Går framåt

2010-06-30 klockan 23:54:22


Idag har jag varit aktiv jämfört med igår, då var jag less på det mesta och ville bara ligga ner och strunta i allt. Livet hade ingen mening och alla arbeten kändes bara pest. Livet var ett helvete!!!
Dagen har varit någorlunda bra, känt mig pigg och väldigt framåt. Skulle jag kunna springa så hade jag gjort det, känns som man har mycket energi i kroppen som vill komma ut. Problemet är ju fortfarande mitt knä och jag kan inte göra som jag känner eller vill, måste stoppa mig själv ibland eller så säger knät ifrån. Kände för att gå iaf idag, gick mycket på jobbet men gick även en promenad med Kryssan. Det kändes väldigt skönt, men efter ett tag så känner man att knät börjar säga ifrån även om kroppen vill gå mera och längre.
Tänker försöka att komma igång att gå en riktig promenad varje dag nu och se om det gör någon skillnad med knät, blir det bättre eller sämre?!
Min kropp och energi vill så mycket mera än vad knät vill och orkar än så länge, vill vara frisk nu och ha tillbaka mitt knä. Har inget tålamod kvar, vill kunna röra på mig utan massa förhinder att jag inte kan.

Läskigt vad humöret kan gå upp och ner på en, igår åt helvete och idag full av energi. Ville bara jobba idag, jobba en massa, springa, träna stenhårt, rida mina hästar m.m. Tänk om alla dagar kunde vara samma och full av energi, vad mycket man skulle få gjort då. Men nu ser livet ut som det gör och det är bara att gilla läget. That´s life!!!

Fixat och klart =)

2010-06-30 klockan 23:00:10


Jobbat idag, lång pass idag igen. Från 6.45 till 15.45 jobbade jag idag, var en ganska så lugn dag och inte alls samma tempo som igår. Jobbet gick bra, men det kunde ju ha gått bättre...
Pratat lite med chefen idag så nu är allting fixat och klart, nu hoppas jag bara att jag kan få lite natt pass också som taket på huset. Skulle kännas skönt att få lite nattjobb för det skulle nog funka utmärkt för mig, risken med nattjobb är nog bara att jag kan ha svårt att sova efter att jag har slutat och kanske inte sover på över ett dygn. Men det vet jag ju inte än då jag inte har prövat. Håller tummarna!

Känns skönt att kalendern och arbetspassen är fixade, har dock ett pass kvar men låter det vara än så länge då det är så långt fram i framtiden. Kanske kan jobba den dagen själv , då jobbar jag ju den såklart.
Var lite strul idag då jag skulle byta arbetspass med en annan vikarie på jobbet, dock kunde inte hon så det blev lite körigt. Skickade sms till Pytt och frågade om jag kunde vara ledig, det gick kanon så då var det inga problem på jobbet längre.
Fick vara ledig i helgen också för Pytt, skönt att vara ledig men vill ju samtidigt jobba in pengarna. Får ta mig i kragen och jobba hos Bw, det känns just nu mera uppskattat. Och där är jag ute och jobbar och jag vill ju fixa brännan lite så det är kanske inte en sådan dum idé, och har ju massa jobb på gården egentligen bara jag vill och orkar. Dock blev jag lite besviken idag, Pytt har tydligen en praktikant och det var just därför jag inte behövde jobba. Tack för den!!!

Om...

2010-06-30 klockan 22:48:34


Tänk om... Tänk om... Ja, just det tänk om...

Mina saker från Fuji

2010-06-29 klockan 23:16:20


Idag kom mina 2 st canvas tavlor och min förstoring som jag har beställt av Fuji direkt. Dem blev riktigt bra, riktigt nöjd med tavlorna och förstoringen. Behöver bara köpa en ram till förstoringen så jag kan hänga upp den på väggen!


Synd att blixten från kameran förstör lite =(

Hästmassör på plats!

2010-06-29 klockan 22:51:13


Equiatriker Sanna Matsdotter kom till stallet för att kolla på lite hästar idag, bland annat Kryssan. Så efter jobbet var det bara att åka till stallet för att se till så Kryssan fick sig en behandling. Och det fick hon, och det var ungefär som jag trodde...
Sanna knådade lite på Kryssan, vilket Kryssan verkade njuta ganska så mycket av. Hon stod helt stilla och avslappnad under hela behandlingen, förutom efter en stund då nålarna hade suttit i några minuter. Kryssan fick alltså akupunktur vid manken och vid korset, dem vid manken fick inte sitta kvar länge då dem nästan bokstavligen flög av för Kryssan tyckte inte alls att dem skulle sitta där. Hon svarade väldigt bra på behandlingen =)
Och Kryssan har ju haft svårt för galoppen och svårt att få med och upp benen i steget, och det var där felet satt. Hon satt fast i båda bogarna och mera på vänster bog, så inte så konstigt att hon hade svårt att galoppera. Spänningarna är nu borta och Kryssan svarade som sagt väldigt bra på behandlingen.
Så återbesök om ca 1 månad igen och då ska jag även rida med Veronicas dressyrsadel för Sanna så hon får se sadeln med tyngd i.

Efter behandlingen så prövade vi alla sadlar jag har till Kryssan, skulle ju pröva och se hur Veronicas dressyrsadel låg på Kryssan för eventuellt köp. Och när vi ändå höll på så tog jag mina egna 2 sadlar för att testa hur dem låg, det var lika bra det och kanske tur...
Allroundsadeln är använd för sista gången nu, kanske någon ritt till i den. Den sadeln låg sämst av dem alla 3, så den är ingen idé att tänka på. Min dressyrsadel låg faktiskt bra, låg bättre än vad jag trodde. Så kan använda den sadeln tills vidare, men bör då stoppa om sadeln då det verkligen behövs.
Och slutligen till Veronicas dressyrsadel, den låg väldigt bra på Kryssan. Den ligger bäst av dem 3, dock kanske lite bakåtlutad då tyngdpunkten hamnar fel. Men stör jag mig inte på det eller Kryssan så är det absolut inga problem. Så Sanna har godkänt att köpa sadeln, men tycker att jag ska rida mera med den tills nästa besök så får vi se om det blir några nya spänningar eller liknande.

Är dock lite osäker, eftersom att den dressyrsadeln jag har passar ju fortfarande och jag kan rida med den men bör som sagt stoppa om den. Samtidigt är det ju inte riktigt min sadel heller, utan Jannikas. Då känns det ju bättre att köpa Veronicas sadel så har jag en egen i fall Jannika vill ha tillbaka sin sadel, för då har jag en egen sadel. Dock känns det inte som jag har råd med att köpa en ny sadel, men å andra sidan har Veronica godkänt en avbetalning. Och det känns ju väldigt schysst av henne att gå med på det, tackar jag för =)
Så är lite fundersam, men ska absolut tänka på saken och rida lite mera i sadeln. Den är ju väldigt skön att rida i faktiskt, men har ju fortfarande ett problem kvar. Att fixa en allroundsadel...

Svårt att få luft!

2010-06-29 klockan 22:08:18


Att jobba är nice, men det är lite jobbigt att jobba i denna värme. Speciellt när man jobbar på äldreboendet, för där är det som en bastu och man håller på att smälta bort när man är inne i badrummen. Man känner sig inte så direkt trevlig under dagen när man jobbar. Är nog inte den ändå som svettas och tycker det är varmt, är nog rätt vanligt!?

Har jobbat lång pass idag, och det var rätt lugnt samtidigt som det var mycket att göra exakt hela dagen. Det som var bra var att klockan gick fort. Ojsan, så var klockan 15 och det var nästan dags att gå hem!
Dock var det inte så roligt jobb under dagen... Men det funkade och senare på eftermiddagen kom Nina så pratade och fikade lite med henne, när det väl var lite lugnare på avdelningen.
Fixat och donat med lite arbetspass idag, hjälpte Nina med ett pass och hon hjälpte mig med ett pass. Tackar enormt för hjälpen =)

Förresten, jag verkar vara omtalad på jobbet nu för tiden. Alla vet om mitt knä och vill veta hur det går med rehabiliteringen och allt. Samma med ögoninflammationen, alla frågar, undrar och vill se.
Och idag frågade några hur det gick med krocken, har inte ens sagt något om det på jobbet. Dock skriver jag det på Facebook och har några vänner från jobbet där. Men att det sprider sig så snabbt på jobbet, det är lite roligt samtidigt som det är lite läskigt. Man får passa sig vad man säger, snacket går fort!

Sovdags!!!

2010-06-29 klockan 00:13:37


Dags att dra sig till sängen för att sova lite, börjar jobba kl 7.00 imorgon.
Spännande!!!
Godnatt!!!

Likgiltig...

2010-06-28 klockan 23:17:47


Känner mig så likgiltig, ingenting spelar roll. Orkar ingenting och har ingen lust med något, kanske bara dagens kvällshumör. Men är inte alls på humör och ont i ryggen har jag.
Red Kryssan idag med min dressyrsadel och hade samma problem då jag red med Veronicas dressyrsadel, så det är inte sadeln det är fel på utan hästen. Eller fel och fel är det inte, bad några kolla på henne så dem sa att hon ser lat ut och att hon inte får med sig frambenen. Ganska vanligt problem med Kryssan, att hon inte lyfter på frambenen.
Så det känns som det är väldigt bra läge att Sanna kommer imorgon och ska titta på Kryssan, ska bli spännande och se vad hon säger och ser. Hoppas hon hittar något som hon kan hjälpa Kryssan med så hon inte sitter fast någonstans eller så, känns som jag måste ha massör på Kryssan lite då och då.
Sanna ska även få kolla på Veronicas dressyrsadel om den ligger bra på Kryssan och så vidare, återstår imorgon att se vad hon säger om Kryssan och sadlar. Spännande men samtidigt nervöst!

Gjort lite nytta idag på gården, även om det slutade med att jag var totalt less på att göra någon nytta alls. Gnistan tog helt slut även om jag egentligen vill jobba och pushar på mig själv, går ett litet tag sedan säger det stopp helt och jag vill bara sitta på en stol och bara vara. Dödade iaf lite ogräs idag och parkerade i solen för att rensa lite ogräs, evighetsgöra. Vips så hade det gått en timme, vilket man inte alls trodde när man satt där och drog och drog ogräs. Vände sedan på en garderobsdörr, Linn har det så mörkt i hennes skåp så har gjort det lite ljusare för henne genom att vända på garderobsdörren så man öppnar den åt vänster. Var lite knepigt att göra det själv, men ibland tar envisheten över och då klarar jag det mesta på egen hand. Så nu sitter dörren där den ska, hoppas det gör någon skillnad.

Måndag

2010-06-28 klockan 13:05:12


Nu är papprena skrivna och påskrivna, och dem ligger nu på lådan. Bara att vänta och se när det händer något, snart hoppas jag även om jag vet att det kommer ta tid. Måste ha is i magen.
Har gjort lite nytta här på Måndags förmiddagen, fixa med lite papper och försökt ringa lite men fick inget svar. Tvättat 2 st maskiner med tvätt och den 3:e är snart färdig. Ska väl åka till stallet och jobba lite på gården, pratade med Bw igår och kanske ska måla lite idag. Vill ju såklart jobba för pengarnas skull, men samtidigt är motivationen borta och orken finns inte. Men jag vet även varför jag känner så, så det är bara att ta sig i kragen och göra det som ska göras. Allting kommer att lösa sig!

Nya däckena!!!

2010-06-28 klockan 01:16:51


Här kommer en bild på mina nya däck jag hämtade i Uppsala i Torsdags, får dock vänta med att fixa på dem på bilen. Är inte lika krisigt för tillfället...
" The Black Pearl " är sjukskriven =(

Gårdagen och framtiden...

2010-06-28 klockan 00:41:59


Satt och pratade med Bw idag om livet och händelser, och då sa hon faktiskt en ganska så bra sak som är värt att tänka på. Det som har hänt har hänt och det kan man inte ändra på, det finns inga möjligheter. Går inte att spola tillbaka tiden även om man skulle vilja det ibland. Och hon sa även att egentligen kan man inte planera sin framtid heller för du vet inte ens om du lever imorgon eller om 3 timmar framåt. Du lever här och nu och enda gången du kan påverka ditt liv är just nu. Den sekunden just nu kan jag påverka, kan inte ändra det som har varit och jag kan inte påverka det som händer i framtiden för jag vet inte om jag lever.
Och faktiskt så stämmer det ju väldigt mycket det hon säger, just därför ordspråket " Lev i nuet, imorgon kan det vara försent ". Känns konstigt att tänka på det ordspråket att man ska leva i nuet då man vet att imorgon är jag ledig och ska tvätta, men jag vet ju egentligen inte om jag vaknar imorgon.
Som sagt, enda gången du kan påverka något i livet så är det tiden just nu. Ganska så läskigt när man tänker efter...

Plus i kanten

2010-06-28 klockan 00:33:22


En liten positiv sak bland allt det negativa... =)

Rädsla...

2010-06-27 klockan 14:54:11

Vilken panik!!! Jag erkänner att jag är rädd för att åka till stallet, och i kurvan var det riktig panik. Värsta paniken kommer när jag hamnar i innerkurva =(


Krockad bil =(

2010-06-27 klockan 13:35:35


Bilder på min krockade bil =(
Framskärm, framlykta, blinkers, kjolen och motohuven blev skadade =(
Alla skadorna går att laga på ett eller annat sätt =)
Frågan är bara om försäkringsbolaget är villiga att betala?!


Det kommer ta tid...

Jag låg på min sida i kurvan, upptäckte att jag fick möte och att hon låg mera på min sida av vägen. Jag kunde väl ha väjt undan ca 20 cm, där bilen står på bilderna är där jag har stannat. Krocken skedde i början av kurvan, och hon kunde ha väjt ca 50 cm åt höger. Men hon vågade inte för det var dike på hennes sida, men ca 50 cm kvar fram till diket. Jag ställde mig på bromsen men eftersom hon inte vågade flytta på sig och det är rullgrus i kurvan så stannade inte min bil på en gång. Utan vänstra sidan tar i hennes bil och det tar stopp. Kom inte ur på min sida utan fick hoppa ut genom passagerardörren.
Fick sådan panik av skadorna då jag inte trodde att dem skulle gå att laga, skadorna går att laga om pengarna finns. Så vi får vänta och se vad försäkringsbolaget säger och hur det slutar. Om någon av oss får skulden för krocken eller så. Dock låg hon på fel sida och i min innerkurva...

Värdelöst 2010

2010-06-27 klockan 12:59:02


Som det känns just nu så är år 2010 ett rent jävla skit år!!! Jag lever med oturen och allting går bara neråt i mitt liv. Har inte tur i kärlek, inte tur i spel så då blir det tur i otur.
Flera som har dött under 2010, mitt knä är åt helvete, haft kraftig ögoninflammation, svårt ekonomiskt, problem med det mesta, vänner som försvinner, bilen blir krockad... Och så fortsätter det på med grejor hela tiden. När ska det ta slut och gå bra för mig??? Fortsätter det såhär med bara motgånger hela tiden vet jag inte hur mycket mer man ska palla här i livet, kämparglöden tunnar ur!
Och att bilen blev krockad var droppen, min ögonsten och min pärla. Det bästa jag har, Kryssan och bilen är mitt allt. Så gråter blod efter krocken igår, fy fan =(
Visst att skadorna på bilen går faktiskt att laga, hade det inte gjort det hade jag inte förlåtit mig själv. Men skadorna går som sagt att laga, frågan är bara om försäkringsbolaget är villiga att betala eller om jag får en summa pengar i handen. Det återstår att se efter jag har skickat in papprena och så vidare, det värsta är att det kan ta tid. Och när det gäller min bil har jag absolut inget tålamod, vill ha den färdig idag. Vi fick iaf hem bilen igår utan att behöva bärga den, så den står här utanför och har ont. Stackars bilen =(
Fan, fan och mera fan =(

Hoppas oturen snart kan vända och resultera i en massa tur, iaf tur i spel.
Tack alla vänner som faktiskt visar sitt stöd och stöttar mig <3

Akuten åter igen!!!

2010-06-27 klockan 05:28:33


Känns som man börjar bli en stammis på akuten nu efter andra gången under samma vecka, dock inte samma akutmottagning utan två olika har jag testat till och med.
Fick ondare i nacke och i ryggen under kvällen, funderade på att åka till akuten men orkade inte. Sedan puschade några vänner på mig genom Facebook att åka in till akuten. Så åkte in och där var det ganska så lugnt.
Fick komma in snabbt och dem kände och klämde, fick stödkrage rätt fort och så beslutade dem att jag skulle röntga nacke + rygg. Så nu är det gjort och det finns som journal om det skulle bli något senare problem längre fram i tiden. Dem såg inget konstigt på röntgen verkar det som, är dock mörbultad i rygg och nacke. Så det blir väl att försöka ta det lite lugnt dem närmaste dagarna.
Nu ska jag iaf fan i mej sova, är egentligen skittrött men vågar inte somna... Märks väl om jag somnar eller inte, om inte annat så får alla andra sova så gott. Godnatt!!!

Bilolycka!!!

2010-06-27 klockan 01:36:00


MIN ÄLSKADE BIL ÄR KROCKAD!!!!!!
Fan, fan och fan =(


* Krokodiltårar *

Inlägg i mängder!!!

2010-06-26 klockan 10:42:51


Då har man passerat 600 stycken inlägg - gränsen här på bloggen!!!
Uppdatering sker dagligen!!!

Tankeöverföring

2010-06-26 klockan 10:36:22


Ibland tror jag faktiskt på att man kan tankeöverföra, har många gånger tänkt på att det kanske funkar. Och jag har många gånger testat också och ibland har det faktiskt funkat.
Funkade i morse faktiskt, hade ingen större lust att åka och jobba. Kände mig seg och ingen lust att göra något vettigt. Tänkte att jag skulle få ett sms från Pytt och hon skulle säga att jag inte behövde jobba. Och några minuter efter så kom det ett sms från Pytt, och då stod det att jag kunde vara ledig. Lite läskigt!!!
Men då blir man ju mera fundersam om att tankeöverföring faktiskt funkar. Det funkade idag för mig och det är jag glad över =)

Stockholmstrafiken...

2010-06-25 klockan 19:06:20

2010062511462 (MMS)

Kan säga att det var väldigt lugnt i midsommartrafiken idag, tänk om det alltid var så lugnt och fint i trafiken. Tänk om det kunde finnas vettiga människor i trafiken också...


Hälsning

2010-06-25 klockan 13:53:12

2010062511445 (MMS)

Glad & trevlig midsommar önskar Kryssan och Pucko =)


Promenad?!

2010-06-25 klockan 02:15:41


Kollade just ut genom fönstret, så ljust det är ute vid den här tiden på dygnet. Klockan är nu 02.15 och jag ser över till grannens hus. Det är ju nästan så man är lite sugen att gå ut på en promenad eller bara gå ut, ta vara på den ljusa tiden när den väl är här. Innan allt mörker kommer...
Godnatt!!!

Ledsen...

2010-06-25 klockan 01:25:13


Tur att det finns vissa som vet vad dem pratar om...
Jag som var så glad och nöjd, och så blev jag så ledsen...
Tack till er som stöttade =)

Stressdag nr 3 avklarad

2010-06-25 klockan 01:09:22


Nu ligger däckena i garaget så fint på hög, ville inte ha kvar dem i bilen. Man vet ju aldrig! Shoppade även lite andra saker när jag ändå var i Uppsala, kunde ju inte motstå frestelsen att åka till Hööks och shoppa lite. Dem har ju rea dem med, dock var det rätt rensat då det var bra för min plånbok. Hittade dock ett kandar för 300 kr som kliade lite i fingrarna, men hör och häpna så hängde jag tillbaka det igen och köpte det inte. Klapp på huvudet till mig! Fick bli lite hovfett och en dressyrgjord idag, men tänker köpa mig en lädergjord när jag har köpt en ny sadel.
Jag är som jag är!
Var in en vända på Media Market och köpte lite skivor till bilen, så nu kan det dunkas ett tag framöver. Besökte Jula och Biltema där det blev lite mera saker till bilen, bilen var i centrum idag faktiskt.
Köpt en hel del idag, typiskt när man får lön att då ska det handlas.

Stallet under kvällen, dock så motionerade jag inga hästar idag. Får inte tiden att räcka till, utan jag jobbade lite med alla arbetsuppgifter jag har där. Så rensa lite saker och trimma massa ogräs var dagens syssla och jag höll på i ca 3 timmar. Kryssan stod inne över dagen så borsta och pysslade lite med henne innan hon fick gå ut igen, hon var på goshumör idag =)

Annars har det varit en okej dag, stressa alldeles för mycket vilket har gjort att min mage inte mår så bra. Stressmage eller så är det magsår på G, köpte receptfria tabletter på Apoteket idag. Har ätit dem förut men kommer inte ihåg vad dem heter, ska testa dem och se om det blir någon skillnad annars kanske det är dags att gå till doktorn igen fast med magen. Alltid något problem ska det vara, jämt. Aldrig lugn och ro inte, det går inte. Finns iaf 2 saker som är bättre, knät verkar gå mot det bättre hållet igen. Inte alls lika svullet eller har lika ont som för några dagar sedan, så det verkar gå mot rätt håll igen. Ögat är också bättre faktiskt, helt plötsligt så blev det bättre även om det inte är bra än. Fortsätter med mina droppar i 1 vecka till så inflammationen verkligen är borta.
Känner mig helt slut nu, har åkt 34 mil på 3 dagar nu. Stockholm på Tisdagen, Norrtälje på Onsdagen och Uppsala under Torsdagen idag, mycket saker har jag gjort. Kanske tur att man inte har jobbat också på det för då hade man varit död nu, skulle ju ha jobbat på gården men varit lite dåligt med det. Vilket är en stressfaktor =(

Idioter finns överallt!!!

2010-06-24 klockan 12:27:32

Vissa personer ska inte ha körkort!!! Det var på centimetern jag var påväg att hamna i en olycka för att en idiot skulle köra om mig + 2 andra bilar bland annat ett hästsläp. Och i en kurva skulle han om, och såklart fick han möte!!! Jävla idiot!!! Inga skador skedda, men ett något irriterat Pucko!


Mot Uppsala!!!

2010-06-24 klockan 12:22:35

Mot Uppsala!!!


Jippie, hämtas imorgon!!!

2010-06-24 klockan 00:13:52


Imorgon så blir det en resa fram och tillbaka till Uppsala, ska hämta mina nya däck till bilen. Äntligen så är det fixat och jag får hela och nya däck!!!
Tack så otroligt mycket för all hjälp med däcken!!! =)

Alltid problem...

2010-06-24 klockan 00:10:13


Tänk att det alltid ska bli problem eller något liknande när jag ska göra något. Väl på Apoteket så fanns inte mina ögondroppar där utan det var beställningsvara tydligen. Kvinnan som stod i kassan såg att jag verkligen behövde mina droppar så hon kollade om Apoteket i Norrtälje hade mina ögondroppar, och det hade dem så hon bokade en flaska till mig och ringde även dit så jag verkligen fick min dos.
Så det blev en vända till Norrtälje idag fram och tillbaka, så efter en massa stress så fick jag mina ögondroppar och även ett papper att jag hade mera saker att hämta ut vid senare tillfälle. Förstod mig inte riktigt på det där, får kolla upp det. Kollade även om Nordea hade öppet både i Rimbo och i Norrtälje, men det var ju såklart stängt på båda ställena. Typiskt!
Blev matstopp på Donken idag igen, nyttiga jag i farten som vanligt. Hade sådan huvudvärk så jag kände att jag var i behov av lite mat och bråttom hade jag för hovslagaren skulle komma någon gång under kvällen. Även om hon kom senare än planerat så stressade jag på för fullt, svårt att slappna av vid såna tillfällen.

Efter att skon satt på plats igen så blev det en liten ridtur och sedan lite arbete på ridbanan, prövade att rida med Veronicas dressyrsadel. Frågade om Bw kunde kolla på hur den låg på Kryssan innan, och den ligger ganska så bra utan ryttare vad vi tycker. Så testade att rida i den också, är lite misstänksam om det kommer funka när jag väl satt i sadeln. Är lite osäker om det verkligen är bra då, men Sanna kommer nästa vecka så då får hon kolla och avgöra om det blir köp eller inte.
Kändes rätt okej att rida i den iaf, den är skön även om jag hade lite problem då jag inte är så super van med den sadeln. Och idag så blev det till och med lite galopp, skönt att få galoppera lite igen. Det var länge sedan!
Dock vet jag inte om det är sadeln som gör det eller om det är för att Kryssan inte har galopperat med ryttare på länge, men hon gick inte riktigt jämnt och fint i galoppen. Väldigt knackligt och svårt att få med sig kroppen, vet som sagt inte om det är sadeln eller bara just för idag. Får testa med min sadel och se om jag får samma resultat.
Gjorde en fattning i höger galoppen och hon fattade rätt på första försöket, det blev jag otroligt glad och nöjd över. Så det fick avsluta dagens arbetspass, och jag kände redan då träningsvärk i benen efter att ha galopperat lite.
Lång kväll i stallet blev det, åkte hem vid 22.30 - tiden. Men det är ju nu man vill ta vara av den ljusa tiden på kvällarna just genom att vara ute, istället för att åka hem och sitta framför datorn. Man är bra dum ibland!!!
Konstaterade även när jag kom hem att jag har suttit och kört nästan hela 22 mil på dessa 2 dagar, fram och tillbaka som en gummiboll.
Godnatt!!!

The Black Pearl

2010-06-23 klockan 16:26:24


Nu är bilen hemma igen och jag ska åka vidare till Rimbo. Måste hämta ut min medicin på apoteket. Sedan blir det stallet hela kvällen, hovslagaren kommer runt 19 - tiden.
Ta det lugnt därute i solen =)

Överraskad!!!

2010-06-23 klockan 14:07:35


Fick ett trevligt brev med posten idag, blev väldigt överraskad kan jag tala om. Är dock lite osäker, men jag tror jag vet vad det handlar om...
Det blev lite mera klirr i kassan om man säger så =)

Stekande sol...

2010-06-23 klockan 13:23:14


... blå himmel och ett Pucko. Sitter och väntar på att min bil ska bli färdig, den är inlämnad på verkstaden fortfarande. Drygt att vänta, men så är det!

Vill igen, vill göra det igen. Varför?

Åter igen

2010-06-23 klockan 11:21:59


Har under morgonen varit och lämnat min bil på verkstaden igen, åter igen. Känns som jag lämnar den titt som tätt där nuförtiden. Idag var det dags att montera på listen på framrutan, den som lossnade efter att dem böt hela framrutan för några månader sedan.
Sitter nu och väntar på att dem ska ringa och säga att bilen är klar så jag kan hämta den igen, men det måste härda en stund innan så det fastnar ordentligt.
Gick en promenad hem och kommer gå en promenad ner igen till verkstaden, promenaden hem var inga problem med knät. Det kändes bra och det känns väldigt positivt. Gått 2 dagar nu när knät har varit på min sida.
Har även hunnit städa lite på morgonen, har hunnit en del vilket känns bra.

Räddning!

2010-06-23 klockan 11:13:05


Tack snälla mamma för all hjälp igår då jag behövde åka till akuten <3

Rullar framåt...

2010-06-23 klockan 01:17:28


Det verkar som det har löst sig på däckfronten nu... =)
Skönt, underbart skönt!
Spara dem gamla då så man kan leka lite med dessa däck ;)
Gasfoten var på hugget idag också ;)

Icke planerad kväll

2010-06-23 klockan 00:56:28


I ungefär 3 timmar fick jag sitta på akuten, det var ju inte riktigt så min kväll var planerad. Men när en doktor ger en remiss att genast åka till akuten kan man ju inte säga att nej-jag-har-inte-tid. Det är bara att åka liksom, och jag hade inga speciella saker så inbokade som tur var. Var ledig från jobben under kvällen, himla tur det.
Dock inte mitt problem om jag är dålig och måste till akuten.
Dem konstaterade iaf att jag inte var dödligt sjuk eller allvarligt sjuk. Dock är jag sjuk och lider just nu av en kraftig ögoninflammation. Så har nu fått recept på nya ögondroppar som jag ska ta 5 gånger per dag och redan efter 2 dagar ska jag märka skillnad. Och gör jag inte det så är det akuten igen som gäller.
Hämtar dem nya ögondropparna imorgon för hade absolut ingen lust att åka till Klarabergsviadukten för att hämta ut dem, kunde hämta ut dem imorgon också sa dem på akuten.
Så med andra ord blev det en helkväll i stan, middag på Donken fick det bli och absolut såklart så hamnade jag i rusningstrafiken på vägen in. Hade inte trott något annat heller så redan vid Bergshamraleden så förvandlades alla bilar till sniglar, kunde gå snabbare än vad kön rullade.

Har faktiskt jobbat lite idag även om jag har varit ledig från stalljobbet och Rimbojobbet, blev lite nytta gjort på gården idag. Så några kronor har jag väl tjänat in från dagen då, ögat var så svullet under dagen så det var lite jobbigt med solen som tittade fram. Ögat är ganska så ljuskänsligt nu och sedan är det rätt mycket var som lägger sig på pupillen vilket gör det suddigt att se med vänster öga.
Eftersom jag blev tvungen att åka till akuten så hann jag inte motionera några hästar under dagen eller kvällen heller, efter stadsbesöket så åkte jag förbi stallet och kollade till mina juveler. Dem mådde helt okej!
Imorgon blir det ny sko för Kryssan, förhoppningsvis...

På plats!

2010-06-22 klockan 17:51:27

Är äntligen framme nu på Sankt Eriks ögonsjukhus, skrev lite fel i förra inlägget. Det är inte St Göran utan St Erik jag är på och ska till. Så nu är det bara att vänta då, undra hur länge? Jag sitter här och väntar...


Mot akuten!!!

2010-06-22 klockan 15:50:14

2010062211392 (MMS)

Nu blir det akut in till St göran med ögat!!! Varit hos doktorn precis och fick remiss till akuten så nu är det bara att åka dit. Spännande eller inte, speciellt inte när klockan är rusningstrafik =(


Öga

2010-06-22 klockan 00:35:18Hej, jag heter Pucko och jag har ögoninflammation!!!

Arbetsnarkoman!?

2010-06-22 klockan 00:32:01


Jobbat har jag gjort idag, jobbade i Rimbo och fick jobba med Elisabeth idag. Det kunde ju inte bli bättre just denna dag, även om det var saker att göra hela morgonen så var det okej för man jobbade med någon man vill jobba med och samarbetet är bra. Det räcker långt för att dagen ska vara räddad!
Pratade lite allvar med chefen idag, och hon är rolig hon. Hon säger en sak och sedan när man gör som hon säger och tillåter så är det också fel. Hur ska vi vikarier göra egentligen?
En sak är väldigt positiv iaf och det är att hon är i lite nöd av vikarier till natten, och hon frågade mig om jag var intresserad. Sa då till henne att jag redan har sagt till henne att jag är intresserad och kan tänka mig att jobba natt. Är nog ett jobb som kan passa mig, nattuggla.
Så hon skulle kolla lite om det inte krockade med mina andra pass, för i så fall kommer jag nog få dessa pass att jobba. Det lät så iaf och jag hoppas ju på det, dels för att kunna testa på att jobba natt för senare tillfälle och att det är bättre betalt på natten också. Så det är bra, det känns bra och blir väldigt glad om det blir så.
Det var iaf lite positivt på jobbet idag, fick även lite mera pass här och där framåt i tiden.
Nu är jag snart tillbaka till mig själv igen, arbetsnarkomanen.

Stallet åkte jag till efter jobbet och så pysslade jag en massa med Kryssan idag, förlorad tid från helgen fick hon ta igen idag. Longerade Kryssan med inspänning på ridbanan idag och försökte även fota lite. Lite svårt var det, men tog på bildserie så var det lite enklare men bildkvalitén var inte den bästa. Bilder blev det iaf och man ser vad det är det är huvudsaken.
Kryssan jobbade på bra och var på hugget, hon var riktigt fin idag. Ibland kan man inte tänka sig att det är en före detta travare i henne eller att det är min häst jag har tränat en massa med. Hon är så söt och fin min Chrysolite <3
Longerade Ozzy lite också på ridbanan, dock utan inspänning och inget avancerat arbete. Även han var på hugget och galopperade en hel del, men mycket var på hans egna villkor. Lugnt och sansat galopperade han fram, rätt okej såg det faktiskt ut. Blev inte så länge i stallet idag för när jag kom dit så fick jag bara ondare och ondare i ögat och det kändes som det svullnade mer och mer under tiden jag var där. Och det gjorde det också, men det kändes mer än vad det gjorde. Men det går just nu åt det sämre hållet, så efter lite prat med mamma och sjuksköterskan på jobbet så blir det till att ringa till HLM imorgon igen för vidare utredning. Eller iaf någon annan antibiotika för den jag har hjälper inte ett dugg. Tagit den i 4 dagar utan någon förändring och det är sämre idag. Så det får bli ett litet samtal imorgon, men nu får det vara nog för idag.
Godnatt!!!Underbar häst

2010-06-21 klockan 23:02:09En underbar häst från jobbet - Loly Pop
Och Loly Pop har endast ett öga, det ser ni på bilden.
Hon har ett underbart psyke och hela hon är bara underbar och söt.
Älskar denna häst och skulle gärna ha henne själv.
Lägger henne i bakfickan och tar med henne hem ;)

Ingen förbättring

2010-06-21 klockan 19:36:20

2010062111382 (MMS)

Mitt öga är sämre idag och antibiotikan verkar inte hjälpa ett dugg. Blir nog till att ringa imorgon för antingen ett nytt besök eller få nya mediciner. Känns som hela ögat är ihop svullet, känns dock mer än vad det ser ut. Ingen hit är det och man ser hemsk ut =(


Skynda skynda

2010-06-20 klockan 23:49:21


Lite snabbt får det bli, har stressat hela dagen och stressar även nu för att komma i säng. Börjar jobba kl 6.45 imorgon så vill sova lite så man är någorlunda pigg. Ska få jobba med Elisabeth imorgon och det är grymt nice att få jobba med henne, då längtar man mer till jobbet och oron i magen försvinner.
Så det kommer nog gå kanon att jobba imorgon, men det återstår ju att se imorgon.

Under kvällen har jag varit hemma hos LäncisMary Kay - party, och det var riktigt intressant att få se alla produkter och sedan få lära sig lite nytt. Är själv så fruktansvärt dålig på att sköta min hy och kropp överhuvudtaget. Vilket är trist och inte bra heller för den delen, behöver ju det också. Det jobbiga var ju att jag har min ögoninflammation så kunde inte riktigt göra allt som vi fick testa på, det var lite synd. Men allting vi fick testa på var sån märkbart skillnad på hyn redan då, handkitet var extremt bra. Aldrig haft så lena och fräscha händer som då, så det kitet ska jag köpa vid senare tillfälle. Man kunde köpa ett stort paket med det mesta vi fick testa under kvällen, men priset var 3 900 kr för hela paketet. Lite väl dyrt, men samtidigt värt pengarna då allting var så drygt och räcker så länge. Och sedan att det är bra produkter faktiskt. Var väldigt sugen på det stora paketet, för jag vill sköta min hy och så vidare bättre men vill ha bättre saker till det. Och nu när man har fått sig en liten lektion om det så kändes det som att det var lika bra att köpa stora paketet så har man hela kitet, men det var ju just pengarna.
Så det slutade med baspaketet för 1 500 kr med lite rengöringsprodukter och lite annat smått och gott, så det känns värt att köpa dessa saker. Så nu ska jag bara vara duktig och börja sköta min hy när jag väl får hem produkterna, får se hur länge det håller bara. Jag känner mig själv...

Jobbat har jag också gjort idag, ganska så länge jobbade jag faktiskt. Fick ihop hela 6 timmar i stallet och det var en hel del hästar som skulle in för att undersökas och sedan ut igen och sedan stallet på det. Efter jobbet var det bara hem en snabb vända för att äta lite frukost kl 14.30, bra matvanor jag vet!!!
Och inser nu att jag inte har käkat middag heller, eller blåbärspaj hos Läncis är en kanonmiddag såklart. Äh, det går ingen nöd på mig inte.
Var en vända till stallet för hade pratat med Veronica om att rida, tyvärr så hann vi ju inte det idag då bara för jag jobbade så länge. Hoppas vi kan göra det snart, var så länge sedan. Vi höll på att laga staket idag i stallet, har sådan problem med elen att den inte går runt nu. Att det ska vara så svårt för elen att gå runt i alla hagarna, ett mysterium det där också. Iaf en hel vetenskap, att det ska vara så problematiskt att bygga och renovera en hage och trådarna hit och trådarna dit. Skönt det var med rörstaket på Bergby!!!
Jag själv red en lite stund uppe på ridbanan på Ozzy, han var inte alls på humör idag. Så nästa gång så blir det till att ha med sig ett dressyrspö för nu har han kommit till den gränsen då han testar mig, men det ska han absolut inte få övervinna. Han gick tillslut framåt, men gick inte alls att jobba idag.
Kryssan fick vila idag igen då hon fortfarande har tappsko, måste komma ihåg att ringa Margona imorgon och hoppas hon kan komma ut helst imorgon. Var ner till hagen och gav henne ett äpple och borsta av henne lite, hann inte göra så mycket mer med henne tråkigt nog. Får ta igen den tiden imorgon!!!
En massa skrivande blev det ändå tillslut, nu är det dags för antibiotika och sängen. Godnatt!!!

Kungliga bröllopet

2010-06-19 klockan 23:27:55


Förlåt... Men det där jävla kungliga bröllopet!!!
Säkert jätte gulligt att dem gifter sig och kul för dem.
Men sådant jävla tjat om detta bröllop!!!
Är less och har inte engagerat 1 minut för det där bröllopet.
Inte intresserad!!!

Gamla minnen...

2010-06-19 klockan 23:07:41


Jobbat har jag gjort idag, nästa hela 4 timmar så var jag i Rånäs stallet och jobbade. Började kl 9 och så rullade det på hela tiden, en hel del hästar som skulle in och sedan så kom det några hästar utifrån. Hästarna fick frukost och så fixade jag stallet, sedan kunde jag åka hem igen.

Vid 16 - tiden åkte vi till Norrbyggeby där vi skulle på studentfirande av en tjej som för många år sedan var dagbarn hemma hos min mamma då hon jobbade som dagmamma. Och Mia och Lena var väldigt mycket hemma hos oss så det slutade med att vi blev som en familj, fick ju lite starka band emellan oss. Så man kan väl säga att vi är som halvsystrar efter den tiden, och såklart så finns det ju en massa härliga och roliga minnen från den tiden. Pratade mycket om livet nu och från förr, lite hade man ju glömt och mera och mera minnen kom tillbaka under tiden man pratade. Så kul att träffa dem igen efter så många år, har träffat på dem lite snabbt för några år sedan men man pratar ju inte på samma sätt då. Så det var riktigt kul att få komma och fira Lena då hon har tagit studenten, grattis till Lena =)
Hoppas vi ses snart igen och även ses lite oftare, är inte så lätt alla gånger när man jobbar olika och jobbar om varandra som det kan vara. Det är dagens I - landsproblem!

Efter en massa firande med smörgåstårta och jordgubbstårta så var det dags för hemfärd, bytte lite kläder och åkte ner till hästarna för att checka läget med dem. Dem fick vila båda två idag, och tur var väl det för Kryssan hade tappat en framsko. Hon har aldrig tappat en framsko, minns att hon har gjort det en gång men inte flera gånger. Det är alltid bakskorna hon tappar, men nu var det en framsko och hon har väl antagligen fastnat och slitit av den eller något sånt. Så blir att ringa till hovslagaren på Måndag, men bra på ett sätt för då kan hon kolla på 2 st sömmar på bakskorna som håller på att dra sig ur. Så det är väl tur i oturen, skulle skritta ut med Veronica imorgon men får nog ta Ozzy då istället. Det visar sig imorgon!
Kom just på i skrivandets stund att jag har ingen sadel till Ozzy, Bw har lånat ut den till en tjej. Får testa någon av mina sadlar och se om det funkar, annars blir det ett problem till. Aja, inget att oroa sig för det löser sig nog imorgon.
Inte är det så mycket bättre med ögat idag, snarare sämre. Tog 15 minuter att få upp ögat i morse och halva dagen innan jag kunde se någorlunda ordentligt med ögat. Men nu börjar det åka ihop igen, så ska smeta i lite ögonsalva och droppar och sedan får det vara för dagen.
Stänger snart butiken, dags att sova och upp och jobba imorgon igen. Mycket som händer imorgon igen, ha en fortsatt trevlig helg!!!

Mitt DevilEye

2010-06-18 klockan 23:54:37


Torsdag


Fredag

Inte så bra bilder, bättre att se det i verkligheten.
Rött är det iaf i utkanten av vänster öga.

Medicin, check!

2010-06-18 klockan 23:36:13


Väntade på att ovädret skulle dra förbi så jag kunde rida en sväng, det var ljusare på himlen efter att molnen drog sig ner till Rimbo. Det tog en väldans tid för molnen att sväva förbi, och när dem var förbi så sken solen och himlen var nästan helt blå. " Efter regn kommer solsken... ".
Så det blev en tur ut i naturen med Kryssan, lugnare idag men fortfarande på tårna och väldigt lyhörd på allt runt omkring. Blev en kortare lite tur idag och väl i stallet igen så blev det lite trav och jobb på ridbanan. Underbart att komma igång att arbeta hästen lite igen och inte bara skritt hit och skritt dit. Även om det är en lång väg kvar så börjar det gå framåt igen.
Fick ett litet tråkigt besked idag i stallet, Veronica ska inte ha kvar Prezident. Han är nu frisk igen men det är allt annat som inte funkar. Så hon tänker göra sig av med honom, tråkigt men samtidigt så förstår jag henne. Men inte slipper vi henne i stallet för det, hon ska nämligen ta hem fjordingen hon hade för många år sedan på Bergby. Fjordingen Teddy, har ridit honom några gånger då på den tiden. Kul att Veronica inte försvinner helt iaf, skulle bli så tråkigt då.
Och det roligaste av allt var att jag stod och kollade på hennes dressyrsadel till Prezident och undrade om den passade Kryssan. Veronica säger då att jag ska testa den och om den passar så kan jag få köpa den av henne för hon har ingen användning för den om hon inte har kvar Prezident. Och vi testade den och vad det verkar som så ligger den perfekt, helt kanon!!! Trodde inte den skulle ligga så bra, men ska fråga Bw vad hon tycker och sedan näst nästa vecka kommer Sanna till stallet och då får hon också kolla om den ligger bra på Kryssan. Om den nu gör det så kommer jag nog köpa sadeln av Veronica, måste ha nya sadlar till Kryssan ändå. Och hennes sadel är ju rätt skön, kändes lite konstig i början men nu när man har ridit lite med den så är den rätt skön. Är ju iaf ingen skit sadel, så det är nog värt pengarna.

Läkarbesöket gick bra, och felet på mig är en allergi och sedan ögoninflammation på det. Därför den gula geggan i ögat som kommer titt som tätt. Så nu är det ögonsalva med antibiotika och sedan andra ögondroppar som gäller i 6 dagar, hoppas jag på att det kan bota inflammationen.
Så nu har man fått svaret på det och det är ingen hit att ha ögoninflammtion kan jag bara tala om.
Annars har det varit full fart hela dagen, jobbade på morgonen och förmiddagen. Jobbade sedan på gården och lärde mig köra grästrimmer, kanske inte så svårt tycker många. Men det är inte så lätt som det ser ut att vara, men man lär sig ju under tiden man håller på. Så körde trimmer i ca 1 timme idag och inte trodde jag att det var så ansträngande, var genomblött och helt slut i kroppen efteråt.
Käkade pizza med min bror senare på kvällen, riktigt gott med en Tony´s special utan Tabasco =)

Underbara sjukdomar...

2010-06-18 klockan 22:59:16


Jävla ögoninflammation...

Pissväder :(

2010-06-18 klockan 17:07:28

2010061811251 (MMS)

Vädret tyckte inte att jag skulle rida idag! Jag hade ju tänkt göra det men får nog vänta lite eller ta det imorgon istället. Trist! Regnet öser ned från himlen och blixtrarna jobbar för fulla muggar. Såg precis en blixt över hela himlen, häftigt men lite obehagligt! Detta är verkligen svensk sommar, regn regn och åter regn =(


Akuttid!

2010-06-18 klockan 11:48:59


Ska åka vidare till stallet nu, mitt privata. Men ska jobba lite där idag också, jobba på gården kanske är rättare sagt. Får vi se hur det går, men det går nog kanon.
Fick även akuttid idag för mitt öga, ringde till HLM och dem hade fullbokat. Men efter ett tag så fick jag akuttid när jag förklarade mina besvär. Ögat är värre =( Tack för hjälpen!!!

Stalljobb

2010-06-18 klockan 11:41:26


Det är för - och nackdelar med att jobba i det stallet där jag jobbar, visst att det är en seminstation men ägaren har ju själv hästar. Och dem blir ju äldre med åren och idag skulle en gammal gubbe få avsluta sina dagar hos henne. Och får nu flytta till dem evigt gröna ängarna. Aldrig kul att behöva avliva hästar, det var ju lite lättare när man inte kände hästen så bra och sedan var jag inte med under själva händelsen. Därimot råkade jag nog titta ut i lite fel ögonblick, en bild som sitter kvar på näthinnan.
Det var en äldre häst som var 20 år och hade gjort sitt liv nu, det var dags sa ägaren. Så den var inte sjuk eller så utan att det var naturligt. Det är ju en nackdel med att jobba i stall att det finns dem dagar när den hemska lastbilen kommer, tårarna sprutar nästan bara av att se själva fordonet. Så mycket minnen som kommer upp i huvudet...

Nog pratat om det, var en rörig dag idag på jobbet. Inte bra att vara ledig på veckorna och bara jobba helger nu, det är i veckorna det är mest rörelse och nya hästar kommer och gamla hästar går. Några hästar står ju kvar men det är även många nya som man inte känner igen eller kan namnen på. Vilket gör det lite snurrigt!
Tur att hon bloggar om dagarna i stallet för då har man ju lite koll genom den. Så det var många hästar som kom på undersökning idag och så var det många som står på gården som skulle undersökas. Var en del spring men fick ju hjälp av Emma som också kom och jobbade så det underlättade ju lite, dock blev det ju snurrigt då när man inte hade all koll själv vilka hästar som skulle undersökas och vilka som hade undersöks.
Men det gick bra ändå, och vi hjälptes sedan åt med fodringen och fixandet i stallet. Skönt när man kan hjälpas åt och jobba tillsammans, går undan lite fortare och så är det roligare att jobba såklart. Imorgon blir det en liten sovmorgon, det ska bli skönt.

Tröttmössa

2010-06-17 klockan 23:37:40


Lång arbetsdag idag och slutade vid kl 16.30, tankade och åkte sedan till stallet. Hjälpte Bw med lite saker då dem kom från sommarhagen, den var då färdig så vi gick ner med åringarna och Cikita. Dem funkade bra tillsammans, dock stod Cikita och Ozzy och skrek på varandra rätt mycket i början. Dem är lite för tajta nu så det är bra att dem får säras på en stund.
Fick bli dressyr på ridbanan med Kryssan idag, rätt mycket skrittarbeten där hon jobbade väldigt bra och ganska så mjuk. Speciellt i höger varv. Var lite nonchalant på skänkeln men morrade till lite då så lyssnade hon bättre, har lite dålig styrka med höger skänkeln. Och idag blev det faktiskt lite trav jobb, jäklar så bra det gick!!! Travade några varv med lättridning, började få ont efter en stund och då satte jag mig ner i sadeln och jobbade henne lite i båda varven. Kändes kanon, lite stel i höger varv har jag för mig.
Så himla skönt att kunnde börja trava lite mera nu och speciellt jobba Kryssan, märks att man inte är van längre. Hoppas man kan komma igång med galoppen snart också så man verkligen kan rida. Ozzymannen fick vila idag, han fick lite motion i hagen.

Mitt öga mår inte bra just nu, DevilEye. Det är mera rött, gör ondare och massa slemklumpar i ögat. Det ser inte alls bra ut och nu verkar det som ögat börjar svullna ihop. Men nu verkar det som att tårarna funkar igen, det rinner och tidigare under dagen var ögat torrt. Värsta är att det gör så ont =(
Dags att försöka sova lite nu, upp kl innan kl 06 för sedan börjar man jobba i stallet. Ska vi se hur det går imorgon när man inte har varit där på över en vecka och en massa nya hästar har kommit. Det ska nog gå bra, men skönare när man vet vilken häst som är vem. Godnatt!!!

Tjatigt!!!

2010-06-17 klockan 11:09:40

2010061711233 (MMS)

Man blir ju galen!!! Det enda som pratas om och tjatas om hela dagarna är om valet och bröllopet, som äger rum på Lördag mellan Victoria och Daniel. Det går om och om igen hela dagarna. Så trött att lyssna på det där för jag är inte intresserad av något av händelserna. Så nej, jag tänker inte följa bröllopet eller skänka en krona som går till bröllopet. Dem skänker inte några pengar till mitt bröllop om jag nu ska gifta mig senare i livet. Ingen som hyllar mig på det sättet, visst att det här är stort eftersom det är inom kungafamiljen. Men tycker det går till överdrift! Det är min åsikt och jag sitter här på jobbet med mitt DevilEye, ögat blir bara värre. Inge bra alls, men det löser sig nog! Nu ska jag duka för lite lunch till mina tanter, simma lugnt!


Förbannad!!!

2010-06-16 klockan 22:54:31Nu är jag förbannad och sårad!!!
Detta trodde jag absolut inte...
Trodde fel som vanligt.

Det här går inte att förlåta...
Dra åt helvete!!!

Aktiv idag!

2010-06-16 klockan 22:28:59


Japp, det har jag varit! Aktiv menar jag såklart, stallet innan jobbet där jag longerade Ozzy med inspänning på ridbanan och red sedan ut en kort runda på Kryssan. Hon var taggad till max idag och gick på tårna, maffig var hon då hon spände upp sig!
Började sedan jobba i Rimbo kl 14.30 och jobbade sedan till kl 20.00, var förbi stallet en vända på vägen hem för att fixa igång elen till alla hagarna som Bw hade glömt och bett mig fixa det.
Annars har det varit en ganska okej dag, solen sken för fulla muggar idag och värmen var tillbaka. Det var härligt!

Storvinsten?!

2010-06-16 klockan 00:24:27


Nu ska jag gå och besöka sängen och vinna storvinsten, tack och godnatt!!!

Äventyr

2010-06-15 klockan 23:40:03


Har varit på äventyr med min mamma under eftermiddagen, mötte upp henne på jobbet vid 15 - tiden och sedan tog vi hennes " kärra " och åkte på äventyr. Vi åkte mot den stora Staden, men stannade till innan vi kom in i den stora smeten. Blev ett besök med fika och massa prat, skönt att få veta lite om situationen. Då kan man lugna sig lite och inte oroa sig lika mycket, håller alla tummarna för att det ska gå åt rätt håll.
Vem vi besökte och var tänker jag inte skriva ut såhär, det är för privat.

På hemvägen så stannade vi till i Täby Centrum för mamma skulle in och kolla lite saker, som hon ville köpa. Tänkte inte shoppa något speciellt då jag inte har riktigt dem pengarna. Var in en sväng på H&M, och där var det stor Sommar - Rea!!! Och menar verkligen rea, hur mycket kläder som helst och snygga var dem också. Och det bästa av allt var att det var bra rea, man fick verkligen kläder för pengarna. Så kan det vara jämt när man ska shoppa!
Mamma tyckte och ville att vi skulle åka tillbaka till Täby Centrum igen efter löning så kan vi shoppa lite mera när man har pengar, ska spara en del pengar men lite kan man ju shoppa. Hittade en skitsnygg keps jag skulle vilja ha men inte köpte idag.
Det slutade iaf med att jag köpte 5 st olika plagg för endast 350 kr på H&M, det känns som ett bra kap för dagen =)

Tack för en väldigt trevlig dag alla inblandade =)

Hagbygge

2010-06-15 klockan 22:36:19


Halva dagen gick åt till att reparera hage och bygga ut den en aning, det är ena sommarhagen där åringarna ska gå som vi har jobbat med idag. Tanken var att Kryssan skulle gå där också, men då hon redan är så rund och go så vågar jag inte släppa henne där när det är super kraftigt bete. Gräset är upp till midjan på mig och hagen är stor, känns som att det är lite riskabelt när hon är fet och jag inte kan rida eller motionera henne på det sättet hon behöver för att hålla magen nere. Har lättfödd häst, speciellt på sommaren.
Så har gått i en djungel av träd och massa skit för att koppla bort tråden så vi kan bygga ut den lite och dra nya trådar på nytt, hann dock inte göra färdigt allt idag då alla som hjälptes åt skulle iväg. Så det blir fortsätning av bygget imorgon, vet inte om jag tänker vara med riktigt lika mycket som idag. Tänkte motionera hästarna imorgon som jag inte hann eller orkade idag. Så med andra ord så vilade båda hästarna idag, vilket dem inte verkade lida för. Kryssan fick dock byta hage idag och går med Disney, dem går på två vallar nu med lite mindre mat då ingen av dem behöver så kraftigt med bete.
Får se senare i sommar om Kryssan kanske kan gå över på något sommarbete när det är mera nerbetat, det återstår att se.

Har fått nojja tror jag, är het på gröten för att bygga hage. Förstår inte varför för jag har aldrig varit intresserad av det förut utan mer tyckt att det är pest och pina. Nu skulle jag vilja bygga, renovera och fixa med alla hagarna i stallet. Problemet är att det är ganska så mycket jobb med vissa saker som måste fixas, är inte bara att ta bort eller så. Får väl se om jag får något ryck och fixar med dem andra hagarna, skulle behöva byta lite grindar på vissa hagar. Men man ska hinna med allt och det är väl största problemet, att hinna. Och när man har tid så finns inte orken för då har det varit full fart att orken är borta.
Var en sväng i stallet senare på kvällen och kollade till hästarna lite mera ordentligt, dem verkade nöjda med livet =)

Viktnedgång...

2010-06-15 klockan 00:51:52


Hittade en sida där man kan göra Bmi - Test, gjorde testet och hade 26,4 i Bmi vilket betyder att jag är överviktig. Men det bästa är att jag bara behöver gå ned 4 kg för att hamna på normalvikt igen. Men enligt mig så ska jag gå ner minst 10 kg innan jag blir nöjd igen.
Försöker lite smått att minska på siffrorna på vågen, inte så lätt alla gånger då knät inte är redo ännu med mycket ansträning. Jobbigt läge!Gör Bmi - Test!

Däck, check!

2010-06-15 klockan 00:19:31


Det verkar lösa sig nu på däckfronten till min bil, börjar se lite ljusare ut. Hoppas på ett bra svar imorgon... Snälla!!!

Jobb

2010-06-15 klockan 00:14:09


Nu har jag jobb så det räcker och blir över ett tag framöver, har hur mycket jag vill. Jobb i Rånäs stallet, Äldreboende i Rimbo och sedan ett till jobb hos Bw, och det är lite allt i allo jobb. Måla, trimma, fixa och dona. Bw sa att jag är gårdens nya gårdschef, det skulle vara något det. Får jag bestämma över gården då? Nej, så bra är det nog inte. Men det är iaf ett jobb där man kan få in lite mera pengar, pengar kan man ju inte få för dåligt av direkt. Snarare tvärtom, och jag har ju lite saker jag skulle vilja köpa men har inga pengar. Dels fixa en massa med bilen, en sponsor skulle absolut inte sitta fel. En systemkamera så jag kan fota ännu mera, och nya sadlar till Kryssan då dem hon har inte ligger så schysst på henne längre.
Men det är jobb och slit för att kunna köpa allting, visst blir en roligare belöning när man har jobbat och kämpat för att spara. Tänk om man någon gång bara kunde få shoppa och shoppa utan att tänka på prislappen och att kontot snart är slut och pengarna ska räcka hela månaden.

Har suttit och kollat på lite sadlar på nätet under kvällen, det lockar ju hårt att köpa nya. Men det är ju inte billigt eller lätt att köpa sadlar till hästar, det är ju inte så att man kan ta vilken som helst. Den ska passa hästen och ryttaren, stämma överens med färgen och stilen och prislappen. Underbart läge att kolla på sadel, hittade en intressant dressyrsadel på Hööks för ca 6 000 kr. Samtidigt så skulle man vilja åka till Mustang för att pröva ut nya sadlar till henne, men samtidigt vet jag inte. Man hör så mycket positivt och negativt om allt, så jag vet inte vad jag ska tro heller för jag blir så osäker på vad jag vill.
Just nu finns inte pengarna, men en dag kanske man vinner storvinsten. Så man ska aldrig säga aldrig även om det känns meningslöst, men sparar pengar varje månad. Men det mesta går ju till skulderna och det är så trist att behöva spara till det, men vill samtidigt betala av dem så man blir av med det helt. Då kan man handla mera sedan när dem är borta.
Passar nog bra att ha 3 st jobb så man får in lite pengar i kassan, lever för jobben i dags läget. Privatliv, vad är det?!

Så listan på jobb är lång och många dagar är inbokade och ledig tid är bortglömt, vill ni träffa mig under sommaren så boka en tid. Haha, upptagen kvinna kan man säga.
Idag har jag varit ledig faktiskt, har dock gjort lite nytta i stallet. Städade Bw´s skåp, fick städnojja efter att ha motionerat hästarna och var påväg hem men stannade kvar och städade. Tänkte att jag skulle börja iaf, men börjar jag så kan jag ofta inte sluta. Så städade hela skåpet, och fint blev det och hoppas inte Bw blir sur. Men det tror jag inte alls, tror snarare hon blir glad för det.
Hovslagaren kom till Ozzy idag så nu har han nya skor på sig igen, bara hålla tummarna att han inte fixar tappskor nu. Han är ganska så duktig på det, skönt att Kryssan har blivit bättre med sina hovar så man slipper dessa tappskor var 4:e vecka. Under tiden vi väntade på den försenade hovslagaren så friserade jag Ozzy lite grann, så nu ser han lite mera vårdad ut med relativt jämn man, klippt svans, klippt bort hovskägget och skägget under hakan och sedan tussarna i öronen. Fin han blev!
Longerade honom efter skoningen och han var ganska så lugn och traskade på i något segt tempo, första galoppen var han galen men lugnade sig snabbt. Märks att dem går på nytt bete för dem är lite segare nu, han låg och snarkade högt när jag skulle hämta in honom från hagen.
Kryssan låg och sov när jag kom till stallet, länge sedan jag såg henne ligga och sova i hagen. Hon var riktigt söt och jag fick komma och gosa lite med henne innan hon reste på sig. Det har även löst sig med alla beten nu under sommaren, vill inte riktigt ha Kryssan på kraftigt bete när hon är så fet redan. Kan ju inte rida henne på så sätt att det gör nytta på kroppen, så nu ska hon, Disney och Prezident gå på ett mindre bete. Det känns bra iaf, och i värsta fall om hon minskar i hull så får man byta hage då.
Tömkörde Kryssan på ridbanan idag, var även lugnt arbete där och något segare tempo. Ska försöka bygga upp hennes kondis genom tömkörning tänkte jag.

Långt inlägg blev det, dålig uppdatering under dagen. Ska kolla vidare lite här på nätet sedan blir det sovdags och hoppas jag kan sova bättre denna natt, hoppas! Godnatt!!!Mina tröttmössor <3

Smått chockad

2010-06-14 klockan 11:56:28


Vaknade av ett sms av en väldigt otippad person, var tvungen att kolla två gånger om jag verkligen såg rätt. Och jag såg rätt, svarade såklart tillbaka.
Försökte sedan somna om och sova en stund till då man är ledig och kan ligga kvar i sängen en stund. Men det gick ju inte, bara låg och vände och vred på mig. Så typiskt!
Är iaf uppe nu och tänkte göra mig iordning för att åka vidare mot stallet, göra lite nytta där idag. Aldrig en ledig stund i mitt liv inte, smått jobbigt ibland men skönt att ha något att göra.

Ledig Måndag

2010-06-13 klockan 23:53:42


Underbart att vara ledig imorgon från båda jobben, har under veckan jobbat 7 dagar i sträck. Så en ledig dag sitter inte fel alls nu, ska iofs hjälpa Bw med lite saker i stallet imorgon så det blir ingen direkt slappdag ändå. Inte heller en super stressig dag, något därimellan.
Har unnat mig lite under kvällen, visst att jag försöker hålla igen och så vidare. Men även om man försöker låta bli med vissa saker så måste man alltid unna sig någon gång tycker jag. Jag tycker det är viktigt, är samma som att få belöning för något bra du har gjort.
Unnade mig en Xide med smak av Jordgubb och svartpeppar och sedan chips med smak av Salt och vinäger, smaskens!!!
Men snart är det nog dags att ge upp för kvällen, sängen lockar. Godnatt!!!


DevilEye

2010-06-13 klockan 22:39:29


Mitt DevilEye is back!!!


Jobbdag

2010-06-13 klockan 22:33:09


Söndagen erbjöd jobb under hela dagen, jobbade med Johanna idag. Det var riktigt roligt att få jobba med henne igen, det var ett tag sedan vi jobbade ihop. Och så massa kul vi hade för oss då på den tiden, många gamla roliga minnen. Såklart gick arbetspasset kanon idag också, allting var lugnt. Tänk om det alltid kunde vara så lugnt och roligt under tiden man jobbade, vad kul allting skulle vara då.
Hoppas jag hinner jobba något mer med Johanna innan hon drar på mammaledighet, hon ska ha en liten bebis. Tycker det är väldigt kul för henne och hennes pojkvän såklart, grattis till er och lycka till!!!

I stallet var ju duktig också, riktigt jävla duktig enligt mig själv. Kom till stallet med noll energi och noll lust för att göra någon nytta alls. Mockade min box till och började med då Kryssan hade stått inne vid 2 tillfällen och jag hade inte mockat, Bw kom förbi och pratade lite. Inget illa menat alls, men ibland känner jag mig bara så stressad. Inget menat mot Bw, utan mer att jag kanske har tagit åt mig för mycket och att jag inte orkar med allt.
Inte nog med att jag longerade Ozzy med inspänning, vilket gick väldigt segt idag. Dem släpptes i sommarhagen igår och dem sprang som idioter i hagen, så Ozzy var nog lite trött och mör i kroppen. Och inte nog med det så red jag ut en kort vända på Kryssan, som var en riktig Piggelin idag. Hon gick på tårna vill jag säga!
Men inte nog med det, innan jag motionerade hästarna så motionerade jag nog mig själv, tog med krattan från stallet till ridbanan där den ska vara. Tänkte att det var dags för att kratta runt spåret igen på ridbanan, allt underlag åker mot kanterna. Så jag ägnade 45 minuter för att gå runt hela ridbanan och kratta längst spåret, och när det var färdigt så började jag lite smått med att plana ut underlaget vid grindhålet. Problemet är bara att börjar jag med något sådant så kan jag inte sluta för det blir ju nya fotsteg varje gång jag går och planar ut. Så det hela slutade med att jag ägnade ytterligare 45 minuter för att plana ut hela ridbanan på 20x40 meter!!! Kanske ni förstår varför jag känner mig duktig?!
Och allting gjorde jag med egna händer och en kratta. 1 timme och 30 minuter arbete avklarat, check!Vindarna viner

2010-06-12 klockan 23:16:42


Idag har det varit storm ute, det har lugnat sig lite nu tack och lov. Vaknade i morse och trodde att mitt fönster skulle blåsa av huset, gick upp och stängde det för säkerhetens skull. Det är lite små läskigt när det blåser sådär mycket, man är inte van med sådan storm och så vet man alla länder som har råkat ut för orkanvindar och hela städer och byar har försvunnit. Är nog ingen risk här i Sverige men man ska nog aldrig säga aldrig heller.
På väg till jobbet så åkte jag igenom allén vi har där jag bor, där har dem nyligen planterat en massa träd som inte hunnit växa till sig riktigt. Så dem står inte längre upp, många träd har blåst omkull och vissa står kvar men har tappat position. Tråkigt när dem har lagt ner så mycket tid på alla träd och så blåser dem omkull, nu blir det backjobb för dem.

Annars har dagen varit lugn om man är inomhus och kollar ut på stormen. Ledig under förmiddagen så passade på att sova lite. Men vid 10.30 gick jag upp, ville sova mera men blir så stressad när klockan börjar ticka iväg.
Spenderade dagen framför datorn och redigerade en massa bilder jag tog hemma för några veckor sedan eller så, Smilla och massa blommor. Har lagt upp dem på Bilddagboken och på Facebook så man kan kolla på bilderna där.
Vid 15.30 åkte jag mot jobbet och gjorde en avstickare till stallet för att ta ut Kryssan och Prezident, gulliga Veronica hade tagit in Kryssan på morgonen för hon var genomblöt efter natten. Och så var hon tydligen väldigt trött då båda hästarna hade somnat rätt omgående efter dem kom in.
Ozzy fick gå ut i sommarhagen idag, det visste jag inget om men när jag kom till stallet så var hästarna borta från lösdriftshagen. Såg dem sedan i full galopp nere i sommahagen, han har iaf motionerat sig på eget intiativ idag. Annars så fick hästarna vila idag.
Jobbkvällen gick mycket bättre än jag trodde, det var skönt och jag känner mig nöjd. Lite känningar i knät, men ska snart sova så då är det lugnt. Tack och godnatt!!!

Hurtful

2010-06-12 klockan 22:54:27


I used to laugh it of
I used to look the other way
I used to save them troubles for another day
I kept my fingers crossed
I used to never take the blame
I'd pull a sunshine story in the pouring rain
The more I have to change I just stay the same
The same, the same, I stayed the same

You don't know what you got 'til you're missing it a lot
I had to go throw it away
I was wrong from the start from the bottom of my heart I apologize
What I did to you was hurtful
What I'm going through is hurtful

I used to bide my time
I used to be around the bush
I'd rather give my ego another push
I used to be a fool
It was a foolish game I played
And it's a fool's faith coming mistakes I made
Once I had it right it was all too late
Too late, too late, too little too late

You don't know what you got 'til you're missing it a lot
I had to go throw it away
I was wrong from the start from the bottom of my heart I apologize
What I did to you was hurtful
What I'm going through is hurtful
What I'm going through is hurtful
It is hurtful, it's hurtful

Oh what I did to you
What I did to you

What I did to you was hurtful
What I'm going through is hurtful
Oh-ohh
I was wrong from the start from the bottom of my heart, I apologize
What I did to you was hurtful
What I'm going through is hurtful


Erik Hassle - Hurtful

Har lyssnat lite mera noggrant på denna låt ikväll och insett att den överensstämmer med vissa händelser i mitt liv. Känns som låten skulle kunna vara från mig i vissa meningar.
Vissa saker har verkligen varit ett felsteg och jag måste gå vidare här i livet, inte så lätt alla gånger. Försökte lägga in låten också men det ville tydligen inte funka, lägger in texten så får man läsa istället.


Studenten...

2010-06-12 klockan 01:00:47


För 3 år sedan...


... tog jag studenten.
Minns dagen som att det var igår, eller förra veckan. En dag jag aldrig kommer att glömma.
Fin var jag i min klänning, och smalare.
Klänningen hade jag för första gången då jag slutade 6:an, då satt den som ett stoppat korvskinn.
När jag tog studenten så hängde klänningen löst och fladdrade.
Var några kilo lättare då på bilderna.
En dag man aldrig kommer glömma, och den bästa presenten fick jag.
Kryssan =)
Vi hade iaf tur med vädret på våran student * 8 / 6 - 2007 *

Slut

2010-06-12 klockan 00:39:32


Okej, nu är det dags att sova. Är ju helt slut efter dagen, den har gått fort men jag har hunnit med mycket ändå. Dags att dejta kudden nu, lär somna som en klubbad säl.
Godnatt!!!

Stress och panik

2010-06-11 klockan 19:47:32


Vilken dag säger jag bara, full fart hela dagen. Sitter nu på jobbet och slutar snart och då ska jag förbi en sväng till stallet och ta ut Kryssan som har stått inne under dagen. Mysigt för henne att slippa stå ute i regnet, men det regnar ju fortfarande så det är väl ingen skillnad direkt.
Ska sedan hem till pappa och fira nästa student, lite små jobbigt när det är 3 st samtidigt som tar studenten. Hann inte vara med så länge på ena brodern och kusinens firande, men fick stressa i mig lite mat. Maten var himla god men fick ont i magen för man stressade i sig maten. Och bara för att man stressade som fan så glömde man väskan hemma, verkligen inte bra!!! Nu pratar vi inte mer om det...
Ska nu plocka ihop allt, byta kläder och åka vidare. Fram och tillbaka...

Regnet öser ner =(

2010-06-11 klockan 10:06:19


FYYYY FAAANNN
!!! Idag tar mina 2 äldsta bröder och ena kusinen studenten och regnet öser ner. Vaknade av att regnet slog mot rutan, och man tappade helt energin för det mesta just då.
Men i stallet har jag varit och longerat båda hästarna, dem var rätt pigga och var på hugget fast det tråkiga vädret. Full galopp på ridbanan, kul att se dem så glada fast vädret är hemskt. Kryssan står nu inne och får göra det under dagen, tar ut henne senare innan jobbet eller efter jobbet. Får se vad vädret säger!
Varför måste det just regna idag? Har ju kunnat regna hela veckan istället för idag, men så typiskt så måste det ju regna idag. Och det ser ju inte ut att klara upp heller, så det är bara att gilla läget.
Men inte är det kul inte, vilken underbar tur jag hade när jag tog studenten. Solen sken och det var tropisk värme, då var det riktigt varmt. Men hellre varmt än att regnet öser ner, tyvärr så kan man ju inte bestämma väder heller. Tråkigt nog, men det finns ju bara dåliga kläder inga dåliga väder.

Sitter i bilen nu påväg in till Norrtälje, känns lagom roligt att fota i detta väder. Bara försöka skydda kameran. Nu ska jag kolla vidare på regnet, ha en bra dag!!!

Pucko Fotograf

2010-06-10 klockan 23:42:46


Under Fredagen jobbar jag som fotograf i Norrtälje * Älskar´t *

Lite snabbt

2010-06-10 klockan 23:39:55


Oj, klockan är så mycket och jag ska upp tidigt och imorgon blir det full fart. Så får bli lite snabbt här så jag kan gå och lägga mig sedan. Är ju helt slut nu om dagarna och på kvällarna när man jobbar och sliter hela dagarna, åker fram och tillbaka från ställe till ställe.

Har ändå varit ganska duktig idag, somnade ju såklart till på soffan och när jag vaknade så orkade jag ingenting. Var helt död och ingen lust, men drog mig ner till sjukgymnasten och tog faktiskt mig själv i skinnet och tränade igenom hela programmet. Funkade rätt så bra faktiskt, var väldigt mycket folk där och då vill jag gärna dra mig undan. Men jag lyckades iaf och känner mig riktigt dukig och efter träningen så var jag grymt taggad. Kände för att rida båda hästarna idag, vilket jag egentligen inte bör göra än.
Men dessvärre så slutade det med att jag red båda hästarna iaf, dumma mig jag vet! Började med att rida Ozzy när jag hade kommit till stallet, skrittade honom på ridbanan med lite skrittjobb som volter och lite skänkelvikningar också. Han var verkligen på hugget och tyckte det mesta var läskigt även om han hade gått förbi trädet ett x antal gånger innan han började skygga för det. Rolig han, men dock lite svår för man vet inte vart man har honom än. Red inte så länge och var sugen på att trava, men där stoppade jag mig själv iaf. Så efter 20 minuter så var det bra och han fick gå ut i hagen igen efter jag hade svampat av honom.
Ville rida Kryssan också men hade ridit en häst innan, så skulle väl longera eller tömköra henne men hade absolut ingen lust att longera henne. Ville ju rida, så tillslut så sadlade jag även henne och red upp en stund på ridbanan. Blev lite skrittjobb där med, men väldigt lugnt för började såklart få ont efter några minuter. Lite öppna och skänkelvikningar och volter fick hon plågas med, men på Kryssan så travade jag några steg sedan fick det vara bra och red henne i ungefär 20 minuter också.
Så ska inte klaga på att jag har ont nu, för nu har jag verkligen fixat det själv. Jaja, inte lätt alla gånger.

Middag fick det bli på Subway idag och den blev uppäten på Denan, Bw hade träningar där under kvällen så istället för att sitta i Rimbo och vänta så åkte jag upp dit för att kolla på lite träningar. Gillar att kolla på träningar och skulle kunna sitta flera gånger i veckan och bara kolla på träningar, man lär sig så mycket utav det tycker jag. Tittar, lyssnar och tar in vilket gör att jag lär mig själv på många saker.
Och det jag väntade på var att klockan skulle bli 19.00 för då skulle jag på möte nere på ridskolan, tävlingsmöte om Roslagscupen. Ganska kort och snabbt möte, är ju inte så värst insatt i det där utan jag är ju mer en funktionär och hjälper till på tävlingarna. Har inte så mycket tid till något annat just nu. Ska iaf ringa någon tjej nu och fråga om hon kan komma och hjälpa till under tävlingen, hatar att ringa men det ska väl gå bra det.

Kom hem vid kl 22 och var helt död för man satte sig ner, duschat har jag gjort och ska avsluta här för att besöka sängen. Blir en tidig morgon imorgon även om jag är ledig från dagjobbet, men måste till mina egna hästar och motionera dem innan det är dags att åka på studenten i Norrtälje. Mina 2 bröder och ena kusinen tar studenten imorgon, så måste ju vara med på det. Börjar sedan jobba i Rimbo kl 16.00 och efter det ska jag hem till min pappa och fira där. Blir en stressig dag imorgon, men det ska nog gå bra.
Blir dessvärre inte så mycket bloggande, det är lite tråkigt! Kanske löser det ändå...

Bättre?!

2010-06-10 klockan 11:36:41


Det har nästan tagit 2 timmar för mig att få i mig ett glas med filmjölk, dagens frukost. Blev endast drickbart till frukost då jag har haft så jävla ont i munnen. Som tur är så känns det bättre idag så jag hoppas att det blir bättre nu igen. Perfekt bantningsgrej när man har ont i munnen och inte kan äta. Men att det ska ta 2 timmar att få i mig filmjölken är ett annat problem, varför så svårt idag för?
Jaja, vill ju gå ner i vikt så det är väl ingen större fara om jag inte får i mig mat heller. Måste dock försöka äta lite då och då eftersom jag äter Voltaren och även har lätt för blodsockerfall, speciellt under sommaren.
Är sjukt trött också idag, skulle vilja lägga mig ner på soffan nu för jag är så trött. Men vill ändå inte lägga mig ner för då blir allting så fel, bättre att försöka göra något så man håller igång istället. Men energin vill inte samarbeta med mig just nu, så det slutar väl med att man ligger ner iaf. En stund bara!

Ska ner till sjukgymnasten idag och träna lite, ska träna med mitt andra träningspass. Har fått 2 st program jag ska göra nu så vi får se hur det går idag. Har ingen lust att åka och träna heller men jag måste det så där är bara att bita i det sura äpplet.
Stallet blir det sedan och jag får se vad jag hittar på med dem fyrbenta vännerna. Får se vad som faller i smaken då, och sedan senare på kvällen ska jag ner till ridskolan kl 19 på möte. Så jag har ju lite att göra idag ändå. Och nu över 2 timmar senare så är filen slut i glaset.

Nytt gummi!?

2010-06-10 klockan 10:10:11

Någon som har 225/50 R16 gummi till mig??? Jag skulle verkligen behöva, om du har några som ligger kan jag köpa dem för en billig krona eller annan överenskommelse... Är super trött på min pyspunka nu och måste göra något åt det.

Dåligt =(

2010-06-09 klockan 22:26:49


Hade tänkt att göra lite nytta här men har absolut ingen ork, mår inte alls bra och har väldigt ont. Inte ont i knät utan i munnen, gör ont i käken och i tandköttet. Kanske är någon fet inflammation på gång, eller vad kan det annars vara? Borstar tänderna och sköljer med Listirine, men just nu ingen förbättring. Och nu under kvällen så gör det fruktansvärt ont. Smärtan är mitt liv, jag lever med smärta 24 / 7 =(

Var iaf i stallet under kvällen där jag red ut en sväng på Kryssan, hon var seg i stallet och början av ridturen. Men efter den lilla sträckan med trav och att vi vände hemåt så vaknade hästen till liv. Hon såg spöken överallt och hon hade super bråttom hem, bra att hon skrittar på i ett bra tempo men lite jobbigt när hon börjar trava titt som tätt. Ozzy fick därimot vila idag eftersom jag inte mådde bra, humöret var inte på topp.
Åkte hemåt och försökte få i mig lite middag och sedan fastnade jag här, som vanligt. Funderar på att dra mig till sängen vilken minut som helst, orkar ju ändå inte göra någonting här och jag har så ont. Då är det bättre att försöka sova, får sovmorgon till ca kl 7.45 imorgon. Det är härligt det, godnatt!!!

Me...

2010-06-09 klockan 16:08:13


I need you... Or you... <3

Blogga?!

2010-06-09 klockan 15:42:11


Man kanske skulle ta och blogga lite, vet inte riktigt om jag orkar och har lust med det just nu. Känner att jag har en hel del att blogga om men att energin inte finns just nu. Vet inte hur jag ska börja eller var jag ska sluta. Vet inte om jag ska skratta eller gråta, känner mig så likgiltig just nu.
Jobbat har jag gjort idag, blev en kort dag på 2 timmar men vi hann göra ganska så mycket under den tiden iaf. Sitter nu några timmar efter med ett glas Pucko, var dagens första besökare i våran lilla affär att handla idag. Köpte frukost som bestod av filmjölk, Pucko och 2 st nybakade bullar till mamma och mig. Bullarna smakade super, så himla gott med nybakat.

Skulle vilja städa och tvätta bilen också, ladda upp och redigera en massa bilder och åka och köpa lite nya kläder. Men problemet är att jag inte vill tvätta bilen förrän min nya list har kommit och sitter på plats, och den verkar jag få vänta på eftersom dem beställde listjäveln igår. Städa bilen kan jag ju alltid göra, men det var ju det där med energin. Redigera bilder orkar jag inte nu och har ingen lust med det för tillfället, så det får helt enkelt vänta. Kanske orkar ikväll efter stallet. Köpa nya kläder vill jag, vet inte om jag har råd med det nu. Och skulle jag nu ha råd så vet jag inte var jag ska åka för att handla kläder heller och så känner jag mig så snål så då är det bättre man skiter i det.
Mycket man vill men mycket som tar emot... Sitter här som en dösäck tills det blir dags att åka till stallet och ta hand om hästarna mina, idag får det bli lite ridning faktiskt. Testa på traven igen och se om det är någon förbättring, har inte så värst ont nu. Men kylde iaf ner knät efter att jag hade jobbat, ska kyla ner det efter ansträngning. Så jag gick ut till vattenslangen och kylde, och kylde gjorde jag allt. Det var isande kallt!!!

* Mina hästar *

2010-06-08 klockan 23:16:28


Min häst Chrysolite " Kryssan "

" Min " häst Osselet de Blondel " Ozzy "

Klister i arslet

2010-06-08 klockan 22:59:58


Det är lätt att man fastnar på en stol ute i solen med en stor kopp kaffe hos Bw. Och speciellt när Bw ropar på en när man kommer till stallet och bjuder på fika. Sedan är man fast och man glömmer både tid och rum. Fast ibland är det skönt det också och när man vet att man inte måste stressa till något. Så halva eftermiddagen satt jag uppe hos Bw och pratade en massa med henne om allt och inget. Pratar mycket om hästar vilket kanske inte är så konstigt heller. Tillslut så tog vi oss i kragarna och Bw gick in och jobbade igen på kontoret och jag gick ner till stallet för att jobba lite hästar.
Longerade både Kryssan och Ozzy med inspänning idag, inte samtidigt men med samma arbete. Dem fick jobba med mycket övergångar, samling och längning. Dem var så duktiga idag båda två och dem var ganska så heta i galoppen och glada för att få jobba och springa av sig lite. Man blir så glad själv när man ser hästen blir glad av arbetet, det värmer i hjärtat. Som sagt dem var duktiga båda två och såg väldigt fina ut, bara längtar så grymt mycket när man kan rida ordentlig dressyr på dem båda. Vill nu!!!

Hos sjukgymnasten gick det ganska så bra, berättade om mitt knä och även hon tyckte att jag skulle äta Voltaren 2 - 3 gånger dagligen i en vecka för att se om det ger någon skillnad. Ökade även på rehabiliteringen idag, blir nu lite mera press på knät i träningen. Var lite orolig när vi gick igenom programmet att knät inte skulle klara av det, men jag gjorde hela programmet efter och klarade det mesta bättre än jag trodde. Men var helt slut i benet efter och jag lär väl ha träningsvärk imorgon. Så nu blir det intensiv cykling, balansplatta, knäböj, benpress och jogging på matta och massa andra saker som ska göras.
Känns ganska så bra i knät nu några timmar efter, inte så ont som jag var väldigt orolig för. Dock glömde jag att kyla knät efter träningen som jag skulle göra, har börjat få lite svullnader igen. Spännade och se om knät blir bättre och om det pallar trycket. Håller alla tummarna för att det gör det, måste bli bra nu. Trodde aldrig det skulle bli såhär dåligt och jobbigt som det har blivit och är...
Men hoppas iaf på det bästa nu så man kan komma igång igen innan sommaren är slut, känns så trist att en till sommar ska gå bort med allt som har med hästar att göra... Det räcker med förra året...

Uppbokad

2010-06-08 klockan 12:22:58


Om ca 2 timmar ska jag till sjukgymnasten och utöka mitt rehabiliteringsprogram till mitt knä. Vi får se hur det går för börjar få så jävla ont igen, gör väldigt ont när jag böjer och viker knät. Har börjat käka en massa Voltaren igen för att minska smärtan och sedan stoppa om en infektion eller inflammation är på G. Det känns så, det känns inte bra i knät. Är väl ett stillasittande liv jag ska leva resten av livet kanske, verkar så nu. Men blir så deprimerad så kan inte sitta still längre, måste jobba, måste ta hand om hästarna och jag måste röra på mig. Vilket gör att man kanske inte tar det så lugnt alla gånger som man bör. Hur ska jag göra och leva då?

Jobbat under morgonen och jag var helt borta i huvudet, men klarade allting utan att göra bort mig. Dock blev det lite rörigt så hann inte riktigt med då jag hämtade hästar borta i lösdriftshagen och en ponny ville inte gå genom grinden då hon fick en stöt för några veckor sedan. Hon stod bara där som en betongkloss och klockan tickade.
Fick även några ston som är garanterade dräktiga och det är alltid kul att höra, hade även lite undersökningar och så seminerade vi lite hästar.
Fick sedan ta stallet själv för Pytt skulle åka iväg, så idag blev det mockning av hela 14 st boxar. Och alla säger att det är så skönt på sommaren för man släpper ut hästen på sommarbete så man slipper mocka, men inte jag inte. Jag får mocka varje dag ändå, visserligen är detta jobb och jag får betalt för det. Det känns ju iaf lite bättre när man vet att man får pengar för det.
Lägger bloggen åt sidan ett tag nu, ska ut och pressa lite i solen när jag väl har chansen och tiden. Ha en fortsatt bra dag alla läsare =)

Tjäna pengar

2010-06-07 klockan 23:36:54


Nu är jag död, helt slut. Jobbat under kvällen i Rimbo mellan kl 16.15 - 21.15. Kan ju inte säga att det var stressigt på jobbet och man inte hann med, snarare tvärtom. Det var så lugnt och alla var så trötta + en var på sjukhus, skönt när det är lugnt men så tråkigt för klockan går ju inte framåt. Nästan bakåt kan man tycka.
Mina hästar fick vila idag, var upp till stallet innan jobbet och kollade till dem. Ozzy mådde fint fint och Kryssan också, men gav henne lite kraftfoder. Inte för att hon behöver det för hullets skull utan för att hon ska bli lite glad, hon är inte så glad nu när hon går utan Prezident. Då är det inget roligt att gå med 2 st åringar, så då får jag försöka hålla hennes humör uppe. Kliade lite på henne och det var extremt uppskattat =)
Väl hemma från jobbet så käkade jag smörgåstårta idag igen, min bror fyllde hela 19 år idag och mamma hade gjort smörgåstårta. Den var riktigt god och jag blev riktigt mätt också. Grattis brorsan =)

Nu är det verkligen dags för sängen, är inte bra att gå upp kl 05.15 på morgonen och speciellt inte när man knappt har sovit något under natten. Imorgon börjar man kl 06 igen, så nu säger jag godnatt!!!

Veckans nykomling

2010-06-07 klockan 12:44:52Angel med sitt stoföl ca 12 timmar gammalt

Det första jag fick se när jag kom till jobbet tidigare i morse var denna lilla varelse, Angel hade fått sitt föl under natten. Inte den enklaste fölningen heller. Men nu går fölet och mamman ute i en mindre hage och njuter lite av solskenet.
Annars har det varit full fart halva dagen, riktigt mycket hästar idag. Många hästar som står kvar i stallet och sedan en hel del hästar som kommer utifrån som skulle komma på sin första kontroll. 17 dygnskontrollen, några få var dräktiga och några fler hade tyvärr inte blivit dräktiga. Så det blev väldigt många promenader idag fram och tillbaka till alla hagarna, så man kan väl säga att jag har fått min långpromenad för dagen.
Efter alla kontroller så ville några hästar ha lite hösilage så då fixade jag det och så mockade vi lite i stallet. Åkte sedan hem och njöt av att äta en tallrik med kall filmjölk, svalkade fint i magen.

Kalasande idag

2010-06-06 klockan 22:59:35


Smörgåstårta, bullar och kakor bjöds det på hemma hos kusinvitamin Paulina idag. Och det var ju bara för gott allting och man gick inte hungrig därifrån. Ändå åkte jag ner till Ica för att köpa lite godis, smågodis. Har varit sugen till och från hela helgen, sugen men ändå inte sugen. Köpte iaf lite godis men har inte ätit många godisar ur påsen, men då räcker det längre.
Efter kalaset hos kusinen så åkte jag en sväng till farmor och farfar, farfar fyllde år idag. Stort grattis till honom =)
Satt ganska så länge och pratade med dem om allt och inget, och tiden den sprang iväg som vanligt. Finns alltid något att prata med dem och dem berättar så mycket roligt jämt.

Var såklart en vända till stallet tidigare på dagen där jag fastnade uppe hos Bw, Carro var där och ringde och frågade om jag ville ha kaffe. Tackar ju inte nej till kaffe direkt, och som alltid så fastnar man. Det var ju också ganska så skönt att fastna där då man är ledig, hade visserligen en tid att passa men hade tänkt att låta hästarna vila idag. Ozzy fick vila men Kryssan tog jag med upp på ridbanan och så longerade jag henne lite, vilket hon uppskattade ganska så mycket. Speciellt att galoppera! Hon var något seg i traven och tyckte det var varmt och jobbigt då, men i galoppen så gick det undan och hon var glad. Svettig blev hon också så jag spolade henne med vattenslangen efter, det var inte lika uppskattat. Hon gick sedan ut i hagen och rullade sig framför mina ögon, gulliga Kryssan.

I ensamhet...

2010-06-06 klockan 00:50:30


Alone again...

Utgång på Mobergs

2010-06-05 klockan 23:39:07


Min kära kusin Paulina fyllde 20 år igår, stort grattis till henne. Shit vad alla börjar bli stora nu, alla ska ju vara små ju. Dem har alltid varit små och så ska det vara. Man hinner liksom inte med i svängarna då allting går så fort och tiden bara försvinner. Mycket skrämmande!
Kvällen bjöds iaf på förfest och middag hemma hos kusinen själv, eller snarare hos hennes mamma. Och senare på kvällen så blev vi skjutsade in till Mobergs i Norrtälje för att fortsätta festa där. Och det var inte något direkt drag på Mobergs igår, alla gånger jag har varit där så har det varit fullpackat med folk. Inte igår, utan bara massa " småglin " vilket var ganska så tråkigt. Såg 2 st gamla klasskamrater, en jobbade i baren och en var där och festade loss, dem kände inte igen mig. Riktigt tråkigt, för många av mina gamla klasskamrater känner inte igen mig. Varför? Visst att kroppshyddan har varit lite olika från år till år, men ansiktet är nästan desamma som skoltiden. Lite mera ärr nu bara på senare år.

Vi hade iaf kul inne på Morbergs, hade velat rocka loss lite mera på dansgolvet under kvällen. Men måste tänka på mitt knä också så det blev inte mycket till rocka loss, var dock uppe typ 3 ggr och dansade lite iaf. Fick ganska så ont fort och det blev nog inte bättre att man gick med högklackat hela kvällen heller. Mina nya porriga skor jag köpte på mellandagsrean förra året, äntligen så fick jag använda dem. Kanske inte så smart nu, men smällar man får ta ibland. Inte så ofta jag är ute på krogen heller för att festa, sist jag festade var på min födelsedag för ca 1 och ett halvt år sedan. Och det slutade i kaos...
Och efter det sista året så har jag fått så mycket dåliga vibbar av just krogen och festande, har blivit rädd för det och känner bara panik. Panik för folk, panik för sprit, panik för krogen...
Som tur var så var det väldigt lugnt på Mobergs under natten så det passade rätt så bra, så det funkade relativit bra. Så det var inte panikångest iaf, men var på min vakt hela tiden. Fick dock 3 st killar runt mig den lilla korta stunden jag var själv, såklart att dem passar på då. Satt som ett ljus och Linus kom och räddade mig, tydligen knarkare sa han. Fan att man inte ens ska få sitta själv några minuter utan att man ska bli omringad av killar, panik. Paniken såg Paulina, underbart att dem hjälpte mig. Tack =)

Hade väldigt snygg outfit på mig under kvällen, tyvärr fick jag inget kort på hela mig med outfiten. Skulle ha bett Paulina fotat ett men det hade jag glömt totalt. Hade bland annat min skinnjacka på mig som jag inte lämnade in i garderoben, utan jag hade den på mig. Var ut en sväng och rökte med dem andra och när vi gick in igen sa 2 st vakter till mig att hänga in jackan. Då blev jag sur! Hade ju haft den på mig halva kvällen utan att dem hade sagt något, och dem hade ju gått förbi och sett mig i några timmar innan utan att sagt något. Vilket jag sa högt till dem och sa att det var dålig stil, killen i garderoben frågade om det var surt att betala för att hänga in jackan. Jag svarade surt tillbaka: " Ja, det är surt och speciellt när jag har haft jackan på mig halva kvällen redan ". Fick inget svar tillbaka av honom * Morr *

Sedan blev det dags för hemgång, tryckte in oss i bilen och åkte hem. Det var påväg att bli soluppgång under tiden på färden hem, det var väldigt ljust ute och det kändes lite konstigt att gå och lägga sig och sova då. Sov över hos Paulina, och även fast jag inte var trött så somnade jag tillslut.
Tack för en trevlig kväll på Mobergs Bar =)


( Sorry, oredigerade bilder )

Fredag - Lördag i stallet

2010-06-05 klockan 23:00:11


Innan man kunde dra på partaj så var man tvungen att ta hand om sina hästar, blev en sväng till stallet med andra ord. Tömkörde Kryssan på ridbanan under Fredagen, har ridit ganska så mycket nu och vi kan ju mest skritta. Så tänkte att hon skulle få galoppera lite också, just en anledning till att jag tömkörde henne. Och lite bråttom blev det också eftersom Elenora och Emma skulle löshoppa på ridbanan. Klämde mig imellan och tömkörde i ca 15 min.
Och Ozzy red jag faktiskt på ridbanan under Fredagen, vågade inte chansa att rida ut på honom andra gången jag red honom. Och Ozzy har jag longerat så mycket så ville göra något annat, skulle även testa en sadel sa Bw så då passade det ju ganska så bra att rida på en gång.
Sadeln passade ganska så bra, men kan ju inte det där fullt ut heller. Men kan iaf säga att sadeln var extremt härlig att rida i, superskön och hade velat ha en i detta märke till Kryssan. Upp på ridbanan gick vi och jag hoppade upp och började rida i höger varv, vilket inte Ozzy tyckte. Pressade inte honom utan bad honom att gå i höger varv, efter ett tag blev jag sur och gav honom en såkallad " Ponnyspark " och efter det så gick han så snällt så fram i båda varven. Endast skritt på lång tygel och massvis med beröm, gjorde stora volter och snett igenom. Det var dagens motion av hästarna.Under Lördagen så fick Ozzy gå en stund på ridbanan igen, longerade honom idag med inspänning. Jobbade rätt så bra och var väldigt framåt och pigg. Är ju ganska så härligt att se honom så glad när man jobbar honom, då tycker han inte att det är pest iaf. Funderar på att ta med honom som handhäst någon dag, eller om man ska chansa på att rida honom och ha Kryssan som handhäst!? Kryssan är en utmärkt häst att ha som handhäst, hon har varit ganska så mycket handhäst under tiden med Olivia. Så hon vet hur man ska göra, så duktig hon. Kommer det en bil saktar hon av och går in bakom hästen man rider och så går hon snällt där och sedan kommer hon upp jämsides igen.
Duktiga Kryssan
=)
Idag red jag Kryssan och vi red ut en sväng upp runt i skogen vid Igelsjö, Kryssan var rätt seg i början. Men sedan taggade hon på sig och sedan var det full fart framåt, och vi travade 2 kortare sträckor idag. Ville bara ta en liten galopp och det kliade som fan i galoppskänkeln, men vågade inte ändå.
Det gick iaf bra och Kryssan hittade lite småsaker hon blev lite rädd för, bland annat så hade dem saltat på grusvägen under dagen så på vissa ställen låg det små högar med salt. Det var lite småläskigt!
Kryssan blev extremt glad idag när Prezident kom ut i hagen igen, hennes pojkvän. Hon är lite små ledsen i ögat när han går i en annan hage under dagarna, men blir sig själv igen när dem går tillsammans. Dem börjar bli tajta, dem små gullegrisarna <3


Den bästa låten <3

2010-06-05 klockan 21:03:45


Den bästa låten som finns i hela universum, älskar den!!!!!!
Kan lyssna om och om igen på låten utan att tröttna.

Skulle vilja ha låten i bilen, men kan inte fixa det. Hjälpa mig?

Dygna?!

2010-06-05 klockan 03:51:14

200909106425 (MMS)

Snart har man varit vaken ett helt dygn. Och inte är man trött för det, mera klarvaken. Varit ute på krogen med kusinerna under kvällen, trevligt och onyktert!


Inget tålamod

2010-06-04 klockan 12:56:01


Nej, snart har jag inget tålamod kvar att vänta. Har väntat så länge nu så kan snart inte hålla mig längre. Det kliar så mycket i ridtarmen som Veronica säger. Det är knät som stoppar allting hela tiden och jag har ju tagit det så lugnt nu så jag tycker det ska vara bra så jag kan komma igång igen. Som jag vill! Vill rida mina 2 hästar och speciellt rida dressyr, eller bara få kunna galoppera.
Men inget av det går och tålamodet sjunker och ännu mera nu när knät gör ondare igen. Problemet är nog att jag skyndar för fort när jag väl börjar komma igång lite. Måste skynda långsamt, vilket jag inte kan.
Jag vill nu, inte senare!!!

Ord

2010-06-04 klockan 12:16:13


Bad romance... <3

Helgen?

2010-06-04 klockan 11:31:28


Vad ska man hitta på nu då? Nu är man ledig i 2 dagar och det känns ju nästan som en evighet när man jobbar varje dag annars. Men det är nog inget problem med att få dagarna att gå ändå. Skulle vilja få min list till bilen så jag kan tvätta den, så fruktansvärt skitig bil. Gul är den då all pollen i luften lägger sig på bilen. Bilen ser hemsk ut!
På Söndag ska jag på fika, tänkte nästan säga barnkalas. Men det är min kusin som fyller 20 år så det kan man ju inte direkt kalla för barnkalas. Eller hon fyller år idag men har fika för släkten på Söndagen. Idag så ska det firas med vänner och det blir lite förfest och sedan utgång i Norrtälje. Hundra år sedan man var ute och även att festa, är ingen partypingla längre. Har fått så mycket dåliga vibbar av det där, och tycker inte alls det är kul längre.
Idag tar jag mig i kragen och följer med, känns ganska så lugnt just nu. Hoppas det gör det hela kvällen också, men kommer nog tyvärr inte kunna rocka loss på dansgolvet. Knät tycker inte jag ska dansa än, lika bra att lyssna på det.


Kvällen

2010-06-03 klockan 23:35:35


Ingen lust, men litet inlägg måste jag skriva. Besök hos sjukgymnasten vid kl 12.45 där jag fick ta det mycket lugnt med träningen idag, har börjat få ondare i mitt knä igen. Vilket inte alls är bra, tränade lite och det lätta programmet iaf. Jobbade sedan mellan kl 13.30 - 20.00, lugn kväll på jobbet förutom att det var nära till dödsfall. Riktigt läskigt!!! Gammeltanten lever fortfarande men är mycket trött efter händelsen.
Efter jobbet åkte jag till stallet för att kolla till mina hästar, dem mådde bra.
Nu är det dags för sängen, börjar jobba kl 6 imorgon igen.
Godnatt!!!

Vändning

2010-06-03 klockan 23:03:44


Livet var bra för några sekunder sedan och så vänder det så tvärt, varför? Det kändes så bra och så läste man några ord och så kände man sig helt plötsligt jagad. Paniken och ångesten och just känslan av att vara jagad. Att man ska behöva känna så för en sådan sak, det är inte bra.
Nu känner jag så och jag måste göra något åt saken, det här funkar inte längre. Inte av att se några ord och så faller man tillbaka. Och den enda som kan göra något åt det är jag själv. Och jag klarar inte och jag orkar inte med det längre. Känner mig knäckt =(

Inte varje dag...

2010-06-03 klockan 12:20:34


Det är inte varje dag man gör en pose framför en traktor. Idag blev det lite oseriösa bilder med mig och en traktor, men fick lite seriösa idéer ;)
Det är värt att tänkas på iaf!!!Foto: Christian Otsjö

Pucko är förvånad

2010-06-03 klockan 11:07:32


Ibland blir man faktiskt förvånad, inte bara ibland utan ganska så ofta. Det jobbigaste är att man inte vet vad man ska tro om allt heller. Man hör en sak och en annan sak av en annan, och sedan visar det sig att det var så. Eller att det inte var så. Snurrigt värre!
Men det är andra saker som förvånar en också och man blir förvånad på ett positivt sätt. Det är kul när det är så, och man trodde inte alls att det kunde hända. Men man ska aldrig sluta förvånas.

Dagens arbetspass i stallet blev en väldigt lugn och kort dag. Endast 3 st hästar som skulle semineras, hämtade in dem från hagen, seminerade och ut med dem igen. Gav en del hästar hösilage och fyllde på vatten i en hage, sedan slutade jag för dagen. Hann knappt uppfatta att man har varit på jobbet, eller att man har jobbat. Skönt med korta pass ibland, speciellt i värmen.
Extremt varmt idag, är lite svalkande vindar vilken är skönt. Sitter nu hemma på mammas altan och bloggar lite och tittar på mamma som skurar trappen som hon ska olja in igen. Kul att se andra arbeta ibland! Sitter och slappar för att samla krafter för att orka jobba ikväll igen i Rimbo. Innan arbetet så blir det ett besök hos sjukgymnasten för att träna knät lite, har ingen ork för att träna idag. Dock måste det ju också göras!
Ibland får man bara gilla läget och göra det fast man inte orkar eller vill, oftast brukar det kännas mycket bättre efteråt då. Man är nog allt en liten latmask, vissa dagar vid vissa tillfällen ;)

Känner mig...

2010-06-02 klockan 23:27:25


Just nu känner jag mig jävligt sliten... Förbannat trött...
Inga konstiga tankar nu. Det är bara att kämpa, kämpa fram till målet!
Kom igen Pucko, du orkar!!!


Godnatt för idag!!!

Fullpackad dag

2010-06-02 klockan 23:06:38


Har hunnit med mycket idag, det har jag verkligen.

- Jobbat i stallet i 4 timmar
- Hem en vända, frukost och vila / blogga
- Till privata stallet, tog in Kryssan och Prezident
- Jobbade i Rimbo mellan kl 13.00 - 17.00
- Till privata stallet igen
- Red ut i ca 1 tim på Kryssan
- Pyssla lite i stallet
- Hem, duscha och käka middag


Har ju gjort lite mera saker under dagen och även under kvällen, men det är inga stora saker så som man kan ta upp som en punkt. Men har ju faktiskt varit rätt så aktiv idag, eller?
Väldigt lugnt på båda jobbena idag, lite spring på morgonkvisten på första jobbet. Dessa 4 timmar på jobbet i Rimbo kändes som en evighet eftersom det var så lugnt, jobbade 4 timmar men kändes som man hade jobbat 7 timmar. Träffade även på urgulliga Nina idag, det var ett tag sedan vi sågs så vi snackade lite. Var och checkade läget på hennes avdelning där det var full fart, tog en liten snabbfika också. Fick också träffa Johanna idag och hennes bebismage, så fin så!
Ridningen gick kanon även denna gång, hade lite ondare idag så blev en lugn skrittur idag utan trav. Testade lite trav på ridbanan efter uteritten, Kryssan är brunstig så var inte så samarbetsvillig idag. Tittade mer på allt annat än att lyssna på mig, man får ta det med en nypa salt även om man blir irriterad på henne när hon är ointresserad av mig. Det går snart över!

Frieserhästar

2010-06-02 klockan 11:10:22


Min första syn när jag kom till jobbet idag var 2 st frieserhästar, och dem är ju bara för jävla snygga!!! Alla frieserhästar tycker jag är så fina, vare sig dem är små, stora, feta eller smala. Det är något speciellt med dessa hästar och det blir som ögongodis för en själv när man tittar på dem. Dem är ju avlade för att vara snygga och det har dem ju iaf inte misslyckats med.
Har tittat på lite olika filmklipp på Youtube om just frieserhästar, och man bara ryser i hela kroppen på deras sätt att röra på sig och att utstråla. Rör sig luftigt och svävande, man ser eller hör knappt att dem sätter ner sina stora hovar i marken. Så maffigt och så häftigt!!!
En frieserhäst som häst nummer 2 kanske!?

Fixat och klart

2010-06-01 klockan 23:39:14


Jag har fått nya skor, Kryssan har fått nya skor, jag har fått tillbaka bilen, jag har ringt Telia och jag har fixat med telefonlistan. Fick ledigt från jobbet idag, men inte har det varit en lugn stund för det. Fulla muggar hela dagen. Positivt och negativt på samma sätt för man får ju mycket gjort men man blir helt slut och hinner inte vila så mycket. Inte konstigt att människor går in i väggen någon gång under livet, man får ju aldrig en lugn stund, det var ganska så bra att vara barn ändå när man väl var barn. Man inser inte det först nu, att det var skönare att vara barn.

Och bilen fick jag tillbaka också så nu ska felet vara lagat, och jag tror även att en viss person skämdes en del. Det tycker jag nog dock att du ska göra, inte mer än rätt om man gör något fel. Dem hade inte listen hemma, så den är på ingång och dem ringer när den har kommit. Annars ska det inte läcka in vatten och gör om det nu skulle göra det så är det illa.

Efter mycket om och men så kom även hovslagaren under kvällen, det drog ut lite på tiden men vid ca kl 21.15 så var Kryssan skodd runt om. Skönt att det också är fixat nu så slipper man tänka på det i några veckor iaf, bara ha lite koll på vänster bak som är lite klurig just nu. Hon har flytit ut på utsidan och har flytit ut rätt mycket också, men inte på insidan. Så risken finns att hon kan trampa av sig skon, håller tummarna på att hon inte gör det.
Och eftersom skoningen drog ut på tiden så blev det ingen ridning idag, klockan sprang iväg. Får ta en tur imorgon efter jobben, men har gått in mina skor lite under kvällen. Riktigt sköna är dem =)

Förövrigt är det nog ganska så okej med mig, haft lite ondare idag i knät men har klarat mig utan tabletter iaf. Sjukgymnasten blev förvånad och glad att jag hade vågat cykla lite hemma på en vanlig cykel under helgen, det var kul att höra. Då måste det gå framåt iaf. Har haft det ganska så jobbigt med ögonen dem senaste dagarna, det kliar så fruktansvärt mycket. Har ögondroppar, men tror ni jag kommer ihåg att ta dem då 4 gånger / dag?! Nepp, glömmer bort det hela tiden. Är dock lite orolig att jag har tagit på mig lite för mycket nu under sommaren, men bara att kämpa så klarar man allt.
Fick reda på lite tråkiga saker under kvällen, hoppas det löser sig tillslut...
Klockan springer nu också ser jag, dags att krypa ner i sängen och sova lite efter den hektiska dagen. Dags att börja jobba imorgon igen kl 06, godnatt på er!!!

Nya skor!!!

2010-06-01 klockan 16:03:11


Nu är skorna inköpta, Mountain Horse Jodphur för 999 kr.
Riktigt sköna och riktigt snygga!!!

Dyra var dem för ekonomin just nu, men är riktigt glad och nöjd för inköpet.
Det var värt dem pengarna!!!

Fikastopp

2010-06-01 klockan 11:52:28


Har ringt till Telia, dem var ju otroligt roliga att prata med eller få hjälp. Just nu har vi många som ringer och vi kan inte ta emot ditt samtal, försök ring senare. Tack för den!

Har fixat med lite papper och grejer nu, men har lite kvar att fixa som måste göras idag.
Ska börja röra mig ner mot Rimbo nu, blir racetur med Volvon. Besök hos sjukgymnast och en sväng in på Granngården är planerat. Men först fikastopp i Bruket, hos gullungen Linn =)

Utan bil =(

2010-06-01 klockan 10:20:35


" The Black Pearl " är nu inlämnad på verkstaden för reparation. Ont i magen har jag, vet hur det har gått alla andra gångerna jag har lämnat in bilen. Hoppas " The Boss " fixar felet för då blir det rätt gjort.
Har ingen aning när jag får tillbaka bilen, hoppas senare idag.
Promenad fick jag idag, efter jag hade lämnat bilen så gick jag hem. Inte alls lång promenad, men om man har opererat knät och inte är riktigt schysst än så känns det väldigt långt. Ganska trött i knät nu efter även om det var skönt med en promenad.

Och lärarna vann, som alltid. Kunde ju inte låta bli att inte åka ner till IP, var där en sväng innan jag lämnade in bilen. Hann prata lite med Carro, Magnus och Björn, gamla lågstadielärarna och dem är sig lika från förr. Ja, det var tider det. Många minnen finns det från den tiden på Rånäs Skola. När man var fet och såg ut som en riktig liten bondlurk, men så kul vi hade det under skoltiden. Jag med den skrikgröna regnjackan...

Sova kanske?!

2010-06-01 klockan 00:13:43


Låter ju faktiskt som en ganska så bra idé, är trött efter dagen och har nog inga problem med att somna. Det känns inte så. Hinner nog somna innan jag lägger huvudet på kudden.

Morgondagen bjuder på en hel del faktiskt, ska lämna in min bil. Hoppas att den blir hel och inte läcker in mera vatten, håller tummarna för det bästa.
Kanske åker ner en sväng och kollar på fotboll på IP på morgonen också, min kompis Läncis ska vara med våra gamla lärare och spela fotboll med 6:orna. En klassiker när man går i Rånäs skola.
Måste till sjukgymnasten imorgon också, vet inte när jag får tillbaka bilen imorgon så känner mig lite låst. Det löser sig nog, finns bussar.
Vid 18 - tiden kommer hovslagaren och skor Kryssan och Prezident, härligt! Kryssan får flippflopp på sig nu ;)

RSS 2.0