Lägga ned?

2013-07-30 klockan 20:33:14


Kryssan är " dålig " igen...
Sista tiden har hon inte riktigt känts som hon brukar och ska under ridningen, hon har även visat riktigt sura miner vid sadelpåläggning och spänning av sadelgjorden. Har varit orolig att hon börjar få ont i ryggen, men när jag känner igenom ryggen så visar hon inga tecken på smärta. Dressyrsadeln tycker jag att den ligger sådär just nu vilket känns oroväckande, nätt och jämt att den inte klämmer framme i manken nu när hon har lite dåligt med ryggmuskler. På hoppsadeln så har jag bytt kopparjärn vilket resulterade i mycket bättre passform på Kryssan! Det känns dock väldigt skönt!
Men hon gör även sura miner åt tömkörningsgjorden... Varför?
Och jag har varit lite orolig för markering på vänster fram, tror dock mera på att det är vänster bak nu efter lite mera och noggrannare koll... Hon tar ut steget ordentligt, men såg igår att hon inte riktigt har samma rörelse i båda sidorna av bakdelen... På sidorna av korset om man ska vara mera exakt!
Och om det är för att ryggen / korset måste få sig en omgång, vilket hon skulle ha fått för ca 4 veckor sedan om hon inte hade fått problem med juvret. Hon har minst 2 ggr kvar på behandlingen av ryggen och det kanske är därför det är som det är just nu...?! Vad vet jag? Eller är det något annat som spökar nu efter allting som varit och vad som händer?

Eller är det jag som hästägare som förstör henne?
Är jag för tung för Kryssan att hon tar skada?
Är Kryssans tid som ridhäst över?
Kommer hon klara sig igenom detta?
Kommer det bli vi igen?
Eller är våran tid slut tillsammans?

Det är bra många frågor som snurrar i huvudet och jag börjar bli väldigt orolig inför återbesöket om ca 2 veckor...
Vill jag verkligen veta?
Men det är ju självklart att jag vill göra allt för Kryssan, så mycket som hon faktiskt betyder för mig gör att jag absolut inte kan strunta i det och bara köra vidare. Vill henne absolut det bästa! <3

Känns inte så speciellt roligt heller med hästar just nu, jag vill komma någon vart. Dels utbilda mig själv, hästen och vi:et. Vill att det ska hända något och vara lite fart och inget lunkande eller vara orolig om man förstör hästen om man travar 3 steg till...
Att bara betala och betala stora summor för inget nöje är inte så speciellt kul månad efter månad.
Jag har börjat ledsna... :'(
Jag älskar självklart mina hästar mer än något annat och skulle absolut aldrig kunna göra mig av med dem pang bom, dem har alldeles för stor betydelse i mitt liv! <3
Vet inte om det är en dålig dag idag bara, fast jag känner mig rätt less på det här...
Vill att det ska vara vi som förr... <3


Svängning

2013-07-30 klockan 19:34:19


Från att vara glad och positiv, till att känna sig totalt nedstämd och tårarna bara väller över...


Feeling

2013-07-19 klockan 21:39:50


Att försöka göra sin röst hörd och att försöka tillrättavisa...
Och inte få någon respons tillbaka...
Det känns förjävligt!


Tokigt

2013-07-15 klockan 04:23:50


Känns ju lite sådär när en yngre på jobbet försöker vara bättre och kunna bättre än mig, och jag som har bra många fler års erfarenhet av yrket.
Det tar emot lite...
Jag flyter med och ser bort!


Semesteruppehåll

2013-07-13 klockan 03:02:23


Vi kallar det så... Semesteruppehåll från bloggen, fast jag egentligen knappt vet vad ordet semester betyder och har kunnat blogga när som helst.
Men man ska ha ro till att göra det också...
Och egentligen är det inte så mycket konstigt som har hänt senaste tiden, det mesta har lugnat sig.
Det börjar bli frid och fröjd, vilket är himla skönt! För stunden antagligen...
Ammolite går kvar med den stora flocken och för ca 2 veckor sedan så bytte dem hage till en riktigt stor och fin sommarhage, och väl i hagen så har Ammolite fått tillbringa dygnet ute. Det var ju det jag ville att hon skulle gå ute på sommarbete. Och det har fungerat riktigt bra, bättre än vad jag kunde ana och hon har stannat i hagen. Och vuxit har hon gjort och då menar jag mest i huvudet, polletten verkar ha trillat på plats... Hon är bra himla underbar! <3
Så hon går i hagen hela dagarna och jag tittar till henne 2 ggr / dag...

Med Kryssan rullar det på, igångsättningen är i full gång och till och med även för mig... Tömkör Kryssan och får springa själv när det är dags för trav, trodde dock inte att jag skulle orka så pass mycket som jag har gjort och att jag inte får ont är riktigt skönt!
Lite orolig att dressyrsadeln inte ligger bra längre... Eller så var det bara en dålig dag i Torsdags?
Hon är lite läskigt svajig i bakdelen på ojämt underlag, lite läskigt att se henne gå när benen går sådär. Svårt att förklara men det är väl antagligen en omställning för henne när allt börjar hamna på plats och jag inte är van med hennes " nya " gångstil.
Snart är det även dags för återbesök igen på Thorslunda, spännande...!
Det är även bättre med hennes juver, jag lyckades hindra så det bara blev en mjölkstockning. Himla skönt men jävligt ont hade hon för det! Och nu är juvret mer eller mindre tomt, så Kryssan börjar bli Kryssan igen.
Kryssan har även fått nya kompisar, hon går nu med Jamille, Decca, Trixi och Flingan. Och det fungerar bra det, skönt så slipper hon gå och vara själv. Men hon står dock inne på nätterna och kommer göra det alla dagar under året...
Mina underbara hästar! <3


Bloggen

2013-07-13 klockan 02:28:30


Det här med blogg - appen är ju himla bra!
Speciellt om man använder den...
Lite dumt är det dock att man inte kan svara på kommentarerna, eller kan man det och att det är jag som inte har fattat hur?!
Vore ju bra mycket trevligare att kunna svara på dem också och inte bara godkänna dem.


Idag

2013-07-12 klockan 12:55:31


Just idag är jag jävligt lat, sjukt trött och allmänt värdelös!


Huvudsnurr...

2013-07-05 klockan 07:32:49


Slutat jobba, just nu promenerar jag hemåt och tar en avstickare till stallet på vägen. Hästarna måste ut!
Och huvudet snurrar för fullt, det gör det när man promenixar... Iaf på mig!
Tankar och funderingar, positiva och negativa...
Men just idag är det bara positiva om hur lycklig jag faktiskt är...
Kunde jag och fick jag verkligen få ha det såhär bra, känna av att jag lever och förtjänar ett liv!?

Ha en bra dag!


Chrysolite

2013-07-05 klockan 03:52:47


Då har jag en 17 - åring i familjen, igår ( Torsdag ) så fyllde Kryssan äldre! <3
Hon blir äldre och äldre, men hon har många år kvar... Det vet jag!
Grattis till min älskade häst, mitt allt! <3
Du betyder extremt mycket för mig, det har du alltid gjort och kommer alltid att göra!

" Andas du, andas jag "


Vidrigt!

2013-07-05 klockan 00:40:16


Sitter på jobbet...
Kollade på Facebook och bläddrade då förbi några bilder på dig och din nuvarande sambo... Det var inte ett dugg jobbigt eller vidrigt att se dig med en annan brud, för det skiter jag fullständigt i bara jag slipper dig i mitt liv och för resten av mitt liv. Du har gjort tillräckligt!
Men bara att se en bild på dig gjorde mig äcklad, jag vill inte se dig och jag vill inte veta av dig! På något sätt...
Jag har fått nog av dig!!!
Din vidriga jävel...
Försvinn från min värld och mitt liv!


...

2013-07-05 klockan 00:29:01


Är jag inte " viktig " längre...?


Tuttar

2013-07-04 klockan 10:32:07


Här ser ni Kryssans juver från Måndagen... En aningens större!


Vilja?

2013-07-04 klockan 10:27:31


Arbetspasset är klart, bara invänta nattens pass. En promenad till stallet från jobbet fick det bli idag, så skönt att gå men det var himla kvavt... Kladdig utan att ens vara andfådd eller ansträngd, känns ju sådär!
Stallet är nu klart och jag sitter nu på bänken och funderar om jag ska tömköra Kryssan eller inte!? Min plan var att tömköra henne idag men nu när det väl gäller så är lusten bra mycket större att gå hem till sängen och krypa ner i den och sova. Känns som jag har gått färdigt för idag... Men tömkör jag inte och går hem utan att göra någonting känner jag mig så dålig och lat. Det är ju inte hela världen om hon får vila idag heller, mjölkstockningen är bättre så det är inget " måste " att motionera henne. Men jag gillar inte heller att rubba mina planer om jag nu har planerat något!
Tänker, funderar och dividerar med mig själv...

Ha en bra dag!


Vänskap

2013-07-04 klockan 02:37:33


Bästa vänner! <3
Amazing Ammolite & Fario


Bättre!

2013-07-04 klockan 02:21:33


Onsdag igen, eller rättare sagt nu är det Torsdag. Då har snart denna vecka passerat och är ett förflutet, jobbar natten till ära. Skönt att få jobba och känna att man gör rätt för sig, men längtan till sängen är bra mycket större!

Det är bättre med hästarna nu, i Måndags såg det mörk ut och jag var nära att brista... Kryssans juver var ENORMT ( !!! ) när jag kom på morgonen, var rädd och trodde att det absolut var juverinflammation. Hon hade ökat i temp men ingen direkt feber, mjölka ur lite snorliknande gegga... Ringde och prata med veterinären, och hon trodde inte på juverinflammation än utan att det " bara " var mjölkstockning. Rådet blev att röra / motionera Kryssan så att juvret rör på sig, mjölka ur lite, ta tempen och köpa liniment för juver att smörja med.
Så tog tempen under dagen och den sjönk, hon blev lite piggare men jävlar vad ont hon hade! Kändes hemskt att försöka mjölka ur lite när det gjorde så jävla ont på henne, snäll som hon är stod hon med benet i luften och visade mest hur elak jag var när jag smörjde och mjölkade. Promenerade och longerade Kryssan, detta var inte alls bra i våran planering... Just på Måndagen så skulle kiropraktorn komma och behandla ryggen vilket han inte kunde göra en dag som denna. Och jag ska ju börja trava nu, men inte på böjt spår vilket jag var tvungen att göra... Hade dock inspänning på henne så att hon jobbade rätt åtminstone, men det kändes då inge vidare och dessutom hade hon så ont så hon kunde knappt trava. Hon hoppa och steppa fram! Och se henne lida men ändå mana på henne att röra sig, det är jobbigt att se!
Nu 3 dagar senare efter promenader/tömkörning/longering, mjölka och smörja juver 3 ggr/dag så är det mycket bättre, det blir bara bättre och bättre! Hon har fortfarande ont, men juvret är nästan i normalstorlek igen. Fortsätta smörja några dagar till så är hon nog snart återställd, men nu är hon inte lika rolig att smörja längre... Nu håller hon inte bara upp benet, nu sparkar hon också och så hugget hon efter än. Stackarn! <3
Igår red jag faktiskt ut på henne, red med hoppsadeln som jag nu har bytt kopparjärn på. Så nu ligger sadeln betydligt mycket bättre!
Dock är det svårt med balansen både för mig och för Kryssan, och speciellt i traven... Men det är väl inte så konstigt och med tiden så kommet vi att hitta balansen tillsammans och framförallt nu när vi ska börja travintervalla.
Har jag tur så kommer kiropraktorn nästa vecka!

Och lite tur har jag nog allt också, Ammolites hälta verkar ha blåst bort. Den är bättre iaf, har inte sett henne springa i hagen och har då inte sett om hon markerar eller är ren igen. Dock mår inte höger bak så bra... Ett sår och en ordentlig svullnad efter en spark tror jag... Frågan är, ska jag linimenta hennes bakben?
Annars mår nog Ammolite bättre nu, klart hon är trött på kvällarna när jag tar in henne men hon verkar inte alls lika mör längre. Hon har även skaffat pojkvän, Fario och hon är bästa vänner och har verkligen fatta tycke för varandra. Dem väntar på varandra, möter varandra, gnäggar på varandra och går tillsammans. Hon börjar få lite vänner och komma in i flocken, men hon är bra rädd för hästar som kommer emot henne och speciellt Errol...
Apropå det, i Måndags fann jag även en springflugepuppa i en av Ammolites bajshögar... Kul! :(
Precis när Jennys hästar blivit av med dem, avmaskning till hösten!

Det händer grejer, speciellt med hästarna... Förhoppningsvis så blir det inte värre utan snarare bättre!
Dags att jobba vidare och vara viktig...


Snart...

2013-07-01 klockan 06:16:06


Snart får jag gå hem, snart får jag se mina hästar igen, snart får jag gosa med min katt, snart får jag känna trygghet genom min underbara sambo och snart blir det bra.
Arbetsnatten är snart över, en hyfsat lugn natt är snart över och jag får vara lite hemma fram till Onsdag då det är dags att jobba igen. Nu är friden slut och det är dags att tjäna pengar, inte mig emot. Jag är bara lite rädd att jag inte ska orka med... Fast det kan ju faktiskt vara så att det här är ett test och en koll för om jag verkligen klarar att jobba natt på ett mer intensivt sätt. Än så länge är det ju inget fast och jag vet ju aldrig hur det ser ut, så det är lika bäst att kämpa när man väl kan.
Fast just nu vill jag bara hem, har massvis med saker som jag vill och måste göra i hemmet efter en fullbokad vecka + helg. Men längtan till sängen är bra stor den också, men tiden till att sova finns inte riktigt känner jag... Vilket inte alls är bra då jag verkligen behöver sömnen när jag ska jobba som jag ska kommande månad.
Äh, allting löser sig i slutändan!

Och samtidigt vill jag bara till stallet, båda mina hästar är " skadade / sjuka "... Ammolite släppte vi ihop med Jennys stora flock, det har gått bra men det har varit lite jobbigt under veckan... Se henne bli jagad är inte det roligaste, är ju inte så roligt heller att hon hoppar staketet... Men nu 1 vecka senare så börjar det lugna sig och det är inte alls lika oroligt längre. Så det går ju bättre och bättre... Men igår hämtade jag in ( hon är inne nattetid ) en liten häst med ett gäng bitmärken och senaste dagarna har jag tyckt att hon har markerat, men igår var hon halt vid insläppet. Ingen svullnad eller värme, dock ett sår och en svullnad på höger bak efter antagligen en liten spark. Tycker dock att hältan sitter i fram, hon verkar även rätt mör och trött i kroppen. Men det är väl inte så konstigt med tanke på alla omständigheter och ändringar i hennes vardag... Jag hoppas verkligen att hältan försvinner snabbt som vinden och att det inte är eller blir några konstigheter!
Tycker lite synd om min bebis...
Hon är för himla mysig just nu, riktigt social, gosig och lugn <3 Hon går bara i hagen hela dagen då det är tillräckligt med aktivitet just nu, men hon är riktigt duktig till och från hagen. Hon är en pärla och en goshäst <3

Mamma Kryssan har det inte så lätt hon heller, veckan har varit jobbig och tom för henne. Men även hon börjar vänja sig vid den " nya " vardagen, och hon är riktigt duktig. Nu börjar hon kliva fram och visa sitt rätta jag igen nu när ingen annan tar plats just då.
Är dock väldigt orolig, lämnade Kryssan med ett vänster juver som var enormt stort... Ingen värme, och med min vanliga tur så var jag stressad till jobbet och hann inte ta tempen. Vilket inte alls känns bra, värdelösa jag! Kollade med Jenny så hon skulle kolla Kryssan lite extra och jag har inte hört något så jag hoppas att det inte är värre och att det har blivit bättre. Och jag vill inte ha någon juverinflammation tack!
Snart får jag åka till stallet och se om jag kan lugna nerverna eller om dem kokar för överbelastning.

Dagens orosmoment...!


RSS 2.0