Ammolite

2012-08-31 klockan 17:07:15

 
Idag har Ammolite blivit avmaskad för första gången i sitt liv, och nyfiken som hon är så tyckte hon att det var riktigt intressant att ha denna spruta i munnen. Sedan att det kom något från den som smakade lite konstigt i hennes värld var lite mera att tänka över. Ammolite fick ett avmaskningsmedel med äppel- och kanelsmak, men så liten som hon är så är det där med smaker något nytt för henne. Dock fick hon smaka en liten liten äppelbit för ca 2 dagar sedan...
Ammolite var riktigt duktig idag vid avmaskningen!
 
Har även lite skamkänsla, det har regnat exakt hela dagen idag. Något litet uppehåll under morgonen, men annars har det verkligen ösregnat hela dagen! Fixade faktiskt ett täcke till Kryssan en dag som denna, hon blir bara tunnare och tunnare över manke, rygg och rumpa och hon är dessvärre täckeshäst så det har varit lite på gränsen när det har regnat tidigare. Men då har värmen hjälpt henne, idag är det inte så varmt som det har varit och vi går mot hösttider. Så jag tog ett trasigt regntäcke och gjorde sönder det lite mera genom att klippa av maggjordarna och ta bort benremmarna, och istället så tog jag en elastisk täckesgjord och spände fast täcket med. Vilket verkar funkar väldigt bra än...
Ammolite blev dock väldigt förvånad över att ha en lila mamma istället för en svart mamma, allting blev lite konstigt för henne. Men det roliga var att man kunde bita på mamma nu ( eller täcket ).
Släppte ut dem i hagen och fixade i stallet, fastnade med Jenny och tänkte att det regnade otroligt mycket och att Ammolite fick härda lite... Bra för henne att sätta den pälsen så man slipper täcken på henne, så lite behöver hon härdas faktiskt och sedan så klarar fölungar lite mera.
Innan jag tänkte åka hem så gick jag till hagen för att kolla till hästarna och det var då skamkänslan kom eller rättare sagt skuldkänslan kanske. Stackars Ammolite hoppade på stället för att hon huttrade så mycket, min lilla bebis frös rätt ordentligt. Hade tänkt att jag skulle ta in hästarna så dem fick käka lunch inne, men nu fick dem komma in ännu tidigare och dem står inne än.
Så det blir snart en sväng till stallet igen för att släppa ut dem en stund igen i regnet för att kunna mocka lite och att hästarna får röra lite på sig för att sedan stå inne under natten.
Jag och mina hästar gillar inte riktigt detta väder!
 
( Förlåt Ammolite )
 

Nytt jobb!?

2012-08-31 klockan 16:51:03

 
Igår var det Torsdag och då fick jag mig en lite ljusare tillvaro och en tro om framtiden. Var nämligen till mitt blivande jobb och pratade med en utav cheferna, och antagligen så kanske jag blir en nattare " Nattis ". Göra själ för mitt smeknamn även där kanske...
Dem behöver som mest vikarier till natten och även dagtid, och just nu så får det bli vad det vill bara det är ett jobb som driver in pengar på kontot. Då blir jag nöjd!
Så nästa vecka hör dem av sig om introdagar, så får vi se hur framtiden har att ge för chanser på detta jobb. Möjligheterna känns större!
 
Skönt att ha ett jobb igen, förhoppningsvis...
Mindre roligt dock att bli nybörjare igen...
Det är bara att kämpa och jobba sig uppåt!
Inte lätt alla gånger, men värt ett försök.

Onyttigheter

2012-08-29 klockan 19:24:06

 
Har precis ställt in en kladdkaka i ugnen.
Den är till min älskade man, han förtjänar denna kaka!
Men jag lär nog sno åt mig en bit jag med!
Kan inte riktigt låta bli, även fast jag skulle hålla igen och minska på onyttigheterna och speciellt nu när jag inte ens går längra promenader...
Fy skäms på mig!!!
 
Men för 2 dagar sedan ställde jag mig på vågen igen, kan ju inte riktigt påstå att jag hade levt nyttigt mellan viktkollerna... Men det visade sig att jag hade gått ned 1 kg!
Och jag som trodde att jag hade gått upp eller stod kvar på samma, men icke!
Ned gick jag och ned ska jag!
Det tar bara lite tid...

Skitsnack?

2012-08-29 klockan 19:16:29

 
Det snackas tydligen om mig på jobbet...
So what!
Jag vet ju att det jag har sagt stämmer och att det inte är något skitsnack, och sedan vad jag tycker och tänker det är min åsikt och om ni tycker att det är så himla roligt att sprida vidare så varför inte bilda er en egen åsikt att prata om än andras. Skaffa er ett mer intressant liv istället!

Nytt...

2012-08-29 klockan 17:49:57

 
Jahaja, nu har även Biltema ett hästsortiment...
Tycker väl att det räcker med det som finns, t ex Hööks...
 


Hovslagarbesök

2012-08-29 klockan 17:45:22

 
Idag har Kryssan fått framskor och verkade bakhovar, oj vilken nöjd häst jag fick när dem ömma framhovarna försvann ♥ Skönt att se att även Kryssan blev nöjd över beslutet om att sko henne igen. Idag kunde hovslagaren även verka lite på hovarna utan att dem började blöda. Hovarna verkade vara helt okej och inga anmärkningar på dem denna gång.
Ammolite fick även lyfta på hovarna när hovis var där igen, han kratsa ur hovarna och gjorde inte så mycket mer denna gång. Men vad mycket hon lärde sig på hovslagarens första besök!! Lyfter benen direkt, en och annan spark, ger med sig och står sedan helt stilla.
Duktig häst ♥
Älskar mina hästar!!!

Amazing Ammolite

2012-08-28 klockan 15:24:38

 
Idag blir Ammolite hela 2 månader gammal!
Tiden går fort!
 
Bilden är tagen idag, och såhär ser Ammolite ut idag!

Bildbomb?

2012-08-28 klockan 15:19:45

 
Som rubriken gäller så funderar jag på att göra en bildbomb här på bloggen, vad skulle du tycka om det?!
Har så mycket bilder jag vill visa, lägga upp och berätta om...
Och eftersom SMS / MMS - funktionen inte funkar än här på blogg.se så ligger jag verkligen efter och allting samlas på hög.Undrar fortfarande när dem tar tag i detta, och när det blir klart.
Jag saknar den funktionen otroligt mycket!
 
Funderar då som sagt på att göra en bildbomb så du får se allting som du har missat!

Samtala...

2012-08-28 klockan 15:13:20

 
Fick idag ett efterlängtat telefonsamtal...
På Torsdag gäller det!!!

Mina djur

2012-08-28 klockan 15:08:55

 
Jag & mina djur!
Jag & Ammolite!
 

Jag & Sibelle!
 
Mina djur har en stor plats i mitt hjärta, dem får mig att orka kämpa vidare och får dagarna att bli ljusare.
Det går inte att beskriva min kärlek till dem

Hovslagarbesök

2012-08-28 klockan 13:36:54

 
Ingen hovslagare idag, kommer imorgon istället!

...

2012-08-27 klockan 15:17:52

 
Jag vill inte tillbaka till Hyddan...
Vilket jävla kaosställe!!!
 
Den ena värre en den andra!

Ur funktion!

2012-08-26 klockan 14:17:26

 
Kul att datorn är helt död och mobilen har hängt sig till max...
Jag är död!

@ Work

2012-08-26 klockan 14:16:08

 

@ Work

2012-08-25 klockan 13:45:23

 
Efter 1,5 veckas " arbetslöshet " är man åter igen tillbaka på Hyddan för att jobba lite denna helg, tagit pass för BM. Och lyckligt nog så fick jag jobba dessa 2 pass, var lite rädd att jag skulle bli av med även dem passen rakt framför näsan...
Och dagen började ju inte så värst bra...
6.45:ar'n är sjuk och jag fick helt enkelt jobba ensam en dag som denna, ingen rast och ingen ro.
Roligare är ju att kvällen kommer in tidigast kl 15.00 och jag slutar kl 15.00, så ingen rast och inte kan man smita tidigare heller. Men lite mera pengar blir det istället!
Det kanske är mera värt det, synd bara att man inte får dubbelt betalt när man jobbar ensam. Man gör ju faktiskt ett dubbelt arbete och ingen ro är det ju inte heller kan jag ju påstå.
Första gången jag sitter idag under arbetstid är nu...
 
Men snart blir det hemgång!

Dagens teknik

2012-08-23 klockan 15:54:24

 
Shit, har uppdaterat telefonen...
Vilket telefonen länge har bett om, men jag har inte lyckats fixa det för min dator säger ifrån. Idag lånade jag Daniels dator och fixade detta då telefonen håller på att säga upp sig, kanske för att jag måste uppdatera telefonen.
Nu är det gjort och ingenting är som förr...
Allting har ett nytt utseende!
 
Härligt med nytt, men jobbigt!

Skadad

2012-08-23 klockan 15:45:00

 
Lilla söta Ammolite lyckades även att sparka lite på mig igår, dumma lilla häst!
Ingen större smärta, men desto större blåmärke...
 

 
 

Hovslagarbesök

2012-08-23 klockan 15:42:49

 
Igår fick Ammolite besöka hovslagaren för första gången, hovis var på plats och jag frågade lite snällt om han kunde kolla på hennes hovar när han var färdig med Jennys hästar. Och absolut kunde han det, och det blev jag väldigt glad och tacksam för!
Var ju på tiden att kolla hennes små fötter innan det är försent...
Och jag har ju varit duktig och träna att lyfta benen på henne just inför detta besök, och det har ju gått ganska bra och hon har förstått vad jag vill. Dock är det lite svårt när man är själv för går Ammolite så måste jag släppa eftersom hon ramlar ihop annars. Så med lite mera hjälp så ska det nog gå bättre.
Men hovslagaren var nöjd att jag hade börjat i tid genom att träna benlyft, ha och gå i grimma och att jag tyckte att fölungar ska härdas lite. Och det var skönt att få lite beröm för det man har gjort, det känns som man är duktig och gör rätt då och väljer rätt =)
Vidare till verkningen, kan ju bara säga att Ammolite blev rätt upprörd när det var någon som höll fast hennes ben och hon inte fick ställa ner det. Vilka näsborrar hon fick!
Och i det läget så vet jag inte riktigt om träningen med benlyft gjorde någon nytta, antagligen lite men inte i det syftet som jag hade velat.
Så det blev lite fart och fläkt på stallgången, men genom att klia henne på rumpan så lugnade hon ner sig och fick inte utbrott lika ofta. Hon köpte läget ganska bra och var duktig!
Tillslut var alla hovarna verkade och hovslagaren sa att hon har superbra benställning fast hon inte är så gammal än och att hovarna var superfina, ena framhoven var det något han pratade om som var lite förändrad. Men något som gick att fixa till så det var inget att oroa sig för, tack!
 
Han frågade vem som skodde Kryssan och jag berättade att jag var nyinflyttad så visste ingenting om hovslagare, och då tror jag att han tog den platsen ganska fort. Han kollade även Kryssans hovar direkt och jag berättade om verkningen innan flytten till Alunda. Och då sa han att Kryssan måste skos omgående, det behövs verkligen på framhovarna och det kunde han se genom att bara titta när hon stod på stallgången.
Verkar vara en riktigt bra och duktig hovslagare, vet tyvärr inte vad han heter, men verkar kunna det han gör och verkar absolut seriös. Och det är värt mycket det!!!
Och enligt Jenny är han den bästa, men inte den billigaste...
Men i det här läget med Kryssans hovar som är ett problem och en liten fölunge som är extra viktigt att ha någon kunnig så känner jag att det är absolut värt dem pengarna för att veta att det blir en bra skoning / verkning av mina juveler. Då får det nästan kosta vad det vill...
 
Skönt att ha verkningen avklarad och att jag har hittat en vettig hovslagare, en lättnad!

Tisdag

2012-08-21 klockan 18:50:46

 
Idag är det en deppardag eller något liknande...
Ingenting går som jag vill och jag känner mig så anti till allting, ingen ork för att göra det som ska göras eller måste göras. Och jag fryser!
Inte min dag helt enkelt?!
 
Har iaf lyckats diska mig igenom diskberget och fortsatt med bildredigeringen av Veronicas bilder, mer än hälften är klart nu så snart får du dem fina Veronica. Stackare som har fått vänta hela sommaren...
 
 

Skitsnack

2012-08-20 klockan 19:31:43

 
Vad jag älskar människor...
Dem är så fruktansvärt pålitliga...
Eller INTE!!!
 
" Någon " har nu varit till chefen och visat vad jag har skrivit på Facebook, visst kan jag hålla med om att man kanske inte skulle ha skrivit detta på Facebook. Men jag litade på mina arbetskamrater!
Och det var fel gjort utav mig, som vanligt...
Och jag kan nog även lista ut vem " någon " är också...
Chefen ringde och sa både det ena och det andra, men jag måste då säga att jag tycker det är fegt av den personen i fråga som inte är ärlig till mig och springer till chefen så fort det är något.
Rövslickare!
Chefen påstod också att hon hade varit ärlig, vet inte riktigt om jag kan hålla med om det och dessutom så fick jag inte ens uttrycka mig om vad jag kände och tyckte.
 
 
Tänker hädanefter hålla min mun stäng om vad jag tycker och tänker!
Det blir enklast så!

Livstecken!

2012-08-20 klockan 13:16:57

 
Lite glest med uppdatering här nuförtiden och så kommer det säkert att vara så länge inte mobilbloggningen funkar, den är till stor hjälp i min vardag. Och jag har pushat på dem att fixa detta, men verkar ju inte gå så fort som jag vill att det ska göra.
Men jag lever, men måste ju säga att det känns himla konstigt att inte ha ett schema och att gå till jobbet. Är ju för tillfället mer eller mindre arbetslös...
Har hänt en hel del på sista tiden, sista veckan..
 
Men annars så är allting som vanligt, Daniel jobbar, jag sysslar med både det ena och det andra, Sibelle lever sitt liv utomhus och kommer in när hon är hungrig eller extremt kelsjuk, Kryssan har fullt upp med sin sparkande unge och att äta och Ammolite växer så det knakar och har hela dagarna fulla med att upptäcka världen.
Så det är som vanligt här " hemma ".
Och idag funderar jag på att åka till Thuns och kolla på lite gardiner, känns bra tomt och tråkigt i alla fönster utan gardiner. Skulle behöva ett par nya jeans också...
Får väl se om jag kommer hela vägen dit och vad jag hittar!

Amazing Ammolite

2012-08-14 klockan 14:50:45

 
När det är jobbigt, tungt och kämpigt här i livet och vardagen som livet innebär så är det helt underbart att åka till stallet och se lilla glada Ammolite! ♥
Det går inte att vara ledsen eller arg i hennes sällskap och hon kommer rakt in i ens famn så man kan krama om henne och känna hennes glädje! ♥
Min älskade lilla Ammolite
 
Dock en väldigt trött Ammolite på bilden!

Vardagsmat

2012-08-14 klockan 12:50:36

 
Det är mycket som händer just nu, iaf när det gäller jobbet...
Jobbet i Rimbo på Bergshyddan alltså, har fortfarande inte hört något från jobbet i Alunda.
Väntar och hoppas!
 
Just nu är det rörigt och jag kan inte beskriva mina känslor med allting som rör omkring sig i min vardag. Men jag är jävligt arg och energin sinar.
Orkar inte prata, orkar inte skriva...
Det är jobbigt just nu!

Jobb

2012-08-14 klockan 12:42:47

 
Kopierat från Facebook:
 
Utputtad...?
Nu är botten nådd...
Jobbar sista arbetspasset nu på Onsdag! Hade tagit ett extrapass på torsdagen, dels för min egen skull och för att vara snäll att ställa upp och lösa arbetsdagen. Men då har chefen gett passet till en annan vikarie.
Tack så hemskt jävla mycket chefen...
Detta gjorde mig ju inte direkt gladare, jag kan tala om att jag kokade inombords! Och jag förstår inte hur chefen kan vara så jävla falsk och sitta och säga att hon vill ha mig kvar bla bla... Och jag försöker vara kvar men blir då bortsuddad. Och till en annan personal har hon sagt att jag mer eller mindre har sagt upp mig fr o m den 15:e Augusti. Jag har då fan inte sagt någonting mer än att jag söker jobb i Alunda, och då har hon tagit för givet att jag " säger upp mig ". Har ju inte ens fått något jobb i Alunda!
Så det känns som att hon mer eller mindre har gett mig sparken genom detta...
Jag är så jävla förbannad!!!
Detta var droppen, och jag har länge funderat på att skriva en insändare till Norrtelje tidning om just vårdbolaget Tio100... Men nu SKA jag göra det och jag tänker inte vara tyst om vilket boende det handlar om. Att chefer får sitta på sina arslen och göra på detta vis, det är fan svinigt!
Det var riktigt synd att chefen inte var på plats igår kväll när jag upptäckte detta, då hade fan taket lyft på Hyddan!!! Tänker dock ta ett snack med chefen på Onsdag, tänker inte vara tyst och jag tror faktiskt att hon behöver detta.
Jävla konflikträdda kärring!!!

Tack och hejdå Hyddan!

Jobb

2012-08-14 klockan 12:31:36

 
Kopierat från Facebook:
Bara 3 st arbetspass kvar på mitt vikariat och sedan 3 st extra arbetspass kvar denna månad på Hyddan...
Är det slutet sedan?
Det kanske är lika bäst att lämna Hyddan för gott nu...?!
Efter allt skit man har fått och fått stått ut med under alla dessa 8 år så kanske det är lika bäst att lämna skiten bakom sig och gå vidare...
Det kanske finns någon som förtjänar mig bättre ;)

Dagens

2012-08-13 klockan 20:49:37

 
Vad trött jag är och blir...
Och jag är så sjukt jävla irriterad!
 
Min energi håller på att ta slut!
Men det kanske snart är slut...
Kämpar in i det sista!

Uppdatering

2012-08-13 klockan 20:48:02

 
Kan mobilbloggningen börja funka någon gång???
Jag behöver dig!

@ Work

2012-08-13 klockan 20:47:11

 
Har jag fått sparken nu också???

@ Work

2012-08-12 klockan 11:56:25

 
Sitter på jobbet, har rast just nu.
Jobbar till kl 15.45 idag.
Det är absolut inge roligt att vara på jobbet längre nu när man vet att det snart är slut och att en annan får flytta på sig och bli helt utan. Inte ens ett tack...
Det hade varit helt annat om jag hade valt det själv innan detta hände, tanken är att jag ska bort i framtiden.
Jag har tappat gnistan på Hyddan...
Det är tungt!
 
Men vad jag vet så är det 5 st arbetspass att ta sig igenom, gillar jobbet och allting men vetskapen av det hela gör att jag inte orkar bry mig. Orkar inte göra eller ställa upp!
Tack & hej!

...

2012-08-12 klockan 11:51:37

 
Det kanske är min tur nu...
Tiden är inne?!

Jobb

2012-08-11 klockan 20:55:26

 
3 arbetspass kvar...
 
+ 3 st extra arbetspass!

...

2012-08-11 klockan 15:45:00

 
Jag har funderat...

Jobb

2012-08-10 klockan 12:42:41

 
4 arbetspass kvar...

@ Work

2012-08-10 klockan 12:41:15

 

Uppdatering?

2012-08-10 klockan 12:36:20

 
Oj oj, uppdateringen lyser med sin frånvaro!
Krångel krångel...
 
 
Same shit, different name!

@ Work

2012-08-07 klockan 11:25:03

 
Arbetsdag idag!

Oväder

2012-08-07 klockan 11:24:16

 
Fy fan vad det regnade igår kväll!!!
Jag brukar inte vara osäker eller rädd bakom ratten, men på vägen hem igår var jag lite smått knäsvag och inte alls så kaxig bakom ratten. Så himla skönt när man äntligen parkerade bilen hemma och visste att man hade kommit hem oskadd.
Stackars hästarna var genomblöta, och Kryssan hade klarat sig och stod inte och huttra. Lilla Ammolite gnäggade glatt när jag kom och sa att hon ville komma in från detta regn. Men någon grimma skulle hon absolut inte ha, vet inte om det var mörkret som gjorde att hon skyggade för grimman... Lyckades efter ett tag att få på henne grimman utan problem, hon är så duktig min lilla häst!
Kändes inte heller lika kul att släppa ut dem i regnet i morse, ta in dem tidigare ikväll om regnet inte ger med sig.

Nu...

2012-08-06 klockan 15:58:16

 
Är lite frånvarande för tillfället...
Jag kommer och går!

@ Work

2012-08-06 klockan 15:56:40

 
Just nu känns det väldigt motigt att åka till jobbet...
Det är snart slut!?
Vad händer sedan och i framtiden?
Börjar känna att paniken springer ikapp mig...
 
Arbetskväll ikväll!

Osynlig?

2012-08-06 klockan 15:54:56

 
Jobbig helg...
Ledsen och allting kändes åt helvete, ville bara sätta mig ner och skita i allting och gråta tills tårarna inte fanns till att gråta längre. Länge sedan jag kände på detta vis!
Blev jag helt plötsligt bortglömd!?
Fick känslan av att jag var osynlig och helt plötsligt inte fanns med i deras värld. Det var smärtsamt!

Kända?

2012-08-04 klockan 11:35:04

 
Jag är poppis!
Kryssan är poppis!
Ammolite är poppis!
Vi är populära!
 
Framförallt i Alunda, Joneberg... =)

@ Work

2012-08-04 klockan 11:33:30

 
Att börja jobba kl 6.45 i 3 dagar i rad är inte så roligt som det låter...
Imorgon ska jag sova!
Klockan får gärna bli 16.45 nu och helst för 15 minuter sedan...  

...

2012-08-04 klockan 11:30:19

 
Så kan det gå...

Work

2012-08-02 klockan 16:22:19

 
 
Jaha, fr o m den 15:e Augusti så slutar man på sitt 75 % vikariat på Bergshyddan...
Står man utan jobb efter det???
Efter 8 år på detta hus så är känslan av att jag snart står utanför väggarna istället för innanför.

Tråkigt! ='(
 

Boktips!

2012-08-01 klockan 17:11:23

 
BOKTIPS!!!
Gillar du att läsa spännande böcker som man inte kan slita sig ifrån?
Man läser sida efter sida...
Känner ryssningar längst hels ryggraden av spänningen...
Vill veta svaren?
 
Då ska du läsa denna bok:
Eldvittnet av Lars Kepler
 
Men läs gärna hans 2 tidigare böcker först...
Paganinikontraktet
Hypnotisören
 
Alla böcker är klart läsvärda!
Dem är väldigt lättlästa och snabblästa!

Ammolite

2012-08-01 klockan 17:03:56

 
Hon är bara för söt min lilla häst!
 

Tele2

2012-08-01 klockan 16:42:59

 
Har kommit fram till 1 negativ sak med att bo i Alunda och ha Tele2...
Har ingen jävla mottagning på varken telefonen eller bredbandet!
Det är riktigt surt och förjävligt!!!
Sådant gillar jag inte och speciellt inte när dem går ut med att Tele2 har Sveriges bästa täckning osv... Det håller jag inte ett dugg med om, och jag tycker ju självklart att man ska ha bättre mottagning överlag var man än befinner sig i Sverige. Vill kunna vara hemma och inomhus när telefonen ringer, inte springa ut på verandan så fort telefonen ringer.
Funderar på att byta, men till vad???

Work

2012-08-01 klockan 16:36:42

 
Är det slutjobbat nu?
Är det tack och hej?
Känslan av att känna sig lurad efter alla dessa år, det känns hemskt! Även om jag på sätt och vis visste och även visste om framtiden, men grymheten när men helt plötsligt blir bortputtad och står där helt själv utan hjälp. Ingen som ser den ensamma och bortputtade människan...
Arbetsvärlden är hemsk och inte rättvis!
Man har ingen som helst säkerhet inom arbetslivet...
Speciellt inte som en sketen timvikarie.
 
Nu är det dags för nya tag!?
Förflytta sig vidare...
Det kanske är på tiden!

Ammolite

2012-08-01 klockan 16:30:11

 
Såhär duktig är lilla Ammolite, går till och från hagen med grimma och grimskaft utan större konstigheter!
Duktig häst!
 

Inget Rimbo

2012-08-01 klockan 16:18:31

 
Det känns lite smått konstigt att inte behöva åka till Rimbo dagligen längre, i Måndagskväll så kändes det jättekonstigt och under Tisdagen kändes det som jag hade glömt något eftersom jag inte behövde åka till Rimbo. Jobbigt när det känns så men samtidigt väldigt skönt att slippa dessa resor...
Och skönt med lite egentid hemma!
Det blev helt plötsligt en annan vardag för mig...

Vågat...

2012-08-01 klockan 16:14:13

 
- 4 kg visade det sig vid dagens vågbesök!
Kämpa på Pucko!
Det har iaf gått åt rätt håll...

RSS 2.0