela vägen så det gick verkligen inte att komma förbi och speciellt inte med min låga bil. Så det var bara att backa och så fick man åka till Rimbo och sedan hem, vilket var väldigt irriterande då man kunde komma hem fortare på den andra vägen + att bensinen är så jävla dyr idag !!! * Morr *
Väl hemma efter att ha fått åka en längre tur med bilen och den var riktigt uppvärmd då, så var det lugna puckar hemma hela kvällen. Så skönt så att bara koppla av efter en arbetsdag + att man är ledig imorgon Söndag.

Köpte en skraplott igår som jag väntade med till idag för att skrapa, men var det vinst på den då ?! Hallå, vad tror du ?! Nitlott hela jävla tiden, har verkligen inte tur i spel och inte tur i kärlek... Vad har jag då tur i då, att misslyckas ??? Surt...

Och jag kan väl tala om nu vad jag hade för liten hemlis tidigare i veckan, dem flesta vet väl redan om det nu kanske men kan ju skriva lite om det.
I Torsdags när jag jobbade så ringde BW till mig och vi pratade lite, och hon frågade då om jag var intresserad av lite mera extrajobb. Och det är väl alltid klart att man är intresserad av det om man nu kan klara av jobbet så att säga...
Då visade det sig att Pytt som äger Rånäs stall ska iväg på kurs under v. 10 - 11 och hennes trogna medhjälpare ramlade av hästen och bröt dessvärre ena benet och sitter nu med gips och kan inte alls hjälpa till under tiden Pytt är borta. Så då frågade BW mig om jag var villig och intresserad att hjälpa till under tiden hon är borta, handlar om morgonfodring, utsläpp, mockning, insläpp och kvällsfodring vad jag vet just nu i dagens läge.
Och BW hade då rekommenderat mig till Pytt att jag var en trogen och bra person att ställa upp på detta, tack så mycket underbara BW <3 Tack för dem fina orden !!!
Så jag skulle då höra av mig till Pytt så fort jag kunde, och detta jobb kunde leda till mera jobb i sommar och så vidare. Och får man alltid in en fot och visar sitt rätta jag så är det ju alltid positivt !
Så ringde på Fredagen efter jobbet men fick då inget svar, skickade sms till henne att jag hade ringt men inte fått något svar och hon kunde nå mig på mitt mobilnummer. Senare på Fredagskvällen så ringer mobilen och det är Pytt som ringde och vi pratade om det som gällde...
Berättade att jag var intresserad och så vidare, och det slutade med att jag fick jobbet under dessa 2 veckor och att jag ska dit den 4:e Mars för att gå med Pytt under dagen för att lära mig lite hästar och lite av deras rutiner. Och det känns väldigt skönt så man vet lite innan man ska börja där och vara där i 2 veckor.
Har ju redan några dagar under dessa veckor som jag redan har planerat jobb, men det löser sig ändå.
Känner mig riktigt glad för allting som handlar om detta just nu för det är ju som sagt en fot in i detta yrke också och man har chans till mera jobb där. Så det ser ju positivt ut än så länge iaf, bara hoppas dem är nöjda med mig också under tiden jag varit där.
Är dock lite orolig för mitt knä att man orkar med allting, stalljobb, mitt jobb och sedan mina hästar. Blir 2 intensiva veckor framför mig just nu, så vill ni träffa mig så boka tid ;)
Så på ett sätt så hoppas jag att jag inte får operation under den här tiden eftersom det är rätt mycket då och jag får ju inte jobba på en vecka efter denna operation heller. Så jag kan opereras senare !
Men nu vet ni det iaf, så på jobbfronten ser det relativt bra ut vilket känns väldigt skönt =) Nu ska man bara palla själv också...

Puss & Kram från Pucko

Fredag - Kort inlägg...

2010-02-26 klockan 23:41:47


Orkar inte blogga idag, men slänger ihop lite nödvändig information från dagen.

Jobbade mellan 6.45 - 13.15 idag på Rubinen, och arbetspasset gick bra och det var så lugnt så under dagen. Lite orolig vid lunchtid, lugnade dock ner sig tillslut och sedan var det frid och fröjd igen.
Fick även en massa arbetspass i både Mars och April, men har inte bokat det stenhårt än då jag inte vet när operationen blir av än. Så passena hänger väl lite löst just nu, men kan jag jobba dem så gör jag absolut det.
Efter jobbet så blev det en kort sväng på Rimbo, inköpte lite smått och gott till mig själv.
Åkte sedan vidare till stallet där det blev full rulle på mig, ingen insperation eller ork för att rida så red jag första hästen och tänkte rida den andra + ha handhäst med mig. Det slutade med att jag red alla hästarna försig, fick värsta orken och suget och allt efter jag red första hästen.
Så idag så red man Cikita, Kryssan och Prezident, hjälpte även till med insläppet och fixade lite i stallet.
Var ju en massa mildare grader idag så idag visade även temperaturmätaren på plusgrader, vilket betydde då att det började töa ute. Och det töade verkligen och frågan är var allt vatten ska ta vägen av all denna snö ???
Var även snöras från stallet idag, vilket inte alls var kul och läskigt som fan. Man vet ju aldrig när det släpper och om man står i vägen.
Som tur var så var inte hästarna på lösdriften vid vattnet när snön från stallet ramlade ner i hagen, tänk om en häst varit där och inte flyttat på sig. Usch...

Fick även reda på en bra sak idag, återkommer med det i morgondagens inlägg då jag kanske är mera sugen på att blogga. Blir roligare då...
Kvällen som har sprungit iväg ikväll har varit lugn hemma i lägenheten, längtar till egen lägenhet och vill bo själv. Men en dröm än så länge =/

Inget bra alls...

Puss & Kram från Pucko

Fri ???

2010-02-26 klockan 23:26:52


Jag vill känna mig fri...
Släpp mig fri !!!

När ska jag få bli fri från detta fångeskap ???

Godnatt !!!

2010-02-26 klockan 00:38:00


Dags att säga godnatt till folket, sov gott och dröm sött !!!

Godnattkramar från Pucko

Lön =)

2010-02-26 klockan 00:36:25


Då har man fått lön för Januari månadens arbete, vilket känns väldigt skönt och positivt just nu.
Pengar är alltid välbehöverligt och går alltid att göra av med på ett eller annat sätt.
Och lönen kom för några minuter sedan och jag har redan betalt dem räkningarna jag hade och visste om som skulle betalas nu, så nu är det gjort och en liten tyngd på axlarna försvann.
Kan man klara sig i några veckor igen då och rätt nöjd med månadens lön, den växer =)

Puss & Kram från Pucko whit a little smile on my lips ;)

Torsdag & 200 st inlägg...

2010-02-25 klockan 23:18:21


Detta blir bloggens inlägg av nummer 200, så fort det går att komma upp i såna siffror. Tänkte när jag startade bloggen att det kommer ju ta flera år innan man kommer få så många inlägg, men det bara växer och växer. Jag har ju alltid massor att skriva om och det är mycket som jag inte ens skriver här, tänk om jag hade gjort det vad många och långa inlägg det skulle bli då. Och så antar jag att det inte är någon som orkar läsa alla dessa inlägg då, så då får det bli som det blir.
Tror jag har fått bloggnojja nu, då jag verkligen känner att jag måste blogga varje dag. Fast samtidigt så verkar det som att jag har fått nojja på det mesta...
Försöker få ihop ett litet blogginlägg om dagen innan det är dags att försöka sova för denna natt, dags för jobb imorgon igen kl 6.45.

När jag kollar mig i spegeln på morgonen nu dem senaste dagarna så har min morgonfrisyr sett helt förjävlig ut och jag förstår inte varför heller. Ser ju ut som man har, jag vet inte vad...
Men detta tyder ju på att Puckot inte sover lugnt och tryggt just nu, utan sover oroligt och drömmer en massa konstiga drömmar. Vilket jag inte direkt känner av eller kommer ihåg när jag vaknar på morgonen, men ser det på mig själv. Man ser ju just nu ut som ett lik...
Men inatt vet jag att jag drömde en massa skit och oroligt som fan, har något svagt minne av det iaf och det kan ju förklara varför man ser ut som man gör i båda ansikte och i håret.
Bara att försöka fixa till frisyren innan man skulle åka för dagen, så nöjd med min frisyr men dock inte på morgonen när håret står åt alla håll och kanter. Och då menar jag verkligen det för luggen pekar mera uppåt och åt sidorna än att ligga neråt * Suck *
Trodde jag inte hade fler bokade besök hos sjukgymnasten när jag var där i Tisdags så vi bokade ett nytt besök på Onsdagen nästa vecka. Men när jag kollar i min kalender så ser jag att jag skulle till sjukgymnasten idag, så det var ju bra det ju. För då kunde jag prata med henne och berätta hur det gick inne på kliniken och vad som kommer hända nu, hon blev också glad att dem äntligen fattade att jag behövde och ville göra en titthålsoperation. Så härlig min sjukgymnast så man blir så glad när man pratar med henne =)
Får se om vi gör några förändringar i mitt träningsschema då jag måste träna lårmuskeln innan operationen, men gjorde iaf mitt vanliga program idag.
Och idag har inte varit någon bra dag för mitt knä, haft så förbannat ont så jag nästan inte vet vad jag ska göra eller ta vägen. Funderade på att skita i att rida idag, men har ju lika ont som om jag rider eller inte rider så det spelade ingen större roll. Och på jobbet så hade jag Back on Track - skyddet på och försökte ta mig fram och klara av dessa 4 timmar jag jobbade.

Och efter sjukgymnasten så åkte jag till stallet och red Kryssan som jag tänkte låta bli att göra idag pga smärtan, men som sagt så red jag ändå. Och det var Kryssan väldigt glad för då hon var en riktig Piggelin idag, och kunde absolut inte stå stilla 1 minut. Så skönt och kul att hon är så pigg, det är positivt =)
Och idag hade jag bara 1 häst att rida och det kändes lite konstigt faktiskt, som om man hade glömt någon häst. Det var bara Kryssan att rida idag då Cikita fick ompyssling av Vickan och Prezident så kom Veronica idag. Så då var det bara Ozzy kvar, men honom rider jag ju inte utan bara tar hand om honom och kollar honom varje dag så han mår bra och inte har några skador.
Mockade och fixade sedan lite i stallet, och pratade även med Mirja då hon var där. Så nu vet jag hur läget ligger till just nu...
Var till och med lite duktig idag och putsade mina träns med lite läderbalsam, så snyggt det blir när dem är nyputsade. De ser nästan ut som nya och dem ser mycket roligare ut då, tänkte ta en dag sen i vår och smörja alla lädersaker riktigt ordentligt då det verkligen behövs nu.
Efter att försökt att få tiden att gå för att få klockan att bli 16 då man började jobba, så lyckades jag inte så var färdig i stallet vid 14.30. Så istället för att sitta där och häcka eller åka hem för att vända så åkte jag ner till jobbet och satt i personalrummet och gjorde lite nytta och andades några minuter.

Och väl i soffan på jobbet så käkade jag ett äpple och det var riktigt gott och länge sedan man käkade, tål inte riktigt äpplen så äter det inte så ofta =(
Chefen kom också förbi och jag fick en hel del jobbpass i Mars, vilket man tackar för men samtidigt som man vill ha en massa jobb planerat så vill man inte ha det då jag inte vet när jag får tid för operation. Men det löser sig nog när tiden är inne och datum är bestämt, vilket chefen också ville veta då jag inte får jobba på ca 1 vecka så måste hon ju också veta det.
Så jag hoppas ju att jag får jobba alla mina pass jag har inbokat nu och att operationen sker senare, kan ju alltid hålla tummen för det och så visar det sig.
Började sedan jobba kl 16, och dagens arbetspass gick rätt så bra faktiskt även fast jag hade så j*vla ont. Men bara bita ihop och jobba vidare, vilket är det jag gör då alla tycker jag är så duktig och jobbar fast jag har så ont. Men vad ska man göra då, inte direkt att pengarna kommer på kontot om man ber om det sådär. Så måste jobba även om det är jobbigt och gör ont.
Under kvällen så ringde BW till mig och vi pratade lite, och hon hade en spännande och intressant sak att berätta för mig vilket jag blev väldigt glad över =)
Och tack underbara BW för dessa ord <3
Tänker inte tala om just nu vad det handlar om, utan det får vänta lite så det blir lite mera spänning för er och ni blir lite mer nyfikna * Ler *
Men jag hoppas verkligen och att det går att lösa det med...

" Den som väntar på något gott väntar inte för länge ".

Puss & Kram från Pucko

Händer ?!

2010-02-25 klockan 01:14:23


Vad är det som händer med mig ??!

Onsdag forts...

2010-02-24 klockan 23:02:13


Inget större ovanligt har hänt under denna Onsdag, förutom att jag har varit lite nyttig och inte suttit på mitt feta arsle halva dagen som det lätt blivit nu senaste dagarna.
Men tappat insperationen en aning, saker som saknas i mitt liv och även orken och lusten försvann med allting. Sedan har kylan dem senaste dagarna gjort en lat och bekväm då man bara vill vara inne i värmen.
Idag var det iaf lite ändring på det då jag var i stallet från ca kl 14 till 19, och hann med en hel del i stallet idag också. Fick även lite fin besök i stallet idag när Linn var förbi en sväng, jag kom lite försent för att träffa henne en längre stund. Tråkigt nog men kommer snart träffa henne igen =)
Red ut en sväng på Kryssan idag som bokstavligt är en Piggelin nu, hon var mer eller mindre galen idag och hon har verkligen vaknat nu och blivit den riktiga Kryssan. Galen som hoppar och studsar på stället, kastar och skakar med huvudet och försöker ställa sig på bakbenen, min piggelin <3
Fick mig ett gott skratt åt henne när hon höll på att fjanta sig på åkern hemåt till stallet, hade tänkt ta en galopp med henne men hon fjanta bara runt och ingen kontroll alls för att kunna gå i galopp. Vet inte riktigt vad hon höll på med idag, kom iaf tillbaka oskadda efter en härlig ridtur i solen =)
Kryssan fick sedan gå ut i lilla hagen vid stallet där hon pulsade runt i snön och hittade en massa hö under snön, så när hon tittade upp så var hon alldeles vit i halva ansiktet. Hon är så himla söt, halva ansiktet fullt med snö slickar hon sig nöjt runt munnen <3
Red sedan ut en sväng på Prezident idag också då jag hade hand om honom, always Onsdagar. Och han hade stått i 2 dagar så han var en aningens framåt han med idag, men saknade dock energin och trycket i bakdelen tråkigt nog när han gick på så bra framåt. Annars så var ridturen väldigt lugn och när Prezident väl slappnade av och sänkte huvudet så jobbade han riktigt fint och det var riktigt behagligt att rida honom =)
Idag var det inte Prezident som såg en massa spöken, utan det var Kryssan som skuggade och tvärnitade för det mesta * Suck *
Efter ridningen av 2 hästar så var det stallarbetet kvar, mockade och gjorde boxen färdigt till Prezident och gjorde sedan samma sak i Martinas box som jag tänkte låna över natten till Kryssan. Har nu gått några dagar då Kryssan varit ute så inatt får hon stå inne igen, och hon behöver nog det igen då hon är väldigt lös i magen igen. Konstigt när hon bara har fått äta hösilage i några dagar nu, tycker hon ska bli något bättre då men inte det inte.
Det värdelösa just nu med torv eller torvmix är att den fryser så förbannat så allting är stenhårt i boxen och det känns inte så snällt mot hästen att ställa in den på den hårda torven. Men vad ska man göra då om man inte har något annat att lägga in till hästen !? Men dem klarar sig nog bättre än vad man tror, hönsmamma like always !!!
När boxarna var färdiga så fick Prezident gå hem till sig och jag hämtade in min snötäckta mule som fick komma in för natten.
Hade sedan insläppet av dem andra hästarna i stallet så tog även in Rocky, Boris och Donovan. Och insläppet gick kanon i månskenet...

Oj, glömde nästan skriva att jag gjorde ett litet " fotojobb " idag åt min bror. Han hörde av sig och frågade om jag kunde hämta hans kamera och sedan komma ner till hans jobb för att fota lite där. Glad av att han frågade så gjorde jag ju självklart det, blev tyvärr inte så mycket bilder då kameran sa till mig att byta batteri. Med andra ord så var han tvungen att ladda batterierna då dem hade tagit slut. Men fick iaf lite fina bilder på Rånäs Gård från dagen med solsken.
Är lite roligare att fota med en bättre kamera för det blir lite bättre resultat, vilket är roligare att fota då när man vet att det inte blir bara skit eller att någon bild blir bra och resten får man försöka redigera så dem blir bra. Vill också ha en bättre kamera, Nikon, men just nu finns det inte en krona för en sådan rolig sak, så det får vänta som det mesta just nu...

Blev en sväng ner till Ica på kvällskvisten och så shoppade jag lite överlevnadsgrejer, måste kanske ha något att äta när man bor i lägenheten. Man kan inte leva på morötter och dipp resten av tiden här, blir tråkigt i längden skulle jag tro.
Så nu finns det lite som fyller ut kylskåpet och som även kan fylla min mage vid tillfällen då man är hungrig eller måste äta något är väl mera korrekt.
Så middagen bestod av Potatis och purjosoppa + 2 st mackor med marmelad, vilket smakade kanon idag.

Postade brev idag...
Skrev igen...
Postar imorgon...

Puss & Kram från Pucko

Hårstrå...

2010-02-24 klockan 22:07:10


Ett hårstrå... Hittade precis ett hårstrå i min marmelad från burken...
Vem äger det ???

Scary...

Onsdag - Morgon...

2010-02-24 klockan 11:57:44


Godmorgon Sverige !!!
Eller godförmiddag kanske är rättare sagt nu när klockan är så mycket som 11.44 här, gick faktiskt upp tidigare men fastnade en stund framför dumburken i vanlig ordning.
Ibland så förstår jag inte på mig själv, eller vem jag är. Min kropp, hjärta och min själ jobbar inte tillsammans och alla vill gå åt varsitt håll, väldigt lätt när man har bestämt sig för en sak och så säger kroppen en sak och själen en annan. Vad ska man lyssna på då och vad ska man göra ???
Ställde mig nervöst på vågen både igår och idag, och det var fan det dummaste man har gjort dem närmsta dagarna. Men idag visade vågen iaf några siffror mindre än igår, och nu vill jag fortsätta i det hållet. Alltså neråt !!!

Solen skiner idag * Jippie *
Broder frågade om jag kunde komma ner och fota lite på hans jobb, så ska väl ta på mig lite kläder och göra lite nytta då och göra honom glad och fixa lite fina bilder i det härliga vädret.
Frågan är bara hur kallt det är ute, när man är inne och kollar ut genom fönstret så tycker man att det ser varmt ut ute. Men när man väl kommer ut så tror man inte riktigt på att det var så varmt som det såg ut genom fönstret.
Ska sedan bli en tripp till stallet där det väntas hästar på att bli ompysslade idag, idag ska det pysslas om och mysas ordentligt med dem fyrbenta djuren <3

Ska köpa frimärke också och skicka iväg ett brev...

Puss & Kram från Pucko

Blomma (F)

2010-02-24 klockan 00:35:34


Skickar en blomma till dig... <3


Tisdag - Knädag...

2010-02-24 klockan 00:30:48


Jag hatar verkligen att åka buss, speciellt på vintern för man vet inte alls var man har bussen då man åker med den och man vet aldrig när olyckan är framme.
Åkte buss idag till min stora förvåning då jag inte vågade chansa att köra min egna bil idag när det var snorhalt på vägarna. Och det kom jag på när jag kom ner till Rimbo att jag skulle ha planerat att åka bussen istället för att ta bilen, men kanske lite sent att komma på det då.
Vid besöket hos sjukgymnasten vid 11 - tiden så gjorde jag ju som vanligt min sjukgymnastik och pratade en massa med min sjukgymnast Helén, mysig stund och rolig.
Inte alla gånger alla står på en balansplatta på ett ben och kastar en boll till sjukgymnasten några meter ifrån en, slå det om ni kan !!! Har ni något att träna på ;)
Helén sa även att hon förbjöd mig att ta bilen till Stockholm att jag skulle ta bussen istället, vilket blev lite snabbt inpå och snabbt beslutat.
Kollade bussarna och då gick det en buss 12.15 och då skulle jag hinna in till Stockholm och även ha massa tid innan besöket på kliniken. Problemet var att jag redan hade tankat 300 kr i min bil och hade bara en hundrig kvar, så jag hade inte råd att köpa en bussremsa. Så fick då tanka på mobilen och sedan köpa bussbiljetter genom mobilen, smsbiljett heter det lite finare. Som förövrigt kostade 45 kr dit och sedan 45 kr hem, så det blev ingen Donken middag idag som jag hade tänkt om jag hade åkt bil. Taskigt läge, får ta det på Fredag kanske när jag ska till Norrtälje för att besöka Linn.

Besöket på kliniken slutade rätt okej, jag kom dit jag ville iaf med dagens besök vilket känns som en lättnad men samtidigt lite småjobbig...
Hjalmar som läkaren hette blev lite förvånad när jag var så snabbt tillbaka till dem igen, var bara 3 veckor sedan jag var där på första besöket. Jag förklarade och berättade vad som hade hänt och varför jag var där igen, och han pratade på en stund ungefär som att det inte var någon fara utan bara att köra på igen.
Men fick lägga mig på britsen så fick han känna, klämma, vrida, vända och böja på knät igen. Han berättade då att jag var överrörlig i knäna, men det kändes värre i det sjuka benet och konstigare där. Som att något var löst och det gjorde förbannat ont som vanligt när dem vrider och vänder på det...
Även denna gång så kom en till läkare in för att känna, klämma och böja på mitt knä och han berättade lite saker. Tillslut så frågade han mig vad jag tyckte och kände om det här, sa då att jag gärna vill veta vad felet är och även om man gör en titthålsoperation och den inte visar något då vet man det och så får man gilla läget för då har man gjort allt man kan. Men när man försöker att inte göra saker som kan bevisa att det kan vara ett fel på knät tycker jag är fel.
Så det slutade med att dem gick med på att göra en titthålsoperation på mitt knä, och under det tillfället så kommer jag även få narkos. Dem brukar vanligast ge lokalbedövning eller narkos vid svårare fall, och dem sa att lokalbedövning var för milt för mig och min smärta så jag kommer få sövas då. Och själva operationstillfället tar ca 15 minuter sa Hjalmar, och sedan så får man vakna, ta en kaffe och sedan åka hem sa han. Får väl se om man mår bra efter narkosen då, vissa gör ju inte det... Och jag vet ju inte hur jag reagerar på det eftersom jag aldrig har testat det, men samtidigt så blir det så liten stund så det kanske inte gör så mycket !?
Det märks då helt enkelt !!!
Fick sedan fylla i en hälsodeklaration och sedan fick jag gå hem och så får jag vänta på kallelse som kommer i brevlådan framöver.
Spännande, men känner mig redan nervös =( Jag och sjukhus går inte ihop som sagt !!!

Tur hade jag med bussen hem också, dem gick varje halvtimme då jag skulle hem så behövde inte vänta så länge ute i kylan heller för att bussen skulle komma.
Och som sagt så hatar jag att åka buss på vintern, och det blev ju inte bättre för att dem körde som idioter och hela bakkärran bara svajade för att det var så halt. Så jävla läskigt =(
Det gjorde ju att man blev ännu mera rädd för att åka buss på vintern, och det kändes också så fel och konstigt att åka buss när man har bil. Men gillar att åka buss också, men gör inte det nu när man har bil men idag fick det bli ett litet undantag lite snabbt och hastigt bestämt. Men det löste sig det med, och bilen stod kvar i Rimbo.

Var även en sväng till stallet och det blev en redan på förmiddagen innan kl 11 då man skulle till sjukgymnasten, då stod hästarna nere på vallen och jag tänkte inte pulsa i snön där för att kolla hästarna ordentligt. Såg att alla stod upp, gick på alla benen, täckena satt på plats och inget verkade konstigt. Så kändes som jag kunde lämna dem utan att behöva vara superorolig då.
Efter turen till Stockholm och på väg hem så svängde jag förbi stallet igen för att kolla hästarna igen, och då stod dem längre upp så då kunde jag kolla dem lite bättre. Rättade till Cikitas hals som hon får ha nu då hon frös i Lördags, den hade vikt sig lite fel. Ozzy hade även fått ett sår på frambenet och det hade blödit lite, men kan inte göra så mycket åt det nu än att tvätta det med vatten. Så det var ingen fara med honom, lika glad och nyfiken som alla andra dagar.
Kryssan stod vid sin lilla gran och filosoferade, var och gosade och pussade lite på henne <3 Kollade av hennes ben som det inte var någon fara med idag heller, peppar peppar...
Kollade även på Phila efter ägarens förfrågan, och hon mådde bra hon också och var som vanligt väldigt pigg.
Pratade även med Veronica och BW som var nere i stallet, vi hjälptes åt att hacka bort isen vid stalldörrarna... Att människor tycker det är så svårt att sopa bort snön utanför dörren så man slipper få alla dessa lager med skit och snö som blir till is. Det är knappt man kommer in i stallet längre för isen bara växer och växer.
Nu har vi tagit bort så det går att öppna utan problem, skulle bli väldigt tacksam om alla hjälps åt att hålla undan snö och skit så man slipper detta problem framöver under vintern.

Lika tråkig som vanligt så åkte jag hemåt till lägenheten och satt här hela kvällen och laddade in en massa bilder på Bilddagboken.se. Gå in och kolla ni som inte redan har gjort det, MrsOzzie heter jag där.
Lugn kväll med en del skrivande...

Puss & Kram från Pucko

Känsla...

2010-02-23 klockan 02:11:13


Tomt...

Måndag forts...

2010-02-22 klockan 22:08:15


Måndag forts...

Under kvällen så blev det ett besök hos mammsen min för lite intag av middag, vilket kanske inte var fel...
Aptiten har försvunnit och man är inte alls hungrig längre så man får väl försöka äta så gott det går tills den kommer tillbaka igen. Försöker så gott jag kan varje dag...
Har ju lite att ta på just nu så det är väl ingen större fara...
Blev iaf någon typ av gryta med köttfärs till middag hemma hos mamma idag och så var det makaroner och så käkade vi vitlöksbaugetter till också. Gott var det men det tråkiga var att baugetten doftade massor av vitlök men smakade dessvärre inge vitlök alls =(
Så mätt i magen blev man idag och har då fått i sig lite i magen också, blev sedan kaffe med biskvi till efterrätt.
Massa snack blir det ju som vanligt och det är alltid lika roligt att prata med dem, det finns alltid så mycket att prata om jämt och ibland undrar man ju vad man får allt ifrån...
Pratade även med Christian om att bränna en dvd till mig, så Carro lånar du ut dvd:n till mig någon dag bara så jag kan bränna av den ???

Och nu sitter jag här, skriver lite här och lite där. Och det känns så tomt just nu, det är något som saknas som brukar finnas där som nu inte finns där för stunden...
Nu gäller duschen och sedan så ska det redigeras lite bilder för att sedan lägga upp dem på Bilddagboken.se.

Puss & Kram från Pucko

Borta...

2010-02-22 klockan 16:46:37

Borta...
Inte här...
Finns inte...
Inte där...
Tomt...
Saknar...

Njuta =)

2010-02-22 klockan 16:41:46


Är inte bara jag som njuter av solen, Kryssan njuter också <3


Måndag...

2010-02-22 klockan 14:01:44


Det är underbart, solen skiner idag men man luras av solens sken för ute är det så jävla kallt så efter några minuter utomhus så känner man inte sin näsa eller tår för det är så isande kallt.
Det är hemskt och olidligt !!!
Men ganska så skönt att sitta inomhus nu och kolla ut genom fönstret, för det är riktigt mysigt att se solen skina och all den vita snön.
Den lilla glädje man fick på morgonen när man vaknade av att solen lyste in genom fönstret, det gjorde en lite piggare. För pigg vet jag inte om jag varit någon gång under alla tillfällena jag vaknade, somna, vakna, somna, vakna hela tiden under dem få timmarna jag låg i sängen. Fick ro att lägga mig i sängen vid 04 - tiden och kollade på klockan en sista gång vid 04.22, somnade där efter men som sagt vaknade till och från.
Brukar inte vakna av sms annars men denna morgon så vaknade jag av minsta lilla ljud, inte så trygg just nu där jag sover. Men väldigt skönt att vara här där jag är, även om det är en hel del jobbiga saker inblandade också...
Känns som tiden går så sakta just nu, annars så går tiden så fort och man hinner inte med ett skit. Men nu sitter man nästan och rullar tummarna för att det inte händer något eller att klockan inte går fortare, men njuter såklart av det så man slipper känna sig så stressad hela tiden.

Gick upp ur sängen vid ca 10.30 idag och gjorde mig klar för att gå utanför dörren, hade fått förfrågan om jag kunde gå ut med mammas hund idag då hon inte kan vara på hunddagiset under tiden hon löper. Så hon får vara hemma då men behövde lite promenad under dagen, så det blev en kort morgonpromenad för både henne och mig. Supermysigt väder så man ville ju bara gå en längre runda, men det gick inte för det var ju så kallt så man pallade inte att gå mera. Och smarta jag som aldrig lär mig att jag har nervskador i ansiktet, och måste täcka ansiktet med halsduk såna dagar som denna. Men gör jag det då, nej jävla smart Pucko !!!
Och när jag väl var ute redan i kylan så passade jag även på att åka ner till stallet för att kolla till Kryssan, hade ju varit mysigt att rida idag i solen men tänkte efter och kände kylan och beslutade mig för att inte rida. Är inte bra att rida i denna kyla och det är inte så speciellt mysigt heller =(
Så efter man hade lämnat in hunden i värmen och kollat posten, hade tråkigt nog fått en räkning från Telia och det suger verkligen att behöva betala dem när man inte kan använda skiten som man hade valt från början...
Då var det dags att ta den frusna bilen för att åka ner till stallet, bilen var inte så glad för att starta idag men den hoppade igång som tur var. Tycker synd om min bil som får stå ute i kylan =(

Väl i stallet så var det ju inte varmare, men hittade en underbart mysig plats där jag tillbringade några minuter för att koppla av. Precis utanför stalldörren så sken solen mot väggen, vindstilla var det och man kände verkligen hur solen värmde. Där fastnade jag några minuter och njöt verkligen av den lugna och mysiga stunden för mig själv i solens sken.
Och som sagt så fick hästarna en vilodag idag igen då det var för kallt för att rida, tänker inte frysa ihjäl på kuppen heller. Tänkte ta in Kryssan för att ta på henne ett täcke till, när jag kom till hagen så ser jag henne liggandes borta vid träden. Lite smått panik fick man men hon vände på huvudet och kollade glatt på mig, studerade henne lite och inget koll på magen så kunde nog utesluta kolik denna gång. Kan ju faktiskt ligga ner för att sova lite också, och hon låg ner för att vila lite och för att njuta av solen. Hon var grymt söt och jag fick en del bilder på henne och jag fick till och med komma fram och sitta vid henne och gosa lite <3 * Tårögd *
Denna lilla stund värmde så otroligt mycket i hjärtat och jag ville inte förflytta mig därifrån, utan ville sitta där med henne flera timmar <3 Kryssan reste på sig tillslut och så gosade vi mera, hon var en riktig goshäst idag <3
Kanske kände på sig att jag inte mådde så bra och var rätt ledsen...
Massa mys i hagen blev det för när jag tog på henne grimman för att ta in henne i stallet lite fort så ville hon inte gå och hon ville verkligen stå kvar i solen för att njuta.
Tänkte inte bråka med henne och hon var riktigt varm och go under täcket så då fick hon vara kvar ute och mysa, gick till vagnen för att hämta ett äpple till henne och så gick jag tillbaka igen till hagen men gick på utsidan då. Gick till hörnet där jag traskade ut i snön och missdömde helt så försvann i snön med ena benet och det smällde till i det sjuka benet också, typiskt men ska ju in till kliniken imorgon ju så får se vad det slutar med...
Kryssan blev väldigt nöjd och glad för det äpplet och hade även en morot som Kryssan och Cikita fick dela på, sötnosarna <3

Sedan stapplandes gick jag till bilen då hela skorna var fulla med snö och kylde ner fötterna på några sekunder så det verkligen gjorde ont i fötterna, någon dag kommer jag verkligen förfrysa mina fötter.
Och för en gångs skull så var man hemma igen innan det blev mörkt ute, det var veckor sedan och det kändes nästan konstigt och som man hade glömt något idag att komma hem så tidigt.
Men det ville jag ju själv så därför gjorde jag ju så jag kom hem tidigt även om det kändes konstigt.
Hemma i lägenheten igen så började jag blogga + smuttade på en varm oboy, inte något av det jag fick av Linn utan en vanlig oboy med vatten. Så man skulle få upp värmen igen, men det positiva i denna lägenhet är att det är golvvärme vilket gör väldigt mycket när man fryser om fötterna.
Efter en stund ringde telefonen och jag fick erbjudan av Carro att komma över till henne och fika lite, hon hade bakat chokladmuffins och fixade kaffe. Så gick över på en fika hos henne och smakade på hennes otroligt goda och kladdiga muffins =) Skulle nog ha stått lite längre i ugnen så dem var lite kladdiga, men det gjorde ingenting det för det slank ner i magen iaf.
Blev dock inte så lång fikastund... * Sorry *


Ensamhet...

2010-02-22 klockan 01:53:57


Vill vara och leva i ensamhet, men vill inte känna ensamheten...


Uppdatering !!!

2010-02-22 klockan 01:30:31


Uppdatering på Fredagen den 19:e Februari !!!

Söndag...

2010-02-22 klockan 00:06:49


Tro det eller ej, men själv så gick man inte ur sängen förrän kl 11.15 idag vilket var väldigt underbart även denna dag. Men vaknade dock till på morgonen och kollade vad klockan var, kändes som den skulle kunna vara typ 10 men när jag väl såg siffrorna på mobilen så var den 08.22. Det vanligaste problemet man får när man går upp tidigt under en period, då vaknar jag tidigt tillslut även om man får sova. Både bra och dåligt...
Vände mig nöjt om och somnade om, vilket var skönt men kanske dumt då när man vaknade till sådär så var man ganska pigg. När man väl vaknade vid 11 - tiden så var man ju skit seg och trött igen och man ville bara sova mera.

Dagen erbjöd mest kyla, snö och ett fruset Pucko och även en del bilåkning på det hala väglaget, och " The Black Pearl " halkade runt lite här och där. Dagen började med att Pärlan inte ville åka hemifrån, eller det ville den nog men den kom ingen vart... Fastnade i snön så den bara stod och spann, och samma sak i stallet igår =(
Så less på denna snö nu och kyla, vill kunna köra fort och ännu fortare !!! Mysigt att fegköra också och glida fram på vägarna, men så tråkigt i längden och gasfoten blir bara tyngre och tyngre. Vill komma fram idag !!!

Blev ett väldigt trevligt och mysigt besök i Norrtälje idag hos Linn, var ett tag sedan tyvärr då ekonomin inte är den bästa just nu. Men idag tog jag mig råd och det var nog det bästa som har hänt under veckan, skönt att få träffa dig igen och prata med någon som lyssnar och som förstår en...
Förresten, lycka till Linn med din nya hobby =)
Stannade till på Donken och köpte med muffins till henne så det blev en trevlig fika med kaffe och chokladmuffins och massa snack... =)
Var kvar hos Linn till ca 15.30, sedan var jag tvungen att åka tillbaka till Rimbo igen. Idag var det årsmöte på ridskolan och jag sa att jag skulle komma dit, så då var det bara att börja resan hemåt igen.
Kom faktiskt i tid till ridskolan också även fast jag var lite osäker på det eftersom väglaget inte var det roligaste att köra i idag eller alla andra dagar heller...
Mötet skulle vara i cafeterian kl 16, lokalen fylldes snabbt och vid en överblick så blev det för trångt så då fick dem hitta en lösning. Det blev då en trevlig kväll i ridhuset, eller inte speciellt inte när det inte är uppvärmt ridhus vilket det inte var. För lite kläder på sig och sitta still i ca 2 timmar, det kan ju bara sluta med att man fryser ihjäl. Och mina fötter mådde inte alls bra, fan så ont och obehagligt ont det gjorde i dem. Var ganska så rädd att jag skulle förfrysa dem idag, men tror jag klarade dem för nu när jag skriver så känner jag iaf att jag rör på tårna och att jag har fötterna på golvet.
Och en sak måste jag bara säga, jackan som jag hade på mig som förövrigt är ny och inköpt från en kompis. En vinterjacka av ett bättre märke från Dressman, vet inte märket men har kostat en del men köpte den för 300 kr. Och en bra jacka är det vill jag säga, för satt där i ridhuset med en t - shirt, en tjocktröja och denna jacka och frös inte så mycket under jackan. Så 5 st guldstjärnor till denna jacka, ett bra inköp =)
Stapplandes gick man ut till bilen efter mötet och så åkte man vidare till Ica för att köpa lite morötter, lever just nu på morötter och Fresh Island dip och ett glas cola...
Fick lite mera värme i kroppen av att gå på Ica, åkte sedan vidare till stallet för att kolla till hästarna som fick en vilodag idag. Hann inte rida på förmiddagen och hade absolut ingen lust att rida när jag kom vid 19 - tiden, var redan isbit, vad skulle man bli då av att rida och greja då ?!
Vilodag som sagt och kollade till dem i hagen och pussade lite på " mina " hästar <3

Var sedan hem en vända hos pappa och packade ihop lite saker för att klara sig en natt hemifrån, eller flera... Har nämligen fått tillåtelse av Linn att vara lite i hennes lägenhet under tiden hon är borta, vilket jag är väldigt glad och nöjd över att hon litar på mig och att jag får vara här. Behöver verkligen det...
Lite småjobbigt är det ju såklart, just ensamheten även om man vill vara helt själv. Och sedan så är det mitt ex gamla lägenhet så har ju bott här tidigare under en period, så det väcker ju en massa minnen och man får en massa flashback från den tiden här...
Skönt och jobbigt på samma gång att vara här...
Pappa trodde jag skulle bo här en månad nu, men vi får se... Måste ju fråga Linn först också...

Innan jag drog till lägenheten så var jag en sväng till min farmor och farfar och pratade lite med dem, fick reda på lite saker... Dels en väldigt tråkig och jobbig sak, och jag håller alla tummarna för att det går åt det bättre hållet... Vad ska vi annars göra ??? Hur kommer det att sluta ??? Kris...
Det blir aldrig nog och stopp för allt, det bara växer och växer... Blir även begravning igen den 5:e Mars, en månad efter den första begravningen.
Och vem är det som håller ögonen på mig ??? Bra jävla fråga, som jag inte skulle tacka nej till att få svar på !!!
Är så jävla less på detta nu och så fundersam, men får väl sitta hemma i min sandlåda för att bygga mitt sandslott och drömma mig bort...

Puss & Kram från Pucko

Hejdå =(

2010-02-21 klockan 03:55:27


Varför är det så svårt och tungt att alltid säga hej då ???
Tårarna rinner nedför kinden...

Snö...

2010-02-21 klockan 03:52:40


Fy fan säger jag bara för snö och vinter !!!
Nu har jag ledsnat totalt på detta värdelösa väder, så less på snö och man blir bara så deprimerad just nu när man tittar ut och när man väl är ute.
Lite solsken skulle absolut inte skada, utan tvärtom just nu.
Var snöstorm idag och dem varnade för klass 2 vindar, det var ett jävla väder. Men lika smart som man är så är man alltid ute i trafiken dem dagar när det är som värst med vädret och vägen.
För idag var det snorhalt och så var det hur mycket snö på vägarna, snön som hade drivit igen så på många ställen så var det bara ett körfält då det var bara en massa snö på andra sidan.
Och plogbilarna jobbade för fullt, men även om dem plogade så efter 5 minuter så var det lite mycket snö på vägen igen. Meningslöst att ploga egentligen, men vad ska dem göra om dem inte plogar så kommer inte dem andra fram som nu kanske verkligen måste komma fram.
Så läskigt att köra idag då det blåste så och blåsten tog tag i min bil, men var alltid beredd med ratten så kom fram och hem oskadd igen.
Även om jag sladdade en massa under bilkörningen så passade jag ju även på att besöka en parkering där det gick att leka lite mera, och det är ju alltid lika kul att leka lite ;)

Usch, säger jag bara för snö !!!

Puss & Kram från Pucko i snökaoset

Lördag...

2010-02-21 klockan 03:43:35


Lördag betyder ledig, speciellt idag så var jag ledig. Ledig från jobbet iaf var jag men hade då lite jobb i stallet att fixa, så helt ledig är man aldrig eftersom man har häst och måste kolla till den varje dag. Behöver ju inte rida alla dagar, men måste åka förbi och kolla till henne varje dag såklart så då är man ju inte ledig på samma sätt...
Denna Lördag betydde också lång sovmorgon, vilket var väldigt välbehövligt efter dessa veckor med morgonarbete. Så gick och la mig vid 03 - tiden igår och så vaknade jag till första gången vid 10.14 av att jag fick ett sms från en arbetskamrat, svarade och somnade om en stund. Vaknade sedan till och ville vända mig om för att somna om, men klockan tickar ju iväg så det var bättre att försöka vakna lite. Vilket inte är det lättaste alla gånger och speciellt inte när man inte har en klocka som verkligen väcker än. Försökte iaf vakna till liv och låg kvar i sängen för att läsa lite innan man drog bort täcket och den underbara värmen förvandlades till gåshus på kroppen.

Dagen började med att man fastnade en stund vid datorn och inte att man stressade iväg, flera veckor sedan man kunde gå upp för att ta det lugnt efter man har vaknat. Varit mycket nu sista tiden...
Fixade lite på datorn och snackade med några nära och kära, insåg tillslut att klockan började springa iväg och jag kände en massa stress så stängde av datorn för att byta kläder och sedan börja åka ner till stallet.
Hade lite hästar att ta hand om i stallet idag =)
Det hade ju såklart kommit mera snö under natten, skulle ju bli snöstorm. Men det var rätt lugnt med snöandet när jag gick ut till bilen, sedan så började det bara mer och mer.
Och väl i stallet så hade väl snöstormen kommit ifatt oss här på landet, för fan vad det blåste. Blåste hårda och iskalla vindar och man var inte alls sugen på att vara ute alls.
När jag kom till stallet så skulle jag parkera min bil på parkeringen, varvid jag fastnar i snön. Ingen driva eller dike, utan på plan mark med massa snö. Försökte ta mig loss själv såklart men skulle behöva hjälp för att ta mig loss. Och ibland har man väl lite tur så Kristian med K var där för att hämta lite post så då passade även jag på att fråga honom om han hade tid och lust att hjälpa mig lite. Så han försökte putta och jag försökte gasa lite lätt och komma bort från den värsta snön som hjulet inte ville komma ifrån.
Tack så mycket för hjälpen idag =)

Hämtade sedan in min juvel i hagen, hon var vit som en snögubbe när jag väl hittade henne vid fodertrågena. Väl inne på stallgången så funderade jag på om jag verkligen skulle rida, om jag skulle ta Cikita som handhäst eller inte eller om hästarna skulle få vila. Men ville rida och ville inte att hästarna skulle vila, så funderade fram och tillbaka och borstade Kryssan under tiden och försökte sedan bråka med broddarna så dem hamnade på plast i skon... Inte det lättaste när det är is i broddhålen på skon, men man ger ju sig inte i första taget så det gick tillslut.
Sadlade och red iväg på Kryssan, men tänkte att det inte skulle bli så lång runda idag, och väl ute och på hästryggen så bestämde jag mig för att bara rida en kort vända upp i skogen idag.
Och det gjorde jag också, för fötterna frös som bara den så det värkte och det var samma med händerna. Det är så himla jobbigt, men Kryssan hon hade vaknat idag. För hon var minsann pigg och väldigt glad hon, Piggelinen is back ;)
Efter ridturen så fick Kryssan stå inne en stund och så fick hon lite hö, jag hämtade in Cikita och Ozzy från hagen och även dem såg ut som snögubbar. Cikita frös som bara den när vi kommit in i stallet så slängde på henne lite täcken så hon skulle få upp lite värme igen.
Under tiden hon försökte bli varm så pysslade jag om Ozzy lite och borstade av honom, han verkade också vara pigg och glad idag. Tror hästarna blir glada av att komma in i stallet ibland, speciellt när det är sådant väder som det var idag. Ozzy fick sedan gå in i boxen bredvid Kryssan och stå där en stund innan det blev utsläpp igen.
Fixade sedan med Cikita, hade hand om henne idag då Vickan skulle iväg på något. Cikita hade fått upp lite mera värme iaf och jag borstade och ryktade henne och då fick hon lite värme.
Samma problem med Cikita som med Kryssan, skulle jag rida eller inte ?! Ville ju såklart rida henne när jag fick chansen att rida henne, men samtidigt ville man ju inte rida pga vädret och sedan kylan. Slutade iaf med att jag sadlade henne och så red vi ut en runda när jag väl satt på hästryggen, Cikita har en tendens just nu för att springa runt när man ska hoppa upp på ryggen och med skadat knä så går det inte så lätt alla gånger att komma dit man ska.
Vi skrittade bara ut en vända på vägen idag, det fick räcka och det gjorde det också. Cikita var pigg och ville säkert springa mera, men jag var inte alls taggad för det så då fick det bli en skrittrunda upp till Skälbyvägen och sedan hem igen. Det fick räcka för dagen !
Jag red ju iaf båda hästarna så det blev 2 st rundor, känner man sig lite nyttig för dagen åtminstonde.
Tillbaka i stallet igen så fick Cikita ett fleecetäcke på sig under vintertäcket som även fick på sig sin hals på, så nu hoppas jag att du inte fryser under natten.
Alla 3 hästarna fick sedan lite mat och någorlunda mätta fick dem gå ut i hagen igen, stackarna som får gå ute i detta väder nu =(
Fixa och dona lite i stallet och sedan så var det klart för dagen !

Åkte sedan för att träffa en kompis, vem då frågar ni då säkert speciellt vissa... Sluta upp och vara så nyfikna hela tiden så sköter jag mitt umgänge själv. Tack för att ni finns, ni är underbara <3
Och jag kan bara tala om att det var inte alls roligt ute på vägarna under kvällen... !!!

Tack för en trevlig kväll <3
Nu ska det försöka sovas här när klockan är 03.34, det är dags för det...

Puss och Kram från Pucko

Fredag...

2010-02-21 klockan 02:56:29


Under Fredagen så var det full fart hela dagen med jobb, ridning, hästar, bilåkning och flyttning...
Som sagt, i snabba drag så såg dagen ut såhär denna Fredag.
Fick ju som sagt jobb idag när jag var på jobbet igår för att låna telefonen, så man var på jobbet mellan 6.45 - 12.15 idag. Kort pass idag vilket inte alls satt fel då man hade massa annat att göra också under dagen, så det passade ganska så perfekt att jobba detta pass.
Det var lugnt på jobbet idag, förutom en väldigt arg tant på morgonen som jag lyckades få lugn och glad igen. Man blir lite gladare själv när man får en arg tant till att bli glad igen, då har man lyckas iaf =)
Men annars så var det lugnt under dessa få jobbtimmar man hade idag.

Efter jobbet så var det nästa jobb som gällde, stall eller hästjobbet. Hade en härlig stund i stallet framför mig och en massa ridning, för fick nämligen rida 3 st hästar om jag ville. Och det var ju klart jag ville det, var väl snarare om jag orkade det... Men ju fler desto bättre och mer engagerad blir jag.
Så började rida ut en sväng på Kryssan som var en piggelin idag och lite smått galen, var nära att få bada i snön på åkern idag men lyckades sitta kvar även denna gång. Red en rätt lång runda på henne och hon var pigg och framåt men jobbade riktigt bra och jag var väldigt nöjd =)
Red också ut en sväng på Linns häst Cikita och vi red en runda i skogen, och även hon var pigg och gick lite på 2 ben ibland. Men glad och nöjd häst för dagens motion, väldigt pigg och framåt.
Sist men inte minst så fick jag även ta en ridtur på Prezident idag då han äntligen hade fått tillbaka sin tappsko igen på sin framhov. Så det blev även en ridtur på honom ut i det härliga vädret, rätt okej väder. Prezident var även pigg och glad han också idag, fick konditionsträna i galopp på banvallen idag vilket var lite smått jobbigt efter en stund så han böt galopp mitt i allt när man inte var beredd.
Var bara några små spöken idag i dikena, annars så gick det ganska så bra.
Veronica kom även till stallet när jag var på G hemåt igen till stallet med Prezident, jag red hästen och hon fixade stallet. Hon mockade även min box då Kryssan hade stått inne under natten och jag hade lite småbråttom att åka igen, så fick hjälp med det idag * Tack *
Hjälpte Veronica med insläppet och sedan så fick det vara klart för idag i stallet och jag åkte vidare till Rimbo igen och hem till Annelie. Skulle nämligen hjälpa henne idag med lite flytt av hästar...
Vilket inte var det roligaste i detta underbara väder, då vi fick kast på släpet i 60 km / h på motorvägen på väg till Rådmansö där vi hämtade Guinie först och så åkte vi till Hallstavik. Blev rätt mycket åka bil idag vilket inte alls var fel då det var så himla kallt ute, och bilfärden från Rådmansö till Hallsta tog över 1 timme.
Annelie ska flytta Guinie och Brave till Hallstaviks ridcenter nu och stå där, då hon har pojkvän och så i Hallsta...
Hoppas du och hästarna kommer trivas där =)
Var först upp med Guinie och hade tänkt att åka hem och hämta Brave sedan och köra upp honom, men klockan sprang iväg och vädret blev bara värre och värre. Så Annelie skulle flytta Brave på Lördagen, men orkade då inte tyvärr att följa med.
Dagens flytt gick rätt så bra faktiskt och stallet var supermysigt, alltid lika mysigt att se andra stall och hur dem har det i stallarna.
Åkte sedan hemåt mot Rimbo igen och under resans gång så hann vi ju såklart snacka en massa vilket var väldigt roligt det med. Började bli hungrig på hemvägen då jag inte ätit mer än några skedar med kräm på jobbet, och blev grymt sugen på morötter och dip vid prat om det.
Så efter vi hade kommit till Rimbo och jag hämtat min bil så stannade jag till på Stinsen där jag tänkte köpa detta, och till min stora besvikelse så har dem inga morötter =( Så det fick bli chips då istället, vilket inte alls kändes bra men det fick gå för denna gång.
Åkte sedan hem till värmen och så dippade jag chips i vitlöksdip, gott var det också.

Så en hel del nytta hann man ju med under dagen, jobb, ridning av 3 hästar, massa bilåkning, flytt av 1 häst och dippning av chips. En rätt okej Fredag =)

Pussen från Pucko

Bild...

2010-02-20 klockan 02:12:47Bara för att jag är jag...

Oj...

2010-02-20 klockan 02:09:53


Jag skriver alltid så långa inlägg här i bloggen, vill kunna skriva kortare inlägg och oftare istället.
Men det är inte så lätt alla gånger när man inte har grejer till det.
Vilket då gör att det blir att man skriver en gång per dag och inläggen blir långa, gör mycket om dagarna också så det finns ju lite att skriva om.
Men just nu, gör ett kors i taket, så är jag trött och jag är väldigt trött !!!
Och klockan är 02.08...
Dags att sova, om det går...

Vidare uppdatering sker när den dagen inträffar =)
Godnatt puss från Pucko

Torsdag...

2010-02-20 klockan 01:44:42


Denna Torsdag var underbar, för jag kunde unna mig en sovmorgon lite längre än till 7 iaf.
Så personliga väckarklockan ringde och väckte mig vid 9 - tiden, kände mig helt död då eller ögonen ville inte alls öppna sig men kroppen var pigg.
Tog mig väl upp ur sängen tillslut och gjorde mig redo för dagens besök överallt och ingenstans... Hade ju lite strul med tandläkaren då han sa till mig att jag skulle komma tillbaka den 18:e Mars men det stod 18:e Februari på min lilla lapp. Vilken dag skulle jag då dit, och båda dagarna var en Torsdag så kunde inte utesluta någon av dagarna.
Ringde då till tandläkaren och frågade vilken dag jag skulle dit, hon som svarar i telefonen sa då att jag skulle ju få lite semester från tandläkaren denna gång så skulle då komma tillbaka till den 18:e Mars. Så ofta är jag till tandläkaren så dem tycker 1 månad är semester för mig.
Då var problemet löst och jag kunde forsätta dagen med att åka hem till min mamma för att gå en promenad med deras hund som behövde lite " morgonpromenad ".
Har ju slutat gå mina promenader själv då mitt knä mår som det gör, men gick då en liten promenad med Smilla på morgonen och det var riktigt skönt och jag saknar verkligen mina promenader. Tänkte väl börja gå lite smått igen så får jag se hur knät reagerar på det...
Hade även fått post hemma hos mamma och hade då fått min avi så jag kunde hämta ut paketet från Börjes på Ica, gick väldigt fort och klart man blev glad för det.
Som tur var hade jag rätt mycket tid efter promenaden så jag åkte hem till pappa igen och startade dumburken för att flytta över pengar från ett konto till ett annat konto så jag kunde hämta ut paketet idag när jag ändå var i Rimbo.

Kl 11.00 så var det sjukgymnastik som gällde, kunde inte direkt göra mitt program som jag gör varje gång då sakerna var upptagna och såvidare. Så fick göra de i lite olika ordning idag, och idag så ville inte alls knät vara med på sjukgymnastiken för det gjorde rätt ont.
Min sjukgymnast Helen kom och frågade om jag hade ringt till kliniken, nej sa jag som vanligt och hon skojade då och sa att jag var en olydig elev. Så jävla jobbigt det där, men jag måste ta tag i det nu...
Och för att inte bortförklara det mera så fick jag även numret till dem av henne innan jag gick hem. När träningsprogrammet var igenom gått och färdigt så fick jag 2 st nya tider inför nästa vecka och vi pratade lite...
Och jag var så fräck så att jag åkte till jobbet för att låna telefonen där för att ringa till kliniken, jag hade inga pengar på mobilen för att ringa heller. Och så jobbade mamma så kunde ju även passa på att prata med henne då samtidigt, telefonen var upptagen när jag kom till jobbet så började prata med mamma...
Ringde sedan till kliniken när telefonen var ledig och lika nervös som man alltid är så kom man ju till en automatisk telefonsvarare och man fick lyssna på en röst och knappa in siffor eller välja något av dem olika alternativen...
Och såklart så var det ju telefontid mellan 9 - 10, men man kunde knappa in telefonnumret så skulle dem ringa upp senare så jag gjorde ju såklart det. Och fick då till svar att en av deras läkare skulle ringa upp mig den 18:e Februari kl 14.25, så det var ju idag men senare på eftermiddagen.

Efter att ha besökt jobbet för att låna telefonen + att man fick jobb under Fredagen så kunde man åka vidare ner till Ica för att hämta ut paket. Hamnade då bakom en bekant tjejkompis på vägen dit och hon skulle också till Ica och så fanns det såklart parkering vid henne så parkerade min bil bredvid henne också.
Och när hon såg att det var jag så blev hon så glad så och jag fick en stor kram, väldigt kul att se dig igen =) Så det är väl dags för våran fika snart som vi sagt många gånger när vi har pratat men som aldrig blir av...
Får försöka boka en fika snart, kul att se dig idag =)
Var sedan in på Ica och så köpte jag äpplen och morötter till Kryssan och så köpte jag en Pucko till mig, jag vill ju också ha något ju. När det var betalt så var det bara att hämta paketet, rätt tungt men liten kartong.

Sedan var det stallet som gällde där det hände en hel del idag igen...
Direkt när jag kom till stallet så kom även Margona, hovslagaren. Och Veronica ringer och frågar mig om Prezident hade fått någon ny sko på sig, men sa då att hovslagaren kom precis så dem ska sko på honom den nu. Så Prezident fick alla sina skor på sig nu, hade en tappsko i fram.
Passade även på att fråga Margona om hon hade tid och möjlighet att titta på Kryssans hovar för att kolla om hon visste vad felet var... Tack och lov så var det inte strålröta iaf, vilket var väldigt skönt. Var inget större fel på hennes strålar tyckte hon, hon tyckte hovslagaren hade varit lite dålig på att hålla efter på strålen bara vid skoning...
Men hon tog bort det dåliga så det såg lite fräschare ut igen och så sa hon att jag skulle ha på lite Trusch Buster lite då och då, tack så mycket för hjälpen =)
Fixade sedan iordning Kryssan för en ridtur och myste en massa med henne, och klockan 13.40 så ringde telefonen och då var det ett konstigt nummer som ringde. Svarade och då var det kliniken, berättade för henne i luren hur det var och vad som hade hänt... Hon tyckte detta lät ganska så allvarligt och hon började direkt leta efter en tid till mig rätt omgående.
Kunde ha fått en tid på Måndag redan men kunde inte då, så fick en tid på Tisdag den 23:e Februari på kliniken. Så enkelt det var idag då att ringa och att det löste sig så bra ändå, får till och med träffa samma läkare som jag träffade första gången. Både bra och dåligt, bra eftersom jag redan har träffat honom en gång men samtidigt dåligt då jag inte riktigt gillade honom... Men är glad iaf för jag fick ju en tid så fort och så lätt, och då kanske dem tar mig på allvar denna gång.
Och eftersom dem ringde tidigare så kunde jag fixa klart Kryssan för att sedan rida ut en vända, skulle passa hovslagaren till nästa häst. Ozzy hade också en tappsko men på höger bak, så hovslagaren skulle komma idag och fixa det. Skulle komma vid 14.30, men hon kom aldrig så gick upp till BW så fick hon gå ner själv. Och såklart då kom hon ju, men red ut jag och BW fixade det själv.
Red ut en runda på Kryssan och hon rätt så pigg idag, speciellt när vi skulle galoppera över åkern hemåt, för då vaknade hon till liv och exploderade i luften. Hoppade, kastade sig och bockade och massa bus, ville inte alls bada i snön så gjorde allt såklart för att sitta kvar på hästryggen. Klarade mig kvar där på hästryggen =)
Tillbaka i stallet igen så pysslade jag med Kryssan, hade på lite Thrush Buster på hovarna och så funderade jag på om jag skulle ha henne inne över natten idag. Det var ju tredje dagen och jag fick tillåtelse av Martina att ha boxen då, vilket är så gulligt så av henne =)
Stod och funderade länge om hon skulle vara inne eller gå ute under natten, pratade med en vän som bestämde och tyckte att Kryssan skulle vara inne och då blev det så. Så fixade in torven som stod på värmning i vagnen, värsta årstiden att ha torv nu för det bara fryser till en stor klump.
Men hade tagit in 2 st i värmen så dem var ändå rätt okej när jag väl började hacka sönder dem, man ska vara förbannad när man håller på med sådant för då går det bättre.
Fixade sedan vatten och lite foder hit och dit och Kryssan fick gå in i boxen och så fick hon stå där över natten. Och Ozzy borstade jag av när han var inne då han skulle skos, tog sedan ut honom i hagen igen. Var sugen att rida Cikita idag men hade dock inte tid och så skulle Vickan komma och kanske rida.
Hjälpte sedan Veronica med insläppet, som så gärna vill att jag ska flytta in i stallet så fort som möjligt. Gullig hon, men hoppas det kan bli snart ändå så man vet för det känns lite rörigt nu...

Fick sedan lite bråttom hem då jag skulle varit hos mamma vid kl 17, men kom dit lite senare då allting i stallet drog ut på tiden lite grann...
Käkade någon typ av fiskgryta idag och den smakade rätt okej faktiskt, snackade också en hel del... Att det alltid kan bli så mycket snack hela tiden.
Och eftersom jag hade fyllt år och morfar ville ha tårta så bjöd vi på tårta idag, så morfar, morbror Magnus och mina 2 kusiner Paulina och Amanda kom vid 18.30 - tiden för att fika lite och käka lite tårta.
Det var väldigt mysigt och väldigt god tårta, och kakor såklart. Fick även lite presenter men inget större utan lite mindre, men även så nöjd för det ändå =)
Blev några timmar med fika och en massa snack och garv fram och tillbaka, det var sedan tid att dra sig tillbaka och dem andra åkte. Och när dem hade åkt så åkte även jag och jag åkte då förbi en sväng till Läncis på kvällen, vi hade pratat om att träffas idag för att kolla på film. Och det gjorde vi, kollade på värsta filmen !!!
Våran kabaré och våran klassresa från 6:an, vilket minne men vad fan vad man såg ut då !!! Tur att man inte ser ut så i dagens samhälle, utan man ser ut som man gör nu och man har gått ner det man har...
En riktigt trevlig kväll med Läncis med skratt och prat <3 Oftare som sagt...
Hade bara tänkt stanna en stund men blev kvar där till ca 00.45, hade en del att prata om och så kommer man alltid på en massa saker och man vill ju inte bara gå heller utan man vill ju sitta kvar för att lyssna och så vidare...
Oftare som sagt... Vilket inte är så lätt alla gånger heller, men man kan alltid försöka.

Väl hemma efter dagens resa så fastnade man framför dumburken en stund som vanligt, kan inte sova annars.
Okej dag, men mycket saker att göra.

Puss & Kram från Pucko

Semla

2010-02-18 klockan 00:30:39


Roslagens bästa och godaste Semla från " Chocolate ".
Och absolut värd att smaka =)Onsdag...

2010-02-18 klockan 00:19:09


Onsdagen passerade med full fart och Puckot irrade runt som en stressad sak med ett hjärta fram och tillbaka till dem olika platserna som skulle besökas idag.
För första gången på ca 2 veckor så fick jag en sovmorgon då jag fick sova till klockan var över 9, vilket var väldigt skönt men samtidigt lite konstigt då man är van att gå upp tidigt.
Man kanske inte skulle ha brutit det mönstret med att gå upp tidigt på morgonen som man nu har varit duktig och tvungen till att göra, men nu är det som det är och alla förtjänar en sovmorgon lite då och då.
Beslutsångest vad man skulle ha på sig för kläder denna dag, evigt problem varje morgon. Men blev lite mjukiskläder då man skulle ner till sjukgymnasten för lite sjukgymnastik under morgontimmarna, inte det skönaste att ha tajta jeans på sig då inte.
Som sagt så var det sjukgymnasten som gällde denna morgon eller förmiddag eller vad man nu kallar det för. Så det var bara att sätta igång med gymnastiken direkt när jag kom dit. Ökade även på allting idag, cyklade längre och " tyngre ", stod längre på balansplattan och körde mera och hårdare på benpressen.
Knät kanske inte var det gladaste knät idag efter det och nu under kvällen så har jag haft och har så jävla ont !!! Trodde det gick åt det bättre hållet, men trodde nog fel och hade fel förhoppningar =(
Oops, gnäll...
Så idag så levde man mer eller mindre på värktabletter som inte hjälpte ett dugg, tog 1 Voltaren, 1 Ipren och 2 alvedon samtidigt vilket kanske inte var det bästa att blanda alla för har känt mig lite groggy efter det...
Man ska ju inte blanda olika värktabletter säger dem, men alla säger mycket och jag testade om det funkade. Inget positivt resultat mer än att jag blev en aninges hög, snubblig och vinlig.
Efter händelsen igår på jobbet så har jag fått ondare i knät och min sjukgymnast tyckte att jag skulle ringa till kliniken rätt omgående, knät var på väg att vika sig och hoppa ur led igår på jobbet...

Jobbade idag under kvällen och det var super på jobbet idag, jobbade med goa Marie och vi hade det så trevligt, roligt och mysigt =) Varför får vi inte jobba oftare ihop för ???
Jobbet gick super idag iaf och allting flöt på även om dem flesta var förvirrade och inte förstod vad man sa, man får inte vara rädd för upprepning på mitt jobb inte.
Vi fick även semla idag på jobbet igen, idag var det en boende som bjöd alla på semla. Och jag är inte alls förtjust i semla och klarar mig bra utan det, men semlorna kom från cafét " Chocolate " i Rimbo och dem hade blivit utsedda till Roslagens bästa semla =) Eller vad dem fick för stämpel, en bra och positiv var det iaf.
Så då kanske man skulle provsmaka iaf, och det gjorde jag och jag har nog aldrig ätit en så god semla som denna och när man inte gillar semla heller och jag kunde äta den och även tänka mig att äta den igen. Då är den god och absolut klart värd 5 guldstjärnor av 5 möjliga !!!
Var även en massa trevliga människor på jobbet idag, I like =)

Och innan jobbet så var jag såklart till stallet igen för att kolla till lite hästar och fixa lite i stallet, eftersom jag skulle till sjukgymnasten och sedan jobba så hade jag dessvärre inte tid att rida någon häst idag. Men lite ompyssling tog jag mig tid till att lägga på hästarna =)
Och en glädjande nyhet är att Kryssan mår bättre idag, magvärken är borta och Kryssan är sitt vanliga jag igen, vilket är otroligt skönt <3
Efter mockning, lite stallgöra och ompyssling av hästarna så var jag upp en sväng till BW för att ta en snabbfika med henne och även prata lite med henne, var några dagar sedan nu.
Tycker det är väldigt skönt att ha så bra kontakt med henne då man har sin häst där, det känns skönt och faktiskt kul att man kan prata med henne på det sättet. Har inte varit med om det tidigare av andra stallägare... 

Känns som det blev ett litet smått rörigt blogginlägg nu, men det är nog mest för att jag är så snurrig själv just nu... Fattar inte...
Men om ni nu vill läsa och hänga med i min blogg så får ni även ta att det är lite röriga blogginlägg ibland också, det är bara att strunta i att läsa om det är jobbigt och man inte fattar något av vad jag skriver.

Puss & Kram från Pucko

Tyst...

2010-02-17 klockan 22:58:58


Munnen har tystnat !!!

Ursäkta...

2010-02-17 klockan 02:56:28


Förlåt, för att jag tog upp detta ämne...

Tisdag...

2010-02-16 klockan 20:37:14


Jag har börjat drömma en massa konstiga drömmar under de få timmarna med sömn man sover under dygnet, sömn är något jag skriker efter men inte får hjälp med. Kroppen vill inte sova, eller själen eller kan det vara ögonen ???
Jag sover iaf väldigt lite och när jag väl sover så kan jag somna till en stund men vaknar kort därefter av att jag har drömt något konstigt, läskigt eller skrämmande. Häromnatten somnade jag till och vaknade med panik för det kändes som någon höll på att strypa mig, höll sig fast runt min hals och det kändes så verkligt. Som tur var det inte verklighet utan det var en hemsk dröm.
Vaknar ofta till och är helt kokhet varm och svettig, känner mig ju inte alls fräsch inte. Och det gör jag ju inte bara för att jag har så mycket täcken eller kläder på mig, utan jag vaknar svettig för jag drömmer en massa skit för att det är bara skit. Eller så börjar drömmen bra och slutar i ett helvete, och det är inte ofta jag kommer ihåg drömmarna heller.
Så man undrar ju vad man drömmer om nätterna, men å andra sidan så vet jag nog inte om jag vill veta det heller för ofta så vaknar men genomsvettig och i panik. Jagad ???

Vaknade upp på en soffa i Stockholm idag, gjorde en resa till stora staden igår för att stanna över natten. Blev en lugn förmiddag där innan det var dags för att ta sig hem till " landet " igen.
Hade tänkt att åka hemåt så jag hann åka förbi hästarna innan jobbet, var ju även jobbdag idag för mig. Men inte så lätt alla gånger att komma iväg i tid så det drog ut på tiden, och så stannade jag även en snabbis på Donken för att köpa frukost eller något i den formen. En stor latte + 2 cheeseburgare, försökte hälla i mig det heta kaffet och äta cheeseburgare. Det var inte det lättaste för fick tvinga i mig en hamburgare och mådde så jävla illa efter det.
Med gråten i halsen så åkte jag hem till vårat kära " land " här hemma. Och eftersom det drog ut på tiden så hann jag ju inte till stallet innan jobbet, och får då ta det efter jobbet.
Kom då lite tidigare till jobbet så tänkte då äta min andra hamburgare även om jag inte hade någon aptit alls, så det blev så enkelt att jag fick tvinga i mig den andra hamburgaren också. Känns dumt att kasta mat när man köpt den, men även så känner man sig dum när jag trycker i mig maten när jag egentligen inte vill ha.

Innanför jobbets dörrar så var det bara att arbeta idag, jobbade åter idag högst uppe i huset och hade utsikt över hela Rimbo nästan hela Rimbo iaf.
Strulet med personal fortsatte även denna vecka, vilket inte var det roligaste att få veta när man började jobba. Så det slutade med att jag fick jobba själv denna kväll. Jag fick gå kort och jag var även en boende kort då det var sjukhusvistelse som gällde för denne... Får vi se hur denna vecka slutar då, om det blir mera jobb eller inte.
Så det var rätt lugnt på jobbet idag faktiskt även om man jobbade själv och hade saker att göra hela tiden, hade inte ens tid för att sitta ner för att äta min semla jag fick från chefen. Vilket jag inte gråter tårar för då jag inte är så förtjust i semlor, så det skadade inte mig så farligt inte.
Lugn kväll på jobbet som sagt med goa, förvirrade och trötta boenden =)

Efter jobbet så var det bara att svänga förbi stallet för att kolla till hästarna innan man åkte hem, då man inte hann det innan jobbet. Pratade en stund med Linn först innan då hon ringde när jag kom till stallet, trevligt att få prata med dig och är väldigt glad för att det finns mobiltelefon ibland.
Efter ett trevligt telefonsamtal så hämtade jag in Kryssan och Ozzy från hagen, ställde dem i stallgången för att fixa med Kryssans hovar och kolla av hästarna. Tänkte inte göra så mycket mera idag tyvärr då klockan var rätt så mycket och jag ville bara hem.
Men hem kunde jag glömma och glömma om de närmsta timmarna efter jag kom till stallet, när jag väl kollat hästarna och släpper ut Ozzy igen så ser jag att han hade tappat en baksko. Måste komma ihåg att kontakta BW imorgon för att tala om det, ville inte gå upp under kvällen när det var så sent.
Släppte sedan ut Kryssan igen då hon fick vara " ledig " idag, när hon väl var lös i hagen igen så lägger hon sig ner nästan vid grindhålet i hagen. Började fundera varför hon skulle rulla sig där men hon rullar sig inte när hon lägger sig ner utan hon lägger sig för att lägga sig... Varför ???
Fick mer eller mindre panik för jag fick ju bara känslan av kolik, eller ännu värre... Symtomer för det hon hade för 2 - 3 år sedan då hon fick stå på Ultuna i 8 dagar, vill inte att hon ska bli så sjuk igen för det finns det absolut inga pengar för i dagens läge...
Stannar kvar för att kolla henne och Ozzy går mot henne för att tvinga upp henne igen för att sedan se till så att hon inte skulle lägga sig igen. Och jag började undra varför han gjorde så, blev nästan lite irriterad på honom då han inte lät Kryssan vara ifred.
Gick in i stallet för att fixa klart det sista för att sedan gå ut och kolla till Kryssan igen en sista gång. Då ligger hon i nästa grindhål vid fodertrågena, paniken växte !!!
Stod och studerade henne ett tag, koliksymtomer och jag gick in för att hämta henne. Väl upp på benen igen så var det bara att gå med henne till stallet igen där vi tog en temp som låg på 37,8 grader. Så det var inte speciellt någon feber heller, vilket kändes lite skönare.
Blev en stund på ridbanan denna kväll då, fick longera Kryssan en stund vilket inte var det roligaste i denna kyla med fel kläder och sedan med det underbart härliga underlag som är totalt värdelöst nu... =(
Blev inget vidare resultat av att longera henne, utan hon stannade till för att kolla på mig frågande och undra vad fan vi gjorde här på ridbanan mitt i natten !?
Gick sedan en kort promenad med henne med inget positivt resultat, tog in henne i stallet igen för att se om hon ville äta och dricka. Vilket hon gjorde när jag ställde in henne i boxen, inga tecken på att vilja lägga sig ner eller att magsmärtorna kom tillbaka. Väntade en stund för att kolla av henne lite, släppte sedan ut henne i hagen igen när det verkade lugnt och Kryssan var " normal " igen. Inga speciella tecken i hagen på kolikkänningar när jag släppte ut henne igen, utan hon drack vatten och stod och kollade lite och gick sedan vidare till Cikita och Ozzy som stod längre bort.
Dem andra hästarna verkade också lugnare nu, dem verkade vara lite oroliga nu när man tänker efter efteråt allt. Samma när vi stod på stallgången så verkade Kryssan väldigt underlig, kanske inte så konstigt då om hon hade ont i magen och jag och Martina som skrattade åt henne då. Hade jag vetat det här så hade man ju inte garvat innan ju =(
Förlåt Kryssan och hoppas att smärtorna försvann nu och att natten blir fortsatt lugn, ville inte lämna henne heller men inte den roligaste tiden att tillbringa i stallet nu nattetid.

Åkte sedan hemåt efter en lång dag, med Stockholmsvistelse, jobb och sjuk häst...
Helt slut nu...

Puss och Kram från Pucko


Förbannad !!!

2010-02-16 klockan 18:43:20


Nu har det gått över gränsen och jag är nu riktigt förbannad !!!
Inte ofta jag blir såhär förbannad utan det tar lång tid för att reta upp mig så jag visar att jag verkligen är förbannad. Och när jag till och med är beredd att visa det för den / det jag är förbannad på, då är det allvar.
Gillade läget när det gällde allt det där som har hänt tidigare...
Men när man igår inser att dem har till och med förstört min bil så gick det över gränsen för mig, så nu är jag riktigt förbannad !!!
Och det jävligaste av allt är att dem inte säger något att dem har haft sönder saker på min bil, och för det andra kräver så jävla mycket pengar efter allt arbete som dem gjort på min bil som dessutom tog 3 jävla veckor att fixa.
Det är sjukt !!!
Även om det som har gått sönder är en skit sak och inte kostar många kronor för att köpa en ny för att sätta på bilen igen, men det är själva grejen att man inte ens säger det till mig personligen som äger bilen att den har gått sönder av någon andledning. Nej, då försöker man limma tillbaka den lite snyggt så den sitter där den ska sitta. Men jag försökte få den att funka och ser då att den sitter lite konstigt, rörde lite på den och fick sedan allting i handen. Ser då att den har gått sönder och att dem har försökt limma tillbaka den så man inte ska se att den är trasig. Inte konstig att det inte funkade då, är hajfenan jag har på taket som jag pratar om som dem har gjort sönder för mig. Och det är ju inga stora summor det handlar om att köpa en ny hajfena till bilen, det är själva grejen och jag måste ha något där för har ett hål i taket... Och sen att man tar betalt för minsta lilla minut dem lagt ner på bilen och då har bilen stått för det mesta under tiden den varit inlämnad till verkstaden. Och att dem inte drar av lite på summan av allt eller liknade för den lilla skadan...
Det ska ni allt få höra nu, för nu kan jag inte hålla käften längre utan nu ska djävulen prata med dem själv !!!

" Man ska inte väcka den björn som sover ".

// Förbannat Pucko

Måndag...

2010-02-16 klockan 18:05:58


Idag var det ingen bra dag, vissa stunder under dagen var förjävliga...
Brukar inte få dessa känslor eller " svackor " under dagarna, utan det brukar mera komma på kvällen när man sitter hemma för sig själv i sitt mörka trånga rum. Instängd i ett hörn och ensam...
Inte för att man är så ordagrant ensam då man pratar med andra och kan alltid prata med någon, men jag sitter gärna för mig själv på kvällarna. Men känslan av att sitta där är skönt men ensamt och deprimerande...
" Svackorna " höll i sig hela dagen, började redan på morgonen för att sedan hänga med mig hela dygnet. Och det blev ju såklart värre och värre. Har aldrig haft det så jobbigt som idag, och jag var nära en del gånger att stanna upp... Men fortsatte gå, försökte släppa och glömma...

Dagen började tidigt och jag vaknade till och med innan klockan skulle ringa, så när den väl började tjuta vid mitt öra kl 07.00 så var man redan någorlunda vaken.
Irrig som man är på morgonen så klädde man på sig lite kläder och gjorde sig klar för att åka till stallet, blev en underbar morgon i stallet idag. Trodde jag skulle få lite sällskap i stallet, men sällskapet hade åkt så det var inte en kotte där förutom hästarna som stod i hagen såklart.
Fick ett varmt välkommande av min underbara häst idag, som ger mig lite ljus och energi en sådan dag som denna.
Gjorde sedan Kryssan klar för en ridtur ut i dimman, riktigt fin morgon men lite för kall tycker jag.
Red ut en runda med Kryssan som var på hugget och var väldigt på G, såg även en massa spöken idag i dikena vilket var väldigt läskigt så det blev en del skyggande. Var ett tag sedan hon var på sådant humör, utan hon har varit så lugn och snäll så. Men idag hade det vänt och hon var spänd och tittig, får se om det håller i sig eller om det bara var den sidan hon hade vaknat på idag.
Vi var ute i ungefär 40 minuter och vi red på rätt bra så blev en hel del trav och några sträckor galopp, Kryssan var till och med lite svettig efter ridturen. Gjorde hon lite nytta iaf i allt bus =)
Pysslade sedan om Kryssan igen innan hon fick gå ut i hagen för att springa i full fart till sina vänner, hon är bara för söt ibland. Fixade lite i stallet sedan och gick till lösdriftshagen för att kolla till alla hästarna där, dem verkade må så bra så även idag. Dem verkade vara lite godissugna alla hästarna då dem försökte tigga en massa godis av mig idag, men jag var en tråkig hästskötare idag då jag inte hade något godis på mig till dem. Förlåt...

Telefonen ringde och jag svarade så det var Linn som ringde så vi pratade en stund, ibland är det rätt skönt att det finns mobiltelefoner och att dem funkar som dem gör. En annan kan inte leva utan sin mobil och jag har alltid med mig den vid min sida, för det mesta iaf.
Så vi pratade om lite smått och gott, och jag kommer snart igen för att hälsa på dig =)

Efter dagens timmar i stallet så åkte jag ner till Rimbo för att gå in på OkQ8 för att köpa mig en kaffe, så gott med kaffe och man har blivit en riktigt kaffekärring nu enligt vissa personer. Lever nästan ibland på bara kaffe, vilket kanske inte är så bra alla gånger... Men i vissa viktminskningprogram så ska man tydligen dricka kaffe, så det kanske inte är så dumt iaf... Några kilon kan man ju alltid bli av med utan att det skadar.
När man väl hade fått sitt kaffe så drog jag till Stockholm och var kvar där över natten, träffade Ging idag =)
Trevligt att träffa henne igen, måste bli lite oftare bara tycker jag...
Skönt att få komma bort lite från " landet " ibland och speciellt nu när det varit så mycket med jobbet och allt, komma bort lite för att försöka koppla av även om det inte är det lättaste alla gånger...
Men det var inte alls fel att göra ett litet äventyr till Stockholm idag även om man rent ut sagt mådde piss =(
Kvällen var lugn och man åkte och besökte lite platser man har besökt tidigare...

Puss & Kram från Pucko

Glömma...

2010-02-15 klockan 01:41:40


Vill glömma...
Vill inte komma ihåg...
Vill inte veta...

Jag vill glömma det, allting...
Redan den kvällen ville jag glömma allting...
Ha det ogjort och avsluta det...
Varför gjorde jag inte det då för ???

Om det var så lätt att glömma...

Alla Hjärtans Dag

2010-02-15 klockan 01:38:04


Eller Hallegullans dag som vissa andra personer säger, alla säger ju olika om alla dagar och högtider...
Det är iaf Puckodagen idag och det menas med att det är min dag, Natalies dag då hon fyller år. Och i år så blev man hela 22 år gammal, och en på jobbet sa till mig idag att jag såg så ung ut. Berättade då att jag blev ju ett år äldre och kan inte se yngre ut då. Men många känner inte igen mig på jobbet efter jag klippte mig och sedan skaffade nya glasögon, så enkelt det kan bli att personer inte känner igen än.
Jag är iaf väldigt nöjd med mina nya frisyr och sedan med glasögonen, trivs väldigt bra med den " nya " stylen.

Dagen till ära och ett år äldre så fick man tillbringa dagen på jobbet och man jobbade hela 9 timmar, började 12.15 och så slutade man 21.15 idag.
Tänkte försöka flirta med chefen om man kan få extra ob - tillägg idag när man jobbar på sin födelsedag, men tror att jag kan glömma den tanken och få min vanliga timlön istället. Klart att det inte skulle sitta fel att få lite extra ersättning när man jobbar så länge på sin födelsedag som jag gjorde idag. Dyrt det kommer bli för kommunen då, om alla ska få betalt om dem jobbar på sin födelsedag, många som kommer verkligen försöka jobba då på deras födelsedag. Det skulle inte funka, Sverige skulle inte ha råd !
Världens gulligaste Alla hjärtans dag - grej idag var iaf på jobbet där vi fick hjärteplättar till efterrätt vid lunchen, det var plättar som var formade i hjärtan. Så himla gulligt och jag var ju bara tvungen att ta en bild på dem söta plättarna, och så var det grädde och sylt till. Kan bara tala om att det var smasken =)

Jobbade med Therese idag, vilket var väldigt trevligt som vanligt när man jobbar med henne. En boende frågade om vi hade kul på jobbet då vi skrattade, och det är väl klart man har kul på jobbet om man jobbar med någon man trivs med. Det gör jobbet så mycket enklare och allting flyter på och går av bara farten, man gör jobbet utan att behöva stressa och ändå så är man klar väldigt tidigt. Det är härligt det, och hela passet så var det väldigt lugnt idag.
Var bara senare på kvällen då det var nära att en boende fick åka in till sjukhus, han mådde inte bra men fick lite saker och mådde bättre tillslut. Men därimot låg hans blodsocker på 27,7 !!!!!!
När jag gick till rapporten så var den boende fortfarande kvar på avdelningen iaf, hoppas han blir bra snart så han slipper åka in till sjukhuset.
Lugn dag / kväll på jobbet med trevliga arbetskamrater, kan man sammanfatta arbetsdagen med =)

Efter jobbet så blev det en tur till stallet för att fixa så Kryssan fick komma in över natten, hennes hovar måste få torka lite... Är det inte ena problemet med hennes hovar så är det de andra, vet inte riktigt vad felet är just nu med hovarna... Men det ramlar bort bitar från strålen och snart så är det hål rakt in =(
Det ser inte så bra ut och det kommer inte bli bättre om man inte gör något åt det, så pratade med Martina igår när vi red ut en runda och hon tyckte att jag skulle låna boxen och ha Kryssan inne var tredje dag för att se om det blev någon skillnad.
Så då fick hon vara inne i natt och det bestämde jag rätt fort under kvällen, tänkte tidigare på dagen att hon skulle egentligen vara inne under natten till Måndagen men eftersom jag jobbade så skulle det bli så tidigt eller krånligt.
Men löste det ändå nu då, och eftersom jag ska iväg imorgon och tänkte åka tidigt till stallet för att hinna rida innan så blir det ganska så perfekt för då står hon inne redan och jag sparar några minuter och det blir lite lättare att brodda också.
Nu blev det som det blev, och Kryssan är så gullig <3

Sitter nu hemma, trött som satan men kan inte få ro till att lägga mig i sängen. Har så himla mycket sömn att ta igen, men det funkar inte. Kroppen säger ifrån till mig och jag säger ifrån till kroppen...
Men nu har jag iaf fixat ihop ett litet blogginlägg från dagen, ligger ju en del efter och tänkte skriva ihop en sammanfattning från veckan som har varit även om det är mest jobb att skriva om.
Ger nu upp för kvällen, godnatt !

Puss & kram från Pucko

Typiskt...

2010-02-14 klockan 02:33:55


Fan, vad jag ligger efter... Panik !!!

Älskar

2010-02-14 klockan 01:55:48


Jag älskar dig mest av allt på denna jord, denna värld.
Ingen kommer kunna förändra det.
Det är dig jag älskar och det är mitt hjärta du äger.
Utan dig kan inte mitt hjärta slå.
Du är mitt hjärta <3
All kärlek till dig från Pucko

Alla Hjärtans Dag

2010-02-14 klockan 01:50:48


Dagen är här, den 14:e Februari och inträffar på en Söndag detta år.
Och det är inte vilken dag som helst idag, det är Alla Hjärtans Dag <3
Och det är dessutom min födelsedag, och jag stiger nu upp på trappsteg 22.

Grattis till mig ?!
Pussar & Kramar på Alla Hjärtans Dag från Puckoalways

Kanske...

2010-02-12 klockan 01:14:23


Kanske, eller kanske inte...

Måndag...

2010-02-12 klockan 00:41:59


Fullbokad vecka denna vecka, alltså vecka 6 som jag pratar om nu.
Jag har haft fullt upp och därav den dåliga uppdateringen här på bloggen vilket jag inte alls gillar då jag inte vill ligga efter, men kommer man efter en dag så är det så svårt att ta sig ikapp ibland. Speciellt när man har så mycket att göra så man inte har riktigt tid och ork till att blogga, vilket gör att man hamnar efter som vanligt.
Men när jag väl kommit ikapp så ska jag banne mig skärpa mig och blogga oftare och bättre, får inte bli en massa förseningar i bloggen ju.

Måndagen såg ut som en vanlig Måndag för en upptagen kvinna som mig, så dagen erbjöds med jobb idag. Jobbade med andra ord mellan 6.45 - 15.45, men fick jobba längre och alltså lite övertid då det blev lite krångel på jobbet... Så jag slutade vid 16 - tiden istället och några flera minuter som man tjänade pengar på, vilket inte heller är fel.
Vill jobba massor, men samtidigt säger kroppen och huvudet ifrån och orkar inte mera och vill ha lite vila. Men det är jobbigt när kroppen och själen inte jobbar tillsammans, utan mot varandra...

Efter jobbet så var det bara att åka till nästa jobb, min kära häst. Är ett jobb som kostar pengar som man inte får pengar för, men man får så mycket annat och det är helt underbart. Och Kryssan är värd dem pengarna för att betala och kunna umgås med henne <3
Hämtade in Kryssan från hagen och pysslade sedan om henne och funderade på om hon skulle vila eller inte, men tänkte köra en hård vecka för henne denna vecka när även jag har en hårdvecka med jobb. Lika bra att köra hårt med allt när man lika gärna är lite i farten...
Så det blev en stund på ridbanan idag och så testade jag det nya bettlösa tränset som jag köpte på Hööks för 439 kr vid löning, måste ju testa och se om det funkar på Kryssan.
Dessvärre var det pissunderlag på ridbanan då det är så mycket snö på den så det gick inte alls att rida där, jo att skritta gick rätt okej. Men i traven så gick det åt skogen då Kryssan snubblade i varannat steg och det var inte alls behagligt tråkigt nog, så det fick bli lite skritt och inte så avancerat arbete som jag hade tänkt mig. Får ta det en annan dag när snön kanske är borta, en dag...
Efter ridningen så hjälpte jag Veronica att ta in hästarna, och det gick bra även om hästarna var lite triggade för att komma in.
Vissa hästar fick komma in och min häst fick gå ut, känns lite konstigt när det blir så. Men förhoppningsvis så får man en box i stallet snart så man kan flytta in sin häst där, eller boxen är väl redan klar men det ska funka för alla andra först innan också... Är lite som ska fixas och blir nog troligen ett hagbyte för min häst, har inte råd att ha henne på lösdriften också då... Ekonomin är ju inte den bästa för tillfället, även om det nu faktiskt växer för mig :)
Får väl se vilken dag det blir flytt in i stallet...

Blev en tur ner till Rimbo igen efter stallet för att ta en liten middag på Subway idag, hade inte ätit något under dagen och så skulle jag på möte under kvällen så kände då att jag behövde något i magen så man inte kollapsa på mötet eller en mage som skriker så det ekar i rummet.
Så det blev en 15 cm med tonfisk, smaskens sa magen också vilket var väl tur för den.
Möte var det idag ja, mötet var på Rimbo ridskola och det var tävlingskommittén som hade möte idag. Vi var inte så många idag men det var en del som skulle pratas om och bestämmas...
Träffade även på Jennifer och kollade lite på hennes häst, en söt krabat som jag gärna vill se mera utav en dag eller flera dagar såklart. Kul att se Jennifer då man inte träffar henne så ofta som man gjorde förut, saknar vissa stunder från Bergby... Tänker tillbaka...
Mötet drog ut på tiden såklart så åkte från ridskolan vid 21.30, så man var rätt nöjd för att komma hem igen och slå ner arslet på stolen framför datorn och spendera några timmar framför skärmen som jag tittar på i skrivandets stund.
Rätt seg efter dagen, men inte så trött så man kunde dra sig till sängen för att försöka jobba även fast man visste att man började jobba 6.45 dagen efter igen.

Mamma lämnade in en av deras bilar på verkstaden idag där jag har min bil inlämnad, och då passade hon på att fråga hur det gick med min bil... Och mamma är expert på att låta väldigt sur och förbannad när hon frågar vissa om typ såna saker som min bil, så dem vågade väl inte svara annat heller. Utan till mamma sa dem att bilen var nu färdig och allting var klart på den, så dem skulle in och ombesiktiga min bil imorgon ( Tisdag ).
Det är ju fantastiskt kul att man får höra genom sin mamma hur det går med min bil och inte genom verkstaden själva när det är dem själv som ska kontakta kunden * Morr *
Företaget ska kontakta kunden när dem har kundens vara, och inte tvärtom. Har fan inte hört ett ljud från verkstaden hur det har gått med min bil under tiden den har varit inlämnad, utan har fått höra från utomstående som frågat hur det gått med min bil eller hört vad dem sagt på verkstaden.
HALLÅ, det är min bil !!!
Jag är fet lack på detta, och så missnöjd tyvärr för allting som har hänt... Och jag kan tyvärr meddela att det var sista gången ni såg min bil på denna verkstad, tråkigt men sant =(
Men mamma sa att förhoppningsvis så skulle bilen bli klar på Tisdagen så jag kunde få tillbaka den igen, man kan ju alltid hoppas även om man inte ska se ljust på det...

Puss och Kram från Pucko

Söndag...

2010-02-11 klockan 02:33:08


En rätt så normal Söndag för en svensk människa, och hur är då en normal Söndag var ju en trevlig fråga faktiskt. Hur ser du som svensk på en Söndag, vad gör ni denna dag och vad måste göras ???
Ett svar på det kanske man kunde få genom bloggen, kan man tro på att man kanske får något svar och respons tillbaka genom det. Berätta lite fort bara om eran syn på Söndagen för mig :)

Klev upp ur sängen vid 11 tiden idag och man hade njutit av en väldigt skön sovmorgon som alltid är lika efterlängtad lite då och då. Funderade på om jag skulle göra lite nytta hemma innan man drog till stallet, men beslutade mig ganska så fort att det var bättre att åka ner till stallet direkt för att fixa hästarna än att sitta hemma vid datorn och så springer klockan iväg.
Kläder på och in i bilen så var man iväg till hästarna, hade Kryssan och Prezident idag att pyssla med vilket var helt okej. Prezident fick vara först idag och jag fick pulsa i snö till att börja med för att hämta in honom, och det är väl klart som fan att hästen inte går att fånga idag även fast jag har morötter med mig till honom. Den gick han inte på och så vände han på sig och gick vidare i hagen och jag pulsade på efter... Prezident insåg att han orkade nog inte mera så tillslut stannade han och jag kunde komma fram och fånga honom * Pust... & tack... *
In i stallet och gjorde iordning honom för en ridtur ut i det fria, red en sväng till Ekeby och sedan på banvallen och vidare in i skogen för att komma till åkern för att sedan vara tillbaka i stallet igen. Red med andra ord en runda idag med Prezident och det gick rätt bra faktiskt, jag är nöjd. Sen att inte Prezident var med på noterna var väl en annan femma, utan han hittade saker att fästa blicken på och som var väldigt svårt att slita sig ifrån. Massa farliga saker ute idag också under ridturen, så det blev lite småhopp hit och dit.
Vissa stunder så jobbade Prezident kanon bra och gav faktiskt efter i nacken, och man hade då väldigt lite i händerna och ville absolut inte störa honom i munnen. Och på några sekunder så kunde han ändra sig och gå med huvudet i himlen och fundera på när stjärnorna skulle komma fram igen.
Åter till stallet så var det lite ompyssling av Prezident och sedan ut i hagen igen och så hämtade jag in Kryssan för att även göra samma sak på henne, sadla för att rida ut en vända.
Brodden i hoven, sadeln på ryggen och hjälmen på huvudet så var vi redo för en tur och vi red stora Ekebyrundan, vilket gick rätt bra. Hade tänkt att galoppera på banvallen idag, bara det att solen sken ute på himlen så halva befolkningen skulle då gå på banvallen precis den sträckan jag skulle rida på. Så det blev bara mindre sträckor med galopp, men Kryssan verkade rätt nöjd ändå och traskade på hemåt.

Hann bara mer eller mindre att ställa in Kryssan på stallgången innan det var dags för att gå upp till Linn, spelade om 10 minuter så det var lika bra att gå upp så det inte blev försent...
Jag tror aldrig det har varit så svårt och jobbigt för mig att säga hej då till en vän, visserligen betyder vännen väldigt mycket för mig så man säger inte bara hej då och vi ses senare när jag kommer hem igen.
Blev därför ett väldigt känslosamt hej då idag, och har fortfarande ditt ansiktsuttryck kvar på hornhinnan och ser den om och om igen...
Vill inte att detta ska hända, bara det att nu är det som det är och du får kämpa, vi kämpar tillsammans du och jag mot världen. Jag vet att du kommer klara det, en dag !!!

Efter en väldigt varm kram gick jag åter ner till stallet igen där jag ser min häst står på stallgången och tittar nyfiket på mig, går fram till henne och omfamnar henne med åter en kram och det brister för mig... Tårarna bara rinner och rinner :'(
Kryssan står helt coolt och bara låter mig trösta mig hos henne, hon förstår ingenting men hon finns där och hon finns faktiskt för mig när jag behöver henne och även varje dag. Älskar dig min häst <3
Kom på mig själv att jag stod och storgrät i stallet, ville inte att någon skulle komma till stallet och se mig när jag står och storbölar så jag drar in tårarna igen och så pysslar jag färdigt med Kryssan så hon kan få lite mat av mig.
När Kryssan hade blivit ompysslad och hade fått sitt kraftfoder så fick hon gå ut i hagen igen och jag var klar i stallet för dagen, Veronica mockade själv idag till Prezident så det var redan färdigt också.

Hem en snabb vända för att sedan åka vidare hem till min mamma där det bjöds på middag idag då det är Söndag idag. Vi satt och pratade en del innan maten var klar, det mesta handlade om mitt knä och vissa andra saker... Kände bara mer och mer hur tårarna ville komma ut, ville bara gråta tills de inte gick mera. Tillslut så kunde jag inte hålla mig längre så jag gick på toaletten, dels för jag ville lätta på trycket innan maten och sedan för då kom tårarna och dem bara rann och rann. Så jävla ledsen under kvällen :'(
Samlade krafter för att sedan gå upp igen för att käka middag med mamma, försökte hålla humöret uppe också och det gick lite lättare efter gråtattacken tidigare.
Var kvar rätt länge hos mamma  och åkte hem vid 21.30 tror jag om jag inte minns helt fel...
Åter en vanlig kväll hemma, datorn...

" Det är tomt, tomt utan din närvaro här då din närvaro är där ".

Puss & Kram från Pucko

Känsla...

2010-02-10 klockan 01:30:12


Det är underbart, denna känsla man inte har fått känna på många år. Man blir som befriad och allting känns så rätt och så mycket lättare nu...
Det känns så rätt, som det ska göra !!!

Och för att få den känslan av att känna att det är underbart så var man tvungen att gå till Naprapaten som insåg rätt fort att ena benet var kortare än det andra, vilket gör ett stort problem...
När jag gick ut från dörren var båda benen lika långa, det var fixat och jag var rak och " normal ".
Dagen efter sätter jag mig på hästryggen i en sadel, och jag hamnar rätt direkt utan massa krångel...
Jag sätter mig där jag ska sitta och jag sitter rakt, lika mycket vikt på båda benen och sadeln sitter rakt. Och den sitter även rakt under hela ridturen på ca 45 minuter.
Det är helt underbart !!!
Mitt största problem på hästryggen är borta, fixat. Det var inte sadeln som satt snett eller gled runt, utan det var jag som var sne och gjorde sadeln sne.
Och det är helt underbart att rida nu igen då man hamnar rätt i sadeln och sitter rätt hela ridpasset utan att behöva känna att man glider till vänster och lägger all tyngd i höger stigbygel. Det är borta nu och dessa problem är som bortblåsta nu och jag njuter av vara sekund i sadeln.
Att det var så lätt egentligen...
Och det var till en fördel för Kryssan med, hon kan skritta igen !!!

Nästan så man blir tårögd av känslan att det är rätt, man sitter rakt i sadeln och man kan jobba hästen på ett annat sätt än att försöka hålla kvar sadeln på plats...
Det är underbart !!!

Lördag...

2010-02-10 klockan 01:09:07


Resa till Norrtälje idag för att uträtta lite ärenden, då Linn fick veta att våra glasögon var färdiga så ville vi ju in och hämta dem så fort som möjligt. Så därför gjorde vi en resa till Norrtan idag på förmiddagen, hämtade upp Linn vid 11 - tiden och vi hämtade glajjorna det första vi gjorde denna dag.
Kändes lite bättre att ha dem på sig när det var rätt glas i dem och allt, kändes ännu bättre då än då man prövade ut bågarna. Så jag kände mig faktiskt riktigt nöjd och glad när vi gick därifrån med nya glasögonen =)
Nu ska bara glasögonen betalas med en summa som minst med 67.50 kr / månad tills man har betalat hela summan av 801 kr, inte mycket alls för nya glasögon och speciellt inte när mamma precis har skaffat 2 st nya glasögon och hon betalade 6 000 kr och jag ska bara betala 801 kr för mina visserligen bara ett par då mamma köpte 2 st. Men kände att jag faktiskt hade gjort ett bra kap där, och jag var nöjd för det.
Gick sedan vidare och besökte Apoteket och införskaffade sig lite nya tamponger igen, dem har lite större förpackningar där så man slipper gå och köpa nästan varje månad...

Vi skulle sedan träffa Linns pappa på en fika så efter lite snack med honom så bestämde vi att vi skulle träffas först på " En liten smula " i Norrtälje för en fika, så Linn och jag gick dit och så väntade vi på honom där.
Han bjöd sedan mig på fika, tack så hemskt mycket * Tacksam *
Riktigt trevlig pappa Linn har vill jag säga, och en trevlig fikastund blev det också =)
Vi gick sedan vidare för att tiden gick så fort och vi hade lite att ordna innan klockan blev för mycket på dygnet, vi var in på väskaffären bredvid cafét och så köpte Linn en väska och då hittade jag en reflex till Kryssan som jag inte kunde låta bli att köpa. Ett rött hjärta med texten " I <3 U " på, köpte den och så ska den få sitta på Kryssans röda grimma framöver. Bra med en reflex på grimman för man vet aldrig, då är det inte fel att ha en liten reflex iaf. Så det var nog ett bra köp det med även om det var 25 kr, men det är Kryssan värd om det handlar om säkerhet...
Vi åkte sedan till Rimbo där vi mötte upp Kristian med K på " Chocolate " för att sedan fika där alla 4, och även denna fikastund var trevlig =)
Efter en något snabb fika så var det bara att sätta sig i bilen igen för att åka till stallet då Linns pappa skulle vaccinera Kryssan innan han skulle åka vidare, han är veterinär och han får vaccinera hästar !!!
Så hämtade in Kryssan som för en gångsskull stod vid grinden när jag kom och skulle hämta henne så tog med henne in i stallet och ställde henne på gången där hon verkade lite orolig, kände nog att något var på gång. Och smack sa det så var sprutan i och hon var vaccinerad för denna gång, tack så otroligt mycket för hjälpen !!!
Kryssan fick sedan stå inne några timmar då Linn och jag gick upp till henne en stund och var där...

Lite senare under kvällen så kom Martina till stallet och frågade om vi skulle rida tillsammans, kunde rida sa jag om vi tog det lugnt vilket vi också gjorde. Skritt upp till Skälby och sedan tillbaka igen till stallet, vilket var en perfekt tur i kvällsmörkret. Har inte så stor vana att rida i mörkret på det viset, så det är lite mysig nu när snön ligger på marken och det blir kväll och mörkt. För det blir ju aldrig riktigt mörkt heller för snön ljusar ju upp allting och man ser relativt bra vilket är skönt när man ska motionera sin häst.
En lugn runda med en massa snack såklart, fixade sedan Kryssan och gav henne lite mat och sedan så fick hon gå ut i hagen igen och jag var klar för dagen i stallet.
Gick upp och sa hej då till Linn och snackade lite, åkte sedan vidare hemåt och spenderade min kväll som dem flesta andra kvällarna... Framför datorn halva natten...
Somnade senare framåt morgontimmarna * Suck *
Pucko med nya glasögonen, egobild =)

Puss och Kram från Pucko

Fredag - Begravning...

2010-02-10 klockan 00:19:42


Denna Fredag var väl kanske inte den roligaste och lättaste Fredagen just denna gång, första Fredagen i Februari handlar det om det jag skriver om nu...
Kommit lite efter i bloggen då det varit mycket nu dem senaste dagarna och som sagt Fredagen den 5:e Februari så var det dags för begravning, var ett bra tag sedan jag var på begravning nu. Var 2 st begravningar under förra året som jag ville gå på men kunde inte av vissa skäl... Eller för andras skäl kanske jag ska säga då det är mera rätt för jag ville egentligen gå på deras begravningar och det tog hårt på mig att jag inte fick vara med att närvara vid dessa begravningar, fick aldrig säga hej då =(

Men åter till denna Fredag så handlade det om en begravning i Stockholm, kul med en resa dit men inte på dessa skäl direkt.
Begravningen började kl 14 och vi åkte från Rimbo vid 12 - tiden så vi kom in ett bra tag före, men då hann man ju även heja på mormor och krama henne. Och det var ju inte bara mormor man hejade på det var ju en hel del andra som man kände igen och inte kände igen... Vissa hade man ju inte sett på flera år så minnet är ju inte det bästa genom åren dock.
Alltid lika kul att skaka hand med någon och dem inser hur stor man blivit, till och med så gammal så man har eget körkort och jobb. Och det är då själv man får paniken att man bara blir äldre och äldre och man tänker tillbaka på tiden då man var liten och vi åkte på högtider med mamma och sedan när mina kusiner var med. Det var grejer det om man minns det så bra, vill gärna hoppa tillbaka till den tiden nu och inte vara så vuxen som man är idag... Saknar tiden som barn och alla minnen man har från barndomen !!!
Begravningen skedde i Markuskyrkan i Stockholm och jag var inte så deppad inför detta direkt, det är klart jag kände honom och hade träffat honom ett x antal gånger. Och morfar Lennart var gammelmorfar till mig och det är klart att det betyder något, det är inte det jag vill få fram utan att jag inte hade så mycket känslor under begravningens början... Utan när man gick fram för att lägga rosen på kistan för att säga hej då, då kom det !!! Tårarna som bara ville forsa ner för kinderna och aldrig ta slut, ångesten växte och man tänker en massa skräckscener då det är mamma, pappa eller någon annan nära släkting eller vän till mig går bort och ligger där i kistan framför mig och då växer det bara och paniken kommer... Den dagen får inte komma, aldrig i mitt liv. Och det värsta är att den dagen kommer komma för alla, det går inte att komma undan utan att alla får stå ut med det.
Och alltid när man är på begravning så kommer ju alltid samma ångest åter och åter tillbaka till mig igen, den dagen då Kryssan avslutar sina dagar med mig * Storgråter *
Den dagen vill jag aldrig inträffar, utan då vill jag hellre följa med henne vid hennes sida och bara försvinna vidare och inte känna någon smärta alls. Vill inte vara utan henne och kommer inte klara mig =(

Efter begravningen i kyrkan så bjöds det på lite fika, som först bjöds på lite mera som förrätt. 4 st mindre brödskivor med lite olika tillbehör på, och det var riktigt gott för det var inte en massa konstigheter på utan man kunde äta allt och man visste vad det var på dem.
Och sedan bjöds det på kaffe och en underbart god tårta, men kaffet var godare. Längtade efter kaffe redan då jag satte mig i bilen, men orkade inte engagera mig till att krångla med att fixa kaffe till mig på vägen in till Stockholm.
Och under fikastunden så hade iaf jag, Christian med C, Amanda och Paulina väldigt roligt och vi började undra om vi var på begravning eller något annat... Men å andra sidan är det inte så kul om alla sitter och deppar efter en begravning, lite roligare om man kan prata och skratta lite. Tror jag även den döde vill...
Vi hade som sagt väldigt kul då det var 2 st kameror som gick på högvarv ett bra tag, och roliga bilder blev det och vi får väl se om det är någon som lägger ut några av bilderna någonstans så man och andra kan se dem.
Fikat varade i 2 - 3 timmar eller något sådant, och när det började bli tomt med människor så gick vi upp till Lennarts lägenhet och så satt vi där i säkert 1 timme eller så. Man räknade ju inte exakta minuter direkt, utan man lät tiden gå.
Det blev sedan dags att börja röra sig hemåt då p - skivan stod på den tiden då den skulle gå ut och klockan var det klockslaget.
Så då var det bara att gå ut i kylan igen och ta sig ner till parkeringen där bilen stod, ingen rolig väg att gå då det var snömodd på hela gångvägen så det var skit jobbigt och gjorde skit ont att gå med mitt knä.

Åter tillbaka i Rimbo igen så stannade vi på Ica för mamma skulle handla och jag var tvungen att ta ut pengar inför morgondagen... Och Roffe frågade om jag skulle käka middag med dem och vi pratade en massa om det, så det slutade med att vi käkade pizza på Kebaben. Det var länge sedan man käkade där och käkade till och med en ny pizza dem har där då den har sett så god ut, Tonys special heter den och den smakade även gott men starkt med tabascon.
Mätt så man var på väg att spricka så var det vidare hemfärd till Rånäs igen och jag körde mammas bil, den var väldigt segt jämfört med min...
Lugn kväll hemma idag...
Kistan...
Vila i frid <3
Morfar Lennart...
Vila i frid <3

Några bilder från begravningen, fler bilder finns på min Bilddagbok.

Puss och Kram från Pucko


Dödsfall =(

2010-02-08 klockan 00:03:55
R.I.P Micke Lindgren :'(


År 2010 trodde jag skulle börja bra och att man kunde starta om sitt liv för att kunna få en nystart här i livet, och dem säger börjar det nya året bra så är det någorlunda bra under hela året.
Ville och önskade att detta år skulle bli bra, roligt och underbart...
Men bara för att det finns ett mening om det så behöver det ju inte betyda att det verkligen är så, speciellt inte i mitt liv iaf. Då jag redan varit på en begravning då min gammelmorfar gick bort i Januari * R.I.P *
Och nu är det Februari, och jag kom hem från min mamma under söndagskvällen och pappa berättar att Micke har avlidit för ca 1 timme sedan, alltså årets 2:a dödsfall inom familjen.
Och vad läskigt snabbt det kan gå, det trodde man ju inte alls och man var inte alls beredd på det heller. Vilket gjorde att det blev en chock när pappa berättade det, man vet ju inte alls när det händer om det händer !?
Och då undrar man ju vem som kommer avlida i Mars ???
Jag hoppas ju på att ingen gör det för vill inte gå på flera begravningar nu under året, vill att alla ska leva vidare ett år till vilket man vill för varje år som går. Men det är ju så att man föds och att man dör, men varför måste det vara så att många dör så olägligt för ???
Det blir allting på en gång hela tiden, så nu är det väl bara vänta och se när det blir besök i kyrkan igen då. Stor kram och många tankar till mamma + barn i familjen där pappa nyligen har gått vidare i livet... =(

Puss & Kram från ledsen Pucko

Saknad...

2010-02-07 klockan 02:22:59


Saknad & saknar...

Torsdag...

2010-02-07 klockan 02:09:24


Jag känner mig fri, och mera rörlig. Smärtan i ryggen känns i varje steg jag tar men stegen känns så mycket bättre och stelheten i höften märks inte av på samma sätt. Jag kan röra på mig och jag kan gå !!!
Efter det härliga knakande i ryggen så hände det något i min kropp och detta tillfälle väcktes till liv, att jag kan röra på mig utan att sitta fast i höften.
Jag känner mig glad...

Idag hade jag ett spännande besök framför mig i Rimbo, skulle nämligen träffa Naprapaten Annika Åberg idag kl 10.45. Då min mamma tipsade mig att gå dit med mitt knä och se om hon kunde göra något med det, alla får lägga sin mening i den här berättelsen om mitt knä.
Så när man kom innanför dörren så fick man berätta hela storyn igen med mitt knä hur det började, vad som har hänt, känslan, alla olika diagnoser och allt som man kan ta upp angående detta.
Vi pratade en hel del och hon frågade en del, och jag kom även på att jag tycker att jag ramlar åt vänster i sadeln när jag rider så jag trampar ner i höger stigbygel för att lägga över tyngden och flytta sadeln till höger. Jag tycker det är sadeln som ligger snett när det är jag själv i själva verket som är sne...
Fick sedan ta av mig lite kläder och jag fick första paniken, min arm * Shit *
That´s the problem, men vad ska man göra !? Dem finns där och det är jag själv som har fixat dem där, och så är det. Men fick lite snabba blickar på armen vilket jag redan kände på mig när paniken kom...
Hon kollade på mina knän och jämförde då hon sa att jag flyter in med mitt högra knä, får lite fel benställning då när jag lägger tyngden på insidan av knät.
Kolla knäna och ryggen och hon tyckte det såg bra ut, även min rygg och det var intressant att höra.
Fick sedan lägga mig på britsen där hon insåg rätt fort att mitt " sjuka ben " var 1 cm kortare än det än det " friska benet ".
Hon kollade och kände och sa att hon inte kunde ställa någon diagnos, men hon kunde testa olika saker på knät för att se om vi får någon förbättring av knät.
Började sedan behandlingen med en TENS - behandling som vanligt och jag fick även en vetekudde över knät, det var faktiskt lite skönt med denna värme.
Och hon ville vrida på en massa med ström under behandlingen, men hon var lite snäll i början med ökade sedan lite mot slutet. I början var det så obehaglig känsla så man ville bara ta bort skiten och gå därifrån, men jag stog ut som alltid när det gäller mig...
Och hon började även att prata om akupunktur och göra det på mitt knä, och jag berättade för henne att jag var nålrädd och trodde då att hon inte skulle göra detta idag. Men efter TENS - behandligen så var det dags för akupunktur, och då kom paniken igen och mycket hårdare !!!
Var skulle jag ta vägen ???
Och paniken sekunden innan hon satte i nålen går inte att beskriva, men det var riktigt läskigt och jag fick hela 3 nålar på knät. Dem satt en stund och sedan var hon där och pillade på dem för att se så dem " funkade ", och det gjorde dem för fan så ont det gjorde när hon rörde på dem.
Jag klarade mig igenom en akupunktur och en klapp på huvudet ska jag ha, duktigt Pucko.
Och efter denna behandling så stod hon framför mig med en nål i handen och frågade om jag ville titta på den, och det var ju lite svårt att undvika då när hon stod där så kollade lite på den. Lite terapi och undersökning på en gång hos naprapaten...

Det var ändå lite spännande att vara där och testa på en sådan här typ av behandling, för när hon var klar med det ena så funderade vad som kunde hända härnäst.
Och sedan så fick jag lägga mig i en massa konstiga ställningar och hon gjorde en massa saker på mig... Och jag har insett att man är rätt vig ibland ändå, tänk om man kunde vara lite smidigare ändå.
Och det var nu som hon gjorde så att det knakade i hela min rygg, från svanken upp till nacken. Visst att det brukar knaka i min rygg när jag knäcker den själv, men detta är inget mot vad Annika gjorde idag. Det nästan som smällde i ryggen på mig och sekunderna efter så var det så skönt så, samtidigt som det gjorde ont.
Hon stretchade även mina lårmuskler, och fan det gjorde riktigt ont !!! Tur att det är någon som tvingar en att göra det och trycker på, för man hade ju aldrig gjort det själv med denna smärta.
Fick sedan order om att ställa mig upp för att se om jag kunde gå, och gå kunde jag.
Innan hemgång så fick jag ett värmande liniment på låret, som värmde en del men inte så mycket som det har gjort på andra när dem har berättat.
Vi satt även och pratade en stund och jag fick lite tips och övningar jag ska göra fram till nästa besök, ska försöka gå på återbesök om 2,5 veckor. Ska bli intressant och se vad som händer nästa gång och vad hon kommer göra då med mig, lite nervöst också såklart.
Och tipsen är ju alltid kul att få veta för ofta är dem så enkla men man tänker inte på det själv.
Gick sedan därifrån lite snurrig i huvudet för det kändes lite fel...

Tror nu att jag har fått med det mesta om besöket hos naprapaten, finns säkert en hel del mera att berätta om tiden jag var där men då blir det så långt inlägg så då vill ingen läsa iaf.
Vi pratade mycket om hästar iaf då hon själv har häst och hästen nästan står granngård med min häst, så det blir ju mycket hästsnack när två hästbrudar träffas sådär och annars också.
Och hon sa även att dem förr eller senare kommer få gå in i mitt knä för att kolla vad som är på tok inne i det. Så nu ska man få hjälp av Linn för att bråka genom telefon igen för att försöka få mig på en titthålsoperation, tack underbara vän.

Efter besöket hos Annika så blev det en sväng ner till Rimbo där jag träffade Annelie och så blev det brunch på Cissis och även där en massa hästsnack.
Länge sedan vi träffades nu, men idag så var det bestämt :)
Brunchen bestod av kycklingsallad med currydressing på + en cola. Och maten var riktigt god idag då jag var riktigt hungrig efter besöket hos naprapaten, börjat bli väldigt hungrig vissa tillfällen under dagen och det smäller bara till och så är jag dunderhungrig.
Och som sagt, massa hästsnack blev det och alltid lika kul med uppdatering när det gäller hästfolk...
Och vad det händer grejer och vad hästfolk kan ändra på sig fort, vilket är läskigt !!! Och vissa saker trodde man inte ens skulle inträffa, men det kommer göra det förr eller senare...
Mätt i magen begav man sig till stallet för att kolla till Kryssan och ge henne morötter som jag köpte på Konsum idag. Funderade på om jag skulle rida då jag var väldigt sugen på att rida, men kanske en dum idé efter man varit på en första behandling hos en naprapat. Då dem säger att man ska försöka ta det lugnt dagarna efter en behandling, sen är folk olika...
Men beslutade mig sedan för att låta Kryssan vila idag och vara häst i hagen, vilket jag fick lite skuldkänslor och dåligt samvete för... Och då får jag alltid känslan av att Kryssan blir sur på mig, vilket jag inte vet om hon blir även om hon såg lite sur och deppig ut idag bara för att jag inte tog in henne utan gav henne morötter och sedan sa hej då till henne.
Förlåt Kryssan...

Innan jag drog vidare hemåt så var jag upp till Linn och packade med mig lite saker från hennes stuga som skulle till lägenheten, så jag tog med mig lite kartonger som stod färdigpackade och reda för att flyttas på. Och när jag bar kartongerna ner till bilen så längtade jag bara tills den dagen då jag kan flytta till min egna lägenhet jag också, vilket inte känns som en ljus dröm dem närmsta åren... =(
Åkte sedan till Rånäs och var hem en snabbis och vände och åkte sedan vidare upp till min mamma. Stod sedan och väntade på bussen som skulle komma vilken minut som helst, Linn kom med denna buss idag efter att ha varit i Norrtälje under dagen.
Sedan så bjöds de på mat hemma hos mamma, köttfärslimpa stod det på listan idag och det var gott som vanligt. Efterrätten bestod av köpta kakor, bakelser eller vad man nu ska kalla det... Men sånt blev det och sedan kaffe såklart, vilket var det godaste av allt.
När vi var mätta och det var dags att dra sig för kvällen så åkte vi vidare till Linns nya lägenhet för att lämna av alla sakerna jag hade i bilen och sedan så kom det ett flyttlass till med möbler...
Så vi tillbringade dem sista timmarna på kvällen i hennes lägenhet och vi fick även upp en del saker ur kartongerna, och vi drack även en kopp te innan det var dags att åka hemåt.
Var lite lättare denna gång att vistas i lägenheten, men minnen kommer ju hela tiden tillbaka...
Var väldigt trött på kvällen och hade fruktansvärt ont i kroppen efter dagen, burit lite för mycket tror jag som vanligt när det gäller mig...
Körde hem till Linn och lämnade av henne hemma och åkte sedan tillbaka hem till mig, själv i huset var man också under natten. Pappa var iväg på kurs med jobbet och jag fick sova i stora huset alldeles själv vilket var lite små jobbigt...
Somnade tillslut även om klockan tickade på in på morgonen...

Puss och Kram från Pucko

Hmm...

2010-02-06 klockan 00:18:19


" Talk to the hand... "

Onsdag...

2010-02-05 klockan 03:12:20


Upptagen kvinna vad man under Onsdagen, och morgonen började redan kl 8.30 då man gick upp ur sängen för att göra sig klar för stallet och sedan åka dit.
Och väl i stallet så började jag med stallarbetet till Prezident, som sagt det är Onsdag idag och jag har då 2 hästar att ta hand om denna dag. Så började med mockningen och fixade vatten + foder till honom, och Mirja var i stallet så fick lite sällskap av henne och snackade lite med henne vilket inte alls var fel det inte.
Vissa personer träffar man ju mera i stallet och sedan så träffar man vissa mindre, och man kan då inte prata med alla på samma sätt då man inte ses eller känner varandra sådär heller.
Efter att allt i stallet var färdigt så var det bara att hämta första hästen i hagen för dagens motion, så det blev då Prezident som var först ut. Och han ville ju såklart inte komma in från hagen när jag tyckte det, men Mirja tog med 2 hinkar med vatten till hagen så då var alla hästarna törstiga så när Prezident började dricka så tog jag hans pannlugg så när han hade druckit klart så var det bara att ta på honom grimma då jag hade fångat honom. Man är lite smart ibland, vilket inte Prezident var då.
Just det, Mirja frågade även om jag kunde ta in hästarna senare på kvällen men tyvärr så skulle jag jobba till 20 denna kväll så då skulle det bli för sent. Vilket var tråkigt att man jobbade för annars hade man fått tagit in hästarna idag, men gärna en annan dag.
Blev en ridtur ut i skogen på Prezident idag, tänkte först rida på åkern så han fick pulsa i snön. Men vi travade över den och det var tillräckligt jobbigt och gjorde riktigt ont i mitt knä så det fick då bli en ridtur i skogen istället och på tillbaka vägen så blev det galopp över åkern vilket Prezident tyckte var väldigt jobbigt.
Det är ju rätt mycket snö nu så det är inte klokt, så man kan ju förstå om hästarna tycker det är jobbigt att springa igenom denna snö. Tänk dig själv...
Prezident fick sedan gå ut i hagen igen och jag hämtade då in Kryssan och henne var jag lite fundersam vad jag skulle hitta på med. Ville väl rida henne idag också men samtidigt så hade jag inte riktigt den tiden för att rida henne också så longerade henne istället på ridbanan som Kryssan inte verkade ha något emot.
Utan hon sprang på där i traven och sedan i galoppen så gick det undan och hon tog verkligen i med hela kroppen, härligt att se =)
Så det blev nog ca 10 minuters longering och sedan gjorde jag henne klar för hagen igen och hon fick lite kraftfoder och sedan fick hon traska ut i hagen igen till sina kompisar.

Fick även ställa upp som väckarklocka till Linn idag så väckte henne innan det var dags för mig att åka till jobbet, lite halvsvårt att få upp henne idag. Och Tassa brukar alltid börja skälla när man knackar på dörren, inte ens hon började skälla så jag knackade på och gick sedan in och väckte dem. Och tillslut så vaknade dem och Linn klev upp ur sängen och vi gick ner till BW och så tog vi en snabb kaffe.
Hann inte med någon längre stund med Linn då det var dags för mig att åka att jobba under kvällen, skulle jobba mellan 12.30 - 20.00 idag.
Så det var bara att klä på sig igen och gå ner till bilen för att åka vidare till jobbet, var möte på jobbet idag så jag fick först börja med en passning på största avdelningen på jobbet. Och jobbade då själv som är lite tråkigt, men allting gick så bra iaf men det var så lugnt också så det var inget problem. Det tråkiga var bara att jag inte fick bygga pussel, dem har haft ett pussel på 1000 bitar som vi har byggt lite då och då på. Bara det att idag när jag ville bygga så hade dem redan fått ihop pusslet, så det var tråkigt tycker jag.
Mellan 15 - 16 så var jag på rast och under rasten så bjöds det på tårta som personalen hade fått under mötet och då fanns det kvar så jag tog mig en liten bit tårta.
Efter rasten så jobbade jag vidare på mitt pass på mammas avdelning och jobbade då även en stund med min mamma. Jobbade med min gamla granne under kvällen och allting gick så bra så, trodde inget annat heller utan allting flöt på bara som vanligt.
Och jag fick även höra att jag var en ängel, jag är en ängel. Frågan är bara vilken sorts ängel är jag, en levande ängel som är underbar och så fin eller en död ängel som alla tänker gott om och saknar ???
Ordet ängel kan ha så mycket olika betydelser, men mest positiva betydelser. Fick bara frågan nu i huvudet om just vilken ängel man är. Och är jag verkligen så söt fin som en ängel är och lyser det så mycket om mig ???
Man har nog bara kollat på massa barnfilmer när man var liten så man har den bilden av en ängel.

Slutade sedan att jobba kl 20 och jag åkte hem i snökaoset, fy fan vilket väder det var / varit under kvällen. Och det var hemskt att köra på vägen hem och jag var nära att göra en resa ut i det fria men kunde räta upp bilen och hålla mig kvar på vägen.
Under kvällen så fixade jag såklart en massa framför datorn som jag för det mesta gör när jag är hemma, och så bara kopplade jag av av att veta att man inte behövde gå upp så jobbigt tidigt på Torsdagsmorgonen och utan att man kunde få sova några timmar till. Kanske man skulle kunna få känna sig utvilad under dagen...

Puss och Kram från PuckoÄngeln

Sova...

2010-02-05 klockan 02:33:08


Måste sova...
Är väldigt trött egentligen...
Men är pigg nu och inte alls lust att sova...
Och så ska man upp kl 8 imorgon...


Varför måste man sova för ???

Bild...

2010-02-04 klockan 03:07:12
Någon dag blir det förmodlingen en liten bildbomb här på bloggen, gillart !?

Puss och Kram från fotografen Pucko

Tisdag...

2010-02-04 klockan 02:36:07


Även denna morgon började med att man fick gå upp kl 6.10, härliga tider det. Vet inte om jag håller med riktigt om det men vad gör man inte om man ska jobba och måste tjäna pengar liksom !?
Och jag vill komma upp tidigare på morgonen så det är rätt skönt att gå upp då även om man är så jävla trött och man hade ju inte sagt nej om någon frågade om man ville gå och lägga sig i sängen igen. Och dagen känns så mycket längre och man får mera gjort under dagen än att man sover till 11 snåret, då går halva dagen bort ju.
När jag hoppade ur bilen på jobbet så låste sig även mitt knä, så stapplandes gick jag in på jobbet för att ta morgonrapporten för att sedan börja jobba.
Jobbade med min gamla granne så morgonen gick super även denna morgon, allting flöt på och gick bra. Och jag kände mig även ambitiös idag också på jobbet och fixade dusch, bädda rent i sängar och massa mera som jag gjorde under morgonen. Är hur sliten som helst och efter jobbet så är man helt slut, men timmarna på jobbet så är jag rätt hurtig och gör en hel del nytta =)
Var även in till den lite bråkigare tanten och jag fick en lätt smäll över bröstkorgen och sedan tog hon min hand om började nypa mig, men jag började då skaka hand med henne och då avledde jag henne att nypa vidare så jag klarade mig bra idag. Min arbetskamrat fick dessvärre hennes naglar in i huden då hon fick tag i hennes överarm och nöp till med naglarna då också...
Svårt jobb med henne, men hon har förbättrat sig under den senaste tiden...
Sedan på dagrapporten så fick jag även papper om jobb i sommar, talade då om för henne att jag har ett annat jobb i sommar lite då och då kanske... Har ju inga datum eller så än så jag vet ju inte när det blir att hoppa in och jobba med det andra " jobbet ".
Men då vet iaf min chef om detta, och jag hoppas jag får rätt bra med jobb i sommar nu.

Det är ett under, jag fick jobba med min mamma idag i hela 2 timmar och 15 minuter. Utan att ens chefen sa något om det, man börjar ju undra hur det är med den där lagen nu i dag...
Så vi jobbade ihop en stund, men när vi väl jobbar tillsammans dem korta stunderna vi jobbar ibland så ser jag inte min mamma som min mamma utan som en arbetskamrat. Klart det är min mamma innerst inne men man får försöka lägga det lite åt sidan och sedan jobba med henne som vilken annan person som helst. Tror även mamma gör samma sak, det känns så iaf.
En timme innan jag gick hem så kom även min " psykolog " Eva - Britt då hon skulle jobba kväll med min kära moder, då fick jag träffa henne lite också.
Hjälpte sedan henne med datorn då hon hade lite frågor, och hon skulle sedan skriva sitt namn och tydligen så kallas hon för " Eva - Brajjan " av någon anledning och hon höll på att skriva det då. Och då sa hon det så det fastnade ju i mitt huvud, så nu hädanefter så heter hon " Eva - Brajjan " i mina ögon =)
Slutade sedan jobba 13.15 och då var det dags för en tur till stallet som vanligt.

Jag och Linn väntade med spänning och nervositet under eftermiddagen på ett samtal, ett samtal som skulle säga att Linn kunde komma och hämta nycklarna. Och dem skulle höra av sig vid 15 - tiden då den förra hyresvärden hade lämnat in nycklarna.
Klockan blev över 15 så Linn ringde och det visade sedan att vi kunde komma och hämta nycklarna till lägenheten.
Så vi backade till bilen och så packade vi in så mycket kartonger och saker vi kunde och så åkte vi ner till Rimbo för att kvittera ut nycklarna. Sedan var det bara att gasa upp till Rånäs igen för att gå in i lägenheten man bott i några år tillbaka med mitt ex Pontus. Kändes lite halvkonstigt och halvjobbigt att gå in där igen om jag ska vara helt ärlig, vilket kanske inte är så konstigt då man bott där tidigare och man har ju en del minnen från den tiden där och man får flaschback tillbaka i tiden... Men jag ska nog klara det med tiden, så det är nog inga problem vid senare tillfällen. Är väl lite psykisk bearbetning nu då med besök där...
Lastade ur bilen och åkte sedan till Mälby igen för att lasta in ett till lass i bilen, tog även en tepaus inne hos BW och släppte ut hundarna en stund. Gjorde oss sedan redo för att åka tillbaka till Rånäs igen och lasta ur detta lass också och så fixade vi upp gardiner så dem slipper gå förbi och titta in. För dem är extremt nyfikna dem som bor i Bruket och som är äkta Bruketbo, och jag skojar inte !!! Vet ju hur det var själv när jag bodde där...

Bilen var tömd en andra gång och gardinerna på plats och vi var hungriga efter dagens " arbete " så vi åkte ner till Rimbo och så bjöd Linn mig på Subway som tack för hjälpen med flytten =)
Så det blev en Italian B.M.T idag med cola och sedan blev det kaffe och kaka efter maten, så mätt blev man och det var så gott så även denna gång. Och killen som gjorde våra sub´s försökte charma som fan på oss och han var nästan lite för på tyckte jag, ville gärna gå ifrån honom för han trängde sig på för mycket tycker jag även om han stod på andra sidan disken.
När vi hade ätit upp så gick vi vidare för att besöka Kristian med K som är Linns pojkvän, så nu vet jag även hur han bor och han hade nice utsikt =)

Drog oss ganska så snabbt tillbaka till Mälby igen då det började bli så sent och jag hade ju en häst att ta hand om dessutom. Så väl tillbaka i stallet igen så hämtade jag in Kryssan som jag inte hittade i hagen först så blev riktigt orolig så började gå tillbaka igen mot stallet och då står hon där som inget hade hänt och bara var jävligt söt =)
Tog med henne in i stallet och borstade lite på henne och funderade på om jag skulle rida ut en snabbis i mörkret, måste rida ut när det är mörkt nu så Kryssan får testa på det också igen...
Men insåg att klockan var rätt mycket och skulle jag fixa hästen för att rida så skulle klockan verkligen ticka iväg så jag borstade bara av henne och myste lite med henne <3
Pratade lite med Martina efter hon kom tillbaka efter sin ridtur... Kryssan fick komma in i en box och äta lite kraftfoder. Och apropå foder så var hösilaget slut idag i hästarnas hage så det blev lite strul tyvärr denna kväll, men då fick ansvarig fixa det för kvällen och även för dagen efter så dem fick lite hö att tugga på iaf. Hästarna kan inte stå utan mat 2 nätter i rad, dem måste ha hö som dem kan tugga på för att hålla värmen under natten. Så tjejen som skulle ha fixat det fick lösa det och komma till stallet för att lägga ut höt till natten.
När det var löst i stallet så var det dags för mig att åka hem för dagen, och fastna framför datorn igen som vanligt.

Puss och Kram från Pucko

Nej...

2010-02-04 klockan 01:47:20

Nordman - Våga Säga Nej

Om ett mörker föds i mig ska jag ändå stå emot
Släppa in det ljus jag kan när det mörka blir ett hot
Styrka är att låta bli även om jag kan
Det jag gjort i raseri gör mig inte till en man

Våga, våga säga nej
Blev en plåga på en gång för mig
Du kan fråga
Det är helt okej
Men mitt svar ska bli nej

Om du sett en liten bit av den mardröm jag är din
Föll du ned av tacksamhet över att den slapp bli din
Tankar kan förföra dig, mörkret falla ned
Och till slut förgör det dig, så finns du inte mer

Våga, våga säga nej
Blev en plåga på en gång för mig
Du kan fråga
Det är helt okej
Men mitt svar ska bli nej

Sen kommer sen, för att tiden jagar på
Och av nåd blev jag räddad hit igen
Sen kommer sen, man betalar om det går
Eller ropar förgäves på en vän

Våga, våga säga nej
Blev en plåga på en gång för mig
Du kan fråga
Det är helt okej
Men mitt svar ska bli nej

På en gång för mig
Du kan fråga
Det är helt okej
Men mitt svar ska bli nej

Möten & platser...

2010-02-03 klockan 01:56:09


Ibland och ganska så ofta så möter man på eller att man besöker ställen som är jobbiga för en, psykist jobbigt för en själv... Har kanske hänt något på platsen som minns som jobbig efter en händelse eller en person som betet sig illa mot en och man vill inte träffa den personen igen.
Och ibland så är det väldigt svårt att komma undan att inte möta den där personen eller det där stället man får obehag av eller dåliga vibbar, eller till och med gamla flaschbacks från tidigare händelser...
Och varför är det så fruktansvärt jobbigt när man möter eller besöker det speciella som gör det jobbigt för allt det psykiska ???
Man trodde att man hade glömt och att det skulle nu vara lättare vid ett annat besök, men den obehagliga känslan och flaschbacks kom åter och åter igen. Jag försöker tänka på annat, dock kommer jag tillbaka till tankarna och dem gamla minnena som finns där...

Det är gamla tider, nu är nu och vi lever här i nuet.
Om det vore så lätt att glömma det gamla...

Pain =(

2010-02-03 klockan 00:15:05


The fucking pain is killing me to death... =(

Måndag...

2010-02-03 klockan 00:10:55


Usch, idag så fick man ta sig upp ur sängen redan kl 6.10 på morgonen för att åka och jobba. Och var man vaken då och pigg den tiden, inte mycket skulle jag tro för gaspedalen gick inte att trycka ner på mig. Var som en levande zombie när jag gjorde mig iordning för att åka till jobbet 6.20.
Tycker det är så läskigt vissa morgonar när jag åker till jobbet sådär tidigt för jag är så jävla trött och ibland kommer jag knappt ihåg att jag kört till jobbet på morgonen. Och jag kan ju somna och det spelar ingen roll om jag har hög musik eller kyla på i bilen, för jag somnar. Prata i telefonen går rätt okej men det bästa är att åka bil med mig och prata med mig hela tiden för då somnar jag inte så. Men hur många är vakna den tiden på morgonen och vill prata med mig liksom, ett segt Pucko som inte har mycket att säga utan bara gäspar i telefonen.
Jag får helt enkelt hålla mig vaken på egen hand, vilket jag ofta gör eftersom det har ju aldrig hänt någon olycka eller att jag somnat så vid ratten. Men försvinner i kropp och själ och hela jag är borta, och medvetandet är också som borta.
Läskigt det där, kom även hel denna morgon till jobbet. Tog morgonrapporten och bytte sedan om till arbetskläder och gick till avdelningen för att fixa igång kaffet så man kunde ta sig en kopp innan det riktiga morgonarbetet började på riktigt. Den andra dagpersonalen kom också vid 7.30, så vi tog en kaffe tillsammans innan vi började dagens arbete.
Var väldigt duktig idag tycker jag, var väldigt engagerad på jobbet idag och fixade en dusch, bäddade rent i säng och hjälpte många på ett väldigt bra sätt. Inte för att jag missköter dem på något sätt eller skiter i det jag gör på arbetet, utan jag la mera tid på dem idag och ville verkligen prata med dem och umgås med dem boenden och jag var på glatt humör på jobbet. Vilket gör att jag känner mig duktig idag efter jobbpasset =)
Dagen flöt sedan på och det var rapport igen och raster hit och dit, och jag fick även jobb till dagen efter alltså Tisdagen. Även denna dag började jag 6.45, så det sved lite men vafan bättre att få jobb och pengar ju. Man får tänka positivt ju, annars kan man ju lika gärna ge upp. Även om det inte är så lätt alla gånger...

Jobbade lång dag idag så jag slutade kl 15.45, kommer inte ihåg om det var något mer speciellt på jobbet idag att skriva om så... Tänkte igår att jag hade massor att skriva om, men idag när jag skriver detta en dag senare så är det som bortblåst det jag egentligen också ville skriva av mig här i bloggen.
Men det är väl som vanligt, minnet är bra men kort för det mesta.
Fick mycket beröm och uppskattning idag på jobbet, alltid värmande att höra eller se faktiskt =)

Efter jobbet så åkte jag ju såklart till stallet där jag lekte budbärare, Linn hade fått paket så det stod 2 st kartonger nere vid soptunnan så jag tog med mig en kartong upp till BW när jag kom dit. Fick inte med mig båda tyvärr som jag egentligen ville, men ibland så får man ge sig och inse att det inte går eller att man inte klarar det.
Fastnade sedan uppe hos BW med Linn och vi satt och snackade en hel del, finns mycket att prata om...
Västgötagård här i Rånäs, Ekeby eller vad det nu hör till här i landet är till salu. Linn och jag har ridit förbi där några gånger och det är ett riktigt mysigt ställe och man undrar hur det egentligen ser ut inne i husena och i stallet, är gård med stall. Så vi kollade på nätet och jag blev kär i gården, ville så gärna ha den för mig själv och bo där. Men inte lika kul att kolla priset på gården, då det låg på över 4 miljoner !!!
Då var det inte lika kul att drömma längre, pappa ska vi flytta * Haha *
Vill som sagt ha denna gård...

Hade tänkt / velat rida Kryssan idag men jag var helt slut och ingen ork alls för att ens hämta in min häst idag och då fixa henne för en ridtur var väl bara att glömma då. Dålig hästägare man är ibland, men jag var ju faktiskt ut i hagen och kollade till henne såklart. Och hon stod för sig själv vid sin en i hagen, ungefär som Tjuren Ferdinand som sitter under sin korkek och luktar på dem vackra blommorna " Jag sitter hellre här och luktar på dem vacka blommorna ". Jag ser detta framför mig när jag ser Kryssan står med bakdelen mot enen i hagen och bara står, och då förstår jag varför hon har barr i svansen lite då och då också.
Kryssan har börjat stå mycket för sig själv nu senaste tiden, vilket gör mig lite smått orolig varför hon gör det och gärna drar sig undan i hagen och inte går med dem andra hästarna som hon verkar vara mamma till och verkar vara chefen i hagen. Men hon är inte med dem så speciellt mycket som man kanske hade velat...
Men hon kanske är inne i en period när hon vill vara för sig själv som en själv kan vara ibland, man vill sitta i sitt hörn och bara vara ensam... Verkar ju inte vara något större fel med henne annars för hon blir ju rätt glad när man kommer och hon vill ha godis och hon verkar rätt pigg för övrigt.
Hålla ett extra öga på henne nu...

Bestämde mig för att försöka komma hem lite tidigare denna kväll då man var helt slut så man kanske kunde komma i säng tidigare då man började samma tid dagen efter. Ville ju umgås med Linn också på kvällen, men samtidigt så var jag så slut så då är det inte så kul att vara med mig när jag inte vill prata eller bara längtar hem till sängen.
Så jag åkte hem och insåg att jag var hemma innan kl 20 denna kväll och jag var smått chockad för det, men hela kvällen gick åt till datorn och inte kom man tidigare i säng inte.
Utan släckte lampan vid 01.45 och då var man mera överpigg så kände inte dirket för att sova, men slumrade sedan till och sov ca 3 - 4 timmar även denna natt.
Började även få rätt ont i knät under kvällen =(

Puss & Kram från Puckoalways

Empty...

2010-02-02 klockan 01:00:04


Andetagen tog slut och finns inte mera...

Söndag...

2010-02-01 klockan 23:13:38


Söndag stod det ledigt i min kalender, hade nu jobbat 3 dagar i rad så jag kände att orken för jobb inte fanns så beslutade mig för att vara ledig. Och bara för att man bestämmer sig för det så ringer såklart en arbetskamrat och frågar om man kan jobba under kvällen, beslutsångest !!! Men jag hade ju sagt till mig själv att jag skulle vara ledig denna dag, och jag tackade därför nej till dagens arbetspass * Förlåt *
Kände mig så dum och velade flera gånger om jag skulle ringa upp henne igen och säga att jag skulle jobba ändå, men orken fanns inte där ändå och hade jobbat 3 dagar. Men en dag till skadar ju inte för det blir ju bara mera pengar såklart, men skulle även få jobba själv denna kväll på avdelningen + att avdelninges diskmaskin var trasig. Sa åt mig själv att sluta tänka och fortsätta dagen, men absolut ska man ju ringa till mig och fråga om jag kan jobba för det vill jag ju gärna och kan ofta jobba men ibland så blir det tyvärr ett nej. Oftare än förut iaf...

Fick även en härlig sovmorgon denna dag vilket var väldigt uppskattat, och jag gick även upp och kunde börja dagen vid datorn. Det händer också sällan nu att man sätter sig vid datorn en stund efter att man har vaknat, men man ska ofta iväg på saker direkt efter man går upp då man sover in i det sista.
Men idag var det lite annorlunda, och jag tvingade också i mig frukost då min farmor och farfar var kvar hemma hos oss. Så dem slipper tjata eller vara så oroliga, gulligt av dem att dem är oroliga men ibland är ni lite för oroliga...
Fixade upp lite bilder på Bilddagboken en stund på dagen, ligger lite efter där med som vanligt.

Vid kl 14.00 så åkte jag ner till stallet för att hinna ner innan det blev mörkt, visste inte vad jag skulle göra med Kryssan idag eller när Linn skulle åter komma hem.
När jag kom till stallet så skickade Linn ett sms och frågade om jag ville följa med till ridhuset kl 17.30 idag då hon skulle ha hoppträning. Varför inte, kanske en själv kunde ta några skutt igen...
Så bestämde mig för att följa med dit, vilket jag kanske inte har råd med egentligen men det löser sig.
Medan jag väntade på att Linn skulle komma till stallet gick jag in i värmen i vagnen och fixade lite bland mina grejer, var en väldans röra i vagnen så funderade på om man skulle ta sig friheten att städa lite i den så det såg lite fräschare ut och alla saker slappa ligga på golvet och bli förstört.
Jag är ju lite städmänniska och vill gärna hålla det snyggt i stallet och bland förvaringen av alla hästsaker, bara det att många kanske inte gillar att man håller på bland dems grejer och fixar. Det handlar ju inte om att jag vill rota eller så utan jag bara är lite pedantisk ibland när jag städar och jag gör det bara utav farten.
Så jag tog tillfället i akt och började plocka och städa lite bland sakerna där, hittade massa smått och gott faktiskt. Och det slutade med att det var väldigt fint därinne, finns en hög med lite grejer i men orkade inte ta den idag. Och när jag mer eller mindre var färdig så kom Linn och kollade in vagnen, och jag hoppas du inte blir sur eller något för att jag städade lite och la dina saker i dina trådkorgar ??
Vi gick sedan upp till Linn en stund och hon fixade lite saker hemma hos sig, och när hon var färdig med det så gjorde hon sig klar för stallet. Och vi gick sedan ner till stallet igen och hämtade in våra hästar för att göra dem färdiga för en ridtur till ridhuset.
Det blev ett litet gäng på jag, Linn och Elenora som red till ridhuset och när vi kom till ridhuset så var Vickan där så hon red lite på Cikita medan Linn hade lektion för Elenora.
Red inget avancerat på Kryssan idag, och hon verkade inte alls glad direkt så för att vara i ridhuset efter all träning med dressyren... Hon förknippar väl det stället med dressyr nu, så jag travade och galopperade henne lite runt och runt med långa tyglar och krävde inte alls något av henne idag. Hon verkade känna sig rätt tillfreds med det faktiskt och tillslut börja sänka sig, och även bli mjuk.
Tittade lite på när Elenora hoppade och jag ville så gärna hoppa jag med, men jag har ju mitt problem och min spärr som tog riktigt emot idag * Gråter *
Jag ville verkligen hoppa med det sa stopp, så velade många gånger och tänkte att det var ju inte så farligt och Phila kunde ju så då skulle det inte vara några problem för Kryssan. Och ofta är det lättare om dem hoppar lite högre hinder också...
Under tiden då jag hoppade lite för Annelie så kom jag ju faktiskt upp till en höjd av 75 cm och det är mitt rekord som jag är jävligt stolt över mig själv för. Och jag skulle ju gärna vilja hoppa det idag och ta mig uppåt, för Kryssan är det inga problem alls då hon är tävlad i 90 cm och 1 m och hon totalt älskar att hoppa.
Så jag försökte många gånger för att våga, men det var en hård spärr idag =(
Så Linn hoppade upp och hoppade min häst några språng och Kryssan blev överlycklig för det, vilket jag blev lycklig för också. Hoppade kanon och var glad, så då var hon nöjd och hon sög verkligen mot hindrena sa Linn.
Hoppade själv upp och hoppade det där pyttelilla hindret som jag bad dem sänka till mig, och det gick ju rätt okej faktiskt.
Men jag hatar mig själv för det här, denna stora rädsla för att hoppa hinder efter den lilla olyckan. Därav denna spärr som finns där hela tiden även om jag verkligen vill. Och att hoppa med Kryssan är ju inte den enklaste hästen heller så då blir man ju lite osäker av det också då det var med henne det hände också... Det är mycket jobb för att få Kryssan över hindrena bra, det är inte bara sätta sig i sadeln så hoppar vi.
Så jag blev så less på mig själv som vanligt...
Men ska nog rida dit själv någon dag kanske och ställa upp ett hinder och försöka komma över då ingen ser mig för då brukar det kunna gå lättare för mig när ingen ser på. Skäms ju... =(
Hoppade ju som sagt det pyttelilla hindret några gånger så då blev jag ju iaf glad och jag slutade inte så besviken, men såklart besviken på mig själv för min rädsla.
Vi red sedan hemåt igen till stallet i den stränga kylan, temperaturen låg runt - 20 grader på kvällen. Och under tiden då vi red hemåt så ringde min mamma från jobbet och frågade om jag kunde hoppa in och jobba på Måndagen, vilket jag sa ja till då.
Väl tillbaka i stallet så fixa hästen så hon sedan fick mat och gå ut i hagen igen. Fixade lite i stallet och hjälpte även Linn med hennes vagn så den kom in under tak så alla andra människor slipper förstöra den mera...
Tog sedan ut hästarna i hagen igen och sa hej då till dem, världens jobbigaste grej tycker jag att säga hej då till Kryssan varje dag. Ni borde säkert tycka att jag är väldigt larvig !?

Efter att hästarna var ute och vi kämpat med vagnen så gick vi upp till BW för att göra en stor kopp med te för att dricka så man blev lite varm igen. Hemskt med denna kyla och så mycket som man fryser !
Fastnade sedan med att prata med Linn och BW om saker ang stallet och så vidare...
Så jag kom inte därifrån förrän lite efter 23, då var det dags att åka hemåt för att kolla datorn när man väl kom hem för att uppdatera sig lite innan det var dags för sängen.
Ville försöka komma i säng tidigt då man skulle upp och jobba 6.45 på Måndagen, men det går ju som vanligt med det jämt. Så jag kom i säng vid 01.40 ungefär skulle jag tro, somnade som en stock rätt fort denna natt faktiskt. Kors i taket !!!
Dessvärre så var dagens intag av mat blev det endast 2 rostade mackor när jag kom hem, det räckte för mig denna dag...

Puss & Kram från Pucko

Lördagen...

2010-02-01 klockan 21:52:03


Får bli ett inlägg om helgen nu som står på tur, blev tyvärr inte så mycket bloggande i helgen då man har jobbat och som vanligt så tänker man att jag bloggar imorgon istället. Och den morgondagen är väl nu då eftersom jag bloggar nu, är lite svårt att blogga ibland... Vill blogga oftare men skulle då behöva ett mobilt bredband för att kunna göra det så man har med sig sin egna dator för att göra det när man får tid över.
Men nu ser allting ut som det gör så då är det bara att gilla läget och blogga när det finns lust och tillfälle.

Lördagen var det fullt upp hela dagen, började dagen med att klockan ringde 8.30 och jag låg kvar några minuter och sträckte på mig. Har blivit en seg människa på morgonen, förstår inte varför jag blivit det för !? Förut så kunde jag fan stressa ihjäl mig och gå upp, klä på mig, packa och en massa och vara klar på max 10 min. Nu är man ju glad om man sätter sig i bilen efter typ 20 min då man gick upp ur sängen. Verkar som man har käkat sega råttor senaste tiden, så svårt att komma igång på morgonen och det har jag aldrig haft som problem tidigare. Har alltid varit både morgonmänniska och nattuggla, vilket var lite jobbigt ibland för man sov inte så mycket vissa perioder.
Och under skoltiden så gick man alltid upp mellan 5.30 - 6.00 för att åka till stallet för att ta ut hästarna innan man skulle till skolan och få dagen gå förbi med stormsteg.
Så dem dagarna man verkligen fick sova på morgonen, vilket var väldigt väldigt sällan, då vaknade man ju senast kl 8 och var så pigg så man kunde inte ens ligga kvar i sängen för att dra på sig.
Konstigt hur man kan ändras under åren...

Åkte sedan iaf till stallet på Lördagsmorgonen och parkerade bilen vid stallet ca kl 9.10, fixade då i stallet innan så man visste att man hade hunnit med det. Fick förfrågan om jag kunde hjälpa till med Prezident idag då Vernoica var sjuk, sa att jag skulle jobba men skulle försöka hinna med honom innan också såklart.
Så då var jag lite smart och så mockade jag först direkt när jag kom till stallet, vilket jag riktigt njöt av. En av dem bra sakerna med att ha häst är att stå och mocka på morgonen och bara filosofera i boxen då man mockar, jag gillar det väldigt mycket iaf =)
Prezident fick sedan nytt vatten som jag hoppades på att det inte skulle frysa så mycket tills han skulle komma in senare på kvällen, la sedan in lite hö och fixade fodret till honom. Sopade sedan av lite smått i stallet och sedan så var det färdigt för dagen och jag hämtade då in Kryssan för en ridtur ut i snön.
Borstade och broddade henne och gjorde henne klar och sedan en själv med mössa och vantar, redo för att hoppa upp i sadeln och sedan rida mot skogen.
Red en vända över åkern och sedan upp i skogen för att rida genom skogen, och det var så underbart fint så man njöt av varje sekund. Då mådde man rätt bra för stunden <3
Snön täckte hela landskapet med sitt glitter och solen som tittade fram och lyste upp det vackra, vinden var stilla och det var lite småkyligt. Och det var bara för mysigt, tror även Kryssan njöt av ridturen idag.
Tog lite bilder under ridturen också, och tittade runt i landskapet för att minnas allt det fina. Och insåg då att det var älgspår i snön och dem såg rätt fräscha och nyupptrampad ut, såg till ett djur springa längre bort och tänkte att det var ett rådjur. Jag utan glasögon är inte så säker risk på vad man ser och vad man inte ser !!!
Vi red fram till vägen i skogen där vi upptäcker herr och fru älg, så det var nog inget rådjur utan det var en av älgarna. Dem kom säkert från hösilagebalen som någon har lagt ut i naturen för att mata djuren som jag hittade på idag, hoppas det är för positivt syfte den står där...
Kryssan blev såklart nervös av synen av älgarna, lika rädd som vanligt för dem men hon kastade sig inte om och drog. Utan idag stod hon kvar och kollade på dem när dem sprang bortåt.
Vi vände sedan och red hemåt igen, blev såklart en fartfylld galopp över åkern på G hemåt. Och idag var Kryssan piggare när vi galopperade så det gick rätt fort fram.
Efter ridturen så fick Kryssan lite mat i en av boxarna och sedan så fick hon gå ut i hagen igen, älskar dig Kryssan <3
Hade sedan en hel del tid över så tänkte då att jag hinner ju faktiskt rida Prezident också, så jag tog grimman och började sedan pulsa i snön. För hästarna stod ju såklart inte kvar vid fodertråget när jag väl skulle hämta Prezident, dem hade stått där hela morgonen. Men nu hade dem förflyttat på sig till den andra grinden vid fårhagen så dum som man är pulsar man igenom hagen istället för att gå på den plogade vägen utanför. Mitt knä tyckte verkligen inte om mig då jag pulsade, gjorde riktigt jävla ont =(
Prezident kan vara lite svårfångad så jag var beredd för ville verkligen inte att han skulle dra för dem har väldigt stor hage att jaga dem i !!! När jag väl kom fram till honom så sträckte jag fram handen och pratade vänligt mot honom, några centimeter ifrån honom så vänder han och går runt trädet där och ställer sig på andra sidan. Och jag gör samma sak och sträcker fram handen igen och försöker få honom att tro att jag har godis och några centimeter ifrån honom så står han kvar och jag skyndar långsamt fram för att sedan få på honom grimman och han var fångad, "
I get you !!! "
In i stallet för att göra honom redo för en ridtur, funderade på en stund vad jag skulle hitta på med honom. Denna gång var det ju andra gången jag red honom så jag känner ju inte honom så bra än, så funderade på om jag skulle rida honom på ridbanan idag igen eller om jag skulle rida ut en vända och sedan på banan eller att rida ut bara helt enkelt !? Funderade ett bra tag och bestämde mig sedan för att rida ut med honom och bara ta det lugnt, behövde ju inte jobba honom så avancerat.
När vi var redo för en ridtur så var det bara att hoppa upp i sadeln igen för att sedan rida upp mot Skälby, på ditvägen så blev det mest skritt och även några sträckor med trav. När vi kom bort till Skälby så kom det en traktor såklart och jag vet inte hur Prezident reagerar på dem så jag hoppade av då för att vara säker. Och det gick så bra så när dem åkte förbi, så det var nog ingen fara.
Hoppade upp igen och red sedan hemåt igen, blev även en liten galopp på vägen hemåt.
Och ridturen gick så bra så, inget tjafs eller läskiga spöken att hoppa för. Så vi traskade på vi och njöt av ridturen båda två skulle jag tro =)
Tillbaka i stallet igen så blev det lite pyssel med Prezident och sedan så fick han gå ut i hagen igen och jag fixade klart det sista i stallet innan det var dags för att gå upp och väcka Linn för att säga att det var dags för kaffe.
Linn sov hon när jag kom men fick upp henne även denna gång även om det var lite segare idag, men upp kom hon och vi gick ner till värmen. Fanns inte så mycket kaffe kvar så Linn fick ta det och så tog jag en kopp te istället, skulle ju ändå åka till jobbet för att börja med fika med kaffe där.
Så det blev en snabbis med Linn, det där kan ju tolkas som det vill ;)

Började sedan jobba kl 13.30 och som sagt så började arbetspasset med fika, fika för dem boenden kl 14 så det var bara att ta sin efterlängtade kopp och njuta av den en stund.
Och jag jobbade med underbara Camilla en stund på eftermiddagen fram till kl 16.30, sedan gick hon hem och jag jobbade själv under kvällen. Och dagens arbete gick bra och jag är nöjd över dagen på jobbet, det var länge sedan jag kände mig nöjd efter dagen. Men allting gick så bra och alla var så trevliga och glada, och det var ingen stress och det bara flöt på hela kvällen.
Kunde till och med sitta vid datorn under kvällen och jag tog mig även friheten att skriva ett blogginlägg under kvällen, ungefär så kan man säga att jag fick betalt för att skriva ett blogginlägg och det kändes rätt nice =)
Kvällen flöt på som sagt och jag slutade sedan kl 21.15 och då åkte jag hem till värmen, farfar hade eldat för kung och fosterland under kvällen.
Min pappa och äldsta bror åkte till Sala under dagen och stannade över natten då dem skulle till Rockland med ett par vänner och festa, så då var farmor och farfar hemma hos oss och var barnvakt till dem minsta under natten.
Så det var väl mer eller mindre fullt liv när jag kom hem, men en annan fastnade vid datorn som vanligt och coolade ner sig efter dagen.
Senare på kvällen när barnen hade somnat så hamnade jag i köket med min farmor och vi började prata lite då hon ville prata lite med mig... Så nu har vi pratat lite och det känns även bra och jobbigt på samma gång, jag vet inte vad jag vill eller känner ? Jag vet inte var jag är eller var jag är påväg ? Om jag vill eller inte vill ? Eller om jag behöver eller inte ? Ahhhhh, det finns så många frågor...
Slutade dagen med att sitta framför min dator och spendera en massa timmar vid den, kröp ner i sängen vid 03.50 då jag mer eller mindre kände mig tvungen att sova.

Ojsan det blev ett rätt långt blogginlägg nu, och jag hade tänkt att skriva ihop både Lördag och Söndag i samma blogginlägg. Men det blir för långt och för mycket så sparar Lördagen och så skriver jag ett nytt inlägg om Söndagen, det känns bättre så !

Puss & Kram från Pucko


Känslor...

2010-02-01 klockan 00:26:02


Väldigt ofta så hatar jag mig själv och den människan jag är...
Jag vill inte vara den jag är för jag trivs inte med det...
Men det går inte att ändra på det för jag är ju jag...

RSS 2.0