Torsdag - Nytt jobb =)

2010-03-05 klockan 00:04:13


Idag så var det en lugn dag jämfört med dem senaste dagarna som varit fullproppade med saker att göra och hinna med, idag var det rena semestern för mig. Det enda som inte var lugnt idag var vädret ute då det toksnöade hela dagen och blåste riktigt friska vindar. När ska detta snöandet ge med sig ???
Har liksom snöat i 2 hela dygn nu och det verkar ju inte vilja ge sig heller och det blir bara mer och mer snö, och det finns ingenstans att göra av snön längre.
Och snön är ju till och med över knäna när man pulsar runt i lösdriftshagen, det är helt osannorlikt och jag har aldrig varit med om att det har varit så mycket snö som det är i år. Fast kanske inte så konstigt när det var cirka 30 år sedan det var så här mycket snö, och då levde ju inte jag så då är det svårt att inte vara med om det då.
Det värsta är väl sedan när allting ska töa bort, och alla snöhögar som är stora som berg kommer ju ta månader att tina bort. Så istället för att dansa runt midsommarstången så kommer vi få dansa runt snöhögen som legat sen denna vinter * Haha *

Dagen började tidigt idag även om man var ledig, men eftersom jag ska börja ett nytt jobb så är det ju bra om man går lite " intro " så man vet när man väl börjar hur allting funkar. Så då bestämde vi att jag skulle gå med Pytt idag, stallchefen. Och det är så att jag har då med andra ord fått jobb hos Pytt i Rånäs stallet och jobbet är stalljobb så egentligen en massa skitgöra. Men jag är ju en sån människa som älskar att göra en massa skitgöra så det är väl rätt bra för mig då jag gillar och trivs med det, bara att knät ska hålla fram till operationen bara.
Så dagen började kl 8 och jag var lite tidig så fick vänta på Pytt, men sedan så började inlärningen och jag kommer ha hand om 7 st hästar på morgonen som vill ha mat och sedan gå ut i hagen. Och sedan så ska jag mocka alla dessa boxar, lägga in maten för kvällen, ge dem vatten i hinkarna och sedan sopa stallet och kolla så allting är schysst. Det är mina arbetsuppgifter ca 2 veckor framöver, jobbar inte riktigt hela 2 veckor där.
Och idag var det lite speciellt för hovslagaren kom och skulle verka dem flesta hästarna på lösdriften, så då var det att plocka in ett tiotal hästar / ponnier som skulle få hovarna fixade. Och det mesta var ju unghästar, små söta åringar som man blir tokkär i. Och allting gick super med dem och verkningen, var så duktiga och snälla så =)
Var sedan en större häst som skulle bli barfota och hästen Ruby är rätt normalstor och rätt grov i kroppen, något grövre än Kryssan är den. Men ni ska se huvudet på den, inte ett litet huvud till denna kropp. Och sedan så är benen rätt normalstora, men ni ska se hans hovar och jag skojar inte om jag säger att dem är snarlika storleken som pannkakor !!! Så jävla stora hovar på denna häst !!!
Så det var en hel del att lära sig men det sköna var att det inte var några konstigheter och det mesta står vad dem ska ha i foder och i vilka hagar dem går i så jag tror jag har kolla på läget faktiskt =)
Så jag känner mig rätt säker på det här och trivdes rätt bra idag när jag var där och mockade lite och släppte ut hästar och tog in hästar för verkning och sedan fyllde på hösilage för kvällen.
Det jobbiga var att det var mycket gående och stående hela förmiddagen och pulsade i massor av snö och fick då väldigt ont i mitt knä, och jag bara körde på istället för att sätta mig och ta det lite lugnt ett tag.
Men jag tänker inte så mycket på det onda alla gånger utan får ta smällen sedan senare under dagen då jag får 100 gånger smärtan då. Men är man så puckad så får man skylla sig själv, men vad ska man göra då ???
Och jag kommer inte stå utan jobb i sommar, utan jag har verkligen 3 jobb och där det verkligen finns jobb. Fick som sagt jobberbjudande om i sommar i stallet och då är det halvtid i början av sommaren och sedan heltid i mitten av sommaren. Så jag vet inte hur jag ska göra nu då jag vill ju som sagt jobba på det andra jobbet i Rimbo samtidigt som jag vill jobba i stallet också. Skulle gärna vilja klyva mig själv så man kan jobba på båda ställena samtidigt, vad bra och perfekt det skulle vara. Smart om inte annat !!!
Fast jag har ju sagt till Anneli att jag kan jobba hela sommaren hos henne också så jag har ju egentligen bokat mig där först men ändå inte fått något schema eller så om när jag ska jobba heller.
Men ska prata med Anneli på Måndag om det här, berättade lite fort idag då hon ringde och det var kris som vanligt på jobbet. Ville absolut inte jobba idag och hade för ont för att jobba, men det löste sig tillslut tror jag för hon ringde inte igen. Inge bra att jobba när man har så ont för kan ju iaf knappt gå eller göra något ändå, och ska jag orka jobba hela 5 dagar från Lördag till Onsdag så måste jag nog vila lite och det tyckte även hon.
Då nämnde jag lite fort att jag hade ett annat jobb där jag skulle jobba i ca 2 veckor och sedan i sommar och då lät hon inte alls så glad heller, och då får jag skuldkänslor. Men samtidigt är det mitt liv och hon ska inte styra mig, då skulle hon ha tänkt på det tidigare om hon inte vill bli av med mig som vikarie. Men även om jag jobbar i stallet så kommer jag ju inte sluta på Bergshyddan heller, för jag älskar att jobba där och vill absolut inte sluta där heller. Men jag måste ju ta mig framåt i livet och få in mina fötter lite överallt, och sedan för att tjäna pengar så man kan leva igen för sig själv...
Vi får väl se hur det slutar !!!

Var i Rånäs stallet till ca 12 och åkte sedan till " mitt " stall, och funderade på om jag skulle rida idag. Hade bara Kryssan idag att rida och det var ju rena semestern det efter att ha ridit 3 hästar varje dag. Så det var bara Kryssan och sedan kolla till Ozzy idag, kollade även med Veronica och Vickan så dem verkligen skulle komma så det inte blir tokigt. Och dem skulle komma så då var det bara 2 hästar, så gick ut för att hämta in Kryssan och försökte gå i snön som var upp till ljumskarna på vissa ställen. Förresten så har jag nog sträckt mig i ena ljumsken efter att Prezident blev rädd igår och hoppade ner i diket vid stallet, har iaf haft ont efter det =(
Kom tillslut fram till Kryssan och fångade henne, kollade Ozzy bara i hagen idag och han mådde toppen. Hade ett litet nytt skrapsår av en brodd på ena kotan på bakbenet, men annars var det ingen större fara med honom. Och Cikita var det super med, inga sår idag och pigg och glad. Kollade även lite fort på dem andra hästarna när jag ser att Phila har snökokor i hovskägget med blod på, går närmare för att titta på det och lyfter upp hoven och ser då att hon har skurit sig på något och det såg jättehemskt ut första gången man tittade på det. Det var ca 6 - 8 cm långt och säkert 1,5 - 3 cm djupt och hade nog blödit en del innan när det hände, gick från ballarna och uppåt. Men ömmade inte speciellt mycket och var inte halt, men tog med mig Kryssan och gick in i stallet för att sedan skicka iväg ett sms till Elenora som fick komma och kolla sin häst och bestämma vad dem skulle göra med henne. Under tiden jag väntade på dem så borstade jag och pysslade med Kryssan, riktigt mycket mys <3
Behandlade sedan hennes hovar med Thrush Buster och sedan Tuff Stuff, så nu är hovarna ompysslade och hon behöver bara skos snart. Är nog på tiden snart verkligen...
Riktigt fin blev Kryssan och hon fick sedan på sig sitt halstäcke då det blåser så mycket och hon står på öppna fält hela dagarna, hon är redan stel och speciellt i galoppen. Vet inte alls riktigt vad det är och vad det beror på, men Paulina sa samma sak när hon red henne så då är det inte bara jag som känner det. Kanske ska massera och stretcha henne lite och se vad det ger för resultat, och hjälper inte det så får jag gå vidare med det och ta ut någon massör eller liknande. Ska iaf göra det framåt vårkanten så det är väl läge ändå snart.
Kryssan fick sedan lite mat och sedan fick hon gå ut igen och Elenora och hennes mamma kom, vi kollade på Phila och tog en temp när hon var inne i stallet. Ringde ner BW som fick kolla på det också, slutade med att vi ringde veterinären som hade 3 alternativ. Antingen så kommer dem och syr, lägger bandage och sedan boxvila, eller så bandage utan att sy och sedan boxvila eller så släpper man helt enkelt ut henne i hagen igen och så får man göra rent såret varje dag och hålla koll på det och sedan så kommer det inte bli så fint ärr, men det kommer inte synas så väl iaf då det är i karleden.
Men Elenora valde att släppa ut henne igen och ligga lågt en stund och se om det klarar sig, då Phila inte är så rolig att ha på box. Så hoppas det läker fort nu utan komplikationer !
Hade det varit min häst så hade jag bett veterinären att komma för att sy ihop såret för att sedan bandagera det och låta henne ha boxvila, men det är jag det och sådan är jag. Så det så !!!
Åkte sedan hemåt vid 15 - tiden, skönt att få komma hem innan det blev mörkt en dag. Kändes lite konstigt och väl hemma så blev det varm oboy för att tina upp igen. Alltid lika gott efter en kall dag i stallet =)

Under kvällen så tillbringade jag några timmar hemma hos min mamma med min bror då mamma och Roffe är borta, så vi käkade Tacos idag till middag och det var så gott så. Länge sedan man käkade Tacos nu så det var riktigt gott då, bra idé =)
Efter maten så fixade jag iordning kaffe så jag drack sedan 2 muggar med kaffe innan jag åkte hem, lånade även med mig en termos med kaffe då jag gjorde en hel del med kaffe just för att ta med mig till lägenheten. Vadå kaffeberoende ??!
Skulle sedan skriva ut en bild från datorn på mig, men det slutade med en hel del bilder på mig och Kryssan. Så dem ska jag köpa ramar till för att sedan sätta upp på väggen. Kryssan är min och har haft och ridit henne i väldigt många år, men har inte en enda bild på oss uppe på väggen eller knappt i datorn. Det är nästan pinsamt och skrämmande !!! Men har nu fixat det så nu ska det köpas finare ramar och sedan upp på väggen, vill ha massor i alla storlekar. Några bilder vi skrev ut blev inte så bra då det blev något fel på kvaliten och färgen, men dem sista bilderna var super bra. Så skrev även ut en del bilder på mig * Haha *
Tack så mycket för hjälpen Christian och för att du tog dig tid att hjälpa din gamla syster !!!
Ska även kolla lite bättre vad det kostar för att skicka in bilder och få dem framkallade i kort istället för på datorn så man kan sätta upp lite mera på väggen och sedan förstora lite bilder, och vi kollade lite fort och det är inte alls så dyrt som man skulle kunna tro. Så snart ska det skickas in bilder för att få tillbaka dem i pappersform =)
Åkte sedan tillbaka till lägenheten och resten av kvällen så först så diskade jag en del disk jag hade fixat fram, och premiärprovade nya diskstället som fick godkänt. Sedan så var det till att smörja, smorde mitt kandarträns och sedan Linns kandarset innan man ska börja använda dem. Så det var lite kladdigt och i hela köket hänger det nu en massa läderbitar på skåpsdörrarna, ser himla roligt ut och det är absolut inga hästbrudar som bor här ;)
Tog faktiskt en bild på det men det får komma upp senare då bilden just nu finns på mobilen, men ska över till datorn.
Skulle sedan se på " Luftslottet som sprängdes " hade jag tänkt så jag kopplade in tv:n och dvd:n och allting funkade så långt. Men efter att ha stoppat i skivan och dvd:n hade tänkt en stund så spottade den ut skivan igen och ville inte alls funka. Så det blev ingen film på tv:n, så ska kolla på datorn nu istället då.
Så sätter punkt för dagens blogg och återkommer igen.

Godnattpussar från Pucko

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0