Det blir bättre...

2012-02-29 klockan 22:14:15


Tratten är av, stygnen är borta och nu är det bara 2:a vaccinationssprutan kvar för Sibelles del. Förhoppningsvis... Stallbandaget är borta, svullnaden har lagt sig och Kryssan är fit for fight. En stund till... För hennes del så är det också dags för en spruta igen, 2:a abortvirussprutan.
Det går åt rätt håll med djuren =)

Jepp...

2012-02-29 klockan 21:52:34


Jag ska fan göra det!

Vårkänslor!

2012-02-29 klockan 14:50:12

Vill inte jobba just nu, vill ut i det härliga vårvädret!


Framtiden...

2012-02-28 klockan 23:42:52

Där skulle jag kunna tänka mig att bo, med Daniel och Kryssan + föl. Ja, tänk om...


Isgata!!!

2012-02-28 klockan 21:28:38

Fy fan vad halt det är på vägarna!!!


Fotosugen!

2012-02-28 klockan 20:20:17


Ja, det var ett tag sedan man kände det faktiskt!
Har ett stort intresse till att fota och har under flera år fotat mycket både för min egen del och till / för andra, tycker det är kul och intressesant att fota. Och speciellt hjälpa andra att fota när dem inte kan själva...
Under sista tiden så har jag inte fotat så mycket, varför vet jag inte riktigt. Eller ja, vet ju själv att jag tappade mer eller mindre lusten till att fota, och hade varken tid eller lust att fixa med bilderna så som att redigera dem och lägga upp dem för att visa andra.
För det är ju det jag vill, visa bilderna för alla andra såklart och samtidigt ha dem i ett eget bildgalleri. Och när man då inte hinner att redigera och lägga ut bilderna så samlas alla mappar på hög, tillslut blir det så mycket så man vet inte vart man ska börja. Och det är väl just stressen och pressen som har gjort att jag har lagt fotandet på hyllan, utsatte mig själv för så mycket mera än att bara fota en bild...
Tråkigt nog har jag aldrig haft riktigt råd med en vettig systemkamera, vilket också gjort att man lagt intresset på hyllan. Men samtidigt har jag klarat mig rätt bra med mina mobilbilder, och även fått en hel del bra beröm från riktiga fotografer för mina bilder! Jag tackar och tar emot, växer och värmer otroligt av att höra sånt! Och när dem får höra vad man fotar med så får man ännu mera positiva kommentarer!

"
Det är inte kameran som gör bilden, det är den bakom kameran! "

Under det trevliga fikabesöket idag så kom vi just in på fotografering och mina bilder, och fick åter igen höra hur bra dem tyckte jag var och vilka otroligt bra bilder jag tog. Och samma där, det värmer otroligt mycket! Och dem tyckte absolut att jag skulle fortsätta fotografera, tack tack! =)
Och efter det så känner jag att fotosuget börjar komma tillbaka, sakta men säkert. Det finns där igen och jag känner att jag vill ut och utforska världen med min kamera. Känner mig riktigt glad som faktiskt fick den responsen och att intresset börjar komma tillbaka. Det kanske inte är så tokigt att vara " fotograf " ändå! =)Njuter!

2012-02-28 klockan 17:49:48

201202283927 (MMS)

En mycket nöjd katt! ♥ Hemma igen efter veterinärbesöket! Stygnen borta! Tratten borta!


Borta!

2012-02-28 klockan 17:41:32


Nu är vi hemma igen och stygnen är borta, det blev ett riktigt snabbt besök hos veterinären! Vi hade tur att komma först, när jag väl hade kommit så började det ramla in människor. Fördel att vara först många gånger!
Och det gick bättre än jag trodde att ta bort stygnen, Sibelle låg så snällt vilket gjorde att det gick riktigt lätt och smidigt för veterinären att klippa bort stygnen.
Kom därimot på att jag glömde helt bort öronen som jag ville att dem skulle kolla på igen... Och att fråga hur det är med utevistelse efter detta... Men ska tillbaka om 1 vecka, exakt, för att ta 2:a vaccinationssprutan. Så då får jag verkligen komma ihåg att be dem kolla öronen igen, utgång är ju inga problem efter andra sprutan iaf.
Inte lätt att vara djurägare alla gånger!

Veterinärbesök

2012-02-28 klockan 16:48:53


Nu sticker jag och Sibelle till Distriktarna, nu ska stygnen bort!

Kakor

2012-02-28 klockan 14:35:12


Fick trevligt fikabesök idag
!
Det var riktigt trevligt måste jag faktiskt säga, och härligt att kunna prata och höra dessa ord ifrån er. Det värmer och det stärker också faktiskt. Varför fikar vi inte oftare för? ;)
Tack för att ni kom förbi och för go´fikat! =)

Bokstäver

2012-02-28 klockan 10:16:30

201202283906 (MMS)

Om ni har missat det så kallas min häst för Kryssan, så ni inte glömmer det ;) Fick upp bokstäverna på väggen idag, på Kryssanväggen!


Söka nytt?!

2012-02-27 klockan 22:35:46


Byta jobb?!
Ja faktiskt...

Allvarligt talat så börjar jag bli riktigt jävla trött och less på detta ställe, inte bara stället utan sättet inom dem 4 väggarna...Allting ska låta och se så himla bra ut utåt och på listor och allt vad det nu är... Men det var ju just det där att inom dem 4 väggarna så är det inte så himla jävla bra som dem vill att det ska se ut.
Och hur mycket ska man egentligen bli utnyttjad?
För nu anser jag faktiskt att det är just det man är och blir...

Ge och ta brukar man säga, men det funkar verkligen inte i detta arbete!
Känner att jag egentligen har massor angående detta att skriva av mig på, men jag orkar samtidigt inte och för tillfället är det inte riktigt rätt tillfälle. Men det här är något som verkligen irriterar mig och gör mig innerligt förbannad!

Rull rull...

2012-02-27 klockan 16:44:40

201202273903 (MMS)

Kryssan under våran promenad tidigare idag, helt klart nöjd häst! ♥


Äntligen!

2012-02-27 klockan 12:31:36

201202273895 (MMS)

Diskberget är nu borta!


Sjuk... Igen!

2012-02-26 klockan 22:26:21


Då är det klart att förkylningen har även bitit sig fast på mig, typiskt!
Jag säger bara typiskt!

Växer

2012-02-26 klockan 22:05:21


Ja, som sagt idag är det 200 dagar...
Och vad är det då som är 200 dagar, det kan vara väldigt mycket!
Men det är faktiskt så att Kryssans bebis är idag 200 dygn gammal!!! <3

Vad tiden går fort!
I somras så ville man att tiden skulle gå fortare och det kändes som man skulle få vänta i en evighet och att 10 månader var en väldigt lång väntan. Det var då!
Nu har hon passerat 200 dygn och är i 6:e månaden, så hälften av tiden är passerad. Så det närmar sig med stormsteg, inte alls farligt långt kvar nu om man börjar tänka efter.
Nu inser man verkligen hur fort tiden går!
Nu börjar det bli nedräkning och inte uppräkning...

Samtidigt så känns det inte som att det var så himla länge man var i Rånäs och fick svaret att Kryssan var dräktig, och då var den lilla krabaten redan 30 dygn gammal. Idag är den 200 dygn gammal <3
Ska verkligen bli spännande och se vad det är för en liten krabat som tittar ut inom några månader, spänningen ökar för varje dag.


Älskar Min Mamma Chrysolite! <3

Klar´t!

2012-02-26 klockan 20:35:08


Betalat räkningarna, check!
Och jag kan lugna den svidande magen lite, såg faktiskt lite bättre ut än jag trodde till en början... Men än är det inte slut och man ska inte hoppa av glädje än. Det har gått ihop sig än så länge iaf.
Så typiskt att man ska få en fordonsskatt just denna månad, och var dem tvungna att skriva så många siffror på just mitt papper?! Och till nästa månad kommer väl alla veterinärräkningar...
Bara betala och se glad ut! =)

telefonlös

2012-02-26 klockan 13:59:13


Jag är ej kontaktbar!
Tydligen...
Mottagningen på telefonen har försvunnit, har ingen mottagning alls och har startat om telefonen till och med utan något vidare resultat. Vet inte riktig vad som har hänt, om det är bara min telefon eller om det är flera inom samma bolag?
Så jag är typ död...
Känner mig helt handikappad utan telefon, eller rättare sagt utan mottagning. Telefonen lever ju, men det var ju just det där med mottagningen. Flera drabbade?!

Dagar...

2012-02-26 klockan 13:54:44


200 dagar...


En dag i taget!


Det blir bättre!

2012-02-25 klockan 22:39:01


Då har man fått denna dag att passera!
Typiskt jävla trött har jag varit idag, varför vet jag inte riktigt?
Har väl antagligen dragit på mig en härlig förkylning åter igen då jag känner av halsen rätt skapligt och det blir tjockare och tjockare i näsan. Karln har ju varit förkyld senaste dagarna och det är riktigt ordentliga förkylningar som går på jobbet. Så det är väl inte så konstigt om man nu blir förkyld åter igen. Tycker bara att det räcker med alla förkylningar nu!
Jag blir sämre, djuren blir bättre!
Något positivt i det hela faktiskt, Kryssan är riktigt pigg och taggad. Tagit temp på henne sedan veterinärbesöket, känns på sätt och vis lite onödigt med tanke på hur pigg hon är. Men för säkerhetens skull så har jag tagit tempen och den har legat på exakt samma temp varje gång. Och svullnaden i benet blir bara mindre och mindre, tidigare idag så kunde man börja urskilja sakerna i benet. Så absolut går det åt rätt håll, fortsätter med spritbandage under morgondagen. Är det bättre efter imorgon så får det bli vanligt stallbandage bara, som veterinären sa och länga promenaderna.
Och inte är det värre med tanden heller, och det är full aktivitet i magen <3

Sibelle därimot är det lite annat...
Såret läker fint och hon blir bara piggare och piggare, så det är inget större fel på henne direkt. Öronskabben verkar inte vilja ge med sig så kör lite öronrengöring nu, och det är ju inte alls uppskattat! Fick andra omgången nu ikväll och det gick iaf bättre än gårdagen. Hoppas på att det ska göra någon skillnad, ska ju tillbaka till Distriktarna på Tisdag så dem får kika på öronen igen...
Har ju haft kissträning på lilla Sibelle...
Låter nästan som jag har en hund...
Och det har funkat hur bra som helst, hände nästan en liten olycka men jag hann med i svängarna så det slutade bra. Dock har Sibelle kissat i sängen 3 gånger... =( Varav 2 gånger det här dygnet... =(
Det är verkligen inte populärt ifrån min sida att hon gör det, och jag blir bara mer och mer ledsen. För fortsätter hon så får hon fortsätta någon annanstans...
Och jag vill verkligen INTE det!!!
Det gör så ont =(
Ska testa en ny grej och se om det hjälper, sedan kommer hon snart att få bli utekatt. Och jag hoppas verkligen på förbättring ifrån hennes sida.

Det här är min lilla sjukstuga, karln börjar bli bättre men är fortfarande förkyld.
Det blir bättre!

Det minskar...

2012-02-25 klockan 21:37:21

Benet mindre svullet idag, fortfarande svullet men klar förbättring! Det går åt rätt håll! =)


Sakta i backarna!

2012-02-25 klockan 16:19:44

Det är Lördag idag, inte Söndag!


Alunda

2012-02-25 klockan 16:09:12


Natten spenderades i Alunda, inte varje dag det händer nuförtiden.
Skönt att komma bort lite ibland...
Roligare kväll kunde man ha haft, men synd att klaga.

Dröm sött...

2012-02-24 klockan 22:54:21


Tack & godnatt!Kunde ju ha haft en roligare kväll...

Catfight!

2012-02-24 klockan 22:13:03

Mindre populär i Sibelles ögon... Hon fick första omgången med öronrengöring tidigare idag, som sagt inte populärt alls på något vis! Jag fick ett fint sår på låret bland annat... Fick verkligen fjäska med godis för att hamna på plus igen ;)


Smaklig måltid!

2012-02-24 klockan 20:10:59

Finmiddag med min underbara älskling ikväll! <3


Förbättring...

2012-02-24 klockan 18:08:26

Benet såg bättre ut idag efter våran lilla promenad, än så länge går det åt rätt håll =) Och Kryssan är pigg och taggad, så det verkar inte vara någon större fara med henne!


Hemgång

2012-02-24 klockan 15:23:56

Nu vidare hem till min älskade bomullstuss och min söta trattlampa <3


Bästa stället

2012-02-24 klockan 14:33:58

Nu ska det köpas mera sprit på Apoteket, behöver fylla på lagret inför kommande dagar.


Vitt överallt!

2012-02-24 klockan 11:46:10

Jättekul att fixa spritbandage på en superstressad häst med en superstressad hästägare... Bomull överallt! Bra start på morgonen, försent till jobbet kom jag också. Typiskt!


Återkommande...

2012-02-23 klockan 22:12:24


Typiskt är dagens ord idag
!
Allting har varit typiskt...
Var till Rånäs för att hämta den rena tvätten, passade på att tvätta 2 st maskiner dessutom så tvättkorgen hemma blev tom igen. Vilket den inte är länge till... Typiskt!
Tog med mig den rena tvätten och åkte hemåt igen, väl hemma kommer jag på att jag missade lite ren tvätt. Typiskt! Och såklart Daniels arbetskläder... Typiskt!
Har inte lyckats hinna diska idag, typiskt!
Är riktigt jävla trött och har varit exakt hela dagen, typiskt!
Måste fixa nya bett med en tom plånbok, typiskt!

Fler typiskt om dagen finns det nog allt, tycker att det är tillräckligt mycket redan nu.
Typiskt säger jag bara!
Godnatt!

Sjukstuga

2012-02-23 klockan 21:22:32


Summan av kardemumman efter dagens veterinärbesök: Kryssan hatar nu dessa röda bilar... Neddrogad häst för att få en lyckad tandundersökning, dock ett litet sår på höger sida och 2 st slitna tänder... Vilket tyder ofta på för stora bett, så jag måste alltså skaffa mig nya och mindre bett. Och gärna ha regelbundna tandkontroller & ha koll på gluggen...
Spritbandage i några dagar och mindre promenader, för att sedan vanligt bandage och längre promenader. För benet alltså...
Idag har Kryssan haft utegångsförbud!
Och nu står hon inlindad i bomull, himla tjusig är hon faktiskt och Kryssan har varit riktigt gullig, gosig och " mammig " idag <3

Skönt med dagens veterinärbesök, skönt att faktiskt få veta det där med betten att dem är för stora. Visst som veterinären sa, när dem är äldre så har det inte lika stor betydelse som på yngre hästar... Men jag känner att jag faktiskt vill byta storlek på betten iaf, är ju inte så himla snällt att hon ska behöva ha sår i munnen när jag vet om varför. Det är inte okej!
Och det är ju inte så speciellt svårt att köpa ett nytt bett heller, även om jag kanske inte har råd i dagsläget så får jag försöka lösa det. Har redan fått respons, så det ska nog lösa sig galant.
Mindre roligt blir det när räkningen kommer, men man får tänka positivt... Fick reda på just det där med betten, trasiga tanden blev ordentligt rengjord och veterinären kollade även på Kryssans ben och sa vad hon tyckte att jag skulle göra dem närmaste dagarna. Då känner man sig lugn när utbildade människor kollar och bedömmer såna saker, man ska ju kunna lita på dem och deras ord.
På sätt och vis var det bra att det här med benet kom nu, så kunde veterinären slå 2 flugor i 1 smäll...
Så det känns bra samtidigt som jag redan nu känner mig tok pank med tanke på alla veterinärräkningar som kommer att komma närmaste tiden... Kostar att ha djur, vilket jag såklart vet. Lite tokigt bara att dem ska kosta mycket båda två exakt samma månad.
Typiskt rättare sagt...

Kan man inte få högkostnadskort hos veterinären också?


En glugg...

2012-02-23 klockan 13:48:48

201202233888 (MMS)

Min charmiga Kryssan utan framtand <3


Gapa...

2012-02-23 klockan 13:27:10

201202233889 (MMS)

Har en väldigt trött häst för tillfället och som dessutom mer eller mindre hatar Susanna på Distriktsveterinärerna ;)


Skadad häst

2012-02-22 klockan 21:32:38


Då har man typ en skadad häst då =(
Blodigt bakben...
Tvättade rent och hittade bara ett ingångshål, kan vara ett sticksår eller någon reva. Men så litet kan det inte vara heller med tanke på hur mycket blod det var som var kvar på benet. Och svullen är hon, ganska så ordentligt och väldigt varm. Hon får ha Back on Track - skydden på sig i natt så hoppas jag att det är bättre till imorgon!
Skulle det inte vara bättre så kommer ju faktiskt Distriktsveterinären imorgon till Kryssan för att kolla på hennes tand / tänder, då kan dem ju även kolla benet om det inte är bättre eller sämre.
Hoppas såklart på att det är bättre och mindre svullet.

Mina djur kostar tillräckligt mycket just nu...

Isgata...

2012-02-22 klockan 16:41:36

På äventyr under eftermiddagen med Veronica, och det går alltid lika bra för oss under våra äventyr... Men vi klarar oss alltid oftast oskadda, haha! =)


@ Work

2012-02-22 klockan 12:25:39

Jobbar med min älskade Bettan =)


Han eller hon?!

2012-02-21 klockan 21:28:10


Hingst med tuttar???

Ja faktiskt...
Men han är ju faktiskt en hingst!
Enligt dem...
Varför beter han sig inte som en hingst då för?!
För att han är en lugn hingst, kanske.
Om man börjar fundera så börjar man bara fundera ännu mera...
HAN är ju faktiskt en HAN!

Vi tog en närmare titt idag efter att ha funderat lite till...
Och det är TUTTAR och ingen snopp där...
Under svansen är det analhålet och inget mera...
Tjej där, men kille där...
Var kommer urinet ifrån???
Vi undersökte vidare...
Och inte är det från en snopp iaf, utan dessvärre en missbildad slida...!?
Kan en veterinär komma och identifiera könet på hästen, gärna nu!?

Han är en hon!!!
Under 5 år har han varit en han, inget konstigt med det!
Men efter 5 år så bytte han kön...
Vilket jävla pissmärr HON är!!!

Allting känns ju alldeles fel just nu...

Duktig häst!

2012-02-21 klockan 20:55:24


Så nöjd över min häst idag!!! <3
Longerade Kryssan under eftermiddagen, tråkigt nog var jag så seg så solen hann gå ner innan vi kom ut på ängen. Men det hindrade inte oss, var ju fortfarande ljust och Kryssan var riktigt taggad.
Fick jobba lite idag med inspänning och göra mycket tempoväxlingar, skritt till halt och från trav till skritt. Och Kryssan lyssnade otroligt bra! Duktig häst!
Tror att jag hade en häst som var riktigt samarbetsvillig och arbetsvillig idag, så fort inspänningen sattes på plats så lyssnade hon klockrent. Öronen spetsade framåt och fart i steget =)
Kryssan såg något stel ut i traven första varven, men hon såg ut att mjukna mer och mer. Så jag hoppas att det bara var stelhet.
Ville knappt sluta idag då det gick och kändes så bra, ville nästan testa lite galopp också. Men underlaget tyckte jag inte var det bästa för att galoppera på... Och dessutom blev Kryssan helt galen efter jag hade tagit bort inspänningen, tänkte hon skulle skritta lite... Trodde jag ja, hon körde race i ökad trav runt runt runt! Fick knappt stopp på henne, stackars lilla krabaten inne i magen.
Och förresten så kände jag att det var rörelse inne i magen på Kryssan idag igen, så underbart att känna <3
Skulle nästan kunna stå jämt och känna på Kryssans mage, vad less Kryssan skulle bli på mig då.

Älskar min Kryssan! <3

Gillar!

2012-02-21 klockan 19:25:06

201202213872 (MMS)

En nöjd Sibelle med sitt nya blompapper från Plantagen... <3


Bara att börja...

2012-02-21 klockan 18:00:58

Nu jävlar ska det diskas under rinnande + varmt vatten, rena lyxen! Diskberget är dock inte att leka med...


Sagan slut!

2012-02-20 klockan 22:05:02

201202153813 (MMS)

ÄNTLIGEN!!!!!!! 3 veckor senare... Nu fungerar allt som det ska och vi har rinnande vatten igen, hela tiden! Rörmokaren kikade förbi runt 21 - tiden...


Förvånad?

2012-02-20 klockan 16:11:07

Ingen rörmokare än...


Förmiddag?

2012-02-20 klockan 13:12:30


Hantverkare och passa tider
...
Undrar när det är förmiddag för hantverkare?
När det är eftermiddag för oss normala människor?

Ledig stund

2012-02-20 klockan 10:50:39


Helgen är över!
Och en ny arbetsvecka har börjat...
Under helgens gång så kan jag både säga ris och ros... En hel del bra saker, men samtidigt en massa tråkigheter, irritationsstunder och hinder i vardagen...
Men den lediga tiden med min älskling har varit underbar, speciellt under Söndagen då vi var i Uppsala hela dagen och besökte Fyrishov. Kan ju inte säga så mycket negativt om äventyret på Fyrishov, förutom att jag tyckte vattnet var väldigt kallt så frös i stort sett hela tiden.
Blev till och med lite rallykörning igår kväll... Och jag höll mig på vägen hela tiden, men ja... Hur mycket kontroll hade jag?! Tillräckligt tror jag med tanke på att jag höll ekipaget på vägen från Alunda till Rånäs. Människor som ska krångla hela tiden, idiot!
Kom försent i år igen till min egen bjudning av släkten för att fira lilla mig som har fyllt år, mamma ställde upp att göra smörgåstårta till folket. Dem var supergoda och kvällen var minst sagt väldigt trevlig! Under tiden hann jag till och med att tvätta 3 st maskiner med tvätt, det gillar jag!

Känner mig lite besviken också
...
På både det ena och det andra...

Hinder igen...

2012-02-20 klockan 05:18:09

Tjihooo, jag har vatten! Men...


Oj!

2012-02-19 klockan 15:16:04

Känner mig som en ny människa!


Vatten

2012-02-19 klockan 12:47:25

Nu blir det bad på Fyrishov med älsklingen och Alicia, nu jävlar ska jag bli ren i allt vatten. Länge sedan man såg så mycket vatten...


Onödigt...

2012-02-18 klockan 22:50:47


Rätt skönt att inte ha någon tv ibland... Då behöver man inte dras till program som ändå bara är skit, Melodifestivalen som till exempel! Räcker med att läsa på Facebook så är man tillräcklig uppdaterad ;)
Fortsätter mitt liv utan tv en stund till!

Samtala...

2012-02-18 klockan 21:06:39


Men vem ska jag prata med då?
Pratar med den ena och får skit av den andre
...

Hej & Hejdå...

2012-02-18 klockan 18:16:13


Rörmokaren kom idag som han hade sagt!
Men åkte utan åtgärd...
Fastighetsägaren hade inte gjort det som skulle göras...
AHHHH...
Rörmokaren kommer imorgon igen!
Hoppas hoppas...

Pratade själv med rörmokaren, verkar rätt vettig...
Men samtidigt, hallå...
Vi står utan vatten, garaget svämmar över...
Det är väl bara till att dra bort skivorna, spela roll!
Saker och ting måste fixas nu, vi lider =(
Men han bara åker... Samvete?!
Skit i oss bara, den känsla man får...

Kärleksmums

2012-02-18 klockan 15:10:30


Fikabesök idag, födelsedagsfika!
Pappa, Tina, Farmor och Farfar kom förbi vid 13 - tiden.
Trevligt och mysigt! <3

Livstecken

2012-02-17 klockan 22:01:33


Åhh, jag stod och kände på Kryssans mage nu ikväll...
Och rätt som det var så sparkade det till i handen!
Jag tror... Jag tror att jag kände bebissparkar där i magen! <3
Vad skulle det annars vara?
Och det verkar vara en livlig krabat inne i magen <3

Rätt eller fel?

2012-02-17 klockan 18:15:32

201202173842 (MMS)

Idag så sadlade jag faktiskt Kryssan och skrittade lite på henne ute på ängen så hon fick pulsa lite snö, några travsteg ska jag inte ljuga om att det blev. Mysigt! <3 Rätt eller fel?!


Jag kokar!!!

2012-02-17 klockan 18:05:10


Nu fick jag svaret...
Och jag säger bara FYYYY FAN för rörmokaren!!!!!! :@
Du är inte populär längre i mina ögon!
Firmafest på schemat...
Och det lockade mera än att hjälpa oss, varför ens komma och såga av röret för då?! Och jag tycker personligen inte att detta är en ursäkt för att åka, detta är fan ett akut läge! Och vad jag vet så har rörmokare jour...
Detta är ta mig fan skamligt, att du inte skäms!
Men något glädjande, han kommer Lördag eller Söndag...
Duktig idiot =/

Ännu mera irriterad...
Blev så himla glad när jag såg rörmokaren och när han började sitt arbete, och så får man reda på detta... Behöver jag säga att jag kokar?! Burn in hell...
AHHHHH...

Nehe...

2012-02-17 klockan 17:35:49


Rörmokaren kom!!! =)
Vid ca kl 15.30 - tiden, lite sent kanske med tanke på att han skulle ha kommit igår... Men bättre sent än aldrig!
Han kollade lite och började såga av ena änden på röret...
Och vid 16 - tiden åkte han igen, och lämnade allting!!! =(
Var tog du vägen och varför åkte du???
Kom tillbaka genast och gör klart ditt arbete!!! =/
NU...

Röda rosor

2012-02-17 klockan 11:44:44

201202153793 (MMS)

Fina buketten med rosor som jag fick av älsklingen på Alla Hjärtans Dag! <3


Kom igen!

2012-02-17 klockan 11:32:43


Känns på något vis lite tungt just nu...
Jag måste orka pusha mig till mera.
Jag ska klara det!
Och jag kommer klara det om jag bara sätter den sidan till.
Samtidigt så är det kanske värt det, men hur mycket skit ska man behöva ta också?!
Det finns faktiskt en gräns och jag tycker den är nådd några gånger om...
Tänk om andra kunde inse det också...
Jag måste kämpa!

Sanning?!

2012-02-16 klockan 20:42:28


Dem säger att dem har försökt...
Sjukt irriterande när man inser att dem inte ens har tryckt grön lur...

Kom hit!

2012-02-16 klockan 19:38:55


Som sagt, nu undrar man ju var rörmokaren är...
Pratade med hyresvärden, och tydligen så skulle rörmokaren ha kommit och fixat vattenledningen idag. Jippi, men var är karln?! Än har han inte varit här och läckan är fortfarande kvar och nu har det ökat med 2 st nya hål.
Hyresvärden skulle ringa till rörmokaren imorgon bitti och berätta läget och säga att nu är det akut, hallå... Det har varit akut en längre tid, och speciellt från igår!
Känner mig samtidigt väldigt glad för snart är det fixat! Förhoppningsvis...
Så imorgon kanske man får tillbaka sitt vatten, som jag har längtat och längtar fortfarande!

Vattenfall!!!

2012-02-16 klockan 16:16:51

Kul, nu 3 st hål i vattenledningen! =( Rörmokaren var är du??


Trattkatten

2012-02-16 klockan 13:23:32

201202163834 (MMS)

Sibelle med sin tratt! <3 Och den är inte så speciellt omtyckt av henne, men hon är så illa tvungen att ha den så hon inte biter bort stygnen. Nu har hon iaf börjat lära sig att hantera tratten och även att gå framlänges... Igår backade hon bara, antagligen för att försöka få av sig tratten. Hoppas dem här dagarna går fort så hon blir av med stygnen och även tratten, känns väldigt långt med 10 - 12 dagar just nu.


Hjälp!

2012-02-15 klockan 20:43:27


OMG!
Är det någon vänlig själ som har en kattratt? En tratt för katter alltså?!
Gärna i närheten av Norrtälje / Rimbo...
Sibelle har börjat bita för att få bort stygnen... =(

Händer grejer...

2012-02-15 klockan 14:35:34

201202153797 (MMS)

Idag har elektrikern varit här på besök! Så nu funkar allt igen som det ska, vattenberedaren, belysningen i sadelkammaren, elen till staketen, ett element och 2 st uttag inne hos mig är idag fixade utav honom. Ett stort tack till elektrikern! =) Nu har värmekablen kommit igång varav isproppen i vattenledningen har försvunnit... Så nu får verkligen rörmokaren komma ganska omgående eftersom det sprutar vatten i garaget så fort vi sätter på vattnet... Sedan är ju allt fixat!


Färdigt!

2012-02-15 klockan 12:16:02

201202153808 (MMS)

En bild på Sibelle efter sitt veterinärbesök <3 Hon har nu blivit steriliserad, vaccinerad, öronmärkt och fått öronen tvättade... Sibelle har haft öronskabb som jag inte har lyckats bota på egen hand, så idag fick veterinären kolla på det och hon fick något som skulle döda bakterierna. Ska tillbaka om ca 2 veckor för att ta bort stygnen och även tillbaka om 3 veckor för att ge andra vaccinationssprutan. Känns skönt att få det gjort och att hon snart kan börja sitt liv som utekatt, för det är ju faktiskt det som är ett riktigt kattliv enligt mig. Men samtidigt vill man inte riktigt ha henne ute ifall det skulle hända något med henne... Sibelle ligger här bredvid mig och jag känner lite dåligt samvete när hon ligger här och hulkar för hon mår illa, och hur ont kommer hon ha när hon vaknar?! Men samtidigt så är det det rätta för Sibelle :) Älskar min lilla kisse! <3


Operation

2012-02-15 klockan 11:01:31

Nu sover Sibelle och ligger just nu på operationsbordet, och hon har varit så duktig och lugn under dagens besök hos veterinären. Och än är det inte slut med besök hos veterinären, tillbaka om 2 veckor för att ta bort stygnen och även tillbaka om 3 veckor för andra vaccinationssprutan.


Bort med snö!

2012-02-15 klockan 09:51:26

201202153791 (MMS)

Efter morgonens stallarbete så var det bara till att börja skotta, skottade nästan av hela planen. Hade velat skottat hela men hann tyvärr inte längre än så där... Bra gjort ändå, tråkiga är bara att det har snöat ännu mera och det jag skottade undan måste skottas igen.


Radera?

2012-02-14 klockan 22:16:38


Åt skogen med denna dag, vill helst glömma...
Kändes som det skulle bli en bra och härlig födelsedag detta år, men det vände tvärt och dagen gick från bra till ett helvete. Det var inte riktigt så jag ville att min födelsedag skulle bli eller att fira på detta vis. Men det går tvyärr inte att ångra, och dagen är snart slut.
Dagens tårar och irritation är som gott som slut...

Kvällen med min underbara älskling blev det bästa av allt! <3
Tur att jag har min Daniel i mitt liv, älskar dig! <3

Värdelösa födelsedag! =(

* Snyft *

2012-02-14 klockan 16:16:21

Själv åter igen... =(


Jävla skit!

2012-02-14 klockan 15:03:08

Vad är det här för ställe? Saker och ting funkar inte, och när till och med en diskborste inte funkar börjar man ju fan undra! Så jävla less, orkar inte mer... Gråter mig vidare under denna underbara födelsedag!


Tappade suget...

2012-02-14 klockan 14:34:04


Verkar som att jag och Erika inte ska få jobba tillsammans längre... Vi jobbar inte så ofta tillsammans, och när vi väl ska jobba tillsammans så är det något annat som händer.
Skulle ha jobbat tillsammans idag, men Erika är magsjuk! Vilket inte hon kan rå för självklart, men så typiskt!
Så får väl se om jag får jobba själv även ikväll, vilket jag absolut inte vill såklart. Någon gång ibland funkar väl, men nu har det hänt väldigt ofta på senaste tiden. Det känns inte okej!
Tappade totalt suget till att åka och jobba, och dagen känns ju en aningens förstörd... =(

Hjärtegryn...

2012-02-14 klockan 11:58:29


Önskar alla bloggläsare en underbar Alla Hjärtans Dag!!! <3


Födelsedag!

2012-02-14 klockan 11:47:44


Då är man 1 år äldre nu då... Grattis till mig!? =)

Katten

2012-02-14 klockan 10:34:00

201202143788 (MMS)

Det är inte lätt att vara en kåt katt... Sibelle´s dagliga ställning...


Nytt år!

2012-02-13 klockan 22:57:36


Ungefär 1 timme kvar då på sitt 23 åriga liv...
Sedan börjar det nya 24 åriga livet...


Rinnande vatten...

2012-02-13 klockan 20:52:16

201202133779 (MMS)

Juste, fortfarande inget vatten... Första omgången med disk diskad ute i stallet!


Hästsportsbutik?

2012-02-13 klockan 14:39:18

201202133777 (MMS)

Då har även City Gross börjat att sälja hästprylar! Och det var inte lite prylar dem sålde... Dem sålde till och med Enzion ( !!! ) som jag har letat under alla år efter just Enzion. Och när jag väl insåg att det var för svårt att få tag på och bytte till Biotin, så hittar jag på Enzion i en butik man inte alls trodde skulle ha det på marknaden. Man slutar aldrig att förvånas!


Hööksbesök?

2012-02-13 klockan 11:28:18


Besöka Hööks idag igen, eller inte?!
Och Ikea?!
Behöver ju köpa sadelgjordsförlängaren och gärna helst idag, och så vill jag ju ha högskåpet på Ikea. Åka och fixa det idag är ju ett perfekt tillfälle, så varför inte göra det?!
Både ja och nej...
Det tar emot samtidigt som jag gärna vill...
Hatar att hamna i denna sits, och det jobbiga är att det händer rätt ofta att jag hamnar i denna sits. Och jag vet själv också varför...
Det är inte lätt att vara Pucko ibland!

Veterinärbesök...

2012-02-13 klockan 11:12:13


Snabba ryck här, vilket gillas faktiskt!
Onsdag kl 10.30 ska Sibelle till veterinären...
Nu ska det steriliseras och vaccineras!

Ska bli skönt att äntligen få det gjort, ringde under telefontiden på morgonen och hade inte alls trott att jag skulle få en tid så på direkten. Hade väl inte förvånat mig om jag skulle få vänta 3 veckor till... Blev nästan lite chockad när hon sa på Onsdag, var verkligen tvungen att fråga om hon verkligen menade denna vecka. Vilket hon gjorde, tack & bock!
Så då blir det av på Onsdag så kanske hon kan börja gå ut lite till helgen. För nu är ju tanken att hon ska bli utekatt när hon väl är steriliserad, det är ju lite mera kattliv... Och så har jag förhoppningar att hon slutar kissa inne... Ett problem bara, har dem en gång börjat så är det svårt att få bort det ur en katt. Men jag ger henne 1 chans genom att sterilisera henne och hon får gå ut, kissar hon inne då då överväger faktiskt jag att ta bort henne... =(
Tråkigt såklart, men hur kul är det att ha en katt som kissar överallt inne?! Och speciellt då om hon blir utekatt och har världens möjligheter att göra sina behov ute, men gör dem inne. Det är inte okej =(
Men jag måste absolut ge henne en chans!
För samtidigt som jag många gånger är jävligt less på henne och säger en massa fula ord till henne, så älskar jag faktiskt henne och tycker om henne. Hon är min kisse <3


Solsken

2012-02-12 klockan 23:23:05


Allting kanske löser sig tillslut, förr eller senare...

Bläääää

2012-02-12 klockan 16:00:34


Orkar inte ens prata eller skriva...
All irritation har tagit all min ork, jag är helt slut!
Det är mycket som snurrar i huvudet för tillfället...
Det är många frågor...
Mycket som vill ut i ord, återkommer!

Leta nytt?

2012-02-12 klockan 15:57:28


Jag vill flytta...

Gamla tider...

2012-02-12 klockan 12:06:02

Vad är det för fel på det här jävla stället??? Ska tydligen bo utan både vatten och el... Kan ju lika gärna bosätta mig i ett tält...


Dagen förstörd!

2012-02-12 klockan 08:42:01

Så jävla irriterad en morgon som denna... Ska det behöva vara såhär och dessutom var och varannan morgon?


Passande!

2012-02-11 klockan 21:23:38

201202103767 (MMS)

Då var den på, efter mycket om och men... Kryssan med sin nya tömkörnings- / longeringsgjord, schabraket är även nytt sedan tidigare tillbaka men aldrig använt. Därimot var det mindre kul att åka och köpa denna nya gjord, den andra började bli till åren och även lite för liten för Kryssan... Den nya gjorden såg ut att vara större, men tji fick jag! Fick kämpa och vara elak som tusan för att försöka få igen gjorden, sista hålen på båda sidor. Kände mig inte alls snäll mot Kryssan igår då jag spände åt den runt hennes mage. Men kom idag på att man faktiskt kan köpa sadelgjordsförlängare på Hööks , vilket skulle passa utmärkt och jag kan använda gjorden båda nu och framöver utan att vara en elak hästägare.


Önskelista

2012-02-11 klockan 20:46:47


Om 3 dagar så är det Alla ♥ - ans dag, och jag blir ett år äldre! Oj oj, vad tiden går undan... Har såklart fått några förfrågningar vad jag önskar mig, och just nu önskar jag mig mest av allt att jag får tillbaka mitt vatten!!! Vill bara kunna vrida på kranen så har jag vatten, eller bara ställa mig i duschen när jag behagar. Efter några veckor utan vatten så börjar man lätt längta efter rinnande vatten.
Har annars en väldigt lång önskelista, och dyr... ;)
Kunde du tro något annat liksom!?
Ja, listan kan göras lång...
Systemkamera
Ny laptop
Nyare bil
En gård med stall och gärna ridhus
Ett långt härligt liv med min Daniel, såklart!
Fina bilder på mig och Kryssan tillsammans

Åter igen, listan kan alla gånger göras längre!
Frågan är bara vem som är villig att betala?
Pengar det är ju alltid något man önskar sig mera utav, och det är ju året om.
Livet är inte lätt och önskningar kan man alltid ha, sedan om dem är relevanta eller bara drömmar. Det är en annan femma =)

Work

2012-02-11 klockan 19:56:43


Arbetsdag idag!
Lång arbetsdag dessutom!
Hyffsat lung dag på jobbet, trots utskällningar...
Med 0 ork och ingen motivation, så gjorde jag inte mer än vad jag verkligen behövde göra.
Varför skulle jag liksom
?
När det knappt är någon annan som tar samma initiativ som jag...
Skenet bedrar!

Jag har en plan!

2012-02-11 klockan 00:02:31


Lysande!
Självklart!
Allting är planerat in i minsta detalj...


Slurp!

2012-02-10 klockan 23:38:17


Den här dagen har nu också lyckats passerat, tro det eller ej.
Och vad har man lyckats åstadkomma idag då?

Frukost med sambon, check!
Fixa till Kryssan, check!
Tömkört Kryssan med lite nya prylar, check!
Min häst är tjockare har jag konstaterat, check!
Stressa till jobbet, check!
Jobbat nästan 7 timmar alldeles ensam, check!
Duschat under arbetstid, check!
Kvällsfodrat och fyllt vatten, check!
Snackat skit med Nicole, check!
Funderat, check!
Käkat middag, check!
Blivit irriterad, check!

Inte konstigt att man får dagarna att gå...

En, två, tre...

2012-02-10 klockan 23:23:42


Tredje gången gillt???

Varför?

2012-02-10 klockan 20:31:52

Saker och ting funkar för mig, men tydligen inte för andra... Märkligt!


* Morr *

2012-02-10 klockan 08:33:28

Kattjävel, kan säga att Sibelle inte ligger på plus just nu... Kattkiss i min säng! =(


Vågat...

2012-02-09 klockan 22:28:55

Jag köpte mig en våg, jag ställde mig på vågen... Det var ett stort misstag!


- Jag dog -

2012-02-09 klockan 21:04:15


Vilken dag!
Vilken power jag fick helt plötsligt, synd att man inte kan dela på sig och hinna med att göra allting man ville och behövde göra. Samtidigt som man har speed och trycket uppe så hinner man inte allt ändå som man försöker hinna. Och allt jag hade på Att-Göra-Listan idag hade varit omöjligt att hinna med vare sig jag gick upp i ottan eller stressade sönder mig. För jag kunde ju inte dela på mig...
Blev dessvärre irriterad på mig själv då jag kom hem och bara dog, fast jag egentligen skulle hinna med att göra massor efter trippen till Uppsala. Luften bara gick ur mig och ögonlockarna skrek, det gick bara inte att fortsätta och mer och mer irriterad blev jag på mig själv.
Men samtidigt, hur mycket ska man hinna med under en ledig dag? Man jobbar och står i många dagar i veckorna och då man är ledig så är man ju oftast uppbokad eller måste göra allt annat man inte hinner när man jobbar och sliter. Så lediga dagar ska vara dagar till att slappa, vilket det inte blir alla gånger. Men även om man är ledig så är det skönt att hinna med mycket och att få ut något utav dagen. Man går till sängs och är nöjd och inte missnöjd för det man inte gjorde.

Dagen startade kl 8, med illamående... Tror att kroppen fortfarande sov fast ögonen hade vaknat, kände mig inte alls fit for fight då. Passade på att ringa till Distriktsveterinärerna under deras telefontid, pratade med deras tandläkare och fick lite råd och bokade dag för koll av tanden och allmän koll av dem andra tänderna. Kanske är dags då det var ca 1 ½ år sedan förra kollen ägde rum. Stolt över mig själv som faktiskt ringde, telefonskräck...
Utsläpp idag och hästarna var taggade för att komma ut i hagen, och på mitt stallschema stod det " mocka ut bädden ". Så sagt och gjort så gjorde jag det, och ångrar lite att jag inte har gjort det tidigare. Men man kanske lär sig något på det också!
Så nu har Kryssan fått nybäddat i sängen med den gamla rena spånet i botten, klingspån till nya bädden för att sedan ha kutterspån överst. Var lite tveksam i början, men när det väl låg där på plats så blev det riktigt bra. Fixade klart stallet för att sedan åka till Granngården och få spån av mamma, jag betalade såklart!
Sedan gjorde jag något som är väldigt sällsynt, jag bjöd mamma på en fika på Rimbobiten =)
Så en trevlig fika med mamma blev det mitt på ljusa dagen, mysigt var det och om måste det göras.
Med fika i magen så begav jag mig till Uppsala, först hem för att lämna av spånet för att åka vidare. Och idag unna jag mig lite saker faktiskt, dyra saker till och med. Ibland lönar det sig att spara lite pengar, men det svider också att både spara och handla upp dem...


Och så blev det en boxgardin som reades ut.
Bokstäverna från Chilli och från Ikea blev det lite smått och gott, ett besök på Donken blev det också.
Det var dagens bravader, Daniel gräddade våfflor under kvällen så det blev dagens middag. Hade tänkt att hinna med att dammsuga, diska, byta sängkläder, panta, grädda våfflorna själv, brodda Kryssan, motionera Kryssan, fixa lite andra saker hemma... Men tiden fanns inte, eller den kunde finnas om jag inte dog.
Sällan jag skriver om dagarna såhär, men idag kände jag för det.

Bokstäver

2012-02-09 klockan 20:21:18

201202093763 (MMS)

Min Kryssan i bokstäver! <3


Förtjänat!?

2012-02-09 klockan 20:16:10

201202093761 (MMS)

En tripp till Uppsala idag under eftermiddagen, besökte Hööks och Ikea. Kom hem med en dyr påse från Hööks... ;)


Jobbat hårt...

2012-02-09 klockan 15:38:24

Ibland är man alldeles för duktig, och då förtjänar man något man anser att man är värd. Jag tycker jag var värd detta! =)


Fikadags!

2012-02-09 klockan 13:46:44

201202093759 (MMS)

En trevlig fikapaus med mamma på Rimbobiten idag! =)


Kontaktat veterinären!

2012-02-09 klockan 09:09:32

Nu har jag pratat med distriktsveterinärerna och det finns som sagt inte så mycket att göra med den bit av tanden som sitter kvar, försöka hålla rent och hålla koll. Och den 23:e Februari kommer tandläkaren till Kryssan för att kolla på tanden och göra en allmän kontroll av tänderna på en gång. Så nu känner jag mig lite lugnare och Kryssan verkar inte alls ha ont heller, hon är riktigt pigg och glad =)


Klagomål

2012-02-08 klockan 23:08:31


Idag får det nog bli en klaga dag här på bloggen...
Det är en sådan dag!
Riktigt irriterad och börjar bli en aningens less...
Vill inte riktigt lägga ut här på bloggen på vad och varför denna dag är som den är, det kanske har med oturen att göra också?! Men det som är inom jobbet har inte med oturen att göra, det kan jag säga!
Men vad är det människor inte förstår?
Det dagliga som ska och måste göras, görs inte...

Och hemma verkar det inte ha varit någon elektriker här och jag vet inte ens när han / hon kommer. Och jag är fortfarande utan vatten och nu ikväll är vi till och med utan vatten i stallet... Antagligen frysit!
Kryssan har tappat en bit av sin tand, bild finns från tidigare idag. Så ska ringa till veterinären och rådfråga med dem, om dem ska komma och kolla på tanden och vad som kan, måste eller bör göras med det som är kvar.
Låter ju billigt...!?

Känner mig allmänt negativ just nu, saker och ting funkar inte som det ska.
Och ännu värre blir det när man inte får någon respons tillbaka.
Dags att sova bort irritationen nu kanske, godnatt!

...

2012-02-08 klockan 22:39:03


Hur svårt ska det vara???

Home Makeover

2012-02-08 klockan 22:28:58

201202083741 (MMS)

Jag och Erika tog tillfället i akt och gjorde lite hemtrevligt på jobbet, och lite mera struktur på allting. Vi blev nöjda med kvällens insats!


Vi tillsammans?

2012-02-08 klockan 15:45:21

Jag trodde vi var ett gäng, men jag verkar ensam... Börjar allvarligt ledsna på att ens försöka hålla ihop gänget, får knappt någon respons tillbaka så det känns som det kvittar. Jag stänger igen och skiter i det istället!


Tandlös

2012-02-08 klockan 11:36:34

201202083737 (MMS)

Omgående!!! Kryssan har tappat en bit av sin döda tand... =( Hon verkar inte ha ont och hon äter som normalt, men kanske ska låta en veterinär kolla på tanden för säkerhetens skull?!


Dagens...

2012-02-08 klockan 10:12:23


Vill vara pigg och alert idag, men icke!

R.I.P

2012-02-07 klockan 20:38:19


R.I.P
Tripel Net
" Trippe "Vila i frid Trippeman! <3
Du är saknad!

Helvetes dag!

2012-02-07 klockan 20:13:59


Ge mig styrka efter denna dag!!! ='(


Känns att det verkligen behövs efter en dag som denna... Det har verkligen varit en skitdag på många sätt och den kunde ju inte ha slutat sämre heller. Jag har verkligen oturen med mig, i det mesta och det verkar ju som att jag ska leva med denna otur. Visserligen har jag ju haft lite tur på sistone, så nu måste det väl vara oturens del att träda in igen. För tur får man inte ha allt för ofta!
Dagen började med det värsta en hästmänniska vill vara med om, men samtidigt något man har gett sig in i leken och även måste leken tåla. Men det är en mardröm... =(
Trippe lever nu på dem evigt gröna ängarna och galopperar fritt på dem gräsfyllda ängarna med flera andra hästkompisar, R.I.P Trippe <3
Följde med Annelie då hon egentligen skulle åka själv, vilket jag absolut sa att hon inte bör göra. Så pratade med min arbetskollega så jag kunde åka med henne under morgonen och fixa detta. Allting gick som det skulle, lite stressad häst bara... Nu slipper du ha ont Trippeman <3
Och som sagt så jobbade jag ju dag idag, bytte och trasslade lite så kom till jobbet vid 8.30 - tiden. Väl på jobbet så var det bara att hoppa in i jobbet och köra på, och man glömde bort en del av morgonen. Väl hemma från jobbet kom allting ikapp, nu är han verkligen borta! Det blev ganska tungt där en stund... ='(

Väl hemma fick man lite positiva vibbar, att rörmokaren hade kunnat varit där under dagen. Vilket han också hade varit men heller inte kunnat göra något då vattenledningen fortfarande är full med is, det måste tina innan han kan göra sitt jobb. Men å andra sidan tycker väl jag att en rörmokare ska kunna tina ett rör själv, dem borde väl ändå ha verktyg för sådana saker. Och inte måste man väl värma hela röret?
Tycker det borde räcka att tina där läckan är och sedan byta ut den delen för att sedan försöka tina resten av vattenledningen innan man kör igång vattnet. Men jag kanske är helt ute och cyklar?!
Vad vet jag, jag försöker bara tänka lite och lösa problemet så gott det går.
Kan säga att jag blev ju inte direkt gladare efter att få veta detta och att dessutom jordfelsbrytaren bara slår ifrån så fort man slår igång värmekabeln som Daniel och jag drog en ny. Så då är det är ju något som är hel knas just för tillfället och inte kan vi tina ledningen heller.
Så pratade med hyresvärden, så nu måste en elektriker komma hit först för att kolla vad det är som är knas med värmekabeln så att det ska funka utan att strömmen går. För att sedan kunna tina vattnet och för att en rörmokare ska kunna komma och utföra sitt arbete.
Vilken jävla soppa!!!

Hade tänkt att göra något med Kryssan idag också efter jobbet, men allting blev ju som det blev så jag tappade helt intresset och motivationen för att göra något med henne. Inget bra humör heller! Så gjorde klart stallet för att sedan plocka in hästarna, och Kryssan fixade väl sin egen motion då... Hon var på tårna och gick inte ett steg rakt fram utan traskade runt överallt. Min gulliga häst! <3

Åt helvete...

2012-02-07 klockan 17:08:01

Jag får fan psykbryt snart!!! =(


Ja, fast nej...

2012-02-07 klockan 17:06:52

Glad nyhet idag: rörmokare varit här på besök! Tråkig nyhet: han kunde inget göra förrän isproppen är borta och vattnet är tinat. Värmekabeln måste igång, dem slår igång den och strömmen går! Samma sak hände för mig, vad är det som är fel??? Blir fan galen av allt som inte funkar och utan vatten är jag fortfarande och kommer bli några dagar till. Inget kan göras! Utan att få hit en elektriker som kan kolla varför jordfelsbrytaren slår av hela tiden, så elektriker SÖKES!!!


Hejdå...

2012-02-07 klockan 07:56:54

Fy fan... ='(


Jourtid?!

2012-02-06 klockan 22:57:38

Ingen rörmokare har synts till än...


Bebis!

2012-02-06 klockan 22:56:28

Lilla miraklet i Kryssans mage är idag 180 dygn! <3


Tisdag

2012-02-06 klockan 15:34:20


Inte världens roligaste dag imorgon...

Trevlig polis

2012-02-06 klockan 12:34:17

Okej, här kommer det in en polisbil på gården som vänder på gårdsplanen och gasar här ifrån med en väldans fart. Fick han larm? Han var iaf trevlig och hejade, pluspoäng till honom!


Problemet...

2012-02-06 klockan 10:11:22

201202063726 (MMS)

Här har vi det, hålet i vattenledningen! Jävla skit! Pratat med hyresvärden, och väntar nu på rörmokare...


Vattenfall!

2012-02-06 klockan 06:36:42

Det kunde man ju ha gett sig fan på, så jävla uppenbart att just detta skulle hända! Fått igång vattnet, men därav såklart hål på vattenledningen. Vatten i hela garaget!! Himla kul att prata med hyresvärden... Kryper ner under täcket igen och gömmer mig några timmar och tar tag i problemet då. Vattnet är avstängt för tillfället!


Illa...

2012-02-05 klockan 23:02:10

Ganska mycket ångest tidigare idag... =(


Åktur!

2012-02-05 klockan 22:46:57


Mycket Volvokörning idag, så Volvon är riktigt varmkörd efter dagen...
Först fulltankning i Rimbo för att brumma vidare till Grisslehamn, båttur fram och tillbaka till Åland. Bilen till Rimbo och hem, stod och puttra hemma för att åka en sväng upp till Rånäs. Från Rånäs och till Alunda, ett litet stopp i Alunda och bilen fick vila. Hoppa in i bilen igen för att åka till Gimo, från Gimo till Alunda igen och besöka Returvägen och puttra en stund. En vända till Ica i Alunda blev det också för att efter det åka hem till Rimbo igen.
Närmare 30 mil är åkt under dagen med min fina Volvo =)


Lösning...

2012-02-05 klockan 21:26:28

201202053723 (MMS)

Ja, problem är till för att lösas! Och jag har fortfarande inget vatten och inte heller lyckats få igång det genom att leka med värmepistolen några timmar i sträck denna helg. Min händiga karl kom på att han hade några X antal meter med värmekabel, det är redan en värmekabel dragen längst vattenledningen. Men på något sätt så vill den inte göra sitt jobb och funka fast allting är som det ska... Så ikväll så har jag och Daniel dragit en ny värmekabel längst ledningen, som faktiskt funkar! Så nu är det bara hålla tummarna och invänta vattenfall i kåken! Bilden visar våran lösning så att värmekabeln ska funka, kanske inte den bästa eller snyggaste lösningen. Men det funkar för tillfället!


På havet...

2012-02-05 klockan 11:22:06

Dagen spenderas på Ålandsbåten med Daniel och Alicia <3


Förfrusen...

2012-02-04 klockan 23:20:09


Visst att jag har tjatat och längtat efter snö, tillslut fick jag min efterlängtade snö. Jag fick även den förbannade kylan! Vilket inte riktigt stod med på mina önskningar, det fick gärna bli några grader kallare. Men inte såhär kallt som det är nu, runt -15 grader och ikväll verkar det vara en riktigt kall kväll / natt då det ligger runt -20 och faktiskt till och med -30 grader runt om i landet.
Usch!
Gillar inte alls denna stränga kyla och varför är den nödvändig nu för? Mitt vatten har frysit och jag fryser lika mycket jag just nu!
Men till nästa vecka verkar det som att det kan bli mildare, iaf enligt min väderleksrapport på telefonen. Sen hur mycket man kan lita på den återstår att se i nästa vecka.

* Brrr *

Ta bort!

2012-02-04 klockan 17:41:18


Jävla skitdag
, värdelösa lediga Lördag!
Detta var ju inte tanken med dagen...
Inget planerat, dagen blev inte ens som planerad...
Stryk dagen ur almanackan!

Lösning...

2012-02-04 klockan 15:32:46

201202043721 (MMS)

Man tager vad man haver... Diskning på gång... Fortfarande inget vatten i kranen!


Ny smak!

2012-02-04 klockan 14:58:16

201202043716 (MMS)

Köp & smaka vetja, supergod!!! =)


Underbara fredagkväll

2012-02-04 klockan 09:19:05

Vi gjorde ett försök iaf i 4 timmar utan vidare resultat. När det tillslut började hända saker palla vi inte trycket. Jag fortsätter att försöka idag med nya tag och ett jävlar anama!


Mera!

2012-02-03 klockan 12:32:02

201202023710 (MMS)

Nu är helt plötsligt vintern här...


Feeling

2012-02-02 klockan 21:38:41


På något vis så känner jag mig tom...
Övergiven...
Ensam...
Kan inte riktigt sätta ord för känslan...
Det bara känns!

Ärtsoppa...

2012-02-02 klockan 21:34:43


En vanlig dag idag denna Torsdag...

Hästen

2012-02-02 klockan 14:39:32

201202023700 (MMS)

Idag är det färgen lila som hägrar!


Sömnproblem!

2012-02-02 klockan 01:32:28

Alltid lika kul det här, trött var jag och gick i sängs innan kl 23. Har fortfarande inte somnat och känner att sömnen är långt borta! SvårtAttSova.nu =( Men därimot finns det ju mycket tid till att tänka då... Har kommit på några idéer om bildförslag, eller olika motiv med mig och Kryssan. Hur jag vill ha mina bilder, så Nicole får något att jobba med när hon kommer och fotar. Men tror absolut hon klarar av det, vill ju gärna ha som jag vill ha det... Längtar efter den rätta bilden!


Större & större

2012-02-02 klockan 01:28:58

201202013690 (MMS)

Magen den växer, fina Kryssan <3


På tur...

2012-02-02 klockan 01:12:07

Då var det älsklingens tur att bli sjuk =(


Snurrigt värre!

2012-02-01 klockan 22:23:55


Det är en hel vetenskap det där med hästfoder
...
Och jag blir bara mer och mer snurrig ju mer jag försöker lära mig!
Funderar på att göra en höanalys av mitt hö...
Men samtidigt så har jag klarat mig under alla år utan problem.
Och höt jag har nu ser verkligen ut att vara i toppenkvalité!
Både för- och nackdelar att göra en höanalys...

Så fodra med ögat och känsla eller göra analys och följa den till fullo??

Läs & lär!

2012-02-01 klockan 20:32:45


Nu jäklar ska jag läsa om hästfoder m.m...
Lär jag mig något nytt?Sann fakta!

2012-02-01 klockan 18:29:52

Innan man snackar en massa, så ska man nog ta reda på fakta... Och speciellt rätt fakta så man vet vad man pratar om till andra! Blir så himla fel annars...


Energiknippe!

2012-02-01 klockan 14:53:33

Ibland har man absolut ingen ork och lust, och man får ta sig i kragen för att göra det man verkligen måste göra. Och rätt som det är så vänder humöret och blir precis tvärtom och man ska helt plötsligt göra allting och helst lite till och gärna allting samtidigt. Man går inte att stoppa! Var kommer den energin ifrån??


Värdelös

2012-02-01 klockan 11:36:30

Trevligt att man blir utklassad på sitt eget jobb, självförtroendet sjönk till 0 direkt! Varför ska man vara så lätt påverkad?


RSS 2.0