Häst utlånas!!!

2010-05-31 klockan 23:06:11UTLÅNAS

Trevligt men bestämt varmblodssto på 8 år som kräver sin ryttare, kan vara envis och svår ibland. Välriden men ej i jättebra kondition just nu. Rids nu ca 3 ggr i veckan. Bra grundkondition. Ej varit i träning, ej startad. Varit min i 4 år nu. Hoppad en del men ej mycket på sistone så behöver nog mer självförtroende där men skulle lätt kunna starta 90 cm med lite träning, ev. mer.

Kanske något för distans, akademiskt eller western?

155 cm i mankhöjd.

Behöver stärka sin galopp, går stadigt i form i skritt och trav när hon är fullt igång, mjuk för hjälperna. Just nu orkar hon inte riktigt men det är inte långt ifrån.

Fullförsäkrad för 10 000 hos Agria som jag står för.

Alla kostnader så som hovslagare och veterinär står fodervärden för likaså transport till och tillbaka till mig (ägaren).

Eventuellt senare till salu.
Passande sadel och viss utrustning medföljer.
Står 4,5 km utanför Rimbo.
Maila och berätta vad du kan erbjuda så ringer jag upp om det låter intressant!

linsah@live.se

Nöjd =)

2010-05-31 klockan 22:40:00


Vad det är härligt att åka hem från jobbet när man slutar kl 21.15 och solen fortfarande skiner, så underbart. Tänk om det kunde vara ljusare längre under året, vad man skulle njuta då. Det värsta är att man tappar tidsuppfattningen nu när det är så ljust länge, lite lättare på vintern då det blir mörkt. Vi satt till och med och fikade kvällsfikan ute i solen på jobbet idag, det var mys.
Annars en ganska så lugn kväll på jobbet, eller det beror på hur man ser det. Jag tyckte den var lugn men fick springa så en galning iaf. Gör det, gör det och kan du fixa det...
Pratade med Bettan och har nu lyckats byta lite pass, hade lite dubbelbokningar. Väldigt skönt att få det fixat, så slipper man oroa sig för det. Tack Bettan =)

Och ridningen gick kanon idag!!! Så himla glad och nöjd, Kryssan var dock en aningens seg efter första natten ute. Men hon orkade vara rädd för saker ändå, och jag var på väg att rida ut en runda på henne istället. Var så inställd på dressyr så det fick bli det ändå. Och det gick ju bra och jag testade trava lite idag, och fortsatte ganska så länge för att vara mig just nu. Travade en hel del och kunde till och med jobba henne lite med skänkelvikningar. Det märks att man inte har ridit ordentligt på ett par månader, det jobbar jag snart ikapp.
Går det så bra med knät så kanske jag kan börja rida lite smått på Ozzy snart också, men skynda långsamt fortfarande. Ozzy fick springa lite på ridbanan idag, och han var inte så pigg och alert. Var ju ganska så varmt då så han orkade nog inte riktigt, men han var rätt go ändå =)

Upp och hoppa!

2010-05-31 klockan 13:17:01


Mot stallet, ridning på listan =)

Bloggvärde

2010-05-31 klockan 13:02:59

Min blogg är just nu värd:

Smilla

2010-05-31 klockan 12:18:19Mammas hund Smilla

En sak i taget

2010-05-31 klockan 11:58:23


En sak i taget får man ta annars kan det lätt bli för mycket. Då blir det kaos och så funkar ingenting. Det gäller att kunna hålla rätt på allting, alla olika saker här och där.
Jobbat har jag gjort idag och ska även jobba igen under kvällen, stallet på morgonen och äldreboendet på kvällen. Och idag hade jag nog lite mera tur så det var inte alls så mycket på jobbet och allting flöt på så bra, så jag hann hem en vända. Har till och med varit hemma över 1 timme nu och har även duschat och tvättat en maskin med tvätt. Skönt att få lite paus mellan jobben så man hinner få sitta och andas ut lite.

Börjar jobba igen kl 16.15 och jag ska åka en vända till stallet och rida lite på Kryssan innan, kanske ta lite dressyr idag då eftersom det gick åt skogen igår. Och Ozzy blir det nog också en vända på ridbanan, longera honom lite så man kanske kan komma igång och rida på honom. Lite smått är min planering iaf.

Säger inga ord...

2010-05-30 klockan 23:49:58


Skriver ner om dagen och river ut dagen ur kalendern, åt skogen med den. Dagen började rätt okej även fast jag fick jobba själv direkt på morgonen i ca 2 timmar för personen jag skulle jobba med hade försovit sig, snälla försök att inte försova dig igen. Då ringer jag och väcker dig!!!
Så det var väl inte så bra början på arbetspasset, den andra personalen kom tillslut men då var jag klar med morgonarbetet. Hade en frukost kvar som denne fick ta, jag satte mig ned och tog en kaffe.
Och i stallet var det ju inte heller lugna muggar direkt, nya hästar och nytt folk. Och enligt mig så tycker jag allting var så rörigt, vilket jag inte pallar så bra alla gånger. Så försökte dra mig ifrån allting i stället, ville helst av allt bara sitta för mig själv. Helt ensam, tyst och lugnt.
Fick stänga av allt och så gjorde jag det jag behövde göra, plocka ur min garderob för att byta till en annan inne i stallet och även större. Skönt med större så man får plats med allt, värsta är på vintern när man inte har kvar garderob i boden där det är varmt och skönt. För - och nackdelar med allt...
Funkade inte riktigt med 2 av dem nya hästarna så nu går det hästar över allt, magra lösdriften med 4 st hästar, vanliga lösdriften med 5 st hästar, Kryssan och Prezident i en hage, Meya i en hage utan mat ( Fånghäst ), 2 st unghästar i en hage och så mamman till ena unghästen i en hage. Snacka om rörigt, iaf i mitt huvud.

Blev sedan lugnare i stallet och fler och fler åkte hem och jag kunde börja slappna av, pratade lite med Bw. Eller hon pratade med mig rättare sagt.
Det slutade med att jag var ensam kvar i stallet, det var riktigt nice. Klagar inte alls på sällskap i stallet, men ibland kan det bara vara skönt att få vara helt ensam. Gillar att vara ensam och efter en dag med massa människor på jobbet och sedan i stallet, då måste jag få vara själv annars blir jag så stressad. Fixade en massa i stallet, mockade och städade och fixade. Garderoben är nu färdigfixad, skönt!
Hade planerat att rida idag men var snäll och väntade med det för att fixa ihopsläppet av hästarna först. Och när jag väl fick tid för att rida så öppnade himlen sig och det regnade och det regnade. Sadlade iaf och red upp en stund på ridbanan, efter 10 minuter var jag genomblött och jag gav upp med gråten i halsen.
Det verkade inte vara min dag idag, riktigt surt. Fast jag kände att jag var på glatt humör så verkade allting skita sig för mig.
Och så skulle våra hästar ut på sommarbete, eller ja dem går ju inte i sommarhagen än men att dem nu ska gå ute på nätterna. Så dem går i vinterhagen som har fått vila några veckor, kändes väldigt surt att släppa ut dem över natten när regnet öste ner över dem. På med täcken och ut med dem och jag åkte hem, och solen kom fram och regnet stannade upp. Surt så räven, jag som verkligen ville rida idag.
Får ta det en annan dag, vet inte om jag hinner imorgon då jag jobbar i stallet på morgonen och sedan i Rimbo på kvällen. Men å andra sidan har jag ingen mockning eller så att fixa i stallet eftersom hästarna går ute, då är det bara motioneringen. Får se imorgon hur det ser ut och vad jag känner för.

Skulle vilja krypa ner i sängen nu, känner mig lite småstressad igen. Klockan tickar på och jag ska upp imorgon och börja jobba kl 6.30. Dessvärre kan jag inte gå från datorn och sova nu, håller på att ladda upp och beställer bilder från Fuji. Så jag måste vänta, men det är bara att gilla läget och vänta.
Fan då, man skulle ju få 50 bilder gratis hade jag fått mail om till den 31:a Maj. Men jag fick inga 50 bilder gratis inte, säger ju det. Det är inte min dag idag, men tar väl och betalar 117 kr istället då.
Suck och godnatt!!!

Läckage!!!

2010-05-29 klockan 23:19:27


Inte bra med allt regn för min bil idag, står nu i garaget över natten.
Och det har inte läckt in något vatten idag, eller???


Vattensamling vid växelspaken!!!

Sjö på golvet på förarsidan!!!
Svårt att se på bilden och äcklig bilmatta, men blött var det =(

På Tisdag blir det ändring på detta, lämnar in bilen och får hjälp att fixa problemet. Det ska bli skönt så man slipper allt vatten i bilen.

Bilolycka och hästar

2010-05-29 klockan 23:09:48


Svar nej, det är inte jag eller hästar som har varit med i en bilolycka. Utan det var en tjej och en kille som krockade på Kapellskärsvägen vid Håtö, dem körde in i varandras sidor och båda fick köras till sjukhus. Vet dock inte hur allvarligt skadade dem var, bilarna var inte så hela vet jag iaf för dem såg jag. Och eftersom olyckan hade hänt i båda körfälten så stängdes vägen såklart av, så där fick vi stå i kanske ca 20 - 30 minuter. Och varför jag var på väg ut mot Kapellskär var för att jag följde med Bw till Rådmansö för att kolla på dressyrträningar för Sarah, efternamn vet jag inte. Bw hade en elev som skulle rida lektion så vi tittade på henne och så var min före detta tränare Maria med och tränade själv, var lite kul att se henne rida en lektion. Skulle inte tacka nej till hennes hand, så mjuk och fin genom hela lektionen.

Var ganska så kallt att sitta och kolla på lektioner idag, men man blev ju som vanligt extremt taggad för att rida dressyr själv. Min dressyr består bara av skrittarbeten än så länge, men traven kommer mer och mer. Men den dressyren dem red idag är jag inte ens i närheten av med min häst, det där var mera medelsvår dressyr. Man drömmer sig alltid bort och tänker om Kryssan kunde gå så bra eller att man hade en till häst som gick som en riktigt dressyrhäst, en gång i livet ska jag ha en sådan häst. Det får bli min nästa häst helt klart, med riktiga steg.
Inte för att Kryssan är dålig på något sätt, men hon kommer aldrig komma dit jag skulle vilja och det är så tråkigt för hon har ju sina begränsningar. Men än är det inte stopp på henne för hon vill alltid lära sig och gör allt för sin ryttare så denne ska bli nöjd.
Men det finns ju mycket drömmar och mål när det gäller mycket inom ridningen och hästar, drömma kan man alltid och man ska alltid försöka vinna sina mål. Så klart man försöker och drömmer vidare. En dag kanske drömmen slår in...

Stannade på Donken idag igen och så käkade vi lite, var inte så hungrig men då Bw sa att hon var hungrig så började min mage också att kurra. Så Bw tyckte vi skulle åka till Donken, och lilla Pucko säger ju inte nej heller. Så matstopp fick det bli där idag.
Väl tillbaka i stallet så var det bara att fixa för insläpp, och någon snäll person hade mockat till mig idag. Tack igen =) Fixade foder och vatten och började sedan plocka in dem blöta hästarna, och vad glada dem blev när dem fick komma in i stallet. Prezident sprang in som en galning upp för backen så det stänkte lera i luften, fick parera så jag inte fick något på mig. Bytte lite täcken och lindade lite ben och hästarna var riktigt nöjda för att vara inne och få mat. Och Saras 2 hästar stod nu i stallet, söta små saker båda två.Boxen är mockad!!!

2010-05-29 klockan 19:47:28

2010052910999 (MMS)

Boxen är mockad!!! Vem är den snälla personen som har mockat till mig idag? Tack så hemskt mycket =)


Det går framåt!

2010-05-29 klockan 12:25:45


Det går framåt idag eller iaf rullat framåt, istället för att ta bilen hem till min pappa så lånade jag mammas cykel. Det var en chansning för att se om det gick och om knät klarade det. Visst att jag cyklar 5 minuter hos sjukgymnasten varje gång jag är där, men det är lite skillnad. Nu kom man iaf framåt och man fick jobba lite mera, vilket också kändes i knät. Knät är inte riktigt fit for fight för att cykla längre sträckor, hem till pappa och tillbaka var okej. Det är en bra början =)

Hoppas att jag kan börja cykla snart så man kan cykla till jobbet i Rånäs och sedan till stallet i Mälby, och kanske till jobbet i Rimbo också om det är väder för det. Vill komma igång och cykla, härligt att cykla och så är det nyttigare. Vill fixa figuren och sedan få ned soppakostnaderna, vilket gör det perfekt att cykla men är inte riktigt redo än. Det kommer, längtar faktiskt!

Det går inte längre

2010-05-29 klockan 11:36:10


En förändring måste ske, detta är pinsamt... =(

Dunder och brak!

2010-05-29 klockan 11:04:51


Gissade igår på att jag skulle vakna vid 7 - tiden idag, vilket jag gissade ganska så rätt på. För kl 07.07 vaknade jag och kollade klockan. Typiskt, varför kan man inte få sova när man väl kan och får?
Vände mig och och slumrade till igen, vaknade då till av dunder och brak. Åskan kom och besökte oss, mysigt men lite små läskigt. Speciellt när hela huset blev svart, strömmen försvann.
Strömmen är nu tillbaka igen och åskan har vandrat vidare, tack och lov.


Har nu ätit lite frukost med mamma och kollat ut genom fönstret hur det har regnat ute, inte alls roligt väder idag inte. Får väl se vad dagen ger idag, man känner ju sig inte så motiverad eller sugen att göra något när det är tråkigt väder ute. Kunde väl ha varit sol när man väl var ledig, nehe då regnar det!
Åker väl ner till stallet och fixar där, har insläppet idag och så kommer det 2 st nya hästar. Och imorgon kommer det 3 st nya hästar, 2 av dem hästarna ska ut på lösdriften och sedan ska resten släppas ihop med Kryssan och Prezident. Hoppas det kommer gå bra och inte sluta med skador, håller tummarna för det bästa.

Bilder från dagen

2010-05-29 klockan 00:38:17


Veronicas begäran så kommer bilder från dagen ;)


Cikita och Nisse =)


Prezident med kandar =)

Foderutrymme

2010-05-29 klockan 00:30:39Vad tycker ni stallbrudar som läser bloggen?
Är inte så stor skillnad faktiskt.
Lite städat och ommöblerat =)

Plötsligt händer det!

2010-05-29 klockan 00:11:28


Äntligen, jag säger bara ÄNTLIGEN för på Tisdag ska jag lämna in min bil så dem kan fixa den igen. Eller en annan får städa upp från en annan, fuskjobb kallas det för. Vilket visar sig nu inte alls vara ett bra jobb som jag betalade för. Gratis är det denna gång, tack så hemskt mycket för hjälpen =)

Så det kan bli...

2010-05-28 klockan 23:59:25


Dagen har varit väl planerad och fullt ös från kl 06 i morse, har varit borta hela dagen lång. Hade utsläpp uppe i Mälby idag så började morgonen med att hälsa på min häst. Ut i hagen med dem och sedan åka vidare till jobbet för att börja kl 07.
Lugn dag på jobbet idag, eller det är alltid full fart direkt på morgonen med att hämta in en massa hästar som ska undersökas. Men det var inte så mycket att göra på jobbet, bara ge hösilage, mockning och sopa stallet. Vilket var bra för jag hade lite bråttom hem, så stressade en aningn för att hinna. Slutade jobba vid ca 10.30 och åkte hem en snabb vända för att gå ut med Smilla, byta skor och hämta lite saker.
Sedan bar det av i full fart till stallet, skulle följa med Linn när hennes häst åkte iväg för att bo på annan plats under sommaren. Dem höll på att lasta när jag kom till stallet, Cikita var inte riktigt på humör för att åka bil idag. Men när jag tog en långpisk i handen så gick hon in i transporten och vi kunde åka mot Norrtälje.

Ihopsläppet med dem nya hästarna gick väldigt lugnt och sansat till, nästan för lugnt. Stannade kvar en stund för att kolla läget, skriva lite papper och lämna lite saker. Klockan sprang iväg och jag kände mig lite stressad, hade planerat att vara i stallet till kl 14 igen. Åkte från gården vid ca kl 13.30, var en snabb vända till Donken. Dags för frukost kanske, var vrålhungrig och blev även proppmätt efter hamburgaren.
In i bilen igen och åkte mot Rimbo, lämnade av Linn där och åkte vidare till stallet. Mycket bilåkande idag. Kom till stallet lite senare än planerat och Veronica satt och väntade på mig. Hade planerat att rida en vända tillsammans idag igen, så gjorde iordning hästarna och så red vi upp mot Skälby. Riktigt mysig ridtur och riktigt varmt blev det =)
Släppte ut hästarna igen och jag började fixa i stallet, fick " order " om att byta box imorgon. Men jag bytte redan box idag så pysslade med det en stund och flyttade över torv. Hon står nu i sin egna box hon ska bo i vinter, står där över helgen och på Söndag blir det nog bete för säsongen. Gillar inte att släppa hästen på bete, men när dem väl går på betet så är det lugnt, konstiga jag.
Fick sedan ryck, fixade en massa i stallet idag. Städade lite i sadelkammaren i stallet och flyttade även in lite av mina saker, ska nu ha mina grejor där eftersom jag har boxplats. Skulle vilja torka golvet därinne bara, så jävla skitigt. Har även fixat ute bland alla fodertunnorna, städat undan på hyllorna, bland tunnorna, ställt tunnorna lite snyggare och flyttat mina tunnor och även satt en liten namnlapp på varje tunna så alla kan se vem som är vems. Hoppas ingen blir sur på mig i stallet nu för att jag har gjort detta, men jag är sån tyvärr. Kan få för mig att städa sådär och då gör jag det och sedan om det är andras saker bryr jag mig inte så mycket om. Men alla kanske inte gillar det, säg det i så fall!
Jag blev iaf ganska så nöjd, men är ju så pedantisk av mig så jag skulle vilja ha alla fodertunnor i samma form och storlek för att jag ska bli riktigt nöjd. Nu är det som det är och det blev bra ändå, hoppas jag!? Städade och plockade lite utanför stallet också, riktigt städmani idag.

Fick sedan ett väldigt tråkigt samtal och jag fick panik, Linn ringer till mig gråtandes och jag trodde det hade hänt någon olycka med henne. Men så farligt var det inte, men tydligen så funkade det inte med Cikita och hon skulle komma hem igen. Eller funkade med Cikita, men tjejen som skulle ha henne hade 2 st valacker som hamnade i fajt om Cikita. Så det funkade inte, riktigt tråkigt!
Så fick ta emot Cikita när hon kom hem igen, och hon var lika ledsen hon för att det inte funkade. Tyvärr så är det ju en chansning om det funkar eller inte.
När Cikita var hemma igen och jag hade fixat klart allting i stallet tog jag in hästarna, fixade Veronicas insläpp idag. Kryssan var lite stressad att stå i den nya boxen just för att det var en annan box och sedan för att hon och Prezident äter mot varandra på varsin sida av väggen, hon lugnade sig tillslut iaf. Full fart hela dagen som sagt, inte konstigt om man är lite sliten nu då.

Godnatt

2010-05-27 klockan 23:52:22


Måste nog ta mig i kragen och säga godnatt nu, klockan ringer 06.15 imorgon. Har utsläpp uppe i Mälby och sedan börjar jag jobba kl 7.00 i stallet. Hoppas att det inte blir så lång dag imorgon, kanske ska följa med Linn när hon flyttar sin häst över sommaren. Och sedan vill jag skritta ut en vända med Veronica.
Känns som att jag har en fullbokad Fredag imorgon.

Förresten, jag sitter och skrattar fortfarande. Veronica hade insläpp idag och glömt öppnat boxdörrarna så hästarna visste inte riktigt var dem skulle ta vägen när dem kom in i stallet. Ser händelsen framför mig, men det slutade bra och hästarna kom in i sina boxar.
Godnatt alla läsare!!!

Räkningar

2010-05-27 klockan 22:09:36


Dessa räkningar, sånt man absolut inte gillar. Nu är dem iaf betalda, check!
Hade verkligen ingen lust att betala räkningarna, men tror inte Kronokalle tar det som en bra ursäkt när kärleksbreven kommer. Så det är lika bra att betala, vet jag av erfarenhet...
Så nu sitter man knapert till igen, ångesten växer. Värsta dagen på hela månaden är den kvällen man betalar räkningar, men förhoppningsvis så får jag ju lön från stallet snart också. Dem behövs verkligen!!!

Skattepengarna kan flytta in på kontot nu också, tycker jag.

Cikita

2010-05-27 klockan 21:30:50


Cikita är en travare och ägs av Linn, hästen bor på lösdriften i Mälby. Cikita är en riktigt go häst men kan samtidigt vara en riktigt bitch.
Imorgon åker Cikita till ett ställe utanför Norrtälje, Linn ska låna ut Cikita över sommaren. Och om jag hinner sluta jobba innan dem åker så kommer jag nog åka med henne imorgon när dem lämnar hästen.
Vickan var i stallet idag och kramade om Cikita i hagen, det skär i hjärtat att se och samtidigt veta hur jävla jobbigt det är att säga hej då till en häst. Det är fan det värsta som finns, jag vet...
Har sagt hej då till ett x antal hästar som har flyttat ifrån mig, min medryttarhäst Roddan till exempel. Hästar som har kommit och gått i olika stallar. Och några hästar som tyvärr kom till den dagen då det handlar om deras sista minuter i livet, som vårat halvblodsto Olivia. Eller min kompis lilla fölsto som dog i min famn...
Och varje gång det kommer till att säga hej då till en häst så säger man till sig själv, varför utsätter man sig för detta? En dag så kommer denna hemska dag då man själv inte vill leva, men den underbara tiden innan kan man ju inte heller vara utan.
Vill inte att den dagen kommer när det gäller Kryssan, VILL INTE!!!!!!! Men även den dagen kommer, tänker för mycket på det, dumma mig. Just därför man njuter av varje sekund med underbara Kryssan <3

Vill bara ge Vickan och Linn en stor kram, men det bästa av allt är att Cikita lever kvar och finns några mil ifrån oss. Och hon kommer tillbaka efter sommaren, det är skönare att veta och gör saken lite lättare. Då kan man iaf åka och hälsa på, tänk om man kunde göra det. Få träffa alla igen, dem uppe på dem evigt gröna ängarna ='(

Detta var ett känsligt inlägg och tårarna rinner nedför min kind, hästar är mitt liv. Kryssan får mitt hjärta att slå, livet värt att leva och hon ger mig styrkan. Jag Älskar Dig Kryssan <3Glömde bort

2010-05-27 klockan 21:02:55


Oj, har glömt bort!!! Mycket jag glömmer idag, eller inte glömmer glömmer utan är bara allmänt snurrig. Är inte riktigt pigg och alert idag inte. Knät börjar göra ont igen, jag är trött och så den härliga mensvärken. Livet är toppen eller menade jag botten...
Blev en snabbvända till stallet idag, men jobbade på för fullt i stallet ändå. Mockade alla boxarna, låter som det är jätte många boxar när jag säger så. Men det var hela 3 st boxar, mockade dem och 2 av dem fixade jag mat och vatten också. Hade hand om Prezident idag också, Veronica skulle bort och frågade och det var inga problem det inte. Hästarna fick vila idag, måste nog ta det lite lugnt med knät nu känner jag, risken är att man skyndar för fort så det går åt fel håll igen. Mitt inre säger och vill så mycket mera, men kroppen säger något helt annat.
Var ner och tog på Kryssan och Prezident regntäcken innan jag åkte hemåt, Veronica skulle komma upp senare för att ta in dem och det var lite ostadigt väder. Ozzy mådde också bra i hagen, han verkade njuta av tillvaron.
Träffade några goingar i stallet också =)


Rimbo

2010-05-27 klockan 12:52:45


Sitter här med min stora mugg med kaffe, så gott efter man har jobbat och slitit. Är ganska så hungrig också men tänker vänta lite med att äta. Ska ner till Rimbo snart och göra ett besök hos sjukgymnasten. Har egentligen ingen ork för att träna, är helt slut i benet och har inte krafterna. Inget bra tecken, men åker ner iaf så kanske min sjukgymnast är där så jag kan prata med henne.
Efter det tänkte jag gå och fylla på magen, på Subway. Det var ett tag sedan jag käkade där nu så det börjar bli dags.
Sällskap skulle inte vara fel, men har ingen som jag kan fråga dessvärre. Tror alla jag umgås med är upptagna, så lilla jag får äta själv.

Kaffet är slut, dags att göra sig iordning och åka till Rimbo. Efter träning och mat i magen ska jag åka till nästa stall, mycket stall just nu. Men mina hästar får nog vila idag, iaf Kryssan.

Helt slut

2010-05-27 klockan 12:41:27


Då har man jobbat klart för dagen och även fast man fick en sovmorgon idag till kl 7.45 så var man nästan tröttare idag än andra dagar. Sovit oroligt såklart under natten.
På jobbet så hände det inte så mycket speciellt idag, seminerade 2 st hästar så hoppas att dem tar sig nu. Bytte lite hagar på några hästar och senare på förmiddagen kom det en till häst och en häst åkte hem igen. Lycka till nu och hoppas det kommer bli ett fint föl när den väl tittar fram.
Har mockat lite i sandhagarna och jämnat ut underlaget, en ny häst på ingång ikväll. Annars har jag kört en jävla massa hösilage idag, vet inte hur många kilon men det var några kärror. Nästan så man börjar tröttna på denna hösilage snart. Skönt att min häst bara får hö en gång per dag nu, vid insläpp.
Har även mockat ut en halmbox och lagt in halmpellets i den, sopat och fixat. Tappade arbetssugen nu sista timmen på jobbet, kände att jag bara fick mera och mera ont i knät, vilket inte alls är bra. Får försöka ta det lugnt resten av dagen och köra race imorgon igen.

Födelsedag

2010-05-26 klockan 23:53:52


Grattis till min pappa på din födelsedag den 26:e Maj =)
Grattis igen!!!

Jag älskar dig pappa <3

Sängen, check!

2010-05-26 klockan 23:50:53


Hörrni ni, nu är det fan sängen som gäller för mig. Börjar snurra så konstigt i huvudet, men inte så konstigt med det heller då man snart mer eller mindre har varit uppe ett dygn.
Fick sovmorgon imorgon Torsdag, börjar kl 8.00. Och det är ju verkligen sovmorgon för en annan just nu, känns skönt att få sova lite längre imorgon. Lär iaf sova gott i natt!
Godnatt påré!!!

Vem?

2010-05-26 klockan 23:46:49


Frågan är, vem ska man tro på?

Onsdagen över

2010-05-26 klockan 23:35:55


Det kan man lugnt säga att den är över och jag är helt slut, orkar egentligen inte skriva något om dagen just nu. Längtar bara till sängen. Men får ta mig i kragen och skriva ett kortare inlägg om dagen, dåligt med bloggande har det också blivit tyvärr. Det är ett hårt liv att jobba och även att bara leva.

Blev en tidig morgon idag då jag hade utsläpp innan jobbet, så kl 05.15 var man uppe ur sängen. Och ska jag vara helt ärlig så vaknade jag innan klockan så jag satt och klädde på mig när klockan gick igång, det trodde jag inte. Kryssan kollade lite halvkonstigt på mig när jag kom till stallet vid kl 05.30, men hästarna gick ut så snällt ändå utan protester. Åkte sedan vidare till jobbet, började kl 06.
En ganska så lugn dag på jobbet idag, fick börja morgonen med att jaga 2 st hästar i olika hagar för dem ville inte alls bli infångade. Och morgonhumöret är inte alltid det bästa då, men fick tillslut tag på hästarna.
Hovslagaren kom till jobbet idag så det var några hästar som skulle skos och verkas, det gick bra men det var lite tjuriga miner från vissa av hästarna. Cortina var inte alls på humör så hon bet mig i armen.
Annars var det dem vanliga dagssysslorna som mockning och foder som skulle fixas.

Hem en vända för att mata bilen med luft i ena däcket, var lite för platt när jag åkte från jobbet. Försökte få i mig lite havregrynsgröt då jag var hungrig men under tiden jag åt blev väldigt illamående. Vilade några minuter på soffan ute på altanen, det var inte alls fel det. Även om jag inte gillar att sova under dagarna, har man gått upp så är man uppe. Men somnade inte heller utan slumrade till.
Sedan var det ju dags för det andra stallet, mitt egna. Där jag stressade för att få in Ozzy då hovslagaren skulle komma vid 16 - tiden, men hon kom inte förrän vid 17.30 - tiden. Suck, det där att vänta på hovslagare är inte det roligaste. När skon väl satt på plats så fick han gå ut i hagen igen, fick vila från arbete idag men borstade lite på honom. Red sedan ut en runda med goa Veronica och Prezident, han har varit skadad men verkar nu komma tillbaka igen och bli bättre. Håller alla tummarna för att han håller igen. Och ridturen var så mysig så med något spralliga hästar.
Mirja har förövrigt flyttat från stallet nu, hon flyttade hästarna i Måndags och idag har hon flyttat helt från stallet. Känns konstigt att hon har flyttat, det känns så tomt och konstigt. Hoppas att dem kommer trivas på nya stället, men det tror jag allt. Var något sugen att byta box på Kryssan idag, ska byta till en större och bättre box till henne. Men det kändes lite onödigt när dem ändå ska ut på sommarbete snart och det blir bara mera arbete då. Så då är det nog lugnast för mig och även henne att hon står kvar där hon står och så fixar man boxen efter vi har skrubbat och målat stallet. Dem vanligaste sysslorna i stallet under sommaren, den härliga skrubbningen. Härliga och härliga, säger jag med en djup suck...

Började med lite skrubbning idag, eller rengöring iaf. Jag spolade och sopade rent i spolspiltan, den såg förjävlig ut. Hoppas att den får förbli ren nu, om inte annat att vi hjälps åt att rengöra i den =)

Mycket text ändå...

Åker igen!

2010-05-26 klockan 15:32:08


Måste dra igen, nu är det nästa stall och hovslagaren kommer och slår på en tappsko på Ozzy. Ingen lugn stund här inte för tillfället. Blir en ridtur idag igen med Veronica senare ikväll, så man har lite att göra.
På återseende =)

Godnatt Sverige

2010-05-25 klockan 22:31:01


Det är dags att sova här, riktigt trött är man * Gäsp *
Och klockan ringer 05.15 imorgon, mindre roligt!
Utsläpp av hästarna i mitt stall kl 05.30.
Börjar sedan jobba kl 06.00 i stallet.


Godnatt Sverige, sweet dreams!

Tomhetskänsla

2010-05-25 klockan 22:26:37


Ibland vill man bara sätta sig i ett hörn och bara gråta, gråta till det inte finns några tårar kvar. Gråta tills någon kommer och tröstar en med sin värme. Eller gråta tills allting blir bra igen, men med tårar så löser man inte problemen. Man måste vara stark att stå upp igenom problemen, det är då man löser dem och kommer till det bättre.
Känner mig så tom just nu, och känns som det kommer bli mera tomt snart.
Det största problemet att man får känslan att ge upp ibland för att livlinan försvinner, men samtidigt får det absolut inte hända. Aldrig i livet! Så jag måste kämpa vidare, kämpa för att klara det själv. Jag kommer att klara det för det vet jag, men en punkt försvinner. Det sårar =(

Skorna...

2010-05-25 klockan 21:20:05


Mina skor är spårlöst borta, hittar dem inte även fast jag har letat och letat.
Skorna kom fram nu, behöver er!!!

Vanlig dag...

2010-05-25 klockan 20:01:19


Dagen skiljer sig inte så mycket från gårdagen, jobbade på förmiddagen och sedan mitt stall på eftermiddagen. Det var lite skillnad på jobbet idag, blev ganska så mycket spring för mig att hämta hästar, byta hagar och hit och dit. Och eftersom jag sprang så slapp jag mocka för det gjorde hon själv under tiden jag sprang runt med hösilage och fixade. Därimot så kände jag mig som en veterinär, då jag fick springa runt och ge olika hästar lite olika mediciner. Skulle avmaska 3 st och sedan på hemvägen stannade jag till vid lösdriften och gav en ponny Hippotrim också.
Annars så var det en ganska så lugn dag på jobbet och det kommer det även vara i morgon, men man ska inte hurra för det. Kan hända vad som helst under morgontimmarna.
Fick förresten mocka idag, fick mocka ut ena fölboxen och det var tungt det. Men det var snabbt avklarat.

Var en sväng till sjukgymnasten idag igen, springer där jämt känns det som. Gör ju nästan det, iaf 2 gånger i veckan. Tränade på bra idag även fast jag inte hade ork eller lusten att träna alls idag, men körde på allting 2 gånger till och med. Kändes bra efteråt vilket var skönt.

I Söndags så frågade Bw om Ozzy hade några tappskor, det hade han inte då. Men idag hade han en tappsko på höger fram, har nu meddelat henne så nu är det bara att vänta på hovslagaren.
Löslongerade honom på ridbanan idag med inspänning, så han fick jobba lite också. Och det gjorde han och han är väldigt duktig när man löslongerar honom, springer på en volt runt än. Blev inte så långt eller avancerat arbetspass idag för honom med tanke på tappskon.
Red ut en vända på Kryssan idag, vi hade lite svårt att bestämma oss vilken väg vi skulle rida. Tillslut så red vi lilla skogsrundan i Skälby, och det räckte gott och väl idag. Blev några meter med trav även idag, och Kryssan var verkligen på hugget. Blåste ute också så hon hoppade till några gånger, knät var inte riktigt med på noterna men det är helt än så länge. Red på det nya bettet även idag och Kryssan verkar trivas ganska så bra med det, det känns bra iaf för då var det värt att köpa bettet.
Var helt själv i stallet under tiden jag var där, skönt men ändå tråkigt. Man får lite mera gjort om man är där själv, blir lätt mycket sittande och snackande annars. Men det är skönt det med ibland, men inte alla gånger.

Var är?

2010-05-25 klockan 11:52:21


Var är mina skor? Jag fick ett par nya skor av min bror med stålhätta, han kunde inte ha dem och han hade fått dem genom skolan. Så jag prövade dem och kunde ha dem, vilket gjorde att jag fick dem. Blev väldigt glad för att jag fick dem då dessa skor är väldigt dyra, men även väldigt bra.
Frågan är bara var skorna har tagit vägen, för jag hittar dem inte nu. Har för mig att jag tog med mig dem hem till pappa när jag fick dem. Men har kollat igenom hela mitt rum och hittar dem inte =(
När man väl vill och behöver ha skorna så hittar man dem inte, och jag brukar ha koll på mina saker men tydligen inte på mina skor. Skorna, kom fram nu!!!
Måste gå och leta vidare...


Telia

2010-05-24 klockan 23:10:20


Så skönt, idag kom den sista Teliaräkningen. Nu kan jag betala den och sedan kan jag säga upp abonnemanget och då slipper jag detta. Betala för saker jag inte har eller kan använda, det känns väldigt onödigt. Kasta pengar i sjön som man egentligen inte har eller har utnyttjat själv. Men nu är det som det är och nu är det sista gången, sedan försvinner numret.
Superskönt!!!

Mycket hästar

2010-05-24 klockan 22:42:17


Dagen har varit full av hästar som rubriken säger, men inte ledsnar man för det. Är lite skillnad på jobb och fritid också faktiskt, är inte alls direkt samma sak med hästarna. Men jag trivs jag och det är huvudsaken, hästarna är mitt liv och får mig att leva och orka kämpa här i livet. Utan dem så är det inget jag.
Började dagen med att jobba i stallet, hade ju regnat under natten så det var inte så kul att hämta en massa hästar i hagarna som skulle in och undersökas. Speciellt inte kul att hämta Malu i sommarhagen där gräset var halvvägs upp på benen och så var det blött, man var snabbt blöt om fötterna.
Och i ena hagen kunde man sätta sig på rumpan och åka ner för lerbacken, jisses vad halt i leran det var! Annars så var det en ganska så lugn dag på jobbet idag även om klockan tickade på väldigt bra.
Slutade vid kl 12.15 och då åkte jag hem en vända och fyllde den kurrande magen med lite havregrynsgröt och en stor kopp med kaffe, smaskens.

Under eftermiddagen så var det mina hästar som gällde, ska komma igång med Ozzy nu igen tänkte jag. Har varit lite på den slappa sidan förra veckan, men just nu så känns det som energin till hästar och allt inom hästlivet bara flödar. Så man ska väl ta tillfälle i akt att använda den energin till något positivt. Longerade Ozzy med inspänning på ridbanan och han verkade inte heller säga nej till att arbeta för han jobbade på riktigt fint och framåt. Han var en aningens pigg också.
Bestämde mig tillslut att rida Kryssan på ridbanan idag, har ridit ut ganska så mycket på henne nu senaste tiden. Så det fick bli dressyr med endast skrittarbeten som öppna, sluta, skänkelvikning, serpentiner, fram - & bakdelsvändningar, volter, halter och allt det andra jag red också. Och Kryssan jobbade riktigt bra idag och var verkligen samarbetsvillig, hon var så mjuk och jag hade knappt något i handen. Det var helt underbart!!!
Kliade i fingrarna idag, testade lite trav också. Lite lättridning blev det och det gick, men började ganska så fort att göra ont i knät så då var det bara att sluta för dagen. Men jag har travat, fan vad skönt =)
Red Kryssan med det nya tränset och nya bettet idag, det gick kanon och hon verkade trivas med bettet.


Skadad...

2010-05-23 klockan 23:22:28


Blev trampad av en häst på jobbet i Onsdags, lilltån är inte hel så mycket kan jag säga iaf. Antingen en spricka eller så är den bruten, men den är skadad. Och ont gör den =(


Akut bilverkstad...

2010-05-23 klockan 21:39:57


Idag har jag nog inte varit på det bästa humöret, även om man inte har kunnat sett det eller att det har gått ut på någon annan. Men på insidan så har jag kokat och blivit så besviken. Och det är inte okej, och jag tänker inte smeka katten medhårs längre tyvärr. Chansen är sumpad :'(
Under natten har det regnat och jag var lite smått orolig för min bil. För ni kanske vet och har sett att ca 30 cm av fönsterlisten till framrutan har lossnat. Och det har även visat sig att det inte är riktigt schysst gjort från början.
Och när jag väl sätter mig i bilen för att åka till stallet så är det blött på insidan utav bilen, halva taket är fuktigt. Åker hem till min pappa och ber honom om hjälp och han ringer till ägaren till verkstaden och jag fick order om att komma till verkstaden kl 13.45.
Åkte en snabbis ner till stallet då vi hade arbetsdag, där jag inte alls gjorde mycket nytta. Förlåt brudar, kände mig bara ivägen idag. Och regnet öste ner under tiden jag var där, och påväg till verkstaden så öste det ner mer och mer. Kunde knappt se var vägen var och fick små vattenplaningar, och tillslut så började det även droppa in vatten. Framme vid verkstaden kunde jag dra fingret och det droppade vatten från taket och sidolisten.

Chefen kollade på bilen och konstaterade att det inte bara kommer vatten från rutan, största delen av vattnet kommer från dräneringsslangen från takluckan. Alla som har en taklucka har en sådan slang som går ner vid sidolisten på insidan av bilen. Och antagligen så har dem klämt denna slang då när dem bytte framrutan och därav allt vatten i bilen. Så detta måste fixas såklart och även en ny list som sitter där den ska och att den är tät.
Så han ringer imorgon om tid då jag ska lämna in bilen, måste försöka fixa en bil jag kan låna under tiden. Men om det handlar om en dag så kanske jag klarar mig ändå.
Pratade väldigt mycket med honom om allt och vad som har hänt med min bil, vilket han förstod att jag verkligen var missnöjd och att dem hade gjort fel. Vilket jag inte ska betala för som jag har fått gjort...
Så grädde på moset så får jag allting åtgärdat med läckaget gratis och så får jag även nästa service på bilen gratis, dem bjuder på det. Han vill ju inte förlora mig som kund, och jag tänker inte överlåta min bil till någon annan än honom i framtiden. Tack för hjälpen =)

Bilen står nu inne i garaget över natten i värmen och torkar, " The Black Pearl " njuter och mår bra nu.


Små händer

2010-05-23 klockan 20:57:13


Igår var det mycket prat om att jag hade väldigt små och smala händer. En vän som inte har sett mig på länge sa att mina händer hade blivit smalare och att man såg mina blodådror mycket tydligare och även benen i handen. Jag tycker det känns lite konstigt eftersom jag har mer gått upp i vikt på flera ställen på kroppen, hur kan jag då ha fått smalare händer?
Får det inte riktigt att gå ihop, jobbar ju en del med händerna men det känns inte som att det är en orsak till att mina händer är smalare. Jag är väldigt nöjd med mina händer och klagar inte alls på dem =)

Grillparty

2010-05-23 klockan 20:26:01


Blev tyvärr inte så mycket bilder från kvällen, lyckades fixa 2 st bilder.
Bilden till vänster är det Veronica, Ina, Frida och Angelica med sina vinglas.
Bilden till höger är det Annie med polisband runt huvudet, avspärrat.


Lördagkväll

2010-05-23 klockan 20:16:24


Okej, jag är lite efter just nu. Orkade inte riktigt blogga igår när jag kom hem vid kl 01.30, så får väl skriva några rader nu istället.
Gårdagen var riktigt okej och en kväll man inte kommer glömma i första taget. Dock blev det lite snabbt planerat så det var lite stressigt, fick inbjudan att gå på grillparty när jag var i stallet och det var jag ju inte beredd på direkt. Som tur var hade man ju med sig andra kläder förutom bara stallkläder, en tunika med en kaffefläck mitt på tröjan. Och det fick jag ju höra av Veronica halva kvällen sedan, du och din kaffefläck.
Fixade allting i stallet så det var färdigt, hästarna fick vila idag för det var så varmt när jag var i stallet. Inget sug för att rida då inte, tog in Kryssan och borstade av henne och slängde på flugtäcket på henne.

Och eftersom det inte var planerat att gå på grillparty så hade jag ju ingen mat, så fick åka ner till Ica för att försöka hitta något som var färdigmarinerat som jag kunde grilla. Vilket jag hittade ganska så fort. Det var något nytt och det var helt perfekt som ett tillfälle som detta, 2 st färdigmarinerade fläskkotletter. Lite potatissallad och cola köpte jag också och sedan var det bara att försöka hitta vägen dit jag skulle. Men det var inte så farligt svårt att hitta heller, och när jag väl var där så fylldes huset med människor och vi var väl runt 15 st personer. Några kände jag och några visste jag vilka dem var och några kände jag inte alls.
Maten var supergod och kvällen blev supertrevlig, dock var jag den enda som var nykter och dem andra blev snart onyktra. Jag hade kul iaf och klagar inte alls, var upp på dansgolvet några gånger men kände i knät rätt fort att det inte alls var lämpligt att dansa än.
Är dock lite avis på Annies energi hon hade, hon var överallt och kunde absolut inte sitta stilla och vilken inlevelse när hon dansade. Du är cool bruden ;)
Tack för en trevlig kväll och för inbjudan =)

Gav sedan upp och så åkte jag hemåt vid 01 - tiden, började bli ganska så trött och längtade efter sängen. När jag väl låg i sängen så var man inte alls lika trött längre, men somnade nog rätt fort ändå tillslut.

Hummelstagodis ;)

2010-05-22 klockan 13:34:50

2010052210961 (MMS)

Hummelstagodis ;)


Pucko ute på äventyr =)

2010-05-22 klockan 13:08:51


Inte ofta jag bara åker ut och åker, speciellt inte till platser som jag inte vet var dem ligger och inte hittar själv. Får lite lätt panik när jag ska åka någonstans och jag inte har varit där tidigare. Måste träna på det, och idag så gjorde jag det. Jag hade ju för säkerhetens skull skrivit ut en vägbeskrivning också, men den förstod jag mig inte riktigt på. Så jag sket mer eller mindre i den och följde skyltarna och magkänslan istället. Och jag hittade rätt faktiskt, med en liten felkörning. Känner mig faktiskt ganska duktig som inte har fått panik eller blivit förbannad en enda gång, fast jag körde lite fel. Bara vända och fortsätta åt andra hållet då.
Panik löser ingenting och inte tårar heller, utan bara vara lugn och gilla läget och gasa i bilen. Då blir man lugn och fridfull. Min bil är och har en lugnande inverkan för och på mig.
Har varit dit kartan försökte leda mig, det var trevligt och spännande. Tack för att jag fick komma på besök =)

Just nu, sitter jag faktiskt i Hummelsta. Och där finns det en godisbutik, vilket inte känns okej just nu. Försöker vara duktig och hålla igen för att fixa figuren igen, vilket inte alls är läge att besöka Hummelsta idag. Har några minnen från denna godisbutik tidigare i livet, och ett måste att besöka också ibland. Men bilen bara styrde hit, och på dit vägen så började bilen styra in till godisbutiken. Men den öppnade kl 11 som tur var och jag kämpade med att styra tillbaka bilen, men nu är den öppen. Fan, kan dem inte stänga för en stund ;)
Okej, ska bara köpa såna godissorter som inte finns på andra ställen, inte massa onödigt och det ska bara vara lite godis. Kan du klara det Pucko???


Kvällen lång

2010-05-21 klockan 23:22:50


Spenderade jag i stallet även om jag hade tänkt att komma hem någorlunda tidigt. Men jag ska inte tänka så för jag kommer aldrig hem tidigt då. Men och andra sidan ska jag inte klaga heller för det var en himla mysig kväll i stallet med trevliga människor. Första som hände när jag kom till stallet var att jag och Veronica gick upp till BW för hon ville röka och jag ville ha kaffe, och BW säger ju inte nej heller. Så då fastnade vi däruppe ett bra tag, och under tiden kom det flera från stallet och fastnade där.
Så skönt att bara sitta däruppe och även prata med dem från stallet, mysigt och roligt på samma gång. Har nog aldrig trivts så bra i ett stall som detta, största betydelsen är nog för att det är så många jämåriga. I dem andra stallarna så har jag varit yngst eller några av dem yngre. Så skulle absolut inte kunna tänka mig idag att flytta ifrån detta stall, när jag tänkte flytta dit så sa jag att det bara skulle bli ett ställe för tillfället då det var lite kris att flytta hästen. Så under tiden jag flyttade dit så skulle jag kolla på annat, har inte gjort det än och känner att jag inte alls har något behov utav det i dagens läge. Sedan så är det ju vissa saker man kan störa sig på som man skulle vilja vara utan, men jag trivs för bra där för att det ska vara en anledning att flytta. Så alla stalltjejer som läser detta, ni får stå ut med mig ett tag till framöver ;)

Fixade sedan insläppet åt Veronica, hon tog min Torsdag så jag tog hennes Fredag då. Men innan jag tog in hästarna så hängde jag med Annie och Carro ut på en kvällstur. Hade inte tänkt att rida idag men dem frågade och tyckte att jag skulle hänga med på en tur, och så fick det bli.
Och jag har nu ridit hela 3 dagar i rad utan att ha fått märkbart ont i knät, visst har jag lite ondare efteråt men den smärtan kan man stå ut med. Så snart är det nog dags för att testa trava lite, eller travade lite idag men inte i lättridning. Så nu verkar det verkligen som att det går åt rätt håll =)
Efter ridturen så mockade jag och fixade i stallet medan ivriga och irriterade Kryssan stod på gången. Jäklar vad hon stampar när hon är irriterad på myggen, nästan så man kan se skoavtrycket i golvet.
När stallet var färdigt så tog jag in alla rabiata hästar, och jag tror nog att unghästarna var lugnast vilket var konstigt. Alla hästarna är nu inne för denna natt, godnatt alla hästarna.
Vi har samlat in pengar från dem som velat i stallet och så har vi köpt en 30 - årspresent till en tjej ståendes i stallet. Och hon fick presenten idag i förskott, en hatt man har på dressyrtävlingar. Hon blev riktigt glad och nöjd för presenten, vilket var kul för då var det ju extra roligt att samla ihop pengar till själva presenten. Och hon har även sagt den bästa kommentaren idag: " Presenten var ju bara för fin och varför ville dem ge mig denna, dem som hatar mig. " Kommer inte ihåg ordagrant hur hon sa det, men just det där sista kommer jag ihåg så väl. Att vi hatade henne, det gör vi absolut inte. Snarare som Annie sa, vi har respekt för henne.

Mycket snack blev det nu, dags att sätta punkt för dagen och kanske försöka sova. Händer mycket skoj imorgon, ska ut på äventyr och då måste ju Pucko vara någorlunda pigg och inte hälla i mig energidrycker och kaffe.
Godnatt människa!

Slurp...

2010-05-21 klockan 16:03:34


Så var glaset tomt. Började få huvudvärk så jag tog en Bamyl för att försöka stoppa värken, får se om det funkade eller om man ska gå med huvudvärk resten av kvällen.
Har fixat en massa med bilder hit och bilder dit. Man blir inte klok på alla dessa bilder, och jag säger till mig själv att fixa med dem på en gång när jag lägger in dem på datorn. Men gör jag det då?! Nej, för man orkar inte eller hinner inte. Så då blir det samma visa jämt, men det har väl sin charm det med.

Funderar på att åka till stallet nu och pyssla om mina hästar och se om det är några andra där. Rensa huvudet lite, har en massa skit som måste bort.
Och jag måste bara säga att ni är ju bara för gulliga, ni vet nog vilka nu är!? Förhoppningsvis så vet ni vilka jag menar. Ni är bara för goa =)


Ledig

2010-05-21 klockan 12:48:06


Känns väldigt konstigt att vara ledig idag, och ännu mera konstigt att vakna till kl 6.33 och kunna vända sig om och sova vidare. Har sovit väldigt oroligt inatt, jobbigt när man väl får sova så sover man oroligt och vaknar till och från hela tiden.
Men inte blev man piggare för det utan man är fan tröttare idag än hela veckan, är iaf uppe och kunde inte ligga kvar i sängen vid kl 10.15. Käkat lite frukost och suttit på altan med mamma och pratat med henne.
Tänkte försöka få lite ordning på alla bilderna som bara ligger på datorn just nu, dem ska redigeras och sedan laddas upp på bland annat Bilddagboken. Så jag har lite att göra!

Jag dog!!!

2010-05-20 klockan 22:37:19


Farligt att sätta sig i soffan när man kommer hem från stallet, man blir ju så trött och kroppen lägger av helt. Jag dog helt enkelt, orkade knappt klia mig i pannan. Brukar aldrig bli så trött, men och andra sidan så var det ett tag sedan man höll igång på det sättet eftersom knät pajja. Så nu får man ta sig tillbaka igen vilket jag kämpar på.
Fick sovmorgon imorgon och fick börja kl 8 istället för kl 6, vilket känns väldigt skönt och välbehövligt. Och under kvällen så fick jag ett till sms från Pytt, och nu är jag ledig imorgon. Underbart!!!

Det blev en underbart härlig ridtur idag igen, förutom att man hade träningsvärk från gårdagen. Inte så skönt alla gånger. Red ut en sväng med Vickan som red Cikita, riktigt mysig och rolig ridtur.
Kryssan var riktigt på hugget idag, men största anledningen var nog alla knott, mygg och flugor som irriterar henne. Så vissa stunder var hon faktiskt riktigt jobbig, men man förstår ju henne också. Inte så mycket päls på kroppen och massa småkryp som går på henne och sedan biter. En annan blir ju irriterad om man har en fluga på sig, hästarna kan stå med hundratals småkryp på sig.
Hände inte så mycket mera speciellt i stallet, hade tänkt att flytta mina saker då jag ska byta lite förvaringsutrymmen. Men jag gick ut och mockade på lösdriften istället, så jag körde ut 5 st stora kärror med skit från hagen. Och det är så mycket skit kvar, bajs överallt var man än tittar. Varför kan dem inte ha ett hörn som en toalett?

Stallet

2010-05-20 klockan 15:31:12


Tänkte göra lite nytta i stallet nu, gjort lite nytta på datorn så nu är det dags för stallet.
Man har alltid saker att göra, konstigt nog.
Ha det så bra och mys riktigt mycket i solen =)

Bilder

2010-05-20 klockan 14:51:22


Nu Veronica, Carro och Annie är era bilder äntligen färdiga, förlåt för att ni har fått vänta så länge. Ber så hemskt mycket om ursäkt för det!!!
Bilderna är nu iaf färdigredigerade och ska bara sparas på ett usb - minne, som såklart ligger kvar hemma. Och jag sitter i stallet, jag fixar det ikväll och imorgon får ni bilderna.
Hoppas det är okej?


Arbetsdagen över

2010-05-20 klockan 13:17:37


Tack och lov så är arbetsdagen över för dagen. Det har varit en väldigt stressig dag på jobbet under Torsdagen. Många ston som ska in för att kollas, vissa skulle semineras, nya hästar kom. Sedan när det var färdigt så skulle ju alla ut igen och stallet skulle fixas inför kvällen. Och var tvungen att ha stallet färdigt till kl 10, då skulle det vara mockat och sopat. Dock fick jag stressa en hel del men jag fick ju också hjälp av Pytt så vi mockade båda två.
Så idag var det verkligen full rulle, och sedan ville hästarna ha mat och vatten också och 2 st hästar skulle ha medicin. Men vid kl 10.30 var jag färdig för dagen och allting var klart, åkte hem en snabbis för att en riktigt kall och snabb dusch. Och det var riktigt skönt det efter dagens arbete och man kände sig så ofräsch.

Snabbdusch blev det för skulle ner till sjukgymnasten, hade ingen bokad tid denna gång heller. Men ville vara där till ca kl 11.00 iaf för min kusin Paulina hade tid där då. Då fick man iaf lite sällskap under tiden man tränade, just därför en massa stress för att hinna dit. Och hann dit gjorde jag också, för några minuter efter 11 så var jag där på plats. Då var det bara att sätta igång att träna, var helt slut men körde igenom hela programmet iaf.
Efter besöket så gick jag till Rimbo Biten för att köpa mig en mjukglass, dem har tydligen det där och god strössel. Så det blev en mjukglass i våffla med viol och lakrits strössel, och jag lovar att det var riktigt smarrigt!!!

Var en sväng på Apoteket också och köpte ögondroppar, så nu hoppas jag att dem hjälper. Hade i droppar i ögonen efter jag hade köpt den. Men just nu svider det bara om ögonen, men det stod att det kunde göra det i början. Men nu har jag iaf dessa droppar och man ska ta dem 4 gånger dagligen, och hur ska man komma ihåg det och ha tid med det?!
Blev en sväng in på Konsum för att köpa Äppeljuice, det är så himla gott. Åkte sen vidare till stallet och det är nu här jag sitter när jag skriver detta, på en stol i solen i stallet. Har lite problem med att se vad som finns på skärmen i solljuset men det är härligt. Det är ledigt, och man njuter.

Gårdagen!!!

2010-05-20 klockan 00:01:01


Det blev lite dålig uppdatering från gårdagen, skrev iaf att jag skulle till Norrtälje och att uppdateringen skulle ligga nere. Jag åkte iaf in till Norrtälje för att träffa en arbetskollega till mig från jobbet i Rimbo, underbara Marie. Hon är bara för go och underbar, och vi måste ses oftare nu tycker jag. Försöka lite oftare åtminstone!
Blev en ganska så lugn och trevlig kväll hemma hos henne, jag var nykter. Vi grillade gott och snackade en hel del och umgicks. Och innan jag åkte hem så drog vi upp till Donken för att ta oss en liten " nattfika ".
Hade väl tänkt att stanna kvar över natten, men det kändes inte bra så jag åkte hem vid 23 - tiden efter besöket på Donken. Skönt att komma bort lite och göra lite annat, träffa lite andra människor och så vidare. Även fast jag har en rädsla att träffa nya personer jag inte känner, men svårt att lära känna nytt när man är rädd.

Tack Marie och Philip för en trevlig kväll
, dock så gick det inte.

Shit again...

2010-05-19 klockan 23:47:46


Förbannad är jag också, besviken och förbannad. Man blir inte så speciellt glad när man inser att det är fuskjobb, detta är droppen. Och jag har ett problem...
Och det värsta av allt är att ni inte vågar erkänna det, kommer ofta fram i slutändan.

Shit...

2010-05-19 klockan 23:43:37


Besviken, besviken är jag...

Stallet

2010-05-19 klockan 23:41:27


Blev några mysiga timmar i stallet ikväll, fixade i stallet till Kryssan och Prezident. Och allting gick så bra så, dock lite jobbigt med foten. Tån har blivit mera blå / lila och är svullen gånger 3 eller så. Vilket gjorde ganska så ont att ha stallskorna på sig, ska även leta fram skor med stålhätta nu skor som jag faktiskt har fått av min bror. Kanske läge att börja använda dem nu, är faktiskt rätt taggad på att ha stålhätta efter det här. Speciellt i stallet där man jobbar, en massa unghästar som inte har koll på sina 4 ben och lätt kan trampa en på fötterna.

Red även ut en kvällsrunda på Kryssan, riktigt härlig runda även om solen gick i moln. Kryssan var på G och det var huvudsaken, jag var dessvärre så taggad på dressyr men det får vänta ett tag till. Hade en ganska så pigg dam idag, tänkte träna lite på bakdelsvändningar och framdelsvändningar vilket Kryssan inte alls var lika sugen på så hon kastade sig mer eller mindre runt. Och på hemvägen så fick hon syn på en kossa med 2 st kalvar i en hage och det var riktigt läskigt och hade ganska så stora problem med att komma förbi. Stod en bil framför mig och väntade tills vi hade gått förbi och sedan kom rallyhelge i en bil bakom och hann precis få stopp på sin bil bakom Kryssan. Så där stod vi i mitten och jag försökte få fram Kryssan och killen framför mig frågade om han skulle hjälpa till att leda Kryssan förbi, tack för hjälpen men tackade nej och tillslut så kom vi förbi.
Kryssan var och kändes väldigt fin idag, riktigt nöjd =)
Fick även chansen att prata lite med Vickan efter ridturen när hon kom till stallet, det är inte lätt vännen.

Otur...

2010-05-19 klockan 15:06:22


Jag måste verkligen ha otur när det gäller att skada mig. Verkar som att jag ska vara skadad och ha ont någonstans hela tiden, dygnet runt eller något. Lyckades bli trampad på foten av en häst på jobbet tidigare idag. Tur i oturen så var hästen barfota vilket minskar skadorna lite mindre. Det gjorde förbannat ont ändå och det gör det nu också. Men jag jobbade på och nu när jag kom hem och tog av mig skorna och strumporna så ser jag att lilltån är alldeles blå och även mellan tårna. Frågan är om något är brutet eller om det har blivit en liten spricka eller något sånt. Har blivit trampad förut på fötterna men det har aldrig blivit så illa som denna gång.
Har nu lite problem att gå då det gör ont att vika tårna, kan vicka på dem så då är nog inget brutet iaf. Förhoppningsvis! Som tur är det på samma ben som jag har det opererade knät så det var iaf tur, kan jag halta vidare.
Man kanske ska ge upp hästarna, lyckas ju alltid bli gul och blå. Snart kanske man inte har den där turen längre, har ju varit nära förut... Men jag hade änglavakt =)
Idag var det väldigt mycket på jobbet och jag fick till och med börja kl 6.00 för att vi skulle hinna med allt. Så det var bara att köra igång. Ta in alla ston som Eva - Mari skulle kolla på, seminstation ni vet ;)
Även en vän till mig kom med sitt sto för att betäcka henne, hennes Kajsa är så jäkla lik Olivia. Det är faktiskt lite jobbigt att se hennes häst för man får så mycket känslor inom sig. Saknaden är stor!
Allting gick bra iaf med stona så nu är några betäckta, inseminerade.
Sedan var det allt vanliga arbete som att mocka, ge hösilage i hagarna och i boxarna, fylla på vatten, sopa och så vidare. Kom en ganska så ivrig travare idag till stallet som lyckades sparka sönder staketet, en annan är ju van att laga staket så det var ju inget ovanligt för mig.
Mockade ut dem små sjukhagarna också, så nu är dem rätt fräscha igen. Jobbat på som fan idag faktiskt, känner mig riktigt duktig och nyttig.
Innan jag åkte hem för dagen så tömde " tappade " vi hingsten Kessy också, om ni vet vad det menas med??? Vi lyckades tillslut iaf så det gjorde vi också.
Fick ihop 7 timmar och 30 minuter idag, det är nice.

Är nu hemma en sväng och har käkat lite frukost eller lunch om man kollar på klockslaget. Och precis för några sekunder sedan så ringde Linn så nu kommer hon hit på en fika. Det ska bli riktigt trevligt =)
Tänkte sedan åka till stallet för att fixa till mina hästar, har hand om Prezident idag också. Tänkte försöka rida om det går med min fot, jag hoppas det går. Allting går om man vill ;)

Friends

2010-05-18 klockan 23:46:44

2010051810931 (MMS)

Tack för en trevlig kväll =)


F...

2010-05-18 klockan 23:43:37


Det gick inte, det gick bara inte. Fick sådan panik och det tog emot som bara fan, känner mig så misslyckad. Din idiot vad du har förstört mig, mitt liv och min framtid. Vill bara kräkas på dig =(
Därimot så frestades jag för en sak, men det är inte värt det. Det går inte!

Bloggar vidare imorgon!

Full rulle

2010-05-18 klockan 11:11:05


Det skulle man kunna säga att det är, sånt händer ju ibland. Har jobbat färdigt för dagen, vilket känns väldigt skönt. In och ut med en massa hästar, foder hit och dit och mocka massa bajs. Det var det jag sysslade med idag, ungefär samma som igår.
Kom en jätte fin skimmel häst till jobbet idag, den snor jag gärna med mig hem.

Jaja, inte så mycket speciellt där inte. Ska väl ta och fixa lite här för att åka till mitt privata stall och fixa till min häst och pyssla om dem hästarna. Blir en sväng till Rimbo då jag ska på besök hos sjukgymnasten idag, har ingen bokad tid idag utan jag kommer när jag har tiden.
Efter det så ska jag faktiskt åka in till Norrtälje och jag blir nog kvar där över natten, ska hem till en arbetskamrat och umgås lite med henne. Spännande!

Nu blev jag stum, hoppas ni får en bra dag =)

Nära ögat...

2010-05-17 klockan 23:28:06


Då har jag ridit idag som ni kanske ser, riktigt jävla underbart. Samtidigt som det är underbart så är det obekvämt, eller knät gör ont i vissa lägen. Men men, jag har iaf ridit idag och vi njöt ganska så bra båda två under ridturen.
Mockade och fixade, fyllde på vattnet i hagen så dem har tills imorgon.
Och som rubriken säger så var det nära ögat att jag blev sparkad av en häst idag. Och det är väl väldigt typiskt om det nu skulle hända, jag verkar vara hästarnas sprakpinne. Lyckligt nog så hann jag undan innan benet kom, med panik i hela kroppen och hjärtat i halsgropen så gick jag ut ur hagen. Fan, vilken panik man fick och man fick så mycket flaschbacks från olyckan...
Så Linn, jag är inte så glad på din häst just nu för det var Cikita som vände arslet mot mig och lyfte benet. Hon var en riktigt bitch under kvällen för hon skrek så fort någon kom i närheten av henne.
Men annars mår hästarna bra =)

Glass fick jag också när jag kom tillbaka från ridturen, Veronica hade nog flirtat med glasskillen när han kom med glassbilen. Vet inte riktigt hur det gick till där, men glass fick jag. En strut som var något smällt. Tack goa du =)
Huvudet är tomt just nu och gör ont, har några ord jag vill få fram och ner på bloggen. Men det kommer inte fram i ord så kanske dags att sätta punkt för dagen och leta sig vidare till sängen. Låter som en klok idé, jobbet imorgon igen.

Njutning till 100 %

2010-05-17 klockan 19:30:10

2010051710917 (MMS)

En riktigt härlig ridtur med Kryssan en Måndagskväll som denna. Mys!!!


Ett renare liv

2010-05-17 klockan 13:37:37


Tänkte försöka leva ett renare liv, eller åtminstonde nyttigare liv. Men därimot så blev bilen tvättad idag efter att jag kom hem från jobbet. Tyckte den behövde få sig ett litet bad och bli lite renare. Så nu står Pärlan där ute i solen och skiner och är ren för en stund.

Jobbade under morgonen i stallet, och det blev en hel del mockning och det vanliga stallgörat. Fick även hämta lite hästar som skulle kollas om dem var brunstiga och redo för betäckning. Lyckades få en häst lös som var väldigt upprörd och trängde sig i grinden. Hästen var lättfångad så det var ingen fara, kändes bara lite pinsamt att dem kom lös. Men andra sidan så kan vem som helst få en häst lös, så det är väl inget att skämmas över egentligen.
Jobbade i ungefär 4 timmar idag och sedan så åkte jag hemåt, kollade lite på fölungarna som kommit till världen. Ett stoföl och ett hingstföl, och dem är ju bara för söta och underbara. Nästan så man blir extremt sugen på att betäcka Kryssan nu, men ändå inte.

Veronica ringde när jag kom hem och bjöd mig på kakor om jag kom till stallet, veterinären skulle komma till hennes häst. Hoppas dem hittar felet på honom nu så han kan bli bra igen Snällt av dig att ringa och är väldigt sugen av din inbjudan, men var tvungen att tvätta bilen först och sedan drog klockan iväg och jag vet inte om hon är kvar nu. Jag har insläppet ikväll så tänkte åka till stallet senare, men jag vet inte vad jag vill just nu. Åka dit, sova en stund, redigera bilder eller ja. Kan inte bestämma mig!


Ägodelar

2010-05-16 klockan 23:20:23


It´s mine <3

Hemma igen

2010-05-16 klockan 22:54:22


Nu är man riktigt trött och jag funderar allvarligt på att gå och lägga mig för att försöka sova. Även om klockan är före 23, har så svårt att gå och lägga mig tidigt även om jag är så förbannat trött. Men efter den här dagen så sover jag nästan sittandes.
Började jobba kl 6.45 i morse och jobbade med vikarie Therese, var väldigt länge sedan vi jobbade tillsammans. Andra sommaren så jobbade vi tillsammans för då började hon hos oss, vi hade så kul under tiden vi jobbade tillsammans. Det var vi, jag, Therese och Erika. Jäklar vad vi jobbade, skrattade och styrde och ställde.
Jobbet gick iaf bra idag och allting var så lugnt så, förutom en sak... Men det är som det är och det kommer aldrig att funka, så är det bara. Det som har varit har varit.
Personen som skulle ha sin film fick den idag, något försenat dock. Men det har glömts bort och dragit ut på tiden, nu är den fixad och överlämnad.

Slutade jobba 13.15 och då åkte jag i rallyfart upp till stallet och fixade där lite fort till Kryssan. Gjorde allting klart till kvällen och kollade till Kryssan i hagen och gav henne morötter. Hon verkade må så bra så, dock lite irriterad av alla flugor som vaknar till liv igen.
Tänkte ta mig en ridtur på henne imorgon faktiskt, dags att besöka hästryggen igen.
Blev en snabb vända till stallet idag för sedan var det bara att åka hem igen, senast kl 14.15 så skulle vi åka till Stockholm. Och vi var till Hammarbyhöjden där min gammelmorfar har bott, han har tyvärr avlidit för några månader sedan så nu ska lägenheten städas och säljas. Så var där och gick igenom saker, tänkte redan innan att jag inte skulle ha något. Men kom hem med en hel del, förvaring för stallprylar, lite glas och porslin och lite annat smått och gott. Det kommer nog till användning någon gång i livet.
Och på vägen hem så blev jag så grymt sugen på att skaffa mig en lägenhet i stan, skulle vara så skönt med eget. Stan är dessvärre inte riktigt rätt ställe för mig, har häst och vill absolut inte flytta henne från landet och jag trivs grymt bra i stallet. Hade jag inte haft henne så hade jag väl skaffat lägenhet där och flyttat dit, skönt att komma bort. Men inte bort från andra saker, så samtidigt som man vill så tar det emot.
Vi får se vad framtiden ger, det vet man aldrig.
Det som var så grymt tråkigt var att min gammelmorfars lägenhet hade varit perfekt då den var perfekt stor och kostade inte så grymt mycket i månaden. Men den låg helt fel och med tanke på hästen så får det vara.

Mitt funderande om att sova var nog inte så fel, ögonlocken är väldigt tung. Och man ska även upp och jobba imorgon och börjar kl 6.30, börjar tidigt hela veckan.
Dags att krama täcket, godnatt!

Överallt och ingenstans

2010-05-16 klockan 15:27:54

2010051610902 (MMS)

Överallt och ingenstans, ena stunden är man på jobbet i Rimbo och sedan är man i stallet. Och nu är jag i Stockholm, ska till Hammarbyhöjden. Fram och tillbaka som en gummiboll, kommer jag tillbaka till dig ;)


Godmorgon

2010-05-16 klockan 06:17:05


Godmorgon, dags att åka till jobbet.
Stress, stress!!!

Jag är...

2010-05-16 klockan 00:42:40

... tydligen en wow - brud.
Fick höra det idag från en på jobbet.
En person som inte känner mig fick se en bild på mig.
Och enligt denne så verkade jag vara värsta hetingen.
Varför känns det inte så bra som det låter?

Natalie

Fixat för idag

2010-05-16 klockan 00:00:50


Då har man varit duktig och jobbat igen då, och även varit en sväng på ridskolan för att hjälpa till där under tävlingen. När jag väl kom dit så var det så lugnt så, satt mest på en stol då det var lugna puckar. Sista klassen startade efter att jag kom. Dem behövde verkligen funktionär till imorgon, jag kan inte då eftersom jag jobbar under dagen redan. Så dem hade lite kris, vilket jag inte kan hjälpa till att lösa imorgon.
Jobbade med den bästa idag, vilket kändes konstigt som jag skrev tidigare. Har bara jobbat någon timme tillsammans eller så. Så man gick och väntade på att hon skulle sluta hela kvällen, men vi jobbade ju tillsammans hela kvällen lång. Och det gick super, tänk att det kan gå så bra att jobba när man trivs ihop med den man jobbar med. Då flyter allting på så bra, det är riktigt skönt det.
Snackade även med bruden längst upp, vi har ju lite planerat nu. Spännande faktiskt!

Allting kommer fram förr eller senare, så är det alltid. Så egentligen varför ska man försöka hålla det tyst liksom. Vi pratade en del idag, rätt intressant att prata med någon om saker. Saker som man kan få svar på, några frågetecken som försvinner.
Känner att jag står vid ett vägskäl igen, vilken väg ska jag gå denna gång? Vet inte riktigt vilken väg jag ska välja för jag vet inte var jag vill gå. Vet inte vad jag känner, vad jag vill eller hur det ska bli senare i livet. Jag känner ingenting!
Känns som det inte spelar någon roll egentligen, men vill dock inte hamna där igen. Det är fel ställe för mig och jag har varit där en gång och vill inte känna på det stället igen.

Mycket prat och liten verkstad här just nu, man kanske ska göra det man ska och sedan gå och lägga sig i sängen för natten. Ska ju upp och jobba imorgon igen, börjar 6.45. Och efter jobbet så blir det en tripp till Stockholm...
Mätt i magen med räkor, fick räkor när jag kom hem från jobbet. Gott, men dålig smak. Och träna benet har jag gjort, så nu måste jag nog sova.
Godnatt!

Godmorgon

2010-05-15 klockan 09:51:50


Aja, jävla tand jävel och jävlar med det mesta. Har iaf vaknat för dagen, fast jag vaknade redan kl 7. Vände mig faktiskt om och vaknade av klockan när den var 9.00. Fick bli en liten sovmorgon idag, kände att jag verkligen behövde det. Det var skönt.

Nu är det dags att åka till stallet, mocka och fixa där till mina hästar. Ska sedan till Rimbo ridskola kl 12 för att hjälpa dem på tävlingen, regional tävling där idag. Efter det så bär det av till jobbet då man jobbar kväll idag till 21.15, jobbar med den bästa.
Hoppas ni får en bra dag, ska du hitta på något speciellt idag?

Det får inte hända

2010-05-15 klockan 09:45:16


Nej! Nej! Och åter nej!!! Det får inte hända nu. Har verkligen inte tid eller ork med detta och det har ju funkat så bra så länge. Eller bra och bra är det ju inte men man står ut med det.
Är svullen bakom ena framtanden och det får bara inte hända. Det är inga bra tecken och ger det sig inte så kommer det leda till en operation till. Orkar inte!!!
Fan, varför jag och varför nu???

Aldrig fel...

2010-05-14 klockan 23:47:19


Det är aldrig fel med lite närhet...
Det svåra är att acceptera den...
Jag vill, jag behöver, jag vill inte...
Hatar detta...


Släckt var det här!

2010-05-14 klockan 23:34:58


Man går ju inte direkt på högvarv, det kan jag inte påstå. Jobbade bara 4 timmar idag men passet kändes som 7 timmar för det var så lugnt och tiden gick så sakta. Tröttsamt faktiskt!
Fick iaf jobba med en bra person så man fick skratta lite, det är roligt. Och imorgon får jag äntligen jobba med Bettan, som det förövrigt är första gången på 4 år som vi ska jobba ett pass tillsammans. Hade planerat pass tillsammans. Det var tråkigt nog den dagen jag skulle opereras, så det blev inget.
Men imorgon då får vi äntligen, kommer ju kännas konstigt ju.
Blir en fullbokad dag imorgon igen, stallet först, hjälpa till på ridskolan i Rimbo och sedan jobba under kvällen. Inte konstigt att man redan känner sig slutkörd, det är bara att läsa allting så blir man trött. Och då har sommaren bara börjat, klagar inte ett dugg men det kommer bli mycket.

Glömde inte att ta in hästarna efter jobbet, det var ju tur det. Kryssan var riktigt taggad för att komma in, när hon är taggad så blir hon inte så liten alla gånger. Utan ganska så stor!
Alla hästar står nu inne och dem sover nog gott nu också.

Kanske en själv skulle gå vidare till sängen för att sova lite, är väldigt trött och har varit det hela dagen. Men man får inte orken till att ta sig till sängen så man sitter här som en dösäck istället. Tänker alldeles för mycket nu, kan inte få det att sluta. Och det är om allt eller inget, saker som redan har hänt, som kan hända, vad som kommer att hända. Som sagt så är det en massa som snurrar i huvudet.
Är ett heltidsjobb att bara var jag, tråkigt nog så tjänar man inga pengar på att jobba med sig själv. Dags att släcka ner verksamheten, godnatt!

Jobbet nästa

2010-05-14 klockan 14:55:57


En liten tupplur fick det faktiskt bli. Och lite piggare blev man ju faktiskt av det, iaf för stunden. Nu ska jag göra mig iordning för att åka och jobba, jobbar kväll i Rimbo.
Blir ett stopp på Granngården också. Måste köpa kli till Kryssan igen för det börjar ta slut.
Mot jobbet var det ja, stallet efter jobbet också. Får inte glömma det !!!

Just nu...

2010-05-14 klockan 13:42:12


Just nu är jag äckligt trött, dags för powernap ???

Hästarna, check!

2010-05-14 klockan 11:35:15


Nu är hästarna nöjda, dem går i hagen och har fått sin morgonmat och sin motion för dagen. Och jag sitter nu hemma och käkar själv lite frukost. Hade utsläppet idag igen så släppte ut alla ivriga hästar, dock verkade det som ingen ville direkt gå ut för när man öppnade boxdörren så stod dem kvar vid krubban och tvätta den kliniskt ren.
Skrittade ut en runda på Kryssan upp till Skälby, och hon var på hugget. Inget direkt avancerat arbete för tillfället, hon fick dock jobba lite på tygeln med öppna och sluta och sedan halter. Vilket är väldigt jobbigt tycker Kryssan, det ska gå framåt inte stå stilla.
Longerade sedan Ozzy på ridbanan så han fick springa av sig lite, han såg väldigt fin ut och galopperade väldigt lugnt och sansat.
Annars hände det inte så mycket i stallet idag utan bara det vanliga arbetet där, ska även tillbaka ikväll efter jobbet för att ta in hästarna igen för natten.

Ledig dag

2010-05-13 klockan 22:17:35


Ledig dag från jobb iaf, men då passade man på att jobba lite i sitt privata stall där jag har hästen. Efter utsläppet i morse så mockade jag och Veronica i hagen där våra hästar har gått under våren. Fick hjälp att ta ut hästarna idag då Veronica också kom rätt tidigt. Det gick ganska så fort att mocka den hagen då det inte alls var så mycket skit, var lite skillnad på den hagen och på lösdriftshagen om man säger så.
Så mockningen var snabbt avklarat, härligt att ha det gjort och färdigt. Vi gjorde ett avbrott för att ta en kaffe uppe hos Bw, vi var extremt kaffetörstiga men osäkra om Bw var vaken. Det var hon och kaffet var snart färdigt och Bw bjöd även på frukost. Tack Bw =)
Ska faktiskt inte glömma att Carro också kom och hjälpte oss att mocka lite så ska faktiskt tacka henne också, tack Carro =) Efter mockningen så fastnade vi, i solen.
Veronica åkte hem och Carro ringde och gjorde en beställning med Bröllopsstrut till Annie, och så blev det glass med kaffe uppe hos Bw. Mycket prat och skratt idag, skönt istället för att bara sitta hemma också. Hade planerat att redigera en massa bilder under dagen, men rätt skönt att bara vara i stallet också. Bara ta det lugnt och inte stressa och en massa press på att göra något, utan bara sitta och prata.
Och tyvärr så fick hästarna vila även idag, fick ganska så ont i knät efter mockningen som inte ville ge med sig under tiden man bara satt och vilade. Så då hämtade jag in Ozzy och borstade av honom och var ner en sväng till Kryssan och gav henne morötter. Imorgon kanske jag kan ta mig i kragen och motionera hästarna.

Kom hem från stallet vid kl 15.30, så då hade hela dagen gått. Var ute en sväng med mamma i trädgården och fotade en massa, blommor och Smilla. Och många fina bilder blev det, fotade med en systemkamera så det säger ju rätt mycket. Ett besök i duschen och uppdatera datorn, sedan var det det dags för middag.
Idag blev det kyckling med mammas underbart goda currysås, och mätt blev man.
Redigerade bilder under kvällen istället för under dagen, kommit en bit iaf men är ju ett x antal bilder kvar.

Måste säga att det är dåligt bloggade här ifrån min sida just nu, värsta är ju att jag inte är hemma så mycket nu och inte riktigt vill ha med mig datorn heller på jobbet och så. Men nu får det bli såhär, that´s it.

Vågar du, vågar jag

2010-05-13 klockan 00:10:25


Man måste våga chansa lite här i livet... ;)

Även om det kan sätta stopp många gånger
...

Trött nu!

2010-05-13 klockan 00:05:43


Värst vad klockan springer iväg fast den sitter fast på väggen, lustig jag var nu va!? Dagen har gått undan och jag har haft fulla muggar i stort sett hela dagen. Jobbdag idag som till och med blev lite övertid. Skulle ha slutat kl 12.30 idag men då det var möten och kurser och en tom avdelning så frågade chefen om jag kunde jobba lite längre idag. Fick ny tid att sluta kl 15.00, jag slutade 15.30. Lite mera extra betalt iaf för denna dag.
Och första timmarna på arbetspasset var så lugn så, gjorde inte många knop då förutom en dusch och lite medicinering. Ganska så nice jobb, var 3 st personal idag så det var lunga puckar.
Var inte lika lugnt framåt eftermiddagen, då blev det lite mera race fram och tillbaka. Gick lite för mycket och lite för snabbt så fick ganska så ont.
Fick jobba på en annan avdelning på eftermiddagen, var in till en boende som jag inte har sett på länge nu. Och hon kände igen mig, kom till och med ihåg namnet på mig. Så glad man blir när dem kommer ihåg än även fast det var månader sedan man såg dem sist, sweet <3
Gjorde ett litet avbrott i arbetspasset och var ner till sjukgymnasten idag för att träna lite, gick ganska så bra i början men fick ont i slutet. Ganska så roligt att gå dit faktiskt!
Man är ju en stammis där nuförtiden ;)

Och som vanligt så åkte jag till stallet efter jobbet, tänkte bara åka dit en snabbis idag och låta hästarna vila. Det blev ingen snabbis, utan jag åkte hem vid 20 - tiden. Men så mycket nytta gjorde jag inte ändå, men det är ganska så skönt att bara vara också i stallet.
Fixade större vattentunna till hästarna i hagen så dem har mera vatten som räcker längre. Mockade och fixade stallet också. Borstade av Kryssan och tvättade hennes svans, hade i pälsglans i den så nu är den så fin så. Hästarna fick vila idag, men inte kunde jag hålla mig från hästryggen iaf. Fick hoppa upp och red barbacka på Evzie, var med Annie och Carro på ridbanan när dem red sina hästar. Så då blev det bara så att jag hamnade på hästen, tack Carro.
Prezident har skadat sig också, han var kanonfräsch igår och idag var han blockhalt vissa stunder. Vi antar att han har rullat sig fast i boxen, det är väl mest troligt iaf. Så han var halt och så får han riktigt läskiga upphakningar i knät eller om det sitter längre upp. Det ser skit läskigt ut, man blir ju väldigt orolig faktiskt.
Stackarn, hoppas han blir bra snart igen och även för Veronicas skull.
Var kvar i stallet så jag hjälpte till med insläppet även idag, härlig kväll i stallet med trevliga människor =)


Förlåt Annie, hoppas det är okej att jag lägger ut bilden!?

Godnatt världen

2010-05-12 klockan 00:01:46


Snart är den gamla Nattis tillbaka igen...
Snart blir det full fart igen...

Men nu är det dags att sova, godnatt världen !!!

Tisdagen över

2010-05-11 klockan 22:20:37


Då lider Tisdagen mot sitt slut för denna vecka och jag har tillbringat mesta dagen på jobbet. Jobbade långpass idag mellan klockan 6.45 - 15.45. Och det gick bra idag, var lite orolig för mitt knä med ett längre pass. Det var väldigt lugnt på jobbet idag så det var ju bra och positivt. Jag och min arbetskamrat jobbade långpass hela dagen så det var vi som höll varandra vakna, gäspade väl ikapp på eftermiddagen.
Fick även veta att jag får jobba över imorgon, så istället för att sluta 12.30 så slutar jag 15.00. Men tänker göra ett avbrott i arbetspasset för att göra ett besök hos sjukgymnasten. Träna knät imorgon igen.
Annars gick väl arbetsdagen ganska så smärtfritt, ganska så rolig och avslappnad dag på jobbet.

Innan hemfärd så stannade jag i stallet, mocka och fixa kraftfoder till Kryssan. Bestämde mig för att göra iordning Kryssan och rida henne en stund på ridbanan, så det gjorde jag. Blev bara skrittjobb idag med olika sidvärtesövningar, är dock ganska så svag i höger benet än och har lite problem med skänkeln. Kryssan blev glad för att bli riden men det var väl inte lika kul att bara jobba i skritt. Vågar inte riktigt trava än, men känner jag mig rätt så travar jag snart för jag inte kan låta bli.
Skönt att komma upp i sadeln idag igen, hade träningsvärk i rumpan och i sittbenen bara så det var inte så skönt i början. Jobbade i skritt som sagt i ca 20 minuter, riktigt härligt och mysigt väder att rida i =)

När jag väl kom hem så gjorde jag middag och sedan så tränade jag knät med mitt gummiband. Det var faktiskt riktigt jobbigt, att ett gummiband kan göra så mycket och att det är så enkelt att träna. Det är häftigt!

Ingen sovmorgon

2010-05-11 klockan 21:45:42


När jag hade krypit ner under täcket igår så började jag fundera. Funderar alltid en massa innan man ska sova, ibland mindre och ibland mera. Och inte blir man något klokare av det heller. Men ändå så ligger man varje kväll och funderar på det ena och det andra.
Och igår kom jag fram till att jag inte har någon längre sovmorgon förrän nästa Söndag, den 23:e Maj. Det längsta jag kan sova är till kl 7.30 som senast någon dag. Annars är jag uppbokad på morgonen.
Det ska nog inte vara några problem, går jag upp tidigt en längre tid blir det en rutin för mig och jag vaknar ändå. Det var därimot inte så kul att inse igår att man inte får någon dag att sova ut på förrän om ca 2 veckor.
Känns lite tungt, får försöka komma i säng tidigare på kvällen bara.

Jobbet

2010-05-10 klockan 23:13:14


Härlig kväll att jobba efter att man kommer tillbaka från sin sjukskrivning, jag fick börja med att jobba själv till ca kl 18.45. Det kändes dock inte så kul för mig. Är ju smällar man får ta också ibland.
Tack och lov så var det relativt lugnt på jobbet så det passade rätt bra. Fick ändå springa som någon jävla löpare vid middagen för något sura tanter.
Tanter eller kärringar kan vara så himla sura och otrevliga mot varandra, mot oss och alla. Märkte det idag då man fick ta smällen från en sur tant. Hon fick tillslut som hon ville för det löste sig, hon märkte nog att jag inte riktigt gillade situationen för hörde sedan att hon inte vågade fråga mig mera. Jag bits inte, även om jag inte är så glad och gullig alla gånger.
Jobbet gick iaf bra idag, fick mera och mera ont under timmarna som gick. Men det hade jag redan förväntat mig att jag skulle ha så jag är inte så förvånad heller.

Ökade på rehabiliteringen idag hos sjukgymnasten, så nu blir det lite tyngre övningar. Kändes ju lite mera och fick snabbare ont. Köpte även ett gummiband som jag har när jag tränar hemma med övningarna. Har en övning när man kör benet i olika riktningar. Det var tydligen bra övningar om man ville ha en snygg rumpa ;)
Då ska jag träna stenhårt på dem övningarna hemma, hatar min rumpa för tillfället.

Sjunker

2010-05-10 klockan 23:01:27


Jag vet inte vad jag ska tro längre. Vad är det jag ska tro på, finns det något att tro på ???
Detta skrämmer mig. Jag är rädd.
Orkar inte lita på längre, hatar ordet lita och vill inte ha med det ordet att göra. För det är ett ord som är så falskt.
Jag blir räddare.
När ? Hur ?

Jobbkväll

2010-05-10 klockan 15:39:52


Dags att göra sig iordning för jobbet
Jobbar 16.15 - 21.15 ikväll
Rimbojobb hela veckan

Kall jävla dag

2010-05-10 klockan 15:19:59


Jag åkte hem en vända nu under dagen. Var i Rimbo hos sjukgymnasten och åkte sedan till stallet och fixade en del saker där. Trodde att jag hade saker att göra så jag kunde få tiden att gå. Klockan 13 var jag färdig med alla måsten i stallet, kunde ju göra mera saker för att få tiden att gå fram till jag skulle börja jobba.
Men det blåser och är kallt ute, jag är inte på humör och så var jag så jävla hungrig. Så då var det mera värt att åka hem än att sitta i stallet och frysa, vela fram och tillbaka och vara hungrig.
Så nu är jag hemma och har ätit lite och druckit lite kaffe, så nu är magen gladare igen.

I stallet så släppte vi ihop hästarna med Donovan igen, Kryssan har slutat brunstat så nu ska det funka igen. Det verkar det som det gjorde också, blev lite spring och skrik. Kryssan fick vila idag, men jag tog in henne för att borsta av henne lite. Hon rullade sig mitt framför mina ögon, men var snabbt uppe på benen igen när hon märkte att jag såg. Ögonkännare ;)
Nämnde inte det igår, men klippte av Kryssans man igår så hon har stubb nu. Halva manen är borta från vintern då hon gick med halstäcke på sig. Såg så fult ut med halva manen kvar så jag gjorde som en kompis i Stockholm gjorde med sin häst med samma problem, klippte av allting. Såg bättre ut idag att se det än igår, mera van idag.
Longerade Ozzy på ridbanan och har var på G idag, löslongerade honom till och med i slutet. Var lite osäker då man inte vet om han satsar mot grinden. Det gjorde han inte, sprang på en större volt runt mig och ville absolut inte stanna. Så han har sprungit av sig för dagen. Annars var det inget annat speciellt, mockade i stallet och fixade där som vanligt. Mockade till Meya också, så det är färdigt när hennes ägare kommer.

Fölunge !!!

2010-05-10 klockan 01:06:40


Läste precis att första fölungen på jobbet är född, i Fredags så kom det ett litet hingstföl till världen. Då kommer det bli en massa fotning nästa vecka när man jobbar, eller hela sommaren.

( Bilden är tagen från Google )

Ett måste ;)

2010-05-10 klockan 00:23:49


Förlåt, men jag glömde ju att lägga till bilden på mig och Kryssan från ridturen idag.
Måste bara lägga upp den också, så ni har bildbevis.
Kryssan ser ju inte så glad ut där, hon var glad iaf.


Chrysolite

2010-05-10 klockan 00:19:58Nya tränset är på
Min fina Chrysolite

Älskar dig <3

Heldag i stallet

2010-05-10 klockan 00:00:23


Ojsan hoppsan, vill medge att det är lite dålig uppdatering här just nu. Och ska jag vara ärlig så har jag inte haft tid med såna saker idag. Tråkigt, men sant. Och ska jag vara ännu mera ärlig så är jag inte så sugen på att blogga just nu heller. Känner mig trött och lat, slut med andra ord.
Dagen har dock varit lång och full fart hela dagen, så det kanske inte är så konstigt att man är slut nu. Har ju inte riktigt kommit tillbaka än med kroppen och allt efter operationen, vilket känns när man väl gör något. Man har ju lite att jobba med nu när kroppen börjar komma tillbaka.

Idag har jag iaf varit hemma hos Linn på en " morgonfika " och det var mycket trevligt vill jag säga. Gott kaffe och goda kakor och bullar bjöds det på. Snack om både det ena och det andra pratades det om.
Vi åkte sedan vidare till stallet där vi började jobba på en gång, lagade lite staket. Den hårda vintern med all snö har dock förstört en hel del. Det passade vi på att laga idag, och det är rätt roligt det där med staket och stängsel.
När staketet var helt så blev det en ridtur, på Kryssan. Snacka om att man har längtat till att sitta på Kryssan igen. Det var ju nästan så man fick tårar i ögat för man blev så glad, det är på hästryggen jag trivs speciellt på Kryssan.

Ridturen gick väldigt bra, kände inte av knät så fruktansvärt mycket. Och Kryssan var extremt glad för att komma utanför gården, hon skrittade på med fart. Fick till och med vänta in Cikita, brukar vara tvärtom annars.
Kryssan fick ha sitt egna nya schabrak idag, sitt nya dyra träns och sina nya fina benskydd. Hon blev riktigt fin i alla nya saker, mitt hjärta <3
Tog en massa bilder idag på henne, är dock lite efter i bilduppladdningen lite här och var. Har lånat min brors kamera under helgen, en systemkamera. Har några hundra bilder att redigera så det tar därför lite tid. Måste sätta fart med bilderna från lektionen, man har inte riktigt all tid i världen alla gånger. Vill dock få dem färdiga så dem personerna som vill ha bilderna kan få dem, dem väntar ju på dem liksom. Dem kommer !!!
Får göra en bilduppdatering här också, imorgon kanske. Jobbar imorgon, i Rimbo. Jobbar dessutom fullvecka, ska bli spännande och se hur det går. Imorgon så startar det, jobben och kampen om lediga dagar och lediga stunder inte är så många. Såklart skönt att få börja jobba igen och få in lite mera pengar men man är ju också lite smått orolig för knät. Pallar det jobben ? Håller det ?

Stallmöte hade vi idag också i stallet. Var ett bra tag sedan vi hade möte så det var på tiden, och även dem nya stallmedlemmarna kom till mötet. Det kändes iaf ganska så bra att dem kom så man fick lite klargjort när dem kommer och hur, var och när.
Det tråkiga var att man inte riktigt fick sin röst hörd på mötet tycker jag. Vi pratade om massa saker och rätt som det var så var alla borta och mötet var mer eller mindre slut. Vi gick ner till stallet och fixade lite saker där efter mötet. Så det kändes lite tråkigt att man kanske inte riktigt fick chansen att göra sig hörd, kanske fel av mig också att inte skrika till då heller. Men försiktiga jag öppnar inte munnen allt för ofta heller...
Känns fortfarande så rörigt i stallet, eller så är det bara en känsla hos mig. Ska byta om lite platser nu när jag har box i stallet så då kanske jag får mera ro inom mig, kanske får lite mera ordning bland alla grejer här och där. Det återstår att se om några veckor.

Nu blev det väldigt mycket text känner jag, skulle behöva skriva av mig mera egentligen. Är nog dock ingen som orkar läsa då. Har ju inte bloggat något under dagen så ni får ta ett längre inlägg just idag, och jag som sa att jag inte orkade blogga. Så blev det massor istället ;) Bilder från helgen får komma i ett enskilt inlägg senare.
Godnatt på er alla i bloggvärlden !!!

Viljan & oviljan

2010-05-09 klockan 02:31:33


Ibland vill man saker och man har chansen till det. Man kan ta chansen fullt ut. Men man vågar inte ta chansen eller man säger till sig själv att inte ta chansen. Stoppar sig själv helt enkelt. Man berömmer sig själv men ville något helt annat egentligen. Man blir glad och stolt för att man inte tog chansen för man vågade inte egentligen, men man blir sur på sig själv också för att man inte tog chansen när man väl ville det.
Snurrigt va !?

Frågan är då, ska man vara glad och stolt då eller ska man bli sur på sig själv nu ???

För övrigt så hamnade jag hos grannen nästan tvärs över under kvällen, kom hem för några minuter sedan. Det var party där och jag skulle joina Läncis. Hon var nykter och jag var nykter bra länge, smuttade sedan i mig en grogg. Och den tog sig, kom fram till att jag inte har festat och supit loss på ca 1 år och 6 månader. Det har ju sina fördelar och nackdelar...
Sällskapet där tyckte jag såg sliten ut, kände mig sliten. En annan har ju snart varit uppe ett dygn så det kanske är sängen nästa som gäller för mig.
Den stora stenen i bröstet är tillbaka. Den är tung och gör ont.

Ätit tårta

2010-05-08 klockan 20:18:29


Oliver hade gjort en egen beställning på tårtan tydligen och sagt precis vad han ville ha på den och allt. Så det blev en tårta med chokladbottnar, drottningsylt, chokladpudding och på toppen var det grädde med strössel och maränger. Och det roliga var att det inte alls blev så sliskigt som det låter att det kan vara, utan det passade ganska så bra ihop. Smakade jätte bra faktiskt.
Min lillebror kanske ska satsa på att göra tårtor senare i livet, verkar duktig på det där. Världens sötaste och goaste " Loppan ", med alla sina idéer om allt och inget.

Efter det lilla kalaset så stannade jag kvar hos pappa och käkade lite tacos med dem, det var gott. Har dock problem med att äta tacos och det blir värre och värre. Så snart kan man väl inte äta tacos normalt heller, jävla otur man ska ha jämt här i livet. Passade på att städa och plocka lite i mitt rum, ser mera ut som ett förråd med alla grejer. Lämnade även av lite hästprylar i boden, behöver inte ha en massa vintertäcken i stallet nu.


Min coola " Ploppan "

Ett måste avklarat

2010-05-08 klockan 13:43:23


Stallet avklarat för idag, eller det var det redan för ca 2 timmar sedan. Väl hemma så var det frukost som gällde och en stor mugg med kaffe. Det var riktigt gott, började bli ganska så hungrig.
Löshoppade 2 st galningar idag, först Kryssan och sedan Prezident. Och båda två var lika galna, vilka slidestopp dem gjorde, kängruhopp och sprang som galningar.
Höjden låg som max på 60 cm idag, nästa gång blir det högre. Båda hoppade fint idag, Kryssan var något slarvig med sina bakben och hoppade inte riktigt. Hon sprang mest bara fort istället.
Prezident därimot hoppade väldigt bra och visade upp sig väldigt fint mellan hindrena, jäklar vilka steg han har Veronica !!! Och han var relativt lugn idag faktiskt, så fort gick det inte ;)
Longerade Ozzy med inspänning en stund på ridbanan efter löshoppningen. Han var nog inte på det bästa humöret idag, lyssnade lite halvdåligt och sprang på en ganska så liten volt även om jag bad honom gå på större.

Var också någorlunda duktig idag och krattade längst med spåret på ridbanan idag, hälften av underlaget ligger ju längst med staketet. Orkade dessvärre bara halva ridbanan, men å andra sidan så kanske flera kan hjälpa till istället så slipper en människa göra det och hela. Tänk vad mycket lättare och skönare det skulle bli om alla kunde hjälpas åt och samarbeta bättre...

Godnatt

2010-05-08 klockan 00:14:06


Dags att sova nu för imorgon blir det en tidig morgon i stallet, har utsläpp.
Hoppas på en fin morgon även om jag har hört att det ska regna under Lördagen, det hoppas jag verkligen inte. Tänkte löshoppa min häst imorgon också och senare på eftermiddagen blir det barnkalas.

" Upptagen kvinna "

Schabrak

2010-05-07 klockan 23:28:51
Chrysolite´s egna schabrak

Poliser i trafiken

2010-05-07 klockan 23:24:07


Kan ju bara tala om att jag blev en aningens förvånad när jag på vägen till Upplands Väsby mötte på hela 9 st polisbilar. Och dem kom inte på rad utan först kom det en, en till och en till med några kilometer imellan bilarna. Sedan kom dem 2 och 2 tillsammans.
Undra varför det var så mycket poliser ute just idag, fundera på om dem skulle ha eller hade haft kontroll någonstans. För annars varför så mycket polisbilar för ?
Och redan vid första bilen så blev man ju lite taggad. Kan ju bara tillägga att jag måste erkänna att jag är blåljuskåt, och det blev ju inte bättre av att möta 9 st polisbilar på vägen då. Såg också 2 st polisbilar i Upplands Väsby, så det blir 11 st polisbilar totalt.
Citerar en killkompis som ofta frågar mig: " Blir du våt i trosan nu ? "
Låter lite smått äckligt, och det är inte så illa. Men klart jag blir upphetsad av polisbilar det kan jag inte neka till. Vilket erkännande !
Men alla vi människor är olika, tur är väl det också. Det tråkiga var att ingen polisbil blinkade med blåljusen, så upphetsningen var inte på max. Dock höjdes den lite då jag körde ner min bror till Rimbo och vi ser brandbilar med blåljus på. Dagens njutning ;)

Idag känns det som jag har suttit i bilen mer eller mindre hela dagen. Åkte fram och tillbaka till Upplands Väsby, till stallet, hem, till Rimbo, hem, stallet och hem. Gillar att köra bil i för sig, men knät gillar inte riktigt det än.
Det är mycket som knät inte gillar just nu, men det verkar gå åt rätt håll iaf. Så nu är det bara att hålla tummarna för att det verkligen gör det också. En dag i taget går vi framåt.

Upplands Väsby var det ja, och där skulle jag hämta mitt broderade schabrak. Och hämtade det gjorde jag också, men det var ju inte bara det jag gjorde heller. Blev ju en runda på Horze och Hööks igen, suck. Och jag skäms en aning när jag säger att jag köpte ett till träns idag, inne på Hööks. Det var ju så fint och kostade bara 199 kr, med tyglar och härligt läder. Och jag som inte har några träns, går varje dag och funderar på om jag ska öppna ridskola för jag har så mycket prylar.
Köpte ett nytt bett på Horze, har mycket träns men inga bett. Köpte även en mineralsten till Kryssan, en annan häst hade en sådan sten i stallet och hon var helt galen att käka på denna. Köpte då en egen till henne, dock ett annat märke. Hon ratar den totalt, hon blev till och med rädd för den när jag visade den för henne. Känns som jag kastade 399 kr i sjön på denna sten, men man vet ju aldrig. Lämna den i boxen så imorgon kanske hon har slickat på den, vem vet.


Hämta Schabrak

2010-05-07 klockan 12:28:56


Konstigt nummer ringde
Jag svarade tveksamt
Hon sa att schabraket var färdigt
Nu åker jag till Upplands Väsby
Hämta Chrysolite´s nya schabrak

Smakprov från dressyrlektionen

2010-05-07 klockan 00:43:33Carro & Evzie


Veronica & Prezident

Annie & " Bullen "

Mera bilder kommer !!!


Smakprov från ridbanan

2010-05-07 klockan 00:22:06


Kryssan på ridbanan tidigare ikväll, gillar bilden.


Fotografering

2010-05-07 klockan 00:03:25


Oj, vad med bilder det blev under lektionen. Så nu har jag lite att göra, lite småredigeringar. Kameran fick jobba, men det är det som är kul när man har en bättre kamera att fota med att det är lättare att fota och att det blir bättre bilder. La precis in alla bilder på datorn och har kollat igenom dem en vända.
Är en aningens avis, eller ganska så mycket avis. Vilka fina bilder jag fick till idag. Mycket av det som gör att bilderna blir så bra är att jag vet hur jag vill ha bilderna själv om någon fotar mig under ridning.
Och allting var perfekt idag, skärpan var perfekt, perfekt ljus med solnedgång och perfekta hästar. Det var riktigt kul att fota och jag bara längtar tills jag kan köpa mig en egen systemkamera. Då lovar jag er att det kommer bli bilder. Tar mycket bilder redan nu, vad kommer jag då inte göra med en systemkamera ?!
Tycker det är kul att exprimentera under tiden man fotar, vilket är lite svårt med mobilen och en systemkamera skulle absolut behövas. Gillar att fota detaljer och småsaker, ibland utan betydelse.
Spara undan pengar till en kamera. Det värsta är att det är så mycket pengar som ska sparas till det ena och det andra, så tillslut blir det inte så mycket pengar kvar till att spara då man ska leva också.

Livet är hårt, alltid på något sätt. Och absolut ingen dans på rosor.
Efter fotningen på dressyrlektionen så släppte jag Kryssan på ridbanan med nya stjärntäcket på sig och fotade henne med täcket på. Hon var ganska så taggad och spände upp sig en aning idag, så det blev inte så dåliga bilder där heller faktiskt. Rätt söt min häst faktiskt, fruktansvärt söt.
Förresten så har jag nog en häst som magrar, tycker hon har väldigt fint hull utan att hon har blivit motionerad. Verkar lite skumt om inte annat, och Kryssan är ju ganska så hungrig hela tiden. Funderar på att avmaska henne, det är kanske dags för det. Och speciellt om hon magrar och är så hungrig som hon är.
Kryssan är tydligen ganska så laddad när dem tar in henne på kvällen för hon är så hungrig och vill in och äta, inte alls lika taggad när jag tar in henne.
Alla i stallet gillar Kryssan, dem flesta säger att dem vill ha en häst som Kryssan. Så len och fin som hon är, faktiskt utan pälsglans. Hon är naturligt len och fin i pälsen.
Glad man blir av att höra att flera vill ha en häst som Kryssan, finns dock bara en häst av Kryssan. Och den hästen har jag, det är min Kryssan.

Tjena Hejsan

2010-05-06 klockan 15:48:03


Jippie, nu skiner solen igen och det är blå himmel
Dags att röra sig till stallet och mocka lite och fixa
Pussa lite på Chrysolite också
Sedan blir det fotografering under dressyrlektion
Det är jag som är fotografen * Yey *


See you later !

Hårprodukter

2010-05-06 klockan 14:53:45Tvättade håret med dessa produkter idag
Det luktar dyrt om håret efter duschen
Jag är nöjd

Hipp hipp hurra !!!

2010-05-06 klockan 14:02:09


Grattis till min lillebror som fyller 5 år idag
Världens sötaste skitunge

Älskar dig Loppan <3En ny Torsdag

2010-05-06 klockan 10:21:50


Godmorgon godmorgon, då var det en ny dag igen då. Halva natten gick åt till att kolla i Horze katalogen jag fick med mig hem igår. Farligt farligt! Och idag ska man iväg till sjukgymnasten igen för att träna knät lite. Börjar faktiskt känna som att det går åt rätt håll nu igen. Så nu är det väl bara att hålla tummarna så det inte ger vika en gång till.
Då blir jag knäckt.
Sedan blir det en sväng till stallet också, hästarna måste ju pysslas om även idag. Får se om jag ska longera någon häst också, känner mig inte så fruktansvärt motiverad. Vill hellre sitta och slappa på en stol i solen en stund.
Veronica skulle rida lektion idag och undrade om jag kunde fota henne, skickade sms om när hon skulle rida. Men har inte fått något svar. Hoppas du svarar snart så jag vet.

Jahapp, göra sig klar för att åka till Rimbo då kanske.
Ha en bra dag alla därute =)

Dagens ord

2010-05-05 klockan 23:52:47


Dagens ord: Flickan

Stjärntäcket <3

2010-05-05 klockan 23:49:45


Kryssans nya täcke, stjärntäcket * Älskar´t *

Regntäcke för 549 kr på Hööks.


Shoppångest

2010-05-05 klockan 23:43:03


Mot Hööks var det ja... Tänkte åka till Uppsala först men har varit där så mycket så åkte till Upplands Väsby istället. Horze ligger också där så man kan kika in där på samma gång.
Sagt och gjort så var vi in en vända på Horze först och kollade läget, inget köpt då. Var in på Hööks, det första jag kastade mig efter var täcket. Det fanns i 155 cm, hade inte tackat nej till 165 cm. Fanns dock inte alls i denna storlek så hon får klara sig på 155 cm denna gång. Gick länge fram och tillbaka inne på Hööks, det är ju och finns så mycket man skulle vilja köpa. Om pengarna fanns. Fast å andra sidan så är det mycket onödiga köp då om man har pengarna, men lägga pengar på en ny sadel skulle inte vara onödigt.
Täcket är nu köpt, köpte även 2 st tvättsvampar och deras specialerbjudande med 2 st lattemuggar med hästar på. Köpte två förpackningar så jag fick 4 st muggar.
Och pang så slutade summan på 619 kr, ångest.

Gick över till Horze igen, hittade ett schabrak jag dreglade lite över. Väl på Horze igen så visar det sig att det är halva priset på brodyrer, och jag har ju länge velat broderat ett schabrak till Kryssan.
Ett broderat schabrak är nu beställt och ska hämtas på Fredag, tjejen som gjorde brodyrerna jobbade inte idag. Blir en sväng till till Upplands Väsby då på Fredag, lite småjobbigt.
Lätt är det iaf att göra av med pengar när man har häst, men ibland så köper man ju lite väl onödiga saker egentligen. Man har täcken, träns, grimmor med mera så det räcker och blir över. Men man vill alltid ha mera, för det är snyggt, billigt eller passar Kryssan.
Tänk om man la lika mycket pengar på sig själv någon gång, eller under ett år. Vad mycket kläder man skulle ha, men det är inte lika intressant konstigt nog.
Men hur man än vrider och vänder på det så slutar det alltid med shoppångest.


Bild på schabraket kommer på Fredag!

Mot Hööks

2010-05-05 klockan 12:57:50

Linn föreslog att åka till Hööks nu, det gjorde ju inte saken lättare för mig...
Det är Hööksväder ute säger hon, det regnar här.
Men det är ju klart att man vill åka till Hööks, speciellt när bensinen är gratis.
Blir till att inköpa täcket, kan nog inte motstå ;)
Linsan och Pucko åker mot Hööks !!!

Onsdag

2010-05-05 klockan 11:47:59


Vaken, eller iaf vaknat och är uppe ur sängen.
Nu drar jag till sötnosen =)

Nattens funderingar...

2010-05-05 klockan 01:08:16


Just nu är jag ........ Tolka det hur ni vill ;)
Just nu känner jag ett smått behov av en person som bara kan finnas där för mig, finnas vid min sida. Och verkligen visa att jag är en betydelsefull människa. Eller lättare sagt, visa sin kärlek till mig.
Att bara få en kram betyder så mycket.
Men samtidigt så vågar jag inte, vågar inte chansa igen. Så fort tankarna sprider sig vidare så växer paniken mer och mer och jag vill sluta drömma mig bort. Får sådant obehag inom mig.
Tänk att en person som DU har kunnat skapa ett sådant sår på mig, inom mig. En person kan lyckas med så mycket här i livet. Många saker i mitt liv är förstört och kommer förbli förstörda, that´s life.
Vill ha kärleken men vågar inte ta den, vågar inte jaga och vågar inte vilja ha.
Saknar mycket, men många saker klarar jag mig utan.

Traskar nu vidare till sängen, ensam.
Godnatt!

Dagens ord

2010-05-04 klockan 22:38:58


Dagens ord: Prickfritt

Min dator lever!

2010-05-04 klockan 22:37:15
Nya sladden !!!

Stallet med Linn

2010-05-04 klockan 22:33:48


En mysig dag i stallet blev det idag med Linn. Vi köpte med oss fika från Rimbo så vi satt i stallet och fikade, snackade och myste. Mycket slapp och mys i solen idag. Det var riktigt skönt, var en aningens seg idag.
Fixade i stallet så allting var klart till kvällen, kollade till Ozzy, hämtade in Kryssan och longerade henne. Eller jag fick löslongera henne idag då hon var alldeles för het med linan. Hon sprang av sig en del idag, fick en del fina bilder på henne. Kryssan fick en stöt av mig idag i ansiktet, förlåt mitt hjärta.

Sedan vidare till nästa stall för lite jobb, skulle hjälpas åt att fixa i mammahagen idag kl 15.00. Bara det att Pytt hämtade häst i Uppsala då det drog ut på tiden, så jag och Emma mockade ut ur uteboxarna. Vilket bajsgöra. Och under tiden jag mockade så kände jag verkligen av att jag hade ont i kroppen från gårdagen. Träningsvärk, check!
Grovjobbet är klart i uteboxarna, får stå och lufta nu och sedan åker resten ut någon dag. Pytt hann komma tillbaka så pratade lite med henne, så hon vet läget med mitt knä.
Kanske jobb på Torsdag igen. Nu rullar jobbena in här och där, mycket som ska göras nu.

Förresten, besöket hos sjukgymnasten gick bra idag. Ska öka ut på rehabiliteringen nu, det känns okej.

Smått irriterande...

2010-05-04 klockan 17:52:52


Ibland kan man ju nästan inte bli annat än förbannad, som att saker retas med en för att sedan ge långnäsa mot mig. Typiskt är det iaf.
Väntar på min nya sladd till datorn som ska komma med postförskott. Och då landar den på Ica i Rimbo så får jag sedan hämta ut den där. Var i Rimbo idag under förmiddagen och väntade ivrigt på ett sms att sladden hade kommit. Gjorde mina ärenden i Rimbo och åkte sedan till stallet, efter en stund i stallet så fick jag ett sms. Sladden hade kommit !!! Kunde den inte ha kommit lite tidigare när jag ändå var i Rimbo ???
Där har vi långnäsan !!!
Funderat fram och tillbaka, blir en tur till till Rimbo snart igen. Ska äta middag bara sedan åker jag, någon som vill åka med ???


Uppdaterar vidare efter åkturen, puss & kram.

Besök i Rimbo

2010-05-04 klockan 10:28:16


Nu blir det en åktur med bilen ner till Rimbo för att besöka sjukgymnasten. Är dags för lite rehabilitering för denna vecka. Sedan blir det stallet med Linn, trevligt trevligt.
Börjar sedan jobba i stallet kl 15.00. Dagen är planerad.

Vill ha !!!

2010-05-03 klockan 23:19:23


Okej, jag är kär i detta täcke.
Erkänner att jag vill ha det.
Har inte råd nu.
Har hittat ett vintertäcke med stjärnor.
Det ska jag köpa.
Jobbigt läge !!!

Bloggtrafik.nu

2010-05-03 klockan 22:36:16


Äntligen så har
Bloggtrafik.nu hoppat igång och funkar.
Och för första gången så har jag haft över 70 st unika besökare.
Bara idag, riktigt härligt !!!Dagens ord

2010-05-03 klockan 22:30:47


Dagens ord: Smillus

Dubbelbokat

2010-05-03 klockan 22:19:49


Har under kvällen suttit med scheman och kalender för att skriva upp hur man jobbar under sommaren. Fullt upp kan man sammanfatta sommaren med. Vill ni träffa mig, boka en dag!
Blev dock dubbelbokningar vid 8 st tillfällen, har pratat med en arbetskamrat så hon har hjälpt mig med 2 st pass och jag hjälpt henne med 1 pass. Har väldigt snälla arbetskamrater så det mesta brukar alltid lösa sig på ett eller annat sätt.
Skönt att få jobba, speciellt för plånboken. Men även för att få lite gas i vardagen och även träffa arbetskamrater igen, sjukskrivning är skönt men ganska så tråkigt ändå i längden.


Kämpa på

2010-05-03 klockan 22:03:56


Efter denna dag så känner jag mig faktiskt duktig och nyttig. Förutom att jag idag åt en massa kakor hemma hos Läncis och sedan sista biten av tårtan hemma från igår. Annars har jag verkligen jobbat på idag och fått tillräckligt med motion. Lite skillnad från när man har varit sjukskriven.
Arbetsmotivationen låg på topp idag och det var en perfekt dag för att jobba. Efter ett visst antal timmar så började knät protestera mot min motivation så då var dags för mig att ge upp för dagen. Hade ju iaf hunnit med att mockat 14 st boxar, varav en mockning där jag mockade ut hela boxen. Lägga in foder i boxarna och sedan sopa stallgången. Fick även gå ut på bajshögen för att jämna till lite. Inte alls det trevligaste, men man är van och bryr sig inte så mycket.
Och eftersom våren är här och sommaren på ingång så blir det ju lite extra jobb i stallarna, mockning av hagarna från vinter, fixa staket och göra rent och fylla på vattentunnor i hagarna.
När jag var färdig med stallet så kollade jag på listan medan jag satt och vilade knät och funderade på vilket jag skulle börja med och vad knät orkade med mera.
Så jag tog tag i att fixa vatten till 3 st hästar vid kapellet. Och det jävligaste av allt var att slangen inte räckte hela vägen fram till hagen. Drog ut slangen så långt det gick och sedan gick jag fram och tillbaka med 2 st hinkar. Vilket slutade med att jag bar några x antal hundra liter vatten. Mockade även ur en hage sen gav jag upp för dagen.
Skickade iväg ett sms till Pytt som var iväg till veterinären med en häst, att jag åkte hem för dagen och knät inte pallade mera.

Åkte hem för en snabbdusch, kände mig inte så väldans fräsch efter dagen på jobbet. Slängde mig sedan i bilen igen för att åka hem till Läncis, där det bjöds på smörgåstårta. Det var en god frukost det, riktigt god var den. Kaffe blev det också och lite hembakade kakor, där var man onyttig igen.
Hade på mig min nya Trikå och den passade perfekt, lite stor över bröstet bara.
Blev en mysig eftermiddag hemma hos Läncis med kakkalas, barnskrik och skratt. Blev sedan dags för mig att dra mig vidare, till nästa stall. Dags för mockning igen av den 15:e boxen för dagen.
Mina hästar fick vila idag då jag var mer eller mindre slut, kommer dock somna gott ikväll. Fixade klart stallet och pysslade lite i stallet, arbetsmotivationen var kvar i mig. Kollade till Ozzy idag och borstade av Kryssan lite fort vid insläpp. Hästarna mådde bra och Kryssan var taggad.

Jobb

2010-05-03 klockan 14:06:00

Jobbet avklarat för idag! Riktigt mycket mockning blev det idag, mockade hela stallet. Bar ett antal hundra liter vatten under arbetsdagen. Måste säga att jag var riktigt duktig =) Efter jobbet blev det fikapaus hemma hos Läncis. Hon fyller 22 år, grattis till henne =)


Gårdagen och bakåt...

2010-05-03 klockan 00:59:20

Djupa sår. Varje dag gör dem sig påminda på ett eller annat sätt. Dem finns alltid där. Du ser dem inte, men jag känner dem och lever med dem. Resten av mitt liv. Du ser min utsida, det är jag. Du ser inte och vet inte min insida. Det är något man inte vill veta något av, finns ingen som förstår eller vill veta. En dag blir det bra säger många och ofta till mig, lätt att säga för en annan själ. All smärta varje dag, det är inte du som känner den utan det är jag. Dem djupa såren gör sig påminda dag ut och dag in, dem finns alltid där. Tiden läker alla sår, men sårskorpan lossnar aldrig. Många saker har satt sina spår, många saker vill jag glömma. Det går inte, det finns alltid med mig. Jag vill saker men vågar inte, såret börjar blöda igen varje gång. När ska jag våga igen? När ska det kännas bra / rätt? Tack för att du rispade upp såret igen :'( Några tunga ord från mig här i natten, förlåt för dessa ord. Orkar inte hålla dem inom mig nu. Godnatt!


Back to work

2010-05-02 klockan 22:25:47


Imorgon blir det en sväng till ena jobbet för lite jobbtimmar, jobbar i stallet imorgon från kl 7.30. Ska jag se hur det funkar med knät, jag får ju ta det lugnt och sitta lite då och då. Försöka att inte bära tungt och såna saker.
Måste helt enkelt tänka mig för bara.
Annars är jag ledig resten av veckan. Ska verkligen försöka vila, för nästa vecka så är det helvecka i Rimbo som gäller. Sedan sätter jobbet igång igen, 2 st jobb. Helttid nästan på båda jobben, skönt med jobb. Håller alla tummarna för att knät ska palla också med båda jobben.

Efter jobbet blir det en tripp till Läncis imorgon, hon fyller 22 år. Grattis till henne =)


Dagens ord

2010-05-02 klockan 21:55:51


Dagens ord: Kanoners

Fotograf

2010-05-02 klockan 21:53:30

2010050210771 (MMS)

Mästerfotografen från idag!


Dagens ord

2010-05-02 klockan 21:47:18


Dagens ( Lördag ) ord: Mikrofonfrilla

" Utan " dator

2010-05-02 klockan 21:45:17


Just därför den dåliga uppdateringen senaste dygnet, är ledsen för det. Igår hände det tråkiga, sladden till datorn gav upp helt då. Har varit glapp i den länge så man har fått sina utbrott på den. Men igår sa den tack och hej till mig. Så fick använda sista batteriet på min dator för att leta efter en ny sladd. Så genom blocket så beställde jag en ny sladd till min dator som jag hoppas kommer snart. Så fort som möjligt.
Snor mammas dator nu och det är en väldans tur att hon har den. Mitt databeroende måste ju dämpas lite då och då. Sedan måste man ju ha koll på läget och även uppdatera bloggen.

Tillbaka till gårdagen. Middagen bestod av en " Tonys special " utan Tabasco på pizzerian i Rimbo. Käkade med pappa där då vi hade bestämt att käka tillsammans idag. Tack för maten pappa =)
Onyttig hela kvällen, blev en godispåse på Ica också innan hemfärd.
Har lite att jobba med sedan när man kan röra på sig normalt igen, just nu känner jag mig bara fet och jävlig. Dessa extrakilon ska bort genast. Dum som man är så äter man onyttigt när man inte kan röra på sig. Klart man ökar i vikt, pinsamt värre. Men det ska bort !!!
Resten av kvällen spenderades i soffan, kändes lite konstigt utan dator. Skönt ändå, fast jobbigt. Kollade på film med min bror, " Ice Age 3 ". Jävligt bra film, tycker att alla Ice Age filmerna är bra och väldigt roliga.
Kollade på denna film för att försöka få lite bättre humör, gick inge vidare. Skulle besöka grannen efter filmen, men humöret gjorde att jag drog mig till sängen istället. Var inte alls på humör.

Lite snabbt uppdaterat om idag. Var med min bror på hans jobb, en bondgård i närheten av där vi bor. Han frågade om jag kunde fota, vilket jag kunde. Hade ju ingen dator att sitta framför hemma. Spännade att vara med honom på jobbet och sedan fick jag åka traktor. Jag är en bondlurk ;)
På eftermiddagen så bar det av till stallet med Linn som sällskap, mycket trevligt. Jag red faktiskt idag igen, och inte på vilken häst som helst utan på Ozzy. Första gången och vi red ut en sväng, bortåt gick bra. På hemvägen var han mera taggad och fick ryck och hoppade ner i diket. Mindre bra, sjuka knät fick ta smällen. Ont gjorde det men det klarade sig bra. Börjar undra om han inte gillar mig...
Borstade och pussade på Kryssan idag bara, hon fick vila. Hon mådde annars bra, var dock något svullen.
På hemvägen blev det ett fikastopp hemma hos Linn med kaffe och mazarin.
Väl hemma blev det middag och sedan tårta, Roffe fyllde 45 år. Grattis till honom =)

Rimbo igen

2010-05-01 klockan 17:03:00


Stallet avklarat för idag. Duktiga jag har nu fixat mockningen av hela 4 st boxar. Fodret är påfyllt där det ska och vatten har dem. Stallgången är rensopad, Ozzy är renborstad och Kryssan är ren och hon har även sprungit av sig lite energi på ridbanan idag. Höll på att glömma, besökte hästryggen idag igen. Cikita fick så ut med mig i några varv på ridbanan efter att Elenora hade ridit. Härligt, men fort ont * Stora krokodiltårar *
Förövrigt är Rocky såld nu, saknad av många och hoppas du får det bra på nya stället på Åland.
Och lycka till till Mirja som tävlar i Solna idag, St Georg i dressyr.

En tripp till Rimbo igen väntar, middag med pappa.

Nu även Lördagsöppet !!

2010-05-01 klockan 12:14:01


En tripp till Granngården är aldrig tråkigt eller fel.
Speciellt nu när dem har Lördagsöppet.
Bestämde mig för att åka med mamma idag.
Mamma shoppade.
Det gjorde inte jag.
Kors i taket !!!

Puckos mjukglass

2010-05-01 klockan 02:12:27


Förresten, vad tror ni om Puckos Mjukglass ???
Kom på idén idag vid middagen att jag såklart skulle starta eget företag med mjukglass, på hjul. Att man har någon typ av bil eller lättare lastbil där man har en maskin så man kan göra mjukglass och sedan med tillbehör. För att sedan åka runt på lite olika ställen. Som till badstränder, större anläggningar, evenemang, på stan eller bara på din hemort.
Vad skulle ni tro om den idén, skulle det vara något som skulle uppskattas eller skulle man bli hånad ???
En liten rolig idé faktiskt, och såklart ska den heta Puckos Mjukglass.

Ett litet leende igen

2010-05-01 klockan 02:03:56


Nu kan jag dra lite på smilbanden igen * Jippie *
Det löste sig med sladden så det problemet är nu löst, vilket känns väldigt skönt. Och det deprimerade Puckot kunde få ett litet leende igen. Min dator känns väldigt viktig för mig i dagsläget så kan inte klara mig utan den, det går inte.
Och jag kan inte förneka att jag är lite databeroende, sån är jag och det är mitt liv.

Idag har det varit Valborg som jag inte firar så värst mycket som kanske vissa andra gör. Är inte så mycket för att festa nu förtiden, har inte råd med det och känner ingen lust. Får bara en massa mera ångest vid drickandet, så varför dricka när det inte känns bra för ?!
Vi firade Valborg med att grilla för första gången i år, och på grillen låg det rådjursstek. Och det var jag som skötte grillningen, det är nog något jag är bra på skulle jag tro. Till köttet så blev det potatisgratäng, gott var det och mätt i magen blev man. Kaffe på maten också.
Senare på kvällen drog jag ner till Rimbo, i Volvon. Läncis var hemma hos hennes systers pojkvän Roger och dem festade lite och firade Valborg. Läncis ville att jag skulle komma dit och tyckte jag skulle låna bil för att åka till dem en stund. Ville åka till dem en stund samtidigt inte, mådde inte alls bra idag på kvällen. Men ibland får man försöka glömma att man mår dåligt och har ont och försöka vara glad och trevlig.
Ut i skogen åkte jag och tillslut så kom jag hem till Roger, var en aningens drag där. Dem flesta var lite dragna, speciellt Tummen. Han kommer inte må bra imorgon, och han skulle jobba.
Lycka till!
Läncis och Emma skulle ha stannat kvar över natten men passade på att åka med mig hem istället, så vi åkte runt 01 - tiden hemåt.
Och nu ligger jag här i min säng och knappar på datorn, ett litet inlägg innan det är dags att sova. Och jag har världens bästa citat från kvällen från Tummen: " Jag är inte full, jag är bara glad. "

Imorgon blir det sovmorgon, godnatt alla bloggläsare.
Puss & Kram

RSS 2.0