Glädje & lättnad...

2012-06-30 klockan 11:43:39

 
Har sååå mycket att skriva om...
Och jag har så många bilder att lägga upp här på bloggen!!!
Men tiden finns inte...
 
Jävla mobilbloggning!!!
Inte funkar när jag som mest behöver den...
Ja, allting kan ju inte gå bra samtidigt.

Flytta!!!

2012-06-30 klockan 11:40:11

 
Första natten i Alunda, check!
 
Så f r o m igår så flyttade vi helt enkelt!
Sibelle flyttade även igår...
Idag ska det sista ut och jag ska flyttstäda!

Mobbning?

2012-06-29 klockan 04:27:25

 
Tycker det är grymt tråkigt när man blir utskrattad för det namn jag har valt till min alldeles egna fölunge...
Jag har en bakgrund bakom namnet och lite historia, jag har tänkt efter lite och har valt namnet och även smeknamnet av en mening.
Inte valt som ni, en del av namnet från mamman och en del av namnet från pappan.
 
Alla vi är olika, och jag skrattar inte ut er för era val av namn även om jag kanske tycker att det finns bra mycket bättre namn till era hästar än vad ni har valt.
Men jag klandrar inte er!
Klandra inte mig då heller, det är min och jag väljer precis det jag vill själv!
Ska egentligen inte ta åt mig, och det gör jag väl inte riktigt heller men jag tyckte det här var verkligen en sak att skriva om.
Nu känns det bättre!

Händelserik Torsdag

2012-06-29 klockan 04:16:23

 
Här händer det grejor må jag säga... Oj, vad mycket jag har att skriva om just nu!!!
Vilken dag...!!!
Vet inte ens hur jag ska börja skriva, enklast är väl att börja från morgonen och till kvällen. Men vill berätta allting på samma gång!
En sak i taget!
Dagen började som sagt med begravningen, idag var det dags för Jennies begravning. Och som jag trodde så blev den riktigt jobbig och många tårar blev det, men nu vet jag också att du slipper lida och du är fri. Du finns även med mig / oss fortfarande och minnet av dig är alltid en glad Jennie med ett leende på läpparna. Men blev alltid lika glad av att vara i Jennies sällskap, hon hade sån glädje och energi. Och hennes kämparglöd den ska vi inte tala om, den avundas jag.
Och prästen sa många vettiga ord som man faktiskt tänkte efter lite på, och allting här i livet har nog allt sin mening. Även om det inte alltid slutar lika positivt som i sina egna drömmar.
Begravningen var riktigt fin och Jennie fick även sin önskan med att få sin begravning efter vad hon tyckte och tänkte själv, och det värmer otroligt mycket att hon fick sluta med att få sin önskan uppfylld.
Vila i frid älskade Jennie! ♥
 
Efter begravningen så blev det lite fika, så tårta och goda bullar har man ätit idag. Tillslut var det dags att begära sig hemåt och jag tog en vända upp till stallet för att ge Kryssan mat. Och som vanligt så kollar jag alltid på juvret så allting ser bra ut och om det finns minsta tecken på vaxproppar. Och idag kunde jag antyda att det var något där, men jag hurrade inte än.
Väl hos Kryssan så ringde även Daniel med dagens gladaste besked, vi fick idag tillgång till vårat nya hus. Så nu är det bara till att flytta, och det känns ju himla skönt det med.
Något positivt efter allt det jobbiga!
Så då var det bara hem och packa vidare och få in så mycket som möjligt i bilen, blev lätt lite stressigt där ett tag. En snabbis upp till Kryssan igen för fodergiva och lite fix, sedan bar det av till Alunda.
Var till huset och lämnade av lite saker, Daniel gjorde lite andra ärrenden och sedan åkte vi till Gossens och käka. Jag var riktigt hungrig!
Och då ringer telefonen igen, Jannika på tråden. Och hon kommer väl egentligen med det bästa beskedet, Kryssan har antydan till vaxproppar och att hon rådda mig till att börja fölvaka denna natt.
Och när det är vaxproppar på gång så känner jag att då tvekar jag inte ens, så projekt fölvaka kunde starta idag! Kryssan ska ju föla för första gången så man har ju inte en aning, så idag får det bli första natten.
 
Och det blev inte ens 1 natt, jag fölvakade i max 1 tim & 30 min och sedan var det klart. Snacka om snabba puckar!!!
Det där med att gå och lyssna på sin magkänsla, det bör man nog göra oftare. Kände det på mig att det skulle hända någonting snart, men att det skulle gå såhär fort det kunde jag inte ana. Tendenser till vaxproppar då när jag kom vid kl 22 - tiden, kvällsfodrade henne men märkte på henne att något inte var som det skulle. Hon tog en tugga av maten, gick ett varv, tog en tugga och gick... Tittade på juvret och det DROPPADE från spenarna, varifrån kom det liksom?!
Sedan gick det rätt fort, Kryssan var lite orolig och la sig tillslut ner för att äta sitt hö liggandes. Efter ett tag så somnade hon till, sedan hörde jag plasket. VATTNET GICK!!!
Ringde Jannika, och inte långt efter så kom det ut 2 st hovar... Visste inte riktigt var jag skulle ta vägen... Men jag kan ju erkänna att jag fick lite småpanik och speciellt när fölungen åkte in igen och Kryssan började resa på sig. Men hade Jannika på linjen hela tiden, så det var inget att gripas av panik för.
Det var naturligt!
Det är inte lätt även fast man har läst, pluggat och varit med förr... Det blir något helt annat när det gäller sin egna häst och sin egna fölunge.
Jannika & Peter var på väg ner under tiden jag pratade med dem och Kryssan fölade, kan säga att det kändes som väldigt långa minuter innan dem kom ner till stallet. Och när dem väl var på plats så var allting klart ♥
 
* Kl 23.30 den 28:e Juni så föddes ett litet sto vid namn Amazing Ammolite ♥ *
 
Så kommer vi till det tråkiga fast jag älskar ju henne lika mycket ändå, hon är för stunden brunsvart typiskt älgfärg, inte ett enda vitt ben, ingen bläs, ingen stjärn, men en liten stjärna på mulen.
Men som sagt, älskar henne precis lika mycket utan tecken som med tecken.
Och den lilla tjejen är det riktig fart i, vilket jag redan kunde se i magen. Hon ville snabbt upp på benen, och tillslut så tog hon sina första steg ♥
Och en hungrig tjej var hon också, hon försökte snutta på allting och med lite hjälp så hittade hon rätt tillslut och kunde snutta i sig mat. Och i skrivande stund så har hon snuttat väldigt många gånger, så det funkar alldeles utmärkt.
Pigg & alert är hon också, snabb upp på benen och snabbt började hon även att springa runt i boxen både i trav och en galopp har jag även sett. Hopp och skutt hann hon även med på sina första 3 levnadstimmar!
Den första gnäggningen, gud så gulligt ♥ ♥ ♥
 
Mycket känslor en dag som denna, och på något sätt så känns det som att Jennie är med mig och kvällens händelse. Ett liv får avsluta på jorden och ett nytt föds...
Vilken dag, vilken kväll!
Finns så mycket jag skriva, om och om igen, men det känns som att alla ord är slut.
Jag känner mig utmattad!
Det får jag ta igen snart, finns annat att tänka på nu.
 
Och mitt i allting så ska mobilbloggningen inte funka, typiskt en dag som denna.
Har så mycket bilder från dagen, och så fort jag bara kan så får det bli en bildbomb här på bloggen.
Inte ska ni missa dem underbara bilderna ♥
 
Mera uppdatering sker senare under dagen, Pucko har tappat orden.

Torsdag

2012-06-27 klockan 22:05:18

 
Imorgon blir det en riktigt jobbig dag... ='( ♥

Fölning...

2012-06-27 klockan 22:02:57

 
Nu är väskan / påsen packad för projekt fölvaka, check!
Frågan är bara när man ska starta projektet... ?!

Kan ju tala om att det blir iaf minst 1 sväng till stallet i natt... ♥

Hjärtegull

2012-06-27 klockan 20:27:18

 
Idag tog Sibelle ena råttan i munnen efter att ha lekt en stund med den, när jag gick ut för att åka till Kryssan så följde hon med med råttan i munnen och tänkte följa med mig till bilen...
Djur är fan inte dumma alltså!!!
 
Undra vad hon tänker... ♥
 
Hade tänkt att ladda upp en bild på Sibelle ( men funkar ej! ) när hon ligger i en utav alla kartonger, hon ser ut att mer eller mindre ha bosatt sig i denna kartong. Hon har dessutom hämtat en av sina råttor och lagt ner i kartongen...
Och samma där, undra vad hon tänker?!
Känns som att hon gör allt för att vi inte ska glömma henne och att hon verkligen förstår vad som ska och kommer att hända och att hon faktiskt vill följa med oss och inte bli lämnad kvar där.
Min älskade kisse! ♥
Samma när jag kommer hem, då kommer hon springades till mig och bilen och när jag väl öppnar dörren så är hon snabbt inne i bilen och kikar läget. Hon verkar inte dum min lilla kissekatt!

Kasta skiten!

2012-06-27 klockan 20:18:52

 
Eftersom mobilbloggningen inte funkar än vad jag vet så får det bli längre inlägg lite mer sällan, lite svårt att sitta vid datorn hela tiden även fast man har semester... Har faktiskt lite annat för mig också!
Idag har jag t ex varit till soptippen med mamma, och vi har alltid lika kul när vi åker på våra äventyr! Fast frågan är vem som hade roligast utav oss eller sopgubbarna på tippen!? Dem garvade minst lika mycket som vi...
Alltid kul när man även kan roa andra!
Skönt att få kasta en massa sopor som man samlat på hög, visserligen hade jag inte så mycket sopor då Daniel ofta tar med sig sopsäckarna med sopor och slänger dem. Men nu blev det lite andra sopor då jag städade ur stallet...
Så man åkte faktiskt nöjd ifrån soptippen!
Och ja, mamma och jag vi lät också mest idag på tippen. Det är himla roligt när man faktiskt får låta och kasta sakerna utan att behöva tänka i en container och helst av allt så ska sakerna gå sönder i flera delar, tror man faktiskt ska åka dit när man är på dåligt humör eller arg. För man blir faktiskt gladare, så tänk på det...
Är du arg, åk till soptippen och kasta dina sopor!!!
 
Efter sopkastningen så käkade vi lunch, köpte med oss sallad från Salladsbaren på Ica... Vilken otroligt smart idé, många pluspoäng till den som uppfann Salladsbaren och det är värt varenda krona!
Och man får välja precis det man vill ha, hur mycket man vill ha och till kilopris. Klart värt varenda krona mer än att köpa färdiga sallader som finns i matbutikerna...
Vill verkligen tipsa er om Salladsbaren!!! =)
Lunch och fika blev det och massa prat som vanligt i flera timmar, alltid lika mycket att prata om. Men jag lyckades även tvätta en maskin med tvätt, få med en Ikeapåse med ren och torr tvätt hem och även färga håret rött. Men dessvärre är jag inte riktigt nöjd...
Blir till att köpa en omgång till med färg och hoppas att det blir den färgen jag vill ha, hittade inte den jag brukar köpa så köpte en annan. Samma märke, röd färg men inte riktigt den " vanliga "... Så det blev inte som jag ville, men det ser ju betydligt mycket bättre ut än innan jag färgade håret iaf!
Bildbevis får ni väl senare när mobilbloggningen funkar igen, eller när jag väl får in bilderna på datorn. Tror dessvärre att det kommer dröja bra länge... Andra bilder som måste gå före där andra väntar på bilderna, skäms att man ligger efter!
Inte mycket att göra åt, tänkte att det är en bra sysselsättning när man ska passa och fölvaka Kryssan om nätterna. Vilket snart är dags att börja göra!!! Det börjar hända saker!!!
Dock är det nog allt några dagar kvar, men man ska aldrig säga aldrig och jag tror framförallt att man ska lita på sin magkänsla. Så det blir iaf till att besöka Kryssan under natten, åtminstone 1 gång...
Kluven i detta också...
 
Säger som vanligt, allting löser sig! ;)

Tisdag

2012-06-26 klockan 21:29:20

 
Känner mig faktiskt ganska så nöjd över denna dag!
Även om morgonen började segt så lyckades jag hitta energin och göra allting det jag faktiskt hade tänkt att göra denna dag, så jag kan vara nöjd och gå och lägga med utan att känna mig " dålig ".
Härligt, det enda jag inte har hunnit / orkat så är det en promenad för att röra på fläsket... Men annars har jag lyckats med att flytta staketstolpar, städat undan lite mera i stallet, fixat ihop mera sopor inför morgondagen, packat nästan 2 kartonger med porslin, diskat 2 ggr och både lagat och ätit mat.
Varit hos Kryssan 3 ggr idag och snart blir det en 4:e gång, ge henne kvällsmaten, pussa på henne och checka läget. Tror det snart är dags att börja fölvaka...
 
Jaja, inte riktigt nöjd över detta blogginlägg men energin är nu slut.
Till Kryssan...
Sedan dusch och godnatt!

Nya blogg.se

2012-06-26 klockan 16:54:04

 
Då fick jag svaret, mobilbloggningen funkar inte på det nya systemet...
Inte för tillfället!
Men...
Teknikerna ska fixa det så fort dem hinner, tack tack!
 
Pucko kan snart bli nöjd!

Flytta!!!

2012-06-26 klockan 16:05:13

 
Packar och packar...
 

Flytta!!!

2012-06-26 klockan 15:18:09

 
Känns helt otroligt att säga, max 5 dagar kvar på detta ställe...
Sedan flyttar vi!!!
Vi flyttar till Alunda och hem till oss, vårat första hem tillsammans ♥
Är så spänd, glad, lycklig och förväntansfull med tanke på allt som gäller med denna flytt...
Allting känns så spännande!
 
Men det är ju samtidigt blandade känslor att lämna Skyttorp, fast mest är det väl bara postivit att jag lämnar detta ställe bakom mig och går vidare...
Det har ju inte riktigt funkat som det ska...
Det bästa av allt är ju att jag har bott med stallet hemma, vilket är en riktig lyx för en hästmänniska! Och det svider ju lite nu när vi flyttar att jag inte alls får ha samma lyx att kunna ha hästarna hemma, utan på en ridskoleverksamhet... Känns lite si och sådär faktiskt och jag är lite tveksam om det faktiskt kommer att funka, men det återstår att se helt enkelt med tiden.
Jag kanske har fel! Men jag kan ju även ha rätt, och då får jag lösa det om situationen inte håller. Allt för hästarnas bästa ♥
Och att lämna det här stället som Sibelle är van vid, har koll på läget här och är hemma här. Nu ska hon också flytta, vilket jag är mest orolig för...
Min lilla kisse
Men jag hoppas även det går bättre än vad jag tänker att det ska göra.
Så ja, blandade känslor är det verkligen även fast det självklart väger tyngst att flytta.
Utan tvekan!

Tidigare inlägg!

2012-06-26 klockan 15:02:16

 
Skrivet i Måndags...
 
Första riktiga semesterdagen idag, och jag är på jobbet!!!
Lugn i stormen, jag var bara här för att hämta flera kartonger... =)
Har ju faktiskt semester från jobbet!
 
I 3 veckor...

Tidigare inlägg!

2012-06-26 klockan 14:59:48

 
Skrivet i Måndags...
 
Sa till Daniel under gårdagen att nu är det max 1 vecka kvar på detta ställe...
Känns konstigt att säga så...
Men samtidigt så längtar jag otroligt mycket att komma härifrån och hem till oss!
Blandade känslor...
 
Snart blir allting lugn och ro, när alla väl är på plats...

Tidigare inlägg!

2012-06-26 klockan 14:56:00

 
Skrivet i Söndags...
 
Stallet här hemma är nu urmockat, urplockat och ursopat, check!
Nu är det bara lite småsaker att flytta och soporna kvar, sedan är stallet klart och man kan lägga det åt sidan.
En sak mindre att tänka på, skönt!
 
Alldeles för mycket att tänka på just nu, och alldeles för rörigt runt omkring...
Allting löser sig med tiden!

Tidigare inlägg!

2012-06-26 klockan 14:50:21

 
Skrivet i Lördags...
 
Äntligen så fick jag min Silltårta!!!
Den är som alltid lika efterlängtad och alltid lika god ♥
Smaskens, säger Pucko!
Och eftersom det har strulat med blogg.se så har bilden försvunnit, men lägger upp bilden så fort allting funkar som det ska igen vilket är snart hoppas jag!

Svarslöst

2012-06-26 klockan 14:43:29

 
Nej nej, inget svar än från blogg.se...

Humör

2012-06-25 klockan 20:58:21

 
Lite smått ledsen blir jag faktiskt...

Nya blogg.se

2012-06-25 klockan 19:43:39

 
Har hört från flera att blogg.se har förändrats och uppdaterats, men har inte märkt något utav det...
Men idag så har även jag fått den nya blogg.se, och omgjort var det verkligen!
Både negativt och positivt, trevligt med lite förändring och lite nya funktioner men samtidigt så gillar jag inte riktigt nya förändringar.
Det tar lite tid att anpassa sig...
Det som för tillfället är väldigt negativt är att jag har mobilbloggat senaste dagarna och skulle igår in på bloggen, men kom inte in och idag förstår jag varför. Men upptäckte då också att alla blogginlägg som jag har mobilbloggat senaste dagarna inte finns med på bloggen, och inte hittar jag där man fyller i sitt mobilnummer för att just kunna mobilblogga. Skickade ett mail till blogg.se och fråga hur man gör, och jag hoppas verkligen inte att det ska försvinna!
Överlever inte utan mobilbloggningen...
 
Just nu vet jag inte riktigt om jag är så nöjd över den nya blogg.se...
Återstår att se i framtiden om det ändras!?

Inomhus...

2012-06-23 klockan 09:08:56

201206234645 (MMS)

Det regnar idag konstaterar Kryssan med en blick som säger till mig att hon mer än gärna stannar inne och myser idag. Hon har ju faktiskt möjligheten att välja helt själv inne, ute, stor eller liten hage. Riktigt lyxliv för en häst! ♥


Sängdags

2012-06-22 klockan 23:08:30

201206214636 (MMS)

Godnatt säger Sibelle! ♥


Prickfri

2012-06-22 klockan 21:00:40


Jippie & Hurra!!!
Dags att fira?
Nu är den 3:e pricken raderad och borta ur mitt liv och jag är nu PRICKFRI... ( !!! )
Skäms fortfarande över mina korkade beslut då och Stockholmstiden med dig...
Men jag lärde mig även mycket på gott och ont...

Det som fanns kvar är nu raderat och du är nu ute ur mitt liv för gott, såren är läkta men ärren finns dessvärre kvar...
Jobbar med dem mer eller mindre varje dag med positiva framsteg...
Vill bara kunna få bort dig helt, men hur?

JAG HATAR DIG BJÖRN!!!!!!!!!!
Nu var det sagt!

Nu har jag startat ett nytt liv med ljus framtid ♥

Sov gott!?

2012-06-22 klockan 20:29:55


Godnatt då, Daniel och Alicia har nu somnat... =(
En annan kan inte sova än, Kryssan kvar bland annat.
Trevlig midsommar, åt helvete med det just nu...
Kunde lika gärna ha jobbat dubbelt, behöver inte ha planer för att fira mera...

Midsommar

2012-06-22 klockan 17:33:21


Lite besviken och ledsen...
När man för engångsskull jobbat dag, har en ledig kväll, är ledig dagen efter och det dessutom är Midsommar så är ingenting planerat och min andra part verkar inte vilja hitta på något heller. Inte ens någon speciell middag för att kanske fira lite grann att det faktiskt är Midsommar.
Kunde ju ha planerat något själv egentligen då... Är faktiskt sugen att hitta på något!
Men men!
Detta känns ganska så tråkigt faktiskt... =(

Åker till Kryssan istället och pysslar med henne

Trevlig Midsommar!

Semester!!!

2012-06-22 klockan 14:52:17


SEMESTER!!!!!!!!!!!!Efter 8 år är det nu dags för mig att gå på 3 veckors semester, vilket känns hel skumt såklart efter alla år med plugg och jobb.
Ska bli skönt med lite vila ifrån jobbet, på gott och ont...
Underbart och Pucko skuttar ut med glädje från jobbet! =)

Haha, tänk att jag har semester... ;)


@ Work

2012-06-22 klockan 14:22:56

201206224641 (MMS)

Jordgubbstårta


Nedräkning!

2012-06-22 klockan 12:36:46

Mindre än 2 timmar kvar...


Nedräkning!

2012-06-22 klockan 07:34:48

Ungefär 7 slitsamma timmar kvar...


Sommarväder

2012-06-22 klockan 07:10:09

Vädret börjar ju bra på självaste Midsommaraftonen, underbart! Men dagen är inte slut än, den har precis börjat... Så allting kan hända och ändra sig...


Nedräkning!

2012-06-21 klockan 22:32:19


Bara en dag kvar... =)

Midsommar

2012-06-21 klockan 17:29:50

201206214626 (MMS)

Det talas om att det är Midsommar imorgon, och det är klart att det är det men att jag själv inte alls är med på noterna för tillfället och inte alls hänger med i svängarna. Men när man såg denna stå på gården på jobbet så började allting komma ifatt mig... Glad Midsommar på er alla läsare! =)


Nedräkning!

2012-06-21 klockan 14:47:40

Ca 24 timmar kvar... Det närmar sig!


Kaos

2012-06-21 klockan 12:24:14


Äntligen lite tid över, fast ändå inte...


Kaos är det här på bloggen också, tycker jag...
Uppdatering och städning ska ske, snart!!!

Apropå ordet kaos, så är det nog faktiskt så att det är mer eller mindre kaos överallt...
T ex här hemma, i bilen, på jobbet, Facebook, min bloggsida, min mage, kalendern, runt alla saker...
Ja, det känns ju faktiskt som ordet Kaos passar väldigt bra in just nu!
Snart blir det lugn och ro, snart!


Full rulle...

2012-06-21 klockan 11:06:34

Dagen före Midsommar, jo tack jag märkte det när jag körde genom Rimbo... Vad ska man göra på midsommar då? Förutom att gå på semester kl 14.30... =) Inget annat planerat...


Flytt...

2012-06-20 klockan 22:37:28

Andra flyttlasset...


Onsdag

2012-06-20 klockan 18:39:23

Sådär, nu är jobbdagen slut för idag och åter igen blev det en väldigt lång dag. Nu är det bara resterande kvar, Kryssan och packa vidare...


Sjuk

2012-06-20 klockan 17:41:33

Förbannade jävla hosta!!!


Proffs?

2012-06-20 klockan 15:19:43

Kul med läkemedelsutbildning när man redan vet allt... Kan tala om att man känner sig bra jävla duktig iaf att sitta där bland alla nybörjare! Erfarenheter är poängen!


@ Work

2012-06-20 klockan 08:51:51

Tycker detta är så fel och dumt, varför? Om det nu inte finns folk, dels för att få in eller täckning under dagen för att det ska funka, varför åker man då på såkallad planeringsdag när det är brist på personal på huset och halva styrkan redan är på semester. Bra planering, bra planeringsdag och bra arbete... Till vilken nytta??? Och du verkar totalt skita i oss, bara du är nöjd och får ha kul! Tycker det här är så fel... Vad blir tacket av det här liksom?!


Sjuk

2012-06-19 klockan 18:00:46

Har typ hostat sönder min hals idag och snart hostar jag väl sönder mina lungor och mitt huvud, älskar förkylningar!


Hemgång

2012-06-19 klockan 17:59:07

Äntligen slutat!!!


@ Work

2012-06-19 klockan 09:06:20

Andra introdagen har börjat!


Normalt!?

2012-06-18 klockan 18:06:39

Beroende av att käka sten!? Normalt?! Såg just ett program på tv:n om människor och deras olika beroenden, och då var det just en kvinna som var beroende av att äta sten. Visst att man har hört mycket, men detta slog nog allt...


Sjuk

2012-06-18 klockan 12:59:36

Är inte på topp just nu och jag mår väl inte direkt tipp topp, förkylning på allt dessutom! Är väl lite för mycket för tillfället!


Stall

2012-06-17 klockan 20:42:44

201206174624 (MMS)

Kanske dags att börja mocka ur boxarna, hästarna flyttade ju den 4:e Juni... Har väl inte riktigt haft tid att lägga tiden på att mocka ut skiten. Men började idag, Lovely´s gamla box är utmockad och Kryssans är påbörjad och jag lämnade ungefär hälften kvar till en annan dag...


Teamwork?

2012-06-17 klockan 14:43:33

Om du nu tycker så, gör det då själv istället för att lägga över på andra som inte alls är med dig!


Orolig?

2012-06-17 klockan 11:30:52

201206164623 (MMS)

Sibelle har svårt att lämna flyttkartongerna och sover gärna på dem. Riktigt söt är hon, och inte dum är hon heller!


Djup suck...

2012-06-17 klockan 08:59:33

Tung morgon!


Dags igen?

2012-06-16 klockan 21:00:01


½ öga fattigare...

Ögoninflammation igen?

Lång dag!!!

2012-06-16 klockan 01:04:57

Precis nu har man äntligen fått krypa ner i sängen, och det var väldigt efterlängtat! Tror dessutom jag har fått ögoninflammation igen... Godnatt!


Slutkörd

2012-06-15 klockan 23:06:10

Kört slut på mig själv idag...


Flyttlass...

2012-06-15 klockan 16:41:49

Fullpackat, nu drar jag till Alunda! Första flyttlasset...


Flytt...

2012-06-15 klockan 16:37:48

201206154615 (MMS)

Fullpackat eller?! Nästan alla mina hästprylar...


Frånvaro

2012-06-15 klockan 06:58:58


Sjuk idag!

Uppsagda...

2012-06-15 klockan 06:48:04


Vilken Torsdagskväll
...!!!
Daniel pratade med Bengt, utan vidare resultat och jag måste ju faktiskt säga att jag inte är ett dugg förvånad.
Vilken farsa...
Och bara för att vi är ärliga och pratar så blev vi uppsagda på omedelbar verkan, VA???!!!
För det första, kontraktet är redan uppsagt och uppsägningen går ut till 1:a Juli och vi flyttar till den 1:a Juli. Så ni blir av med oss...
För det andra, säg detta till Marre egentligen då det är hon som är " kontraktsägare "...
För det tredje så måste det finnas en orsak med på uppsägningen och ett datum den omedelbara verkan går ut...
För det fjärde så har vi skött oss då vi har betalat hyran, städat undan, fixat saker och håller oss i skinnet!
För det femte så stämmer inte ens datumet på pappret han gav oss igår... 2011-06-16 (!)
Det är inte juridiskt rätt i detta syfte...

Ja usch ja, vad jag vill härifrån nu och genast!!!
Men allting är inte så enkelt och självklart...
Det tar sin tid att packa hem och stall, det tar sin tid att städa...
Och den jag tänker mest på är Sibelle... ♥

Allting löser sig
!

Tjuvar!!!

2012-06-14 klockan 17:28:27

Fy fan säger jag igen, ungdomarna är riktiga jävla idioter!!! =( Daniel upptäckte precis att det saknas en massa snus för honom i frysen, dem har alltså snott snus. Och det är inte bara en dosa dem har tagit, utan typ 13 st!!! Daniel är bra arg hemma nu, han ska prata med Bengt...


Fikadags!

2012-06-14 klockan 11:00:38

Hemma hos Erika och river lägenheten, hehe... ;) Riktigt mysigt ställe!


Härlig bild!

2012-06-14 klockan 09:33:12

201206144592 (MMS)

Det är inte alltid så populärt eller gott att bli avmaskad tycker Kryssan! Söt Kryssan! ♥


Ledig, men...

2012-06-14 klockan 06:39:41

Ledig dag idag, enda lediga dagen fram till midsommar och min semester. Fullt upp kan man faktiskt säga! Och idag har jag redan käkat frukost och nu har jag precis diskat färdigt, det var just det där med att ta vara på tiden... Fortsättning följer!


Tick tack...

2012-06-13 klockan 22:25:33


Ge mig flera timmar under dygnet, tack!
Skulle uppskattas något så otroligt just nu och framöver...

Synd att det är helt omöjligt att genomföra detta bara.
Enda sättet som man kan försöka med för att samla fler timmar är att sova mindre eller helt enkelt strunta i att sova! Men det är ju inte heller bra, och hur ska man då orka?!
Man får ta vara på den tiden man har helt enkelt, försöker så gott jag kan!

Snurrigt

2012-06-13 klockan 22:21:12


I vilken ände ska man börja i?
Allt ska och måste göras...
Bara till att börja, var och hur?

Veterinärbesök

2012-06-13 klockan 12:09:46

Då har Kryssan fått sin stelkramp och sitt sista besök av Ewa - Mari, och jag är nu mera nervös efter allas kommentarer att det inte är alls många veckor kvar. Och det är ju klart att jag vet att det inte är långt kvar, då jag håller räkningen själv. Men det blir så mera sant och verklighetstroget när alla pratar om det på det viset... Kanske 2 veckor kvar tror dem! Vill ni gissa? ;) Och Panzie är skendräktig...


Tack tack!

2012-06-13 klockan 10:26:02

201206134589 (MMS)

Dagens hjälpredor då det gamla hösilaget ska bort...


Sibelle

2012-06-13 klockan 08:53:16

201206134584 (MMS)

Undra om Sibelle börjar bli lite orolig att hon inte får följa med i flytten, hon har nämligen bosatt sig i en av dem packade flyttkartongerna. Och det är självklart att hon också ska få flytta med till Alunda! Inte lämnar jag min lilla kisse ♥


Respektlösa jävlar!!!

2012-06-13 klockan 05:49:55

Fy fan så jävla förbannad jag är!!! Men det är lika bäst att försöka att inte bry sig och bara stå ut sista tiden... Men det är bra jävla hänsynslöst och respektlöst =( Vid 03.30 - tiden var jag upp och släppte ut Sibelle och då var det tyst och inte ett ljud. Vid 05 - tiden när Daniels klocka börjar ringa så vaknar jag även av ett jävla liv, från den såkallade höskullen! Och det är livat där som aldrig förr, dem skulle ju bara ha fest där en gång... Jovisst du, kyss mig i arslet och det var ju precis som jag trodde och kände på mig. Så himla skönt att jag flyttade hästarna, även om det var och är jobbigt så är det absolut det bästa jag hade kunnat göra. Nu är det bara synd om lilla Sibelle... Och förbannad är jag och det kommer jag vara så länge jag bor kvar här, idioter rent utsagt!


Bloggning

2012-06-12 klockan 20:56:26


Länge leve mobilbloggningen!!!
Tackar den för att den finns där för mig!
Ni får helt enkelt stå ut med mobilbloggningen framöver =)

Gott!

2012-06-12 klockan 20:36:31


Jordgubbar och vaniljsås, smaskens! ♥

Packning...

2012-06-12 klockan 14:33:16


Dags att börja packa ihop mina prylar och mitt hem...
Snart dags för flytten till Alunda!
Och det är mycket som ska hinnas med innan dess, så dags att börja!

Bebismage!

2012-06-12 klockan 13:32:30

201206124568 (MMS)

Kryssans bebismage underifrån ♥


Tidsplanering

2012-06-12 klockan 11:21:38

Det känns som att jag börjar få ont om tid... Stressad!?


Semestertider

2012-06-11 klockan 15:21:35

Haha, kan nästan inte tro på det... Men mindre än 2 veckor kvar tills jag har semester, fatta liksom! Jag ska ha SEMESTER!!! Första gången på 8 år som jag ska ha något som kallas semester, vet knappt vad ordet betyder... ;) Känns dock inte riktigt som att det blir semester, men semester från jobbet iaf. Och det kan behövas, hur ska dem klara sig på jobbet utan lilla mig?!


Bra tider?

2012-06-11 klockan 08:48:14

Så mycket bättre... Det kommer bli så mycket bättre!


Påskrivet

2012-06-10 klockan 19:01:44

201206104557 (MMS)

Lycklig!!! =)


Dödsannons

2012-06-09 klockan 22:15:18

201206094548 (MMS)

Inte direkt vad man ville hitta och se i tidningen... ='( Vila i frid Jennie ♥ Allting känns så overkligt, gråtfärdig än idag... ='(


Skadad?

2012-06-09 klockan 13:28:15

Då var det ett svullet framben näst på tur och en halt häst =( Inte ett dugg förvånad...


Packning...

2012-06-09 klockan 11:03:14

Jaha, dags att börja plocka ner och packa lite då... Har hur mycket som helst att göra!


Nu!

2012-06-08 klockan 23:12:51


Man sitter och väntar på att saker och ting ska hända och ske...
Inget direkt händer och man väntar vidare.
Sedan helt plötsligt så händer allting på en gång!
Och då hinner man inte riktigt ta in allting och man hinner inte med i svängarna...

Allting på en gång, ingen panik!

Bebis!!!

2012-06-08 klockan 22:29:55


Idag går Kryssan in i 10:e månaden! ♥
* Andas in, andas ut *

Fjärilarna i magen flyger runt runt...
Nu är den långa väntan snart här!

Opålitliga!

2012-06-08 klockan 19:58:14

Eller hur att det bara skulle bli en fest... Kan ju säga att jag inte trodde på det då, och jag hade rätt. Skönt att jag flyttade hästarna, riktigt skönt!


Färdigjobbad

2012-06-08 klockan 17:59:40

Första dagen avklarad, det var ju inte så farligt! Varför skrämma upp sig för, helt i onödan dessutom?! Trött är jag dock!


Dagen

2012-06-08 klockan 12:49:43

Lång lååång dag och jag är så otroligt trött, vilket inte alls är en bra kombination en dag som denna. Men allting här är väldigt lugnt, än så länge...


@ Work

2012-06-08 klockan 07:00:23

Första introduktionsdagen på nya jobbet idag! =)


Bebis!!!

2012-06-07 klockan 22:57:29


Glädjetårar ikväll!!! =') ♥
Livlig bebis i magen ikväll och jag kunde ju inte hålla tillbaka tårarna såklart, Kryssan däremot såg inte lika glad ut bland alla sparkar och rörelser i magen... ♥
Vad detta är speciellt, klart det är speciellt men jag kunde aldrig tro att det skulle vara såhär speciellt. På något vis känns det som mitt egna " barn ", men jag vet ju självklart att det är ett djur. Men det är mitt djur som ligger därinne, och Kryssans bebis! ♥
Känslan går inte att beskriva, men det betyder så mycket och är så starka känslor...

Hästbajs

2012-06-07 klockan 20:46:47


Idag fick jag ett lite annorlunda uppdrag...
Att köra skit till jobbet, alltså hästskit!
Och det kändes ju lite halvkonstigt att ta med och ha med sig skit till jobbet, måste ju faktiskt skratta lite åt det. Dem ska plantera om lite på jobbet och behöver gödning, och jag har ju en hel hög så det var ju inga problem.
Bara lite annorlunda som sagt!

Någon annan som vill ha?
Måste få bort högen...

Uppdatering!

2012-06-06 klockan 21:12:37


Uppdaterat lite bättre på bloggen efter några dagar med endast bilduppladdningar och korta meningar, har liksom inte direkt haft tid med att blogga då det har varit full fart och mobilen i detta läge inte är det mest praktiska. Det är tur att man kan ändra saker i efterhand... =)

Vilopaus

2012-06-06 klockan 20:06:50

201206064533 (MMS)

Efter flera dagar med full rulle och inte många minuter varken sittandes på en stol eller framför en dator, så tog jag tillfället i akt idag under eftermiddagen / kvällen att slappa lite framför datorn. Är ju liksom ledig idag! Eller slappa vet jag inte, hur mycket som helst att göra och kolla på datorn när man inte kollat på flera dagar... Sibelle gjorde även mig sällskap och var nöjd för att jag var hemma några minuter med henne ♥


Hästprylar...

2012-06-06 klockan 12:14:28

201206064526 (MMS)

Började packa och rensa lite bland mina hästtäcken... Hörde ni?! Rensa lite bland mina hästtäcken, undrar om jag har slagit något hårt i huvudet!? Jag rensar inte bland mina saker, jag köper och sparar, sparar och sparar! Men nu är det dags att bita i det sura äpplet, det behövs! Det som är på bilden är inte alla täcken jag har, jag har mera!!! Tänkte jag skulle räkna alla mina hästtäcken någon dag... Undrar om jag själv ens vill veta denna slutsiffra!?


Förvånad...

2012-06-06 klockan 10:02:29

Trevligt att det faktiskt finns vettiga människor på denna planet, många gånger börjar man ju undra. Igår fick jag se en stjärna!


Klar´t!

2012-06-06 klockan 09:49:42

Morgonfodrat och utsläpp är färdigt, och Kryssan är nu en nöjd häst! ♥ Fram och tillbaka, det kommer bli många vändor hit och hem närmsta veckorna... Känns lite si och sådär... Men det är absolut värt det för Kryssans skull, desto värre för min plånbok. Smällar man får ta här i livet, gör allt för Kryssan bara hon har det bra och mår bra ♥


Fölboxen...

2012-06-05 klockan 22:07:22

201206054520 (MMS)

Då har Kryssan invigt sitt nya hem för några veckor framöver, och dåligt med plats kan hon inte klaga på iaf. Hon kan verkligen gå runt därinne och ligga raklång utan problem. Skönt för henne! ♥ Fölungen kommer även ha mycket att springa och leka på ♥ Och dem har dessutom egen ingång och hage precis utanför dörren, hur mysigt som helst och rena drömmen för Kryssan, fölunge och mig...


Fölboxen...

2012-06-05 klockan 12:22:52

201206054494 (MMS)

Kryssans STORA fölbox är halmad och klar! ♥


Påfyllning

2012-06-04 klockan 21:13:32

201206044490 (MMS)

Halm fixat, check! Fick hem hela 38 st halmbalar ikväll, så nu kan Kryssan sova mjukt och skönt!


Check!

2012-06-04 klockan 17:02:43

Sådärja... Kan man börja koppla av nu?


" Hemma "

2012-06-04 klockan 14:17:34

201206044481 (MMS)

Lovely är flyttad och åter hemma i Söderbykarl igen... Det bästa för henne och för mig var att hon fick flytta tillbaka hem igen. Och jag måste säga att jag faktiskt saknar damen, trodde inte att det skulle kännas såhär. Men jag saknar henne och det är något som saknas i tillvaron :( Men jag vet också att nu har hon det bra och trivs som allra bäst! ♥ Så nu har jag bara en häst igen, för tillfället...


" Hemma "

2012-06-04 klockan 14:14:26

201206044486 (MMS)

Kryssan i hagen i sitt " nya " hem, nöjd & glad! =) Kryssan har för tillfället flyttat till stallet i Finnby där vi har stått tidigare för några år sedan, Kryssan kände igen sig och är helnöjd med flytten ♥


Åktur...

2012-06-04 klockan 13:04:28

Andra hästen är nu flyttad och hemma!


Åktur...

2012-06-04 klockan 11:03:59

Första hästen är nu flyttad!


Stall

2012-06-04 klockan 09:56:22

201206044476 (MMS)

Välkommen till stall Pucko! =) Som idag lägger ner sin verksamhet i Skyttorp... Kanske på återseende i framtiden...


Flytta!

2012-06-04 klockan 08:59:17


Idag vankas det hästflytt...

Imorgon...

2012-06-03 klockan 23:00:28


Ändrade planer
!!!
Hästarna flyttar imorgon istället...
Då Jannika tyckte det var roligare att spendera dagen och kvällen på akuten så bestämde vi oss för att ta det imorgon i lugn och ro istället för att stressa i natt. Vilket är en mycket bättre idé då faktiskt!

Schemaändring

2012-06-03 klockan 21:11:52

Kvällen blev ju inte riktigt som planerat, fast mina planeringar verkar aldrig bli det. Men snart så kan vi börjar flytta hästarna... Ingen stress var det ja!


Minskar

2012-06-03 klockan 11:27:26


Underbarare, idag försvinner den 2:a pricken ur mitt liv!!!


Det börjar närma sig slutet på denna historia...

Frukost?

2012-06-03 klockan 10:59:08

201206034473 (MMS)

Min arbetskamrat ville bjuda mig på en smörgås, snällt av henne :) Men jag tycker faktiskt hon var lite för snål! Även Reneé kan skoja... ;)


Smärtsamt!

2012-06-03 klockan 10:53:07

Omplåstrad på jobbet, brännsår efter bh:n =(


Tacksamt...

2012-06-03 klockan 07:18:26

Det blev en lugn natt, tack!


Sängdags!

2012-06-02 klockan 23:47:07

Nu sova!!! 1,5 timmars sömn på 2 dygn börjar ge sig till känna nu...


Hemgång...

2012-06-02 klockan 16:41:54

Slutat, men vågar inte vara själv...


Bra & bättre

2012-06-02 klockan 10:47:30

Wow, efter 3 dagar kan jag äntligen äta frukost med god aptit efter dagens besked! Haft det lite svårt med ätandet sista tiden...


Räddare i nöden!

2012-06-02 klockan 10:12:43

Britt, du är en ängel!!! Tack, du räddade oss! =)


FY FAN!

2012-06-02 klockan 03:07:19


Ja... Kontrakt hit och kontrakt dit...
Men att brudarna kissar i mitt hö och grabbarna tänker kissa och spy på våra bilar... Och att dem dessutom pratar bra om och med oss men sedan däruppe pratar så mycket skit bakom ryggen på oss. FY FAN!!!
Det står då inget i kontraktet att man ska förstöra varandras prylar eller vara otrevlig!
Jag har suttit ute i stallet från kl 21.45 - nu 02.50, och jag vet precis vad som har hänt och inte hänt...
Kryssan har inte kunnat slappna av många minuter...
Vi flyttar snart så då slipper ni oss...

Vila 1 - 2 timmar innan det är dags att åka mot jobbet.

Tillbringar natten i stallet, vågar inte l...

2012-06-01 klockan 23:36:28

Tillbringar natten i stallet, vågar inte lämna Kryssan så länge det är liv och rörelse...


Det var som jag anade... Fest på höskullen...

2012-06-01 klockan 22:39:59

Det var som jag anade... Fest på höskullen när jag kom hem från jobbet, ett jävla liv, fullt med ungdomar, alkohol och hög musik... Måste flytta hästarna, OMGÅENDE!!! Det här funkar inte och det är alldeles för osäkert, och absolut inte bra för Kryssan och bebis. Vi har ändå varit och pratat med dem och dem skulle lugna och dämpa sig, men ja... Fulla ungdomar det säger väl allt!? Sitter just nu i stallet och passar hästarna... Och upp och jobba ska man imorgon också redan kl 6.45, kul!


Du

2012-06-01 klockan 15:36:07


Utan dig vid min sida hade detta inte fungerat...

Hästprylar...

2012-06-01 klockan 15:26:41


Ibland är det rätt bra att spara på saker ändå, speciellt hästprylar...
Ozzy's föredetta saker passar helt utmärkt på Lovely!
Därför är det så svårt att göra sig av med hästprylar, för man vet aldrig och därför är det så himla lätt att spara och samla på sig. Jobbig situation!

Typiskt!

2012-06-01 klockan 06:38:00

Har en sängvätare hemma...


RSS 2.0