Ridning

2012-10-31 klockan 21:08:20

 
Eftersom jag hade bestämt mig för att rida idag så gjorde jag det och som jag hade bestämt. Blev lite skrittjobb på ridbanan lite öppna, volter, skänkelvikning och ställning. Lite vardagsmat inom själva ridningen, så inga konstigheter med det. Och förvånadsvärt så är Kryssan riktigt mjuk och fin med tanke på att hon har varit dräktig och inte blivit riden på bra länge nu... Så jag är riktigt nöjd, även om kanske humöret inte var på topp just då tyvärr. Och eftersom jag red på tunga ridbanan så blev det inte mer än ca 15 - 20 minuters ridning, men det räcker bra det nu i början.
Duktiga Kryssan!

Hovslagarbesök

2012-10-31 klockan 14:54:00

 
Idag har Ammolite fått besöka hovslagaren igen, andra gången hon blir verkad men tredje gången dem träffas och han snor hennes ben enligt Ammolite.
Och idag var det fight, jävlar vad hon testade, sparkade, hoppade och flög runt i stallgången! Och Henrik, hovslagaren, är himla duktig och han gör precis så som jag vill att en hovslagare ska göra i detta läge, så jag måste säga att jag är himla glad att det är just han som kommer till stallet och vill verka min lilla häst.
Ammolite blev väldigt upprörd även denna gång och på sista hoven så lugnade hon ner sig så pass att hon kunde stå stilla iaf och inte tjafsa emot allt för mycket.
Nu är det gjort för denna gång!
Och efter ett litet missförstånd av mig så blev även Kryssan omskodd i fram idag, han hann varken sko eller verka henne i bak. Så han hoppades på att han kunde komma nästa vecka för att fixa bakhovarna och samtidigt sko henne så att hon slipper gå med så ömma hovar nu när hon ska sättas igång igen. Känns skönt att hon blir skodd inom snar framtid och slipper smärtan!
 
Blev en lite rörig morgon så mina dagsplaner sprack lite, får se om jag fixar ridningen ikväll eller om det helt enkelt blir en vilodag idag så rider jag imorgon istället.
Jag får fundera!

Diar?

2012-10-30 klockan 22:17:31

 
Kom tvärt på igår att jag inte har sett Ammolite dia på 2 dagar, visst man kan ju lätt missa när man inte är i stallet hela dagarna och står och kikar på dem dygnet runt. Men förr har man sett det så tydligt och såklart ofta, det är ju normalt att det trappas ner men att dem skulle sluta så tvärt känns ju inte lika självklart.
Så idag hade jag lite mera koll, och jag såg ingenting på hela dagen. När vi väl var i ridhuset och efter några vändor i full galopp så ville Ammolite fram till juvret. Men jag kan inte direkt säga att hon dia, hon snuttade mera för sakens skull. Hon diade mera en gång i boxen under kvällen, men det var inte mycket det heller. Men med tanke på hur mycket foder och gräs hon äter under dagarna så förstår jag att hon är mätt och inte diar för att hon är hungrig utan för att snutta lite bara.
Får ha lite extra koll på Kryssans juver nu...
 
Ammolite börjar bli en stor tjej nu och avvänjningen närmar sig med stormsteg! Vill att det ska gå fort för jag vill vänja av henne och ha dem i enskilda boxar osv... Men samtidigt så är hon min lilla bebis och vill att hon ska vara liten en stund till, det går alldeles för fort och man vill njuta lite till av bebistiden. Får kolla tillbaka på alla bilder och njuta av det istället och läxa upp kaxiga skitungen med ett leende på läpparna och med alla bebisbilder i huvudet.

Hästarna

2012-10-30 klockan 21:46:53

 
Underbar kväll i stallet med mina hästar!
Trots mörker, regn och rusk så sken solen runt omkring oss i våran värld tillsammans. Dem är helt underbara och Ammolite är ett riktigt plåster och genom det så får jag inte så mycket tid med Kryssan som jag hade velat. Men på något vis verkar hon rätt nöjd ändå då hon slipper ha sin unge hack i häl stundtals. Kryssan får ju dock sin tid tillsammans med mig när jag pysslar med henne inför motionering, och vad hon njuter då. Det är njutning på hög nivå!
Idag har Ammolite fått springa av sig i ridhuset, och sprang det gjorde hon verkligen och hoppa runt och mer eller mindre dansa vals med sig själv. Bocka gjorde hon rätt mycket också, det kan hon verkligen. Vet dock inte om hon bockade mer än vanligt för att hon hade sitt täcke på sig, tänkte att hon fick ha det på sig under tiden i ridhuset och få springa med det så hon lär sig att det kan flaxa runt lite. Men inga konstigheter med det heller, hon verka mera nöjd att ha det på sig.
Gullunge!
Kul hade hon iaf och roligt hade hon även när jag försökte borsta och plocka på mamma en massa saker inför tömkörning, stallgången var upptagen så fick helt enkelt fixa detta i boxen och det var ju rätt spännande. Sedan fick Ammolite vara ensam i boxen under tiden jag och Kryssan traskade runt på ridbanan, denna gång hade Ammolite hö så efter att vi hade gått så var hon helt tyst och verkade coollugn under tiden mamma var borta. Så glad hon blir sedan när mamma kommer tillbaka till henne!
Tömkörningen gick bra idag även fast Kryssan gick lite emot, vet inte om det var för underlaget som var extremt tungt idag efter allt regn eller om det var så att hon hade lite ont i sitt bakben... Hon måste ha ramlat eller halkat i hagen en stund innan jag hämta in dem, hon var väldigt lerig på höger bakben och täcket var indränkt i lera. Men det blev trots allt lite arbete ändå i skritt med lite volter och hörnplaceringar, och framförallt så fick jag en massa motion att gå runt i den tunga sanden. Så vi slog 2 flugor i en smäll!
Är ändå nöjd med Kryssans arbete idag och imorgon tänkte jag nog hoppa upp och rida henne en stund, igångsättning pågår!

Ihopkoppling

2012-10-30 klockan 16:36:26

 
Nu har jag kopplat ihop bloggen med min Facebook, nu måste jag ju självklart testa och se om detta fungerar... Dagens teknik!

Husarbete

2012-10-30 klockan 15:26:31

 
Fy fan vad jag hatar att diska!
Men det är skönt när det är gjort, synd bara att det fylls på hela tiden med disk och tvätt hur mycket man än försöker hålla undan det. Det tar aldrig slut!
Känner mig som en riktig hushållerska...

Regntäcke

2012-10-29 klockan 15:49:00

 
Idag är det ruskväder här hemma så då får man faktiskt ha regntäcke på sig, Ammolite är helnöjd och slipper frysa en dag som denna!
Hennes nya regntäcke!
Tycker inte riktigt att motivet passar på Ammolite...

Vidrigt!

2012-10-29 klockan 15:44:27

 
Ammolites maskar...
Spolmask eller springmask?

Amazing Ammolite

2012-10-29 klockan 15:41:47

 
Glömde bort att skriva igår...
Igår blev Ammolite 4 månader!
Stora tjejen!
 


Kärlek

2012-10-29 klockan 15:37:34

 
Fick en bukett med blommor av min sambo i Fredags!
Jag älskar dig!
 


Volvo

2012-10-29 klockan 14:02:35

 
Nu är Volvon urplockad och städad och redo för försäljning!
Känns lite jobbigt faktiskt...
Lägga ut annons nu då!
 
" Kom & köp! "

Dagstripp

2012-10-28 klockan 13:29:19

 
Nu blir det ut på en sväng med Volvon, en snabbis fram och tillbaka till Rånäs!
Hämta vinterdäck och hundgrindar...
Sedan ut på Blocket för försäljning!

Utekatt

2012-10-28 klockan 13:02:11

 
Kom på att jag har skrivit massa om hästarna men helt glömt att uppdatera om lilla Sibelle och hennes skadade tass. Tassen läkte sakta men säkert och vid första utgången så sprack såret upp igen och Sibelle tvingades att vara innekatt igen, vilket var hemskt för både henne och för oss...
Efter ca 5 - 7 dagar så fick hon gå ut några timmar och sedan fick hon vara inne några timmar för att vila tassen, efter den tredje dagen så var hon ute i ca 12 timmar och tassen var något svullen efter det men såret höll ihop. Så efter det behövde jag inte oroa mig så värst mycket.
Och nu är Sibelle ute som vanligt igen och kommer ofta in på nätterna och sover för att sedan gå ut igen och vara ute på äventyr hela dagarna. Dock har hon varit ute i natt och har fortfarande inte sett till henne, börjar bli lite smått orolig med tanke på kylan...
Man oroar sig väl i onödan som vanligt!
Så skönt att det är som normalt igen med Sibelle och att hon trivs med livet igen, älskade kisse!

Vidrigt!

2012-10-28 klockan 12:53:01

 
Avmaskade Ammolite tidigare i veckan, rättare sagt i Tisdags.
Och det var nog väldans tur och bra att jag gjorde det just då och att jag skulle göra detta nu... I Torsdags när jag mockade så stod jag i min värld och filosoferade samtidigt som jag skakade spångrepen, kastade skiten i skottkärran men hajade till att något såg inte ut att stämma... Kollade lite närmare och såg att skiten hade en mask i sig! Mockade ut hela 3 högar fulla med mask från Ammolite!!!
Ammolite var alltså ganska så angripen utav mask, stackars häst!
 
Antingen så är det spolmask eller springmask?
 
Usch, vad vidrigt det var att se alla maskar och veta att dem har varit inne i lilla Ammolite och gjort en massa onytta. Känner mig så hemsk som inte trott något sådant och bara låtit dagarna gå, men skulle ju som sagt ha avmaskat henne nu enligt veterinären så hade inte kunnat göra något tidigare ändå. Hemskt och äckligt är det ändå!
Dagen efter mockade jag ur 3 st maskar och idag hittade jag inga alls, så nu hoppas jag verkligen att det är slut på maskar inne i Ammolite och att hon slipper vara så angripen någon gång mer i sitt liv.
Fick provsvaren från Vidilab i Fredags, och Kryssan har ingen mask tack och lov!

Tankar & funderingar...

2012-10-27 klockan 17:34:43

 
Vad less man kan bli på människor ibland...
Varför ens lägga energi på att säga en massa saker som sedan inte blir till det man har sagt, då behöver man inte ens visa intresse om det i slutändan inte finns något intresse eller att andra hinder kommer fram som man själv vet om.
Är lite smått grinig!

På gång

2012-10-25 klockan 17:17:29

 
Har nu skickat iväg alla papper till ASVH, nu är det bara att vänta!

Framtiden

2012-10-25 klockan 17:15:05

 
Just nu är det lite kämpigt, tungt och jobbigt...
Men det blir förhoppningsvis bättre!?

Paket

2012-10-24 klockan 13:37:00

 
Mitt paket från Börjes har kommit med Ammolites täcken!
 
Rotade även igenom mina hästprylar igår och visste att jag hade köpt ett lila utetäcke till Ammolite och jag hade för mig att jag köpte det i storlek 125 cm och tanken var att hon skulle ha det till nästa vinter...
Men ibland är man ute och cyklar!
Täcket jag hade köpt hade jag köpt i storlek 115 cm, vilket gör att Ammolite får använda detta täcke denna vinter i såna fall. Nästa vinter är det för litet!

Dags igen!

2012-10-24 klockan 13:31:49

 
Förkyld!

Prov

2012-10-23 klockan 15:45:47

 
Har även gjort och skickat iväg en " Kolla masken " på Kryssan!
Får se vad svaret blir på det...

Fixat!

2012-10-23 klockan 15:44:15

 
Sådärja...
Nu är Ammolite chipad och papprena för passet är ifyllda och ordningställda, ska bara läggas i ett kuvert och skickas iväg. Åh vad spännande!!
Och vad skönt att ha det klart, nu är det bara vänta på passet och räkningen.
Spännande som sagt!
 
Och så mycket beröm jag fick för Ammolite och Ammolite fick hur mycket beröm hon också, och dem blev totalförälskade i henne och hennes utseende. Det känns väldigt bra att höra, dem är ju ute hela dagarna och träffar massa fölungar och jag tror inte att dem säger exakt samma sak till varje fölunge...
Jag menar att dem verkligen menar det dem säger och inte bara säger det för att göra ägaren glad.
Det var mycket dem sa att dem inte hade sett på länge, dels färgen på Ammolite och hennes tecken. Hennes underbart lena vinterpäls... Som sagt det var mycket dem var imopnerade av och gillade på henne!
Jag trodde dock att dem skulle skriva mörkbrun i passet, men jag fick nästan en liten chock när dem sa fux. Eller rättare sagt faktiskt svettfux då hon faktiskt har lite rött i sig. Inget fel med att ha en fux, men fux för mig är inte den färgen Ammolite har utan är en ljusare brun... 
Jag älskar färgen Ammolite har nu och jag hoppas att hon får behålla denna färg på kroppen, men det återstår att se.
 
Spännande dag och en duktig Ammolite, som blev lite skärrad när hon blev chipad...
Känns som att jag kan sträcka på mig och känna mig stolt efter denna dag, med mitt beslut att betäcka Kryssan och med den hantering jag har på Ammolite.
Tack! =)

Täckesköp

2012-10-22 klockan 18:52:00

 
Då var täcket beställt!
Och dessutom ett nytt fleecetäcke också, det första hon fick har hon vuxit ur redan och behöver därför ha ett nytt och större.
Så nu är det också beställt!
Sa till mig själv att jag bara skulle köpa märkestäcken till Ammolite, täcken som är bra och håller och det får därför bli lite dyrare. Men just i stunden så är det bara onödigt då hon växer så otroligt mycket så är det bättre att köpa billigare täcken istället för dyrare, så stor plånbok har jag inte så jag kan köpa märkestäcken varannan månad. Blir annat när hon inte växer lika mycket och så fort som hon gör nu, bara onödigt att slänga bort en massa pengar på saker som hon inte kan ha efter ett tag.
Så täckena som jag beställde nu vill jag egentligen inte alls köpa till henne, men när man inte har pengar och har en häst som växer så var detta den bästa lösningen nu.
Huvudsaken är att täckena gör den nytta dem ska göra!

Breeders Trophy?

2012-10-22 klockan 18:10:20

 
Det här med fölungar och registrering är en hel vetenskap... ( Hjälp! )
Jag känner mig vilse och lite okunnig!
 

Hästarna

2012-10-22 klockan 16:34:15

 
Hur är det med hästarna då?
Det är bara bra med Kryssan och Ammolite, förutom att dem protesterar att gå ut i lervällingen i hagen. Och jag förstår dem... Känns inte alls kul att tvinga ut dem i denna hage varje dag i sörjan, men jag har inget annat val och det finns ingen annan hage heller. Och skulle dem få byta hage så tar det inte lång tid innan även den hagen är full utav lera. Så som det har regnat på sista tiden, sista månaderna så är det inte så konstigt att denna lera växer ur markerna. Det är hemskt!
 
Det har i stort sett regnat här i Alunda varje dag i ca 2 månader om inte mer, kommit någon regnskur varje dag alternativt regnat hela dagen. Är inte många soltimmar att räkna på dessa månader iaf. Och jag önskade mig en fin höst då sommaren inte var så fin som man hade önskat, men hösten blev inte finare den heller.
Kryssan går nu täckad dygnet runt, hon fryser och har dessutom börjat tappa i hull igen. Måste försöka få upp en till krubba så att Ammolite får lära sig att äta ur egen krubba och att Kryssan får all sin mat själv, kanske inte är så konstigt heller att hon börjar tunna ur då mängden mat är beräknad till Kryssan men att Ammolite är med och äter några tuggor. Men lilla Ammolite börjar bli stor och äter mer och mer, vilket gör att Kryssan får i sig mindre och mindre. Fixa krubba snarast, med kastskydd till Kryssan!
 
Sadlade och red lite på Kryssan i Lördags och Kryssan var taggad, hon trampa på för glatta livet tills det började ömma i bakhovarna. Så det börjar bli dags att sko henne i bak om jag ska börja rida henne mer och mer, vilket är tanken. Tanken är ju att komma igång med henne genom skritt i ridhuset ( med Ammolite ) till att börja med och sedan ut i skogen ( utan Ammolite ), promenader ( utan Ammolite ) och tömkörning ( med / utan Ammolite ). Måste ju lära Ammolite mer och mer att vara ifrån mamma också, men till en början får hon vara med i ridhuset och springa av sig lite energi med mamma.
Ammolite tycker det är lite jobbigt att vara ensam i boxen när mamma är inne i stallet, men det är jobbigt att bli en stor tjej.
Planen är att till månadsskiftet Nov / Dec att skilja av dem från varandra på nätterna och att dem får egna boxar och sedan på dagtid så får dem gå tillsammans. Ska bli väldigt skönt att skilja på dem också, men samtidigt svider det i hjärtat också att höra Ammolites skrik på mamma...
Kryssan sköter mammarollen alldeles utmärkt och hon är en perfekt mamma! Och suget efter en till fölunge finns där... ;)
 
Ammolite är pigg, alert och hon växer. Hon är ett riktigt matvrak! Äter kraftfoder med mamma, äter hö, betar gräs påvägen till hagen och hon diar. Hon är duktig på att äta!
Som sagt hon får var själv i boxen medan mamma är i stallet, måste lära sig att vara ifrån mamma mer och mer. Och duktig är hon, men jobbigt är det också.
Det är en dam med humör men med hjärtat på rätta stället, en riktig goshäst är hon!
Det här vädret är inte Ammolites bästa då hon protesterar att gå in i hagen till leran och allt regn som gör henne genomblöt. Jag är en täckesmänniska, men hade tänkt och försöker låta Ammolite få härda och då gå utan täcke då det är det bästa för henne. Men tycker hon borde ha härdats färdigt nu och att hon ska tåla det våta, men varje gång så fryser hon så hon huttrar och skakar riktigt ordentligt. Tycker inte riktigt det känns okej och dessutom låta henne stå ute så många timmar i regnet då om hon fryser. Så jag har faktiskt övervägt att köpa ett regntäcke till henne, tyck vad ni vill...!
Tanken är ju inte att hon ska gå med det jämt och ständigt, utan dem dagarna när det verkligen regnar och blåser kalla vindar. Inte ska hon behöva stå ute och frysa medan en annan söker sig till värmen och får njuta.
Och nu händer det grejer för Ammolite igen, imorgon kommer dem och chipar henne och fixar konturdiagram till passet, måste avmaska henne igen denna vecka, på Söndag blir hon 4 månader och nästa vecka kommer hovslagaren igen.
 
Känns som jag nu tappade lite tråden i detta inlägg och bara sitter och skriver det som faller mig in, men det är iaf en liten uppdatering om hästarna och deras mående och status i livet.
Något ni undrar över om dem, fråga! =)

Hittat hit!

2012-10-22 klockan 16:00:00

 
Jamen tjena på er!
Här har det inte varit mycket aktivitet på sista tiden och inte mycket meningar heller för den delen. Tappade suget liksom, och framförallt så har faktiskt inte tiden riktigt funnits för att starta datorn och sätta sig här för att skriva i lugn och ro. Fast samtidigt så känns det som att jag inte har gjort något viktigt ändå på sista tiden, låter ju som man är upptagen 24/7 när jag skriver att jag inte har haft tid att starta datorn. Men jag har ju faktiskt jobbat en hel del den här månaden och ska jag eller har jobbat så är ju inte första prio att starta datorn när jag vaknar för oftast så har halva dagen redan gått och ska jag jobba natten igen så måste jag göra allt annat som måste hinnas med innan jobbet. Det är inte lätt alla gånger att få schemat att gå ihop!
Och så har suget inte riktigt funnits där heller, även om det är intressanta eller ointressanta saker att skriva om så har skrivfingrarna strejkat.
Som jag skrev på Facebook: " Och jag själv är inte på topp när vädret är så grått "
Och det stämmer verkligen!
 
Jobbat har jag och på Onsdag är det dags igen och pang boom så är man uppe i 100 timmar, alltså 10 arbetspass denna månad och månaden är inte slut än. Bara tacka och ta emot!?
Och jag trivs super på nya jobbet, och speciellt nu när man har lärt sig alla korridorer, gamlingarna och hur saker och ting funkar. Mina arbetskamrater är ju faktiskt ett stort plus det med, dem är viktiga och jag har inget direkt att klaga på angående dem... Gamlingarna börjar lära känna mig och känna igen mig när jag kommer, både dem och jag blir lika glada varje gång. Dem är underbara!
Jag hoppas ju att detta leder till något bättre fortare, helst att man får ett vikariat snart och helst av allt en fast tjänst. Men man kan inte hoppas för mycket, jag är ju trots allt ny på stället.
 
Annars är det väl inga större fel på mig, skadade tån för ett tag sedan men nageln har nog läkt fast igen och jag har inte alls lika ont längre. Men jag fortsätter att tejpa den...
Ont i halsen har jag haft i några dagar nu och idag så har näsan blivit tjockare och tjockare. Så antagligen så kommer förkylningen nu och hälsar på igen, det var ju ett bra tag sedan jag var förkyld nu ju. Dessa förbannade förkylningar!
Dagarna ser annars ut som vanligt, att jag försöker göra något vettigt utav dagen och mig själv. Går väl si och sådär ibland...

Försäljning?

2012-10-19 klockan 20:55:48

 
Har man fått bilen såld nu...?
Fortfarande intresserad är ju ett gott tecken!
Avgasläckaget lagas i helgen!

Min PUckO - bil ♥

 
 

Byta ägare?

2012-10-15 klockan 17:01:29

 
Förhoppningsvis har jag fått bilen såld nu...
Måste bara fixa avgasläckaget först!

Utgång

2012-10-15 klockan 16:59:25

 
Då gör jag ett nytt försök att släppa ut Sibelle i den stora vida världen, och hoppas tassen håller ihop denna gång! ♥
Och ja, jag är orolig!
Började ju inte så bra heller, då grannkatterna är riktigt elaka mot henne... Det gillas inte!!!

Ridtur

2012-10-12 klockan 19:41:56

 
Idag har jag sadlat och ridit en stund på Kryssan, blev lite skritt inne i ridhuset med Ammolite springandes vid våran sida. Tänkte försöka komma igång med Kryssan nu...
Sakta, men säkert!
Men det blev som jag anade, eftersom hon är barfota i bak så började hon ömma ganska fort. Så det blir nog till att sko henne i bak snart också.
Ammolite tyckte det var lite konstigt att jag var så högt upp och att mina fötter hängde på mamma, söta bebis!
 
Skönt att sitta uppe på hästryggen, klia lite i fingrarna att korta tyglarna och dansa fram med Kryssan.
Det kommer!
 

...

2012-10-12 klockan 19:36:38

 
Det går inge vidare...

Otur

2012-10-12 klockan 19:35:58

 
Varför har jag sådan tur för jämt?
För några år sedan opererade jag stortån och dem sa att nageln skulle ramla bort av sig själv, den sitter kvar än. Jag skäms över denna tå...
Idag skulle jag lyfta en påse ifrån golvet och fråga inte hur jag lyckades, men jag fastnade i på något vänster så jag slet av nageln till hälften och jävlar så ont det gjorde :(

Varför kunde den inte lossna helt för på en gång?
Typiskt...

Djuren

2012-10-10 klockan 23:58:21

 
Underbara djur ♥
Mina djur får mig till ett leende varje dag, men samtidigt är tårarna inte långt borta många gånger heller. Men lika underbara är dem ändå, och alltid 
Idag kom Ammolite på den superbraiga idén att rymma ur boxen, tur att det finns blomlådor säger jag då en sådan nyfiken unge som henne kommer lös i denna stora värld ;) Och ikväll var det himla jobbigt att vara ifrån mammaoch ensam i boxen, fast mamma bara är sur och grinig på en sådan söt unge som henne.
Tror Kryssan har börjat ledsna en aning på henne och att hon dessutom har börjat naturligt att vänja av lilla Ammolite från mamma... Skönt om det mer elle mindre löser sig naturligt!
Kryssan har sitt sår på kotan och idag hade hon även lyckats hitta en sten som hon hade kilat fast i skon, inte konstigt att det såg lite skumt ut när hon gick...
Och Sibelle har åter fått utegångsförbud, såret har spruckit upp en aning efter dagens få timmar utomhus :(

Vad händer härnäst och under morgondagen?

Snart...

2012-10-09 klockan 19:08:50

 
Jag kommer tillbaka!

Tisdag

2012-10-09 klockan 14:49:02

 
Jodå, jag lever...
Dagarna går rysligt fort bara!

Fredag

2012-10-05 klockan 19:10:08

 
Idag är motivationen på 0...
Jag är trött och seg...
Jag har ont...
 
Ibland kommer det sådana dagar också, kanske är en förkylning på ingång?!

Livets gång

2012-10-05 klockan 19:08:09

 
Jag har en sak på hjärtat, men med tanke på spridning, skitsnack osv osv så väljer jag att bara säga kort och gott: Våga chansa här i livet!
Inte lätt alla gånger och det vet jag själv, men ibland tvekar man för mycket och när det sedan visar sig vara till det bättre så funderar man varför man tvekade för...

Jag valde rätt väg!

Kärlek

2012-10-03 klockan 17:22:18

 
Hur underbart är det inte att komma till stallet på morgonkvisten efter en arbetsnatt, vara riktigt trött och känna sig allmänt ofräsch och då mötas av en ursöt Ammolite med pigga ögon och ett glatt godmorgongnägg från en 3 månaders fölunge!?!?
Ögat var inte torrt länge och ögonvrån besöktes av glädjetårar!
 
Underbara söta, kaxiga skitungen och älskade lilla Ammolite!

Dagstripp

2012-10-03 klockan 17:15:00

 
Imorgon blir det en tripp till Rimbo för hela slanten med ett mål i sikte: Rimbo Marknad!
Den årliga traditionen för Roslagens människor...
Man kan liksom inte låta bli att inte gå på marknaden, även fast det är samma skit varje år. Men oftast så träffar man ju på en hel del människor som man nästintill bara träffar en gång per år och det är just på marknaden. Så lite roligt och trevligt är det ändå! Så det ska bli lite roligt att åka dit och se vilka man träffar på detta år.
Som sagt tradition...
Och självklart åker jag dit för marknadens delikatess, marknadsnougaten.
Älskar den!!!
 
Som jag skrev på Facebook, vill ni träffa mig och snacka några ord så be there imorgon!
Blir antagligen i Rimbo under hela dagen och tänkte även svänga förbi mitt förra jobb och lämna tillbaka nycklarna...
 

Känsla

2012-10-03 klockan 15:24:33

 
Skönt att allting börjar hamna på plats...
Det känns bra!
 
Jag trivs!

Ogilla!

2012-10-03 klockan 15:22:21

 
Fan...
Nu är protestkissandet igång...
 
Låt det bli Måndag fort!!!
Förstår ju även varför hon protesterar...

Sjuk?

2012-10-02 klockan 13:17:16

 
Min mage är inte alls i balans och något knas är det med den...
Varför?

Jobb

2012-10-02 klockan 13:12:52

 
Första riktiga natten som arbetare är avklarad!
Gick ju faktiskt rätt bra även om jag kände mig lite snurrig och vimsig ibland... Och lite smått nervös blev man titt som tätt också, men jag försökte ta allting med ro och bara köra på. Och det verkar som att det inte var något fel med det, allting gick ju som det skulle och stället står kvar.
Och man lär sig ju nya saker hela tiden!
 
På´t igen natten som kommer!

Jobb

2012-10-01 klockan 13:29:01

 
Nattjobben rullar in för fulla muggar!
Arbetsnatt idag dessutom...
 
Än så länge 7 st nattpass denna månad, och fler lär det nog bli om det fortsätter såhär...

Ultunabesök

2012-10-01 klockan 13:26:05

 
Dräneringsslangen är borta!
Återstår nu 2 st sår, ser ganska läskigt ut nu utan dräneringen. Men veterinären sa att det såg väldigt fint ut och allt ser precis ut som det ska, och då får jag helt enkelt lita på det.
Mindre rolig resa till Ultuna och påväg hem från Ultuna, Sibelle fick panik 2 ggr påväg till Ultuna och 1 ggr på hemvägen. Vilket inte alls var så speciellt roligt, och med tanke på att hon har tratten på sig så fastnade ju även den. Och genom att hon fick paniken så har hon lyckats få såren att blöda lite mera än normalt.
Så nu gäller det att plocka sårskorpor på Sibelle kommande vecka!

Ultunabesök

2012-10-01 klockan 08:12:18

 
Till Ultuna idag kl 10.40...
Spännande!
Antar att Sibelle kommer behöva få lite lugnande om dem ska plocka bort dräneringen. Jag får ju knappt titta eller tvätta såren utan att det blir en catfight, och så ska jag dessutom trycka på såren för att få ut vätska och var. Känns ju inte så schysst, men ut måste det! Och igår så kom det faktiskt ut lite var, så det känns ju inte så positivt faktiskt. Just nu ser såren inte så fina ut, men jag har gjort så gott jag har kunnat, kanske bra att vi ska in idag så dem får se hur det ser ut ifall Sibelle behöver något annat som dödar bakterierna eller liknande.
Ja stackarn...
Först blir hon instängd och får inte gå ut, till och med en grind för dörren så hon inte ens har en chans till att försöka smita ut. Och från kl 18 igår så försvann maten för henne, hon är hungrig nu... Eftersom hon antagligen måste ha lugnande så är det bra om katten har fastat, just därför fastan. Men annars är den inge positivt för hennes del just nu, smal som en pinne är katten.
 
Catfighten fortsätter!

RSS 2.0