Duktigt!

2012-09-29 klockan 19:04:11

 
Fast jag har varit väldigt trött idag, känt mig värdelös och varit en riktigt grå människa så har jag faktiskt tagit tillfälle i akt och inte lagt mig i sängen och kastat bort hela dagen bara för att allting är grått och trist dagen till ära.
Jag tog mig i kragen helt enkelt och la i en växel!
Jag har idag diskat, torkat av bänkar / bord, rengjort spisen, plockat undan i köket, vattna blommorna, tvättat 1 maskin med tvätt, hängt tvätt, plockat undan, dammsugit hela kåken, byggt ihop en ställning med trådbackar, lagt sängkläder i trådbackarna, fixat in foton i ramarna jag köpte tidigare i veckan, tvättat Sibelles sår, gett Sibelle medicin och såklart allt det vardagliga med hästarna och mig själv.
 
Känns som jag kan gå och lägga mig med gott samvete idag!

...

2012-09-29 klockan 18:57:55

 
Börjar bli ordning och reda på torpet... =)

Vilken ras?

2012-09-29 klockan 16:04:58

 
Okej, nu ska jag försöka ta mig samman och försöka skriva det jag läste om igår och få fram lite fakta. Och vem vet, någon av er som läser kanske kan svaret eller vet hur det ligger till.
 
Jag har länge funderat på, och även fått flera förfrågningar på vad Ammolite kommer registreras som då mamma är varmblodig travare och pappa är halvblod. Jag vill ju såklart få henne registrerad som halvblod!
Frågan är nu, vad blir hon registrerad som???
 
Sedan kommer vi till det roliga, jag och stallägaren har stått och pratat mycket om just detta och hon fick mig att läsa på lite mera om just det här, och ärligt så hade inte ens jag en blekaste aning om att det var såhär... Stallägaren berättade för mig att förr i tiden för att få fram ett halvblod så gjorde man en korsning mellan varmblod och kallblod och fick då halvblodet. Hade jag inte en aning om!
Intressant...
Så kommer vi till det andra roliga, som jag inte ens heller hade en minsta aning om och det tror jag även många fler inte heller vet om att det är just precis så. Men är det ett varmblod så säger ju alla att det är just en travare, javisst är travare varmblodiga. Men till varmbloden tillhör även halvbloden, halvbloden är alltså varmblodiga!
Se där... (!)
 
Och genom att läsa detta så känns ju saken ganska så självklar, att Ammolite kan registreras som halvblod då hon fortfarande tillhör gruppen varmblodiga hästar.
Har jag fel?
Och jag har ju dessutom fått registreringspapperna från hingsthållaren, vilket jag då tycker att det är pappan som är den vinnande då hon är efter honom. Men fortfarande är hon en varmblodig häst!
Det var dessutom någon som sa till mig att hon skulle få gråa papper och inte godkända papper, med mammas härstamning blir då okänd då jag just hade gjort denna blandning.
Men varför skulle hon få det egentligen?
Om nu mamma är varmblod och pappa är också ett varmblod så kan ju inte Ammolite inte bli godkänd. Hon är ju minst lika mycket varmblod hon som sina föräldrar!
 
Hästvärlden är inte lätt och dem gör den ju inte mindre snurrig genom att krångla till allting!

Vad?

2012-09-28 klockan 19:53:07

 
Inte blev man så mycket klokare av att läsa allt detta...
 
Skriver mer om det senare!
Nu är det för snurrigt!

Grannar

2012-09-28 klockan 18:26:04

 
Vilka underbara hyresvärdar och grannar vi har fått, helt oslagbart!
Tänk om flera kunde få uppleva detta...
 

Amazing Ammolite

2012-09-28 klockan 16:20:58

 
Stort grattis till lilla Ammolite som blir 3 månader idag!!!
Älskade Amazing Ammolite
 
 
 
 
 
 
 
Bilder på dagens Ammolite kommer inom snar framtid!


Inköp

2012-09-28 klockan 16:15:10

 
Ni får säga vad ni vill, men jag har köpt Ammolites första täcke!
Ett fleecetäcke från Hööks.
 
Så slipper hon huttra fläsket av sig när hon kommer in efter en regning dag.

Försäkring

2012-09-28 klockan 16:09:43

 
Är idag rätt nöjd att jag faktiskt skaffade en försäkring till lilla Sibelle, det var lätt då att säga att händer det något så tar jag bort henne istället för att betala en försäkring och ge katten en ärlig chans.
 
Det gör verkligen ont i mig att jag faktiskt sa så en gång i tiden, att jag ens kunde tänka tanken... Jag måste skämmas!!!
 
Åter till försäkringen, som jag lyckligt nog blev ännu mer nöjd över efter detta besök på Ultuna. Hade jag stått där utan försäkring så hade det kostat mig 3 482 kr...
Nu stod jag där med en försäkring, visserligen med en självrisk som var betald ca 14 dagar innan, och jag fick betala 603 kr allt som allt.
Tack Agria från en nöjd Agriakund! =)

Svar?

2012-09-28 klockan 16:03:09

 
Kan en katt bli hes?

Ultunabesök

2012-09-28 klockan 15:56:38

 
Som rubriken säger så har vi, jag och Sibelle varit på Ultuna igen och just därför den lite dåliga uppdateringen som alltid... I Onsdags så kom Sibelle in precis innan jag skulle gå till stallet och hon mer eller mindre gick på 3 ben...
Nej, nej och nej!!!
Höger framtass var ganska svullen, varm och Sibelle hade väldigt ont i tassen. Försökte kolla och se om jag kunde hitta felet till smärtan och hältan, men med en katt som blir arg för minsta lilla om man gör mer än vad hon tycker att man får göra så gick det inte så bra. Såg ingenting konstigt!
Sibelle la sig på golvet och låg och tvätta tassen om och om igen, och det är ju inte riktigt normalt så jag tvingade Sibelle att låta mig titta ordentligt på tassen. Och när jag räta ut tassen så hittade jag det, ett skärsår på ca 3 cm och djupt var det också. Stressa iväg till stallet för att släppa ut hästarna och mocka boxen lite fort, hem för att ringa till Ultuna.
Runt 12.30 - tiden befann vi oss på Ultuna och vi fick snabbt komma in så dem fick kolla på Sibelle, och det var ju inte det lättaste att kolla på henne och själva såret. Sibelle hade även feber vilket tyder på infektion...
Siblle fick ganska direkt förflytta sig från undersökningsbordet till operationsbordet, dem ville söva Sibelle så dem kunde titta ordentligt på såret så inte senor och liknande var skadat inne i benet. Och såklart tvätta och sy ihop såret.
Detta skulle ta ett par timmar så dem tyckte att jag kunde åka hem, men när jag ändå var i Uppsala och samma dag hade fått pengar så kände jag att jag kunde lika gärna vara kvar i Uppsala och shoppa lite under tiden såna saker som verkligen behövdes shoppa såklart.
Så jag gick från Ultuna med Sibelles halsband i min hand, det kändes riktigt jobbigt och tungt ='(
 
Vid 16 - tiden ringde dem och sa att operationen hade gått bra, senor och allting i benet hade klarat sig. Såret var infekterat så en dränering opererades in och såret syddes.
Så skönt det var att åka tillbaka till Ultuna för att hämta hem min katt
Eftersom det var lite struligt inne på " akuten " så fick jag sitta bra länge och vänta för att få min lilla Sibelle, och när hon äntligen kom blev jag så glad och även Sibelle blev glad även om hon var lite skärrad...
Sibelle är tack och lov omtyckt inne på Ultuna, skönt att höra!
 
Så nu är hon äntligen hemma igen, även Sibelle är glad att vara hemma igen men otroligt ledsen att hon måste vara inne och att hon inte får gå ut. Så första dygnet satt hon mest vid dörren eller gick fram och tillbaka och jamade för att få någon som kunde öppna dörren, andra dygnet har det varit lite lugnare.
Nu är det antibiotika i 5 dagar, tvätta såret några gånger om dagen, krage och vara inomhuskatt i ca 12 dagar. Ska tillbaka på Måndag för att ta bort dräneringen och sedan tillbaka Måndag veckan efter det för att ta bort stygnen, och efter det ska det förhoppningsvis bli frid och fröjd igen.
Härliga tider framöver...
 
Älskade lilla Sibelle!

...

2012-09-25 klockan 18:13:45

 
Spara?
Slänga?
 
Jobbigt läge...

Svårigheter

2012-09-25 klockan 17:17:46

 
Det är inte lätt när det är svårt...
Men jag ska klara det, jag måste klara det!

Jobb

2012-09-25 klockan 13:32:11

 
Nu börjar jobben rulla in!
 
3 dagar i Oktober är bokade...
Några pass, men bättre än inget!

Tisdag

2012-09-25 klockan 13:30:21

 
Igår var det en jävla fart på mig när jag väl kom igång, hann ju såklart inte allting jag hade tänkt att jag skulle göra eller det som står på Att-Göra-Listan. Så tänkte helt enkelt att jag skulle fortsätta idag, och oftast så går det enklare när man redan kvällen innan bestämmer sig för vad som ska göras morgonen efter.
Vaknade med gnistan...
 
Nu är det borta och jag är helt off...
Tror dock det är den hemska mensvärken som gör dagens humör, första dagen brukar alltid vara lite värre. Men just nu är det värre än värst, gör väldigt ont stundtals i magen så jag nästintill blir illamående.
Inte roligt alls vill jag säga!
Men kanske kan lyckas få lite gnista för att hålla på med alla tusentals bilder som ligger och väntar...

Bara jag

2012-09-24 klockan 22:08:47

 
Har en sak jag skulle vilja skriva om här, men samtidigt så vill jag inte ens skriva ett ord om det heller. För samtidigt så hatar jag mig själv och skäms så otroligt mycket över just detta...
Det känns hemskt!
 
Och det handlar helt enkelt om just precis mig själv...

Lathet?

2012-09-24 klockan 17:22:11

 
Måste nästan skratta åt mig själv...
För det mesta så har man ju massvis med saker att göra hemma, men ofta så tycker man att det inte är så mycket och att man kan ta det imorgon. Man orkar inte just denna dag! Men i själva verket så handlar det mera om lathet...
För när man väl taar sig i kragen och gör det som måste göras så finns det ju bland annat en hel del och när man väl är i farten så går det med en jävla fart. Det känns så skönt när man väl får dem jobbiga sakerna gjorda, som kanske alla gånger inte är så jobbiga när man väl har den sidan till.
Jag är lite av den typen att man ska göra såna saker när man verkligen vill, känner och orkar göra det! Jag vill helst inte vara påtvingad att t ex diska eller städa. Utan jag vill göra det när jag verkligen känner att idag ska jag göra det.
Och då blir det så mycket roligare att göra allt detta!

Jobb

2012-09-24 klockan 13:50:24

 
Förra veckan så gick jag alla mina 3 intronätter på nya jobbet, skönt att få det gjort och jag fick lära mig ett och annat. Och visst är det lite jobbigt nu i början när man är nybörjare och verkligen känner sig som en främling och nybörjare på alla sätt, även om jag vet en hel del om själva yrket efter många år i branschen...
Men får jag jobba lite så tror jag att snart är man på spåret igen.
Är ju också lite annat att jobba på natten än på dagtid, blir inte alls samma sociala med dem äldre. Men jag hoppas att dem lär känna mig snart och blir minst lika glad när jag kommer till dem.
 
Och jag måste nog också säga att detta ställe är så mycket mysigare än mitt förra arbete, och att nya arbetet har så många fler fördelar... Och att nya stället följer dem lagar man ska följa!
Det är en helt annan atmosfär!
Skulle vilja att fler fick uppleva denna...
 
Har för stunden en natt inbokad med jobb!

Ansökan...

2012-09-24 klockan 13:37:00

 
Äntligen har jag fått tillgång till mina registreringspapper på Språngrullan, tydligen varit något strul och självklart just med mina papper... Är jag förvånad?
Nej...
Men nu är dem tillgängliga och jag kan äntligen registrera Ammolite och förhoppningsvis ska väl det gå smärtfritt och att jag snart håller hennes pass i min hand. Kan ju säga att jag längtar till den dagen passet är färdigt och jag ser det med egna ögon, då kanske jag äntligen förstår vad som faktiskt har hänt och att hon faktiskt är min egen och att jag har på egen hand " valt " och " skapat " henne själv.
Men det här med att registrera en häst är helt nytt för mig, så får se hur det går...
Tur att man har kunniga personer i frågan runt omkring sig.
 
Det är tur att man alltid får lära sig något nytt och fylla på förrådet med erfarenheter!

Hopphäst?

2012-09-24 klockan 13:29:45

 
Duktiga lilla Ammolite!
I Fredags så fick hon för första gången i sitt liv se något så intressant som några bommar på marken inne i ridhuset. Lilla Ammolite går självklart direkt fram till bommarna och börjar inspektera dem, inget konstigt med det där tyckte hon. Slicka lite på dem och gick sedan vidare runt i ridhuset.
Efter en stund efter första kollen kommer Ammolite i galopp och hoppar bommen ( liggandes på marken ) som om det hade varit ett hinder på 70 cm, ett jättefint språng!
Hon har ju förstått iaf vad dessa bommar är till för, kanske blir en hopphäst av henne i framtiden. Hon har ju bevisat att hon kan och förstår vad det innebär...
Idag, andra gången med bommarna, har hon till och med försökt att gå balansgång på dem, gick väl si och sådär... ♥

...

2012-09-23 klockan 19:00:11

 
Livstecken...

Lycka

2012-09-19 klockan 17:34:45

 
Stortrivs

Sorg

2012-09-19 klockan 15:31:27

 
För ett tag sedan uppdaterade jag min underbara telefon, säkerhetskopiera allting och uppdateringen lyckades utan större konstigheter.
Allting återgick nästan till sitt vanliga igen...
Nu har jag hittat felet...
Hade gjort en mapp där jag sparade alla betydelsefulla sms från min underbara älskade man ♥

Allting är borta!!! =(

Jobb

2012-09-19 klockan 15:29:23

 
Då har jag tagit mig igenom 2:a intronatten...
Och allting börjar falla på plats, sakta men säkert!
 
Det blir nog bra tillslut...
Supermysigt ställe!

Uppdatering!

2012-09-19 klockan 15:26:46

 
Känns som bloggen mer och mer faller ihop...
 
Jag vill inte!
 
Jag vill kunna blogga som förr...
Men det går inte!
Har skickat och tjatat att dem ska fixa den tjänsten igen, men inget verkar hända. Och jag vill kunna blogga när jag känner för det och när saker och ting händer, inte 3 dagar senare när man väl har tiden att sitta framför datorn. Det blir inte samma grej, det känns inte lika bra.
 
Jag gör så gott jag kan, även om jag inte gillar läget!

Jobb

2012-09-18 klockan 15:36:13

 
Första natten avklarad!
Utan större konstigheter...
 
 
Mycket att lära...

Läkarbesök

2012-09-17 klockan 15:52:32

 
Kul att åka till Vårdcentralen här i Alunda...
Boka tid gör man inte i receptionen, utan man får sitta ner så ropar dem upp en så får man boka tid med en sköterska. Satte mig ner och väntade, väntade och väntade... Visade sedan att det blivit någon miss så jag satt i ca 1 tim & 30 min och väntade och det var väl ungefär vad jag trodde också... Dem kunde inte riktigt hjälpa mig utan jag måste kontakta HLM i Rimbo så dem får hjälpa mig att slutföra mitt ärende där det en gång började.

Är så less på allt detta, läkarbesök, papper och krångel!
Varför kan det inte bara vara lätt för?
Dem har ju mina journalanteckningar så man kan ju börja undra varför dem då ska ha intyg på det också, visst på sätt och vis förstår jag... Finns ju faktiskt dem som inte är ärliga igenom allt detta, men man kan väl sortera lite också?
Allt sånt här får mig verkligen att tappa gnistan, ingenting är lätt!

Fartfyllt

2012-09-17 klockan 15:47:25

 
Jag vill också ut och galoppera på stubbåkern!!!

Bilen

2012-09-17 klockan 09:26:06

 
It´s alive!
När bilmecken väl kom titta han lite i motorutrymmet, sätter sig i bilen och vrider på nyckeln och bilen hoppar självklart igång utan större konstigheter.
Måste jag säga att detta kändes lite pinsamt!?
 
Så nu är bilen sitt vanliga jag igen, den har även fått lite påfyllning av olja då det var en aningens för lite för att det ska vara okej. Den är törstig på olja...
I Lördags så skämde jag även bort bilen med en liten tvätt, och det var inte alls för sent att komma på den idén... Var upp till mitt lager för att hämta halm och Daniel stod då och tvättade Saaben, så då fick sig Volvon också en genomgång. Har fått som något svart skit på bilen, och trots avfettning och biltvätt så försvann inte detta. Testade med något mirakelmedel, och inte försvann det då heller. Testade att ta en handduk och torka bort skiten, och det funkade alldeles utmärkt! Så gick och eftertorkade hela bilen med handduken och den vita lacken kom tillslut fram, det var inte något lätt arbete att gnugga fram det vita.
Men en städning i bilen skulle ju inte heller skada...
Jag säger så mycket till mig själv som jag ska göra, som jag inte gör!
 
Någon som är intresserad av en Volvo 945:a?


Bilen

2012-09-14 klockan 14:35:45

 
Det går bra nu, det går väldigt bra!
Nu startar inte bilen som grädde på moset...
Sitter nu fast på DinX och väntar på bilmecken...
Hoppas inget större fel, har inte råd med mera utgifter nu.

Underbara fredag!

Bakning

2012-09-13 klockan 17:26:30

 
Idag så blir det blåbärspaj på meny´n!
Måste skämma bort karln lite... ;)

...

2012-09-13 klockan 15:28:26

 
Fet och fattig...

Veterinärbesök

2012-09-13 klockan 14:42:00

 
Ja, vad gjorde vi på Ultuna då?
Vi satt mest och väntade på vår tur, och stackars Sibelle var så himla trött så hon somnade sött tillslut. Efter lång väntan så var det dags för våran tur och väl inne hos veterinären så hade Sibelle inte alls lust att komma ur kattburen, väl ute ur buren kröp hon ihop mer och mer intill mig 
Veterinären klämde, kände och undersökte hela Sibelle utan några speciella anmärkningar. Och Sibelle skrek inte alls som hon gjorde här hemma, men det var tydligen ett ganska vanligt fenomen när det gäller katter.
Hemma - Ont ont... Hos veterinären - Det är inget fel på mig, jag är frisk...
 
Men hon reagerade faktiskt lite på vänster framtass och hade som ett blåmärke i huden under tassen, och hur det kan ha blivit så det kan vi inte riktigt veta... Trampat snett, trampat på något trubbigt, sprungit och trampat konstigt, är väl inte det lättaste att lista ut vad en katt kan ha råkat ut för om man inte har sett olyckan själv.
 
Sibelle fick en spruta med smärtlindring och antiinflammatoriskt eftersom hon fortfarande visade smärta, och det är väl inte mer än rätt att ge något mot smärtan då.
Så nu blir det Metacam i 7 dagar för Sibelles del och utgång som vanligt.
Under hemresan sov Sibelle lugnt och skönt i sin rosa kattbur, hon var riktigt trött under gårdagen.
 
Väl hemma så tog Sibelle igen sig lite och efter det ville hon gärna gå ut, så det var väl lika bäst att släppa ut henne även om jag gärna hade haft henne inne under natten...
Och idag är det inga större fel på Sibelle, hon kom in under morgonen och käkade lite frukost och sov en stund. När jag kom hem från stallet så var det full rulle på katten här hemma på tomten, hon sprang och for som ingenting hade hänt. Inget större fel på katten...
Är det för att smärtstillandet fortfarande finns i kroppen? Eller var det inte värre än så?
 
Så just nu känns gårdagens besök på Ultuna väldigt onödigt och att man dessutom blev hela 2 786 kr fattigare svider något enormt när ekonomin redan är i kris... Men vad gör man inte för sina djur!?
Och vad kunde ha hänt om jag inte åkte in och det var något allvarligt... Så man ska ta det säkra före det osäkra i alla lägen! Även om det svider...
Det är smällar man får ta när man är djurägare!

Djursjukhus

2012-09-12 klockan 17:16:10

 
Har pratat med Ultuna ang. Sibelle...
Så om några minuter besöker vi Ultuna...
 
Sibelle

Vänskap

2012-09-12 klockan 14:12:00

 
En bra vän?
En av mina fina vänner, som jag förövrigt skäms över att jag har så dålig kontakt med idag är fina Linn. Och Linn har varit så duktig och skrivit och givit ut en bok " Under min hud ", och i den boken så har hon faktiskt skrivit några fina rader om mig som värmer otroligt mycket att läsa.
Men samtidigt så känner jag mig inte som en riktig vän just nu...
 
Ur boken " Under min hud ":
" Den andra är Natalie. En tjej med hjärtat på rätta stället. En vän. Natalie är lätt, hon är enkel. Ärlig och omtänksam.
Senare idag träffar jag Natalie. Då har jag stöd igen. Vi stöttar varandra, det är en enorm trygghet även om jag har svårt att prata när det är som svårast. "
 
 
Detta är jag som vän...

Skadad katt?

2012-09-12 klockan 13:27:13

 
Som rubriken gäller så tror jag att Sibelle är skadad, någonting står inte riktigt rätt till med henne så mycket kan jag iaf säga. Märkte igenting på henne igår och hon sov inne i natt, men väckte mig vid 04 - tiden då hon ville gå ut. När jag kom hem från stallet på förmiddagen så satt hon på grannens tomt och jamade, visst det brukar hon kunna göra. Men idag var det mer ett gnälljamande eller smärtjamande, och för det mesta så brukar hon kunna jama och komma jamandes mot mig. Men idag ville hon gärna inte komma utan satt där och jamade, efter en stund kom hon och jag tog upp henne i famnen och inget mer konstigt med det.
Vi gick in och Sibelle åt sin mat som vanligt och efter hon hade ätit så kelade jag lite med henne och som jag för det mesta brukar göra så kollar jag " igenom " henne om hon har några sår eller fästingar.
Och det var då jag började ana att något var fel, för när jag klappade över magen så gnällde hon till och det gjorde hon flertal gånger. Tillslut började hon bita mig och attackera mig så jag inte kunde fortsätta att känna på henne, och detta är inte likt Sibelle.
 
Så nu är frågan, vad är felet?
Vad är det som är skadat?
Är det en stor skada?
Behöver hon veterinärvård?
Vad har hänt?
 
Men hon äter normalt och har kunnat hoppa upp och ner från sängen utan att säga något, hon går utan att halta men ser något spänd ut över magen när hon rör sig. Hon är ju kastrerad så det kan inte vara något sånt.
Nu ligger hon och sover tungt på golvet, vågar inte riktigt släppa ut henne...
Vad ska jag göra?
 
Min älskade lilla Sibelle 

Jobb

2012-09-12 klockan 13:14:57

 
Glädjebesked!!!
Idag ringde dem från Olandsgården och ville boka in mig att börja gå introduktion, så nästa vecka börjar man jobba igen. Och 3 nätter är redan inbokade!
Härligt härligt!! =)
 
Äntligen får man känna sig behövd igen...

Ridtur

2012-09-11 klockan 11:46:42

 
Jag måste säga att alla personer i stallet med privathästar är ju bara för goa, dem gör allt för att jag ska komma igång att rida igen. Dem försöker verkligen få med mig och lösa så att jag har en häst att rida, dem till och med lånar ut sin häst till mig så lånar dem en annan häst från ridskolan.
Så igår fick jag åter igen förfrågan om att hänga med på en tur ut i skogen, och jag hade ju inget annat för mig än att oroa mig över katten och vädret var verkligen underbart. Så varför inte!?
Man måste ju ta chansen också när man får den!
Så jag fick låna Fredriks häst Regejs ( Stavning? ) ett halvblod på typ 170 cm, har inget emot alls att få testa att rida hans häst då jag har sett dem rida lektion några gånger tidigare. En väldigt trevlig häst, men död...
Vi red ut i skogen och det blev mest skritt och en liten sträcka med trav, men det räckte alldeles utmärkt för mig som inte har varken ridit eller suttit på en häst på bra länge nu. Så jag var mer än nöjd, och min rumpa gjorde ont efter ca 1 timme i sadeln.
Idag har jag lite smått träningsvärk i hela kroppen.
 
Tack för lånet av hästen och en härlig ridtur! =)
Detta behövde jag för att stärka mitt självförtroende igen efter alla avåkningar senaste tiden... Jag kan ju faktiskt rida!

Lämnad hemma...

2012-09-11 klockan 11:20:26

 
Det blir tydligen inget Ullared för min del...
Vilket är himla tråkigt måste jag säga, och ja, ledsen och besviken blev jag också. Någon annan hade tydligen av misstag frågat någon annan som då ville följa med, så då fick denne följa med och jag får vara kvar hemma för jag får inte plats.
Men tack ändå!
 
Typiskt, ville ju verkligen göra ett besök på Ullared igen och såg fram emot det. Men man kanske kan bilda ett nytt gäng och åka på en tripp dit vid tillfälle. Det skulle vara kul, om det nu är någon som vill åka med mig?

Tillbaka!

2012-09-11 klockan 11:12:27

 
Sibelle kom hem sent igår kväll, åh vad glad jag blev!!!
Jag är en orolig själ och blir ju inte mindre orolig när hon inte kommer hem som hon brukar, men hon var väl kanske ute på ett längre äventyr. Vad vet jag?
Huvudsaken är att hon kommer hem, och gärna minst 1 gång / dygn.
 
Älskade lilla Sibelle!

Borta?!!?

2012-09-10 klockan 15:56:35

 
Sibelle, var är du???
 
 
Har jag blivit utan katt nu??? ='(

Bokat!

2012-09-10 klockan 13:39:45

 
Mycket som händer närmsta tiden...
Den 16:e September har vi preliminärt bokat att åka en dagskryssning till Åland med nära & kära ♥
Den 4:e Oktober är det Rimbomarknad som är ett måste!! Måste ha marknadsnougat ♥
Och den 5 - 7:e Oktober så blir det en tripp till Ullared med kusinen med flera 
Den 1:a December blir den en heldag på Globen Horse Show med Veronica

Och dagarna därimellan???

Hästarna

2012-09-10 klockan 13:34:22

 
Både igår kväll och i förrgårkväll så släppte jag hästarna på ridbanan innan insläppet och det var extremt uppskattat av båda hästarna och det var riktigt härligt att se dem så nöjda, pigga och glada!
Ammolite sprang som en galning, tog sats med hela kroppen och verkligen sprang med svansen i vädret. Lite skutt och hopp blev det såklart också, men det roligaste var nog att hon kunde få fäste att springa så fort varv efter varv.
Och Kryssan fick även fart hon, först rulla i sanden och sen jävlar for hon i luften med en rad bakutsparkar och dessutom ett jämnfota hopp rakt upp i luften. Undrar om hon har sett hur Ammolite gör... ;)
Riktigt kul hade dem och var så härligt att se dem så glada, det värmde otroligt mycket i mitt hjärta

Glad

2012-09-10 klockan 13:11:00

 
Ännu bättre, sålde det bettlösa tränset igår så 200 kr ytterligare i loppiskassan!

Hästarna

2012-09-08 klockan 19:26:59

 
Igår gick Ammolite en runda i stallet med mig och utan mamma, hon hade även skoj med en torvbal som tillslut blev demolerad och hon ville gärna kika på lösdriftshästarna. Men då kom moderinstinkten tillbaka så det gick snabbt tillbaka till mamma.
Det går undan i svängarna med Ammolite!
 
Kryssan därimot har börjat göra utfall mot andra hästar när dem är t ex på ridbanan... Vita hästar vet jag att hon inte tycker om då det är en fiende för travhästarna i deras värld... Men nu har hon även gjort utfall mot Mysak, en fjording och även en brun ponny. Så nu förstår jag inte riktigt Kryssan när hon även gör det mot andra hästar, varför gör du så?

Loppis

2012-09-08 klockan 18:17:41

 
Det här med att sälja på loppis var ju faktiskt roligare än vad jag hade förväntat mig, dock var det lite snålt med folk...Kunde ju ha kommit lite mera människor och kikat, och framförallt yngre personer.
Nu har man fått mersmak av detta och skulle mer än gärna vilja sälja igen, och gärna snart. Men nu kommer hösten och vintern så då är det väl uppehåll för loppisaktiviteter, precis när man har fattat intresse för det.
 
Men 375 kr rikare och några saker fattigare =)

...

2012-09-07 klockan 18:21:13

 
Får man säga att man känner sig väldigt ensam?

Duktiga Ammolite

2012-09-07 klockan 17:03:47

 
Är så stolt och glad över min lilla Ammolite!!!
 
Igår vid insläppet så gick Kryssan in som vanligt i boxen och fram till krubban med maten, men Ammolite ville inte riktigt gå in i boxen utan hon hade fått syn på den stora skylten som stod en bit bort ifrån boxen. Tänkte då att det var ett perfekt tillfälle att låta Ammolite vara utanför boxen utan sin mamma och att dem får lära sig att vara ifrån varandra lite då och då, och framförallt se hur dem reagerar. Och det bästa med det är att Kryssan kan få äta sitt kraftfoder i lugn och ro, vilket hon verkligen behöver.
Ammolite gick med friska steg och öronen rakt fram till skylten utan att tveka och den var inte ett dugg läskig heller, hon passade även på att kolla in lite andra saker när hon ändå var utanför boxen och på nya äventyr. Kollade in det mesta och passade på att smaka på grejerna om hon kunde. Ammolite ville verkligen kolla in allting!
Och det bästa av allt, ingenting var läskigt i hennes värld utan hon gick till nästa pryl för att kolla in var det var för spännande pryl. Hon får mer än gärna behålla den nyfikenheten!
Skönaste av allt var att Kryssan faktiskt kunde äta sitt kraftfoder i mer eller mindre lugnt och avslappnat tempo, men lite koll ville hon gärna ha över Ammolite så ibland släppte hon krubban och kikade ut efter Ammolite. Men dem var helt tysta båda två.
Känns som att skilja på dem där två inte kommer vara några större problem...
 
Duktiga hästar!!!

Loppis

2012-09-07 klockan 16:53:42

 
Nu är priserna satta på mina loppisprylar!
Kom och köp! ;)
 
Slutsumman på allt blev en hel del och jag hoppas ju såklart att få allting sålt, men det återstår att se imorgon.
Hur mycket tror ni jag säljer för?

...

2012-09-07 klockan 13:17:48

 
Det blev ingen fika...
 
Börja med att sätta priser då istället!

Fikapaus

2012-09-07 klockan 12:57:00

 
Jag har en sak jag bara måste skriva om och berätta för er!
Är så glad och stolt!
 
Men först ska jag åka in till Uppsala och spontanfika med min kära kusin Paulina, riktigt trevligt och mysigt!

Loppis

2012-09-07 klockan 12:52:26

 
Hmm, nu ska man sätta priser på allt man ska sälja imorgon...
Och det är inte det lättaste!

Hör och häpna, jag ska sälja diverse saker på Loppis imorgon!
Det hör till det ovanliga för att vara mig...

Hööksbesök

2012-09-07 klockan 12:49:05

 
Kom och tänka på en sak igår...
Det var väldigt lääänge sedan jag var till Hööks, förr hände det nästan allt för ofta och nu har jag inte ens varit där fast nya katalogen har kommit.
Nästan abstinens!
Så funderar på att göra ett besök på Hööks idag, men inget shoppande då plånboken är extremt tunn och jag har ju faktiskt allt jag behöver och lite till.
Titta kan man alltid göra! =)
 
Igår var jag på Hööks och det blev ett par strumpor och en täckehängare som fick följa med mig hem denna gång. Var såklart mycket man skulle vilja ha, men det var ju just det att jag har ju saker i mängder och hinner knappt använda det. Så varför köpa på sig massa nytt!?
Ibland får man impulsköpa också... ;)

Bakning

2012-09-04 klockan 16:17:14

 
Min man bad om blåbärsmuffins...
Hann tyvärr inte göra dem igår...
Hoppas mannen blir nöjd idag...
Blåbärsmuffins står i ugnen!

Fuktighet

2012-09-04 klockan 16:15:34

 
Suck, här var man duktig igår och tvättade sängkläder bland annat och med tanke på vädret igår så hängde jag det ute. Och det var nästan torrt, men så åkte jag iväg med Daniel och så kom kvällsdaggen och tvätten var åter fuktig. Fick hänga över natten, och dagen började bra med härliga vindar och tvätten var nästintill torr igen. Då kom regnet!
 
Ibland har man tur eller är det skicklighet?

Hästarna

2012-09-04 klockan 15:09:47

 
Ni kanske vill ha lite uppdatering om hästarna också?!
 
Med Ammolite är det bara bra, hon växer och växer. Det går så fort och man märker nästan varje dag att hon har ändrat sig i kroppsformen, vill ju att hon ska växa och bli stor men samtidigt vill man ha henne kvar som liten en stund till. Men nu har hon blivit så stor så att hon kan se ut över boxdörren, vilket såklart är väldigt spännande att se vad som händer där utanför. Och i morse när jag kom så hade hon kommit på den bra idén att ställa sig på halmbalen för att titta ut genom den andra boxdörren, och hon var så fruktansvärt söt när jag kom runt hörnet och såg min lilla bebis
Hon är väldigt söt, men hon är också otroligt kaxig!!! Och jag tror att hon är inne i en trotsålder nu då det har varit lite småbråkigt vid in- och utsläpp... Men det är väl såna smällar man får ta!?
Det är ju samtidigt intressant att få se utvecklingen och följa hennes utveckling helt från början, och framförallt lära henne att bli en häst i människovärlden.
Äter gör hon som en häst, det är slagsmål om mammas mat när det är dags för mat. Så kraftfoder äter hon med mamma, mer och mer. Vet ju inte riktigt hur mycket hon får i sig men det lär ju vara en del med tanke på att hon står med mamma och äter tills det är slut. Gräs äter hon i hagen och hö, tuttar lite då och då.
Så det blir snart dags att sätta upp ytterligare en krubba i boxen och lära Ammolite äta i egen krubba, då det nu blir lite stress situation för Kryssan...
Och mörkare och mörkare partier kommer fram på Ammolite, så det blir nog en mörk häst till som sagt. Det som har kommit fram nu är väldigt mörkt och mera svart, så det blir nog mammas färg som slår igenom på henne.
Ja, utvecklingen går framåt på Ammolite och snart kommer det bli dags för henne att vara ifrån mamma lite mera. Det börjar bli tid att börja öva på det nu, visserligen tror inte jag att det blir några större problem då hon mer eller mindre skiter i mamma i hagen och vice versa... Men det är ju lite annat när det gäller att dem ska gå ifrån varandra... Men börjar man i tid och gör det succesivt och långsamt så ska det nog gå bra och inte bli så kaotiskt kring det hela.
 
Och med Kryssan är det bra och jag tror att även hon börjar bli lite sugen på att komma igång med motioneringen, att stå med hästarna på en ridskola där människor rider dagligen gör ju inte ridsuget mindre. Och jag vill så gärna komma igång igen med henne! Och sedan är det så många som är intresserade på att se Kryssan i action och frågar ofta när vi ska komma igång igen, och det känns riktigt kul att fler vill att vi ska komma igång. Sedan ska vi allt visa vad vi kan!!!
Känns lite som att Kryssan och jag är " bäst " på stället, eller att vi är mest utbildade. Och bara en sådan sak känns ju inte heller fel, lite starkare självförtroende får man ju när man känner på detta vis och ser alla som rider och vilken nivå dem ligger på. Och att fler och fler kommer och frågar mig om saker och ting och undrar om råd och tips vad jag tycker och tänker om det ena och det andra, det gör ju att man faktiskt växer och sluta tvivlar på sig själv att man inte kan. Utan man märker att man faktiskt kan mera än vad man själv tror!
Ja, Kryssan var det ja!
Hon går mest i hagen och in och ut ur boxen och har lång man och svans. Dock blev hon väldigt mycket gladare när hon blev skodd i fram, vilken skillnad på häst!
Sista veckorna här har hon dock börjat tappa väldigt mycket muskler och även hull, så hon börjar se väldigt kantig ut och nu börjar även revbenen att synas... Hängmagen har försvunnit!
Så jag har ökat fodergivan och även högivan ökas och ökas succesivt och att hon får hö flera gånger under dagen, så får vi hoppas att det gör någon skillnad. Än känns det som att det mer eller mindre att hjälpt henne att inte rasat i vikt. Men hjälper det inte så får en veterinär kika på henne så det inte är något som är knas, men hon är ju pigg och alert annars. Det är ju magen som är lite i ofas just nu, lite lös avföring med avföring som smular sönder. Någon som har något bra tips på vad jag kan göra!?
Har testat bra mycket...
Men i det stora så är allting bra med hästarna mina!

Loppis

2012-09-04 klockan 14:40:40

 
Varit lite dåligt med uppdatering på sistone, dagarna rusar förbi och datortiden går till annat som är lite viktigare här i livet. Fast man går hemma och många tror att man har hur mycket tid som helst att göra både det ena och det andra, men det var ju just det att dagarna rusar förbi. Trodde faktiskt själv att jag skulle få mycket mera tid för det jag inte hinner annars och att dagarna skulle bli långtråkiga, men så är det absolut inte.
Hinner ju knappt hälften av det jag skulle vilja göra om dagarna, eller är det så att man har för mycket att göra och för mycket att pyssla med så tiden finns inte vare sig man arbetar eller är arbetslös?
Ingen aning...
Dock är det ju inte helt fel att gå hemma som " hemmafru " och jag hade mer än gärna fortsatt med det en längre stund, problemet är bara att man inte drar in några pengar utan man bara kostar pengar. Och det är väl där skon klämmer...
Och apropå pengar så ska jag faktiskt för första gången i mitt liv sälja saker på loppis, på Lördag är det så att det är loppis i stallet där jag har hästarna nu. Först så tänkte jag inte så mycket på det, utan snarare kul att se vad alla skulle kunna sälja. Men efter lite städning och rensning här hemma så har jag hittat en hel del som jag faktiskt kan tänka mig att sälja och om det sedan är någon som är intresserad av att köpa det är ju en annan fråga. Men det är ju värt ett försök iaf! Och det är ett stort steg för mig att sälja saker, har haft väldigt svårt att göra mig av med prylar jag har, men man kommer till en gräns när det är nog och så tror jag framförallt att man kommer till vägskäl här i livet när saker och ting ändras på en natt beronde på hur livet ser ut runtomkring.
Tänkte även gå igenom mina hästprylar och se om jag kan hitta något som jag kan sälja och att någon är intresserad att köpa, har ju lite saker så något ska jag väl hitta...
Kan faktiskt vara skönt att bli av med lite prylar också...
Så man kan köpa in nytt ;)
 
Så kom och fynda på Jonebergs Gård den 8:e September mellan kl 10 - 14!!! =)

Vänskap

2012-09-04 klockan 14:02:54

 
Det är nu dem sanna vännerna kommer fram och visar sin vänskap...

RSS 2.0