Fredag den 26:e Mars

2010-03-31 klockan 01:45:59


En Fredag med inte så mycket måsten eller speciella saker som skulle hända eller som hände. En lugn och ledig dag ungefär, eller en dag då man är sjuk och inte kan göra så mycket.
Började dagen med att vakna runt kl 10.30 - tiden och läste en kapitel innan jag klev upp för dagen. Börjar närma mig slutet nu i boken så det är riktigt spännande vill jag säga. Vill knappt sluta för nu vill man ju bara läsa ut den så man kan börja på den sista boken. Men snart är den utläst och då börjar jag på den tredje och sista boken.
Efter lite läsning så gick jag ner för att käka lite frukost för dagen och kela en massa med hunden, och ett litet intag av värktabletter även denna dag.

Efter frukosten så hände det inte så mycket, kollade lite saker på datorn och det hade inte hänt så mycket där heller från gårdagen när jag stängde av datorn. Men man måste ju alltid uppdatera sig genom typ Facebook, måste ju hänga med i svängarna ju. Beroende eller vad ?!
Gick sedan med spänning ut för att hämta posten, undrade och hoppades på att jag hade fått korten från Fuji. Öppnade brevlådan och såg ett grönt mindre paket och jag tog upp för att kolla på det och då var det mina kort som jag hade beställt. Vad glad jag blev då =)
Beställde korten natten till Torsdagen och idag är det Fredag, då kan man kalla det expressfart. Där behöver man inte vänta 3 veckor för att få sina kort. Men å andra sidan så står det på deras hemsida att det tar 2 - 5 arbetsdagar för dem att man ska få korten hemskickade. Och det stämmer verkligen, vilket är väldigt positivt.
Innan jag gick in så gick jag en mindre promenad idag, vände när jag kom till dagiset och så gick jag hem igen med snabba och smärtsamma steg. Vill ju komma igång och röra på mig för det blir ju inte bättre av att sitta stilla heller. Och det är klart det gör ont att gå längre sträckor när man inte är riktigt van efter operationen. Men man måste också bita ihop.
Väl inne igen så var det bara att slita upp paketet från Fuji och börja kolla på bilderna. Det roliga var att vissa bilder var i andra storlekar än andra bilder. Det blir ju så eftersom jag redigerar bilderna själv och förminskar dem vissa gånger. Så det är ju klart att det blir en annan storlek när dem sedan ska skriva ut dem i en viss storlek, och det är ju både kul och lite tråkigt. Vill ju ha alla kort i samma format, men samtidigt kul om man ska sätta in dem i finare album eller göra typ ett collage så blir det lite roligare om bilderna redan är i olika storlekar så slipper man klippa sönder korten.
Var väldigt bra kort och fin kvalité på dem, så det var väldigt kul att man blev nöjd och glad över korten. Och att jag även skulle betala 85 kr för allting, det var det bästa.

Mamma jobbade under kvällen så hon var inte hemma och Roffe kom hem en vända på eftermiddagen, men skulle sedan åka vidare och komma hem senare under kvällen. Christian hade kommit hem vid 14 - tiden och Roffe sa att vi fick fixa mat själva idag då han skulle åka iväg.
Vi bestämde oss för att käka våfflor, var våffeldagen igår Torsdag. Men vi tar våffeldagen idag vi istället. Och när vi bestämde det så sa Christian att han var hungrig då och undrade om vi skulle börja med maten redan vid 14.15 - tiden. Jag var inte så hungrig men klart vi kunde göra våfflorna då, blev man hungrig senare så kunde man ju ta en macka eller så senare på kvällen.
Så vi gjorde våfflor och käkade med äppelmos och glass. Det var riktigt gott faktiskt och det var väldigt länge sedan jag käkade våfflor. Så det var på tiden nu att göra det.
Efter 3 st våfflor så var man så proppmätt så man rullade fram, kändes det som iaf. Var egentligen mätt efter andra våfflan, men skulle vara så gott med en tredje våffla.
Och när man har ätit upp den tredje våfflan så ångrar man sig att man verkligen åt den sista våfflan.

Under kvällen så hände inte så mycket speciellt heller. Jag och Christian kollade faktiskt på film, jag såg reklamen på " Transformers 2 " och jag har inte sett den. Christian hade den så vi bestämde oss för att kolla på den då båda var på filmhumör och det är inte ofta jag kollar på film. Så man får väl ta tillfälle i akt när man väl är på det humöret någon gång ibland.
Vi gjorde iordning tacodip, morotsstavar, popcorn och chips och såklart sist men inte minst cola på det. När det var färdigt var det soffan som gällde och film.
" Transformers 2 " var riktigt bra, häftig och cool film. Var dock lite svårt att hänga med i några scener med ögonen, allting gick så fort så man hinner inte med att se allting. Men annars så var den riktigt häftig faktiskt och även rolig. Och det är inte alla som kan prata med sina bilar, tänk om jag kunde prata med min bil. Okej att jag pratar med min bil, men min bil pratar inte ordagrant till mig. Bilen kanske svarar mig någon dag då man pratar med den, vad rädd jag skulle bli om det nu skulle hända.
Så jag ger nog filmen 5 st stjärnor av 5 möjliga, då filmen var bra, häftig, cool och rolig. Hände saker hela tiden i filmen och man hann aldrig tröttna, och sen ett flertal sköna kommentarer.

Och innan sängdags så var det datorn som gällde, hänga med på Facebook var det ja. Och när jag kände mig nöjd för dagen kröp jag ner under täcket och så läste jag lite till ur boken.
Somnade relativt fort.

Dagens status:
Ganska så bra, inte så farligt ont. Gått en liten promenad idag och varit ganska så pigg. Kliar lite då och då på knät, läker. Aptit var normal. Endast 2 st Voltaren idag =)
Puss & Kram från Pucko

Bildserie med Kryssan

2010-03-29 klockan 22:37:41


Nu kommer en bildserie med Kryssan när hon försöker att våga ta moroten ur min hand:Bild 1Bild 2Bild 3Bild 4Bild 5Bild 6Bild 7Bild 8

Och Kryssan vågar ta moroten och äta upp den.
Försiktig dam.

Puss & Kram från Pucko och Kryssan

Kryssan

2010-03-29 klockan 22:27:16


Min Chrysolite " Kryssan " <3


Torsdag den 25:e Mars - Besök

2010-03-29 klockan 22:23:28


Idag är det en speciell dag.
Träffa Kryssan idag * Jippie *
Mamma och jag hade pratat om att jag ville åka och besöka Kryssan lite någon dag, hade dock ett litet problem och det var att jag inte kunde eller fick köra själv. Så idag så var mamma ledig och hon erbjöd sig att köra mig och följa med mig till stallet idag. Planerade att så skulle det bli, och så blev det idag.
Vaknade runt 10 - tiden idag och läste innan det var dags för att gå upp ur sängen. Pratade med min bror och frågade när han skulle åka in till Uppsala idag. Det slutade med att han skulla åka med oss först och så åkte vi till Uppsala sen efter besöket i stallet. Visste inte riktigt om jag skulle orka åka till Uppsala också idag, det fick vi se senare under dagen när det började närma sig då.
Efter att mamma hade varit ute med Smilla på en morgonpromenad så gjorde vi oss redo för att åka. Mamma, jag, Christian och Smilla hoppade sedan in i bilen och började åka mot stallet. Fy, satan vad vägen såg ut vid Ekeby. Det är det värsta nu när snön försvinner att lervällingen på vägen kommer fram. Otroligt kul att köra i och bilarna ser ju mer ut som dem har lerinpackning och det verkligen fastnar på bilen.

Har hänt lite småsaker i stallet sedan jag var där sist dagen före operationen, för det första så går Kryssan och Prezident tillsammans i stallethagen nu och så har vi delat av den så Donovan, Boris och Rocky går i den andra delen. Hade tänkt att släppa ihop alla men fick då reda på att dem största grabbarna red på ston, så det slutade med att Prezident får nu stå ut med Kryssan.
Dem såg ut som dem inte hade så värst kul i hagen när vi kom på vägen, dem stod mest och häckade. Kryssan såg ganska så deprimerad ut, det gör ont i mig att se henne på det viset. Vill inte att hon ska vara nere och deppig.
Insåg rätt fort att jag var alldeles fel klädd och hade fel skor på mig, tänkte inte att det skulle vara så skitigt som det faktiskt var. Blir ju rätt kladdigt och kletigt vid stall under alla årstider.
Gick där med min tjocka vinterjacka och mina vanliga gympaskor, var lite rädd för att skita ner allting. Och efter att jag hade hämtat Kryssan i hagen så fick hon ett äpple och det löddrar rätt mycket från Kryssan när hon äter äpple. Och det är självklart att Kryssan ska stå över mig då och tugga sitt äpple så det vita lödret hamnar på mig. Ungefär som att jag är en handduk som man torkar sig runt munnen på.
Man känner sig lite dum när man motar bort henne så hon inte ska skita ner jackan så värst mycket, vill ju absolut inte mota bort henne.
Men väl inne i stallet så var det ju lite varmare så då kunde man ta av sig jackan, lättare att tvätta tröjan än stora vinterjackan. Plockade sedan fram mina borstar för att borsta av Kryssan, nu börjar dem tiderna när dem blir skitiga när dem går ute i hagen. Det är iaf skönt med snö, hästarna blir inte leriga och skitiga när dem lägger sig ner och rullar på marken. Det blir dem nu.
Och idag var Kryssan ganska så ren ändå, därimot var ansiktet värre. Kryssan är lite huvudskygg så det är lite svårt att borsta henne i ansiktet då. Och korta Veronica stackarn når ju inte alls upp när Kryssan kör upp huvudet för att slippa undan borsten.
Så det blev en grovrengöring av Kryssan idag, borsta och rykta. Hon fällde ganska så mycket men såg annars ganska så fin ut. Fått lite mera hull på magen igen, men både jag och Kryssan måste komma igång sedan så då kan vi gå ner båda två också.
Mamma och Christian var med i stallet och Christian hade tagit med sig sin kamera så han tog en massa bilder. Och jag menar verkligen massa bilder, visade sig vara hela 616 st bilder senare när vi kom hem.
Hade ju tagit med mig en massa äpplen och morötter till Kryssan som jag skämde bort henne med såklart, hon såg ganska så deppig ut så ville få henne gladare. Och tillslut så såg hon lite gladare ut igen, jag kommer snart tillbaka på heltid igen Kryssan. Deppa inte ihop nu mitt hjärta <3
Kryssan hade också tappat vänster baksko såg jag senare, har väl sprungit en del så den flugit av. Var ju ett bra tag sedan hon skoddes så är egentligen ett under att dem sitter kvar än idag.
Efter en massa mys mellan Kryssan och mig, borstning och godiskrig så var vi färdiga för dagen och jag började bara få mer och mer ont. Så Kryssan fick gå ut i hagen igen, och gick gjorde hon för jag hängde inte ens med henne. Hon hade bråttom och Prezident var förtvivlad i hagen då han blev själv en stund.
Sedan åter i hagen så blev det en massa pussande på henne och hon sa hej då till mig genom en puss, så söt min älskling <3 Hon fick sedan mera godis, en riktigt godisråtta är hon.
Tycker det är riktigt jobbigt att säga hej då till Kryssan och det tycker jag varje gång, även om jag kommer morgonen efter.
Släckte och stängde stallet och så hoppade vi in i bilen igen. Smilla var ju med oss men hon satt kvar i bilen under tiden, men det var väldigt spännande att vara med och kolla på alla katter. Hon hade hellre velat komma ut från hundburen för att jaga alla BW´s katter.
Blev också riktigt glad för att mamma följde med och var med i stallet, vet att hon är rädd för hästar. Och hon är riktigt rädd för hästar. Hon var iaf väldigt duktig för hon stod med i stallet och ca 1 - 2 meter ifrån Kryssan, stolt över henne <3 Hon höll sig dock på avstånd, men glad att hon var med i stallet.
Och hon skrev även på sin Facebook att hon hade varit med mig till stallet och att Kryssan var väldigt stor och att hon hade varit väldigt rädd utan att fly. Stolt att hon ändå berättar om sin rädsla.

Innan vi åkte hemåt igen till Rånäs så åkte vi en sväng ner till Rimbo för att panta burkar + flaskor och handla på Ica. Var först en sväng till Apoteket där jag hämtade ut mina Voltaren, dem kom ju för ungefär en vecka sedan till Apoteket. Roffe hade exakt samma tabletter som jag skulle få så har tagit av hans tabletter under tiden jag inte hade några. Och när vi ändå var i Rimbo så kunde jag lika gärna hämta ut mina egna.
Mamma ville sedan in en sväng på Konsum så följde med henne, och jag kom även på att jag skulle kolla efter dem nya Kinderäggen med " Happy Hippo ". Dem fanns inte på Konsum idag.
Vi åkte sedan till Ica och började panta, pantade först mammas flaskor och burkar. Och när det var pantat så gick vi in för att handla och Christian pantade sina 3 säckar med burkar. Han hade att göra iaf under tiden vi handlade.
Och vi hittade en massa smått och gott under tiden vi handlade, så kul att handla med mamma =)
Även jag hittade lite saker som jag handlade, hittade delvis en canvastavla med New York tema på. Kostade bara 40 kr och jag tyckte den var så häftig så köpte den. Köpte även några påsar med Egg, bästa godiset som finns och det finns bara runt påsk varje år. Och på Ica hade dem Kinderägg med " Happy Hippo ", och jag blev överlycklig och köpte hela 5 st förpackningar.
Köpte också 1 liter med ljus Pucko, kunde inte låta bli när jag gick förbi förpackningarna i hyllan.
När vi nästan hade handlat klart så kom Christian in och han var färdigt med sin pantning, han hade till och med fått en massa burkar från andra under tiden han hade pantat. Snällt av dem.
Vi åkte sedan hem till Rånäs för mamma ville inte med till Uppsala idag.
Så väl i Rånäs så lämnade vi av henne och alla varorna, och jag gick också och hämtade posten. Jag hade fått 2 st brev, ett var lönespecifikationen och det andra visade sig vara deklarationen. Riktigt spännande !
Kunde ju inte låta bli att inte öppna mina brev, och blev först besviken när jag öppnade lönekuvertet. Såg ut som att jag inte alls skulle få mycket i lön tills jag insåg att jag höll tummen iför lite siffror. Hurrade glatt när jag såg siffrorna, och det var inte alls en dålig summa vill jag lova. Och efter nervöst ha öppnat deklarationen för att inse att jag även skulle få tillbaka pengar detta år så blev jag ännu gladare. Kände mig riktigt glad då.

Christian och jag åkte till Uppsala och vi tog " The Black Pearl " dit. Christian hade tänkt att ta mammas volvo, men jag sa att min bil behövde rulla lite och då sa Christian att vi kunde ta min bil.
Så efter lite snack så fick han köra den till Uppsala, är inte redo att köra än. Och hade inte så mycket bensin heller så Christian sa att vi kunde tanka i Uppsala, så då var det löst.
Och så fick Christian även testa på en lite piggare bil, och jag tror att han var rätt glad och nöjd för att köra Pärlan. Och han sa även att den gick ju lite mera framåt och då körde han inte ens gasen i botten, han är van med 245:an och även den är pigg. Men min slår alla bilar hemma hos mamma. Så vi hade riktigt kul när vi åkte in till Uppsala, det var länge sedan vi hade så kul faktiskt.
Rätt härligt att åka med Christian för man märker att han börjar bli en mer van bilförare och han lär sig mer och mer och känner sig trygg i bilen.
Vi började med att tanka full tank i " The Black Pearl " och även ha i mitt braiga medel i tanken, då blev bilen glad och piggare. Vi gjorde sedan ett depå stopp på Elgiganten och vi var in där för att titta efter en bordsmikrofon som Christian var ute efter. Dem hade ingen så vi åkte vidare mot Media Market som öppnade idag i Uppsala. Och tack vet jag att dem öppnade idag, det kunde man ju inte missa. Vilken kalabalik det var i trafiken och det var parkeringsvakter och bilar överallt i området. Vi tänkte inte ens tanken på att försöka parkera på Media Markets parkering, så vi åkte ner till Ö&b´s parkering och parkerade där. Christian fick sedan gå dit själv för det var en bit att gå och jag hade redan så pass ont, så jag satt kvar i bilen och väntade. Väntade riktigt länge och var på väg att somna, lyssande på skivan vi hade i bilen. Den var bra.
Och det hade mer eller mindre kalabalik inne på Media Market också sa Christian när han kom tillbaka till bilen igen. Han hittade iaf det han var ute efter och vi kunde åka vidare till Donken, fick först försöka komma ut ur området och vi tog en annan väg.
Väl på Donken blev det en Big Mac meny för att mätta magen, en chokladmuffins blev det till efterrätt. Var ett tag sedan jag käkade på Donken så det var riktigt gott idag.
Innan vi åkte hemåt igen så åkte vi en sväng till Hööks som nu finns i Uppsala, och vilken fin lokal dem hade. Den var riktigt fräsch, ljus och stor. Trivdes när man var där och gav ett lugn att gå där bland alla hästprylar. Kunde dock hålla fingrarna i styr för att köpa något, hade inte så mycket pengar kvar på kontot så beslutet att köpa något var inte så svårt. Så kom tomhänt ut från Hööks och frågan är om det har hänt någon gång i mitt liv ???

Sedan var det dags att åka hemåt igen, var faktiskt helt slut så längtade hem och hem till sängen. Hade även en rolig resa hem, och hela äventyret var riktigt roligt =)
Tack broder för en trevlig eftermiddag i Uppsala <3
Äntligen hemma igen så fastnade jag en stund framför datorn och gick sedan för att sträcka ut mig i sängen. Och jag ljuger inte om jag säger att det var otroligt skönt. Min kropp tyckte det iaf.
Skulle duscha innan jag somnade för natten så gick ner och gjorde det innan jag somnade i sängen. Och det var riktigt skönt att duscha också även om jag knappt orkade stå.
Efter duschen så hade jag tänkt att ta av plåstret på knät igen, och ett genomblött plåster lossnade utan problem. Och sårena var riktigt fina och hade inte ens vätskat något under dem senaste dagarna så ska nu vara utan plåster om jag är hemma och när jag åker till stallet så kan jag plåstra om sårena så man inte riskerar en infektion.
Spenderade kvällen framför datorn en stund för att sedan krypa ner i sängen och läsa vidare i boken. Och somnade sen riktigt snabbt, helt slut efter dagen.

Dagens status:
Väldigt glad och relativt pigg. Gått och gjort mycket saker under dagen, och smärtade från knät. Väldigt trött och ont på kvällen, 3 st Voltaren under dagen. Tagit bort plåster och knät såg fint ut, utan plåster när jag har tillfälle att vara utan.
Puss & Kram från Pucko

Onsdag den 24:e Mars

2010-03-29 klockan 00:08:48


Idag skulle jag egentligen ha jobbat, avbokade dagens arbetaspass och är nu fortsatt " sjukskriven " till den 1:a April. Finns inte en chans att jag kunde jobba idag och speciellt inte när det är ett 9 timmars pass på mammas avdelning. Jag pallar inte jobba än. Har alldeles för ont.
Är bättre att man tar det så lugnt man kan så man sedan kan komma till jobbet i början av April och vara mera fit for fight då. Och hoppas på att det funkar så man inte brakar allting efter operationen.
Måste göra allting med försiktighet.
Måste även ta det lugnt även om jag också måste börja komma igång.
Börja långsamt.

Dagen började ca kl 11 idag, och läsning stod först på schemat. En ny dagsrutin varje morgon. Ett måste i min nya värld annars blir dagen fel. Istället för att ligga och morgonmysa med en kille så tar jag boken och dejtar den istället. Riktigt upphetsande att läsa vill jag säga, speciellt när boken är spännande. Och en bok är trogen.
Och nej, jag har inget killbesök i sängen. Vem i så fall ? Och hur ska denna få plats när hälften av min säng består av kuddar för att få benet i högläge. Det går inte för sig. Nej och åter nej.
Bättre lycka nästa gång.
Frukost blev det även idag, och riktigt spännade var det att inse att vi inte hade något bröd eller smör. Mjölken var slut. Det mesta kändes som det var slut idag, och fick då äta yoghurt till frukost. Inget större fel med det även om jag inte riktigt gillade den nya smaken mamma hade köpt för att testa. Jag gillade inte Persika / Papaya, det var inte min smak det.
Hände inte så mycket speciellt på dagen, satt lite framför datorn och fixade och donade lite. Och datorn har fått gått på högvarv sedan dagen efter operationen, har stått på hela dagarna och flämtat.
Min datorn börjar bli till åren nu och tråkigt nog är det nog snart dags för en till i familjen dator. Finns ju faktiskt rätt billiga datorer idag och när pengarna finns över så ska det införskaffas en ny dator. Tänker ju faktiskt behålla även denna dator, min första och helt egna dator.
Är ju en väldigt " busy woman " och har 3 mailadresser, 5 mobilnummer, 2 olika hemnummer så varför är det inte läge att ha 2 datorer då också !?
Även fast man kan få tag på mig på så många sätt så är jag väldigt svår att få tag på säger vissa, vad vet jag. Kanske hör av sig fel tidpunkt på dygnet. Låter som jag är väldigt poppis nu, det låter bra även om det inte är så bra. Vissa dagar är bättre än andra...

Framåt eftermiddagen så var jag ut för att hälsa på " The Black Pearl ", kände att jag bara måste prata med Pärlan. Vilket jag gjorde och även startade den, och den fick stå en stund och mullra. Gick en vända till brevlådan för att hämta posten idag och sedan tillbaka till bilen. Älskar att bara sitta i bilen och speciellt mycket när den står och mullrar. Den var lite krasslig idag och måste snart få rulla lite, börjar bli dags nu.
Gick sedan in igen och la mig en stund i sängen då jag kände mig väldigt skakis. Och hela eftermiddagen kände jag mig ganska så konstig.
Fick ett ganska så tråkig besked på kvällen, vet inte vad jag ska säga. Känns som det inte spelar någon roll vad jag säger, betyder inget. Vill finnas där ändå och visa att jag bryr mig. Kan inte förstå bara och jag hoppas över allt i världen att det kommer gå bra även denna gång.

Gick sedan in på Fuji.se för att registrera mig där som ny medlem, så nu är jag medlem där. Det känns bra faktiskt. Och hade ju även fått en länk av mamma som man skulle gå in på så fick man 100 st bilder gratis. Och det är ju väldigt perfekt, även om det är billigt så blir det ju klart mycket billigare och roligare när man får 100 st bilder gratis. Och jag har ju en del bilder som skulle vara kul att framkalla faktiskt, göra tavlor av dem och så vidare.
Så när jag ändå regisrerade mig som medlem så kunde jag väl lika gärna göra min beställning när jag ändå var inloggad. Så jag började och det tog lite tid, slutade med att jag beställde 175 st bilder för denna gång och fick då 100 st av dem gratis så jag betalade för 75 st bilder och sedan frakt. Så slutsumman av det hela blev 85 kr, klappat och klart.
Och det är absolut värt dem pengarna och inte ens att diskutera priset.
Så vid ca kl 02.15 så var beställningen skickad och det skulle nu ta 2 - 5 dagar för att få korten hem i brevlådan. Hoppas på att jag får dem på Fredag, annars kommer dem på Måndag.
Drog mig sedan till sängen efter jag hade stängt av datorn, läste sedan och somnade för natten.

Dagens status:
Ganska pigg på förmiddagen, väldigt skakis på eftermiddagen. Kände mig konstig och mådde sådär på kvällen. Ganska bra aptit och åt 2 mål idag. Mindre svullen i benet och i knät, börjar bli lättare att gå och kan gå längre sträckor. Mindre ont idag, och ingen Citodon på 24 timmar =)

Puss & Kram från Pucko

Happy Hippo

2010-03-28 klockan 23:30:29


Såg på Kinderäggs reklamen med nya figuren " Happy Hippo ".
För jävla söta, kärlek vid första ögonkastet.
Och jag måste bara ha dem.
Måste köpa Kinderägg omgående !!!

Tisdag den 23:e Mars

2010-03-28 klockan 23:26:38


Vaknade vid ca kl 11 idag, läste och gick sedan upp för att äta lite frukost.
Under förmiddagen idag så hände det inte så speciellt mycket vill jag säga, var inte alls på humör så tillbringade dagen i sängen. Och läste kapitel efter kapitel.
Mycket läsande blev det idag, kanske att jag till och med somnade till en gång.

Tog mig sedan i kragen och gick upp vid 17 - tiden då både Roffe och Christian hade kommit hem och det var snart dags för middag. Mamma jobbade kväll idag så hon var inte hemma.
Christian stod för matlagningen idag och gjorde pasta med köttfärssås. Det var faktiskt gott, även om aptiten inte riktigt fanns där idag.
Resten utav kvällen så kom åter energin till mig och jag hade stor lust att uppdatera både här och där. Och klart jag då tog tillfälle i akt att ta den energin och orken och göra lite nytta.
Hade redigerat en mängd med bilder som jag laddade upp på Bilddagboken och även på Facebook. Måste ju ha lite uppdatering på fotona även på Facebook.
Så timmarna bara flög iväg när man satt framför datorn, och nöjd blev jag med kvällens uppdateringar. Är så skönt när man är nöjd med något, och man känner sig duktig.

Slet mig sedan från datorn vid 02 - tiden och gjorde mig klar för sängen och kröp ner under täcket och läste lite innan det var dags att slå igen butiken.

Dagens status: Helt slut och orkeslös på förmiddagen, mycket sängliggande. Piggnade till på kvällen och satt uppe flera timmar i sträck. Lite dålig aptit idag. Mindre ont idag och var en okej smärta, ingen Citodon på kvällen.

Puss & Kram från Pucko

Måndag den 22:a Mars

2010-03-28 klockan 22:58:19


Idag var det inte en sådan bra dag igen, vad deppig man kan bli ibland. Vill bara bli bra igen nu så man kan komma igång igen, göra saker, kunna göra saker och allting bara flyter på.
Skönt att ha haft lite ledighet så och inget planerat då man inte får göra något, några dagar går bra. Men nu börjar det bli hemskt, gillar inte att leva sånt här liv direkt alla gånger. Och så tappar man lusten helt när man tänker att man har 6 - 9 månaders rehabilitering, då vill man bara ge upp. Vill vara bra nu, nu inte sen. Men om man nu vill kämpa för att bli bra så är det ju positivare, men man ska orka kämpa för att bli bra.
Vissa stunder vill jag att folk ska tycka synd om mig för några minuter eller så, samtidigt som jag bara vill vara ifred och inte finnas till just för stunden. Men man ska inte behöva tycka synd om mig, för det är inte synd om mig...

Natten började med att jag sov väldigt orolig och för det första inte kunde somna, så vid 04 - tiden så slog ögonen igen för en kort stund. Vaknade sedan till vid kl 6.30 och var upp på ett toalettbesök, kan tala om att solen sken iaf den tiden på morgonen denna Måndag. Mysigt att se morgonsolen så tidigt =)
Gick sedan och la mig för att försöka sova några timmar till då jag knappt hade sovit något ändå, sov några timmar till och vaknade sedan till vid ca kl 10.30. Och innan man drog sig upp ur sängen så avverkade jag 1 kapitel i boken i vanlig ordning. Efter det kunde jag gå upp och klä på mig lite kläder och sedan ta mig ner för att äta lite frukost, med efterrätt.
Satt sedan med mamma och pratade en lång stund med henne, och klockan springer ju iväg när man sitter och pratar sådär. Trevligt var det iaf att sitta och prata med henne även om det blir mycket jobbprat, men är lika trevligt för det att vi kan prata om saker och ting.
Och eftersom klockan tickade iväg så var mamma tvungen att göra sig iordning för att åka och jobba, hon började jobba 13.30 idag och jobbade sedan hela kvällen.
När hon var klar och åkte mot jobbet så gick jag ut för att hämta posten, en långpromenad med blev det i solen denna dag. Långpromenad var väl att ta i, men för mig som legat mest i sängen under 1 vecka så är det långpromenad. Och under den korta biten så fick jag ondare i knät, hur ska detta gå ?!
På vägen för att hämta posten så stannade jag först vid min bil och hoppade in och startade den så kunde den få brumma lite medan jag hämtade posten. Var kondens på hela insidan av framrutan så satt kvar ganska så länge i bilen för att vattnet skulle försvinna. Var rätt mycket vatten, och det gillas inte.
När vattnet mer eller mindre var borta så stängde jag av bilen och gick sedan åter in igen.
Placerade mig sedan vid datorn och kände för att sminka mig och ta lite egobilder på mig, just då glad och rastlös för stunden. Så gjorde detta, testade en annorlunda sminkning på mig idag. Det var lite kul, men är så fruktansvärt dålig på att sminka mig själv. Skulle vilja lära mig lite mera och olika sminkningar så man kan variera sig lite.
Blev en hel del egobilder, mest flumbilder då humöret var på det viset för stunden.Under eftermiddagen så blev jag väldigt trött och hade inte alls lust med någonting, så spenderade några timmar i sängen och läste lite mera i boken. Avverkade några kapitel till, svårt att slita sig även om det är långa kapitel och mycket text att läsa. Och eftersom jag var så trött så sov jag några minuter också, lite skönt att ligga och halvslumra lite. Eller som en tant säger på jobbet, jag tror jag ska ta och duna lite.
Inte blev jag så mycket piggare av att slumra till lite, totalseg hela kvällen.
Veronica ringde under kvällen och talade om att min häst var helt galen och extremt pigg, kul att höra att hon är pigg och någorlunda glad iaf. Men kanske inte så kul för Veronica som tar hand om henne, kanske lite obehagligt att hålla på med henne då. Veronica är ganska så kort så när Kryssan spänner upp sig så blir hon väldigt stor, och speciellt för Veronica då.
Veronica skulle iaf försöka longera henne här i dagarna när ridbanan var i lite bättre skick. Och hon ringde sedan tillbaka igen och sa att Prezident hade en tappsko så hon skulle rida ut en sväng på Kryssan istället. Och jag hör fortfarande Veronicas röst i huvudet: " Jag är såååå nervös !!! "
Kan faktiskt förstå henne. Och fick senare under kvällen veta att ridturen hade gått bra och Kryssan hade hållt sig på marken, men att det var väldigt ovant för Veronica att rida en sådan stor häst som Kryssan. Och Kryssan hade varit rätt pigg och inte riktigt haft koll på kroppen själv under ridturen, men dem var hela båda två iaf.
Skönt så det inte hade gått åt pipsvängen för dem.

Gick sedan och la mig senare under natten, runt 01 - tiden skulle jag tro. Och dejtade boken i vanlig ordning innan man kunde släcka lampan för att sova.

Dagens status: Väldigt ont på kvällen, ganska så svullen i hela benet, mådde sådär och kände mig väldigt deppig, orkeslös och slut i kroppen under kvällen. Ätit bra ( frukost + middag ).

Puss & Kram från Puckoalways

Söndag den 21:a Mars

2010-03-28 klockan 22:14:13


Idag hade jag tänkt följa med Annelie som skulle iväg och tävla i Vallentuna idag, hon skulle tävla dressyr för första gången. Hade varit väldigt kul att följa med och jag ville följa med, men ville inte utmana ödet med knät. Blir ju rätt mycket gående fram och tillbaka och mycket stående nu när det är massa snö och slask på marken så man inte kan sätta sig ner var som helst. Så jag fick tråkig nog hoppa av att följa med denna gång.
Blev istället en sovmorgon till ca 10 - tiden och när jag vaknade så började jag läsa i bok nummer 2, " Flickan som lekte med elden ". Läste ju ut den första boken under natten och var ju bara tvungen att börja på bok 2 då.

Efter 2 kapitels läsning så var det dags att dra sig upp ur sängen för att äta lite frukost och ta dagens kur med tabletter.
Dagen spenderade jag ganska så mycket framför datorn och uppdaterade en hel del på bloggen med lite bilder och så vidare, gjorde lite nytta. Duktiga jag.
Kände mig iaf duktig, om jag sedan var duktig vet jag inte. Är ju verkligen dags för uppdatering så är ett måste känner jag också.
Så mycket dator blev det under dagen och jag satt uppe hela dagen, kom på mig själv vid middagen att jag hade suttit uppe hela dagen.
Läste några kapitel under kvällen och spenderade även några timmar under kvällen och natten framför datorn.
Satt och chattade med en killkompis på Facebook under kvällen, och det var riktigt roligt och intressant. Får väl se vad som händer om det inträffar eller inte, man ska aldrig säga aldrig ;)

När det sedan var dags för att krypa ner i sängen så upptäcker jag att min fot var väldigt svullen, den var dubbelt så stor. Kan vara en orsak då jag har suttit uppe hela dagen och knappt legat något med benet i högläge. Så det var väl inte så konstigt att foten hade svullnat då, lite dumt av mig att inte tänka på det. Och det var extremt skönt att sedan lägga sig ner senare och få benet i högläge.
Innan det var dags för att sova så läste jag några kapitel i boken.

Dagens status:
Väldigt ont, väldigt svullen, väldigt ont i knät och av svullnaden. Pigg då jag suttit uppe större delen av dagen, ätit bra ( frukost + middag ). Intag av 1 st Citodon pga stor smärta på kvällen. Groggy av tablettintaget.

Puss & Kram från Pucko

Lördag den 20:e Mars

2010-03-28 klockan 01:18:55


Vad gör en tjej som jag " sjukskriven " på en Lördag som denna ? Om du nu undrar det så kan du ju ta och läsa detta inlägg så får du svaret på frågan, hade iaf tänkt att försöka svara på frågan genom detta blogginlägg.
Startade som vanligt dagen med att vakna till och från hela morgonen, men beslutade mig för att vakna till liv ordentligt vid kl 10 ungefär. Innan man gick upp för dagen så läste jag ett kapitel i boken som börjar lida mot sitt slut. Tråkigt, men sant och det finns ju faktiskt en rolig sak med att boken tar slut. Och det är ju att det finns en fortsättning på boken i den andra boken i serien. Spännande spännande !
Gick sedan upp för att klä på mig och sedan gå ner för att äta frukost, och ja ni läste rätt. Idag åt jag faktiskt till och med frukost som bestod av 2 rostade mackor och ett glas med oboy, och efterrätten efter frukosten var mina tabletter. Ett steg i rätt riktning idag.
Mamma var ledig denna helg så umgicks rätt så mycket med henne idag faktiskt. Efter frukosten och en pratstund med mamma så gick jag upp till sängen igen för att lägga mig en stund och självklart läsa i boken. Väldans tjat om boken, tillbringar halva dagarna med boken just nu.
Idag var det Martina i stallet som tog hand om Kryssan då Veronica fick jobba exakt hela dagen, tack så mycket för hjälpen med Kryssan <3

Framåt eftermiddagen så fikade jag och mamma tillsammans och eftersom det var så fint väder ute idag, ganska så varmt och solen sken för fulla muggar. Så gick vi ut på våran altan för att sitta där och fika i solen, och det var verkligen vårkänslor kan jag tala om. Om man inte tittade ut utan bara tänkte på att man satt där i solen så trodde man att det var sommar, och så tittade man ut så var det snö på marken. En liten besvikelse.
Det var iaf riktigt underbart att sitta där med en kopp med kaffe och lite bullar och kakor och sedan med mamma såklart. Mysigt <3
Efter fikastunden så gick jag ut för att starta min bil, den har nu stått orörd sen Tisdagen före operationen. Så det var dags för bilen att få starta lite idag så den inte skulle sota igen helt och vara tjurig sen. Det var iaf riktigt varmt och mysigt i bilen, och bilen startade utan problem vilket var skönt. Den gick lite oroligt första minutrarna, men lugnade sedan ner sig och gick rätt jämt och fint. Härligt att höra lite muller igen =)

Under eftermiddagen så tillbringade jag några timmar till att redigera en hel del bilder, var ett gäng nu efter ett tag då jag inte har haft ork till att redigera. Gjorde det idag och fick dem mesta bilderna redigerade, bilderna laddade jag sedan upp lite här och var. Alltså på Bilddagboken eller på Facebook.
Blev en hel del redigerat och uppdaterat idag, var en flitig flicka under eftermiddagen och kvällen. Hade verkligen go i mig för att göra detta och ville även göra det, vilket var väldigt skönt och fick en hel del gjort också.
Kl 21.00 så kollade jag på tv med mamma, hela " Millennium " serien ska gå på tv:n uppdelat på 6 avsnitt. Första programmet var idag. Så vi kollade på det fram till 22.30 då programmet var slut, då fortsatte jag med mina uppdateringar.

Vid sängdags runt 01 - tiden så tog jag även mina tabletter, skippade Citodonen idag på kvällen. Kände att jag inte hade så fruktansvärt ont så bättre att försöka pröva utan Citodonen denna kväll då. Värsta fall så får man väl ta den senare under natten då om man skulle få väldigt ont.
Gjorde mig sedan klar för sängen och låg sedan och läste fram till ungefär kl 03.30 då jag hade läst ut boken. Då var första boken utläst, då är det bara att börja på den andra boken.
Somnade sedan, var ganska så trött efter läsandet.

Dagens status: Illamåendet och aptiten var något bättre idag, ätit bättre. Lite piggare idag och uppe lite mera. Ganska så ont fortfarande, mindre tabletter idag. Inte lika groggy längre. Orolig mage =(

Puss & Kram från Pucko

Bilder på knä

2010-03-28 klockan 00:44:56


Nu kommer det lite bilder igen på bloggen.
Lite bilder på knät från Fredagen då bandaget åkte av, ser lite otäckt ut.
Såhär såg knät ut efter borttagningen av bandaget första gången, ganska svullet men ändå fint.En bild efter jag har rengjort runt sårena, ser lite fräschare ut nu.


Tack och hej hälsar Pucko

Fredag den 19:e Mars - Värsta dagen

2010-03-28 klockan 00:32:58


Vilken dag säger jag bara, idag var det en dag som man inte ville leva. Sjunka genom marken. Eller bara att man somnar och sedan vaknar upp så mår man bra igen. Jag testade men fick inget bättre resultat.
Jag mådde skit idag rent ut sagt, och ville bara att allt skulle vara slut. Ville inte må så dåligt och jag fick panik.
Dagen började med att jag inte alls sovit bra under natten, sovit oroligt och vaknat till och från hela natten. Eller under dem timmarna jag försökte sova.
Efter att ha fått någon timme sömn här och där så beslutade jag mig för att gå upp ur sängen, först läste jag ett kapitel i boken. Gick sedan upp och klädde på mig för att jag hade tänkt att göra lite nytta under dagen, nytta finns det alltid att göra. Men all denna nytta var bara att skjuta upp idag, efter att jag hade klätt på mig kläder för att sedan gå ner för att svälja mina tabletter så kände jag inte alls för att göra någon nytta så jag la mig i sängen igen och läste lite i boken igen.
När jag skulle klä på mig idag och kollade och kände på knät så kände jag att det var ganska så varmt på knät idag, en lite oroväckande värme från knät. Blev lite orolig för infektion i sårena och ville då ta av mig bandaget för att kolla läget hur det såg ut därunder.
Läste först ett kapitel ur boken och gick sedan ner på toaletten och sedan så tog jag av första lagret på knät, en gasbinda. Och under den satt en större kompress som jag tog bort som var ganska så indränkt i torkat blod. Vilket inte kändes så konstigt eftersom sårena var helt öppna efter operationen så är det ju klart att blodet kommer ut dygnet efter innan det börjar bli sårskorpa.
Tog sedan med mig lite plåster och gick sedan upp till köksbordet för att sätta mig ner och fortsätta jakten in till sårena. Roffe hade också kommit hem så han fixade lunch och satte sig för att börja käka och vi pratade lite...
Började att rycka bort sårplasten som satt över en kompress, och ju mer jag drog i plasten ju mer illamående blev jag, avbröt flera gånger för att prata med Roffe och kolla i en tidning som låg på bordet för att inte typ svimma eller liknande. Har ibland väldigt svårt att se blod och sår, och speciellt om det är på mig själv. Då kan jag vara väldigt känslig.
Gjorde hela tiden nya försök, men ju mer och mer jag gjorde nya försök desto mindre gick det. Och när jag var halvvägs så kände jag hur illamåendet bara växte och växte och synen började flacka, började kallsvettas och tappa kontrollen över kroppen. Kände mig helt borta och påväg att försvinna bort helt i huvudet. Satte mig med huvudet framåt och sa till Roffe att jag troligen hade fått ett kraftigt blodsockerfall, som jag också väldigt lätt kan få, så Roffe gick till skafferiet och plockade fram Ahlgrens bilar doppade i choklad och sedan ett glas med vatten. Började käka några bilar och dricka lite vatten och jag kände mig något bättre, men så fort jag tog upp huvudet så blev det sämre igen. Så liten och ynklig man känner sig när man mår sådär, får sådan panik även om jag gjorde allt för att lugna paniken. Vet att det inte blir bättre av att få paniken, snarare tvärtom.
Berättade då för Roffe att jag inte hade haft någon aptit och var illamående efter operationen och enda matintaget jag gjorde varje dygn var en mindre barnportion med mat till middag. Annars åt jag inget eftersom jag bara mådde illa och inte hade någon aptit.
Drack gjorde jag desto mera på dagarna, men det var också antagligen för lite för att kroppen skulle klara sig. Och med tanke på alla starka tabletter som jag har tagit 3 gånger dagligen så är det kanske inte så konstigt att kroppen sa ifrån idag. Och dessa tabletter ska man inta vid måltider eller i samband med mat, vilket jag absolut inte har gjort.
Då är det egentligen inte så synd om mig då jag själv satt mig i den sitsen mer eller mindre, men när man mår illa hela dagarna och absolut inte har någon aptit så äter inte jag. Och då är jag som ett barn som någon måste säga till eller se till att jag äter, som i detta fall.
Så idag pallade inte min kropp mera och sa därför ifrån, vilket gjorde att även jag fick mig en tankeställare.
Och jag kan väl säga att vilken tur att Roffe var hemma, annars vet jag inte hur det hade gått !? Kanske legat där på golvet och inte kommit någonstans...
Nu var som sagt Roffe hemma, han kom hem för att äta lunch och sedan åka vidare igen. Och när jag berättade mitt dåliga matintag för honom så sa han till mig att jag måste äta bättre, inte på ett argt sätt eller så. Utan bara att jag måste göra det, så han frågade om jag ville ha lunch. Orkade inte äta så mycket så jag kunde ta rostade mackor istället. Så Roffe plockade fram smörgåsar med tillbehör och rostade mackorna åt mig, välrostade blev dem idag. För varje tugga så gick kroppen på högvarv, på ungefär samma sätt som när jag fick droppet inkopplat på sjukhuset. Så kroppen var verkligen i behov av näring, förlåt kroppen.
Fick sedan i mig 2 st smörgåsar, sedan sa det stopp igen. Var faktiskt ändå rätt gott med smörgåsar, så man kan bete sig ibland...
Tack Roffe för all hjälp idag, det värmde verkligen <3

Efter att jag hade fått i mig mina smörgåsar så kände jag bara att kroppen skrek efter en sak, sängen. Så jag gick sakta men säkert upp till sängen där jag la mig med en djup suck och med tårarna i ögonen.
Efter jag hade vilat ett tag så kom Roffe upp med halva förbandslådan, han skulle leka doktor. Eftersom jag höll på att kollapsa så fick jag inte av sårplasten med kompressen, utan jag lät den sitta så skulle Roffe komma och hjälpa mig att ta bort den efter han hade käkat. Vilket han hade gjort nu och kom upp för att hjälpa mig, lite smått panik igen. Han började sakta men säkert att dra på plåstret, och jag säger bara det att jag hatar hårstrån på benen !!! Fick ju inte raka operationsområdet så jag rakade benet upp till knät, och klart som fan då så ska sårplasten sitta precis därifrån där jag inte fick raka. Och när sista biten av kortsidan var kvar så sa Roffe att nu drar jag, dra du sa jag och han drog. FY FAN, vad ont det gjorde !!!
Nu var iaf plåstret av och jag tog ett andetag och satte mig upp för att kolla på sårena och väntade mig det värsta, vilket jag inte alls behövde då sårena var så fina så. Det var en massa torkat blod runt om och så, men själva sårena var rätt små och så fina så. Och inga tecken alls på infektion =)
Lät sedan sårena ligga och lufta ett tag medan jag låg och läste i boken och vilade några timmar, var helt slut efter det som hade hänt. Mådde alls inge bra och ville bara vakna och må bra igen.
Somnade till och från och när mamma kom hem från jobbet så kom hon upp och kollade på sårena och vi skämtade om att Roffe hade misshandlat mig med att rycka bort plåstret.
Mamma hade en grön papperspåse med sig upp och när vi hade pratat klart så räckte hon fram påsen till mig och sa varsågod, den är till dig. Det var en present till mig, dels en krya på mig - present och sedan en tack - present för att jag bor hos dem just nu för tillfället.
Presenten innehöll en stor mugg med texten " Chocolate " och så var det en tillhörande sked med. I muggen så fanns det 2 st strutar med godis från Åre. Mer eller mindre kända godiset uppifrån Åre, när vi var på semester uppe i Östersund så var vi till Åre och besökte denna butik som sålde och tillverkade dessa strutar med tryffel i olika smaker. Vet dock inte vilka smaker jag fick av mamma då dem är så fint inslagna med plast så jag vill inte förstöra det än, visar sig den dagen då jag öppnar för att äta upp dessa strutar.

Mamma gjorde en riktigt god middag idag, tur för mig att jag måste tvinga i mig mat nu. Speciellt när det är så god middag som idag. Mamma gjorde kyckling med ris och sedan hennes underbart goda currysås med äpple och banan i. Sån underbart gott tillsammans, man kan bara äta ris och denna sås och sedan ha på lite grillkrydda. Det är super duper gott, I love it <3
Efter maten så la jag mig en stund i sängen och så läste jag lite i boken, min mage hade andra världskriget efter maten. Inte så konstigt...
Och mer tänker jag inte gå in på det nu, utan resten av kvällen så satt jag uppe i några timmar framför datorn och så uppdaterade jag lite här och var. Kändes skönt att ha orken att uppdatera lite igen, och ibland känner jag att jag vill, men inte orkar. Sedan så tar man sig i kragen iaf och när man väl har börjat så är det inte så jobbigt längre, utan skönt.
Framåt 01.45 - tiden så orkade inte knät med mera utan ville komma till sängen för att ligga i högläge igen. Så gjorde mig klar för sängen för att krypa ner under täcket och såklart läsa lite i boken igen.


Dagens status: Väldigt dålig, väldigt ont, väldigt illamående, ingen aptit, på väg till att kollapsa. Större matintag idag och mycket vila. Försök med hemövningarna, men bara några småförsök på varje övning.
Mycket fina och rena sår, nytt plåster påsatt på kvällen.
Extremt dålig dag =(
Presenten från mamma med familj, tack så mycket <3

Puss & Kram från Pucko
med dåligt samvete.

Känsla

2010-03-27 klockan 00:54:27


Jag känner mig trängd...

Torsdag den 18:e Mars

2010-03-27 klockan 00:10:20


Idag skulle jag egentligen på besök till tandläkaren vid 14 - tiden, men det blev inte så. Ringde förra veckan för att flytta fram tandläkarbesöket en aning, och fick då tid den 15:e April kl 10.00 istället.
För det första så kan jag inte ens ta mig ner till tandläkaren och för det andra så kunde jag knappt gå och för det tredje så var jag för drogad. Och som Pia sa när jag ringde, en sak i taget.

Så jag kan påstå att denna dag hände det inte alls så speciellt mycket, rena jävla semestern för mig som inte ens brukar få dagarna att gå ihop annars. Nu kan man ligga timmar i sängen och bara läsa, det har ju sina anledningar också självklart.
Och det var det jag tillbringade denna dagen mest med att sysselsätta mig med, liggandes i sängen och boken i handen. Läste kapitel efter kapitel...
Sov inte så mycket under natten då jag var rätt pigg, avverkade några kapitel i boken fram till ca kl 03.15 och försökte sedan sova.
Som sagt mycket läsande blev det under dagen, försökte också vara uppe lite mera idag. Satt uppe några gånger framför datorn, blev dock rätt så korta stunder då det rätt fort började pulsera i benet och jag var tvungen att lägga det i högläge igen.
Och senare på kvällen så satt jag en stund vid datorn och så uppdaterade jag lite här och var, tills jag inte orkade sitta uppe längre. Gjorde mig sedan klar för sängen och kröp ner under täcket och dejtade sedan med boken i några timmar. Lite svårt att sova även denna natt...

Fick hemövningar från sjukhuset som jag skulle börja göra dagen efter operationen, eller så snabbt man kunde. Tänkte att jag skulle vara duktig då att köra igenom det idag då eftersom det är andra dagen nu efter operationen. Började med första övningen, och jag fick avbryta rätt fort för tårarna sprutade på mig. Jävlar så ont det gjorde, och jag kunde inte pina mig själv att göra detta, därför sket jag i det rent ut sagt. Det gjorde grymt ont och jag pallade inte den smärtan då.

Dagens status: Väldigt groggy, väldigt ont, mycket pulserande, ingen aptit och illamående vilket gjorde grymt lite matintag under dygnet. Annars något piggare och några flera stunder i sittande läge =)

Puss & Kram från Pucko

Dagen efter...

2010-03-25 klockan 20:52:07
Såhär ser Pucko ut dagen efter operationen, ser helt borta ut.
Såhär ser man ut på kroppen efter en operation.
Boken jag började läsa idag.

Puss & Kram från Pucko

Onsdag den 17:e Mars - Dagen efter...

2010-03-25 klockan 20:38:49


Dagen efter en operation eller ett ingrepp är alltid lika spännande, hur man mår och hur ont man har och så vidare. Eller spännande och spännande är det väl inte, lite oroväckande hur man är när man vaknar upp morgonen efter. Man kan ju vara fruktansvärt dålig eller må ganska okej dock att man har ont.
Jag trodde att jag inte skulle få sova en blund under natten, vilket jag fick då jag somnade senare på natten och sedan vaknade till när det var ljust ute. Och klockan den var runt 8.30.
Då kan man iaf säga att jag fick sova om jag inte ens hade vaknat under natten, eller har inget minne av det iaf. Och jag vaknade i exakt samma ställning som jag somnade i kvällen innan, på rygg med benet i högläge.
Och jag hade ju inte ett dugg ont i kroppen då jag vaknade, så det var rätt så skönt att komma upp lite och röra på sig för den delen.
Var ganska så snabbt i sängen igen efter att ha besökt toaletten, tagit morgondosen av tabletterna och startat datorn för att checka den lite fort. Alltid lika databeroende, kan inte alls låta bli den då jag är hemma. Och är jag hemma så är även datorn på, inte alltid jag sitter vid datorn då den är på.
Efter några haltande steg runt i huset så blev det som sagt sängen med benet i högläge igen och jag tog även en bok för att få tiden att gå.
Jag ville ju läsa " Millennium " - böckerna och det visade sig att min mamma hade böckerna, vilket var perfekt. Så idag så började jag på den första Millenniumboken - " Män som hatar kvinnor ".
Farliga böcker det där, har man väl börjat så går det inte att slita sig ifrån dem. Så ni förstår nog nästan vad jag tillbringade hela Onsdagen någonstans... I sängen med boken <3
Kapitel efter kapitel...
Och mer och mer spännande blev boken och mer och mer kunde man inte lägga ifrån sig boken. Och i boken så står det ju mera än vad dem visar på filmerna så det är rätt intressant att läsa böckerna på det viset då man får veta mera. Och sedan så gör man sig en egen bild i huvudet när man läser boken, vilket är roligt när man sedan ser filmen. Sedan tycker jag att man får fram känslor mera i böcker än i filmerna, vilket är bra. För i filmen så uppfattar man inte Mikael Blomqvist och Lisbeth Salander som så nära vänner som man gör i boken...
Så dagen gick åt till att mest läsa och stundvis för att vila en stund, sov kanske några få timmar också. Tabletterna som man käkar gör en ganska så trött och rätt så drogad, så minnet är inte så bra efter dessa dagar och man är lite snurrig och vimsig till och från.

På eftermiddagen när min bror Christian kom hem så skjutsade han ner mig till Rimbo då jag var tvungen att besöka Apoteket för att hämta ut mina tabletter. Var ganska så jobbigt att sitta i bilen ner till Rimbo då det dunkade rätt bra i benet, bara bita ihop.
Stapplandes till Apoteket så fick jag mina Citodon och skulle även få starkare Voltaren, och klart som tusan så hade dem inte dem Voltarentabletterna hemma utan dem skulle komma på Fredag. Jaja, gilla läget bara och ta Citodonen sålänge.
När jag hade min Citodon så stapplade jag mig till bilen igen och Christian åkte ner till Kebaben, vi hade beställt pizza innan vi åkte ner till Rimbo. Så han var in och hämtade dem och sedan åkte vi hem igen.
Idag fick det bli en " Tony´s special " utan Tabasco, käkade denna pizza för ett tag sedan och hade då Tabasco på den och tyckte den var alldeles för stark. Beställde utan Tabasco denna gång och jag tyckte pizzan var så mycket godare denna gång. Klart en favorit =)
Orkade dock inte äta mycket alls så sparade resten till lunch dagen efter, och sedan var det sängen som stod på turordning. Riktigt skönt med vila igen och även läsa några till kapitel ur boken * Ler *
Gjorde mig sedan klar för natten och kröp ner i sängen igen runt 00 - tiden, och innan jag kunde somna så avverkade jag några till kapitel.

Dagens status: Väldigt trött, drogad och väldigt ont =( Bedövningen började släppa mer och mer ur knät.

Puss och Kram från enbenta Pucko

Orsak till smärtan...

2010-03-24 klockan 20:10:48


Felet dem hittade i mitt knä under operationen var:


Slemhinneveck på insidan av knät - som dem genast tog bort under operationen
Riktigt dålig lårmuskel - rehabilitering till förbättring

Vet inte vad som menas med slemhinneveck på insidan utav knät, men dem tog iaf bort det under operationen så det ska inte finnas kvar. Och dem såg att lårmuskeln är extremt dålig på mig, konstigt nog...
Så fick en remiss till sjukgymnasten där jag då ska få träna upp den här muskeln igen genom rehabilitering på upp till 6 - 9 månader.

Wish my luck !?!

Puss & Kram från Pucko

Tisdag den 16:e Mars - Operation ( LÅNGT INLÄGG !!! )

2010-03-24 klockan 19:56:39


Då har dagen kommit som man har väntat på med både glädje och väldigt stor nervositet. Samtidigt som man vill bli opererad för att få ett bättre svar på varför så vill man inte bli opererad då man verkligen inte gillar sjukhus. Vilket gör att känslorna för den här dagen är både positivt och negativt.
Och det jobbigaste av allt var nog att man inte hade någon direkt vid sin sida som man kunde lita på och som stöttade än till fullo, hade ju min underbara mamma som var med mig under hela dagen. Och jag pekar inte ut någon för att inte ha brytt sig om mig eller liknande, utan bara den jobbiga känslan av att känna sig så grymt ensam denna dag var obeskrivlig.
Jag klarade mig dock igenom denna dag utan större problem, utan att man kände sig så ynklig och barnslig vissa stunder. Tänk om man bara kunde vara cool och gilla läget som det är utan att behöva bry sig om vad som händer eller ska hända, då får man känslan av att man är en liten 7 åring som inte kan klara sig utan sin mamma på ett läkarbesök. Vilket känns pinsamt och barnsligt, är dock inte ensam om denna känsla så varför skämmas över den ?!

Bara för att det var operation idag så hindrade det inte mig för att jobba några timmar på morgonen, arbetsnarkoman som vanligt. Och arbetsdagen började egentligen kl 8.00, men blev ett litet undantag idag då jag började ca kl 6.00 idag i stallet. För att minska på krånglet för dem andra i stallet så bestämde jag mig för att jobba själv denna dag och även att börja dagen tidigare så jag hann göra så mycket som möjligt innan det bar av in till Stockholm.
Så upp ur sängen var man redan kl 5.30 på morgonen och gjorde sig redo och åkte upp till stallet. Hästarna kollade nyvaket på mig och undrade lite fundersam vad jag gjorde där redan. Dem såg lite trötta ut faktiskt och inte så pigga som dem brukar vara vid 8 - tiden. Men när väl fodervagnen kom fram så trampade dem otåligt i boxarna och gnäggade för att jag inte skulle missa någon av hästarna. Och såklart så missar man ingen, även om vissa är mindre än andra men alla är så söta och rara på sina sätt.
När dem väl hade mat i magen så började jag ta ut dem en efter en och dem kollade lite konstigt runt sig när dem kom ut och solen inte var uppe riktigt än. Även hästar kommer in i rutiner mer än vad man kan tro...
När hästarna var ute så var det full fart på mig och jag satte genast igång med att mocka alla 7 boxarna med väldig fart. Trodde inte jag skulle hinna mocka alla boxarna idag och jag jobbade på i ett raskt tempo och kollade lite fort på klockan då och då. När alla boxarna var färdigmockade, hösilage + kraftfoder fanns i boxarna och stallgången var sopad så var klockan inte ens 8.00 !!!
Jäklar vilken fart det kan vara i mig ibland när jag väl vill och måste, då får inget komma i min väg.
Nöjd och färdig med dagens arbetsdag så hoppade jag in i bilen igen och åkte hemåt, detta var min sista dag i Rånäs stallet. Iaf av alla mina inplanerade dagar, vet ju inte hur det ser ut i framtiden. Har ju fått sommarjobb där vad jag vet och har fått bekräftat av Pytt ( Bossen ).

Åter hemma så blev det en dejt med duschen för att åter duscha med den berömda tvålen Hibiscrub. Och sedan så åkte kläderna på som jag hängde på tork lite här och var kvällen innan. Och dem hade faktiskt hunnit torka till idag, förutom vissa punkter på tjocktröjan.
Mamma och jag åkte sedan hemifrån vid kl 8.30, och vi gjorde först ett stopp uppe i stallet. Skrev ihop en lista igår kväll om fodret till Kryssan och lite smått och gott som kan vara bra att veta om henne då dem andra har ansvaret för henne. Och skulle egentligen ha gjort det igår så jag redan kunde lämna den i stallet då, men minnet är bra men kort ibland. Så då fick det bli en avstickare idag för att lämna listan för att sedan hälsa på Kryssan och ge henne ett äpple och lite pussar <3
Vi åkte sedan vidare för att lämna Smilla på hunddagiset uppe i Skälby, eftersom vi inte vet hur lång dagen blir inne på sjukhuset och alla andra i familjen jobbade så var det lika bra att lämna henne där under dagen. Vilket Smilla inte verkade vara missnöjd med, utan var väldigt glad för att komma till dagiset och träffa lite kompisar och skälla ikapp med dem. Var ett väldans liv med allt hundskall !!!

Därefter så började resan in till Stockholm och nervösa jag ville bara åka hem igen, försökte istället att inte tänka så mycket på vad vi skulle göra eller vad som skulle hända under dagen.
Utan att vi bara skulle ut på en utflykt och att vi snart skulle åka hem igen. Så sällan nuförtiden som jag gör saker med min mamma, som att åka ut och göra något. Vi träffas på jobbet och dem kvällar jag kommit hem för att äta middag med dem, sedan gör vi inte så mycket mera. Vilket känns lite tråkigt och samtidigt hur ska man hinna med allt, jag jobbar både här och där och har hästar och mamma jobbar rätt mycket hon och är upptagen. Dagarna skulle inte alls bli fel om det fanns mera timmar på dygnena, skulle nog inte skada någon.
Väl inne i Stockholm vid Sofiahemmet, som inte tog alls lång tid att åka till. Vi hade åkt rätt så skapligt för att ha gott om tid, vilket vi fick inne på sjukhuset.
Det konstiga med Stockholm och sjukhus att dem har så grymt lite med parkering, det är ett fel om Stockholm att det är ont om parkeringar. Så vi fick åka ett varv runt den lilla fotbollsplanen till parkering. Och tur fick vi att det åkte en bil och vi då kunde ta hans plats att parkera på, då var parkeringen löst för dagen. Och såklart så var det ju betalparkering och man fick endast stå 4 timmar, och hur sjukt är inte det då egentligen !?
Det är ju alltid väntetider på ett sjukhus och speciellt när det gäller operationer, och 4 timmar då på en parkering är inget att lita på.
Och som sagt så var det inget att lita på då mamma fick gå ut hela 2 gånger extra för att förnya parkeringen vi stod på, vilket inte är det roligaste. Och det värsta av allt denna dag var att mamma med sin ovanliga tur när hon är i Stockholm eller större städer är att hon alltid blir påbackad !!! Vilket hon såklart även blev denna dag och hon berättade det för mig efter operationen.
Parkeringen var liten, ja, men man har väl ändå ratt på bilen så man får ratta lite för att slippa backa på någon annan för så trångt var det inte. Var någon större typ av bil då det var det bakre ljuset som var trasigt och någon repa på kofångaren i bak. Och det sjuka av allt var att personen i fråga som hade backat på mammas bil hade varit schysst att lämnat en lapp på mammas framruta, vilket mamma blev glad för. Och när hon tar lappen för att kolla på den så upptäcker hon att personen inte skrivit sitt nummer på den utan att lagt dit den för att det skulle se bra ut. VILKEN IDIOT !!!
Varför inte stå för det man har gjort för, det uppskattas så mycket mera. Tydligen så är det så i Stockholm, man backar på någon men man skiter i sakerna man har ställt till med och åker vidare som inget har hänt                  * FÖRJÄVLIGT !!! *

Hade tid för operation kl 11.00, och väl inne på Sofiahemmet så gick jag upp till Avdelning 1 för att anmäla att jag var där. Fick sedan åka ner till huvudplanet för att gå in på Operationsavdelningen. Blev mottagen av en rätt trevlig och rolig kvinna som frågade efter namn och såg i sina papper att jag stod uppskriven där. Fick sedan order om att gå utanför avdelningen och vänta där då klockan bara var runt 10 - tiden.
Och vänta på en sådan här sak är nog fan det värsta som finns, magen blev bara mer och mer orolig och man kollade på klockan var och varannan minut. Vilket inte är det minsta roligt.
Försökte hålla lugnet nere genom att läsa lite i en tidning och när jag hade kollat igenom den så satt jag och mamma och pratade om en massa saker. Om vad kommer jag inte ihåg, handlade mest om jobbet antar jag...
Och jag tror att jag såg Per Gessle komma gåendes utanför sjukhuset, men jag kan inte sätta tummen på att det var han. Men hela kroppen och hela hans uttryck såg ut för att vara han, hade solglasögon och ganska så täckt ansikte. Vilket då gjorde det svårt att verkligen säga att det var han, tror dock det var Per.

Klockan blev sedan 11.00 och vi väntade och väntade på att dem skulle komma ut för att ropa in mig, men klockan gick och ingen kom ut heller. Och vi började då undra om dem hade glömt mig eller något liknande, och vi beslutade oss för att gå in och checka läget igen.
Träffade då på en kille som kollade i papprena och berättade för oss att det var väntetid på några timmar nu tydligen och att jag hade fått en ny preliminär tid kl 13.00.
Det är det roliga med sjukhus och jag undrar om inte sjuksköterskan kunde se det när vi var in för ca 1 timme sedan och pratade med henne. Bara att gilla läget, men den här gången så visade killen oss till ett annat väntrum på avdelningen där det fanns en tv och mera tidningar att läsa. Var ju lite roligare att sitta där och vänta även om nervositeten höjdes en aning.
Kom ju människor dit och väntade som hade opererats, och när man såg dem så blev man ju ännu mera nervös. Är ett nervösknippe jag när det gäller sjukhus, hualigen !
Träffade på en riktigt rolig och trevlig kvinna som hade varit inne på operation som kom och väntade ute i väntrummet på att läkaren skulle komma och prata med henne. Vi började prata och hon sa att jag kunde vara lugn att dem var duktiga här och så vidare, riktigt trevlig var hon och rolig.
Det kom även förbi en doktor som frågade lite frågor som jag skulle svara på som exempel om man var allergisk mot något och så vidare. Han berättade sedan hur operationen skulle gå till.
När jag hörde meningen sätta kanyl för dropp så stelnade jag till och paniken kom, det är det jag har oroat mig mest för och absolut är räddast för.
Berättade att jag var rädd inför det och även han lugnade mig vilket inte hjälpte ett jävla dugg. Paniken var med mig hela tiden nu, och jag ville bara få det gjort så jag kunde åka hem igen. Ville inte vara med nu längre.

Fick som sagt ny tid kl 13.00 och samma sak där så kom det ingen läkare och ropade upp mig, utan vi väntade och väntade. Sedan kom den kvinnliga sjuksköterskan som först hade tagit emot mig, en rolig prick det där. Hon kom och sa att vi kunde börja med förberedelserna inför operationen då det snart skulle vara dags, skakis gick jag med henne till ett omklädningsrum där jag fick byta om till den berömda sjukhusskynket. Och man behöver ju inte vara rädd för att det ska vara för litet då man kunde linda det nästan 2 varv runt kroppen och då är jag inte så smal som andra kan vara.
Måste erkänna att jag kände mig så otroligt sexig i det där skynket och sedan strumporna man skulle ha på sig under tiden man väntade.
Sjuksköterskan visade mig sedan till en brits där jag fick ligga innan det var dags, skönt att få lägga sig ner då man var rätt trött. Kallt som tusan var det och jag fick en filt som värmde en del, men lite varmare hade ju inte skadat heller. Fick sedan svälja 2 st 1 grams Alvedon, 1 st primperan + en till tablett för illamående. Vet inte varför jag fick alvedonen, visst jag hade ont i knät men för vilken anledning sa dem inte. Tabletterna för illamående förstod jag varför jag fick då man kan må illa efter narkosen, det minskar ju effekten på illamåendet. Fick sedan lägga mig ner helt och sjuksköterskan frågade lite frågor och började sedan förbereda för att sätta kanylen, usch usch !!! Då låg 7 - åringen där och grät och ville till sin mamma och sitta i hennes famn, riktigt så var det inte att jag låg och grät så. Denna känsla fanns där då det var dags för att sätta kanyl * Panik *
Dem tog den tunnaste kanylen då jag var så känslig för den och 1, 2 och 3 så satt den där och jag vek mig av panik en stund, och när den väl satt där så var det färdigt och jag kunde koppla av lite. Det värsta var över och nu skulle jag inte få mera sprutor och om jag nu skulle få det så gav dem de genom kanylen i armen.
Dem kopplade sedan in droppen, och min kropp fick en mindre chock att det äntligen fick näring. Hade fastat från kl 23.00 kvällen innan då jag åt lite godis på kvällen. Hade sedan inte ätit en smula och druckit märkbart lite, så kroppen fick som sagt en liten chock av att få näring och dem sa även att min kropp verkligen behövde det då jag berättade sist jag käkade mat eller drack.
Och dem 2 gånger jag har fått dropp i armen så har jag legat med armen rakt ut, tycker det är obehagligt att vika armen även om dem säger åt mig att det inte är någon fara. Jag tycker det är otäckt =(
Efter en stund då jag låg och väntade så behövde jag gå på toaletten vilket jag fick göra ett besök på innan operationen, och gå på toaletten med dropp i armen som man inte vågar vika är ett stort projekt. Och även gå och ha med sig droppet var ett projekt det med även om sköterskan gick väldigt nära mig och beredd att fånga mig om jag föll.
Låg sedan helt slut på britsen och väntade och väntade... Var på väg att somna flera gånger och hade gärna velat göra det, men ville inte somna heller då det kunde vara min tur vilken minut som helst och jag ville då inte ligga och sova. Och det var ganska så mycket aktivitet där jag låg och väntade, det var på uppvaket där det var ett flertal som hade opererats och började vakna till liv igen.
Smått roligt att ligga och lyssna på alla människor som vaknade ur sin narkos som låg och pratade för sig själv och så vidare...

Väntade och väntade som sagt... Och tillslut så kom läkaren och pratade lite med mig och så ritade han även lite på mitt knä där dem skulle gå in med en kamera, han gick sedan igen och jag låg och väntade.
Och tillslut så var det min tur, äntligen. Dem tog min brits och körde mig mot operationsrummet, fick även på mig en mössa över allt hår och jag kände mig som ett extremt osexigt objekt.
Fick sedan gå lite på mina stappliga och skakis ben till operationsbordet för att lägga mig där, det var inget trevligt ställe att ligga på och hoppas jag inte behöver göra det igen för jag trivdes inte alls där.
Fick sedan lägga mig med armarna ut från kroppen, vilket kändes väldigt jobbigt. Dem gav mig sedan lugnande genom kanylen och på några sekunder så blev allting suddigt och hela världen snurrade för mig och jag tänkte bara att jag ville hem. Fick lite mer eller mindre panik, och så började dem att tvätta mitt ben med iskalla tussar med antagligen sprit på. Och även det var riktigt hemskt, så kallt och när man var så borta som jag var så ville man bara springa undan för det hemska och otäcka kylan på benet av tussarna.
Fick sedan en syrgas mask över näsan och munnen och andades lite i den och jag kommer ihåg att det kändes konstigt att andas luft genom den, sedan så var allting svart...

Kunde sedan höra röster och saker som rörde sig, eller drömde jag ?! Känslan var himla läskig då jag tyckte att jag hörde saker omkring mig men jag kunde inte öppna ögonen för att se mig om. Ögonen var stängda och kämpade för att få upp dem, kände mig helt slut så försökte sova vidare. Någon var in för att kolla till mig då jag minns en skepnad på näthinnan och att även någon råkade knuffa till sängen vid ett tillfälle.
Ville sova mera bara det att kroppen gjorde extremt ont och man ville lägga sig på sidan för att avlasta baksidan av kroppen och jag hade legat i samma ställning sedan ca kl 13. Det gick inte, gick inte att röra på sig och det gjorde bara mer och mer ont.
Undrade vad klockan var och hur länge jag hade varit borta, hörde någon säga att klockan var 17.05 och jag hade varit borta i ca 1 timme och 30 minuter då.
Började vakna mer och mer till liv och kunde stundvis öppna ögonen för att kolla mig lite omkring, och allting var så annorlunda från det stället jag låg på innan och jag undrade var jag var någonstans. Kunde senare konstatera att jag låg på ett annat uppvak och att dagspersonalen hade bytits ut till kvällspersonalen.
Kom sedan förbi en sjukgymnast som förklarade att operationen hade gått bra och att läkaren Göran Arn hade gått hem för dagen så hon berättade lite saker och gav även mig en mapp med lite papper och hemövningar jag skulle börja göra så fort jag kunde. Vet att jag svarade på hennes frågor och att jag även frågade då hon berättade att jag hade fått en ny remiss till sjukgymnasten om jag kunde ta vilken som helst eller om jag var tvungen att gå inne hos någon på Sofiahemmet. Jag fick välja själv var jag ville gå, tack och lov.
Kommer inte ihåg vad vi pratade om då denna sjukgymnast var hos mig, var för drogad.
Kom sedan en sjuksköterska som frågade hur jag mådde och hur ont jag hade mellan en siffra på 1 - 10, sa då 7 och skulle direkt få mera smärtlindring. Och jag fick då 1 eller 2 st Citodon och sedan 1 st 500mg Alvedon, och så fick jag även en kopp med kaffe och en smörgås att äta. Hade absolut ingen hunger och ville inte alls äta den där smörgåsen, men gjorde jag inte det så skulle jag nog inte få åka hem heller. Och jag skulle nog må bättre och piggna på mig mera om jag åt smörgåsen, droppen hade börjat tagit slut också.
Började äta smörgåsen mot min vilja och första tuggan ner i magen gjorde magen överlycklig för lite riktigt mat, även om det lät som ett vulkanutbrott några sekunder efter jag hade svalt.
Fick ner kaffet och smörgåsen bättre än jag trodde och fick behålla det också, fick även ner tabletterna och ville att dem skulle börja verka då smärtan bara växte mer och mer.
Efter en stunds vila och massa spring fram och tillbaka så började jag känna mig ganska så behov av en toalett, och när en av sköterskan kom förbi och frågade om jag behövde gå på toaletten så sa jag att det började bli rätt så akut just då. Hon sa att jag skulle få gå på toaletten och försvann för en stund.
Och under tiden jag låg och väntade på henne så blev det bara mer och mer akut, inte bra att dricka kaffe i vissa sammanhang även om det kan vara bra att få igång blåsan igen efter en operation. Vissa kan ha problem med det, vilket jag inte hade denna gång. Tillslut så kändes det som att det skulle rinna över ur öronen och jag tänkte att jag kommer inte att klara detta utan en olycka * Skäms *
Efter mycket om och men så kom sköterskan tillbaka och jag sa att det började bli kris nu och hon frågade om jag orkade gå hela vägen till toaletten, berättade hur jag mådde att det var rätt snurrig och jag kände mig skakis. Dem körde då fram mig på britsen till toaletten så långt dem kunde och jag fick sakta sätta mig upp, och jag befann mig då på dem sju haven med fulla stormvindar. Satan i gatan vad världen snurrade och jag kände att jag var helt borta och ville helst av allt lägga mig igen, samtidigt som jag var så jävla kissnödig så jag bara ville resa mig upp och springa in på toaletten. Ett riktigt jobbigt läge att sitta i kan jag berätta för er !!!
Efter en stund hade världen slutat snurra så mycket och med hjälp av sjuksköterskan så kunde jag sakta men säkert resa på mig, och jag var inte alls fit for fight. Riktigt ostadig, groggy och ont i benet hade jag, kommer ihåg än idag hur jävla dåligt jag mådde och hur jävligt allting var.
Fick sedan hjälp in till toaletten då jag extremt sakta men säkert närmande mig toaletten, riktigt krångligt med dropp och grejer. Tillslut så var jag vid toaletten och var då ett företag att få ner trosorna man hade på sig, och väl på toaletten så tror jag att jag minskade 4 kg i vikt. Så skönt det var kan jag säga.
Färdig på toaletten så var det en liten promenad tillbaka till sängen igen, och väl tillbaka i sängen så la jag mig ner efter den lilla promenaden och det var riktigt skönt. Att man kan bli så slut efter ett toalettbesök var nog länge sedan jag blev.
Fick sedan ligga och vila en stund och sedan kom dem in och pratade lite med mig igen och berättade att jag snart skulle få bli utskriven och åka hemåt, skulle först få ringa min mamma och berätta läget och sedan var det lite småsaker som skulle fixas. Och när dem sa att jag skulle ringa min mamma så funderade jag länge på hur i hela fridens namn jag skulle kunna ringa till min mamma då jag inte hade någon telefon. Dem sa tillslut att jag skulle få låna deras telefon på avdelningen, och tur att man har sånt jävla sifferminne då man var så borta och drogad så skulle man komma ihåg ett mobilnummer också. Men jag har ju fått den gåvan att jag kommer ihåg siffror rätt så bra så mammas mobilnummer var inga problem alls så jag slog in siffrorna och mamma svarade tillslut.
Berättade läget för henne så hon visste hur det såg ut och att vi snart skulle få åka hem. Stackars mamma fick sitta och vänta en hel dag och bara vänta, som tur var hade hon tagit med sig en bok så hon läste med spänning i boken under tiden. Men att sitta från ca kl 10 till ca kl 18 är riktigt snällt av henne, tack mamma <3
Efter en stunds vila och lite fix så var det dags för mig att byta om till mina egna kläder och en sköterska gick och hämtade mina kläder i mitt skåp och kom sedan tillbaka med dem och så fick jag klä på mig i sängen.
Snurrig i huvudet och ont i benet så kan ni ju tänka er hur det gick att klä på sig, var ett företag det också och efter några minuter så satt kläderna på kroppen och jag var helt utmattad.
Blev sedan utskriven och en sköterska och jag gick armkrok ut till mamma som satt och väntade utanför avdelningen. Gick relativt bra att gå, visst det gjorde ont och det snurrade lite. Dem hade bedövat knät efter operationen och det kände jag för det gjorde inte så extremt ont i knät för där kändes det till och med bedövat, gjorde mera ont i benet upp i låret.
Kom ut till mamma och vi fick sedan åka hem, hem ljuva hem. Mamma och jag började gå mot bilen och jag gick nu själv och mamma hon gick på tills hon insåg att jag stapplandes tog mig fram någon meter bakom henne. Hon saktade sedan ner på steget och så berättade hon att någon hade backat på hennes bil då, och lika irriterad blev jag då dem hade lämnat en lapp kvar men inte skrivit ner sitt mobilnummer eller liknande.
Väl i bilen så kunde man slappna av igen och man var helt död efter promenaden till parkeringen där bilen stod, och på vägen hem så pratade vi om besöket på sjukhuset och lite blandade saker...
Vi åkte från Sofiahemmet ca kl 18.30 på kvällen så det blev som sagt en lång dag i Stockholm, och väl hemma vid 20 - tiden så kände man att dagen äntligen var över.
Blev en snabb titt på datorn och sedan så blev det mest sängen som gällde och högläge med benet och stora intag av värktabletter.
Kommer konstigt nog inte ihåg så mycket om kvällen efter operationen, men var lite orolig inför natten och trodde att jag inte skulle få sova så mycket. Fick sova mer än jag trodde iaf, kanske var för att man var så nerdrogad efter dagen och själva utmattningen.
Värsta var att man bara kunde sova på rygg, vilket inte var så bekvämt som man hade kunnat få det.
Nu blev det väldigt mycket text om dagen och om operationen, förlåt för det men jag kände att jag ville skriva allt det här. Skönt att skriva av sig lite om dagen faktiskt, även om man skäms för sig själv många gånger...

Puss & Kram från Pucko med bandagerat knä.

Väska

2010-03-24 klockan 14:36:22


Jag vill ha en ny väska, den ska vara i det mindre formatet men ändå bra till förvaring av allt skit man måste ha i en väska som en tjej.
Och snygg ska den vara såklart.
Puss & Kram från Pucko

Vänskap

2010-03-24 klockan 14:33:26


" Vänskap handlar om förtroende och respekt. "

Citerat från boken " Män som hatar kvinnor "

Lite bilder från Rånäs Stall

2010-03-24 klockan 01:23:47


Här kommer lite bilder på hästarna från Rånäs Stall =)
Russel, bits där fram och sparkas där bak. Annars ganska så lugn och " ensam " =)Cito, är pigg och alert pojke. Gillar Cito mest och vill gärna ha honom <3Donner, en liten buse med bushumör hela tiden =)Ville, en buse han också. Söt och väldigt rar <3Dräktiga Malu, en lugn och cool mamma =)Dräktiga Angel, en väldigt rar och kelsjuk mamma =)
Dräktiga May Bee, en kelsjuk och väldigt lättskrämd mamma =)Blev en del bilder från dagarna jag jobbade där, trivdes kanon i Rånäs Stallet och hoppas på mera jobb i framtiden. Flera bilder finns på min Bilddagbok eller på Facebook =)

Puss & Kram från Pucko

Måndag den 15:e Mars

2010-03-23 klockan 23:11:50


Dagen före dopparedagen...
Imorgon är det dags för operation, och absolut så är jag nervös. Det går liksom inte att undvika eller komma undan direkt, vilket man gärna skulle kunna göra. Hatar känslan av att vara nervös och speciellt så nervös, undrar om man ens kan träna bort sådan nervositet ?!
Och såhär dagen före så hade man ju en hel del saker som skulle fixas då man skulle vara borta en stund från omgivningen och speciellt från stallet.
Var ju en hel del som skulle fixas i stallet så dem som skulle ta hand om Kryssan visste vad hon skulle ha för foder och liknande. Är verkligen tacksam för all hjälp jag får av stalltjejerna i stallet som hjälper mig under tiden jag är borta, det betyder väldigt mycket <3
Även om jag har extremt svårt för att överlämna / överlåta Kryssan till någon annan sådär, jag tar helst hand om henne så mycket jag kan då jag vet att allting blir rätt och jag kan vara lugn. Men samtidigt så ibland så måste jag ha hjälp och då så måste jag lita på den hjälpen jag får att dem tar hand om Kryssan på ett bra sätt. Och jag är en riktigt hönsmamma, det kan jag inte komma undan med heller.
Men Kryssan är mitt hjärta, min ögonsten, min pärla och mitt allt så det är då grymt svårt att inte vara hönsmamma till henne, sedan finns det vissa som är värre hönsmamma än jag så jag är inte värst på den punkten.

Dagen till ära så var det stalljobb som gällde på morgonen och jag gick upp relativt tidigt idag, var ur sängen vid kl 7.15 då klockan ringde. Började morgonen med att packa ihop alla mina saker och kläder jag hade i lägenheten där jag har bott ett tag, måste nu flytta ifrån den. Tråkigt är det att jag inte kan bo kvar där, men det är ju inte min lägenhet heller utan det är Linns och då måste jag flytta på mig när hon säger det. Och det accepterar jag självklart !
Visst så längtar man ju extremt mycket efter ett eget boende, och det blev mera längtan efter att verkligen ha bott själv i en lägenhet. Så man drömmer ju om den dagen då man har sin egna lägenhet och man flyttar till eget boende, just nu finns inte den ekonomin så det finns i drömmarna.
Efter att ha packat ihop det mesta så gjorde man sig redo för att jobba några timmar och jag åkte upp till stallet och började dagens pass. Efter morgonfodringen så släppte jag ut alla hästarna i sina hagar och sedan så började dagens mockning. Och idag var jag riktigt arbetssam så jag gick igenom alla 16 boxarna i stallet och mockade dem rena. Kände mig riktigt duktig =)
Foder la jag in i allas boxar, kraftfoder + hösilage. Och sedan så var det sopningen kvar och tillslut så var dagen med arbete över i Rånäs stallet. När stallet var färdigt och släckt så gick jag ut och så fotade jag en hel del bilder på hästarna och även katterna. Hade velat ha lite mera bilder på alla hästarna på den andra lösdriften, men deras hage är rätt stor och jag såg inte till dem idag. Och jag ville inte gå in i hagen då det är väldigt mycket hästar i den hagen och jag inte vill råka ut för samma olycka igen, vilket gjorde att det inte blev några bilder på alla hästarna på stora lösdriften. Tråkigt, men sant ! 

Efter arbetet och en massa fotning så rörde jag mig hemåt till lägenheten där jag faktiskt gjorde iordning 2 st smörgåsar att äta. Man blir lite hungrig när man arbetar i stallet och rör på sig i flera timmar, så käkade dessa smörgåsar och sedan så packade jag ihop det sista och började packa in det i bilen. När allting var inpackat så åkte jag hem till pappa och så lämnade jag av det mesta där och städade även ur lite i bilen, hade lite för mycket skit som låg i baksätet.
Packade ihop lite nya saker och även all min smutstvätt, ett riktigt stort berg hade det hunnit blivit. Packade sedan in det i bilen och så åkte jag hem till mamma och bar in packningen där och gjorde en tvättmaskin redo för lite tvättning av kläder.
Var inte så många hemma hos mamma, utan bara hunden Smilla. Efter en massa flyttning av packning hit och packning dit så var klockan över 13, och vid 13 - tiden så skulle Linn komma till lägenheten. Sms:ade henne, men fick inget svar så jag åkte ner till lägenheten iaf. Och när jag kom dit så var Linn där så jag var en stund hemma hos henne medan hon packade upp sina saker ur kartongerna. Och Linn hann få upp en hel del och det blev riktigt fint i lägenheten, riktigt hemtrevligt =)
Vid 15 - tiden så skulle Linn åka igen och även jag var tvungen att röra på mig vidare ner till Rimbo, och i Rimbo så blev det ett stopp på Granngården där jag köpte Vetekli, Musli och Hallongodis till Kryssan. Lika bra att fylla på foderförrådet innan jag försvinner för ett tag, så inte Kryssan står utan mat en dag.
Tittade såklart på alla andra hästartiklar på Granngården, det går ju inte att undvika. Jag klarade dock att undvika att köpa något till Kryssan även om jag som vanligt hittade lite som Kryssan ville ha. Ett plus i kanten till mig =)
Åkte sedan vidare till Ica där jag handlade lite ny filmjölk till Kryssan och hennes mage, köpte lite äpplen till henne också som dem får ge henne under tiden jag är borta.
Stannade till på Shell och tankade 100 kr i Pärlan så man slapp tanka sedan när man var igång igen för att köra bil. Så behöver man inte tanka det första man gör när den börjar rulla igen, och eftersom den kommer stå några dagar eller någon vecka så måste jag starta den med jämna mellanrum och då kan det ju vara bra att ha bensin i bilen då.

När man äntligen landade i Mälby så gick jag upp en sväng till BW efter att ha hälsat på Kryssan, min sötnos <3 Uppe hos BW så blev det en massa snack och även lite kaffe, var tvungen att prata med henne och planera lite inför tiden jag är borta så allting är ordnat...
Alltid lika trevligt att prata med BW, hon lyssnar och hjälper än om man vill eller behöver hjälp eller tips med något. Och vi löste dem små problemen som var så nu kan jag vara lugn under tiden jag är " sjukskriven ".
Och som vanligt när man sitter uppe hos BW så springer klockan iväg så tillslut så fick jag slita mig för att gå ner till stallet och fixa där för dagen. Hade tänkt att komma tidigare till stallet så man hade kunnat fixat allt i lugn och ro och pysslat länge med Kryssan, dessvärre så blev det nästan tvärtom vilket jag inte alls var så glad över. Och när det blir sådär att klockan springer iväg så blir jag så stressad så även om jag inte måste stressa hem till något så stressar jag utav bara helvete ändå. Var skönt att vara i stallet och ha något att göra för då kände man sig inte lika nervös inför morgondagen för man hade saker att göra hela tiden.
Började med att rida ut en sväng på Kryssan och vi fick även sällskap av Veronica som skickade sms under tiden jag var hos BW och frågade om vi skulle rida tillsammans. Det är Veronica som mest kommer ta hand om Kryssan, tack så mycket Veronica =)
Vi fixade våra hästar och under tiden vi gjorde dem färdiga så kom det fler och frågade om dem fick rida med oss, så det slutade med att vi var 6 st som red ut. Det var jag ( Kryssan ), Veronica ( Prezident ), Martina ( Wissla ), Linn H ( Meya ), Annie ( Bullen ) och en kompis till Linn och Annie som fick rida på Evizy.
Så vi blev ett gäng som red, jag och Veronica vände uppe vid Kvarnbol då dem andra skulle rida Stora Ekebyrundan. Jag hade ganska så ont så ville inte plåga mig mera att rida längre så vi vände hemåt istället vilket Veronica inte sa nej till.
Väl tillbaka i stallet så fixade jag boxen till Kryssan och Kryssan stod på stallgången och trampade otåligt, hon var väldigt hungrig och ville ha mat.
Så jag mockade min 17:e box för dagen och så fyllde jag på med ny halm, sedan nytt vatten i vattenhinken och sedan så ville hon såklart ha hö. Och när det var färdigt så fick Kryssan gå in och börja äta på höt och jag började göra iordning kraftfodret och Kryssan stod och slickade sig runt munnen när jag kom med den till henne.
Kommer sakna henne varje minut jag är borta, gör jag hela tiden ändå <3
Gjorde lite småfix i stallet och sedan var jag klar för dagen även i stallet i Mälby, och jag kunde åka hem. Hem till min mamma.

Hemma så blev det först lite middag i magen och sedan startade jag en maskin med tvätt, men valde fel program konstaterade mamma och jag. Valde ett vanligt program för kulörtvätt istället för snabbtvätt, och detta jävla program tog över 2 timmar för maskinen att tvätta !!!
Blev man något irriterad eller inte, behövde ha kläder till imorgon från den tvätten så ville att det skulle hinna torka också. När maskien tillslut var färdig så hängde jag tvätten och dem plagg jag skulle ha tog jag med upp där det var lite varmare och det gick lite fortare för plaggen att torka.
Blev sedan en dusch med Hibiscrub, tvålen man måste duscha med kvällen innan och på morgonen samma dag som operationen ska ske.
Ingen rolig tvål direkt, luktar bara sprit.
Efter duschen så blev det datorn några timmar för att sedan krypa ner i sängen och försöka sova, vilket gick lite bättre än jag trodde.

Imorgon gäller det !!!

Puss och Kram från Pucko med nervös mage.

Söndag den 14:e Mars

2010-03-21 klockan 14:39:50


Under Söndagen så hände det inte så speciellt mycket, var ledig idag med från alla jobb. Vilket kändes väldigt konstigt när man har haft en massa jobb och nu hade man bara Kryssan, snacka om semester.

Söndagen började med en sovmorgon idag igen och efter att ha vaknat till liv och spenderat några timmar framför datorn så åkte jag till stallet för att pyssla om Kryssan.
Veronica kom också till stallet så vi red ut en runda idag, blev en ganska så lugn runda idag då det var bara ren is på vägarna och inte så mycket skog i närheten av stallet.
Vi kom iaf ut och red en runda, eller vi red en längre runda än vad vi brukar när vi väl kom till skogen. Blev skritt och en massa pulsande i snön, gick på en stig där ingen hade gått på länge så hästarna fick verkligen pulsa. Kryssan tyckte det var rätt skönt att komma ut på vägen igen där det inte var lika tungt att gå.
Och Veronica ska ta hand om Kryssan under tiden jag är borta från stallet efter operationen, men sa till henne att jag skulle ta ut henne på lösdriften igen under den tiden. Idag sa Veronica att hon kunde ta hand om Kryssan även om hon stod inne, det var nästan lättare för henne. Vilket gjorde mig glad och mera lugn, för då vet jag att dem verkligen har koll på henne och att hon får stå inne på nätterna också.
Och då hade ju Veronica sagt det själv så då hade jag inte tvingat henne, och det kändes skönt. Tack Veronica för att du tar tiden och tar hand om Kryssan =)
Efter ridturen så blev det en massa fix i stallet så allting var färdigt till insläppet.
Var också upp en sväng till BW för att prata med henne om hur det såg ut under tiden jag var borta och vi hade några småsaker att fixa inför det, så det blev en fika och en massa snack hos BW.

Under kvällen så var jag hem till mamma för att äta middag där i vanlig ordning varje Söndag, pratade lite med dem också... Blev en god middag och efterrätt och sedan en massa roligt snack =)
Åkte sedan tillbaka till lägenheten för en sista kväll där, har varit helt underbart att bo i lägenheten och jag tackar Linn så otroligt mycket för den tiden jag har fått bott där.
Och det är efter en sådan tid i lägenheten som man verkligen saknar och drömmer om ett eget boende, så underbart skönt det skulle vara att bo själv i en stuga eller lägenhet där man får gå som man vill och vara för sig själv. Just nu finns inte den ekonomin...
Sista kvällen så slappade jag sista timmarna i lägenheten, lyxade även till det med ett bad i badkaret. Hade dock ingen större ro att ligga i badkaret länge så det blev ett ganska så snabbt bad.
Rakade även av vinterpälsen på benen, men i kallelsen från sjukhuset så stod det " Raka aldrig operationsområdet ". Vadå aldrig liksom, har ju redan rakat där många gånger tidigare. Men rakade inte knät då utan bara upp till knät, för då har man ju inte rakat operationsområdet.
Spenderade sedan några timmar framför datorn innan man fick ro att lägga sig i sängen för natten.

Puss och Kram från Pucko

Lördag den 13:e Mars

2010-03-21 klockan 14:15:00


Helg och ledig, vilket firades med en sovmorgon denna Lördag. Men det var väl klart som fan att man då vaknade vid 07 - tiden iaf. Typiskt mig när jag har gått upp tidigt en längre tid, då vaknar jag tidigt vare sig jag behöver eller inte.
Men idag kunde jag ju sova så vände på mig och försökte somna om några timmar till, vilket gick med ganska så bra reslutat. Vaknade dock lite då och då, men gjorde allt för att somna om en stund till.
Gick sedan ur sängen vid ca 11 - tiden, vill ju inte sova bort halva dagen heller utan hade ju lite saker jag skulle hinna med och ville göra innan det blev kväll och mörkt.
Ungefär första timmen efter att man hade gått upp så satt jag en stund framför datorn, inte ofta man har tid med det när man går upp. Utan man får ta det på kvällen efter man kommer hem.
Nu känner jag att det blir en massa onödigt blabbel här... Dags att gå rak på sak !

Innan resan till Norrtälje så var jag upp en snabb vända till stallet och plockade av lite täcken på hästarna i lösdriftshagen, och Kryssan fick ett täcke mindre också. Var så varmt så dem flesta hästarna kunde gott och väl gå utan täcke, vilket verkligen uppskattades och Ozzy kastade sig ner på backen och rullade sig länge i snön.
Fick även en liten present av Fanny:


Hon hade ritat en teckning av Kryssan, tack Fanny =)

Gjorde min resa till Norrtälje vid ca 12 - tiden, och hittade en isig parkering inne i Norrtälje tillslut. Lite småläksigt att parkera om man inte vet om bilen står kvar eller inte när man kommer, men lyckades hitta en p - plats som var ganska så rak och inte sluttade.
Väl på Apoteket så fick jag min Hibiscrub som för övrigt kostade 79,50 kr, inte så farligt dyrt för 250 ml.
Efter besöket på Apoteket så hade jag tänkt att åka och besöka Linn, men hon skulle ut på lite äventyr med pojkvännen så jag fick vänta lite. Och jag hade ju tänkt att tvätta min bil i Gör-Det-Själv - hallen på Ok i Norrtälje på vägen hem, men istället för att bara sitta och vänta på att Linn skulle komma tillbaka så kunde jag väl lika gärna tvätta bilen då. Så då blev det en tur upp till Ok där jag köpte, avfettning, schampo, svamp och hink och sedan var det bara att betala och vänta på att det blev en ledig plats i Gör-Det-Själv - hallen. Fick vänta en stund och sedan fick jag komma in rätt fort och så var det bara att köra järnet för att tvätta bilen.
Eftersom det kostade 114 kr / h och dem kunde bara debitera varje 30:e minut, vilket gjorde att man ville ju skynda sig för att inte behöva betala full pott.
Så på med avfettningen, tvätta av, sedan på med schampot och verkligen massera in för att sedan skölja av det. Och under allt skit så fanns det faktiskt ett svartgrå Bmw, och då kom även all jävla rost fram * Gråter *
Men har bestämt mig för att om jag jobbar bra i sommar och tjänar bra så ska bilen få sig lite renovering, rostbehandlas och sedan får det bli en nylackering av hela bilen. Och jag verkligen hoppas och önskar att jag kan göra detta, en väldigt stor dröm just nu. Vill göra !!!
När bilen var färdigtvättad och hade torkat en aning så gick jag in för att betala för tiden jag hade varit inne i hallen, och när jag kollade på lappen så hade jag varit därinne över en halvtimme. Typiskt, men det blir bara till att betala hela summan det. Och när jag väl skulle betala så var summan på 76 kr, så då hade killen i kassan varit snäll mot mig. Tack grabben * Ler *
Undra vad han menade med det, flirtade han med mig med tanke på summan !? Kan han ju göra...

Efter jag hade tvättat bilen så var jag mer eller mindre svimfärdig så blev en sväng in på Donken för lite middag där idag, det var lika gott som vanligt. Var ett tag sedan nu som jag käkade på Donken, så det var dags för det. Och efter lite mat i magen så åkte jag bort till Linn för att besöka henne, vilket jag också behövde. Kan ibland låta som vi är ett par, ett par i vänskap i så fall. Linn betyder väldigt mycket för mig och att bara vara i hennes närhet så blir jag lite gladare och hon ger mig energi. Så ni får väl tro vad ni vill om vårat " förhållande ".
Vi fikade och sedan så blev det en liten promenad med inriktning fotografering, så vi fotade lite natur och änder. Väldigt trevligt var det och jag längtar bara mer och mer efter en riktigt kamera, även om min mobil som jag fotar med inte är så dum och jag ofta får frågan vilket kamera jag fotar med. Vissa tror att jag har en värstingkamera, vilket jag inte har utan bara en Nokia N95. Blir ju faktiskt riktigt bra bilder med denna mobil, men jag vill ha bättre. Vill kunna få bättre kvalité, kunna zooma mera och exprimentera mera med fotningen. Så någon gång i livet ska jag köpa mig en kamera =)
Lite bilder tagna från dagen med Linn, Linn Markstedt ( http://underminhud.se ) stod för fotningen.
Jag fotade såklart bilden på henne.
Tack för en trevlig stund tillsammans med dig Linn, hoppas vi ses snart igen <3

Blev sedan avfärd hemåt, och på hemvägen så tävlade jag lite på motorvägen. Vilket jag skrev på Facebook i min status vilket inte en person tyckte om och anklagade mig för att vara omogen och skryta om att jag körde alldeles för fort. Då får jag väl vara omogen då, men man ska inte öppna munnen när man inte är ett dugg bättre själv och gör precis samma sak. Eller åtminstonde gjort en gång in tiden och säger att hon kan precis göra samma sak som mig, det är väl lika omoget det i så fall. Och det jag skrev på Facebook var mer med glimten i ögat och som en rolig sak, inte något påhopp eller liknande.
Och jag avgör väl själv vad jag gör och inte gör, det är mina konsekvenser om det nu skulle hända något. Och vad ska mina föräldrar säga, och speciellt när min fader gör precis likadant.
Ingen idé att diskutera, men förbannad blev jag.

Innan jag kunde åka hem helt för dagen så blev det ett stopp i stallet där jag fixade boxen till Kryssan så hon kunde komma in för natten, så det blev lite mockning, fylla på vattenhinken, hämta hö och göra iordning kraftfodret.
Red sedan ut en sväng på Kryssan, och det blev en kortare tur idag. Började bli så kallt så det gjorde inte så mycket heller, vi var nöjda med den kortare turen idag.
Kryssan fick sedan komma in i boxen och så fick hon sin mat, hon var hungrig.
Åkte sedan hem för kvällen och slappade i lägenheten med datorn som sällskap.

Nervös, ingen aptit...

Puss & Kram från Pucko

Tillsammans :)

2010-03-21 klockan 13:06:44Kryssan och jag <3
Vi är oskiljbara, ingenting kan skilja på oss <3
Kryssan är mitt allt <3
Hon är mitt hjärta, min luft <3
Ingen kan ta henne ifrån mig eller hennes plats <3
Finns inte ord för hur mycket jag älskar henne <3
Finns inte ord för hur mycket hon betyder för mig <3
Det är vi mot världen, alltid <3
Vi är ett, ett hjärta <3

<3 <3 <3 Älskar Dig Kryssan
<3 <3 <3

Fredag den 12:e Mars

2010-03-21 klockan 13:01:24


Då har vi kommit till Fredagen då, som dem andra dagarna inte ser så annorlunda ut. Utan mest handlar det om jobb och stress. Det tycks vara det man ska leva med här i livet, stressa för att hinna med klockan som springer iväg. Och man ska vara här och där och sedan så vill man vara där och här, varför kan man inte klona sig för ???
Tänk så mycket man hade kunnat hunnit med om dagarna och hunnit med att vara på alla platser man vill vara med på. Typ att man jobbar i Rimbo som man samtidigt är med en kompis på en hästtävling, eller att man är på ett läkarbesök samtidigt som man sitter hemma och bloggar. Så enkelt allt skulle vara...

Vare sig man kan klona sig eller inte så är det som det är och Fredagen började med att man klev upp för dagen vid 06 - tiden på morgonen och gjorde sig startklar för att sedan brumma ner till stallet.
Morgonfodrade " mina " hästar och släppte sedan ut Kryssan och Cikita i deras hage dem skulle gå i över dagen. Gjorde sedan Prezident klar för en ridtur, eller han fick anlita färdmedel till jobbet. Med andra ord så red jag på honom till Rånäs stallet ungefär på samma sätt jag gjorde med Kryssan dagen innan.
Bara det att Prezident fick ställa sig i en box direkt och så gjorde jag mina arbetssysslor först, morgonfodrade, släppte ut, mockade och förberede inför kvällen.
Prezident var nog inte lika glad och road som Kryssan var att följa med mig till jobbet, han kände sig nog ganska så ensam och bortrövad. Försökte prata med honom men har inte samma kontakt med honom som jag har med min egna häst. Han fick sig iaf ett litet äventyr han med, frågan är om han är lika road att rida mot det hållet senare i framtiden !?
Hade tänkt att försöka hinna med att rida lite dressyr på Prezident i ridhuset innan vi red hem igen, hade lite ont om tid idag men ville gärna hinna med några minuter då jag aldrig har ridit sådan dressyr på honom. Visst att jag har ridit dressyr på honom hemma på våran ridbana under vintern, men den har då varit täckt av snö vilket gör att man inte kan rida på samma sätt som i ett ridhus med en banan utan snö.
Så kände väl att det var väl dags för lite " riktig " dressyr på honom nu. Och när jag väl var färdig i stallet så plockade jag på utrustningen på Prezident igen och så blev det en snabbtur ner till ridhuset innan hemfärd. Prezident var ganska så spänd och nervös, men kunde rida igenom honom lite snabbt och det kändes skönt i vilket fall.
Även om det blev lite ridskoleridning så kunde jag iaf känna lite mera på honom, och vi fick till och med en längning i traven. Dock lite spänd men riktigt härligt =)
Sedan blev det ridning tillbaka till " mitt " stall igen och släppa ut Prezident i hagen.
Och så var det såklart dags för stallgörat i " mitt " stall, mockade Cikitas box, fixade allting till Prezident och Kryssan som står inne för tillfället.
Och när allting i stallet var färdigt för dagen så släppte jag ut Cikita på lösdriften igen då hon var bättre i sitt ben och så tog jag in Kryssan och gjorde iordning henne för en lite skrittur. Hon gick ganska så hårt igår så hon behövde nog komma ut och skritta lite så hon inte skulle bli så stel. Kryssan var rätt nöjd för det, och efter den lilla turen så fick hon gå ut i hagen igen och äta hö.
Då var jag färdig för dagen, mockat 10 st boxar, ridit 2 st hästar och burit hö och foder i ett antal kilo.

Nu var stalljobbena avklarade och nu var det bara jobbet i Rimbo kvar, började där kl 13.30. Så det var bara att byta kläder och göra sig klar och redo för att åka ner till Rimbo.
Började som sagt att jobba 13.30, och jag jobbade på mammas avdelning idag och jag jobbade med min mamma idag * Host host *
Inom vårdbolaget Tio100 så får man tydligen inte jobba inom samma familj på samma jobb, men jag har fått jobba kvar på Bergshyddan iaf bara jag inte jobbar med min mamma. Men det där är diskuterbart, och jag vet inte hur mycket man ska tro på det där. För vissa andra får ju jobba ihop utan problem, men det säger dem inget om.
Men denna kväll så kunde inte min chef lösa det på något annat sätt så det slutade med att jag fick jobba, och även jobba med min mamma. Vilket var väldigt intressant, var väldigt länge sedan jag jobbade med min mamma. För det första året jag jobbade på Bergshyddan så fanns inte denna regel eller lag, så då jobbade jag till och från med min mamma. Men det var ju några år sedan.
När jag jobbar med min mamma så jobbar jag inte med min mamma, utan med Karin. Hon är då som vilken arbetskamrat som helst, vilket mamma säger likadant om mig. Vilket då gör även jobbet lättare att man tänker så. Jobbet under kvällen gick smärtfritt fram och inga konstigheter, mamma slutade kl 20.00 och jag jobbade till 21.15.
Jag hade en rast på 45 minuter och då gick jag ner till Apoteket, skulle nämligen köpa den där tvålen man ska duscha med innan en operation. Och väl på Apoteket så visa det sig att dem hade slut på denna tvål och visste inte när dem skulle få in den igen, var tydligen en väldigt stor åtgång på den nu. Kvinnan på Apoteket såg då att den fanns i Norrtälje så hon bokade en flaska till mig, lika bra de så man vet att man får tvålen. Blir alltså en resa till Norrtälje under helgen...
Lämnade rapport vid kl 21.00 och åkte sedan hemåt, skönt att få komma hem till lägenheten efter en lång dag. Och inte så mycket speciellt hände under kvällen heller, ni kan nog räkna ut vad jag gjorde ;)

Puss & Kram från Pucko, en arbetsnarkoman.

Hemligheter...

2010-03-21 klockan 01:07:57


" Folk har alltid hemligheter "
" Det handlar bara om att lista ut vilka "

Citat taget från: Lisbeth Salander

Torsdag den 11:e Mars

2010-03-20 klockan 01:02:31


Först måste jag börja detta blogginlägg med att skryta om min häst Kryssan, så jävla stolt och glad över henne idag eller det är jag ju varje dag såklart. Men idag var det speciellt mycket <3
Ibland känns det nästan så overkligt, det var verklighet även då det kändes som en dröm.
Min dressyrhäst var en dressyrhäst idag, gick kanonfint framför allas näsor <3
Och man blir så glad och stolt över henne så man vet inte hur man ska visa Kryssan själv hur duktig hon är, så hon förstår min uppskattning. Visar henne så gott jag kan när jag verkligen behöver det.
Dagen i sig var en fullbokad dag som vanligt och redan på morgonen så var det full fart. Hoppa ur sängen vid 06 - tiden för att göra sig klar och redo till att åka till stallet direkt på morgonen.
Började med att hämta in Kryssan från hagen när jag kom till stallet vid 6.30 - tiden, gjorde henne iordning för en ridtur. Eller ja, ridtur och ridtur... Hade tänkt att rida på Kryssan till Rånäs stallet till kl 8.00 för att då börja jobba med att morgonfodra + ta ut hästarna för att sedan rida ner en sväng till ridhuset och rida lite dressyr på Kryssan som inte blir alltför ofta nu under denna vintertid. Så jag gjorde jobb med nöje med andra ord.
Red ifrån " mitt " stall vid 7.30 - tiden och kom fram till ca kl 8.00, Kryssan var ganska så taggad och fundersam på vad för ställe vi var på. Ställde henne på stallgången medan jag morgonfodrade hästarna i stallet för att sedan plocka ut dem i deras hagar vartefter dem hade käkat upp.
Och efter att alla hästarna var ute så gick vi ner till ridhuset, tänk om man hade kunnat bott sådär själv som Pytt gör * Dröm * Bara gå till stallet, sadla hästen och gå till ridhuset och rida, så bekvämt men ändå så mysigt.
Ridhuset var tomt när jag tänkte börja rida, men fick ganska så fort sällskap. Träffade på Mirja i "mitt " stall och hon berättade att hon och Nina också skulle rida till ridhuset, så dem kom ganska så snart efter att jag hade börjat rida. Och Kryssan var fortfarande taggad och jag hade inte ridit dressyr på henne på väldigt lång tid, så tänkte att jag skulle inte ha så stora förhoppningar på henne idag.
Och det bästa av allt var att hon gick klockrent ( !!! ) hela dressyrpasset, började undra om det verkligen var Kryssan jag satt på och inte någon annan häst. Så himla mjuk, svävande och samarbetsvillig som hon var den dagen var det länge sedan hon var. Och jag hade inte mycket i handen och hon lyssnade på minsta lilla rörelse jag gjorde eller minsta halvhalt. Satt nästan själv på hästryggen och gapade =)
Hon gjorde till och med galoppfattningarna helt korrekt, och formen hon jobbade i var galant och kan man bli gladare och stoltare då ?!
Och det bästa av allt var att det var inte bara jag som fick se det, utan även Nina och Mirja. Dem sa inget om henne eller så, men jag kan nog anta att dem också blev rätt förvånade. Tänk att en gammal travare kan gå så fint, min dressyrhäst Kryssan <3

När dressyrpasset var färdigridet så kände man sig rätt mör i kroppen, var som sagt länge sedan man red så avancerat vilket jag inte tänkte på när jag började rida och det gick så bra. Då vill man inte ens sluta så tillslut får man verkligen säga till sig själv att sluta, vilket jag nästan fick göra idag.
Ont i kroppen fick man som sagt, och knät som man glömde bort i ca 45 minuter ska vi inte tala om vilken smärta det gav efter detta dressyrpass. Men jag klagar inte för jag var så jävla nöjd =)
Och efter ridningen så återstod ju jobbet i stallet, det riktiga jobbet. Mockningen...
Plockade av all utrustning på Kryssan och ställde in henne i en box under tiden jag mockade, hon var lite ängslig och jag fick prata med henne många gånger. Såg hon inte mig så blev hon orolig, söt min lilla häst <3
Mockade på i ett någorlunda bra tempo och efter ett tag så var alla 7 st boxarna färdigmockade, la in hösilage och sedan kraftfoder i boxarna och sedan så var det sopningen kvar i stallet.
När allting var klart i stallet så var det dags för hemfärd igen, så då var det bara att plocka på all utrustning på Kryssan igen och rida hemåt. Hon var lika taggad hemåt som innan, så hon fick sig en liten utflykt idag =)
Väl åter i " mitt " stall igen så var det bara att stressa med Kryssan, klockan hade sprungit iväg sista timmarna så jag fick lite småbråttom som vanligt. Hann inte stretcha Kryssan som jag ville, men hon verkade inte må dåligt av det efter ändå. Hon fick sedan gå ut i hagen igen till sina kompisar.

Klockan 13.45 var det Naprapaten som gällde och just därför jag fick det så stressigt i stallet, men som vanligt så hinner jag alltid i tid även om jag får stressa järnet.
Och hos Naprapaten så fick jag min behandling idag igen, hade inte ändrat på mig så mycket men fick lite ström i knät vilket var rätt så plågsamt denna gång. Och jag slapp akupunkturen denna gång, vilket var skönt. Men annars så hände inte så mycket speciellt hos Naprapaten, hon knäckte ryggen på mig och släppte loss mig lite i höften. Och jag kände mig friare när jag gick, och den känslan är så skön när man känner sig fri i sin gång framåt.
Hände inte så mycket mera under behandlingen idag, berättade att jag hade fått operationstid och att jag skulle höra av mig efter operationen och allt så får vi se om det blir vidare behandling eller hur det fortsätter.
Betalade och så var det bara att åka vidare igen, var in en sväng på Konsum för att handla lite. Jobbat så mycket under förmiddagen och stressat mycket gör att man måste få i sig något i magen tillslut. Speciellt om man börjar känna sig svimfärdig.
Åkte sedan tillbaka till stallet igen för kl 15.00 så skulle HöKalle komma med hösilage till lösdriftshagen. Och jag hann precis till stallet för när jag parkerade så kom han i backen, så väntade in honom och hjälpte honom sedan i hagen och betalade för denna gång.
Efter att han hade åkt så kunde jag äta lite och jag passade även på att ringa till min tandläkare och boka om min tandläkartid jag hade den 18:e Mars till den 15:e April. Eftersom jag operaras den 16:e så är man nog inte så pigg för att gå till tandläkaren 2 dagar efter, vilket gjorde att jag fick boka om tiden. Och som hon sa, en sak i taget.

Efter att ha fått lite mat i magen så var det bara att börja jobba igen, i " mitt " stall. Hade hand om Prezident idag eftersom jag jobbade hela dagen igår och inte hann med honom då så frågade jag Veronica om jag kunde rida och fixa honom idag och det var inga problem det.
Så det fixade jag och så slutade det med att även Kryssan fick stå inne, pratade med BW om Kryssans mage och hon sa likadant att Kryssan måste bort från hösilaget nu. Och eftersom Cikita stod i den boxen jag brukar låna så blev det lite strul, men kollade då med Linn och Annie om jag fick låna deras box i några dagar. Och tillslut så fick jag svar att det var inga problem att jag lånade boxen. Så lånade halm och hö av BW så Kryssan hade något strö att stå på och sedan något att äta, tack så mycket BW =)
Och BW sa även att Kryssan inte kan gå i lösdriftshagen då under dagarna så Kryssan och Cikita får gå tillsammans i en mindre hage utanför stallet. Vilket känns helt okej just nu !
Och innan jag åkte hem för kvällen så tog jag även in alla hästarna idag då jag hade insläppet, och så red jag även ut en sväng på Prezident.
Ridturen gick bra idag och Prezident jobbade på bra och fint, men Kryssan jobbade bättre idag.

När alla hästarna var färdigmotionerade, stod i sin box och hade fått sitt kraftfoder för kvällen så var även jag färdig i stallet och jag kunde åka hem för dagen, helt slut och hade hemlängtan.
Så väl hemma i lägenheten så fastnade man framför datorn i några timmar tills man nästan satt och sov, då var det dags att gå och lägga sig i sängen där man somnade när man la huvudet på kudden.

Puss & Kram från Pucko

Onsdag den 10:e Mars

2010-03-19 klockan 00:23:41


Idag var och blev det en riktigt lång arbetsdag, det kan man verkligen säga när man jobbade från kl 8.00 på morgonen och jobbade sedan till kl 20.00 på kvällen.
Och arbetstiden var inte bara på ett jobb utan på 2 st olika jobb då. Så första timmarna på dygnet så jobbade jag i stallet då det var dags för morgonfodring, utsläpp, mockning och förberedelser inför kvället till insläppet.
Och eftersom jag skulle iväg till Rimbo och jobba under kvällen så var det lite småstressigt i stallet, så mockade på och sopkvasten gick i väldigt fart framåt.
Jobbade som sagt på rätt så ordentligt och var färdig i stallet vid 10.30 - tiden och då var det bara att byta kläder och sitta i några minuter och pusta ut lite.
Sedan var det bara att åka ner till Rimbo för att börja jobba kl 11.00 igen och sedan jobba fram till kl 20.00 på kvällen. Jobbade på mammas avdelning idag så det var ju en hel del att göra på jobbet idag.
Och ibland kan man ju inte bli mer än galen...
Men arbetsdagen gick i ett ganska så snabbt tempo, vilket inte alls var fel för det kändes som att det skulle bli en lång dag på jobbet. Men rätt som det var så var kl 20.00 och jag gick hem för dagen.
Finns inte så mycket speciellt att nämna mer om arbetsdagen, jobbade gjorde jag iaf =)

Och eftersom jag hade jobbat exakt hela dagen så hade jag ju inte hunnit med " mina " egna hästar, så då blev det en tur efter jobbet förbi stallet för att kolla till mina änglar.
Och när jag öppnar stalldörren in till stallet så står Cikita där i en box, vad hade hänt med henne ??? Hade inte hört någonting om henne och fick skicka sms till Vickan och fråga, men fick inget svar utan fick veta senare att hon hade varit väldigt svullen i ett ben och halt.
Så därför fick hon stå inne över natten, men var in i boxen och kollade henne och då hittade jag inte direkt någon svullnad på något av benen. Hum... Jag kanske kollade dåligt...
Jag gick ut i hagen för att hämta in Kryssan och även Ozzy, kollade av Ozzy och rättade till hans täcke och sedan fick han gå ut igen. Och Kryssan fick äta lite kraftfoder och jag kollade även så att Kryssan mådde bra och inte hade några sår. Hon verkade må fint fint =)
När jag var ut i hagen så kollade jag även över våran provisoriska lagning av staketet, och den var fortfarande hel än så länge. Verkade som hästarna inte vågade gå fram till den grinden längre, vilket inte gör något alls. Dem kan gott och väl hålla sig borta från den grinden nu.
Insåg också att det var dags för påfyllning av hösilage, så jag gjorde ett försök till att ringa till HöKalle men fick dock inget svar. Så får försöka att ringa så fort jag kan imorgon, så dem kan få påfyllning innan helgen och jag är rätt fullbokad så hinner i stort sett bara imorgon att dem kan komma då och fylla på.
Så hoppas dem kan komma under Torsdagen...
Kryssan fick sedan gå ut i hagen igen efter en massa pussande på henne, min lilla älskling <3

Åkte sedan hemåt och väl hemma i lägenheten så kunde jag inte hålla fingrarna i styr så jag städade lite till Linn, rensade upp lite i kartongerna så det blir lättare för henne att packa upp dem vid senare tillfälle.
Och Jannika kom också förbi senare på kvällen så jag fick tillbaka min film igen, tack så mycket =)
Efter lite städande och pysslande i lägenheten så blev det en lugn kväll framför datorn, hade väldigt ont idag efter dagens spring fram och tillbaka.
Så kan ju inte direkt påstå att man mådde så bra på kvällen =(

Puss & Kram från Pucko

Tisdag den 9:e Mars

2010-03-18 klockan 00:38:20


Tisdagen var en fullbokad dag med massor med saker att göra, kalendern sa så iaf och det blev också så. Ingen lugn stund här inte, och dagen började redan vid 7.30 - tiden.
Gick upp och gjorde mig klar och åkte sedan till mitt nya jobb, stalljobbet i Rånäs stall.
Börjar kl 8.00 dessa dagar jag jobbar i stallet så då får man ju sig en liten sovmorgon iaf, en ganska så okej tid att börja faktiskt.
Och eftersom det var första dagen på jobbet så var man ju lite osäker även om man gick med Pytt en dag veckan innan, men nu var man själv och man skulle försöka minnas. Men som tur var så hade Pytt skrivit ut fusklappar till alla oss som skulle jobba så då var det ingen kris då man kunde kolla på fusklappen i vilken ordning man skulle ta ut hästarna och i vilken hage dem skulle gå i och så vidare.
Så började med att ge dem morgonfoder vilket hästarna uppskattade väldigt mycket, och var eftersom dem hade käkat upp så var det dags för dem att gå ut i hagen som jag också lärde mig var dem skulle gå efter att ha kollat på hagarna vad dem hette och var dem låg.
När alla hästarna var ute så var det bara att börja göra det stora stalljobbet, att mocka alla 7 boxarna. Och jag började i ett ganska så raskt tempo men lugnade dock ner mig en aning då jag ville veta hur lång tid det skulle ta om man verkligen tog det lugnt.
Så jag mockade på i mitt lugna tempo och stod där och filosoferade och letade bajs, var länge sedan när man mockade sådär många boxar... När man stod uppe i Finnby så mockade man ganska så ofta alla 6 boxarna utan problem och samma när man stod på Bergby så kunde man mocka runt ett tiotal boxar då man hade tid och ork, en annan gillar ju att mocka och pyssla och dona med stalljobben i stallen.
Efter att alla boxarna var färdigmockade så var det dags att förbereda dem med foder inför kvällen då hästarna skulle komma in, så då la jag in kraftfoder och sedan hösilage i det som stod på foderlapparna på deras boxar. Och sedan när det var klart så var det sopningen kvar, och jag sopade hela stallet och det var det jobbigaste jobbet tror jag. Var helt slut efter sopningen men det var väldigt fint på stallgången iaf efter att jag hade varit i farten =)
Och stalljobbet var sedan över och jag var klar för dagen och kollade då på klockan som visade 11.03, och då hade jag tagit det lugnt. Så det tog inte så lång tid som hade kunnat tro, så egentligen så skulle jag ha tid med att ha 7 st hästar själv. Men det är ju motionen av alla hästar och ompysslingen av alla hästar som tar tid, stalljobbet tar ju inte så värst lång tid som sagt. Men man ska ju också ha råd med att ha 7 st hästar själv, vilket jag inte har så kan lägga ner den tanken på en gång !
Efter att jag var färdig i stallet så gick jag ut för att kolla till alla hästarna i hagen på framsidan av stallet, tog även upp mobilen och fotade alla hästarna och alla hästar verkade vara riktiga fotomodeller och gärna ville vara med på bild. Så det blev några bilder, tänkte lägga upp dem vid senare tillfälle =)
Första dagen på nya jobbet var lite speciell och lite småjobbig då man inte var så van vid det nya stallet, men kommer nog gå bättre med dagarna som går antar jag.

Åkte sedan en sväng förbi " mitt " stall där jag gick ut i hagen för att ta av lite täcken på dem flesta hästarna, Cikita, Ozzy och Phila fick gå utan täcke och Kryssan fick ett mindre täcke på sig idag. Och hästarna blev riktigt nöjda av att få lufta pälsen i det härliga vädret, och dem börjar nog även få lite vårkänslor då dem är väldigt pigga och glada. Och även väldigt kärvänliga ;)
Gick sedan runt och så fotade jag lite mera hästar i " mitt " stall, blev en hel del fina bilder på alla hästarna. Så kul att ha en massa bilder på hästarna och man kan aldrig få för mycket bilder även om man har över 1 000 bilder på bara Kryssan. Mer vill ha mera !!!
Slänger upp lite bilder sedan när dem ligger på datorn och är redigerade.

Sedan så var det dags för avfärd igen och då var det dags att åka ner till Rimbo, var in en sväng på Subway för att köpa mig lite lunch och så använde jag mig av dessa bonuscheckar man fick på posten för ett tag sedan. Så då fick jag även middag för dagen, så 2 till priset av 1.
Blev en Subway Melt och en Sub med tonfisk idag men nya smaker på dressingarna, och ena dressingen var så jävla stark så det var inte alls gott. Gillar inte när det är för starkt, så det var väldigt tråkigt.
Efter att ha fått mina " subbar " så åkte jag upp till jobbet och käkade lite lunch där då jag upptäckte den starka smaken på dressingen. Tänker inte ta den dressingen igen tyvärr, gillar när det är lite starkt men inte så starkt så det brinner i munnen och man måste dricka en hel kanna med vatten under tiden man äter.
Började sedan jobba kl 14, och det var ett litet speciellt pass idag för mig då jag bara jobbade till 18.00 och jobbade då bara 4 timmar. Men det var så att en ordinare personal skulle på en utbildning under eftermiddagen och min chef behövde då sätta in en vikarie, och dem nya reglerna för att sätta in en vikarie är att man bara får komma in och man minst får jobba 4 timmar. Därför detta pass och jobbade på Kristallen och räckte för att bli slut på dessa 4 timmar... Var rätt mycket på jobbet idag men det slutade bra tillslut och jag var färdig för dagen att åka hemåt.
Hände inte så mycket under arbetspasset, fick gå över till en annan avdelning och passa i ca 30 minuter då kvällspersonalen skulle komma in. Annars så var det relativt lugnt även om vissa inte alls var på humör...

Efter jobbet i Rimbo så var det åter dags att åka till " mitt " stall igen för att ta på alla hästarna täckena igen då det började bli kallt på kvällen. Rätt varma dagar men många minus under nätterna, riktigt kyligt.
Så när hästarna hade täckena på sig igen så tog jag in Kryssan och så gjorde jag henne klar för en ridtur, så jag och Veronica red tillsammans idag istället för igår. Så det blev en runda idag då på våra pigga galningar, har för mig att vi red ner på banvallen för att galoppera lite och sedan så red vi samma väg hem igen.
Efter ridturen så blev det ju en massa fix i stallet och med Kryssan innan hon kunde gå ut i hagen igen, hon fick lite mat och så gosade jag såklart lite med henne <3
Och hon fick sedan gå ut igen och jag var klar och sist för dagen i stallet så jag släckte och åkte vidare hemåt till lägenheten igen, helt slut efter denna dag.
Jobbat på 2 st jobb idag och det är man inte riktigt van vid även om det inte var så många timmar på något utav jobbena, så var man ju rätt slut i huvudet.
Så jag hoppade in i en varm dusch för att koppla av lite och sedan värma mig lite och göra mig ren efter dagen, sedan så väntades det mat från Subway.
Efter maten och några timmar framför datorn så lockade sängen rätt mycket så gick sedan och la mig och somnade som en stock idag.

Skönt med nytt jobb och lite nytt i livet, lite förändringar dör man ju inte utav.

Puss & Kram från Pucko

Måndag den 8:e Mars

2010-03-17 klockan 23:50:42


Nu är det dags för uppdatering här i bloggen och jag skäms för den dåliga uppdateringen som har varit men ska absolut åtgärda detta stora hål med utebliven text. Det är på tiden nu, och det har ju såklart hänt en hel del under den tiden då texten saknas.
Men ibland finns det inte tid och ork för att texten ska hamna här, men nu är det sluttjatat om det och jag börjar uppdateringen sakta men säkert.

Under Måndagen den 8:e Mars så jobbade jag först under hela dagen, var ett långpass som stod på schemat och en tidig morgon då väckarklockan ringde kl 6.10 idag.
Åkte sedan till jobbet vid 6.20 tiden och började dagen på jobbet 6.45 med morgonrapport som första arbetsinsats. Och jag jobbade uppe på Safiren idag och vi var även 3 st i personal idag då vi hade en praktikant med oss under dagen. Så man hade lite brist på arbetsuppgifter denna dag då alla 3 jobbade och stod i, men det är inte fel det heller att få det lite lugnt på jobbet ibland även om man jobbade på en av dem lugnare avdelningarna.
Då det var jag som började 6.45 så var det även jag som fick gå på 10.30 - rapporten, där det inte sades så mycket speciellt utöver det ovanliga. Och när klockan var 11 så var det dags för raster och jag bytte om till privata kläder och gick ner till sjukgymnasten och började med dagens sjukgymnastik.
Tramp tramp på cykeln, inte trilla i golvet på balansbrädan och sedan trycka på i benpressen, som jag förövrigt var uppe på 50 kg lätt idag utan problem. Men ville inte anstränga knät för mycket då det gjorde väldigt ont så blev det bara några stycken på 50 kg och sedan slutade jag. Men ändå nöjd att jag kunde klara av det =)
Pratade sedan med Helén som visade sig, berättade att jag hade fått tid för operation den 16:e Mars så vi får se hur det slutar och blir. Och hon var glad över det svaret och vi pratade lite om det då jag sa att jag var orolig och nervös inför ingreppet. Och hon berättade då lite om det och sa att dem bara sätter kanyl för dropp och sedan så är det ingen fara. Bara sätter kanyl !!! Det är ju det som är värst för mig, som jag är räddast för och mest nervös inför =( Men vet ju inte om jag behöver det heller om jag får dropp, det visar sig den dagen då det gäller.
Behövde inte tänka på att gå till sjukgymnasten mer innan det var dags för operation, utan jag skulle köra på hemma istället och bara ta det lugnt och förbereda mig inför operationen.
Kändes iaf skönt att man inte behövde tänka på att hinna med sjukgymnastiken innan operationen då kalendern redan är fullbokad med saker, så det gjorde inte alls så mycket om jag slapp planera in en tid till innan det var dags.
Gick sedan tillbaka till jobbet igen och la mig en stund på soffan innan det var dags att åter jobba igen i några timmar. Och eftermiddagen på jobbet var inte heller några problem, jobbade då själv med praktikanten men som sagt det var inga problem alls det.
Slutade sedan att jobba 15.45, vilket var väldigt skönt att få sluta för dagen.

Men dagen var ju inte slut för det, utan då var det dags för stalljobbet. Så bilen styrdes mot stallet och möttes upp av Veronica och vi stod och pratade en stund och vi hade även tänkt att rida en runda tillsammans i kvällssolen. Riktigt mysiga kvällar nuförtiden då solen tittar fram hela dagarna, även om kvällarna är kalla så är dem så otroligt fina.
Men kvällen slutade inte riktigt som vi hade planerat för under tiden vi står och pratar så ringer Veronicas telefon, det var BW som ringde och berättade att hennes granne längre ner på stallvägen hade sett 3 st bruna hästar på vägen och verkade vara lösa.
Så Veronica och jag skyndade oss dit för att ta reda på om det var så och i så fall vilka hästar det var, 3 st bruna hästar... Vi förstod inte riktigt vilka det kunde vara och när vi kom genom kurvan efter att ha kollat alla hagar och insett att inget staket var trasigt, så möter vi på 3 st självgående hästar... Och vilka tror ni att det var !?
Såklart var det ju " mina " 3 st hästar som var ute på egen promenad, med andra ord så var det Ozzy, Cikita och sist men inte minst Kryssan. Och dem stod så nöjt så och mumsade på höt som låg utanför den andra lösdriften, så det var väl tur att Carro hade lagt dit dem dagen innan för annars vet man ju inte alls vad hästarna hade hittat på. Och det var väldigt tur att dem hade gått åt det hållet och inte ner till vägen, tänk vad som hade kunnat hända i så fall... =(
Inte tänkte vi på att ta med oss några grimmor när vi gick, Veronica hade iaf sin grimma med sig och som tur var så fanns det grimmor vid andra lösdriftshagen som vi lånade och som tur var passade på Kryssan och Cikita. På vägen tillbaka så ser vi att grinden till våran hage är helt trasig och där hästarna har smitit ut, och när vi var på väg till stallet så upptäckte även dem 3 st hästarna som var kvar i hagen att man kunde ta sig ut genom detta tomma hål. Men eftersom tråden låg ihopsnurrad på marken så tickade det väldigt mycket och högt av den så dem vågade inte gå ut, vilket var både tur och bra för då slapp vi jaga dem hästarna också.
Så vi ställde in Kryssan, Cikita och Ozzy i stallet och så var det bara ut för att försöka laga hagen igen, vilket är absolut det svåraste och roligaste i detta väder. Typ 50 cm hög snö och sedan stenhårt i backen, hur får man då ner en ny stolpe ??? Dem hade antagligen bråkat med varandra vid grinden så någon häst har trängt sig så att hörnstolpen har gått av vid det hårda trycket, eller så har någon häst sparkat med den så den har gått av. Det är det jag kan tänka mig iaf, för av var den iaf.
Så BW ringde på extra förstärkning så vi kunde laga detta så hästarna kunde gå där igen utan att komma utanför staketet, men som sagt det var ju inte det lättaste och vi försökte med det mesta. Men plastpinnarna gick bara av hela tiden och dem orkade inte hålla tråden då det var ett hörn som skulle lagas. Det slutade med att jag kom på att vi skulle ta ett hinderstöd, dessa hinderstöd är riktiga och tunga och har ett bra fotstöd, så Fanny grävde fram ett ur snön och sedan så kunde vi göra en lösning av hagen så vi kunde få ihop allting igen.
Kanske inte så fint gjort men det funkade och det var helt för tillfället, och när elen kom igång igen så funkade det även om vi hade lindat tråden runt hinderstödet. Så hästarna vågade inte ens närma sig denna grind då det tickade så pass mycket.
Kollade sedan av alla hästarna så dem inte hade några skador, vilket dem inte hade så Ozzy och Cikita fick gå ut i hagen igen. Blev dock ingen ridning denna dag då det hade hunnit blivit mörkt och kallt och man hade tappat intresset för att rida, så borstade av Kryssan och myste lite med henne och undrade varför hon hade rymt men fick dock inget bra svar ifrån henne. Trodde aldrig att hon skulle rymma från hagen då hon är så rädd för elstängsel, men hon föll för grupptrycket antar jag och Cikita och Ozzy är hennes största idoler i hagen så dem gjorde nog en egen kup och så rymde dem tillsammans för att sedan gå till en resturang där det bjöds på färskt hö. Eller vad tror ni ??!

Åkte sedan hem för dagen och spenderade några timmar framför datorn och funderade över livet...

Puss och Kram från Pucko

Dagar...

2010-03-15 klockan 00:36:16


1 dag kvar... !!!


Dagarna går...

2010-03-15 klockan 00:32:56


...alldeles för fort för att man ska hinna med allt man vill och behöver göra. Man får inte tiden till att räcka till helt enkelt och speciellt inte när man har 2 st jobb + egna hästar att ta hand om, då är det väldigt lätt att hela dagen bara försvinner. Och även orken till att fixa allt som måste göras...
Just nu känner jag bara att livet är ett stressmoment, att man måste stressa för att ens hinna hälften av det som behövs. Och så känner jag att det inte riktigt ska vara heller, då dem säger att livet är så underbart och blabla... Verkligen underbart att stressa sig igenom dagarna och mer eller mindre leva i stress, det kan inte jag klassa som underbart.
Därför har det varit lite dålig uppdatering på bloggen också, inte bara här det är dålig uppdatering tyvärr. Skulle väl kunna påstå att det mesta är det dålig uppdatering på, då det inte finns ork på nätterna när man sitter här vid datorn som man såklart spenderar några timmar framför men ändå inte hinner uppdatera. Eller hinner och hinner gör jag nog såklart, men det är orken som blir som bortblåst när man ens tänker uppdatera.
Men jag kommer igen, snart så är det " sjukskrivning " för mig som gäller och då ska det uppdateras och det kan ni skriva upp på att det kommer att göras också. Då finns det inga undantag ;)
Eller okej, ett undantag får finnas och det är om jag har riktigt jävla ont så det blir sängliggande läge just för tillfället. Annars så ska jag uppdatera så ni får hänga med i svängarna och en massa spännande läsning om det nya jobbet, hästar och annat smått och gott som har hänt.
Annars så är det mest bara jobben som har stått på schemat och jag har kämpat på dagarna igenom, extrem smärta blandat med vilja. Det kommer man långt på =)
Och hur jag mår är väl inte så kanon som det kanske kan låta ibland, men som sagt man kämpar på. Och även det har ju gett reslutat på andra saker, är nog inte bara byxorna på jobbet som kryper...
That´s it !!!

Nu vet ni ju iaf att Pucko fortfarande lever och att uppdateringarna snart börjar ramla in, håll ögonen öppna för man vet aldrig vad och när det kan hända.
Nu har jag iaf spenderat lite tid på bloggen min, det känns skönt och jag hoppas det blir oftare snart igen. Ett slag på fingarna som börjar stelna då det inte blir så mycket bloggskrivande * Fy på dig *

Godnattpussar från Puckoalways

Fundersam...

2010-03-11 klockan 23:35:42


Vem ???

Dagar...

2010-03-11 klockan 00:47:08


5 dagar kvar...

Viktminskning ?!

2010-03-11 klockan 00:34:09


Är det så eller är det bara som man tror, eller är det sant ?!
Vad är det som händer med mig ???
Antingen börjar arbetsbyxorna på jobbet att bli större, eller så är det så att jag börjar bli mindre...
För byxorna börjar glida ner, och jag får dra upp dem lite då och då.

Inte mig emot, vill ner...

Puss & Kram från något lättare Pucko

Godnatt !!!

2010-03-09 klockan 01:08:11


Godnatt och sov gott på er alla läsare !!!
Dags för sängen nu =)


Godnattpussar från Pucko

Söndag - Arbetsdag...

2010-03-09 klockan 01:05:34


Idag så finns det inte så mycket att skriva om som är speciellt intressant att läsa eller att ens skriva om.
Dagen började segt och inte alls som jag hade tänkt mig, utan jag hade tänkt mig att gå upp vid 9 - tiden för att åka till stallet för att fixa där + att rida 2 st hästar som jag fick tillfälle att göra idag om jag ville.
Bara det att när klockan ringde kl 9 så var jag inte ett dugg intresserad av att rida och låg och funderade länge hur jag skulle göra, somna om eller gå upp för att åka till stallet och rida.
Hatar att jag inte kan bestämma mig och funderar fram och tillbaka utan att bestämma mig helt klart vad jag vill och känner...
Slutade med att jag ställde klockan på 11, vände på mig och somnade om igen. Och vaknade sedan åter igen av att mobillarmet gick igång och då var det bara att ta sig i kragen för att gå upp.
Idag när man gick upp så sken solen, och såklart att man ångrade sig att man inte gick upp för att åka och rida. Men det var säkert kallt ute tänkte jag och gjorde mig klar för att åka.
Väl i stallet så mockade jag och fixade i stallet till Prezident, satte mig sedan ute i solen på en stol för att skriva lite i Prezidents dagbok. Och när jag väl satt där i solen och myste i värmen så ångrade man sig att man inte gjorde som jag hade tänkt från början, tänk så mysigt det hade varit att ridit i detta väder idag.
Men även om jag ville så hade jag absolut ingen ork idag, kunde kolla in i väggen och bara sitta och glo. Så det kanske var smart att man inte red iaf även om man ville en aning.
Bara nu var det försent att komma på att man ville rida, för då var det dags för att åka vidare till jobbet. Innan jag drog så gick jag en vända till hagen för att kolla till hästarna, och det var inte bara jag som njöt i solen. Utan Kryssan stod och njöt rätt bra hon med då hon blev rädd när jag kom gåendes emot henne, kollade hästarna och det var ingen större fara med dem.
Myste en stund med Kryssan och kliade på henne, vilket var så skönt så <3

Sedan blev det full fart mot jobbet och att arbeta under kvällen, började 13.30 idag och jobbade till 21.15. Det var med andra ord ett kvällspass idag, vilket kanske inte var det roligaste jobbet idag...
Hade några tanter som inte alls vaknat på en bra sida idag, utan mer eller mindre krigssidan. Så ena tanten fick man verkligen passa sig för annars fick man sig en rak höger, håret avslitet eller 5 fingrar i armen. Och så fick även jag gå och hjälpa en annan underbar tjej på jobbet då hon hade lite problem med en boende, men det gick inte alls idag... Brukar kunna gå att lirka med henne till ett bättre humör, men idag var det bara att glömma då det inte alls gick för sig. Och då kunde vi inte göra så mycket så det var bara att låta henne vara, och senare efter ca 3 timmar när vi försökte igen så kunde vi lirka och hon tog sin medecin och vi fick även henne i säng. Duktiga vi var tycker jag =)
Och det tråkiga av allt var att jag fick reda på att en boende hade varit till pusslet efter vi hade byggt på det och sedan förstört allting. Så det vi hade byggt ihop låg i småbitar igen, man blev ju dock lite småsur på honom då. Men han fick sig en liten tillsägelse och senare under dagen så började jag bygga ihop det igen, och senare på eftermiddagen så satt jag och 2 boenden och byggde på pusslet och vi fick ihop en hel del igen. Så nu är det väl hälften kvar av pusslet ungefär skulle jag tro, får se om jag kan och hinner bygga något mer på det.
Annars får jag försöka bygga hemma, kan ju alltid testa under tiden jag är " sjukskriven ". Har säkert så ont då och ska ju ta det lugnt, så då kan jag bygga pussel. Mamma du får leta fram pussel !!!

Slutade sedan att jobba 21.15 och då var det bara att åka hemåt för dagen och spendera lite tid framför datorn igen som vanligt. Har ju inte suttit något under hela dagen ju så måste ju ta igen det på kvällen ju då, så då kan man ju lätt fastna här i flera timmar.
Duschade och kom sedan i säng, alldeles för sent...
En rätt okej dag, väldigt nervös och magen upp och ner vänd även idag. Inte alls sugen på mat och försökte få i mig en champinjoncrepes till middag, vilket gick sakta men säkert.
Men var helt slut i kroppen och i huvudet efter dagens arbetspass, tar på krafterna när dem boende är som dem är ibland. Så då var det rätt skönt att komma hem =)
Träffade underbara människor på jobbet idag och hjälpte även till på dem andra avdelningarna <3
Somnade sedan alldeles försent då jag inte kunde sova och låg och läste bra länge, tills det var dags att ge upp och försöka sova iaf. Somnade tillslut iaf !
Något halvrörigt blogginlägg, men det är så jag känner just nu...

" Hamnade i karusellen... "

Puss & Kram från Pucko

Lördag - Arbetsdag...

2010-03-08 klockan 23:39:12


Ja, just det idag var det bara att kliva upp ur sängen när klockan ringde så fint 6.10 för att göra sig redo att gå ut till den extremt kalla bilen för att åka till jobbet.
Kan ju inte påstå att man hurrade av glädje att gå upp denna tiden på morgonen, dock är det lite lättare nu när man går mot ljusare tider och det är någorlunda ljust den tiden när man åker hemifrån. Lite lättare att vakna till liv och inte känna sig lika trött och seg, och redan ledsnat på dagen när man knappt kommit upp ur sängen.
Väl påklädd och sätter mig i bilen så var det extremt kallt då det var runt - 20 grader under natten, så man är inte så taggad att ens sätta sig i bilen för man fryser ju rumpan av sig ju.
Och väl inne i värmen igen på jobbet så var det ganska så okej, men sängen hemma lockar ju mera om man säger så. Men idag var det jobb som gällde så då var det bara att jobba det, vara en duktig flicka.
Dagen började med morgonrapporten vid 6.45 när man började dagens arbetspass, och sedan så var det bara att börja jobba på avdelningen. Jobbade på mammas avdelning idag, Bärnsten.
Och dagen på arbetet var relativt lugn, inga större konstigheter direkt.
Det mesta var som vanligt och alla var som dem brukar...
Längst nere i korridoren på jobbet så finns det ett bord och lite sittplatser och där har dem nu fixat så det finns ett pussel där, och en boende satt och byggde på pusslet under dagen.
Och tillslut kunde jag inte låta bli att gå dit för att sedan mer eller mindre fastna där själv, börjar jag bygga på ett pussel så kan jag inte sluta. Bara en bit till, bara en bit till...
Så jag har kommit fram till att jag älskar att bygga pussel då det är extremt kul och sedan väldigt avkopplande att pyssla med ett pussel. Så nu ska jag leta fram pussel hemma för att bygga själv hemma, om jag kan få någon ro att sitta med det hemma...
Och pusslet på jobbet var det 500 bitar och det ska ju vara mycket bitar så man har lite att bita i, och detta pussel var rätt svårt då det var som en liten stad och sedan 2 st båtar framför allting. Så det är mycket detaljer att få ihop, och senare under eftermiddagen så fastnade jag där med en boende så vi satt där med pusslet i säkert 1 timme. Och hon tyckte jag var så duktig att bygga pussel och blev rätt imponerad på mig hur fort jag kunde bygga på pusslet och så lätt hitta bitar. Men hon skyllde då på att jag hade bra syn ;)
Bra syn har jag ju inte, men är dock närsynt så det är ju positivt iaf och kanske gör saken lite lättare.
Vi kom rätt långt på pusslet och det var mindre än hälften kvar när jag slutligen fick gå hem för dagen, slutade 15.45 idag.
Riktigt rolig och mysig dag på jobbet med pusselbygge <3

Efter en dag på jobbet så var det att åka förbi en sväng i stallet, hade tänkt att låta Kryssan få en vilodag idag då jag inte mådde så bra. Men var väldigt fint och mysigt väder idag då solen var framme hela dagen och det var blå himmel, och man hade varit inne på jobbet hela dagen så det var väl dags att komma ut lite. Så jag beslutade mig rätt fort att jag skulle fixa min häst och sedan rida ut en sväng, blev lite småstressigt då jag ville hinna ut innan solen försvann. Hann rida lite i dagens sista sol innan den försvann för dagen, och då blev det riktigt kallt.
Vi red iaf stora Ekebyrundan och Kryssan fick jobba en hel del både i traven och i galoppen, när jag väl satt på hästryggen så blev jag väldigt engagerad och verkligen jobbade Kryssan. Känner mig riktigt nöjd över dagens ridtur även om jag höll på att frysa ihjäl, Kryssan svettades hon istället men hon fick ju jobba mest av oss ändå. Men det verkade hon gilla att få jobba lite, längtar till ett dressyrpass på ridbanan igen.
Efter ridturen blev det lite jobb med ryktstenen, Kryssan fäller ju så hemskt mycket just nu. Stod säkert med den i ca 30 minuter och man såg inte ens någon skillnad på henne, bara på golvet för där låg halva hästen.
Hon fick sedan lite kraftfoder och sedan fick hon gå ut i hagen igen och jag fixade det sista i stallet, släckte och åkte sedan vidare hemåt för dagen.
Helt slut i kroppen så fastnade man framför datorn i några timmar innan det var dags för att sova för natten, men fick inte direkt sova när jag väl ville sova och kunde.
Pappa hörde av sig senare på kvällen och frågade om jag kunde köra ner honom och Anderas vid 22 - tiden till Rimbo och sedan hämta dem om jag orkade. Orkade inte egentligen då jag ville sova, men hade ju mer eller mindre sagt att jag skulle hämta dem under natten och hade ju suttit uppe och vaken för att kunna hämta dem. Så vid 01 - tiden så blev det en sväng till Rimbo igen för att hämta dem och en grymt irriterande karl vid namn " Pettsson ". När jag stannade för att hämta upp dem så hoppade han bara in i min bil och började prata med mig, blev lite irriterad för det då det är min bil och sedan bara sätter sig på saker som kan gå sönder.
Var lite strul som vanligt utanför Kenta´s, typiskt fulla personer. Och det är nog därför, en anledning, till att jag mer eller mindre är nykterist.
Fick tillslut med dem i bilen och mer eller mindre burna bort därifrån och så körde vi hem " Pettsson " till Tomta där han ville att jag skulle köra upp för hans backe, vet inte hur många gånger jag sa att jag kommer inte upp för din backe. Men han sa att jag iaf skulle testa, och åter igen säger jag att det är ingen idé för jag kommer inte upp. Den karln låg inte på min plussida denna natt, suck...
Fick tillslut komma hem för att kunna gå och lägga mig, och då var man ju inte så trött som innan när man satt och väntade. Men läste en stund och sedan blev ögonlocken extremt tung och jag somnade * Snark *

Annars var dagen rätt okej, väldigt nervös och väldigt dålig aptit idag. Fick i mig lite lax till lunch iaf, men inte mycket att hurra för idag.
Väldigt ont, men det är inget nytt alls =(

Puss & Kram från Pucko

Dagens outfit !!!

2010-03-08 klockan 22:47:27


Dagens outfit !!!Fredag - Begravning...

2010-03-08 klockan 22:44:35


Nu har tiden gått för fort och jag inte riktigt hängt med här i skrivandet, och fullbokad som vanligt så finns ju en del att skriva om varje dag men orken finns inte där alla gånger.
Men nu ikväll var jag på blogghumör vilket passade alldeles utmärkt då för att uppdatera lite i bloggen, det känns positivt och en hel del läsning har ni framför er ;)
Fredagen var inte en så speciellt rolig dag då det var begravning på schemat idag, idag skulle pappas kära kusin Micke helt få sluta sina dagar på jorden.
Så idag så var man ledig från jobbet även om det fanns jobb, men hade planerat gå på begravningen denna gång och inte jobba.
Så dagen började vid 9 - tiden då det var att gå upp och fixa sig för att åka iväg under dagen, och en sak jag inte förstår men varför sminkar man sig och gör sig så fin på en begravning när man ändå gråter och sminket kladdas runt i halva ansiktet senare under dagen av alla tårar !? Bra dum idé att sminka sig då, men även denna dumma idé så gör man ju det ändå.
När jag var redo så åkte jag över till pappa och så böt jag till lite snyggare kläder som man kunde ha på en begravning, stod då framför garderoben och konstaterade att jag inte har några kläder fast jag egentligen har en massa skit att ha på mig. Hittade då en blus som mitt ex Pontus tyckte att jag skulle köpa, och sedan har jag inte använt den av någon anledning. Men idag åkte den på och den var inte så dum inte när den väl satt på mig, så det kanske inte var en dum idé ändå att köpa " skiten ". Passade rätt bra i färgen, lite brunbeige.
Men som vanligt så gömmer jag alltid min kropp med en större tröja, så då åkte en stickad cardigan över blusen så den syndes ju inte så väl mycket ändå. Jag är så himla tråkig när det gäller kläder och sedan skäms så mycket för sin kropp så man måste gömma den jämt =( Always Pucko !!!
Sedan var det bara att sätta sig i bilen för att åka in till Uppsala eller in min värld Muppsala. Var en sväng först till kyrkan och så var vi med att säga hejdå vid kistöppningen * Tårögd *
Känns iaf lite skönare att se dem och se att dem ligger där så fridfulla och ser rätt nöjda ut, som dem sover.
Brukar kunna hålla tårarna rätt bra inom mig på begravningar och inte visa att jag gråter, men denna gång så slutade inte tårarna rinna. Kände som det inte fanns något slut på dem, det var riktigt jobbigt.
Så det var nog den jobbigaste begravningen hittills i livet som man varit med på, kommer även nya som är jobbigare... Och det är en jobbig grej när jag är på begravningar för jag sitter och tänker på när det är mina föräldrars tur för begravning, eller min bästa vän eller någon nära släkting. Man vill ju aldrig att den dagen ska komma i livet, men dessvärre så kommer den dagen en dag.
Gäller även samma sak med Kryssan, vill inte ens tänka på det längre * Gråter *

Usch usch, nu ska vi skriva lite mera positivt och tänka i bättre banor igen. Fick även träffa en massa släktingar idag som man inte träffat på länge, kanske inte den bästa eller roligaste dagen att träffas på dock. Kom fram till att det var 3 år sedan sist jag träffade Sabina, fan vad tiden går fort vilket är extremt tråkigt. Hennes lilla bebis är inte så liten längre ju, blir ju snart stora killen. Och det är så tråkigt att man bor så långt ifrån varandra så man inte kan träffas på samma sätt, men så är det i dagens läge.
Tur att hon har skaffat Facebook nu för det är faktiskt mycket lättare att hålla kontakten genom Facebook, vilket är rätt bra faktiskt. Jag gillar det iaf och även om det blir mycket prat genom datorn så håller man ju faktiskt kontakten någorlunda varm iaf.
Efter begravningen, som för övrigt var väldigt fin och bra musik men väldigt många ledsna personer, så bjöds det på smörgåstårta med räkor. Och sedan blev det kaffe med en liten bakelse liknande Biskvi.
En dag med mycket tårar, kramar och även lite skratt och prat, så man kan väl sumera dagen som jobbig men även bra.
Efter hemkomsten från Uppsala så blev det en snabb tur hemma för att sedan åka ner till stallet där vi hade finbesök idag. Linn var i stallet idag vilket var väldigt kul och man blev väldigt glad att se henne där en stund idag, lite tråkigt att hon var tvungen att åka igen. Men håller tummarna på att hon kommer ut snart igen så vi hinner rida en sväng =) Saknar och längtar väldigt mycket efter våra ridturer <3
Kryssan fick vila idag då klockan var rätt mycket och det var kallt ute, och jag var helt slut efter dagen. Så jag och Linn prövade och passade in våra kandar som vi har köpt och fixat ihop, jag köpte ett helt och billigt kandar från Börjes Tingsryd och Linn har tagit ett vanligt träns och sedan köpt till ett extra set så nu är det ett kandar. Och dem är så fina så, men ska skaffa mig ett bättre i framtiden... Så vi testade dem och dem passade bra tillslut, Kryssan reagerade inte så värst mycket på det då hon har gått på kandar förut.
Innan det var dags för Linn att åka så var vi upp till BW en sväng för att fika lite, riktigt mysigt var det <3 Och Linn åkte vid 19 - tiden och jag var kvar en stund hos BW och pratade med henne om stallet och så vidare...
Massa prat blev det som vanligt så klockan tickade på, gick sedan ner en vända till stallet igen för att pyssla om min häst innan det var dags för att åka hemåt igen.
Kryssan hade fått stått inne en stund i boxen utan täcke för att lufta pälsen lite, så hon hade rullat sig lite och även kliat på sig. Hon fäller som bara den just nu så man kan ju tänka sig att det kliar på kroppen då men all denna päls hon har fått denna vinter.
Hon fick sedan gå ut i hagen igen och jag åkte hem för dagen och slappade framför datorn i vanlig ordning, kollade Facebook och Bilddagboken så man hänger med i svängarna på nätet. Kollade även min mail och då hade jag fått ett mail från Capio Artro Clinic, jävlar vad nervös jag blev när jag såg det !!! Med hjärtklappning så öppnade jag mailet och började läsa det med andninguppehåll...
Och där stod det att det var planerad operation av mitt knä den 16:e Mars, tid kommer närmare den dagen. Och efter att ha läst hela mailet så kraschade hela världen för mig :' (
Jag vill ju göra detta och det var hit jag ville komma, men nu när man väl kommit dit man vill så känns det bara jobbigt. Har inte riktigt tid med detta just nu känner jag, men avboka en operation är ju inte så populärt och sedan är det väldigt svårt och lång väntetid om man avbokar första operationstiden. Så då var det bara att bita i det sura äpplet och ta tiden och avboka allt det andra som jobb i Rimbo, jobb i Rånäs, naprapat, tandläkare och kurs.
Och jag hade planerat jobb i Rimbo den 17:e Mars och skulle då för första gången på 4 år jobba med Elisabeth, världens underbaraste på jobbet <3 Hon är lika mycket vikarie som jag och vi började storsett samtidigt, men även om vi har jobbat lika länge hon och jag så har vi aldrig fått jobba tillsammans ett helt pass utan bara några timmar här och där. Så vi såg ju verkligen fram emot denna dag, men nu får jag avboka jobbet denna dag då det är dagen efter operationen och jag måste vara sjukskriven i minst 1 vecka.
Hade också 2 dagar planerat jobb i Rånäs den 18 - 19: e Mars, men fick avboka även dessa 2 dagar. Känns riktigt surt, men vad ska man göra då !? Handlar ju om min framtid också, och knät kommer ju inte bli bättre om jag skiter i det. Enkelt...
Så allting brakade denna dag, nervositeten växte sig fram och lever med mig just nu. Svårt att sova och svårt att äta, mår illa och har ont i magen och ingen aptit. Har heller ingen ork eller lust med något, kan sitta på en stol och glo in i väggen och bara vara.
Hatar att vara så nervös och vara så livrädd för sjukhus =(

" I need you now, I really need you now !!! "

Puss & kram från nervösa Pucko

Kommer tillbaka !!!

2010-03-08 klockan 00:48:01


Jag kommer tillbaka igen !!!
Snart...

Jag...

2010-03-07 klockan 02:48:30


Jag mår inte bra idag, just nu... =(

Rasa...

2010-03-06 klockan 00:20:46


Just nu rasade hela min värld * Gråter *
Läste precis ett mail från kliniken och jag har fått tid till operation, eller en dag bokad iaf.
Och nöjd för att ha fått en dag bokad nu, men alldeles fel dag och fel vecka.
Har inte tid denna vecka att operera mig, kunde det inte ha blivit veckan efter ?!
Så nu får jag avboka en massa uppbokade saker som jag egentligen inte vill avboka, men avbokar jag inte dem och avbokar operationen så kanske det inte blir någon operation alls eller så får man vänta flera månader istället.
Så det är väl bara att smälla till !!!
Så jävla trist bara för den 17:e så är det första gången på hela 4 år som jag och Elisabeth jobbar tillsammans och nu får vi inte ens göra det. Och så måste jag avboka 2 dagars arbete hos Pytt också, hoppas dem kan lösa det då.
Men nu är det som det är, och magen brakade mer eller mindre direkt av nervositet =(

Så den 16:e Mars så smäller det, håll tummarna för mig !!!
Får sova en stund under operationen iaf...

Puss & Kram från oroligt Pucko =/

Film - Luftslottet som sprängdes

2010-03-05 klockan 03:25:52


Då har man sett alla filmerna inom trilogin " Män som hatar kvinnor ".
Och jag tycker att alla dessa filmer är förjävla bra även om dem är hemska, och jag verkligen gillar dessa filmer. Jag har väldigt svårt att gilla filmer på ett sådant sätt som jag gör med dessa filmer, men det kan kanske bero på att det tyvärr inträffar sådana saker som detta inom psykvården och samhället. Och jag gillar det mesta inom självbiografi vilket gör att eftersom dessa filmer är så sanna och därav att dem fäster sig inom mig.
Så inatt såg jag den sista filmen " Luftslottet som sprängdes
" och jag satt med spänning under hela filmen och jag gillade även denna film, är dock besviken på slutet då man inte får reda på allting. Varav jag vill att det ska komma en fjärde film, då man inte ens fick veta hela slutet liksom.
Vill inte avslöja allt för mycket för dem som inte har sett filmen / filmerna som läser detta inlägg, men jag vill gärna ha en fjärde film för att få reda på det riktiga slutet =)
Är även nöjd med filmerna och att man lagt dem pengarna på dem, var värt det tycker jag.
Och jag skulle rekommendera dessa filmer för dem som inte har sett dessa filmer, men kan ju varna känsliga tittare att det är en hel del känsliga scener.

* Jag ger iaf 5 st guldstjärnor av 5 möjliga *Torsdag - Nytt jobb =)

2010-03-05 klockan 00:04:13


Idag så var det en lugn dag jämfört med dem senaste dagarna som varit fullproppade med saker att göra och hinna med, idag var det rena semestern för mig. Det enda som inte var lugnt idag var vädret ute då det toksnöade hela dagen och blåste riktigt friska vindar. När ska detta snöandet ge med sig ???
Har liksom snöat i 2 hela dygn nu och det verkar ju inte vilja ge sig heller och det blir bara mer och mer snö, och det finns ingenstans att göra av snön längre.
Och snön är ju till och med över knäna när man pulsar runt i lösdriftshagen, det är helt osannorlikt och jag har aldrig varit med om att det har varit så mycket snö som det är i år. Fast kanske inte så konstigt när det var cirka 30 år sedan det var så här mycket snö, och då levde ju inte jag så då är det svårt att inte vara med om det då.
Det värsta är väl sedan när allting ska töa bort, och alla snöhögar som är stora som berg kommer ju ta månader att tina bort. Så istället för att dansa runt midsommarstången så kommer vi få dansa runt snöhögen som legat sen denna vinter * Haha *

Dagen började tidigt idag även om man var ledig, men eftersom jag ska börja ett nytt jobb så är det ju bra om man går lite " intro " så man vet när man väl börjar hur allting funkar. Så då bestämde vi att jag skulle gå med Pytt idag, stallchefen. Och det är så att jag har då med andra ord fått jobb hos Pytt i Rånäs stallet och jobbet är stalljobb så egentligen en massa skitgöra. Men jag är ju en sån människa som älskar att göra en massa skitgöra så det är väl rätt bra för mig då jag gillar och trivs med det, bara att knät ska hålla fram till operationen bara.
Så dagen började kl 8 och jag var lite tidig så fick vänta på Pytt, men sedan så började inlärningen och jag kommer ha hand om 7 st hästar på morgonen som vill ha mat och sedan gå ut i hagen. Och sedan så ska jag mocka alla dessa boxar, lägga in maten för kvällen, ge dem vatten i hinkarna och sedan sopa stallet och kolla så allting är schysst. Det är mina arbetsuppgifter ca 2 veckor framöver, jobbar inte riktigt hela 2 veckor där.
Och idag var det lite speciellt för hovslagaren kom och skulle verka dem flesta hästarna på lösdriften, så då var det att plocka in ett tiotal hästar / ponnier som skulle få hovarna fixade. Och det mesta var ju unghästar, små söta åringar som man blir tokkär i. Och allting gick super med dem och verkningen, var så duktiga och snälla så =)
Var sedan en större häst som skulle bli barfota och hästen Ruby är rätt normalstor och rätt grov i kroppen, något grövre än Kryssan är den. Men ni ska se huvudet på den, inte ett litet huvud till denna kropp. Och sedan så är benen rätt normalstora, men ni ska se hans hovar och jag skojar inte om jag säger att dem är snarlika storleken som pannkakor !!! Så jävla stora hovar på denna häst !!!
Så det var en hel del att lära sig men det sköna var att det inte var några konstigheter och det mesta står vad dem ska ha i foder och i vilka hagar dem går i så jag tror jag har kolla på läget faktiskt =)
Så jag känner mig rätt säker på det här och trivdes rätt bra idag när jag var där och mockade lite och släppte ut hästar och tog in hästar för verkning och sedan fyllde på hösilage för kvällen.
Det jobbiga var att det var mycket gående och stående hela förmiddagen och pulsade i massor av snö och fick då väldigt ont i mitt knä, och jag bara körde på istället för att sätta mig och ta det lite lugnt ett tag.
Men jag tänker inte så mycket på det onda alla gånger utan får ta smällen sedan senare under dagen då jag får 100 gånger smärtan då. Men är man så puckad så får man skylla sig själv, men vad ska man göra då ???
Och jag kommer inte stå utan jobb i sommar, utan jag har verkligen 3 jobb och där det verkligen finns jobb. Fick som sagt jobberbjudande om i sommar i stallet och då är det halvtid i början av sommaren och sedan heltid i mitten av sommaren. Så jag vet inte hur jag ska göra nu då jag vill ju som sagt jobba på det andra jobbet i Rimbo samtidigt som jag vill jobba i stallet också. Skulle gärna vilja klyva mig själv så man kan jobba på båda ställena samtidigt, vad bra och perfekt det skulle vara. Smart om inte annat !!!
Fast jag har ju sagt till Anneli att jag kan jobba hela sommaren hos henne också så jag har ju egentligen bokat mig där först men ändå inte fått något schema eller så om när jag ska jobba heller.
Men ska prata med Anneli på Måndag om det här, berättade lite fort idag då hon ringde och det var kris som vanligt på jobbet. Ville absolut inte jobba idag och hade för ont för att jobba, men det löste sig tillslut tror jag för hon ringde inte igen. Inge bra att jobba när man har så ont för kan ju iaf knappt gå eller göra något ändå, och ska jag orka jobba hela 5 dagar från Lördag till Onsdag så måste jag nog vila lite och det tyckte även hon.
Då nämnde jag lite fort att jag hade ett annat jobb där jag skulle jobba i ca 2 veckor och sedan i sommar och då lät hon inte alls så glad heller, och då får jag skuldkänslor. Men samtidigt är det mitt liv och hon ska inte styra mig, då skulle hon ha tänkt på det tidigare om hon inte vill bli av med mig som vikarie. Men även om jag jobbar i stallet så kommer jag ju inte sluta på Bergshyddan heller, för jag älskar att jobba där och vill absolut inte sluta där heller. Men jag måste ju ta mig framåt i livet och få in mina fötter lite överallt, och sedan för att tjäna pengar så man kan leva igen för sig själv...
Vi får väl se hur det slutar !!!

Var i Rånäs stallet till ca 12 och åkte sedan till " mitt " stall, och funderade på om jag skulle rida idag. Hade bara Kryssan idag att rida och det var ju rena semestern det efter att ha ridit 3 hästar varje dag. Så det var bara Kryssan och sedan kolla till Ozzy idag, kollade även med Veronica och Vickan så dem verkligen skulle komma så det inte blir tokigt. Och dem skulle komma så då var det bara 2 hästar, så gick ut för att hämta in Kryssan och försökte gå i snön som var upp till ljumskarna på vissa ställen. Förresten så har jag nog sträckt mig i ena ljumsken efter att Prezident blev rädd igår och hoppade ner i diket vid stallet, har iaf haft ont efter det =(
Kom tillslut fram till Kryssan och fångade henne, kollade Ozzy bara i hagen idag och han mådde toppen. Hade ett litet nytt skrapsår av en brodd på ena kotan på bakbenet, men annars var det ingen större fara med honom. Och Cikita var det super med, inga sår idag och pigg och glad. Kollade även lite fort på dem andra hästarna när jag ser att Phila har snökokor i hovskägget med blod på, går närmare för att titta på det och lyfter upp hoven och ser då att hon har skurit sig på något och det såg jättehemskt ut första gången man tittade på det. Det var ca 6 - 8 cm långt och säkert 1,5 - 3 cm djupt och hade nog blödit en del innan när det hände, gick från ballarna och uppåt. Men ömmade inte speciellt mycket och var inte halt, men tog med mig Kryssan och gick in i stallet för att sedan skicka iväg ett sms till Elenora som fick komma och kolla sin häst och bestämma vad dem skulle göra med henne. Under tiden jag väntade på dem så borstade jag och pysslade med Kryssan, riktigt mycket mys <3
Behandlade sedan hennes hovar med Thrush Buster och sedan Tuff Stuff, så nu är hovarna ompysslade och hon behöver bara skos snart. Är nog på tiden snart verkligen...
Riktigt fin blev Kryssan och hon fick sedan på sig sitt halstäcke då det blåser så mycket och hon står på öppna fält hela dagarna, hon är redan stel och speciellt i galoppen. Vet inte alls riktigt vad det är och vad det beror på, men Paulina sa samma sak när hon red henne så då är det inte bara jag som känner det. Kanske ska massera och stretcha henne lite och se vad det ger för resultat, och hjälper inte det så får jag gå vidare med det och ta ut någon massör eller liknande. Ska iaf göra det framåt vårkanten så det är väl läge ändå snart.
Kryssan fick sedan lite mat och sedan fick hon gå ut igen och Elenora och hennes mamma kom, vi kollade på Phila och tog en temp när hon var inne i stallet. Ringde ner BW som fick kolla på det också, slutade med att vi ringde veterinären som hade 3 alternativ. Antingen så kommer dem och syr, lägger bandage och sedan boxvila, eller så bandage utan att sy och sedan boxvila eller så släpper man helt enkelt ut henne i hagen igen och så får man göra rent såret varje dag och hålla koll på det och sedan så kommer det inte bli så fint ärr, men det kommer inte synas så väl iaf då det är i karleden.
Men Elenora valde att släppa ut henne igen och ligga lågt en stund och se om det klarar sig, då Phila inte är så rolig att ha på box. Så hoppas det läker fort nu utan komplikationer !
Hade det varit min häst så hade jag bett veterinären att komma för att sy ihop såret för att sedan bandagera det och låta henne ha boxvila, men det är jag det och sådan är jag. Så det så !!!
Åkte sedan hemåt vid 15 - tiden, skönt att få komma hem innan det blev mörkt en dag. Kändes lite konstigt och väl hemma så blev det varm oboy för att tina upp igen. Alltid lika gott efter en kall dag i stallet =)

Under kvällen så tillbringade jag några timmar hemma hos min mamma med min bror då mamma och Roffe är borta, så vi käkade Tacos idag till middag och det var så gott så. Länge sedan man käkade Tacos nu så det var riktigt gott då, bra idé =)
Efter maten så fixade jag iordning kaffe så jag drack sedan 2 muggar med kaffe innan jag åkte hem, lånade även med mig en termos med kaffe då jag gjorde en hel del med kaffe just för att ta med mig till lägenheten. Vadå kaffeberoende ??!
Skulle sedan skriva ut en bild från datorn på mig, men det slutade med en hel del bilder på mig och Kryssan. Så dem ska jag köpa ramar till för att sedan sätta upp på väggen. Kryssan är min och har haft och ridit henne i väldigt många år, men har inte en enda bild på oss uppe på väggen eller knappt i datorn. Det är nästan pinsamt och skrämmande !!! Men har nu fixat det så nu ska det köpas finare ramar och sedan upp på väggen, vill ha massor i alla storlekar. Några bilder vi skrev ut blev inte så bra då det blev något fel på kvaliten och färgen, men dem sista bilderna var super bra. Så skrev även ut en del bilder på mig * Haha *
Tack så mycket för hjälpen Christian och för att du tog dig tid att hjälpa din gamla syster !!!
Ska även kolla lite bättre vad det kostar för att skicka in bilder och få dem framkallade i kort istället för på datorn så man kan sätta upp lite mera på väggen och sedan förstora lite bilder, och vi kollade lite fort och det är inte alls så dyrt som man skulle kunna tro. Så snart ska det skickas in bilder för att få tillbaka dem i pappersform =)
Åkte sedan tillbaka till lägenheten och resten av kvällen så först så diskade jag en del disk jag hade fixat fram, och premiärprovade nya diskstället som fick godkänt. Sedan så var det till att smörja, smorde mitt kandarträns och sedan Linns kandarset innan man ska börja använda dem. Så det var lite kladdigt och i hela köket hänger det nu en massa läderbitar på skåpsdörrarna, ser himla roligt ut och det är absolut inga hästbrudar som bor här ;)
Tog faktiskt en bild på det men det får komma upp senare då bilden just nu finns på mobilen, men ska över till datorn.
Skulle sedan se på " Luftslottet som sprängdes " hade jag tänkt så jag kopplade in tv:n och dvd:n och allting funkade så långt. Men efter att ha stoppat i skivan och dvd:n hade tänkt en stund så spottade den ut skivan igen och ville inte alls funka. Så det blev ingen film på tv:n, så ska kolla på datorn nu istället då.
Så sätter punkt för dagens blogg och återkommer igen.

Godnattpussar från Pucko

Film - Luftslottet som sprängdes

2010-03-04 klockan 01:28:42


Nu har jag alla i min samling =)
Tredje och sista filmen, " Luftslottet som sprängdes ".

1. " Män som hatar kvinnor "
2. " Flickan som lekte med elden "
3. " Luftslottet som sprängdes "
Onsdag - Fullbokad...

2010-03-04 klockan 01:17:14


Idag var dagen fullspäckad med saker att göra, inte svårt för mig att få tiden att gå om dagarna. Vilket inte är fel då det inte är så roligt att sitta och rulla tummarna hemma hela dagarna, men samtidigt lite jobbigt då det kanske är lite för mycket ibland så man inte riktigt hinner med allt man måste och vill göra. Så det finns ingen tid över för mig att rulla tummarna, om jag inte gör det i sömnen då.
Idag så började dagen vid 7.30 då jag inte alls ville börja dagen utan hellre ligga kvar i sängen en stund till, men bara att kliva upp och klä på sig och försöka starta sig själv.
På med en massa kläder för att sedan åka ner till stallet, blev en tidig dag i stallet idag. Men det blir så ibland då man ska hinna med allt, men skulle gärna vara mera i stallet på morgonen nu när det börjar blir så ljust ute. Men nu blir det inte så för antingen så tar man lite sovmorgon eller så jobbar man.
Väl i stallet så möttes man av Kryssan som stod inne i boxen och väntade på mig, gjorde sedan iordning henne för en ridtur i det härliga morgonvädret. Solen tittade fram och det var blå himmel och det började till och med töa, så på med sadel och så red jag på det bettlösa tränset idag också som Kryssan i sin ordning nyttjade till 90 %. Hon jobbade inte ett jävla dugg under ridturen och var inte alls intresserad av att ens lyssna på mig * Morr *
Orkade inte bråka en massa så blev sur på henne, men det verkade hon inte fatta ändå. Blev en kortare runda på henne idag och en travrunda till Kvarnbol fick det räcka med, blir mycket Kvarnbol nu senaste tiden.
Ridturen gick hyfsat bra ändå även om hästen mer eller mindre sket i mig och inte jobbade rätt, men det ska hon få igen en dag.
Hade tänkt att rida en till häst på morgonen, men orkade inte stressa så mycket så tog det lite lugnare så Kryssan fick gå ut i hagen igen och så fixade jag i stallet istället. Mockade 2 st boxar, Prezident som jag hade idag igen då det är Onsdag och eftersom Veronica är sjuk. Och sedan hade Kryssan stått inne så blev mockning av dessa 2 boxar då. Fixade mat och vatten till Prezident och sopade sedan stallet, och stallet var klart för dagen.

Bara att sätta sig i bilen för att åka ner till Rimbo då man hade tid hos sjukgymnasten kl 11.30 för veckans sjukgymnastik. Så väl på plats så var det bara att sätta igång, och jävlar vad jag körde idag !!! Svetten började nästan rinna till och med och jag körde 50 kg i benpress idag !!! Men vill inte pressa mitt knä för mycket så ska egentligen inte ta 50 kg, men ville ju testa på så gjorde bara några stycken. Kanske blir 60 kg nästa gång =)
Och eftersom jag inte vet hur det ser ut med jobb nästa vecka så bokade jag inga tider, utan jag ringer vilka dagar jag kommer när jag vet schemat.
Väl färdig hos sjukgymnasten så var det bara att stappla iväg till nästa ställe, hämtade bilen på parkeringen och åkte sedan vidare till jobbet.
Skulle nämligen jobba idag mellan 12.00 - 16.00 då det var stormöte idag så skulle jag passa på en avdelning, bara det att jag var inte själv idag då jag fick ha praktikanten Birgitta med mig under tiden. Så det gick så bra så idag på jobbet och det var så lugnt så man började nästan undra om dem levde på avdelningen.
Kollade även i Norrtälje tidningen på jobbet och ser att min pappa och brors band är med i tidningen, under Kultur & Nöje så står det om bandet " Eye of Horus ". Så blev glatt överraskad och det blev pappa också när jag berättade om det, så tog med mig en tidning hem till honom.
Inte varje dag man ser sin familj i tidningen inte, ibland kunde man ju önska att det var oftare.
Fick även reda på en rätt tråkig sak på jobbet idag, men förstår dig också och det är ju sant det du säger. Även om det är väldigt tråkigt så kommer du nog får göra det tyvärr, men vill absolut inte !!!
Kommer leda till mera jobb i vilket fall...

Efter jobbet så blev det en sväng till Konsum för ett litet inköp till samlingen... =) Och sedan så var det bara att åka till stallet igen då jag hade insläppet idag och även 2 st hästar kvar att rida. Så det var bara att plocka på sig alla stallkläder igen, tog även på mig mina termobyxor idag och jag kunde ha dem fortfarande.
Började sedan plocka in hästarna lite tidigare idag då det inte fick vara sol längre och det snöade som bara den igen, det här snöandet verkar inte ge med sig utan det ska snöa varenda dag.
Och Boris hade inget täcke på sig så då fick dem komma in vid 17 - tiden och insläppet gick även bra idag. Och eftersom jag tog in grabbarna först så red jag Prezident först då så han inte gick in i boxen och åt sin mat, så det var bara att borsta och sadla honom. Hoppade sedan upp på hästryggen och så red vi lilla skogsrundan i Igelsjö idag, var inte så engagerad idag tyvärr och det tog ju Prezident tillfälle i akt att skita i att jobba om jag inte jobbade. Blev en hel del trav och även en del galopp, och på hemvägen så gick han väldigt lång och låg och var mjuk och fin. Hängde rätt mycket på bettet idag, men det släppte på hemvägen.
Efter ridturen så fick Prezident gå in i boxen för att äta sin mat och vara inne för natten.
Sedan bar det ut i lösdriftshagen där jag kollade av Ozzy och Phila, inga sår och rättade till täckena lite annars så var det bra med dem. Plockade med mig Cikita in och fixade henne för en liten ridtur upp till Kvarnbol, blidde 2 vändor dit idag. Cikita var inte så himla gullig att rida idag då allting var läskigt och hon var pigg, men det gick hyfsat bra iaf och jag satt kvar på hästryggen och det var ju ett plus iaf.
Inte världens mysigaste väder att rida i under kvällen dock, snöade och blåste kallt som fan. Åter tillbaka i stallet igen så var det matdags för Cikita och så fick hon gå ut i hagen igen.
Fixade klart det sista i stallet, sopade och släckte sedan ned för natten. Åkte upp en sväng till BW för att prata lite med henne och kolla om Linn hade fått någon post, och några brev hade det kommit till henne.
Åkte sedan hemåt för dagen och pratade lite med Linn på msn och öppnade hennes brev och annars så fastnade man med Bilddagboken och Facebook som vanligt. Och såklart bloggen som jag skrev lite i även idag =)

Men tänker nog ge upp bloggen för stunden iaf, måste nog sova lite om jag ska orka med morgondagen. Ska ju till nya " jobbet " för att kolla in läget där och lära mig lite vett inför dem kommande veckorna.
Så man kanske ska vara lite pigg då så man lär sig lite och det fastnar i huvudet också, och sedan så bär det av till " mina " hästar och jag tror jag bara har Kryssan och Ozzy imorgon så det blir ju rena semestern då.
Funderade på att pröva kandar på Kryssan då, men måste smörja det först innan. Men vet inte om jag orkar det nu =(
Har inte tid för att sova just nu känner jag...
Men måste...
Puss & Kram från Pucko

Tisdag - Hästar...

2010-03-04 klockan 00:27:23


Tisdagen kan man sumera ihop lätt och snabbt, stallet och hästar. Blev en riktig heldag i stallet idag vilket inte alls var fel och var rätt mysigt även om det blev lite stressigt vissa gånger.
Hade nämligen bestämt med min kusin Paulina att hon skulle komma med mig till stallet och rida en häst med mig och sedan skulle jag följa med henne till " hennes " stall så skulle jag rida en häst med henne. Hjälpa varandra lite och sedan göra något så vi kan träffas lite då man träffas så sällan nuförtiden...
Så vi hade bestämt kl 11 i "mitt " stall, men det drog ut lite på tiden för mig då jag var tvungen att åka en vända till pappa för att hämta lite saker. Så kom till stallet vid ca kl 11.15 och Paulina kom vid ca 11.30 - tiden, jag började mocka jag när jag kom till stallet så var det färdigt för dagen iaf och man slapp tänka på det.
Hade Prezident idag då Veronica är sjuk fortfarande, stackarn. Hoppas hon blir frisk snart så hon kan rida lite snart hon också, men idag så var Prezident min =)
Paulina kom tillslut och vi pratade medan jag mockade vilket inte går så fort alla gånger, så fridfullt att mocka tycker jag och jag njuter av varje stund i lugn och ro bland bajset.
Gjorde klart allting i stallet som skulle fixas så det var klart till insläppet, sedan så hämtade vi lite hästar Ozzy, Cikita och Kryssan fick följa med oss in. Borstade av Ozzy och kollade av honom och sedan så fick han gå ut igen i hagen och vi började fixa brudarna för en ridtur. Jag red Cikita och Paulina fick rida Kryssan då hon ville det, och så blev det också.
Och idag så red vi Mälbyrundan som jag kallar den för, och det blev en del skritt men en hel del trav och sedan en liten galopp på banvallen också. Perfekt underlag där så man kan galoppera, finns inte många ställen nu där man kan galoppera för antingen är det is eller så är det så mycket snö så det blir farligt.
Och idag så ville jag vrida nacken av en and som gjorde så våra hjärtan hoppade upp i halsgropen... Vi skulle gå över bron på banvallen och precis när jag och Cikita var mitt på så flyger det iväg en and som gapar och skriker som simmade runt i ån. Cikita blev ju såklart livrädd så hon flyger runt och halkar till men håller sig på benen och klarar sig bra, jag blev såklart superrädd för jag fattade ju inte vad som hände först och jag blev livrädd för att vi skulle ramla ner i ån då man inte vet vad som kan hända... Kryssan blev rädd då Cikita blev rädd och Paulina med såklart, fy fan din dumma and !!!
Fortsatte sedan runda och slutade med att pulsa i snön över åkern, hade jag vetat att det var så mycket snö och så jobbigt för hästarna att gå där så hade jag inte valt denna runda. Hästarna var ju nästan helt slut att gå i denna snö, var nästan upp till magen på Kryssan !!! Och jag drog nästan fötterna i snön med Cikita, riktigt mycket snö som gärna kan försvinna nu.
Fixade sedan hästarna efter ridturen och släppte ut dem i hagen igen och så åkte vi vidare till nästa stall som låg uppe i skogen vid Ubby, Ubby... Paulina, vad sa Fredrik om Ubby ??? Haha...

Det var Ann - Sofies och Karolinas hästar vi skulle rida, så jag red Karolinas häst Campari och Paulina red Ann - Sofies häst Sakki. Hämtade hästarna i hagen först och försökte sedan komma in i stallet, Campari var rädd för något så han sprang över mig då stigen in till stallet inte var så bred.
Campari var en lite större sak i höjd men inte så mycket större på bredden, och vi gjorde iordning hästarna lite fort innan det var dags för en tur ut i skogen. Var inte så mycket att borsta då båda hästarna var klippta och det inte fanns så mycket att borsta dock.
När hästarna var färdiga så var det bara att hoppa upp på hästryggen åter igen, fick man lite utsikt idag uppe på Campari. Vi red sedan mot skogen och pulsade snö genom lite hagar, och rätt som det är när jag böjer mig ner för en gren så vänder hästarna och flyr i galopp hemåt. Varken jag eller Paulina hann uppfatta vad som hände så det gick några meter innan vi försökte stoppa hästarna som pulsade fram i galopp så lätt så. Antagligen så var det ett djur i skogen som Sakki såg, hörde eller kände på sig så hon blev rädd och flydde hemåt och Campari hängde på såklart. Vilken tur att man höll sig kvar på hästryggen men man hade ju landat mjukt om man hade ramlat av iaf, typ 1 meter snö nedanför.
Sedan var det inte det lättaste att få fram hästarna igen då Campari började testa mig, men fram med hornen i pannan så kom vi tillslut förbi det läskiga i skogen som vi inte vet vad det var. Hästarna fick verkligen kämpa genom snön då vi gick en bra bit genom hagar som det var mer eller mindre 1 meter snö i, och hästarna pustade framåt stackarna. Vi red en riktigt härlig runda i skogen och det tråkiga var all snö som förstörde så man knappt varken kunde trava eller galoppera, så vi travade lite på en väg och galopp hade vi ju redan tagit då hästarna blev rädda. Så tråkigt att vi inte kunde trava eller galoppera mera, men som vi sa att vi får rida sen när snön börjar försvinna så kommer det bli hur mysigt som helst då rundan var hur mysig som helst.
Och Campari slutade testa mig tillslut och gick verkligen fint och hade superhärlig trav, kunde ju sitta ner från början till och med. Kan gärna ta med mig den traven till Kryssan ;)
Campari hade plöjde genom snövallarna och liknande som vi gick igenom, snubblade till många gånger då han bara gick och inte kollade läget först. Det var lite läskigt när han bara gick på sådär, lite skillnad från min häst...
Under ridturen så mötte vi på Erika och en kompis till henne som var ute och red, det var lite kul att möta på henne i skogen sådär till häst även om hon stod på marken när vi möttes.
Ridturen gick bra och tillbaka i stallet så var det bara att fixa hästarna så dem fick gå ut i hagen igen för att äta lite hö och komma in senare på kvällen.
Var riktigt fint och mysigt stall faktiskt, så kul att se i olika stallar då inget är lika än det andra.
Paulina hade med sig vaniljbullar som hon och Linus hade bakat, och dra mig baklänges så goda dem var =) Det var riktigt bra bakat då det var länge sedan man käkade sådär goda bullar. Det hade varit ännu godare om dem var lite varmare och helst av allt nybakade och direkt från ugnen, du får hojta nästa gång ni bakar så kommer jag över för en färsk och nybakad bulle.

Blev sedan åter tillbaka till " mitt " stall igen där Paulina lämnade av mig och åkte sedan vidare hemåt, och jag började med att ta in hästarna för natten. Egentligen var det inte jag som skulle ta in dem idag, men när alla 4 hästarna nästan trängde sig i grinden för att komma in och klockan var närmare 18.30 så bestämde jag mig för att ta in hästarna åt Mirja. Och insläppet gick så bra så och när alla hästarna var inne så kom Mirja själv, men tackade för att jag tog in dem. Dem skulle sedan iväg på träning, och jag fixade Prezident för en ridtur.
Hade bara honom kvar att rida då dem andra blev ridna tidigare under dagen, så red ut en sväng under kvällen på honom och det blev en travrunda till Kvarnbol fram och tillbaka. Och han gick väldigt bra när han väl jobbade rätt som han skulle =)
Börjar lära mig honom nu och han börjar lära sig mig så det mesta går så mycket enklare nu och det känns så mycket bättre, börjar lära mig hans rytm och gång också vilket underlättar i ridningen.
Blev inte så lång runda idag och åter i stallet igen så blev det lite ompyssling innan Prezident fick gå in i sin box för natten och äta sin mat.
Innan jag kunde åka hem så hämtade jag in Kryssan så fick hon stå inne över natten, och när jag ska hämta henne i hagen så ligger hon ned. Fick lite småpanik då jag blev orolig för kolik igen, men hon reste på sig när jag kom närmare och hon verkade normal och magen var i full gång.
Och väl inne och inne i boxen så käkade hon maten så glatt så det var inget större fel på henne inte, snarare trött. Inte så trött i ridningen, men i hagen eller på stallgången så verkar hon väldigt trött och seg.
Hon verkade rätt nöjd för att få vara inne i den lilla värmen som var i stallet.

Och äntligen så var jag klar för dagen och åkte hemåt, och väl hemma i lägenheten så fixade jag lite middag då magen skrek efter mat. Och efter middagen så hände det inte så mycket, var helt slut efter dagen.
Tror jag fått med allting nu som kan vara lite spännande att skriva om och även att läsa om.
Lite oredigerade hästbilder från dagen =)

Puss & Kram från Pucko och alla hästarna
Trött...

2010-03-03 klockan 00:38:04


Varför så trött idag för ???
Känner mig helt slut efter denna dag, men kanske inte så konstigt heller...
Hade ju tänkt blogga om dagen men vet inte om jag orkar det idag.
Bättre att kanske försöka sova istället så man blir lite piggare.
Så får man uppdatera imorgon igen, måste göra det.


Godnattpuss från Pucko

Måndag - Norrtälje

2010-03-02 klockan 10:24:22


När jag vaknade till liv på morgonen så kollade jag ut genom fönstret jag precis har framför mig där jag sover nu, och när jag drog bort gardinen för att checka läget så toksnöar det ute !!! Man ser knappt ut genom fönstret för det snöar så mycket.
FAN skriker jag och vänder mig om i sängen. Trodde våren var på ingång efter gårdagensväder, och det var så himla skönt när det var ren asfalt ute på vägarna men det kunde man ju glömma idag då det snöade som bara sjutton. Och jag skulle ju till Norrtälje idag så jag blev inte så himla taggad efter att kollat ut vädret idag =(
Började fundera om jag skulle avboka dagens måsten i Norrtälje då jag inte visste hur det såg ut på vägarna, men va fan bara att ta det lugnt och inte stressa ju.
Så gick upp och tog det lugnt på morgonen och så skrev jag ett litet blogginlägg och gjorde mig sedan klar för avresa, åkte från Rånäs vid 13 - tiden.
Var hemma på förmiddagen idag istället för att åka till stallet och stressa med det på morgonen, tänkte att jag tar det efter Norrtälje istället.
Började att sopa fram bilen för den var ju mer eller mindre vit när jag kom fram till den, och det var riktigt tung och blöt snö idag. När jag hade sopat av ena sidan för att börja med den andra så hade bilen nästan snöat igen åter igen, så sopade av framrutan fort och sedan in i bilen för att åka.
Rätt skönt nu när det är lite mildare ute för det är inte alls lika jävla kallt i bilen och den blir fortare varmare, vilket gillas väldigt mycket.

Och jag tog tid på mig för att åka till Norrtälje och åkte hemifrån vid ca kl 13, kollade på klockan när jag precis kom in i Norrtälje och då var klockan 13.32 så det var ju ingen fara det inte.
Fick istället sitta och vänta för mitt möte kl 14, och jag hittade rätt direkt. Gillar inte riktigt när man är på nya ställen och inte riktigt hittar så man står där som ett frågetecken och tror att man är rätt.
Men duktiga Pucko hittade rätt och jag träffade Margareta som jag skulle träffa och så pratade vi lite och jag skrev på en massa papper, vet inte hur många gånger jag skrev mitt personnummer som jag kan riktigt bra ändå ;) Kunde till och med rabbla mitt personnummer nerdrogad med morfin så personnumret är något jag verkligen kan utan och innan.
Så vi får se när allting börjar gälla, men jag hoppas ju snart så det är klart och allting funkar. Allting handlar om att jag har blivit eller ska bli kontaktperson.
Efter mötet så var jag in en sväng på Donken för att köpa 2 st chokladmuffins och så åkte jag vidare till Linn, eller min gullunge som jag säger. Hon är bara för go och jag saknar henne så mycket här hemma, och jag hoppas allting går bra för henne så hon snart får komma hem igen. Och jag blev riktigt glad för att se henne idag, även om man inte gör så mycket eller liknade så blev jag bara så glad för att få prata med henne då vi tycker så lika och allt. Känns som jag fick lite energi av att träffa min gullunge idag <3
Och vi satt och fikade en bra stund idag och snackade en massa skit som sagt, mycket hästsnack som alltid. Våran stora passion här i livet vilket gör att man pratar mycket om det såklart.
Efter en lång fika så blev det en runda på stan där vi först och främst besökte Hästshopen där Linn skulle hämta ut saker hon hade köpt, och vi köpte ett läderbalsam med bivax tillsammans som är super till att smörja alla lädergrejer man har till hästen. Och jag köpte även en nosludd till Kryssan där det står: Stor & Stark !!! Passar henne rätt bra, är en annan tjej i stallet som har en likadan så ville helst inte köpa denna men det stämmer mera in på min häst så då köpte jag den till Kryssan.
Sedan blev det lite besök på Willys där jag handlade lite till mig och till BW, blev sedan en snabbis på Rusta, Jysk, Ö&B och Coop Forum för att hitta ett jävla diskställ. Och ska det vara så jävla svårt att hitta ett diskställ i Norrtälje ??! Det var helt slut på Ö&B och dem andra hade inga till försäljning men tillslut efter en massa letande på Coop så hittade vi ett diskställ. Blev en del shoppande idag, vilket inte är bra för min ekonomi även om det var billiga saker också.
Åkte sedan tillbaka till Linns område för att lämna av henne, hoppas jag kan komma snart igen för att träffa dig igen. Och jag åkte vidare upp till Donken igen, har länge längtat efter Donkenmat och idag när jag väl kunde äta det så var jag inte alls hungrig eller sugen. Men tvingade in mig en Big Mac iaf då vilket inte var så kul heller då man fick besöka toaletten rätt omgående efter att man kom till stallet.
Pratade även lite med BW då och lämnade hennes varor, gick sedan ner i stormen igen till stallet. Vilket väder det var på kvällen, blåste sån jävla storm !!!
Och eftersom det var sådant väder så fick alla " mina " hästar en vilodag idag, ville inte alls ge mig ut i detta väder och dessutom så var klockan så mycket redan. Så det var en snabbt beslut att dem fick vila idag, men plockade in alla hästarna för att checka av dem och för att borsta av dem och pussa lite på dem. Och jag hade hand om Prezident idag också då hans mamma var sjuk idag, så jag mockade hans box och fixade mat och vatten till honom innan det var dags att släcka för kvällen. Alla hästarna mådde bra men dem var inte så glada över vädret, och när jag tog in Kryssan och skulle ta av henne vintertäcket så kunde det stå för sig själv på golvet. Blötsnö och minusgrader gör att det fryser så täcket hade frysit i den formen och kunde därför inte vika ihop det, och som tur var så tinade det upp en aning under tiden jag borstade av henne.
Idag var en sådan dag då man inte ville ha sin häst ute på lösdriften och funderade på att ha henne inne, men hon fick gå ut i stormen. Bra att ha stor och tung häst ibland för då blåser hon inte bort i stormen ;)
Åkte sedan hem och fastnade framför datorn där jag fixade en massa bilder och laddade upp dem på Bilddagboken samtidigt som jag lyssnade på stormen utanför.
Ge oss vår snart, orkar inte med detta väder längre =(

Puss & Kram från Pucko


Pucko

2010-03-01 klockan 12:30:01


Pucko, helt enkelt !!!

Söndag - Stalldag...

2010-03-01 klockan 12:26:14


Idag var det stallet för hela slanten som sagt och man började stalldagen vid 13.30 - tiden och kom åter hem vid 20 - tiden.
Tog mig en härlig sovmorgon först efter ha börjat 6.45 i 2 dagar så var det rätt skönt att få sova en stund längre idag. Rätt skönt att börja dagen vid datorn en stund för att sedan åka till hästarna.
Och idag var det 5 st hästar på schemat + en mockning av box.
Och igår när jag åkte hem så fick jag ju åka genom Rimbo hem för det var snö över hela vägen vid Ekeby gård, tänkte och trodde att dem hade plogat bort det till idag. Och plogat bort det hade dem gjort, eller dem hade plogat så man kom förbi med en bil iaf, men ta mej fan så hade det ramlat ner mera snö då så det hade ramlat ut där dem hade plogat upp en liten väg. Så det var bara att vända och åka till Rimbo idag igen för att komma till stallet, vilket var extremt irriterande !!! Fick gasa ur bilen idag iaf då det var ren asfalt på vägen, vilket var så underbart så man fick rysningar i hela kroppen. Äntligen kunde man gasa upp i 90 km / h utan att man höll på att sladda av vägen, och tror även min bil hade vårkänslor igår då den var väldigt pigg och framåt =)
Och idag var det ett väldans töväder så man började fundera om det skulle bli vår nu, men man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken... Eller vad säger man, man ska inte ropa hej iaf.

Väl i stallet så började jag med mockningen och allt i stallet så det var färdigt till insläppet av hästarna, när jag nästan var färdig så kom Martina och undrade om jag skulle rida. Skulle rida 3 hästar sa jag och hon skulle rida 2 hästar, så då gjorde vi sällskap med varandra dem 2 första turena =)
Så vi började med att jag red Prezident och Martina red Wissla, och vi red en ganska så lång runda idag men blev en del skritt när man pratar en massa. Men lite trav och en liten galopp blev det ju såklart, men var rätt mycket människor på banvallen så blev bara korta sträckor då man fick stanna för dem.
En äldre kvinna sa att vi hade väldigt fina hästar =)
Ridturen gick relativt bra, Prezident var rädd för den svarta asfalten på banvallen som började titta fram nu när snön börjar försvinna.
Sedan blev det en till ridtur där jag red Cikita och Martina red Meya, blev en lite kortare runda denna sväng men väldigt fartfylld istället då. Båda hästarna var extremt pigga och Cikita var inte alls rolig att rida idag =(
Var till och med nästintill att hamna på marken idag för hon var helt galen, men höll mig kvar på hästryggen men fick all belastning på mitt sjuka knä så det gjorde fruktansvärt ont =(
Så Cikita har lite för mycket energi just nu, men har hand om henne medan Vickan är på Gotland så tänkte försöka hinna och orka rida henne fram till Onsdag.
Sedan hade Martina ridit sina 2 hästar och hon åkte hemåt, jag hade Kryssan kvar att rida och tvekade om jag skulle rida henne eller inte. Men efter att ha broddat henne så var det bara att ge sig ut i mörkret, så det blev en tur på henne även idag. Och vi red ner till banvallen för att ta en liten galopp och sedan hemåt igen, blev trav såklart fram och tillbaka till banvallen.
Kryssan är inte så speciellt stor egentligen och hon är runt 165 cm, men efter att ha ridit Prezident och Cikita så känns Kryssan som att hon skulle kunna vara närmare 175 cm eller så. För då känns hon riktigt stor, och i traven så känns allting så mycket större men mindre lättridning. Men det märks också att man är mest van vid sin egna häst, för man vet ju precis allting om henne när man rider och man känner sig rätt säkert när man känner henne väldigt bra.
Men om vi ska prata om att Kryssan är stor så är hon störst i hagen iaf bland lösdriftshästarna, den stora svarta faran =)
Men övrigt i stallet så är nog Rocky störst och sedan är det nog Donovan och Kryssan, vet inga exakta mått på dem men alla dem 3 ligger iaf över 160 cm.
Efter ridturen med Kryssan så var det bara att pyssla om henne lite igen och så fick hon lite mat, och sedan fick hon gå ut i hagen igen och jag fixade det sista i stallet. Är väldigt ofta sist i stallet nuförtiden då det ofta är jag som släcker för kvällen. Tycker det är skönt för då vet jag att allt är låst, släckt och schysst när man åker hem.

Sedan var det dags för hemfärd och då kunde jag faktiskt åka rätta vägen hem, men fick ta sats för att komma förbi utan att fastna i dem moddiga spåren som hade blivit. Jag kom förbi men jag plogade väl mer eller mindre med mitt underrede då det lät som satan i bilen, men jag kom förbi =)
Åkte hem en sväng till pappa för att umgås lite med honom, kollade på Blåsningen och sedan packade jag ihop lite kläder och så åkte jag till lägenheten igen.
Och idag lyxade jag till med ett varmt bad på kvällen, inte ofta jag har tid och ro till att bada... Men idag så tog jag mig i kragen för att bada, vilket inte alls var fel inte. Men efter ca 20 - 30 min hade jag ingen ro att ligga kvar i badkaret så då blev det en dusch och sedan upp igen för att fastna åter vid datorn.
Och det roligaste var att jag väntade ett samtal under kvällen, och det är väl klart som fan att det ska ringa precis när man tagit schampoo i handen för att schamponera håret. Alltid lika typsikt när man väntat på de och så ringer det alltid olämpligt när man helst inte kan * Haha *
Märks att man har ridit 8 st rundor i helgen med olika hästar, har rätt ont i mina sittben, rumpa och lår. Då har man iaf gjort något nyttigt under helgen. Som sagt ridit 3 hästar på Fredagen, 2 hästar på Lördagen och 3 hästar på Söndagen, nyttigt !!!
Lugn kväll annars med en varma koppen och en bok...

Puss och Kram från Pucko

RSS 2.0