Amazing Ammolite

2013-06-29 klockan 11:11:42

Den stora dagen är här, Ammolite fyller 1 år!!! <3
Och eftersom jag är så seg på att blogga så fyllde hon år igår, jag ligger efter!
Vad detta år har gått fort, ruskigt fort! Nu är bebistiden slut... <3


Bloggning?

2013-06-29 klockan 11:03:21


Blogga var det ja...
Lite dåligt med det just nu även fast det händer massor just nu!
Dags för en skrittur ut på Kryssan nu, säger som alltid återkommer vid tillfälle.
Ha en underbar Lördag!


Dagstripp

2013-06-23 klockan 10:59:50


Idag åker vi en tur till Åland med Eckerölinjen, trevlig dag och fint väder.
Vad mer kan man begära?!


Midsommar

2013-06-23 klockan 10:56:43

Då har vi passerat midsommar och jag kommer ihåg varenda minut, nykter så det bara skriker om det.
Var inte mycket till firande igår inte, pysslade i stallet halva dagen med och till mina hästar... På eftermiddagen åkte jag till Marielund där det bjöds på mammas silltårta, och när det gäller denna tårta så åker jag mer än gärna Svergie runt för att få äta en bit av den. Har faktiskt kopierat receptet så ska faktiskt försöka mig på denna tårta själv någon gång. Men jag tror nog allt att den är som godast när mamma gör den!
På kvällen så åt vi middag hos svärfar, grillat med tilltugg och supergod jordgubbstårta till efterrätt. Gick ju inte hungrig därifrån!
Så såg min midsommar ut... Mår ju iaf inte dåligt idag!
Lite tråkigt bara...
Fast det mesta känns tråkigt just nu...
Deppad?


Middagsdags

2013-06-18 klockan 21:21:47


Godafton!
Sitter ute på våran mysiga veranda och umgås med grillen, försöker grilla kyckling. Och jag tror det går bra, kanske att jag väntade lite för länge innan jag la på dem och glöden börjar göra sitt. Men tids nog så får vi väl middag även idag!
Idag har dagen spenderats i stallet, morgonen började med att gårdens äldsta häst fick somna in... Vila i frid <3
Ammolite har fått besök av veterinären som gav henne den sista vaccinationssprutan så nu är hon grundad och klar för i år. Det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig vid sprutningen, Ammolite fick efter en kort tänketid på att man kan få panik precis när dem rör mig och så kastar man sig på dem. Vi var i boxen och Peter kom och räddade situationen...
Ibland undrar jag vad jag har gett mig in på... Åter igen så har hon pajat boxlåset, jag tycker det är riktigt jobbigt och det känns inte alls säkert...
Ridit Kryssan har jag också gjort idag, samma runda som igår och bara skritt. Det gick super, hon fick även jobba en kort stund i form. Det gillade hon väldigt mycket, hon är dock lite stel åt höger.

Igår åkte jag med Daniel och fick se och lära mig något nytt, att ta jordprover. Det är vårat sätt att umgås <3
En lång och trevlig kväll blev det och trötta blev vi också.
Nu måste jag vända på potatisen och fortsätta att passa kycklingen!
På återseende!


Tränsbild

2013-06-16 klockan 13:31:37


Busunge

2013-06-16 klockan 13:22:42


Ammolite är en riktig busunge!
Och sista veckan har hon verkligen lagt all sin överskottsenergi på helt fel saker, som att förstöra boxdörren 3 ggr. Inte alls roligt när dem kommer på såna saker för det är svårt att få bort det bara sådär när dem har lärt sig sätt för att komma ut i friheten.
Så det är nog som Jenny säger, det är dags att börja med henne. Och det ska jag faktiskt göra, har inte velat stressa eftersom hon är så ung och jag inte har bråttom. Men Ammolite är nog allt en sådan häst där det är mer än bra att börja lite smått och just att hon måste börja använda huvudet, och det finns ju mycket smått man kan börja med. Som igår fick hon ha träns + bett för första gången och det var absolut inga problem att tränsa henne, hon gapa mer än gärna. Så jag måste helt enkelt pyssla med henne också, sysselsätta henne.
Hon ska även få byta hage, gå på sommarbete och gå i en flock. Och det är ju något alldeles nytt för henne och speciellt att gå i flock. Det där med flockbeteende vet hon inte så mycket om... Så hon behöver verkligen det! Och framförallt komma bort från mamma, dem börjar bli alldeles för fästa i varandra nu så jag vill helst skilja dem åt dagtid också.
Så idag gjorde vi så att vi släppte ihop Ammolite med The Boss och The Queen från den stora flocken, och det gick sådär... Ammolite tror ju själv att hon är både The Boss och The Queen vilket då stället till det för henne själv. Hon har lite bitsår på rumpan, tack och lov så sparkar inte Errol utan bara bits. Och egentligen gör ju Errol alldeles rätt då Ammolite har alldeles fel beteende, men det ser ju inte roligt ut. Det värre är ju att Ammolite inte direkt verkar vilja lägga sig, så denna resa behöver hon för framtiden men jag är såklart orolig inför komma skall.
Min lilla pärla! <3


Segt

2013-06-16 klockan 13:05:14

Inte riktigt kommit in i rutinen att jag kan blogga genom telefonen åter igen, rätt som det är kommer jag på det och skakar på huvudet varför jag inte kom på det tidigare.
Livet är inte lätt!
Igår var vi på 30 årsfest hos " Heffo ", en kompis till Daniel. En ganska lugn och stillsam fest med några kända ansikten. Fast det var ju mycket man inte vill se... Som Daniels ex, men nu har jag sett 2 av dem. Jag har väl direkt inga problem att se dem, men jag skrattar ju inte av glädje heller.
Drack gjorde jag också och är lite småtung i huvudet idag och halsbrännan som är ett måste också.
Kändes helt okej igår även om jag inte var partysugen och var ganska trött. Väl hemma så pratade vi lite... Fick prata av mig lite och några tyngre stenar i magen försvann, skönt att få prata och även få höra dem svaren jag fick tillbaka. Känner mig dock lite dum och förlåt blond, men en orolig själ är svårt att jobba bort själv.
Jag måste bara börja visa, prata och våga!


Nattjobb

2013-06-14 klockan 00:07:28


Då sitter jag här på jobbet åter igen, sista arbetspasset för denna vecka vad jag vet och vad kalendern säger. Ska i detta nu ta mig en bit kladdkaka som gulliga Anki hade med sig till jobbet. Ibland blir man bortskämd på jobbet!
Dagen har mest bestått utav sömn, fixade stallet direkt efter jobbet och förberedde inför morgondagen... Kl 9.00 imorgon ska Kryssan vara på Thorslunda igen, återbesök för att kolla benen och sedan knäcka ryggen lite antagligen. Sista veckorna har varit bra, det blir bara bättre och bättre!
Jag lovar att jag ska uppdatera lite bättre ang. Kryssan vid ett bättre tillfälle och se vad dem säger imorgon också.

Gick hem från jobbet i morse, var ett tag sedan jag gick hem. Varit lite annat i vägen så har fått tagit bilen men igår så lyckades jag få skjuts av min kära sambo. Men imorgon blir det bilen då det kommer bli stressigt nog att hinna med allting innan vi måste lasta och åka från stallet helst kl 8.
Det roliga i det hela är att många är så fascinerade över att jag går hem från jobbet vilket jag själv inte tycker är en så stor grej. Vad är skillnaden att gå en promenad hem från jobbet på 1 timme och att när som helst på dygnet välja att gå en promenad på 1 timme???
Ingen skillnad egentligen mer än att promenaden hem från jobbet blir ett måste istället för att man ska dra sig ut på en promis senare på dagen. Och sen är det ju bra mycket roligare att gå hemåt än att gå hemifrån!
Och det bästa av allt, de som kommenterar mest är dem som i själva verket behöver den promenaden som mest...
Ja hörrni, det är inte lätt inte!

Njuter av min kladdkaka och en kopp kaffe tänkte fortsätta med det en stund till så återkommer jag.
Godnatt!


Tillgänglig

2013-06-13 klockan 04:20:13

Men hallå, det är väl rätt ord i dagsläget?! Det var ett tag sedan...
Men som rubriken lyder så har jag äntligen fixat http://blogg.se">http://blogg.se">http://blogg.se%3C/a%3E">http://blogg.se">http://blogg.se%3C/a%3E">http://blogg.se%3C/a%3E">http://blogg.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://blogg.se">http://blogg.se%3C/a%3E">http://blogg.se%3C/a%3E">http://blogg.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://blogg.se%3C/a%3E">http://blogg.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://blogg.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://blogg.se%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://blogg.se">http://blogg.se">http://blogg.se">http://blogg.se%3C/a%3E">http://blogg.se">http://blogg.se%3C/a%3E">http://blogg.se%3C/a%3E">http://blogg.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://blogg.se">http://blogg.se">http://blogg.se">http://blogg.se%3C/a%3E">http://blogg.se">http://blogg.se">http://blogg.se">http://blogg.se">blogg.se - appen, så nu finns det inga bortförklaringar för bloggandet längre. Bara hoppas att det funkar som jag vill att det ska göra, men nu finns möjligheterna.
Har på sista tiden haft egentligen massa med ord att få ur mig, men på något konstigt sätt så har skrivsuget inte alls varit på topp. Och sedan är frågan om alla behöver veta allt, vissa saker är skönt att få ur sig men allting behöver inte alla veta. Så ibland kanske man ska stoppa sig själv och det gjorde jag, stängde väl lite in mig själv som jag många gånger har gjort. Mycket funderingar som snurrar och mycket att jag tvekar på mig själv. Varför?
Jag är mig själv och har inte ändrat någonting, men något fick mig att börja undra över mig själv. Gjorde jag något fel?
Det börjar nog ljusna snart...

Apropå ljusna så är det bra ljust ute nu och under nätterna. Det blir inte ens mörkt, njuter av alla ljusa timmar. Jobbar veckans första pass, natten har varit lugn och ögonlockarna börjar bli lite tunga.
Det får räcka för nu, nu vet ni att jag finns fortfarande!


RSS 2.0