Pucko´s Sixten

2012-11-29 klockan 22:27:29

 
Äntligen har Sixten tittat fram efter att ha gömt sig bakom tvättmaskinen eller vid garderoben sedan han kom till Alunda, idag lyckades jag fjäska fram honom med falukorv. Och ju mer tiden gick ju mer närgången och socialare blev han, han verkar vara en riktig kelgris redan nu som liten bebis.
Och nu är han helt galen precis som en kattunge ska vara, vilken skillnad på katt ♥
Han verkar ju faktiskt vara helt underbar, det var inte den uppfattningen jag fick hos uppfödaren...

Men saknaden av Sibelle växer... 

Vinter?

2012-11-29 klockan 16:12:03

 
Nu har snön kommit till Alunda, äntligen kan man väl säga...
Och gladast av alla är nog Ammolite som hade väldigt bråttom ut i morse för att inspektera vad det var för något vitt på marken och som prydde hela landskapet, hon var även tvungen att smaka på en hel del snö. Gulligast var när hon fick en massa snö på mulen, då flög både tungan och mulen åt alla håll.
Kan faktiskt säga och det är nog första gången jag säger att jag är rätt så nöjd över denna snö jag med faktiskt, tråkigt bara att det inte hann frysa på först innan.
Men vi vet ju inte om denna snö kommer ligga kvar...
Jag väljer dock snö före leran!

Amazing Ammolite

2012-11-28 klockan 16:17:13

 
Idag blir Ammolite 5 månader!
 
 
Tiden går fort, alldeles för fort många gånger!
Tänk att för 5 månader sedan så tittade du ut, jag minns det som igår!
Och det känns helt underbart att få ha varit med hela vägen
Och att man inte missade 1 sekund av förlossningen
 
     

Hästpass

2012-11-28 klockan 16:05:41

 
Känner mig så fruktansvärt stolt så jag måste bara lägga in en liten bild på Ammolites hästpass och att jag dessutom står som uppfödare gör mig riktigt stolt!
Min bebis
 

2 veckor

2012-11-28 klockan 16:00:06

 
Vila i frid Sibelle
 
Idag är det 14 dagar sedan Sibelle hastigt försvann ifrån mig
Och saknaden blir inte mindre och mindre...
Trodde det skulle kunna bli lite lättare nu när jag skaffade en ny katt, men jag måste säga att just nu är saknaden som störst och saknaden är riktigt jobbig.
Vill ha tillbaka min Sibelle
Känns som förrådet av tårar har fyllts på igen och nu måste komma ut...
 
Jag Älskar Dig Sibelle!

Pucko´s Sixten

2012-11-28 klockan 15:52:19

 
Nya familjemedlemen!
Pucko´s Sixten
 
Jag ville dock att han skulle heta Simon, men det ville inte sambon...
Så då kom vi mest överens om Sixten.
 
       
En helvit herre med ett tunt grått streck mellan öronen.
Född 23 Juli 2012
En väldigt rädd herre, har knappt sett stackarn sedan vi kom hem då han gömmer sig vid garderoben eller bakom tvättmaskinen. Jobbigt att han ska vara så rädd, men jag hoppas verkligen att det släpper med tiden. Man kan ju samtidigt förstå honom...

Helgen...

2012-11-28 klockan 15:10:01

 
Helgen var som sagt riktigt uppbokad och att helgen inte skulle erbjuda så många sömntimmar hade jag på känn, men det är ju inte varje helg det är så uppbokat som denna och att man dessutom jobbar natt också. Och tur är väl det för då kan man faktiskt orka med en helg som denna bättre än annars.
Och ja många sovtimmar blev det ju inte om man är vaken i 41 timmar i sträck!!!
Nästintill 2 dygn...
Sov ca 3 timmar på eftermiddagen under Fredagen och gick upp ca kl 18.30 sedan var det full fart, vid ca kl 12.30 på Söndagen så kunde jag faktiskt gå och lägga mig och sova ungefär 5 timmar med gott samvete. Det var nog dem skönaste 5 timmarna jag har sovit på länge!
Hade blivit flera vakentimmar om planeringen inte sprack under Söndagen, men tur är väl kanske det att det inte blev som planerat då kroppen verkligen sa ifrån och bara ville lägga sig ner i sängen och få vila.
Jobbade Fredag till Lördag och sedan Lördag till Söndag.
Och på Lördagen så planerades det in en tur ut på dem sju haven för att äta julbord med ett gäng åkare... Och vad som sades var att det var eftermiddagsturen vi skulle åka, men det visade sig sedan att det var förmiddagsturen vi skulle åka. Så Lördagmorgon var ingen rolig morgon, lyckades till och med sluta tidigare från jobbet så jag kunde stressa ut mina hästar och stressa vidare hem för att hämta människor, till Uppsala och lämna Alicia och för att sedan ta bussen från Uppsala kl 08. Så min planering för Lördagen sprack totalt, men jag lyckades hinna med allting ändå förutom att sova.
Natt nr 2 var väldigt kämpig att ta sig igenom!
Planen var att " familjen " skulle åka på en dagstur till Åland på Söndagen, men det hela sprack då en person plötsligt var " borta "... Tråkigt att det inte blev som planerat, även om det kanske var tur med tanke på hur trött jag faktiskt var och kämpade emot mig själv. Jag mådde riktigt illa!
 
Jobbade sedan Måndag till Tisdag, och jag planerade riktigt bra för Tisdagmorgon. Men den planeringen sprack den också... Var tvungen att åka hem för att sova ca 1 timme innan jag kunde åka till stallet för att göra det som jag hade planerat, vilket inte gick så fort som jag trodde det skulle gå så fick stressa järnet.
Anledningen till stressen och ingen sömn då var för att jag skulle till Rimbo vid 12 - tiden för att hämta hem min nya lilla kattunge, kunde tack och lov lägga mig och sova lite på eftermiddagen.
Känner verkligen att jag har rubbat allting just nu och speciellt sömnen efter denna helg!
Jag är verkligen trött!
Frågan är om det är bättre att ta igen lite sömn eller att man kämpar för att vara vaken och sova bättre på nätterna?
Jag vet inte riktigt, men har väl antagligen några sovtimmar att ta igen. Och nästa helg blir det lugnare, men då händer det spännande saker också och sömnen blir väl antagligen rubbad då med. Så man kanske ska passa på denna vecka och vila ut ordentligt...
 
Men jag måste säga att det var en trevlig helg och lugna nätter på jobbet!

Post

2012-11-27 klockan 22:13:10

 
Jippie!!!
Idag fick jag något trevligt i min brevlåda, Ammolites hästpass!
Det gick undan måste jag säga, inte trodde jag att jag skulle få det så fort även om jag var ganska så snabb med att skicka in alla papper.
Dock blev det gråa papper, men men...
Skönt att det är färdigt, bara betala och se glad ut!

Sixten?

2012-11-27 klockan 15:30:23

 
Nu har han kommit hem!

Tisdag

2012-11-26 klockan 18:59:27

 
Imorgon är det en speciell dag...
Hoppas allting kommer bli bra!

Aktiviteter

2012-11-26 klockan 15:31:25

 
Vilken helg!
Återkommer med info...

Full rulle...

2012-11-23 klockan 18:59:43

 
Blir inga bloggtimmar i helgen, ingen datortid...
Jag återkommer på Måndag kanske!

Långdraget

2012-11-22 klockan 17:55:48

 
Kan inte denna jävla förkylning ge med sig någon gång!?

Veterinärbesök

2012-11-22 klockan 14:19:36

 
Sådärja, då är hästarna vaccinerade!
Kryssan är klar för 1 år framöver, men Ammolite fick sin första spruta idag så det är 2 st som återstår för henne innan hon är " klar ".

Nykomling

2012-11-21 klockan 17:59:59

 
Apropå katter...
Jag nappade på erbjudandet och tacka ja till en ny kattunge!
Jag hoppas Sibelle inte hatar mig nu och att jag inte kommer hata mig själv...
 
Så jag blir med katt igen!
Och igår så for jag till Rimbo för att besöka kattungarna, kattägaren berättade vad det fanns för kattungar kvar och jag har funderat över helgen och jag hade mer eller mindre bestämde mig för den ena kattungen. När jag pratade med kattägaren så ville hon gärna att jag kom och verkligen kände mig för att just den kattungen var den rätte. Och det är ju faktiskt det rätta också, så jag åkte hem till kattägaren.
Fika blev det också och några timmar med massa prat, är ju min förra " stallchef " så vi hade mycket att prata om eftersom det var ett tag sedan vi sågs och pratades vid. Alltid lika trevligt att prata med henne!
Och jag hade bestämt mig!
Det blev den kattungen jag hade bestämt mig för, den vita killen med ett grått streck mellan öronen. Så nu blir det en hane och en vit katt. Det känns okej, och jag hoppas det kommer kännas bättre med tiden...
Lillgrabben kommer dock bo kvar i Rimbo till Tisdagen nästa vecka, eftersom helgen är så fullbokad så känns det absolut inte rätt att ta hem lillgrabben nu och så ska han mer eller mindre vara ensam hela helgen. Det är inte okej! Kommer nog bli jobbigt för honom ändå att vara i sällskap omkring 7 - 10 katter och nu kommer flytta ifrån alla till ett hem där han är alldeles ensam. Så det känns lite hemskt det med, men Sibelle var ju med om exakt samma sak och inte led hon så speciellt mycket av det även om det var lite jobbigt för henne första dagarna. Men kan man räkna med något annat?
Måste ju även ha ett namn till grabben, men jag har nog ett namn som skulle passa...
 
Bilder på lillgrabben kommer!

Saknad

2012-11-21 klockan 17:42:00

 
Idag är det 1 vecka sedan Sibelle hastigt lämnade mig mot min vilja, hon togs ifrån mig och saknaden är så fruktansvärd stor och grymt jobbig.
Skulle kunna göra vad som helst för att få ha henne i famnen igen, gosa med henne, pussa på henne, få puss av henne och bara få " sniffa " på henne ♥

Vila i frid min älskade vän ♥
Du är saknad

Upptagen

2012-11-21 klockan 17:33:17

 
Fullplanerad helg... Verkligen!
Fördelen med att jobba natt, men var ska jag klämma in sovtimmarna?
Mycket kaffe i helgen, kommer vara död nästa vecka.

Motion

2012-11-21 klockan 17:28:20

 
Glömt bort bloggen?
Nejdå, bara lite annat som kom ivägen och måste hinnas med före. Och sedan att dagarna och klockan bara springer iväg gör en så stressad så man kan få magsår av mindre. Kollade även min kalender och det känns ju lite småstressande att det är bara 6 veckor kvar på detta år. Allting går så sjukt fort!
Om man ändå kunde sakta ner vissa saker...
 
Både igår och idag har jag faktiskt tillbringat många härliga timmar i stallet, dels gjort en massa nytta och samtidigt umgåtts med god fika och trevliga pratstunder. Kvalitétstid kan man väl säga!?
Och det behöver man faktiskt ibland, och inte bara stressa hem varje dag.
Kryssan fick ju bakskor i Måndags så planen är ju att hon / vi ska komma igång nu och vi börjar lite lätt såklart. Så under Måndagen så blev det sken på ridbanan, släppte brudarna på ridbanan och dem fick motionera sig själva och det tycker jag att dem lyckades väldigt bra med. Fick en väldigt nöjd häst med bakskor!
Tisdagen så blev det lite skritt i ridhuset utan vidare arbete, skritta runt lite och Kryssan kändes lite öm i bakhovarna så jag pressade inte henne utan hon fick traska runt lite i ca 20 min. Ammolite var också med i ridhuset och sprang av sig lite energi, hon sprang dessutom med ett par tömmar...
Och idag Onsdag så tömkörde jag Kryssan i ridhuset med lite skrittjobb, hon hade inte riktigt yttersida med sig i höger varvet och hon verkade vara i lite andra tankar än att vara med mig i ridhuset. Skritta fram och tillbaka på vägen innan dagens arbete var slutfört.
Imorgon är det dags för vaccination och därav vila, kanske vila på Fredagen. Helgen är verkligen fullbokad så det kommer bli svårt att hinna med allt och att dessutom få sova med tanke på att jag jobbar natt i helgen. Så Lördag och antagligen Söndag så får det bli vila.
 
Som sagt man lyckas bra med att få dagarna att gå!

Tankegång

2012-11-19 klockan 16:47:26

 
Jag har funderat och funderat lite till under helgen...
Och jag har pratat med min underbara sambo...
 
Och efter att ha funderat fram och tillbaka, upp och ner så tror jag faktiskt att jag nappar på erbjudandet jag fick om att få en ny kattunge. Min karl hade inget emot att jag skaffade en ny katt, vilket är en enorm lättnad och jag tror även att han har förstått hur mycket Sibelle betydde för mig och vad ett kattsällskap kan göra.
Och det är inte bara för att karl tycker att det är okej som jag väljer att skaffa en ny katt, utan jag har som sagt funderat själv och tror att det är nog ganska så bra ändå... Det tar ju inte bort sorgen över Sibelle, och det vill jag inte heller och det ersätter inte Sibelle heller. Vill alltid minnas och älska Sibelle som att hon fortfarande fanns kvar här hos mig. Och jag har även under helgen kommit en bit i sorgarbetet...
Känner mig dock fortfarande lite hemsk mot Sibelle som nappar och tänker skaffa mig en ny katt, men jag är helt enkelt lite knäpp också antar jag...
Jaja, nog pratat om det!
Jag ska ringa och prata med ägaren till katten och jag kommer som sagt att nappa på erbjudandet och jag tror även jag vet vilken av kattungarna jag vill ha... Har 3 olika att välja på... Men bara för att jag nappar på erbjudandet så kommer jag inte stressa iväg för att hämta hem katten, utan det får nog faktiskt vänta en stund känner jag... Dels är det ganska mycket som händer närmsta tiden och vill då inte ta hem en katt till ett nytt hem och sedan lämna den helt ensam i flera dagar. Vill ju helst vara hemma med den och finnas där för den, lite medkänsla måste man ha för alla djur.
Och jag hoppas att det är okej för ägaren att jag kanske kommer till månadsskiftet för att hämta hem katten.
Och då hinner jag nog även landa lite efter Sibelles bortgång.
 
Nu vet ni det också!

Besök

2012-11-19 klockan 16:33:45

 
Idag har mamma och Smilla varit över på en fika och en lååång pratstund, mys!
Kvalitétstid på hög nivå!

Återfunna

2012-11-19 klockan 16:29:00

 
Kan även skriva och tala om att Marres hästar är nu hemma igen och oskadda efter en natt på rymmen ute i skogen, vilken tur att det slutade så bra.
Kunde ha slutat så mycket värre...

Fit for fight!

2012-11-19 klockan 16:26:19

 
Äntligen har Kryssan fått bakskor, så nu kan vi komma igång på allvar!
 
Vaccination på Torsdag bara, sedan fit for fight igen.
Men skynda långsamt...
Bara hoppas att hon inte sparkar Ammolite nu...
En nöjd Kryssan!

Gofika

2012-11-18 klockan 18:59:52

 
Har man lyckats varit duktig idag med och koppla bort lite av tankarna på annat. Mamma pratade om att komma under morgondagen och då vill man ju självklart bjuda på fika, och då bakar man ju hellre än att köpa Gofika. Om man har tid vill säga...
Så jag har nu bakat havrekakor och mina mockarutor!
Bara hoppas mamma kommer imorgon då, annars kommer jag äta ihjäl mig.
 
Någon annan som vill komma på fika inom snar framtid?

Lösa djur!

2012-11-18 klockan 17:43:04

 
maktlös man känner sig när man får veta genom Facebook att Marres hästar har rymt ur hagen och är ute i skogen och springer...
Och här sitter jag i Alunda och kan inte göra ett dugg, mer än att hoppas.
Ingen dröm man direkt drömmer om och helt plötsligt så blir världen väldigt stor, och hästar som springer kan ju springa var som helst utan någon som helst tanke på var och varför.
Jag hoppas verkligen att hon får tag på sina hästar innan olyckan är framme!
Jag håller tummarna och hoppas på det bästa!

Nedpackat

2012-11-18 klockan 16:11:23

 
Har under veckan funderat och tänkt på att ta bort alla Sibelles prylar, men jag har faktiskt inte orkat med det och kände att jag inte skulle palla med det utan att dränka mig själv i tårar. För samtidigt som jag ville ta bort sakerna för att det skulle bli mindre jobbigt av att se dem hela tiden, så kändes det så fruktansvärt att packa ner alla Sibelles saker även fast hon är borta och aldrig mer kommer hem igen.
 
Jobbigt!
 
Idag har jag tagit mig i kragen och packat ner allting, även om funderingarna ligger på att skaffa en ny liten kisse så tog jag ändå krafterna till att packa ner allting. Jag får se det som en omstart om det blir aktuellt med en ny katt i familjen.
Det känns dock som att den värsta sorgen är över då man kan komma hem utan att gråta floder, titta på bilder på Sibelle utan att dränka sig själv och att man tänker på allt det mysiga med Sibelle och inte det hemska. Fortfarande så saknar jag ju henne otroligt mycket och vill mer än gärna ha henne tillbaka, och jag kommer aldrig glömma min lilla bebis och min bästa vän
Ljusen brinner dygnet runt för Sibelle, vill aldrig att dem ska slockna...
 
Jag känner mig fortfarande tom och att något saknas i mitt liv, mitt hjärta är inte helt och min själ får ingen ro. Men det går antagligen åt rätt håll då jag inte gråter mig till sömns, även om jag har mycket drömmar fortfarande och vaknar förtvivlad. Och jag dränker inte mig själv om dagarna genom att tänka eller titta på Sibelle.
Hon finns alltid med mig vart jag än går

Vänlighet

2012-11-18 klockan 15:10:19

 
Ibland är man bara för snäll, eller?
Men ibland så får man ju även någonting tillbaka.

Ny katt?

2012-11-17 klockan 16:04:32

 
Fick igår ett väldigt gulligt erbjudande om att få en ny kattunge, tusen tack till dig!
Frågan är ju bara om jag vill ha en ny katt nu så snabbt efter Sibelles bortgång, det kan vara bra som många säger att skaffa sig en ny så man får börja om och tänka på den nya kissen och minnas Sibelle med allt det bra och mysiga. Men samtidigt så känner jag mig så hemsk gentemot Sibelle att ens fundera på att skaffa en ny katt, känns som jag sviker henne. Det sista jag vill är att svika henne eller mota bort henne!
Det är svårt!
Samtidigt är det skönt, fatta mig rätt, att vara utan katt, det blir ju såklart mindre problem och mindre passande. Så fördelarna med att vara utan katt väger nog mera än att skaffa katt igen. Men katt vill jag ha!
Och jag vill ju ha en katt som Sibelle, det funkade så klockrent med henne när det gäller allting. Frågan är om det funkar lika bra med nästa katt...
Det är många frågor som är ett stort frågetecken och många frågor är det svårt att få svar på förrän man har testat, men en ny vän vill jag ha förr eller senare.
 
Ska prata med Daniel också, det är ju faktiskt vi nu och jag vill inte ta några egna beslut när det gäller vårat liv och vårat hem. Men han lät inte så motsträvlig igår när jag berättade detta, och han tog Sibelles bortgång värre än jag hade trott. Lite ledsen blev han nog allt

Var?

2012-11-17 klockan 13:23:37

 
Jag vet inte riktigt var jag ska vara just nu...
Det är fruktansvärt jobbigt att vara hemma då allting påminner om Sibelle, man kollar efter henne hela tiden och man lyssnar efter henne lite då och då. Det är fruktansvärt tomt och vetskapen att Sibelle aldrig mer kommer hem gör det otroligt jobbigt att vara hemma just nu.
Men samtidigt är det jobbigt att lämna hemmet, för på något sätt så känns det som att Sibelle är hemma och runt omkring oss i huset. Första natten utan Sibelle så kände jag en tyngd på min arm när jag låg i sängen, men det fanns ingenting där. Jag får en känsla att hon är hemma och finns med oss och intill oss!
Jag vet inte riktigt om det är inbildning heller, men jag har även hört hennes pingla fåtal gånger. Och jag tror inte att Sibelle lämnar sin " mamma " så lätt...
Det är jobbigt att gå hemifrån och gå genom skogen för där vet jag att Sibelle väldigt ofta höll till och många gånger så kom hon och mötte mig och speciellt när jag var påväg hem från stallet. Då promenerade vi tillsammans hem
Det är jobbigt att gå hem från stallet för jag vet att det inte kommer komma någon Sibelle och möta mig på vägen och det finns ingen Sibelle hemma som väntar på mig eller som välkomnar mig hem. Finns ingen katt som blir glad när man kommer hem.
Enda stället som går någorlunda bra är stallet, där kan jag nu mer och mer släppa tankarna på Sibelle och att känna en stress att jag vill hem till min kisse. Men det är desto värre att se stallkatten varje dag...
 
Så jag vet inte riktigt var jag ska befinna mig, var jag än är just nu så hugger det i hjärtat.
Du är saknad Sibelle!

Smärta!

2012-11-17 klockan 13:07:08

 
Tack Ammolite för den smällen...
En spark på tummen var precis det jag behövde.
Skitunge!

Anledningen?

2012-11-16 klockan 18:47:43

 
När något händer här i livet så säger man att det händer av en anledning / mening... Då undrar jag varför och med vilken anledning jag skulle förlora min Sibelle???
Är jag en dålig kattägare?
Är det inte meningen att jag ska ha katt?
Ska jag stå här utan vänner?
 
Frågorna och frågan varför är många!

Likgiltig

2012-11-16 klockan 18:11:45

 
Jag har ingen som helst motivation...
Jag har ingen ork för att göra någonting...
Jag har ingen lust att göra något...
Jag känner mig död, tråkig och bitter!
 
Kanske inte så konstigt heller...
Med tanke på kattens bortgång, min älskade vän
Och dessutom så har jag fått en härlig förkylning igen.
 
Man kan inte vara på topp jämt?

Fruktansvärt tomt!

2012-11-16 klockan 14:25:54

 
Nu är det 2 dygn utan min Sibelle, dem värsta dagarna i mitt liv ='(

Fel tidpunkt

2012-11-16 klockan 14:24:21

 
Inte du och inte nu...
Jag vill ha tillbaka min Sibelle

Sibelle

2012-11-16 klockan 14:15:54

 
Till minne av Sibelle
 
Jag älskar dig Sibelle och kommer alltid att älska dig
Du kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta som ingen annan kan ta
Du är min bästa vän
Du kommer alltid leva kvar inom mig
Du är fruktansvärt saknad
Jag glömmer dig aldrig
Jag vill ha dig tillbaka Sibelle

Bilder

2012-11-16 klockan 14:09:00

 
Vila i frid älskade Pucko´s Sibelle
Här ligger nu Sibelle och vilar, fast känner jag Sibelle rätt så är hon i full fart på andra sidan regnbågen och upptäcker världen för fullt. Hon har det bra där och slipper smärtan.
 
                                
                     Dekoration på Sibelles grav                        En ängel ifrån mamma

Bilder...

2012-11-16 klockan 14:00:58

 
Nu kommer lite jobbiga och hemska bilder från värsta dagen i mitt liv!
 
Här fann jag Sibelle liggandes...
 
Den sista synen jag ville se av Sibelle...
 
Blod och skadad!
 
En av alla skador...
 
Inbäddad katt
 
Vila i frid min älskade vän
 

Vila i frid

2012-11-16 klockan 13:24:53

 
NEEEEEJ!!!!!!
 
Vet inte var jag ska börja, men ni som har mig på Facebook vet redan vad som har hänt...

Sibelle är död!!!
I Onsdags när jag skulle gå till stallet så hittar jag Sibelle liggandes vid ena trädet där jag parkerar min bil, ropar på henne och får ingen reaktion tillbaka. Springer dit och första synen sa ganska mycket, det såg inte bra ut. Sätter mig vid Sibelle och rör vid henne och känner att hon börjar bli kall och stel, tårarna sprutar!
Min katt har blivit påkörd och hon är död, detta är fan inte rättvist!
Och det snurrade så mycket tankar och bilder i mitt huvud då, Sibelle har aldrig varit ute på stora trafikerade vägen, men nu hade hon tydligen det... Och ingen som hade ringt eller lämnat någon typ av meddelande, men någon måste ha lagt henne vid trädet. Eftersom Sibelle såg ut som hon gjorde och hade dem skador hon hade så dog hon av smällen, smällen tog i huvudet.... FY FAN!!!
Fast på sätt och vis så är man ju tacksam, känns som det är fel ord att skriva men fatta mig rätt, att hon dog direkt och slapp ligga och lida eller få leva på djursjukhus i x antal dagar eller veckor för att sedan ha ett skitliv inomhus innan hon är ihopläkt igen. Om det ens skulle läka ihop... Men det är inget värdigt sätt att dö på...
Tog med mig Sibelle in och bädda in henne i en tjock tröja och där låg vi på golvet tillsammans länge, tårarna sprutade och jag kunde knappt andas...
Allt jag vill är att få tillbaka min Sibelle!
 
Man ska inte förmänskliga djur säger dem, men Sibelle var som mitt barn. Och att se henne ligga där död och skadad var verkligen som att slita bort en del av mitt hjärta och min själ. Jag blev alldeles tom!
Sibelle var en av mina bästa vänner, en äkta vän som jag aldrig kommer att få tillbaka. Ingen kan ersätta hennes plats och Sibelle kommer alltid att finnas kvar inom mig och i mitt hjärta.
Detta är så hemskt!
 
Senare samma dag så åkte jag och Sibelle till Almunge, där möttes vi av mamma. Vi hjälptes åt att gräva Sibelles grav och vi gav Sibelle en fin grav och en fin begravning. Smyckades hennes gravplats riktigt fin och jag känner mig nöjd, även om det känns så hemskt att gräva ner henne i en mörk, lerig och kall grop. Dessvärre kan hon inte vara kvar hemma... Så detta var det finaste vi kunde göra och jag kan alltid åka och hälsa på Sibelle.
Fick senare på kvällen veta att Sibelle var aldrig ut på stora trafikerade vägen, hon blev påkörd på våran lilla grusväg av min granne. Den grannen som älskade Sibelle mest... Det känns så hårt, hemskt och tungt att veta att det var just hon, jag vet inte riktigt hur jag ska reagera. En olycka är dock en olycka och man vet aldrig när och var den händer.

Men varför just Sibelle?

Mardröm!

2012-11-16 klockan 13:16:47

 
NEEEEEJ!!!!!!
En kattägares värsta mardröm och min sista önskan...
 

Saknad

2012-11-15 klockan 16:00:56

 
Jag orkar inte skriva nu...
Jag orkar inte berätta...
Det gör så fruktansvärt ont!!!
 
Min älskade vän!

Bakåt

2012-11-15 klockan 14:41:31

 
Just nu vill jag bara backa tillbaka tiden...

Såld!

2012-11-13 klockan 22:33:31

 
Ett problem mindre...
Har ikväll sålt min älskade Volvo!
Ringde en karl under kvällen som frågade om jag hade bilen kvar, vilket jag hade då han var den första som ringde på bilen. Han bestämde sig för att köpa bilen direkt genom telefonen om han fick den för en mindre summa, men jag lyckades sälja bilen och ändå så har jag tjänat på att sälja den. Så jag ska väl vara glad även om man vill ha så mycket som möjligt när man säljer något...
Så under kvällen så kom karln med en polare och kikade lite fort på bilen och skrev på papper, sedan så tog dem min bil och lämnade gården.
Hejdå min älskade PUckO - bil, jag kommer faktiskt att sakna dig!
Det svider lite i hjärtat att se dig åka härifrån och att parkeringen står tom ='(
 
Hoppas familjen i Järlåsa tar väl hand om dig!
 
Ja, tänk vad blödig man kan vara för en bil...
Saker kan betyda mycket vad det än är...
Detta var också min första bilförsäljning!

Middag

2012-11-13 klockan 19:20:04

 
Idag blir det efterrätt efter maten!
Vad det blir för mat vet jag inte än, men kladdkaka blir det iaf.

Mående

2012-11-13 klockan 13:26:43

 
Idag mår jag inge vidare...

Kraftfoder

2012-11-12 klockan 19:16:12

 
Jag har funderat...
Funderat fram och tillbaka...
Varför ska det vara så mycket fundera över hästfoder?
 
Jag har läst...
Och lärt mig lite mera...
 
Jag måste byta kraftfoder till mina hästar!
Och framförallt till Ammolite...
Helst nu!
 
 

Mående

2012-11-12 klockan 18:54:16

 
Ont i halsen!

Farfylld Måndag

2012-11-12 klockan 18:21:26

 
Hurtiga jag idag!
Idag har jag varit hurtig, tycker jag i alla fall fast det egentligen är helt vardagliga saker som jag har sysselsatt mig med under dagen. Men jag ger mig själv extra mycket beröm och en klapp på axeln dagar som denna just för att det ska vara extra roligt att städa, diska osv...
Man känner sig klart duktig när man väl är klar med projektet!
Dagen började med stallfixet, var även på hugget så fixade till Jennys hästar också, mockade 1 privatbox och fixade allt vatten dagen till ära. Gillar att pyssla och fixa i stallet när man är helt ensam och kan gå där i sin egna lilla värld.
När stallet var färdigt begav jag mig hemåt för att käka lite lunch, efter det så tog jag tag i det lilla berget av disk. Efter disken väntades en PW som avverkades på 35 minuter, och på hemvägen så tog jag med mig posten hem. En hel hög med reklam, märks ju att det snart är juletider...
Kastade in 1 maskin med tvätt och körde igång den, jagade fram dammsugaren och körde en sväng med den i huset. Hängde tvätt och torkade avslutningsvis golvet, lika skitigt som vanligt... ( ! )
Dagen är ju inte slut än så middagslagning står på kvällschemat, insläpp av hästarna och om det händer något mer i stallet vet jag inte än och kvällen ska avslutas med en dusch.
En händelsrik Måndag med andra ord!

Kvällsfodring

2012-11-11 klockan 21:51:27

 
Myskväll med mina 4 benta vänner i stallet
Underbart!
Så rogivande att vara i stallet helt ensam och pyssla med hästarna.

Hästarna

2012-11-11 klockan 18:25:09

 
Nu tänkte jag gå till stallet för att ta hand om mina 2 juveler

Pucko...

2012-11-11 klockan 15:53:17

 
Ibland blir man inte klok på sig själv...
Ibland blir jag så arg på mig själv...
Och många gånger får jag sådan ångest över att jag är jag...
Det är extremt lätt att vara efterklok!
 
Det handlar helt enkelt om ekonomi, och det här med ekonomi är inte det enklaste här i livet och speciellt inte när man har en fast inkomst varje månad utan det kommer olika summor varje månad. Det jävligaste med att vara vikarie, du har ingen aning om någonting... Vilket bara det är en ångest, en ångest som pendlar upp och ner hela tiden. Längtan till något fast och en säker inkomst är stor, och det tror jag att drömmen är för många. Och många gånger har man ju faktiskt fått en riktigt trevlig lön och man har kunnat mer eller mindre åka till en butik för att köpa det man vill ha utan att tänka så mycket över prislappen. Och jag har verkligen utnyttjat detta shoppande dem månader jag har fått en stor lönesumma, jag har även sparat. Men tänk om man hade varit lite mera klok att man sparade desto mera än vad man gjorde då, och shoppade lite mera smart och att man tänkte efter lite mera...
Fast jag har alltid klarat mig utan större problem, har haft en liten säkerhet som egentligen inte är mina pengar. Men många gånger har dem pengarna hjälpt mig igenom dem jobbiga perioderna, nu är det värre... Eftersom man var arbetslös 1 månad och endast gick introduktion den månaden så blev det väldigt fattigt. Fick ju såklart betalt för dem introdagarna, men inte tillräckligt så alla räkningar kunde betalas med lönen. Men det löste sig och min kära sambo visste om detta, men jag vill absolut inte helst låna, tigga eller be honom på pengar, utan jag vill kunna klara mig själv. Men nu ligger jag verkligen på botten!!!
Och saken gör det ju inte mindre jobbigt då man är så jävla dum och inte betalar tillbaka på skatten när man egentligen hade dem pengarna för att kunna betala tillbaka, men inte gjorde det. Nu måste jag betala tillbaka och pengarna finns verkligen inte, jag är så jävla dum!
Ångest alá grande...
 
Och i Torsdags så var jag iväg till Uppsala för att storhandla hem mat, fick pengar av Daniel för att kunna shoppa. Och jag flyttade även över lite pengar från mitt säkerhetskonto, och tur var väl det... Förra gången handlade jag på Willys men den här gången så testade jag City Gross, och jag vet egentligen inte vilket som är bäst men jag fick en liten känsla av att City Gross är snäppet dyrare men å andra sidan har dem mera svenska produkter. Och när man är och storhandlar mat så vill man ju inte direkt stå och räkna allt man stoppar ner i kundvagnen så man plockar ju på sig med tanken på att jag har pengar och att det faktiskt är billigt när man ser på prislappen. Väl i kassan får jag sådan fruktansvärd stor ångest när jag ser prissumman ticka iväg, och när man står och handlar mat så kan man ju inte direkt plocka undan produkter när man väl står i kassan. Känns förjävla dumt! Men denna gång hade jag gärna velat göra det, fast jag log och betalade bara.
Slutsumman blev hela 1 821 kr ( !!! ), handlade för betydligt mycket mindre på Willys, och det var ju inte riktigt alls den summan jag hade tänkt att kalaset skulle sluta på idag. Hade tänkt köpa mig ett par nya jeans denna dag också, och dessutom hade jag behövt köpa foder till hästarna. Men det blev inga jeans eller foder till hästarna.
Och jag vet inte hur det blir nu med tanke på skatten som ska betalas tillbaka också, för då har jag verkligen inte en krona över att tanka bilen med, köpa häst- / kattfoder eller köpa minsta lilla ting.
Men vet att denna månad kommer jag få en bra lön vilket känns som en otrolig lättnad, men det är ca 14 dagar kvar tills dess och soppan är mer eller mindre slut i bilen och kraftfodret till hästarna tar slut ikväll...
Snälla människor därute, kan inte någon av er köpa min bil som ligger ute på annons nu!? Jag behöver VERKLIGEN pengarna, är i stort behov utav dem.
Men inte verkar det finnas något intresse, imorgon sänker jag priset på bilen... Ska även lägga ut en annons på däcken jag har...
Snälla, kom & köp bilen och däcken av mig!
 
Jag är verkligen urfattig och pank!
Några ord jag aldrig skulle vilja säga, men nu är dem sagda...
Nu vet ni verkligen hur det ligger till, ville inte gärna skriva det här men kände att jag ändå hade ett behov att göra det. Och som sagt det är lätt att vara efterklok, jag ångrar mycket av mina köp genom åren idag och jag ångrar att jag inte har sparat mera av alla dessa pengar. Men man lär sig också av sina misstag!
Livet är hårt!
 

...

2012-11-10 klockan 18:01:55

 
Jag orkar inte vänta längre... Orkar inte hoppas längre...
Jag får leva på hoppet, om det nu finns något hopp överhuvudtaget?!
Tveksamt...
 
Så långt borta är jag inte...
Varför inte?!

Promis

2012-11-10 klockan 15:38:21

 
Foten är bra igen, tack & lov!
Så idag blev det en PW40 minuter!

Kärlek

2012-11-10 klockan 15:35:06

 
Det är helt underbart och sådan häftig känsla att man fortfarande känner sig alldeles nykär och känner pirret i magen så fort jag ser dig och har dig i min närhet, även fast det har varit vi i snart 1,5 år.
Fast å andra sidan är det väl bara en positiv sak att man känner på detta vis, för då kan man ju även veta att man har hittat den rätte. Har man inte dessa känslor så tror jag förhållande snabbt blir tråkigt och dessutom inte håller allt för länge...
Vill aldrig tappa denna underbara känsla!
Jag älskar verkligen dig Daniel! ♥ ♥ ♥

Jobb

2012-11-07 klockan 12:46:31

 
Jippi, arbetsnatt inatt och jobbar även natten Tors - Fre!
Får se hur det går med foten, sa inget om det när chefen ringde...
Dåligt med inplanerat jobb nu i November så vill ta allting jag får.
Stödbandage på och hoppas på en lugn natt med snälla och sovande gamlingar!

Vila

2012-11-07 klockan 12:43:00

 
Idag blir det ingen promenad, räcker med promenaden fram och tillbaka till stallet.
Gör alldeles för ont i fotleden för att promenera, så " vila " idag.

Galet...

2012-11-06 klockan 22:07:26

 
Igår fick jag en häst över bröstkorgen, idag fick jag en fastrullad häst på foten och jag lyckades antagligen vricka foten samtidigt. Något svullen och ömmande fotled nu då...
Vad händer imorgon? ;)

På´t igen!

2012-11-06 klockan 17:51:53

 
Sådär, nu har jag köpt nya fotofästare!
Så nu är det bara fortsätta klippa och klistra i fotoalbumen!
 
Hittade mycket smått & gott, men har man inga pengar så har man inte.

Smärtsamt

2012-11-06 klockan 15:55:38

 
Gulliga hästar...
Visst att Ammolite är liten och söt, men så liten och lätt är hon inte så att jag kan bära henne i min famn... Igår vid insläppet så var mina hästar ganska taggade och antagligen skrämda av något djur eller " monster " ute på åkern, så dem var överallt och var inte speciellt roliga att ta in alldeles själv. Det var hästar och grimskaft överallt!
Utanför grindhålet så trasslar typ hästarna ihop sig och jag försöker lösa upp grimskaften och står vänd mot Kryssan, rätt som det är drar det i Ammolites grimskaft och jag vänder mig om och ser då att Ammolite står på bakbenen och kommer gåendes mot mig. Hinner inte flytta på mig eller ens tänka förrän Ammolite kommer ner på marken igen och stöter i min bröstkorg med sin bringa, det gjorde ont!
Och ondare gjorde det under kvällen...

Stegplanerare

2012-11-06 klockan 15:48:49

 
Då blev det en PW idag igen med ca 35 minuters promenerande!
Och under promenaden så funderade jag på hur jag vill att mitt stall ska se ut och hur det ska byggas med boxar, spolspilta, sadelkammare, täckesrum med tvättstuga, foderkammare m.m...
Nu ska jag bara försöka rita ner det på papper...
 
Drömmen är ju att bygga eget, och vem vet vad som händer i framtiden!?

Slut

2012-11-05 klockan 19:09:59

 
Jävla skit, fotofästarna tog slut!
Måste köpa nya omgående...

Spring i benen!

2012-11-05 klockan 15:38:59

 
Tog mig en PW i 35 minuter för att rensa huvudet lite...
Det kan behövas ibland och att dessutom röra på fläsket!
Duktiga jag!

Känsla

2012-11-05 klockan 15:35:41

 
Idag är jag pigg, alert och glad!
Och lycklig!
Viljan finns!
 
Synd bara att känslorna inte består varje dag...

Aktivitet

2012-11-05 klockan 14:09:15

 
Dags att fortsätta att pyssla med fotoalbumet, spännande!

Idag

2012-11-04 klockan 12:54:00

 
Idag blir det en dagstur till Rimbo!
Hem till Amanda för att fira hennes son som fyller år och träffa nära & kära, känna på Paulinas fina mage och krama mamma Karin ♥
Sedan blir det till att besöka Jennie Wihk för att se hur hon har det och tända ett ljus med henne, du är saknad vännen ♥

Någon som vill ses på en snabbis, kaffe alltså?


 

Stora tjejen!

2012-11-04 klockan 12:48:00

 
Mätte Ammolite idag, 4 månader och 1 vecka gammal och är ca 130 cm.
Dock inte lätt att mäta en häst som helst gärna inte vill stå stilla och hellre vill äta och leka med tumstocken ♥
Stora tjejen!

Foton

2012-11-04 klockan 12:46:21

 
Igår pyssla jag en massa med ett fotoalbum...
Mycket pyssel är det, men det blir nog bra när det är klart!
Har massa idéer nu, behövs dock mera fotoalbum, foton, klistermärken och en bra penna...
 
Ibland kan även jag vara kreaktiv!

Musik

2012-11-03 klockan 15:52:44

 
Varför har jag inte lyssnat mera på Stiftelsen?
Dem är ju förjävla bra, helt klart värt att lyssna på!
 
Spotify och Stiftelsen är igång!

Kolik...

2012-11-02 klockan 16:27:23

 
Igår blev det en lång dag i stallet, lite längre än planerat...
Fixade allt det vanliga och vardagliga i stallet efter det så var planen att jag skulle ta in hästarna för att fixa med hästarna och sedan rida en stund på Kryssan. Började med att Kryssan inte ville komma till grinden, Ammolite kom som vanligt lika glad och social, så jag gjorde ett test. Tog Ammolite och gick utanför hagen och Kryssan gnägga men inget mer, så vi gick helt enkelt våran väg. Så Ammolite gick helt själv från hagen till boxen, utan skrik eller tjafs! Måste medge att jag är lite förvånad...
Stora tjejen!
Pysslade och sadlade Kryssan, tog med Ammolite till ridhuset så fick hon vara med att springa idag och springa av sig lite energi. Väl i ridhuset så gick det inge vidare, stackars Kryssan ömmade i sina bakhovar så hon tillslut skaka av smärta. Då gav jag upp, så viktigt är det inte att rida om hon har sådär ont. Så tillbaka med Ammolite i boxen och så hoppade jag upp igen och red en sväng i skogen och där var det ganska så perfekt underlag för Kryssan och hennes ömmande fötter, hon reagerade inte alls lika mycket. Kryssan blev dock lite orolig ju längre vi kom ifrån stallet.
Kryssan traska på bra, men jag bestämde mig igår att det får faktiskt bli vila fram tills att hon får bakskor eller iaf bojkotta ridhuset så länge. Så bråttom är det inte att få igång Kryssan så att hon måste pinas igenom ett arbetspass, det gör ont i hjärtat att veta att hon har ont och att man då inte gör saken bättre heller. Hoppas på bakskor till nästa vecka!
Efter ridningen så var inte Kryssan sitt vanliga jag, läskigt! Hon stod på stallgången och veva med frambenet, skaka på huvudet, flema och såg allmänt dålig ut. Och dessa tecken har jag sett tidigare då hon har haft smärta någonstans på / i kroppen... Tänkte att det kunde dock inte vara bakhovarna som gav dessa symtom. Tog en temp för att vara på säkra sidan, och ingen feber hade hon. Släppte ut hästarna i hagen och där blev inte symtomen mindre, Kryssan stod och sträckte på sig och verkade lite orolig. Började ana kolik... Känner min häst ganska så väl och har varit med ganska många gånger då hon hade kolik eller kolikkänningar.
Tillslut så la sig Kryssan ner och det besvisade ju att det var magen som spökade igen... Hämta in hästarna och släppte dem på ridbanan och där fick dem springa och sprang gjorde dem båda, men Ammolite var en riktig fartdåre och en galning till häst. Efter en stunds longering så verkade Kryssan piggare och kunde till och med börja äta gräs, och det brukar vara ett tecken på att det har släppt.
Så ut i hagen igen och från ridbanan så fick jag inte med mig Ammolite istället, så gjorde ett nytt test och tog då Kryssan och gick utanför ridbanan och Ammolite rörde inte en fena. Efter en stund tog jag Kryssan och gick till hagen bredvid och var lite orolig att Ammolite när som helst kunde bli orolig, men nej! Ammolite gick där i lugn och ro och käkade lite gräs, hon var lugnet själv.
Stora tjejen!
Sedan var det mindre roligt att få ut Ammolite i hagen igen, hon ville absolut inte ut i leran igen. Efter en lång diskussion så gick hon in i hagen, och jag förstår henne att hon inte vill vara i denna hage.
Ge oss kyla!
 
Känns som att avvänjningen inte är långt ifrån nu och att den närmar sig med stormsteg och att Kryssan sköter det jobbet alldeles utmärkt, vilken underbar mammahäst jag har!
Älskar mina hästar!

RSS 2.0