Godnatt !!!

2010-01-31 klockan 03:41:23


Nu är det dags för sängen och man har krypit ner under täcket och jag tänkte läsa vidare...
Sida för sida tar jag mig framåt i texten som griper tag i en och svider till i dem djupa såren...

Godnatt från Pucko

Arbetsliv...

2010-01-30 klockan 20:52:39


Jobba...

Fredag...

2010-01-30 klockan 20:51:32


Fredag och en helt vanlig arbetsdag för mig idag blev det, vilket var skönt med lite jobb denna vecka som slutade med 4 st pass. Gillart och vill ha mera så man kan börja leva som en " normal " människa igen...

Fredagen började med att jag försökte få liv i Linn som vaknade relativt fort idag och vi skulle sedan gå in för en fika, men då hade hovslagaren kommit redan så jag gick ner till stallet för att ta in Phila och sedan Kryssan. Linn skull nämligen ta in Phila för hon skulle skos och hennes ägare gick i skolan denna dag. Så vi hjälpte henne med det, så jag tog in hästarna och började sedan att brodda min häst.
När broddarna var i så fick Kryssan stå i en box för att Linn var så kaffesugen så hon kunde inte hålla sig, så upp till BW igen för en snabbfika. Fika är alltid gott och dagens första kaffe är riktigt smaskigt =)
Vi gick sedan ner till stallet igen och då var hovslagaren redan färdig och hade åkt vidare, krut i denna hovslagare kan jag säga.
Vi fixade sedan våra hästar, Kryssan och Cikita, för att rida en sväng på dem idag. Väl påklädda och hästarna redo så var det bara att slänga sig upp i sadeln där man trivs som bäst alla gånger...
Vi red sedan mot skogen hållet och så kom vi fram till åkern och Linn gick ut med Cikita där och Cikita nästan drog magen i snön för att det var så mycket snö där, har ju snöat så väldans mycket så man förstår ju att det är så mycket. Så jag tog lite bilder på dem när dem gick runt i snön för att man ska se hur mycket det är och uppfatta snömängden.
Vi tog sedan en liten trav och så fattade vi galopp mot diket och galopperade ditåt, så underbart att bara galoppera på åkern fylld med snö och hästarna verkligen fick ta i och lyfta på benen för att ta sig fram. Och Kryssan blev så himla glad och tog i som satan för att komma fram, så härligt att känna den känslan
<3
Och när vi kom fram till diket så bestämde vi oss för att vara kvar på åkern och ta några vändor i galopp fram och tillbaka eftersom vi inte skulle hinna rida någon runda för jag skulle börja jobba kl 13.30.
Så vi var kvar där och så fick hästarna galoppera av sig lite och båda hästarna var överlyckliga och även deras ägare som hade stora leenden på sina läppar hela tiden. Man ville inte att galoppen skulle ta slut då det var sådan lycka att bara galoppera fram och släppa hästen helt, alla bekymmer och ångest försvann för stunden och man kände sig som en lycklig människa den stunden =)
Man glömde tid och rum och det var helt underbart
<3
Så det blev några vändor i galopp och var på väg att få bada en gång i snön för Kryssan svängde åt ett håll och jag svängde åt ett annat, men annars så gick allting bra och Kryssan blev bara piggare och piggare.
Gav sedan upp det roliga och så skrittade en vända på vägen så hästarna kunde lugna ner sig lite, fick trava några steg också.
Tillbaka i stallet igen så tog vi hand om våra snötjejer som hade snö under hela magen, syndes att dem hade raceat i snön. Fixade iordning dem och sedan fick dem stå i en box för att få lite kraftfoder vilket var väldigt uppskattat av dem som alltid.
Klockan gick och jag var tvungen att åka vidare till jobbet för att jobba några timmar, så Linn tog ut Kryssan senare efter dem ståt inne en stund och vilat efter dagens ridtur.
Tack Linn för en underbar dag i stallet och underbar ridtur =)

Började sedan att jobba 13.30 och så jobbade jag till 20.00, skulle ha jobbat 6.45 - 13.15 egentligen men var en tjej som ville byta pass med mig så vi gjorde det och då fick jag jobba kväll istället för dag.
Och jobbade med goa Camilla under kvällen och allting på jobbet var så lugnt så, ingen större avvikelse här inte från det ovanliga. Förutom att golvet i köket är det något skumt med, det är som en hinna på det och så låter det  som fan när man går. Så Camilla torkade golvet 2 ggr denna kväll och det blev inte bättre heller.
Lugn och trevlig kväll på jobbet, fick pannkakor till middag idag vilket var väldigt gott.
Slutade sedan kl 20 och då åkte jag hem och så tvättade jag 2 maskiner med tvätt, men insåg när jag skulle börja tvätta att jag inte alls hade mycket tvättmedel kvar så det måste inhandlas nu om jag ska kunna fortsätta tvätta.
Fixade en del på datorn under kvällen också, så nu har jag laddat upp bilderna på Bilddagboken från dressyrtävlingen =)

Puss & Kram från Pucko

Torsdag...

2010-01-29 klockan 02:16:28


Jobbade under morgondagen en A5 vilket betyder 6.45 - 13.15. Var orolig att jag inte skulle komma till jobbet idag på grund av all snö som har kommit och värsta stormen och allt. Fick sopa fram bilen och sedan komma ut från gården, men på vägarna var det så renplogat faktiskt, vilket var väldigt skönt. Mötte även på en Volvo som låg i diket, men ingen allvarlig olycka eller så utan han hade bara inte svängt tillräckligt så bilen hamnade i snövallen i diket. Och efter att jag hade passerat så tänkte jag efter att fan vad dum man är som inte stannar och kollar att allting är okej med föraren, då fick man ju skuldkänslor. Men ser ju lite konstigt ut om man kommer backandes tillbaka så jag fortsatte jag och på vägen hem stod den inte kvar där så den fick hjälp iaf.
Jobbade med underbara Marie på jobbet idag och vi hade för mycket att prata om, så vi måste försöka träffas oftare eller börja prata med på fritiden kanske !?
Hade iaf en rolig dag på jobbet och jobbet flöt på, var rätt mycket vid lunchen då jag blev själv och det var lite strul med vissa saker... Men jag löste det som vanligt * Räddaren i nöden *
Och efter arbetspasset så var det tandläkaren som gällde, skulle fixa med bettskenan idag. Var hem en vända innan jag åkte till tandläkaren och borstade tänderna, skulle vara hos tandläkaren kl 14.


Bettskenan har klämt och gjort väldigt ont då jag har använt den så jag har inte velat använda den. Så jag har varit riktigt ovän med den och inte alls pratat med den så ofta som det behövs... Men nu ska det vara fixat så nu ska jag försöka börja använda den igen och se om det är någon skillnad.
Ska sedan tillbaka igen den 18:e Mars har jag för mig han sa till mig men när jag kollade på lappen han skrev på till mig så står det 18:e Februari, så vilken månad menar han ???
Får alltid såna problem med tider överallt, vilket som är rätt för dem säger ett datum och så skriver dem ett annat. Lätt och veta då, men får väl lyfta luren då och ringa till honom och fråga.
Och nästa besök ser jag inte alls fram emot, för då ska vi diskutera framtiden för mina framtänder efter olyckan... Framtiden ser inte så ljus ut för dem så det kommer nog bli så som jag bävar för... Alltså ta bort dem riktiga tänderna för att sätta krona eller brygga eller vad man nu säger. Men fusk tänder säger jag just nu iaf !
Och jag känner att jag inte alls orkar det psykiskt just nu eller den närmsta tiden, ta sig igenom en massa med tandläkaren igen och all den smärta skiten kommer innebära... =(
Men samtidigt så kan det nog vara bra att göra det nu på en gång också så blir det färdigt, har till min 25 - årsdag på mig efter det så måste jag betala allting själv. Så man kanske ska fixa detta ändå, men då får dem fan söva mig för jag tänker inte vara vaken under detta. Helst vill jag inte leva tiden innan, dagen dem gör det eller veckorna efter, känner redan hur jävla ont och piss man kommer må då. Och jag vill inte, vill ju gärna få tänderna snyggare men nej ändå inte !!!
Så jag följer nog min pappas spår när det gäller framtänderna...


Nej, usch jag vill verkligen inte :'(


Eftermiddagen spenderade jag i Norrtälje med Linn, vi var och fikade på Landkrabban igen och sedan så shoppade vi lite smått. Så vi har nu köpt nya glasögon från Synoptik, bågarna kostade 1 kr och så kostade glasen till dem 400 kr st så det skulle då gå på 801 kr. Tog det sedan på avbetalning så det kommer kosta som minst 67.50 kr i månaden, och det är fan värt detta för jag vill verkligen ha nya bågar. Så nu har jag det snart =)
Rätt nöjd med dem, kanske inte super men är ju inte van med dem heller så jag vänjer mig nog och då kommer jag tycka mer om dem.

Var sedan upp till Outlet uppe vid Ö&B och där hittade jag en vinterjacka för 300 kr så det var taget, så nu har jag även en ny vinterjacka också. Känns konstigt när den sitter på men det ser inte konstigt ut, bara för att det är ett bälte som man spänner runt midjan på jackan... Är inte van med sådant och det känns så fel just nu !
Åkte sedan hemåt och vi stannade till på Ica för Linn skulle hämta en grej där och jag lämnade in min lott jag vann 25 kr på, för det stod i mitt horoskop idag att jag skulle få en vinst på en lott. BULLSHIT !!!
Jag vann inte ett skit, så den plankan till garaget är borta nu då och inget garage alls nu =(
Men Linn vann hon, grattis bruden =)
Hämtade sedan upp Tassa för att åka vidare hem till mamma, och när vi kommer vid korsningen till Norrtälje så svänger en Volvojävel ut 10 m framför min nos på bilen. Så jag får ställa mig på bromsen och vi bara glider fram på vägen och jag hänger mig på tutan för att tuta skiten ur människan i Volvon, och det var så nära att det skulle ha smält !!! Vilken jävla idiot, och varför svänger man ut sådär för ???
Linns kommentar: " Jag gav dem fingret " vilket var helt rätt just vid det tillfället !!!

Åt sedan middag hemma hos min mamma vilket var gott som vanligt och efterrätt hade mamma fixat ihop också. Kanske lite misslyckad med var så god så ändå och så onyttig såklart också. Blev även en hel del snack med det var riktigt trevligt och Linn var med idag på middagen, hon blev erbjuden av mamma och Roffe att komma hem till oss att äta dem dagar jag var där och åt. Vilket var väldigt gulligt av dem och Linn blev väldigt glad för det, vilket värmer grymt mycket i mig =)
Och efter all mat, efterrätt och snack så körde jag sedan hem Linn till sig igen.
Stannade kvar en stund och tog minneskortet med bilderna med mig hem, rätt mycket bilder men dock lite suddiga =(


Nu ger jag upp för idag och så kommer jag åter imorgon igen förhoppningsvis...
Tack för en trevlig dag vännen <3

Puss & Kram från Pucko


Sjukt !!!

2010-01-29 klockan 01:51:30


Det är fan sjukt, är det inte det ena så är det fan det andra...
Och är inte det nog så är det förbannat det fjärde som vara åt helvete...

Onsdag...

2010-01-29 klockan 01:48:21


Skriver ihop ett litet inlägg för dagen innan det är dags att försöka besöka kudden och prata lite allvar med den, vilket inte går så bra alla gånger...
Idag har det varit en riktigt dålig dag, inte nog med att det har snöat som bara den så har det även blåsigt stormvindar. Riktigt hemskt väder idag, och allting började såklart när jag kom till stallet. För hemma så blåste det bara lite men när jag parkerade bilen i stallet så började det att snöa och så snöa det bara mer och mer.
Sedan har jag mått piss rent ut sagt, less på det mesta och orkar inte ett skit... Orken och kämparglöden är slut idag och jag satt på en stol i stallet idag och kunde lika gärna suttit kvar där än, men jag tog ett hårt tag i min krage och tog mig därifrån och upp till Linn. Men just nu skulle jag bara vilja köpa en biljett och åka någonstans där jag kan isolera mig från omvärlden ett tag så man kan komma tillbaka till själv igen och komma lite på fötter.
Det är nog min största dröm och önskan just nu, men hur ska det kunna funka ?!
Så idag har det varit en riktigt usch dag, men jag försökte göra den till något bra iaf med ett leende på läpparna.

Började stalldagen med en fika uppe hos BW, med henne och Linn såklart. Så vi käkade ägg och snackade en massa, eller jag käkade ett ägg och dem åt lite annat. Men drack ju en kaffe som vanligt iaf, vilket var underbart gott som vanligt !
Hade egentligen ingen ork att rida idag med tanke på väder, vind och humör. Men både jag och Linn peppade varandra en aning så vi klädde på oss och pulsade ut i snön för att göra våra hästar klara för en kortrunda ut i snökaoset. Eller Linn skulle köra Cikita och inviga sin nya vagn som hon har fått hjälp med att fixa så hon kan använda den, men ena efter det andra problemet med denna vagn. Men till idag var alla problem med den löst så hon kunde köra med den igen, men vi hann väl 500 m då vagnen var på väg att åka ur selen på Cikita. Så det funkade inte alls det heller, så Linn fick vända hemåt igen stackarn =(
Tyckte så synd om henne faktiskt, för hon hade verkligen sett fram emot detta och köra med denna vagn och så blir det såhär. Visst det går att fixa men inte på direkten som man skulle vilja...
Så jag red då ut en runda själv med Kryssan, vilket var väldigt härligt att komma ut efter att ha tränat så mycket dressyr inför tävlingen. Tror att Kryssan var väldigt glad hon med för hon gick på i ett väldigt bra tempo tillslut när hon insåg att vi inte skulle träna dressyr idag. Så hon var så nöjd så även om det snöade en hel del på henne, tyckte också det var rätt mysigt att äntligen få rida ut på henne igen på ett " normalt " sett.
Men var väldigt trist att inte Linn kunde hänga med för det var ju det vi hade planerat, och då blir man ju smått ledsen när det inte blir så.
Väl tillbaka till stallet igen så fixade jag Kryssan och sedan fick hon stå i en box och vila lite medans jag tog hand om en annan häst. En tjej i stallet sökte medryttare till sin häst och jag skojade med henne och sa att jag kunde rida, och då gick hon med på det. Vilket jag blev glad över såklart =)
Så nu är det bestämt att jag ska rida honon varje Onsdag framöver, och hästen heter Prezident kanske jag ska skriva också. Så det känns väldigt kul och spännande såklart.
Hade tänkt att rida på ridbanan med Linn då jag red Prezident och hon skulle rida Ozzy, men nu blev det som det blev så jag red där själv på Prezident. Och eftersom det är första gången jag rider honom så red jag lite lugnt på ridbanan och kände lite på honom. Och han passade nog även på att testa mig en del också, för han var lite lat och gjorde lite som han ville. Men kräver inte så mycket utav hästen första gången jag rider den.
Men på ena långsidan så fick han världens panik så han drog i galopp, men det var snabbt stannat och tillbaka i arbete igen. Sedan när jag skulle testa höger galopp så kommer Cikita i full karuta så han blir rädd och flyger åt sidan vilket jag inte var beredd på så jag var nära att få bada i snön, men klarade mig och satte mig tillrätta igen på hästryggen.
Blev lite orolig för mitt knä bara, men tänkte inte på det och red vidare istället. Efter ca 30 minuters ridning så gav jag upp för dagen, ridit 2 hästar denna dag i detta härliga väder.
Fixade sedan i stallet till Prezident så han fick mockat i boxen och sedan vatten och mat, plockade sedan undan lite i stallet och fixa lite.

Innan hemfärd så gjorde jag ett besök uppe hos BW för att kolla på Djurpolisen med henne och Linn, och sedan så traskade jag och Linn upp till henne och jag stannade hos henne till ca 22.
Blev sedan en spännande hemfärd med bilen då dem inte hade plogat ett skit på dem sista timmarna, så det var en hel del snö på vägarna men jag kom iaf hem oskadd.
Att det är så dåligt plogat jämt, visst att dem har mycket att ploga men ploga alla stora vägar först där det är mycket trafik och så får man hålla efter. Får väl anställa mera folk då som kan ploga bort snön, så man kan åka på vägarna utan att snön driver ner en i diket.
Hemma så snackade jag lite med pappa, träffar honom rätt sällan nu för tiden. Men jag gör mitt och kommer hem när jag känner för det, orkar inte sitta hemma heller hela kvällarna även om jag har rätt mycket att göra hemma.
Men men...
Livet är ingen dans på rosor, inte ett jävla dugg !!!

Och det är inget fel på mitt knä påstår dem, eller dem vet inte riktigt och dem vill inte öppna för att göra en titthålsoperation heller. Men idag på kvällen så var faktiskt mitt knä vätskefyllt i nederkant och jag hade rätt ont, är det inte något säm är fel då ?!
Var även och frågade hur det gick med min bil idag, och allting är nu äntligen färdigt på den som dem skulle fixa på " The Black Pearl ". Men nu är det bara den där förbaskade framrutan kvar som Göran envisas om att ha något jävla papper från försäkringsbolaget när det går fan så mycket bättre att ringa till Trygg Hansa för snabbare service. Blir så jävla lack på det där, lyft luren och ring istället !!! Så jag kan få tillbaka min bil snart som jag längtar att få tillbaka igen <3

Puss och Kram från Pucko

Tisdag...

2010-01-27 klockan 02:25:29


Då är dagen över och man har fått dagen att gå som dem flesta andra dagarna på året. Dem senaste dagarna har det varit dålig uppdatering med information här men ska försöka ta tag i det någon dag.
Men kan ta mig i kragen att skriva lite för stunden här och nu, och idag har det varit väldigt kallt ute och jag har tillbringat dagen i Stockholm. Blev kvar där över natten eftersom jag var på läkarbesök under Måndagen på Capio Artro Clinic, mer om besöket kommer i ett senare inlägg.
Så dagen har varit lugn och man har sovit en del, men även om man har sovit så är man så förbannat trött och seg och jag undrar när man ska få vara pigg !? För sover man mycket blir man trött och sover man mindre så blir man seg och sover man lite så blir man trött, vad är då mellantinget på det här med sömn ???
För några år sedan så blev jag som piggast om jag sov max 5 timmar och då sov jag inte mera än de antalet timmar, men nu spelar det ingen roll längre för man är trött ständigt.

Blev en riktigt god lunch idag på det underbara stället där det alltid brukar bli lunch när man besöker Stockholm, och det blev en Husets med pommes frites som vanligt. Och riktigt gott var det även denna gång =)
Efter mat i magen så blev det lite fotning, hittade en massa häftiga istappar som jag fotade såklart. Har fått sådan kärlek till istappar denna vinter, eller jag har alltid gillat istappar men denna vinter så är dem väldigt speciella i mina ögon.
Åkte sedan hemåt vid 18 - tiden och gjorde ett stopp i Kungens Kurva där jag inte kunde låta bli att besöka Hööks, eller jag åkte såklart dit för att slinka in där för att kolla lite där. Och man går aldrig tomhänt därifrån heller, så man ska inte gå in där utan pengar för då har man sådan ångest och allt efter besöket.
Så även denna gång blev det lite shopping, som jag egentligen inte behövde för Kryssan har så mycket saker ändå. Men gör ett stort kors i taket nu för jag köpte faktiskt en hel del saker till mig själv denna gång jag shoppade på Hööks. Och jag är riktigt stolt över mig själv =)
Så sällan jag köper saker till mig själv men denna dag så blev det lite ändring på det och slutsumman på Hööks kanske inte var den roligaste men rätt nöjd ändå och har ingen ångest än så länge för dagens inköp.
Och jag köper så sällan nya ridbyxor, utan jag använder ofta en och samma tills dem går sönder och är så utnötta att man nästan ser igenom dem. Då tar jag och spenderar pengar på nya ridbyxor, men idag så gick jag ut ifrån Hööks med hela 2 par nya ridbyxor som jag till och med hittade på Rea vilket gjorde det ännu bättre och jag supernöjd. Hittade ett par mörkgråa / svarta helskodda ridbyxor som egentligen kostade 549 kr men jag köpte dem för 144.50 kr, och dem såg rätt stora ut i storleken för jag köpte 42 tror jag så jag kan garanterat ha dem. Och efter helgens tävling så insåg jag att jag inte har några vita ridbyxor och tänkte då för mig själv att jag skulle införskaffa mig ett eget par istället för att låna. Och med dagens besök så var det också avklarat för jag hittade nämligen ett par vita ridbyxor som skulle ha kostat 274 kr och jag köpte dem för 137 kr och jag köpte dem också med andra ord på rea =) Så nu kan jag bocka av ridbyxor på inköpslistan för ett tag framöver.
Köpte sedan ett knäskydd från Back on Track till mig själv och mitt knä, får se om det hjälper något...
Och sedan så köpte jag faktiskt lite smått och gott till Kryssan såklart, hon kan ju inte bli utan något ju när jag shoppar där. Så köpte bakbensskydd, rött schabrak med röd huva till ( huva på rea ) och ett bettlöst träns till Kryssan och så köpte jag en ny lädertvål till all läderutrustning som nu behöver sig en genomgång.
Så pang boom så gjorde man av med 1 511 kr så enkelt och snabbt, usch så man kan göra av med pengar ibland. Men å andra sidan så lever man ju bara en gång också så då måste man ju köpa de man vill ha så man har haft det innan man dör, mitt motto !!!

Väl tillbaka i hemtrakterna igen så blev det ett besök hos Kryssan som jag tog in och kollade igenom och borstade av lite fort, och hon fick sedan lite mat av mig innan hon fick gå ut i hagen igen.
Min satmara till häst fick för sig för några dagar sedan att hon skulle bita mig i armen så hon gjorde det, och tack och lov att det är vinter så man hade några lager med tröjor på sig. Så hon bet mig på vänster överarm, men det blev inget öppet sår även om det gjorde förjävligt ont. Var väldigt svullet på kvällen men gick ner morgonen efter, men nu är det både blått, grönt och gult och det är så förbannat snyggt * Not
Och Kryssan har aldrig gjort något sådant mot mig eller någon annan, vilket gör mig väldigt fundersam !? Varför gjorde hon så på mig ??? Har hon ont någon stans men inte visar det ??? Eller kollar hon gränser, eller har något imot mig ???
Många frågor finns det om det här varför hon just gjorde det, och jag kommer nog tyvärr inte få svar på dessa frågor heller som jag vill...
Hon har inte riktigt varit sig själv den senaste veckorna heller tycker jag, så jag vet inte alls vad det är som spökar just nu. Och när detta hände så var det första gången under hela våran tid tillsammans som jag blev väldigt förbannad på henne, och för första gången så fick hon sig en riktig smäll av mig i bogen några få sekunder efter att hon hade bitit mig. Hon blev väldigt paff och slog då upp huvudet som hon slog i taket, hon blev nog väldigt chockad själv av vad som hände. Och efter det så fick jag sånt dåligt samvete för att jag blev arg och slog henne så, men å andra sidan så ska hon inte bita mig heller som hon gjorde. Så jag står på en bro imellan om jag ska gråta över det som hände eller om jag ska vara stark av det som hände !?
Jag mår tyvärr dåligt av att ha det i tankarna, och jag får inte bort tankarna heller...

Resten av kvällen tillbringade jag med Linn, var hemma hos henne och pratade och bara slappade. Fick erbjudande att sova kvar hos henne, men tackade tyvärr nej ikväll men gör det så gärna en annan kväll =)
Och jag blir så glad när man får uppskattning tillbaka på det man säger och gör, när man ser en persons reaktion när man ger ett förslag om något och denna tackar så mycket för förslaget. Det värmer i mitt hjärta när det blir en positiv verkan och svar från den andra partern.

Nu ska jag ge upp för kvällen för morgondagen blir det en stalldag, ska ut och rida en sväng på Kryssan och sedan så ska jag rida en ny häst imorgon. Ska nämligen bli medryttare på en häst i stallet då en tjej behöver lite hjälp i veckorna, så Onsdagar så har jag 2 hästar framöver. Vilket jag är väldigt glad och positiv till, gillar verkligen att hjälpa andra med deras hästar även om det kanske kan handla om en mockning. Och ridandet ser man som ett plus i kanten och vidare utbildning i sin egen ridning. Och jag blir så glad när människor litar på en och låter mig rida deras hästar, vilket jag uppskattar väldigt mycket.
Jag är person som väldigt gärna hjälper till, och säger inte nej =)
Nu är det tack och hej för denna gång på bloggen...

Godnattpussar från Pucko

Trött...

2010-01-26 klockan 01:34:40


Nu ska jag sova * Gäsp *
För ovanlighetens skull så är jag trött...

Godnatt från PuckoOrkar...

2010-01-26 klockan 01:19:14


Är som sagt väldigt efter här i bloggen just nu, och det finns en hel del smått och gott att skriva om...
Bara det att just nu för tillfället så har alla mina krafter tagit slut och jag orkar inte skriva. Har massa ord som vill komma ut och skrivas ner här i bloggen, men orken att få det nerskrivet finns inte...
Så just nu är jag en tråkig bloggerska, men jag kommer absolut att skriva snart om det som har hänt på sista tiden när det gäller bilar, stall, hästar, jobb, tävling och bara mig själv.
Har ju ändå ett litet behov känner jag själv att skriva ett litet blogginlägg då och då om dagarna som går, men egentligen så måste man ju inte det.
Och alla gånger så räcker ju inte tiden till heller för att blogga, vill kunna göra det så mycket mera men har ju knappt tid att skriva ett blogginlägg vissa dagar och då är det ju lätt att man kommer efter.
Men just nu är man inte riktigt i fokus och stabil, utan rätt borta och less... Det där hörnet lockar väldigt mycket just nu, att bara få sitta där för sig själv. Och försöka samla krafterna...
Känner mig bara så deprimerande och tråkig just nu så sätter punkt här för ikväll och ska försöka sova istället innan kl 02, är helt slut efter dagen med besök på kliniken...
Uppdatering och bilder kommer inom kort !!!

Puss & Kram från Pucko

Nöjd !!!

2010-01-25 klockan 00:45:52


Vi klarade det, jag är nöjd =)

Efter =(

2010-01-23 klockan 03:16:53


Då har man halkat efter igen i bloggen min, men har haft annat för mig och inte haft orken alls för att skriva i bloggen även om jag har velat.
Har tillbringat veckan mest med Linn och varit i stallet, men inget jag klagar över för det är där jag trivs bäst just nu. Att vara i stallet och att även umgås med Linn, vare sig det är med eller utan hästar med i bilden.
Har också varit hos Linn under kvällen så jag har kommit hem mellan 23 - 02 tiden på nätterna och är därför lite kämpigt att skriva bloggen då eftersom jag kollar annat innan jag börjar skriva i bloggen.
Så man hamnar lätt efter, men mitt egna fel absolut och skyller inte på någon annan.
Och det värsta är att jag tänkte uppdatera bloggen nu, men nu har klockan dragit iväg igen så nu är klockan 02.39 och det kommer ta lite tid att uppdatera om veckan som varit. Så får väl helt enkelt hoppa det även idag så kanske jag tar det imorgon om jag kan eller så får det absolut bli på Söndag.
Har ju lite saker från veckan som varit som jag känner att jag vill skriva om...

Och på Söndag förresten så ska jag " tävla " Kryssan för första gången, är klubbtävling på Ridklubben Rimbo Ryttare då. Och jag blev medlem i deras klubb i veckan och så anmälde jag mig till deras klubbtävling, så nu ska man testa på lite hur det känns att tävla lite.
Har ju aldrig kommit så långt som att tävla med Kryssan då det är saker som har kommit imellan hela tiden, och även min dressyrtränare jag hade för något år sedan tyckte absolut jag kunde ställa upp i någon dressyrtävling med Kryssan. Och när man hör det så är det ju inte så fel och dåligt det man gör då, så därför tog jag chansen nu och anmälde mig till detta. Så jag och Linn ska vara med och göra detta tillsammans nu =)
Bara det att jag var in nu på deras hemsida och då står det att det börjar 9.30 nu och inte kl 12.00 som det stod innan, vilket kan bli lite problem... Speciellt för Linn att komma upp ur sängen, varför skulle dem ändra tiden för ??? Det var ju perfekt som det var ju, och nu ändrar dem.
Men jag hoppas ju såklart att Linn inte tvekar nu och att hon kommer upp så vi kan göra detta nu, för nu är jag verkligen inställd på detta !!!
När vi började prata om detta så pratade vi först om dem lättaste programmen utan galopp, alltså LD. Kollade på programmen en kväll och kollade på LB och LC och insåg att dem är inte så svåra och att Kryssan skulle absolut klara dem utan större problem. Det lilla problemet som kan vara är ju galoppfattningen i högervarv där Kryssan har det lite kämpigt, men annars är det inga problem. Så funderade på hur jag skulle göra med detta, och så bestämde jag mig för en LD:4 och sedan faktiskt att testa en LC:2. Och det är ju en clear round så det är ju mera för skojs skull och inte blodigt allvar heller ju.
Vi var sedan i ridhuset på Onsdagseftermiddagen och så red vi dressyr och red igenom programmen, och det gick väl mindre bra för det kom andra hästar in i ridhuset så Kryssan var med intresserade av dem än att lyssna på mig och göra det som jag bad henne att göra. Så jag började tveka om hur detta skulle gå och att det inte var någon bra idé att vara med i klubbtävlingen. Men Linn peppade mig då för då var Linn verkligen taggad för att vara med, först tvekade hon och jag var taggad. Sedan så ändrade det sig och vi sa det att var inte den ena med så skulle den andra inte vara med. Och vi diskuterade programmen vilka vi skulle rida, hade bestämt oss för 2 program då att rida. Men när jag red LD programmet så kändes det inte bra alls, så jag började tänka om så då bestämde jag mig att rida ett LB:1 program och sedan LC:2 programmet. Rätt roliga program och lätta, och som sagt bara att galoppfattningen kan vara ett problem. Men man ska nog inte tänka så mycket utan bara rida, och man är där för att rida och träna och inte att man absolut måste vinna.
Så på Onsdagen så anmälde Linn sig själv och mig inför Söndagens klubbtävlning och vilka program vi skulle rida. Då var det bestämt och det kändes rätt konstigt för min del, men fan så kul ändå.

Hade tänkt att rida dressyr och rida igenom programmen på Torsdagen hemma på ridbanan, blev dock inte så då jag och Linn åkte till Norrtälje och fixade en hel del saker. Linn var på möte och sedan uträttade hon några ärenden på banken och sedan på Apoteket. Ska själv shoppa lite saker där när jag har fått lön igen, behöver lite saker därifrån nu igen.
Efter alla ärenden så bjöd Linn mig på en fika på " Landkrabban ", och det var riktigt gott det efter alla turer hit och dit. Sedan så var vi till Granngården och Hästshopen, skulle kolla på vita schabrak till Söndagen. Har ett vit schabrak med det är till allroundsadel och inte till dressyrsadeln, så ville gärna köpa ett då utan att behöva låna något av någon annan. Så hittade ett billigt i Norrtälje, men det var inte alls snyggt eller roligt. Och på Hästshopen så var dem för dyra för min ekonomi så det blev ett par dressyrhandskar därifrån då istället för 22 kr. Sedan så körde vi tillbaka i rallyfart för att hinna in på Granngården i Rimbo för att kolla där på ett schabrak till mig, Linn hade hittat på Hästshopen. Hittade då ett för 199 kr som jag köpte, tyckte det inte var så snyggt sådär. Men är nog så mycket snyggare på Kryssan och sedan med sadeln på.
Så nu har jag införskaffat det också tills på Söndag och även framöver =)

Efter en riktigt trevlig dag i Norrtälje så frågade jag om Linn ville hänga med till min mamma, skulle ju dit och käka middag idag men kom lite senare. Så hon ville hänga med så det var kul att du ville det, så vi käkade där och fikade och så blev det ju en massa snack också ju som vanligt.
Linn hade också Tassa med sig så Smilla och Tassa fick träffas, och det gick hur bra som helst och det var ju kanon det ju. För måste jag vara hundvakt till Tassa så kan jag bo hos mamma under den perioden i så fall så har dem sällskap av varandra då.
Efter några timmar hos mamma så var det dags att åka hemåt igen, eller Linn skulle åka hemåt och vi skulle lämna av lite saker i stallet. Och när vi kom till stallet så var ju klockan vid 22 - tiden så då var det lite sent att rida, så Kryssan fick vila på Torsdagen då så fick jag ta det på Fredagen innan jobbet.
Och under Torsdagen på förmiddagen så var jag till sjukgymnasten för ett vanligt besök där, och idag var jag för tidig och där på alldeles fel tid. Men tur som man har vid enstaka tillfällen så fick jag komma in och få min behandling då istället för den tiden jag skulle egentligen.
Hade goda nyheter till henne om Måndagen iaf att jag hade fått en tid, vilket känns väldigt skönt.

Nu blev det ju nästan en sammanfattning om det jag skulle skriva ihop om det som jag har missat eller halkat efter med. Men har lite mera att skriva om, men det får vara bra för denna gång så kommer det mer spännande och fräsch läsning så fort jag får tid över att blogga.
På återseende !!!

Puss & Kram från Pucko

Äntligen !!!

2010-01-21 klockan 03:04:00


Äntligen, nu börjar det brinna i knutarna !!!
Fick brev från Capio Artro Clinic idag, och på Måndag den 25:e Januari kl 13.00 så finns jag på denna klinik.
Så nu har man äntligen fått en tid och det känns som att dem har tagit en på allvar denna gång, för när man var in på deras sida så var det upp till 1 månads väntetid. Men ändå så fick jag en tid nu på Måndag, så det var verkligen fort om man fick nästan lite småchock när det kom så plöstligt.
Men som sagt nu kanske någon tar en på allvar så det händer något och jag får hjälp...
Bara det att jag tänker inte ropa hej förrän man är över bäcken, går inte att lita så bra på det ändå även om det verkar bra.
Nu händer det iaf lite och det börjar röra på dig =)


Bättre uppdatering kommer !!!

Puss & Kram från Pucko

Orkar...

2010-01-20 klockan 03:57:40


Jag vill skriva här i bloggen om de senaste 2 dagarna, har lite att skriva av mig på här i bloggen. Men samtidigt så vet jag inte om jag orkar och har ro till att skriva det just nu heller.
Behöver skriva av mig för att lätta på det trycket som trycker så fruktansvärt nu...
Och hela kvällen så har stressen tagit över mitt liv för en stund, stressar som en galning men vad är det jag stressar till ?! Vad är det min själ vill stressa till, hem eller till något bättre här i livet som gör en glad ???

Och klockan är nu 03.42 och jag har tappat suget, suget till det mesta för att kunna orka stå upp och orka gå vidare.
Mina 2 väggar som står bredvid mig får nu hjälpa mig att hålla mig uppe, flyttar dem på sig så faller jag.
Jag vill kunna stå på mina egna fötter, vara lycklig och leva mitt liv utan en massa press, stress och ångest. Den dagen då man börjar känna av att man snart kan stå på sina egna fötter kommer aldrig komma, den dagen finns inte i mitt liv. 

Snart tänker jag protestera om jag inte får hjälp med mitt knä, jag lägger mig ner och tänker inte ta mig upp på fötter igen om jag inte får hjälp av en doktor eller vad fan som helst som kan hjälpa mig.
Jag har så förbannat ont nu och det blir bara värre och värre =(
Snart så måste jag lägga mig ner för jag kan inte gå snart, efter några meters gående så hakar knät upp sig och det gör skit ont. På kvällarna efter man har jobbat och varit i stallet så har jag så ont så jag kan knappt tänka, illamåendet kommer. Och jag får sittsår på vänster sida för jag kan bara belasta den sidan, kan ju knappt sitta längre heller. Är det såhär det ska vara, att man ska ha så ont så man kan varken gå eller sitta ???
Mina 2 väggar kanske ska flytta på sig så jag faller, faller ihop och inte tar mig upp igen. Får man hjälp då ???
Smärtan tar på mitt psyke, är det inte nog med allt skit man har redan utan måste man ha så jävla mycket skit som tär på psyket !?

Klockan är nu 03.57 och jag stänger ner bloggen för denna stund...

Puss & Kram från Pucko

Rådjur

2010-01-19 klockan 03:07:05


Rådjur måste fan vara ett väldigt dumt djur som inte har insett att dem inte ska vara på vägarna, dem verkar iaf inte ha så stor hjärna så dem kan tänka långsiktigt och logiskt...
Rådjur är ett självmordsbenäget djur !!!
På vägen hem från Linn vid ca 01.30 på natten till Tisdag så åker jag hemåt och tänker precis att det kan ju faktiskt vara djur på vägen, körde väl lite väl fort kanske. Och det är dumt om det kommer upp djur på vägen och speciellt nu när det är så halt och mycket snö på vägarna. Så jag saktar ner då, och precis då ser jag ett rådjur på vägkanten på min högra sida. Precis när jag var bredvid det så såg jag det, men passerade det utan större problem.
Och när jag kommer förbi Råby - skyltarna så kommer det ett rådjur springades på vägen mot mig och så fint så i vägkanten på motsvarande sida, inte alla dagar man möter rådjur påväg ner till Rimbo. Skrattade åt denna lilla händelse faktiskt =)
Och när jag kommer upp på krönet i Råby så står det 2 st rådjur på min högra sida och käkar på en buske. Jag saktar in och när jag passerar dessa 2 hungriga djur så vänder det ena rådjuret om och börjar gå efter mig som kryper sakta förbi dem.
Så jag fick ett rådjur springades emot mig och sedan fick jag ett rådjur springades efter mig.
Mötte även på en hare på Rånäsrakan, som duktigt nog hoppade av vägen direkt och tvekade inte i 15 min var den ska ta vägen.
Det är roligt med djur nästan jämt...

Puss & Kram från Pucko

Hästsaker...

2010-01-18 klockan 03:17:26


Det här med hästprylar är inte bra alls, det blir så farligt dyrt jämt...
Imorgon blir det en beställning av lite saker från Börjes, en försenad julklapp till mig själv =)
Vill ha så mycket bara så det blir lätt för dyrt, men får välja ut det nödvändigaste då...
Man kan ju alltid göra flera beställningar också * Hehe *

Och jag får aldrig nog, är beroende av hästprylar och har redan rätt mycket också.
Men mycket kan bli mera !!!

Jag gillar inte mig själv ibland... Varför egentligen ???

Puss & Kram från Pucko

Jag...

2010-01-18 klockan 01:11:05


Jag är sjuk, sjukt kär i min bil <3

Min bil...

2010-01-18 klockan 01:10:04


Saknar min bil som inte är hemma för tillfället * Gråter *Hoppas jag får hem den snart igen, fixad och godkänd för att köra vidare med.
Vill ha pengar så jag kan rusta min bil som jag ska och måste göra...

Stor puss och kram till min bil från sin ägare <3

Söndag...

2010-01-18 klockan 00:59:00


Så fel hela dagen blir när det inte blir som man hade tänkt sig eller som man hade planerat...
Det blir inte alls bra och jag blir så stressad och förtvivlad.

Brukar ju gå upp och vakna runt 11 på morgonen om jag inte ställt klockan för att man ska upp och jobba eller liknande, men idag så vaknade jag någon gång vid 10 - tiden. Vände mig om och somnade om och så vaknade jag till och kollade på klockan igen och då var den 12.33, och jag fick sådan panik !!!
Kollade flera gånger om det verkligen stämde och det gjorde ju det, och detta var inte alls som jag hade planerat idag. Men gick upp ur sängen och gjorde mig iordning för att åka ner till stallet, hade sagt till Linn att jag skulle komma så fort jag vaknade så kanske vid 12 - tiden då. Men kände mig lite dum för att jag hade sovit så länge, men Linn skickade sms och hon hade också vaknat precis så det var väl ingen större fara ändå. Bara att det inte var i min planering att sova länge, kan ju ha att göra med att jag sovit väldigt lite i helgen och var vaken i ca 20 timmar i sträck natten till Söndagen.
Gjorde mig klar och åkte ner till stallet och vi började med hagen direkt som vi hade planerat att vi skulle göra, och det gick väldigt bra för oss. Vi jobbar bra ihop och skojade att vi skulle börja att jobba svart med att hjälpa hästmänniskor med sina hagar och staket.
Och bästa kommentaren idag från Linn: " Här är det någon som varit extremt knytkåt ".
Förstår inte varför man måste knyta så många knytar för när man fäster tråden, det blir ju inte bättre av att knyta flera knytar. Så vi spände trådar, fixade vajern och grävde fram tråden och böt grindar och fixade en massa. Gick sedan och kollade elen lite fort i våran hage, var dålig el sist jag kollade men det var betydligt bättre nu efter vi hade pysslat lite med hagen. Stolta gick vi till BW och berättade detta =)
Sedan kom Kristian med fika till oss, kaffe med blåbärsmuffins. Tack så otroligt mycket för fikat och det var jätte snällt och gulligt av dig =)
Vi gick sedan in och fikade för det var så kallt att sitta ute, satt ute på BW´s altan först och snackade. Kollade på katten Åke när han åt mat ur säcken med kattfoder. Åke åt ur påsen och då kom smarta Pucko på att då blev det ju en Åkpåse * Haha *
Väl inne i värmen så var det en mysig fikastund och massa prat, och gulliga Linn och Kristian var så söta tillsammans idag <3

Tänk om allas förhållande kunde vara så och inte som det kan vara eller som en annan har fått stått ut med...
Men inte alla som har sådan tur med kärleken och en annan är rädd för kärleken och vill inte eller vågar inte chansa igen... Även om man saknar det som man såg idag, lite små jobbigt men även lite smått avis på Linn ;)

Efter fika pausen gick vi ner till stallet igen och vi hämtade in hästarna, Vickan hade också kommit till stallet. Söta och rara Vickan =)
Borstade av Kryssan idag, Linn och Vickan skulle rida och ville egentligen rida med dem men hade lite bråttom hem. Hade ingen större lust att göra något med Kryssan, men ändå kände jag att jag behövde göra något med henne. Lite småstressad och less så tog jag ut henne på ridbanan och så longerade jag henne lite fort. Och Kryssan var duktig idag och hon gjorde även slidestopp när jag bad henne att byta varv. Hon har aldrig lyssnat så bra när jag bett henne att byta varv, men idag gjorde hon det och så var det halt ute så hon halkade och så böt hon varv. Pigg och alert var hon, men ändå verkade hon lite deppad =(
Mitt hjärta, du är mitt allt och du betyder mest för mig <3
Kryssan verkade lite småhalt vissa gånger, såg lite konstigt ut i vissa steg * NEJ !!! * Men jag har nog insett att hon har strålröta för det ser väldigt konstig och luktar illa om hennes hovar, och Linn säger också att det kan vara strålröta. Är det inte det ena problemet så är det de andra, så det är nog som Linn säger. Och hovarna är inte fina, eller strålen och så luktar dem väldigt illa också. Så får nog göra något åt detta, och satt och läste på Internet på kvällen om strålröta och då stod det att dem kunde bli halta av det. Så det är nog det som spökar i så fall...
Så måste köpa Thrush Buster som hjälper bäst mot detta, och hittade detta på Börjes. Har inga pengar för att köpa något dessvärre men jag måste ju ha detta för att behandla Kryssan också. Så jag får nog göra en beställning till Börjes och så får jag ta pengar av dem sparade pengarna till mina skulder jag har och så får jag betala tillbaka det sen till det kontot när jag får lön igen i slutet av månaden.
Så det får nog bli så, blir ju inte bättre av att skita i strålrötan som förmodlingen Kryssan har =(
Kryssan fick iaf lite mat innan jag sedan släppte ut henne i hagen igen, för att sedan åka hemåt igen.
Åkte hem först för att lämna av lite saker i bilen för att sedan lägga in mina nya strålkastare till bilen jag köpte för ett tag sedan, bytte lite kläder också. Åkte sedan bort till min farmor och farfar, och sedan så tog farfar sin bil och så åkte vi ner till verkstaden JL:s bil och däckservice. Lämnade min bil där, skulle egentligen göra det imorgon, men bättre att göra det nu under kvällen så jag kunde få skjuts hem och inte gå med mitt pajjade knä.
Så nu står min bil där och jag har nu farfars saab under dessa dagar min bil är borta, ingen hit alls vill jag säga. Måste erkänna att jag är tokkär i min egna bil, och har så svårt att lämna den sådär och är så orolig för den... Alla måste ju tycka jag är helt sjuk, gör det ni men jag bryr mig inte för jag älskar min bil <3
Och som sagt är orolig för den, men hoppas det går bra för dem att fixa den och att det inte händer något eller liknande...
Har nu varit utan min bil i cirka 7 timmar och jag saknar den så jävla mycket, men hoppas det går bra för dem att fixa den och att den går igenom besiktningen och jag får tillbaka den snart hel och fin.
Kommer nu att få en ny framruta, en hel med inga sprickor i.
Efter att ha lämnat av farfar hos sig så åkte jag till min mamma för att käka middag där idag, alltid lika gott och trevligt som vanligt.
Sitter här hemma nu igen framför datorn, rastlös som vanligt...
Det här var denna dag, ska försöka sova snart för imorgon är det jobbet som gäller igen.

Puss och Kram från Pucko

Lördag...

2010-01-17 klockan 02:09:30


Lördagen bestod av arbete idag igen, fick jobba idag mellan kl 8.00 - 13.00. Härlig tid att jobba på en Lördag, så man tackar ju inte direkt nej till det passet heller.
Så vaknade man till på morgonen och man ligger lite obekvämt, man fattar så långt som att man ska vända på sig för att lägga sig tillrätta så det blir mera bekvämt. När man väl lagt sig till rätta så ta mig fan så ringer klockan och det är dags att stiga upp. Det roliga var att jag kände på mig att klockan skulle ringa när jag hade vänt på mig.
När man pluggade för några år sedan och man hade utsläppet av hästarna varje eviga dag så gick man ju alltid upp någon gång mellan 6 - 7, och varje dag så vaknade jag före klockan. Så egentligen behövde jag inte ställa någon väckarklocka då, men man gör ju det iaf.
Påklädd så går man ut till en kall bil och åker mot jobbet, och som igår så gick arbetsdagen prima =)
Även om det var lite saker som man hakade upp sig på, hemligtstämplat...
Men själva dagen på jobbet gick bra och tiden flöt på som vanligt, var väldigt energisk och duktig på jobbet idag. Gjorde rätt mycket nytta faktiskt, vet inte vad som flyger i mig ibland. Eller så är det all rastlöshet som tar ut sig så vissa dagar kanske !?
Efter jobbet så åkte jag till stallet där jag var helt själv den mesta delen utav tiden där, Linn var iväg idag. Så jag fick lite tid för mig själv i stallet idag, alltid kul med sällskap i stallet också såklart. Men ibland tycker jag att det kan vara skönt att bara vara för sig själv i stallet också, ingen annan som stör en när man går runt där i sin egna lilla värld.
Var även nyttig i stallet idag och tömkörde Kryssan, tänkte att hon skulle få vila idag igen. Men väl i stallet så var jag för energisk så hämtade in Kryssan och gjorde iordning henne och så tömkörde jag henne på ridbanan idag då. Pysslade väldigt mycket om Kryssan idag, la mycket tid på henne <3
Kryssan fick jobba rätt ordentligt idag under tömkörningen, hade henne lite inspänd så hon fick jobba rätt och inte fuska så mycket. Och hon jobbade på bra och var så fin att titta på, alltid fin att titta på men fin att se i arbete ibland.
Riktigt nöjd och glad över Kryssan idag, du var så duktig mitt hjärta <3
Som avslutning så gick vi en bit på vägen så hon fick skritta av, då kom Carro med bil och Micke på fyrhjuling. Kryssan går rätt tveksamt fram men går framåt, och när Carro är precis framför henne så kastar Kryssan sig mot bilen såklart. Det var så nära att Kryssan rörde bilen, det hade inte varit kul inte...
Kryssan fick panik och kasta sig ner i diket och snurrade in sig i linorna, stackarn att vara rädd =(
Inga skador skedda, förutom en liten rädd häst som körde i diket idag.
Fixade sedan Kryssan och pysslade lite i stallet, fixade mat, sopade och smörjde av mitt träns lite grann.
När jag var mer eller mindre färdig i stallet så kom Linn och Kristian, så fick iaf träffa dem lite idag =)
Dem skulle ut och tolka och jag gjorde klart i stallet, åkte sedan hemåt för dagen.
Hemma så stod det färdiglagad Tacos på bordet så det var bara sätta sig och börja äta middag, proppmätt idag efter lite mat.
Resten av kvällen så satt jag och fick sittsår i röven här framför dumburken.

Rätt okej dag, men värdelös kväll... Så jävla trött på de mesta, vet inte om jag orkar eller har energi kvar till att ta mig tillbaka. Vill nästan hellre sätta mig i ett hörn där ingen ser eller hittar mig, sitta helt ensam.
Och jag är så jävla rastlös och det kryper i hela kroppen, vill bara ut och springa. Om jag nu kunde det så hade jag gjort det, men är skadad både i kroppen och i huvudet.
Så sitter här med myror i hela kroppen och har försökt redigerat bilder som jag ledsnade rätt fort på men tvingade mig själv att fortsätta tills jag var klar.
Kanske ska tvinga mig i sängen också och försöka sova lite...
Söndagen så ska jag tillbringa dagen i stallet med Linn, vi ska fixa och dona där =)

Puss & Kram från Pucko

Goodbye...

2010-01-16 klockan 22:00:52

James Blunt - Goodbye My Lover


Did I disappoint you or let you down?
Should I be feeling guilty or let the judges frown?
'Cause I saw the end before we'd begun
Yes I saw you were blinded and I knew I had won

So I took what's mine by eternal right
Took your soul out into the night
It may be over but it won't stop there
I am here for you if you'd only care

You touched my heart you touched my soul
You changed my life and all my goals
And love is blind and that I knew when
My heart was blinded by you
I've kissed your lips and held your head
Shared your dreams and shared your bed
I know you well, I know your smell
I've been addicted to you

Goodbye my lover
Goodbye my friend
You have been the one
You have been the one for me

Goodbye my lover
Goodbye my friend
You have been the one
You have been the one for me

I am a dreamer and when I wake
You can't break my spirit - it's my dreams you take
And as you move on, remember me
Remember us and all we used to be

I've seen you cry, I've seen you smile
I've watched you sleeping for a while
I'd be the father of your child
I'd spend a lifetime with you

I know your fears and you know mine
We've had our doubts but now we're fine
And I love you, I swear that's true
I cannot live without you

Goodbye my lover
Goodbye my friend
You have been the one
You have been the one for me

Goodbye my lover
Goodbye my friend
You have been the one
You have been the one for me

And I still hold your hand in mine
In mine when I'm asleep
And I will bear my soul in time
When I'm kneeling at your feet

Goodbye my lover
Goodbye my friend
You have been the one
You have been the one for me


Tävla !?

2010-01-16 klockan 21:51:05


Man måste våga chansa här i livet och ta chanser när dem kommer, och glömma allting annat för att verkligen satsa på dem chanser som kommer...
Ska jag eller ska jag inte är stora frågan just nu !?
Linn kom med ett förslag under kvällen som jag är väldigt intresserad av, och jag vill så gärna men är väl inte riktigt i kondition för detta. Med pajjat knä och icke så mycket tränad häst, men man lever bara en gång också.
Det är klubbtävling i dressyr på Rimbo ridskola den 24:e Januari detta handlar om, om jag ska ställa upp och tävla en klass på Kryssan då... ???
Problemet är bara att jag inte är medlem i klubben än, vilket jag antar går att lösa rätt fort så det är väl inga större problem egentligen.
Och jag hoppas även att man inte behöver Grönt kort för att tävla i klubbtävlingar, men läste man på ridsportsförbundet om Grönt kort så är det från lokala tävlingar och uppåt. Och klubbtävlingar är under detta, så då borde man inte behöva det. Jag har ju ingenting sånt =(
Hade jag inte träffat en viss person så hade jag nog haft alla dessa kort och licenser nu och till och med varit ute på tävlingsbanorna, det var mitt mål i somras iaf. Men det var någon som satte stopp för det... =(
Men det finns ju där som mål igen såklart, nu börjar suget komma tillbaka och jag vill igen.
Har jag orken att komma tillbaka där jag var bara ???
Jag har iaf skickat ett mail nu till en på ridskolan om mina små frågor, så får vi se vad det blir för svar.
Sedan blir det nog stenhård träning med Kryssan, kanske inte stenhård men måste ju träna en hel del bara...

Känner mig redan nervös, har ju inte ens bestämt mig eller något sånt.
Vi får se hur det slutar, om jag ställer upp och tävlar eller inte.

Puss och Kram från Pucko

Behovet...

2010-01-16 klockan 02:14:13


Just nu kom det suget som inte ska komma...
Jag bör inte...

Puckobild =)

2010-01-16 klockan 01:46:53


En ny uppdatering med en bild på Pucko 2010

" Livet är endast ett leende på dödens läppar. "
En puss från dödens läppar till er från Pucko

Människor...

2010-01-16 klockan 01:40:50


Människor måste vara en otrevlig varelse som får lära sig att vara trevlig, eller så föds man trevlig och så händer det något på vägen som gör att dem inte fortsätter att vara trevliga.
Något skumt är det iaf, för vissa människor har så svårt att dra på smilbanden för några sekunder i ens liv.
Förstår inte varför det är så himla svårt att vara trevlig istället för att vara sur och grinig, och är man nu på dåligt humör så ska det fan inte gå ut över alla andra.
För jag har inte gjort något mot dig men ändå är du som en sur citron mot mig och vissa andra, och du har ingen anledning att vara det heller.
Blir bara så tråkig stämning av såna här saker, man kan väl iaf försöka. För man vinner ju på att vara trevlig istället för att vara otrevlig för det vinner man garanterat ingeting på.

Men det är verkligen så kul med människor, det finns ingen gräns för hur man får bete sig mot andra och hur mycket skit vissa personer ska behöva ta. Och alla dessa personer som får så mycket skit, är dem verkligen värda den skiten ??! För dem som får mest skit här på jorden är dem mest genomsnälla och goaste personerna som finns på denna jord. Så inte ska man vara trevlig heller för då råkar man hamna i skiten...
Så hur ska man bete sig då och hur ska man vara utan att vara otrevlig eller vara för snäll så man slipper hamna i träsket !?
Men det är iaf helt sjukt, tänker inte nämna några namn här. Tar man åt sig så får man väl göra det då, men jag lägger inte skulden på någon speciell i detta inlägg. Utan det är mer min syn på människan, dem erfarenheterna jag fått här i mitt rätt korta liv men ändå varit med om så mycket skit... =(
Men större delen av befolkningen är fan onda, eller har en ond sida mot andra medmänniskor. Detta är dagens samhälle, som vi lever i.
Är det normalt ?!
Är det så det ska vara ?!

Finns vissa människor som jag är rätt less på, och jag orkar inte lägga energi på det heller. Finns en som suger ur all energi ifrån mig nu, men då har jag en väldans tur att jag har 2 underbara vänner som ger mig lite energi så man orkar stå kvar uppe. Dessa 2 personer har jag lite svårt att leva utan just nu, för ni är den vägg jag måste luta mig emot med jämna mellanrum... Lika mycket som ni lutar er mot mig och min vägg, för ni behöver mig och jag behöver er.
Skulle vilja isolera mig för ett tag, komma bort från dagens samhälle och alla människor som gör att jag får sådan panik. Döljer denna panik, men den finns där hela tiden. Hatar att gå bland folk på stan, känns som alla ser mig och pekar ut mig för jag är både det ena och det andra...
Ska man behöva ha panik när man går på stan för att shoppa eller liknande !? Jag har...
Livet sägs vara underbart, men jag kan inte riktigt hålla med på den punkten alla gånger.
Finns så mycket att skriva om detta, men jag sätter punkt för det nu för denna gång.

Puss och Kram från förvirrat Pucko

Halkat...

2010-01-16 klockan 00:51:49


Nu har man halkat efter lite igen när det gäller bloggen, men det kan vara skönt det också ibland. Att man inte måste skriva varje dag utan kan göra sammanfattningar efter några dagar.
Har inte hänt så mycket ovanligt dem senaste dagarna heller som brukar hända utöver det ovanliga, klart att det har hänt lite andra saker som inte brukar hända...
Dem senaste dagarna så har jag tillbringat mycket tid i stallet och umgåts mycket med Linn, vilket är riktigt trevligt. Det är nog världens bästa Linn, så underbar och go människa får man leta efter =)
Vi har träffats i stallet och pyssla om hästarna för att sedan gå upp till BW och fika, mycket snack och mycket kaffe blir det. Men det skadar inte och jag mår inte speciellt dåligt av det, utan så skönt att ha en man kan prata med som förstår en bättre...
Så under Onsdagen så träffasdes vi först på en fika för att förbereda oss på en liten skrittrunda ut i naturen, Linn skulle rida Ozzy. Men när hästarna väl var inne så hade Ozzy världens diarré, det såg inte alls bra ut. Så han fick stå inne i boxen och så hämtade Linn Cikita istället och så skrittade vi ut en sväng.
Fixade en del i stallet och Linn åkte iväg en snabbis efter ridturen, när hon kom tillbaka så gick jag upp till BW där Kristian var med Linn och dem skulle käka middag tillsammans. Medan dem käkade så fikade jag med dem, roligt att vara med er tillsammans. Tråkigt att det är som det är bara...
Åkte sedan hem och käkade middag hos min farmor och farfar, snackade en massa om min bil så ska in på verkstaden imorgon och kolla om dem kan ta hand om den och hjälpa mig...
Käkade middag och efter massa snack så tyckte farfar vi skulle dricka te och rosta mackor, så var kvar på en kvällsfika också.

På Torsdagen så började jag dagen med att åka ner till Rimbo till kl 11, då var det tid hos sjukgymnasten som gällde. Vi pratade lite om mitt knä som vanligt, hoppas jag får någon hjälp med det nu när jag kontaktat Vårdgarantin.
Idag hos sjukgymnasten så fick jag min TENS - behandling, och hon sa även att idag var första gången jag fick sådan hög smärtlindring. Även fast jag fick så hög så hjälpte det inte ett skit, ingen förbättring alls. Vad är det för jävla fel på skiten ???
Och läser man om olika skador som man kan ha i knät så kan jag ha både det ena och det andra, vill ha svar på det här nu. Har ledsnat totalt på att ha såhär ont och jag får bara ondare och ondare igen, och det finns ingenting som hjälper heller mot smärtan. Detta tär på ens psyke så man blir ju galen, och man klättrar ju på väggarna för man tagit det så lugnt nu. Jag är inte en människa som kan sitta stilla längre perioder eller ta det lugnt som jag måste eller bör göra nu. Jag blir galen !!!
Efter att ha varit hos sjukgymnasten så gick jag till Apoteket och sedan gick jag faktiskt in på Cool & Co för att beställa en tid för att klippa mig. Fick ju ett presentkort av mamma i julklapp som jag tänkte utnyttja nu, vill så gärna klippa mig. Och Linn klippte sig rätt nydligen så då blev man ju ännu mera sugen att klippa sig själv också, dock vet jag inte hur jag vill klippa mig. Vill göra en förändring och dem senaste 5 åren så har jag alltid haft långt hår, så funderar på något kortare. Det växer ju ändå ut igen och jag har inte testat det heller sådär, så varför tveka för egentligen ?!
Man har kollat på lite bilder på Google på olika frisyrer så hittade några som föll i smaken för mig, så ska väl fundera lite. Dem olika förslagen på frisyrer ligger på min Bilddagbok MrsOzzie @ BDB.
Fast det värsta är att jag är inte en brud som kan eller vill stå flera timmar framför spegeln varje dag heller för att fixa en frisyr, så det måste ju vara en frisyr som man inte måste fixa med varje dag utan bara kan gå upp ur sängen utan att stå timmar framför speglen. Jobbigt läge det där...
Gick sedan vidare till Konsum och in där, hittade då flera dvd filmer för 99 kr och flera Beck filmer. Så jag köpte 6 st till till min samling då, så nu är det inte så jätte många filmer kvar till jag har alla.
När jag kommer ut från Konsum så får jag se Kristian lite fort i ögonvrån så då var det Linn och Kristian som var ute och promenerade i Rimbo, stannade och pratade lite med dem då såklart =)
Det där med dockorna får vi leka med en kväll Linn ;)
Gick sedan faktiskt in på Subway i Rimbo ett förslag från Linn, smakade på hennes macka igår när dem käkade så hon tyckte jag skulle köpa en macka därifrån och smaka. Så var in där och tog en macka med Tonfisk, tyckte det var lite krångligt för det var många frågor att svara på när man beställde...
Jag gillar när det går fort att beställa mat, inte en massa krångel när man ska beställa mat. Men fick sedan min meny så då åkte jag vidare till stallet för att sätta mig i värmen i vagnen för att käka ena halvan av mackan. Och det var ju rätt gott faktiskt, men det var ju rätt dyrt.
Fixade sedan i stallet, Kryssan fick vila idag på grund av mitt knä och jag redan ridit i 3 dagar med fet smärta. Så hon fick vila och gå i hagen hela dagen och jag var ut till hagen och kollade till hästarna och sedan så mockade jag bort 3 st kärror vid fodertrågena.
Åkte faktiskt sedan hem efter en stund i stallet, rätt skönt att få komma hem till lugnet en stund och poppa musik för sig själv.
Stannade till på verkstaden för att kolla om jag kunde lämna in min bil för att fixa den inför besiktning, är lite saker som måste fixas på den så den kan gå igenom. Så pratade med dem där och dem kunde ta den, men skulle kolla upp det där med framruta... Måste ju byta den !!!
Så jag ska lämna in bilen på Måndag, men på ett sätt vill jag inte det... Men måste ju så dem kan fixa den så dem kan hjälpa mig med att besikta den också. Har ju bara till sista Januari på mig så det är på tiden nu, och är ju rätt smidigt att göra på detta sätt... Lämna in bilen för att fixa den inför, besikta bilen och sedan fixa det som måste göras för att få den godkänd och sedan får man tillbaka bilen igen helt godkänd.
Så kommer vara utan bil i några dagar skulle jag tro, men det löser sig för kan nog låna farfars bil dessa dagar. Men är orolig i min mage för att lämna in bilen också... =/
Vid 17 - tiden så åkte jag hem till mamma och så käkade jag middag där, en trevlig stund där som vanligt =)
Under tiden jag var hos mamma så skickade Linn sms och sa att hon hade tråkigt, så efter jag hade varit hos mamma så åkte jag hem till Linn och umgicks med henne under några timmar på kvällen.
Så vi kollade lite på tv:n och sedan gick vi till Linns lilla stuga och så hjälpte jag Linn med lite saker, och sedan så ritade Linn en teckning till mig som liknar Kryssan =)
Åkte hemåt igen vid 00 - tiden, efter en super trevlig kväll med en väldigt bra vän <3

Och självaste Fredagen så fick man dra sig ur sängen vid 06 - tiden, det var ingen hit direkt men rätt skönt senare på dagen när man kommit upp rätt skapligt. Jobbade idag och det var därför jag gick upp så tidigt som jag gjorde, så jag jobbade mellan 6.45 - 13.15 idag.
Och arbetsdagen flöt på i ett bra tempo och allting på jobbet var bra också, så är nöjd med arbetsdagen. Var på avdelningen där jag inte varit så mycket efter jag kom tillbaka igen efter Stockholmstiden, så är lite osäker där nu i början. Men man ska inte tveka så mycket heller utan bara köra på, så det gjorde jag idag och gick in till en urgullig tant. Tänk om alla var sådär på jobbet, men det skulle ju vara tråkigt det med i längden...
Som sagt en bra arbetsdag och jag slutade 13.15, hade jävligt ont bara efter dagen på jobbet. Fick gå rätt mycket fram och tillbaka...
Fick även sms på min telefon när jag slutade, och det var från Capio Artro Clinic i Stockholm som hade mottagit min remiss och att jag nu skulle vänta på papper från dem om en tid hos dem. Så det är dem som kommer få utreda mitt knä då nu framöver, var in på deras hemsida och kollade lite. Och det verkade så mycket bättre än typ Norrtälje sjukhus och sånna där ställen...
Så nu kanske det händer något får man väl alltid hålla tummen på.
Dem ringde även från verkstaden och berättade att dem kunde byta framruta på min bil, tack och lov. Bara hoppas det blir bra också... Är lite tveksam och osäker... =/
Men blir det inte bra så är det bara att reklamera också !!!
Så efter jobbet så åkte man till stallet som vanligt då, och Linn kom ner så vi fixade en massa med lite saker där... Vi pratade om sadlar och grejer hit och dit, berättade att jag hade en sadel hemma så Linn tyckte jag skulle åka hem och hämta den. Så tillslut så tog vi en resa hem till mig för att hämta sadeln och Linn fick se hur jag bodde, inte så märkvärdigt att se hur jag bor.
När vi väl var här hemma så gick vi ut i boden för att kolla på alla mina saker där, vi hästmänniskor är ju så intresserade av vad andra hästbrudar har för hästtillbehör som ligger och skräpar * Hehe *
Så vi kollade lite här och där, och jag hittade faktiskt en påse med en massa lädersaker som var mina, jag fick en kasse för några år sedan av någon. Och det värsta är att jag inte kommer ihåg vem jag fick dessa saker av, lite delar till träns, en grimma, ett par tyglar, dressyrgjord och lite saker. Så vi hittade ett skitsnyggt träns där i kassen som vi plockade ihop som jag tänkte pröva på Kryssan.
Efter en spännade resa hem till mig så åkte vi tillbaka till stallet igen, hämtade in hästarna och prövade denna sadel på våra hästar. Den låg rätt okej på Kryssan överallt, men med ryttare i sadeln så börjar den trycka mot manken. Vilket jag absolut inte vill, och det är så tråkigt att det är så lite som gör så mycket att man inte kan använda sadeln. Linn testade även den på Cikita och där låg den bättre ändå, men hon testade en skitsnygg sadel som hon hade själv.
Testade det där tränset på Kryssan och det passade men när jag skulle spänna nosgrimman så räckte den inte till så hon kan inte ha detta träns då. Det var tråkigt för det var rätt bred nosgrimma och pannband och det är så snyggt, men det passade inte.
Borstade sedan av Kryssan och så fick hon stå i en box och käka lite havre medan jag gick ut och kollade på Linn när hon red lite på Cikita på ridbanan.
Äkta stallbrudar hänger ihop ;)
Fixade sedan lite i stallet efter ridningen, plockade bort lite saker och fixade Kryssan så hon kunde gå ut i hagen igen.
Sedan var det dags att åka hem igen, hem för att käka middag och middagen bestod av kyckling med potatissallad. Enkelt och gott en Fredag =)
Som vanligt så var det en trevlig dag i stallet med Linn, sedan att det finns personer som ska förstöra stämningen blir man ju bara så jävla less på... =(
Men som vissa brukar säga: " Hon har inte fått k** på länge ;) "

Liten sammanfattning av dem senaste dagarna fick det bli idag, tiden går så fort när man sitter här på kvällarna så man hinner eller orkar inte skriva när klockan är runt 03 - tiden.
Lite kul med dessa sammanfattningar också, istället för att min sitter och nöter om samma dag i ett helt blogginlägg. För jag verkar inte kunna skriva korta inlägg, antingen blir det långa inlägg eller så blir det så korta med endast en mening bara. Inget mellanting !

Puss och Kram från Puckoalways 2010

Kryssan

2010-01-14 klockan 02:47:03


Kryssan, du är bara bäst !!!
Tycker om och älskar dig så mycket så det går inte att beskriva med ord hur mycket du betyder för mig.
Du är mitt allt och gör så jag får den lilla orken för att fortsätta vidare här i livet.
Utan dig hade min gnista slocknat och aldrig tänts igen.
Kommer aldrig att svika dig, gjort det en gång och jag skäms än idag för det som hände...
Men jag har insett hur mycket jag behöver dig i mitt liv.
Skulle kunna skriva om och om igen hur mycket jag älskar dig, för det skulle aldrig ta slut.
Vill vara vid din sida dag som natt, tills våra liv tar slut.
Jag Älskar Dig Kryssan <3
Kryssan i sin nya röda grimma =)

Miljoner pussar och kramar till min häst Kryssan från din ägare Natalie <3

Orka...

2010-01-14 klockan 02:39:49


Jag orkar inte...

Dagar...

2010-01-13 klockan 03:00:54


Dem 2 senaste dagarna har det faktiskt varit riktigt bra, och då menar jag att på dagarna har det varit bra.
Jag har tillbringat både Måndag och Tisdag i stallet, helt underbara dagar i stallmiljö.
Som jag sagt tidigare så trivs jag så bra i stallet med alla personer där, och allra mest med Linn som jag har fått sådan bra kontakt med. Och den värdesätter jag högt, en underbar person =)
Skulle kunna vara jämt i stallet nu igen, enda plasten där det är lugnt och man mår relativt bra i själen. Eller man blir lugnare av att vara där och bara vara, är bättre under dem varmare perioderna. För nu fryser man så mycket om man står stilla eller bara är...
Under Måndagen så följde min kusin Paulina med mig till stallet, och det var så trevligt så =)
Vi hämtade och fixade Kryssan för ett litet ridpass i sommarhagen igen, Paulina hade med sig sin kamera så hon skulle fota mig lite under ridningen. Kommer ju få en massa vinterbilder nu ju, tackar inte nej till det.
När Kryssan väl var färdig och framskrittad så dog Paulinas kamera, så det blev tyvärr inga bilder denna dag under ridningen. Eller fick lite bilder från stallet och sedan när vi skrittade igång, det är ju iaf något och är glad för det ändå. Ridningen gick rätt okej, Kryssan var inte så mycket framåt idag dessvärre.
Blivit lite för mycket ridning i sommarhagen nu har jag en känsla av, så kan förstå om hon börjar bli less på detta nu. Hon vill säkert komma ut och se lite annan omgivning också, det ska hon få göra snart.
Så hon var inte den roligaste hästen att rida idag, och jag hade ingen ork eller ambition att orka jobba henne så bra heller. Idag var det en sådan dag när jag egentligen inte skulle rida, kände redan vilka smärtor jag hade i knät...
Men försökte glömma dem för ett tag för att sedan rida lite, för att få värre smärtor under kvällen. Då ångrar man sig att man satte foten i stigbygeln och hoppade upp på hästryggen.
Men å andra sidan så är jag så jävla less på att sitta stilla och inte kunna röra på mig, klättrar på väggarna. Vill kunna rida, gå på mina promenader och kunna göra det jag vill utan att det ska göra så jävla ont =(

Red iaf en stund på Kryssan och sedan när jag hade gjort grovjobbet så hoppade jag av, och Paulina hoppade upp och red Kryssan en stund. Det är så kul och mysigt att se sin egna häst när någon annan rider, är hon verkligen sådär fin när jag rider henne också ??? Det känns inte som att Kryssan går sådär fint när jag rider henne, utan då bråkar hon med mig och rycker med huvudet och det mesta hon kan hitta på.
När Paulina red henne så gick hon superfint i traven och jobbade perfekt på tygeln, blev så stolt <3
Men som sagt, går min häst sådär fint när jag rider henne ???
Tittar man på bilder som andra har tagit så går hon ju rätt fint faktiskt...
Fixade sedan lite i stallet och Kryssan fick sitt kraftfoder med yoghurt i idag, vilket kanske inte var så superpopulärt hos Kryssan. Så svårt och veta om hon tycker om det eller inte, om hon njuter av maten för det smakar gott eller om hon tycker det är äckligt ???
Hon äter ju upp maten tillslut, men det tar en väldans tid och hon äter så försiktigt och sakta. Ungefär som hon njuter av varje tugga...
Tillbringade några timmar i stallet idag, och det tråkiga var att Linn var iväg idag vilket kändes väldigt konstigt... För varje dag när man är där så är Linn där, eller så kommer hon ner till stallet. Och vi fikar väldigt ofta och umgås, så fick nästan lite abstines idag när jag inte kunde fika med henne ;)
Åkte sedan ner till Granngården där jag köpte mig ett par nya och lite bättre vantar, och så kunde man ju inte låta bli att gå och titta bland hästsakerna... Och vad tror ni att jag hittar då och jag kunde ju inte låta bli att köpa den då. Utan på en hylla så hängde det en röd grimma som det stod Nattis och Kryssan på * Haha *
Så jag kunde ju inte låta bli att köpa den, vill ju verkligen ha en röd grimma till Kryssan och den kostade bara 69 kr också. Så nu har Kryssan en röd grimma, så jävla snygg =)

Tisdagen blev verkligen en heldag i stallet, så underbar dag det med =)
Åkte dit vid 12 - 13 tiden och fixade en lite småsaker när jag kom dit, Linn var där så blev ju en massa snack och en fika i stallet dessutom. Äntligen fick jag mitt kaffe med Linn =)
Vi fixade sedan våra hästar för ett ridpass i sommarhagen, jag vet tjatigt som sagt och jag skulle rida i en annan miljö med min häst. Bara det idag skulle det komma en kompis till oss båda som skulle fota oss under ridning, Linn ville det så gärna och jag tackar ju inte nej heller.
Och idag var smärtorna värre i knät då jag red igår fast jag egentligen inte skulle, så då kanske ni kan tänka er att det var ju inte bättre idag. Tänkte rida lite lugnt ändå idag, smällar man få ta också ibland.
Inte alla dagar det kommer någon och fotar än när man rider heller, så man får ju ta chanserna då.
Hästarna gjordes fina och klara inför ridningen, fick även pröva och låna ett ländtäcke av Linn. Så svårt med ländtäcke till min häst eftersom hon är så lång i ryggen... Stora problem ibland med detta...
Och ländtäckena jag har är storlek Full på, men ändå så är hon som en stoppad krov när hon har dem på sig. Och det ser inte så snyggt ut alla gånger och det sitter inte som jag vill ha dem, ser inte bekvämt ut heller för Kryssan. Testade detta ullländtäcke, och det passade perfekt och satt kanonbra på Kryssan =)
Varför skulle just det passa så bra för ???
Nu hade jag sådan tur att jag fick låna det av Linn när jag ville om inte Linn behövde det, du är go du <3
Sedan var det bara att hoppa upp på hästryggen igen och vi red ner till hagen, och så började ridpasset. Även fast jag hade så jävla ont idag så hade jag även sådan ork att jag verkligen orkade jobba Kryssan idag. Så hon fick jobba en del idag iaf, och det blev inte så mycket slarvridning.
Känner mig rätt nöjd med dagens arbete av hästen, och det blev även en hel del foton också. Har inte riktigt tittat på dem så bra, men tittat lite snabbt och det fanns en hel del bra bilder faktiskt. Och man kan aldrig få för mycket bilder heller, bara glad för mera bilder även om man har över flera 1000 bilder på Kryssan.
Fick en del bilder på mig och Linn tillsammans när vi galopperar sida vid sida, så mysigt. En bild som betyder mycket... <3
Efter ridningen så fick hästarna stå inne en stund i varsin box, vila lite och även käka lite kraftfoder.
Vi passade på att gå upp till BW där det blev fika på fika, med kaffebröd idag.
Blev kvar några timmar hos Linn, fixade lite saker och snackade en massa...
Vi gick sedan ner till stallet och fixade hästarna igen så de fick komma ut i hagen igen, mockade sedan och fixade i stallet. Stallet färdigt för dagen och vi gick upp till BW igen och det var dags för en kaffe igen.
Kan bli rätt mycket kaffe i stallet, vilket är både för och nackdelar. Kaffe är gott men får även fart på magen. Och idag har jag dessvärre levt på kaffe, hela 4 muggar med kaffe. Vilket också mäktes med min mage, väldig fart i den under kvällen...
Åkte hem från Linn vid 21 - tiden, ville egentligen inte åka hem...
Hade en supertrevlig dag med Linn, och vi hade så kul =)
Kastade i mig 2 mackor på kvällen och en mugg med te efter att jag hade kommit hem, inte alls hungrig idag !!!
Ingen bra kväll idag...

Puss och Kram från Pucko

Just nu...

2010-01-13 klockan 01:23:00


Just nu vet jag inte vad jag ska säga, göra eller ta mig till...
Jag är rastlös och sitter som en gummiboll inom mig och studsar upp och ner, vet inte vad jag ska göra heller för att bli av med rastlösheten. För jag orkar inte göra något heller, eller jag vill inte göra något.
Känslan just nu är bara att jag vill sitta i ett hörn och ruttna, inte finnas eller synas.
Och jag känner mig så stressad, men för vad ???
Har inget att stressa till eller för, men känner mig så stressad för något och allting. Skakar inom mig, känns ungefär som när man skakar ett fat med något på och fort går det.
Just nu känner jag att jag inte riktigt vet vad jag är eller vill, vilken väg jag ska gå.
Är frustrerad, stressad, rastlös, fundersam, orkeslös och jag vet inte alls vad jag är längre.
Är inte ute efter att någon på något sätt ska behöva tycka synd om mig, för det vill jag inte. Mera så personer vet hur jag känner och mår och kanske förstår mitt sätt att vara ibland...
Vill gärna träffa en hel del människor, men det är så mycket som sätter stopp i huvudet på mig... Och jag är en ensamvarg av mig mer eller mindre, för jag sitter gärna hemma själv och pratar med andra.
Det är inget fel på andra, utan det är väl mera fel på mig i så fall...

Men ett stort tack och bamsekram till mina få äkta vänner som finns där för mig, utan er så skulle livet inte vara mycket att fundera över. Och en ännu större bamsekram till min häst Kryssan som betyder allt för mig, utan dig hade jag inte funnits. Du är mitt hjärta <3
Tänk att få saker kan göra en så glad, vissa personers närvaro och bara vetskapen att dem finns där för en och förstår en när man säger hur man känner och tänker. Det kan betyda så mycket <3
Tack Linn för att du finns, du är så go och underbar <3
Jag finns här för dig dag som natt, och vill inte mista dig som vän. Du och Cikita betyder så mycket för mig, ni är underbara båda två. Låter som en fjortis när jag skriver detta känner jag, men det är så ärligt.

Puss & Kram från Pucko


Söndag - Jobbdag...

2010-01-11 klockan 02:07:22


Idag är det väl ingen större dag att hurra för, inget direkt smått och gott att skriva om idag.
En helt vanlig dag, men en Söndag och jag jobbade under kvällen.
Jobbade mellan 13.30 - 21.15 idag och jobbade dessutom själv, det gick bra att jobba och i början av passet så var det så lugnt så. Och senare på kvällen så ville alla ha hjälp samtidigt så då blir det värsta ruschen.
Vilket är lite jobbigt för man har bara två händer och två ben, men en annan gillar också att ha mycket att göra. Det gäller då att ha huvudet med sig också, vilket jag faktiskt hade idag.
Men idag kände jag att jag inte ville stressa på jobbet som jag ändå fick göra sista timmarna för att det blev sådan rusch. Men allting gick bra och alla fick sin hjälp med det dem ville och behövde ha hjälp med.

Idag har det inte varit en så bra dag, har haft för mycket i skallen...
Och samtidigt så har jag varit " Borta ", försvinner bara och jag varken känner eller tänker på ett bra sätt...
Svårt att förklara, men känner mig bara tom och inga känslor.
Som att det bara är jag och mitt skal som går och arbetar, jag gör saker för att jag vet att jag måste. Men känner inget inom mig, det bara är.
Själen är bortblåst, eller kanske frusen av all kyla.

Innan jag begav mig till jobbet så var jag såklart i stallet, den bästa platsen som finns i min värld. Har nog aldrig trivits så bra i ett stall som jag gör nu, vilket är så skönt.
Sen att man känner på sig att det är konstiga blickar och säkert lite snack bakom ryggen på mig, men tänker inte lägga energi på det utan skiter totalt i det. Finns ingen energi som finns över till det nu, utan nu gör jag allt för att jag ska trivas och må bra i stallet.
Och idag så fixade jag påfyllning av hösilage i hagen, går åt rätt fort nu när det har varit såhär kallt ute. 800kr fattigare och hästarna gladare för ny mat, så var dagen räddad.
Istället för att göra lite nytta i stallet så fastnade jag uppe hos BW med Linn och Kristian, så mysigt att umgås med er och jag vill inte lämna er när jag verkligen måste åka.
Så vi fikade och snackade en massa som vanligt =)
Var sedan tvungen att pyssla lite med min häst innan jobbet, bytte ett täcke på henne till ett annat... Tänkte göra lite mer med Kryssan men eftersom jag var lat och trevlig mot människorna så fick hon dessvärre vila idag.
Får ta igen det sen när mitt knä är bättre också...

Tänk om livet var mycket lättare...

Puss och Kram från Pucko

Kommentar av bloggen...

2010-01-10 klockan 02:15:45


Fick under kvällen / natten en kommentar av en bekant som jag bara känner att jag måste lägga upp här för det värmde verkligen det du skrev till mig.
Och det visar ju att det jag skriver här i bloggen inte är så tokigt eller tråkigt som jag tvekar på själv.
Så nu vill jag ha flera kommentarer av er läsare för att veta vad ni tycker också.


Kommentar:


" Helt fantastiskt att du skriver så bra man får en slags inlevelse hur du lever om man kan uttrycka sig så, perfect... "

Är det fler som tycker så om min blogg och det jag skriver ???
Är det bra eller mindre bra det jag skriver ???
Är inte så svårt att kommentera, behöver inte ha konto på blogg.se bara för att kommentera här.
Utan klicka på Kommentera under blogginlägget och skriv några rader, eller bara några ord till mig.

Puss och Kram från Pucko

Ridning...

2010-01-10 klockan 01:49:51


Här kommer ett litet smakprov från lite ridning med vintermiljö.
Älskar denna bild så mycket, så bra bild <3
Det tråkiga var att den blev lite suddig, men är så bra ändå.
Mera bilder kommer !!!
Bilden är tagen av: Linn Markstedt
Redigerad av: Natalie Otsjö

Puss & Kram från Pucko

Lördag - Ridning...

2010-01-10 klockan 01:46:44


Nu kan jag verkligen säga " Äntligen !!! ", under alla år jag har haft häst och har ridit så har jag inte alls många bilder då jag rider med hästen i snö eller rättare sagt i vintermiljö.
Inga bilder som jag har på datorn iaf, kan ju ha bilder som man tagit med kameran och framkallat och det är ju en helt annan grej för dem bilderna är så länge sedan iaf.
Men om man ska rikta in sig på Kryssan och mig så har jag inte en enda bild på oss två när vi rider i snömiljö, eller vintermiljö. Har ju en del bilder då jag rider i ridhus eller på ridbanan under sommaren eller under varmare perioder. Vet inte riktigt varför det inte har blivit några bilder under vintern när man rider !?
Är väl för att det är så kallt så det är ingen som är så intresserade att stå att fota då.
Men nu har det blivit lite ändring på det så i Måndags så fotade Linn lite när vi red i sommarhagen så fick lite bilder iaf vilket betydde en hel del för mig =)
Och jag har även pratat med min bror om fotning så han frågade om han kunde komma idag och fota mig när jag red, så vi bestämde att han skulle komma och det gjorde han.
Linn och Fanny var även med på det och ville bli fotade, men när Christian väl kom så kunde dem inte rida mera för det var så jävla kallt idag så dem frös för mycket =(
Och det var verkligen kallt och egentligen inget ridväder, men nu kom ju äntligen min bror så jag tänkte iaf rida lite även om man inte alls var så taggad för det. Men man fick rida lite och sedan fick man blåsa lite på fingrarna så red man lite igen. Måste fan skaffa bättre vantar... Det är hemskt med fleecevantar för den kalla kylan går ju rakt igenom så man blir ju iskall på några minuter bara.
Och sen är det ju värsta i ansiktet där jag har alla mina nervskador, och nervskador gör så kylan gör det ännu värre. Så det gör riktigt jävla ont när det är såhär kallt ute !!! Och inte kan man göra något åt det heller, och jag glömmer alltid halsduken också så dum som man är jämt.
Men fick en hel del bilder iaf tillslut, har inte fått bilderna än av broder men jag hoppas jag får dem snart iaf så jag kan lägga ut dem och titta och njuta =)
Hoppas att bilderna blev bra också, har ju inte sett dem så vet ju inte hur det ser ut... Det blir spännande sen när jag väl får bilderna, det kanske ser skithemskt ut...
Får fixa fler fotningar när det är lite varmare temperaturer ute, för det är fan inte kul med kylan varken för hästen, ryttaren eller fotografen. Vet också att många i stallet är intresserade av att bli fotade under ridning så det kan nog bli så att broder får fota mycket kanske. Det är även bra träning för honom... 

Hade arbetsdag idag i stallet, så vi fixade med hagen idag och spänna lite tråd och fixa lite... Inget roligt alls i denna kyla kan jag säga, allting är fryset och stelt och man kan inte göra något med vantar på sig så man fryser ju fingrarna av sig. Man tröttnade rätt fort på att hålla på, men det var bara att kämpa på så man blev färdig. Ska göra detta lite bättre någon dag när det är lite behagligare väder.
Fikade även lite med Linn idag och snackade lite skit med henne, alltid lika trevligt =) Fick reda på lite smått och gott idag...
Har även varit en bra dag med en hel del komplimanger, tänk så glad man kan bli ibland för såna små ord. Det värmer verkligen sedan är det ju lite svårt att tro på detta bara och man tvekar en del.
Det är ju även kul att höra det jag fick höra idag, för då vet man ju även vad människor tycker om en och vilken uppfattning det har om en som människa. Det värmer när man hör det och man växer lite som människa. Tänk att så lite kan göra så mycket, små ord...

Under kvällen så var jag på besök hos min mamma på middag, en riktigt middag blev det idag med förrätt, varmrätt och efterrätt. Och jag kan säga att det var riktigt gott också och man var så jävla mätt när man gick därifrån. Förrätten var någon typ av kex som man hade på brieost + någon sylt och sedan in i ugnen en kort stund, svalna lite och sedan redo att äta. Så enkelt och så gott var det =)
Varmrätten bestod av potatisgratäng med stek och jätte god sås, alltid lika gott som vanligt. Och efterrätten var kaffe och så gjorde mamma chokladgratinerade frukter. Banan, äpple, mango och passionfrukt som hon skar upp och sedan på med lite kokos och så hackad vitchoklad och sedan in i ugnen en stund. Serverades sedan med gammeldags vaniljglass, och detta var farligt gott.
Fick även med mig en snuskburk med lite mat från varmrätten till lunch / middag imorgon Söndag, jobb som gäller då och maten är iaf fixad till denna dag.
Massa ätande och även en massa pratande också, tänk att det kan finnas så mycket att prata om hela tiden... Fick även komplimanger där av Roffe, han tycker att jag skriver bra när jag skriver. Jag tycker jag skriver som en kratta när jag väl skriver och tycker det inte alls blir bra eller som jag vill ha det. Men tydligen så är det bra det jag skriver för brukar få mycket kommentarer att jag skriver bra. Vad tycker ni som läser ???
Efter några timmar hos mamma så lämnade jag kvar bilen hos mamma, hon fick vara bilvakt i natt igen. Tyvärr så fick den inte stå i garaget i natt för Roffes 245:a stod där i natt. Men drack lite cider så bilen fick stå parkerad där under natten, känns alldeles fel att lämna bilen sådär och jag gillar det inte alls. Min bil ska vara där jag är, är så orolig över min bil. Tokkär i en biljävel, jag vet men nu är det så.
Efter en kall promenad hem till pappa igen så fastnade man som vanligt framför datorn och inget mera speciellt hände under kvällen.
En i min bekantskap har sett sista filmen i " Män som hatar kvinnor ", vill också se den nu och jag vill ha den på dvd också. Men kan gärna se 1:an och 2:an en gång till utan problem, även om dem är hemska men dem är bra från början till slut och man kan inte förutse hur och när filmen slutar. Sånt gillar jag och vill att alla filmer ska vara så, så trist när man vet i mitten av filmen hur den säkert kommer att sluta.
Men nu kanske man ska ta och besöka sängen en stund kanske, är väl dags för det nu när klockan är 01.36. Fast det är ändå rätt tidigt för att vara mig, men det tar ju en stund att komma till sängen och sedan ska man läsa lite och sedan kan man inte sova och man ligger och funderar... Så klockan brukar kunna bli runt 03.30 iaf även om man ligger i sängen vid 02 - tiden.

Puss & Kram från Pucko

Göra...

2010-01-08 klockan 02:44:12


Vad ska man göra när man vill vara en annan än den man är ???
Det är ofta jag inte vill vara den jag är, vill ha ett annat utseende och ett kaxigare humör än det jag har... I mina ögon så är jag bara en blyg, tyst, rund och go tjej som gör allting mamma och pappa säger till mig. Vågar inte säga ifrån till någon eller säga något överhuvudtaget.
Skäms över allt jag gör och säger...
Jag vill inte se ut som den tjej jag är, visst jag är ju jag och ingen annan ser ut eller är som mig. Men jag vill inte vara den jag är, vill vara mera modig, kaxig och snyggare.
Jag vill något annat än det jag kan bli...
Detta är ett stort irritationsproblem som är väldigt jobbigt =(

Egentligen är det ju bara gilla läget för den man är, men det går inte för mig... Gillar inte den jag är då jag vill vara och se ut på ett annat sätt...
Vad ska man göra och vad ska man ta sig till ???

Har svårt att acceptera mig själv för den jag är i dagens läge... =(

Puss & Kram från Pucko

Onsdag...

2010-01-07 klockan 01:18:23


Jahapp, vad är det som har hänt dem senaste dagarna då !?
Hos mig själv så har det väl inte hänt så mycket speciellt utanför det vanliga, utan det har rullat på med min vanliga vardag. Och i Måndags så var i stallet först och så red jag med Linn nere i sommarhagen så vi fotade varandra lite, men ska fixa bättre bilder någon dag.
Men det var rätt kallt så man tappade intresset för att rida rätt fort så det blev bara en stunds ridning men glad och nöjd var Kryssan för det.
På eftermiddagen så åkte jag in till Norrtälje och kollade lite i affärer, spenderade lite tid för mig själv. Kände att jag ville åka och göra något bara för mig själv idag, så blev Norrtälje då och lite småsaker som shoppades in till mig. Bra att ha - saker köpte jag och sånt jag verkligen behövde, så inget onödigt skit för en gångsskull =)
Åkte sedan vidare med en kompis och så fotade vi lite ute, och inte vilken fotning som helst. Utan jag fotade mig i endast en tröja med skor på mig, absolut hade jag ju korsett och trosor under tröjan men inget annat.
Kan säga att det var en aningens kallt men rätt okej ändå faktiskt, visst gåshuden kanske inte var att leka med men jag kunde ju ändå röra på mig och göra lite poser.
Det roliga med mig att har jag verkligen bestämt mig för att göra något då SKA jag göra det, så även om det var - 7 grader när vi fotade och blåste isande vindar så skulle jag fota ändå. Samma med badbilderna jag tog i September, hade bestämt mig då också att jag skulle ha badbilder och det tog lite tid att komma i vattnet och att doppa sig. När jag väl hade doppat mig så jävlar skulle det fotas, så jag ska verkligen genomföra saker om jag har bestämt mig för det. Det tråkiga är att jag inte så ofta får denna bestämda ställning till saker jämt, och när jag verkligen skulle behöva ha den. Utan den kommer någon gång ibland, tänk om den skulle komma oftare så mycket mera saker jag skulle få gjort då. Så kanske man inte skulle ge sig lika lätt när det gäller vissa saker...
Nu är bilderna tagna och jag är varm igen =)

Under Tisdagen så jobbade jag mellan 7.30 - 12.30 och jag jobbade då på den avdelningen jag inte har jobbat på efter att jag kom tillbaka, så det var rätt mycket nya ansikten och jag var rätt orolig för hur det skulle gå under dagen. Men med bra arbetskamrater så löser sig allt =)
Så jag fick hjälpa dem som jag kände igen och så var jag med Pia sedan på en ny boende, väldigt speciell. Och dagen gick väldigt fort och utan större problem, väldigt lugn dag vill jag säga. Och Pia, du är bara för härlig =)
Hade ju tid hos sjukgymnasten kl 11.30, så jag gick ifrån jobbet lite innan så gick jag dit och fick min TENS - behandling och gick sedan tillbaka igen till jobbet och så jobbade jag in den tiden jag var borta hos sjukgymnasten. Så slutade då ca kl 13.15 istället.
Fick även ny delegering idag på jobbet så det känns väldigt skönt, behöver man inte oroa sig för det nu på ett tag. Och pratade sedan med chefen om lite strul med tidsrapporten... Så nu stämmer allting och jag får mina pengar som jag ska =) Och så fick jag även jobb på Söndag, tack.
Efter jobbet så åkte jag till stallet och gjorde iordning Kryssan för en ridtur idag, lite tjatigt att rida i sommarhagen hela tiden och Kryssan behöver komma ut och se något nytt ibland. Och under tiden jag pysslade med henne så kom Carro och frågade om hon fick rida med mig, och det är väl självklart det =)
Så vi red en runda ut i naturen, och det var rätt kallt kan jag hålla med om. Men klarade fötter och händer rätt bra ändå, och under overallen är det alltid varmt så där fryser jag aldrig. Det är mitt bästa köp <3
Och idag när det har varit ca - 20 grader så har jag inte frysit under overallen, så bra är den !!!
Det roligaste av allt under ridturen var ju att mina ögonfransar blev vita, då är det kallt. Riktigt trevlig ridtur, tack för sällskapet =)

Och självaste dagen Onsdag så hade jag stora problem att komma ur sängen, ville inte alls idag... Hatar dessa problem =(
Tillslut så var det bara att göra även om man inte ville, och upp kom jag och påklädd var jag också inom några minuter efter det. Så då var man redo för dagen och jag gjorde mig iordning för att åka hem till Carro, träffas och umgås lite idag. Gick ut för att starta bilen och jag slår på tändningen och kollar på min digitala milräknare som inte går igång. Varit väldigt kallt under natten för kvällen innan var det - 24 grader, och man förstår om saker inte vill funka efter denna kyla.
Efter en stund med tändningen på så vred jag om nyckel och bilen morrade tillbaka till mig och hostade sig igång efter några sekunder med rundgång bara. Generatorn skriker så det skär i öronen =( Bilen gick väldigt dåligt och hoppade och skakade, gick väldigt ojämnt och var nära att dö några gånger. Jag satt där och höll andan för att bilen skulle hålla sig igång och klara av detta, vilket den gjorde men inte alls var glad efter nattens stränga kyla =(
Skrapade bort isen och gick in i värmen och väntade på att bilen skulle bli lite varmare, åkte sedan till Carro.
Och hemma hos Carro blev det en massa snack, munnarna gick i ett och min röst var på väg att försvinna flera gånger. Är lite små konstig i rösten nu efter dessa timmar med massa prat !
Drack gott te och hade en väldigt trevlig stund, hoppas det blir snart igen <3
Både jag och Carro hade en del att prata om så det kändes väldigt skönt efteråt, så skönt när man förstår varandra när man pratar om vissa saker...
Då känner man sig inte så ensam och som ett psykoffer bara för att man känner det man känner, för när man säger det låter det ju bara konstigt... Men när man förstår varandra så blir allting mycket lättare och man slipper få stämpeln sinnesjuk. Sen är det ju självklart att alla som t ex har panikångest känner olika, jag känner ju inte som alla andra med det problemet och ingen känner ju som jag gör. Men man kan förstå känslan man har inom sig av denna panikångest och man kan prata om det utan att skämmas.
Efter denna underbara stund hos Carro så åkte jag ner till stallet för att umgås med Linn =) Vi hade pratat om att rida men skippade den tanken idag på grund av den otroligt stränga kylan. Inte ens kul att rida när det är såhär kallt, och faktiskt inte så bra heller...
Så vi försökte fixa med vagnen som Linn har 2 st nya däck till nu, faktiskt vinterdäck. Men det gick inget bra för oss så vi gav upp tillslut och så gick vi och kollade till hästarna i hagen som var väldigt varma och gosiga under sina täcken. Där skulle man vilja ligga !
Sedan gick vi upp till BW där vi tog en kopp kaffe och snackade en hel del, satt framför en brasa och det var så himla mysigt att sitta där =) Saknar min tid i lillstugan där man hade kamin som man gjorde en brasa i kalla dagar och bara satt och njöt framför efter en kall dag i stallet. Man kunde tänka så bra framför brasan...
Var sedan tvungen att åka vidare, ville inte alls åka utan ville hellre stanna kvar hos Linn och umgås med henne. Men skulle ner till Ica och köpa mat till familjen, så det var dags att göra det så dem inte skulle hungra ihjäl hemma och riva sönder väggarna.
Irrade runt på Ica som vanligt och letade upp det jag skulle ha, kollade efter en skylt till Linn som hon ville ha. Hittade den inte efter att ha kollat noggrant runt på alla efter rätt text, och jag tänkte nästan ge upp och gå vidare men beslutade mig för att verkligen kolla en gång till då jag äntligen hittade skylten " Prinsessa ". Så nu är det köpt till Linn =)
Träffade även på Jennifer en snabbis på Ica, alltid lika kul att träffa dig =)
Åkte sedan hemåt och på hemvägen ringde jag hem till mamma och pratade med Roffe ang garaget och min bil. Så jag fick ställa in min bil under natten så den fick stå i värme så jag kommer iväg imorgon då jag ska till Stockholm och träffa Monica =)
Så hem och lämnade maten och sedan vidare hem till mamma för att hjälpa Christian så min bil kom in i garaget, flytta lite bilar för att få ut släpkärran för att sedan köra in min bil för att sedan parkera bilarna igen för att ställa släpkärran bakom allt...
Efter lite krångel så stod bilen i garaget, varmt och tryggt !!! Vilket jag är väldigt nöjd och glad över, och tror även min bil njuter rätt bra av att stå där. Kommer märkas imorgon vid starttillfället...
En kaffe hemma hos mamma blev det också så man var lite varm för att sedan promenera hem till pappa igen, kändes lite konstigt att lämna bilen hos mamma och sedan gå hem. Men lite promenad var inte fel, så mitt knä får bli bra snart så man kan promenera igen. Men väntar på att få reda på svaret vad felet är för att kanske få behandling...
Annars en rätt lugn kväll, har tvättat lite kläder faktiskt och gjort lite smånytta. Försöka göra lite saker så går det lite bättre...

Puss & kram från Pucko

Tomt...

2010-01-06 klockan 02:07:45


Hade tänkt att skriva ihop ett blogginlägg om dagen och lite funderingar, men hela världen brast för mig nu ikväll så all ork och lust försvann för mig. Och nu sitter jag kvar här med ett tomt skal av mig själv tårar fällandes längst med mina kinder...
Det känns som mitt riktiga lilla jag sitter och kikar på mig från någon liten vrå, och kollar på mitt skal som sitter här och får göra både det ena och det andra...
Vad är det man har gjort för att man förtjänar att må såhär ???
Eller att det som betyder något för en ska försvinna ???
Alla budskap och ordspråk säger att livet ska vara så underbart och man ska leva som dagen vore den sista, och allt skit därimellan dem påstår att livet är så underbart.
En själv tycker bara livet är totalt tvärtom, man får kämpa, bråka, slita... Man måste jobba även om man inte vill och man måste kämpa hit och kämpa dit... Är det underbart ???
Eller är det de som dem menar när dem säger att livet är underbart !? Att man ska slita röven av sig ingenting och så ska man leva som det vore ens sista dag !?
Det är ju fan löjligt och diskriminering när man tänker på det...
Slita för att ens kunna leva här i samhället medans andra säger att livet är underbart och något underbart. Då är det något fel på mig då, för jag tycker det inte är underbart...
Om jag nu fick leva mitt liv underbart så skulle det definitvit inte se ut såhär !!!
Därför känns det som att varför ska man se ljust på livet för när man ändå måste jobba skiten ur sig för att få mat på bordet och kunna betala sina räkningar så man kan bo.
Detta ska kallas liv...

Detta är då inget liv för mig...
Så jag och mitt skal kan ju fortsätta att slita röven av oss i samhället resten av det så kallade livet.

Tack och hej från deprimerat Pucko

Lämnad...

2010-01-06 klockan 01:32:25


Sitter ensam kvar på min bänk...
Allting blev bara tomt...


Helgen...

2010-01-04 klockan 01:08:56


Lördagen kan man sumera fort och lätt, sjuk och sängen.
Mådde så jävla dåligt och var helt utmattad så jag försökte hålla mig till sängen och försökte sova. Men hade så ont i halsen så jag hade verkligen svårt att andas och täppt i näsan var jag också * Panik *
Så man somnade och vaknade om och om igen hela tiden.
Var sedan tvungen att tvinga mig upp för att åka en vända till stallet för att kolla till hästarna, hade ju tänkt rida i sommarhagen idag men blev ändringar på det.
Kollade till Kryssan, Cikita och Ozzy och dem verkade må så bra så vilket var väldigt bra och skönt. Gosade sedan en massa med Kryssan och Cikita, båda två var väldigt gosiga och tyrde sig till mig <3
Och dem fick även hallongodis av mig från Granngården som båda två är helt galna i, förlåt Linn om jag ger din häst godis !!! Ligger iaf på plus hos Cikita, och hon är bara för söt <3
Åkte sedan en vända ner till Rimbo för att handla till pappa, och jag är rätt tacksam för att Ica har fått receptfria läkemedel dit för då passade jag även på att köpa Mucoangin för att testa om det hjälpte för min hals.
Vanligtvis när jag är förkyld så är jag det och tar inte massa mediciner för det, utan låter det bara vara tills jag blir frisk. Men denna gång har jag gått på Mucoangin, Sinova, Bisolvon och Alvedon, så jag hoppas jag blir frisk snart då.
Men nu börjar jag få tillbaka rösten igen och halsen börjar bli bättre iaf =)
Resten av Lördagskvällen så mer eller mindre sov jag, var upp vid 17.30 tiden och käkade lite middag. Sedan hoppa jag i sängen igen och sov till ca 22.30 och då gick jag upp och var uppe ca 1 timme och sedan så gick jag och la mig igen för att läsa vidare i boken för att sedan sova för natten.
Sov lite bättre denna natt, men vaknade många gånger av andningssvårigheter och fick dricka lite.

Under Söndagen så gick man ur sängen vid 12 tiden och man gjorde lite nytta på datorn, la in en massa bilder på Bilddagboken där jag låg efter som vanligt. Men nu är det massa bilder där igen och jag är ikapp =)
Sedan gjorde jag mig klar för att åka till stallet för att kolla till min häst idag igen, och idag så kände jag mig piggare så jag tog in Kryssan som var betydligt piggare. Så borstade jag av henne och gosade lite med henne, men Kryssan var mer eller mindre galen idag och kunde inte stå stilla. Och hon bet och hade sig och såg väldigt busig ut på ögonen... För mycket överskottsenergi nu !!!
Dem rör ju inte så mycket på sig i hagen heller så förstår henne också, men imorgon ska vi busa igen Kryssan =)
Hon fick sedan lite mat och sedan fick hon gå ut i hagen igen, min sötnöt <3
Och Vickan var också i stallet så pratade en massa med henne också, och hon skulle ut och rida på Cikita. Och efter hon hade gått ut ur stallet så kom hon tillbaka och frågade om jag kunde kolla på Cikita för hon gick inte riktigt korrekt... Och det gjorde hon inte alls, för hon gick på tån !!! Såg skit hemskt ut så jag tog genast av henne benskyddet och kände på benet... Inget sår, ingen svullnad och ingen värme och allting verkade normalt så långt. Men hon trampade inte ner på hoven utan gick på tån, så in i stallet med henne där jag kollade närmare på henne men fann inget till orsaken.
Och med världens klump i magen så fick vi ringa till Linn för att berätta detta, och vi visste ju redan att Linn skulle bli så ledsen. Men man kan ju inte dölja det heller =(
Så vi berättade för Linn hur det låg till och hon skulle kolla själv på Cikita när hon kom hem.
Jag tror det kan vara någon sträckning eller vrickning, för man vet ju själv hur ont det gör. Men det bästa är ju att röra på sig så går det över fortare, även om det gör väldigt ont.
Och Vickan gick ut en vända med henne och hon gick lite bättre efter dem kom tillbaka, men man vet ju aldrig.
Hoppas hon blir bra snart och att det inte är något större än en sträckning, för då är hon ju bra igen om några dagar.
Åkte sedan hemåt och tillbringade kvällen hemma hos min mamma och Roffe, käkade middag där och snackade en massa skit tills rösten började ge vika igen.
Finns så mycket att prata om jämt...
Och pratade även med min bror så han ska komma och fota mig någon dag när jag rider nere i sommarhagen för att ta bilder när jag rider i vintermiljö. Har inga bilder alls när jag rider och det är vinter, riktigt tråkigt =(
Så jag hoppas min bror kan komma och hjälpa mig snarast med det !!!

Och nu hemma igen efter en mysig kväll, och har ett litet problem. Eller ett ganska vanligt problem för mig, sovit i ca ett dygn och är inte alls trött nu. Så nu har jag svårt att komma i säng igen, för pigg =(
Hur jag än vänder och vrider på det så kommer jag ha detta problem...
Men idag har jag iaf känt mig ganska så utvilad, det var länge sedan det =)

Hade även fått post hemma hos mamma, hade fått brev från Norrtälje sjukhus om att dem hade fått min remiss till Ortopeden. Och jag fick till svar att dem fått min remiss och ska skicka en kallelse så fort dem kunde och att även väntetiden var på 4 - 5 MÅNADER !!!!!!!!!
Det är helt jävla sjukt och värdelöst, meningen är nog att jag ska ha ont så lägger ner denna skit snart. Får ju inget svar tillbaka och jag orkar inte bråka eller kämpa mera på detta =(
Kan leva med smärta, lever redan med konstant smärta så varför inte lite mera för !?
Men jag ska försöka ringa imorgon till Norrtälje för att se om dem har någon återbudstid och sedan samtala med min sjukgymnast på Tisdag och se vad hon säger om jag ska ringa till Ortopeden i Täby och kolla där eller om jag ska ringa till Idrottskliniken direkt. Uppdatering kommer !!!

Puss och Kram från Pucko

Fredag...

2010-01-04 klockan 00:19:40


Måste bara skriva om ett litet inlägg om Fredagen, inte för att det hände så mycket denna dag med är rätt stolt över min häst denna dag... <3
Dagen började med att man gick upp vid 6.50 tiden för att åka till jobbet så jobbade man mellan 7.30 - 12.30, och jag jobbade med härliga Therese idag också. Kunde det bli bättre, och vi insåg kvällen innan att det var grymt länge sedan vi jobbade tillsammans. Första sommaren Therese började hos oss så hade jag redan jobbat där över ett år, då var det Therese, jag och Erika som jobbade och höll ställningarna på jobbet. Då hade vi riktigt kul och man saknar många sådana tillfällen på jobbet.
Jobbet under dagen gick rätt okej, förutom vissa saker som jag inte tar upp här...
Dagen gick rätt fort och min psykolog kom och jobbade en stund innan jag gick hem, alltid lika gullig =)
Gick sedan hem för dagen och åkte vidare till stallet, där jag hämtade in min häst.
Och kände mig inte riktigt kry idag så tänkte nästan låta henne vila idag, men efter att ha borstat henne och tänkt efter lite så broddade jag henne och gjorde henne klar för en litet ridpass nere i sommarhagen.
Tänkte rida lite dressyr i snön så hon verkligen fick jobba, så vi gick ner dit och så hoppade jag upp och red lite. Körde inte så hårt med henne eftersom hon har stått rätt mycket nu och sedan att det var ändå rätt tungt för henne att gå i denna snö. Var snö upp till knäna på henne, men Kryssan verkade rätt glad för att vara där vi var och hon traskade på väldigt mycket framåt.
Travade sedan och vilka steg, tänk om hon kunde ha dessa steg normalt också !!! Kändes verkligen som värsta dressyrhästen som gick i passage fram, hon verkligen fick upp benen och fick ändå så långa steg med väldigt lugnt tempo. Och jag ville helst inte sluta trava men ville inte köra slut på henne heller, inte för att det fanns någon risk med den energin hon har just nu...
Men tänkte rida där imorgon igen då med dressyrsadeln så man kommer ner lite mera på henne. Men morgondagen var jag ju sjuk så det blev ingen ridning så får ta det snart igen när jag är piggare.
Så vi travade lite på fyrkantsspåret och sedan på volt och hon gick kanonfint <3
Försökte mig sedan på höger galopp, och på tredje försöket så kom den rätta galoppen och hon gick jätte bra framåt. Bråkade inte så mycket med henne idag med höger galoppen utan gick sedan över till vänster galoppen där hon var helt underbar <3
Första galoppen stod hon nästan på stället och galopperade och det gick så mjukt fram så man började undra om det var Kryssan jag satt på och inte typ Donovan. Helt underbar <3
Ju mer jag galopperade ju mer vaknade Kryssan så efter lite galopp så kom även bockisarna, så hon busade av sig lite också. Jag klamrade mig fast för att inte trilla av, men jag landade ju iaf mjukt om jag nu skulle tappa balansen och trilla av.
Så vi galopperade lite på fyrkantsspåret och sedan fick hon jobba ett varv på den lilla volten som var upptrampad där. Och tårögd som vanligt så gick hon som en riktigt dressyrhäst <3
Så mjuk, så framåtbjudande, rätt böjd, rätt tempo, samarbetsvillig och bara så underbar <3 Verkligen så stolt över Kryssan, och faktiskt över mig själv ska jag också vara för det är ändå jag som fått henne dit där hon är efter all tid och träning jag har lagt ner på henne. Så även jag ska väl vara stolt över mig själv och få en liten klapp på huvudet =)
Så det är nog väldigt bra att rida i snön också, det är bra styrketräning för dem. Så tänkte utnyttja detta så länge snön ligger kvar att rida henne i sommarhagen och låta henne pulsa snö och träna på höger galoppen igen.
Hon fick även sträcka lite på sig i galoppen genom att galoppera på rakt spår fram till staketet och tillbaka, och den känslan är helt underbar och den bästa grejen som finns med att ha häst på vinter. Att galoppera i snö över en åker eller öppet fält, mysigt <3

Så imorgon Måndag så blir det nog ett litet ridpass i sommarhagen igen * Längtar *

Puss och Kram från Pucko galopperandes över ängar

Sjuk =(

2010-01-01 klockan 23:03:50


Underbart, det nya året började med att man blir sjuk =(
Min röst har åkt på mini semester för tillfället =(

Hyacinter...

2010-01-01 klockan 22:34:00


Dessa jävla Hyacinter !!!
Förlåt för mitt uttal angående Hyacinter, bara det att jag hatar dessa blommor. Dels så tål jag dem inte för det börjar klia i ögonen och näsan, och luktar det för starkt så får jag svårt att andas.
Och problemet med dessa Hyacinter är att dem finns överallt på jobbet, på nästan varje rum och i dem allmänna rummen kan det också finnas. Så man kommer inte undan dem =(
Dem är jätte fina och söta, men hatar dem för deras starka lukt.
Och jag hörde ett repotage på radion där dem sa att det är många som är allergiska mot dessa blommor och man bör inte ha dem i sitt hem om det är känsliga personer.
Och så har nästan varje boende på jobbet då * Suck *
Puss och Kram från Pucko

Nyårsafton !!!

2010-01-01 klockan 01:29:24


Nu är det dags för ett nytt år igen...
Vad händer detta år ???
Gott Nytt År På Er Alla Läsare !!!
Önskar Pucko


Och jag hoppas även att ni följer min blogg under 2010 !? * Snälla *

Nytt år...

2010-01-01 klockan 01:25:20


" En ny dag, en ny månad och ett nytt år, och kanske ett nytt liv också !? "

Man får se vad det nya året har att erbjuda denna gång då det är Nyårsafton igen. Tycker som vanligt att det inte var länge sedan vi firade nyår ju, och tiden går för fort som man säger för ofta dock.
Försöker drömma att detta nya år kommer bli ett bra år och att man kommer på fötterna igen och allting går så perfekt som man vill ha det. Som man önskar och drömmer om att livet ska se ut...
Ska inte drömma för mycket bara för då blir man bara missnöjd om det nu inte skulle bli så, men man måste ju kämpa lite för sina drömmar iaf.
Jag börjar iaf det nya året med att vara sjuk, tjock i näsan med en stenmur inbyggd i gångarna och sedan en brännande hals vid varje andetag.
En annan har ju fått svininfluensan då man käkade julskinka på Julafton * Haha *
Och i år så är det första året som jag inte alls firar Nyårsafton som dem flesta andra gör, har jobbat mellan 12.15 - 21.15 och efter jag hade slutat jobba så åkte jag hem och var över en stund till min farmor och farfar. Och vid tolvslaget så gick jag ut och kollade på lite raketer för att få lite känsla för nyår iaf. Har inget sug alls för att fira eller partaja heller, och för det andra så börjar jag jobba 7.30 imorgon också.
Har helt enkelt tappat suget för att fira högtider nu, så då skiter jag i det istället.
Och idag kände jag bara för att vara ensam och inte göra ett skit, rätt trött och seg så skulle inte skada alls att sitta ensam hemma framför datorn.
På det sättet firade jag nyår, jobbade till 21.15, sopade en massa snö, var förbi farmor och farfar och sedan satt framför datorn och bloggade.
Och angående snö så har det kommit en hel del här i trakterna, har snöat sedan 11 - tiden. Och då menar jag verkligen snöa också, var ett litet uppehåll vid 16 - tiden annars så har det snöat massor konstant hela dagen och kvällen. Så det har väl kommit mer än 1 dm under den tiden, och det är bara lätt pudersnö.
Så när man slutade på jobbet så var det bara att börja sopa av bilen som var insnöad på parkeringen. Och när man var färdig på ena sidan så gick man till den andra och under tiden så blev den andra sidan insnöad igen. Så hur man än gjorde så var det en massa snö på bilen.
Så det var bara att sätta sig i bilen och börja åka, och inte hade dem varit ute och plogat heller på vägarna =( Så det var hur mycket snö som helst på vägen hem. Och inte såg man ett skit heller så det var inte alls kul att köra hem. Tycker det räcker med snö nu !!!

I Tisdags så var jag ju i Stockholm, eller jag åkte redan på Måndags eftermiddagen. Så på Tisdagen så var det dags för mig och Ging att shoppa på mellandagsrean, skulle bli väldigt kul och såg verkligen fram emot denna dag. Att äntligen få kunna shoppa igen och köpa saker till sig själv igen och förnya lite, och dessutom på rean =)
Och när dagen verkligen var inne så kändes det väldigt konstigt för mig att kunna dra kortet och betala kläder för ca 700 kr på NewYorker. Fick nästan lite småpanik och ångest för att kunna göra det, det kändes så fel.
Som att det inte var rätt det jag gjorde...
Som man skulle få skit för det senare, efter...
Nu fick / får jag ju inte det, men själva grejen med att shoppa idag var lite jobbig faktiskt =(
Köpte faktiskt en hel del saker, och känner efteråt att jag gjorde av med lite för mycket pengar. Mer än vad jag hade tänkt mig, men å andra sidan när shoppade jag eller köpte något till mig själv ???
Kanske var dags för mig att lägga lite pengar på mig själv, vilket jag gjorde.
Köpte 3 par nya skor på Skopunkten, ett par snygga gympadojjor, ett par högklackade stövlar och sedan ett par skor med rätt hög klack och som sedan går upp över vristen. Vet inte vad man kallar sådana skor, men lite halvporriga var dem tycker jag. Och jag blev riktigt nöjd med skorna, speciellt dem halvporriga skorna som jag ska ha på mig någon gång när jag fotar mig.
På NewYorker så shoppade jag lite kläder, en stickad poncho, 2 st linnen, en polotröja med korta ärmar, 2 st behåar, en korsett och sedan nya skosnören. Rätt snygga saker =)
Köpte även " Män som hatar kvinnor " och " Flickan som lekte med elden " på dvd på Elgiganten. Och på MediaMarket så köpte jag mig en ny rakhyvel och sedan en billig skittelefon Nokia 5030. En upptagen kvinna med många nummer * Ler *
Var sedan in på Hööks och köpte lite till Kryssan, och kors i taket så köpte jag inget täcke, lindor eller schabrak även om dem hade sånt på rea. Köpte istället ett par benskydd, hovolja och ett nytt bett med äppelsmak. Hon älskar ju äpplen så då borde hon ju älska bettet ?! Ska iaf testa och se hur det funkar på henne.
Köpte sedan lite småsaker...
Rätt slut efter allt shoppande och lite ångest efter att ha gjort av med så mycket pengar, vågar inte kolla kontot riktigt än =(
Och knät var lite på min sida idag iaf, visst att jag hade jävligt ont men kunde ju ha varit så mycket värre också. Så det funkade rätt bra faktiskt, knät kanske ville att jag skulle shoppa * Haha *
Käkade sedan kycklingspett med pommes frites och sedan så åkte vi hem till Ging igen där vi mer eller mindre dog i soffan.
Stannade även kvar en natt till då jag var så trött efter dagen och det var så jäkla halt ute på vägarna, vågade inte riktigt chansa då jag kan somna då inte hög musik hjälper har jag kommit fram till. Det enda som håller mig vaken är om någon pratar med mig samtidigt jag kör och hela tiden.
Tror att det tog rätt mycket på mitt psyke att gå i Skärholmen att shoppa, sååååå mycket människor och jag som är livrädd för stora folksamlingar nu... Bara den saken gjorde det ju väldigt jobbigt och sedan en massa annat...
Nu har jag shoppat och ska iaf vara glad för att jag klarade mig igenom detta efter allt... =)

På Onsdagen så åkte jag hem vid ca 10 tiden då jag hade en tid att passa i Rimbo vid 11.30, så det var bara att gå upp och ta sig ut till bilen och sedan börja åka hemåt. Och på vissa ställen så var det perfekt väglag för att köra och på vissa ställen så var det glansis på vägen. Det var ingen rolig historia det alls !
Och efter Söderhall så hamnade jag efter en buss som körde i max 50 km / h, men låg bakom honom då jag inte ville chansa att köra om då det var ren isgata på vägen till Rimbo.
Jag klarade mig oskadd iaf och jag var till sjukgymnasten kl 11.30 och jag fick min TENS - behandling. Fick lite nummer som jag kan ringa sedan om jag inte får någon vidare hjälp hos ortopeden i Norrtälje, dels nummer till ortopeden i Täby och sedan numret till Idrottskliniken.
Ska försöka få tag på dem på Norrtälje nu under dagarna för att stressa på dem lite...
På eftermiddagen så var jag i stallet och så red jag ut med Linn som red på Ozzy, så vi red en ny runda idag. Supermysig runda faktiskt, synd att det var så halt bara. Och Linn galopperade även lite på Ozzy idag, och det gick rätt bra men man märkte och såg direkt att han har blivit felbehandlad =(
Men det där fixar Linn så han kommer till rätta med ridningen =)
Var även en kille i stallet idag och fixade en massa med elen, så fått lite nya lampor och så. Och det bästa av allt är att vi har fått lampor ut till vagnen * Jippie *
Så nu kan man äntligen se när man är där ute och ska hämta eller lämna saker, 3 lampor till och med. Så skönt att få lite ljus därinne för det behövdes verkligen.
Efter att jag hade varit i stallet så åkte jag hem och packade ut allt i bilen, hela bilen var fullpackad !!!
Och väl hemma och allting inlastat i mitt rum så inser jag att det är fan dags att städa här nu. Kunde knappt komma fram på golvet, så jag sa åt mig själv att nu fan städar du upp lite.
Och jag började och städade lite här och lite där... Fick faktiskt lite mera ordning nu och jag fick även upp alla mina I - or som jag har i mjukisdjur, blev hela 2 st hyllplan med massa mjukisar med I - or. Så underbart att ha dem uppe igen så man kan titta på dem <3
Men efter att man har bott i en stuga på 45 kvm och man samlar på sig en hel del, och sedan så flyttar man in i ett rum på några kvm bara så kan jag säga att det är fan trångt !!! Och jag får inte plats...

Jaja, med lite mera ordning i rummet och ett nytt år som är här så tänker jag säga Godnatt för nu och försöka sova lite. Ska ju upp och jobba snart igen !

Gott Nytt År På Er Alla Läsare !!!

Puss och Kram från Pucko

RSS 2.0