...

2013-05-29 klockan 14:48:04

 
Återkommer inom kort om uppdatering om Kryssans återbesök på Thorslunda!

Nytt

2013-05-29 klockan 14:46:11

 
Oj jäklar, här var det dåligt med uppdatering!!!
Och det finns såklart många anledningar till varför uppdateringen åter igen har hamnat åt sidan, och den största anledningen är faktiskt att jag inte har haft tid. Det har varit mycket runt omkring och absolut ingen tid för att sitta vid datorn och njuta vid bloggen. Förra veckan på Onsdagen köpte jag mig en ny dator... I förrgår kunde jag för första gången starta min dator, en Toshiba Satellite med Windows 8. Och jag måste faktiskt säga att det kommer ta tid att ställa om sig från min gamla dator till min nya dator, allting är helt annorlunda med en massa appar... Kunde ju knappt stänga av datorn då jag inte ens fattade hur man gjorde det. Så jag har lite att lära kan man väl säga!
Sitter med min gamla datorn nu då jag inte riktigt har orken för att pyssla med allting nytt, det får jag ta en dag när jag helt enkelt är redo för det.
Och när jag ändå köpte en ny dator så köpte jag även mig en Iphone, jag som ALDRIG skulle skaffa mig en Iphone! Men jag gick emot mina principer och skaffade en iaf, och nu i efterhand så känner jag mig faktiskt ganska så nöjd och fick en liten annan syn om just Iphone. Men jag verkligen hatar den dåliga batterienergin, batteriet tar ju slut för ingenting och man måste ständigt ladda telefonen. Det är verkligen dåligt!!!
Så nu kan jag ju faktiskt äntligen fixa blogg - appen så att jag åter igen kan blogga genom telefonen, och det är verkligen en stor lättnad. Ska bli så skönt att ha den funktionen igen och kunna blogga precis när som helst och när man vill och inte behöva vänta och glömma. Ska bara ladda ner appen så är bloggandet snart igång på allvar!
Lite förändringar i livet helt enkelt...
Har jobbat 2 nätter nu igen, hyffsat bra och lugna nätter.
I Söndags så hade vi loppis i stallet, tråkigt bara att det kom så dåligt med folk och att man fick så lite sålt att man nästintill gick plus minus noll. Vi kanske inte riktigt valde den bästa dagen heller... Mors dag!
Jaja, vi får ta nya tag och köra en omgång till i höst och hoppas på bättre besökssiffror och mera klirr i kassan.
 
Imorgon är det äntligen dags för våran lilla tripp ner till Ullared, man har längtat och längtat. Och nu när väl dagen snart är här så är man lite stressad inför kommande äventyr. Man ligger lite efter i allting...
Hoppas på att hitta och göra en massa bra fynd, och att vi dessutom får riktigt roliga och härliga dagar på våran lilla utflykt. Hoppas att mina hästar sköter sig här hemma... Orosmagen börjar ge sig till känna!
Jag önskar såklart att hästskötaren hemma på gården tar väl hand om mina 2 underbara brudar!

Framtiden?

2013-05-22 klockan 14:47:06

 
Käkade lunch med Jenny idag och hon frågade mig om jag har tänkt något mer angående Kryssan och kommande besök på Thorslunda, hur långt jag är beredd att gå och hur mycket man ska " hålla på " med Kryssan.
Och det gjorde ju inte mig mindre nervös inför Fredagen...
För några dagar sedan så började en massa andra tankar att komma, men som de flesta djurägare är så väljer man bort dem tankarna och bara hoppas på det bästa. Och även jag har gjort så, bara hoppas på det bästa för att Kryssan ska bli bra och hon har många år kvar. Det tycker jag!
Frågan är bara om Kryssans kropp håller med mig i det eller om den säger ifrån... Och om det är lösa saker som ställer till det, har ju som sagt inte funderat allt för mycket för att hålla humöret uppe. Men idag slog verkligen tankarna in när vi satt och prata. Det var som att få ett hårt slag i magen och en kniv genom hjärtat... Och det är klart att jag vill göra allting för Kryssan, för att hon ska må bra, slippa smärta och vara kvar hos mig några år till. Men hur långt ska det gå? Och jag vill såklart inte att det ekonomiska ska vara ett hinder, men det är den krassa sanningen att ekonomin är det som ska stoppa och vara de absolut största hindret på vägen.
 
Alldeles för mycket tankar i huvudet nu...
Jag vill bara Kryssans bästa, att hon ska bli bra och vara hos mig!
Men oroligheten stiger för höger bak... Oroligheten stiger för plånboken...
Är det ett värdigt liv för Kryssan om det blir så, eller så...
Jag vill inte tänka, vill inte fundera och bestämma något men samtidigt kanske man ska vara lite smått beredd på vad som kan sägas. Och allting kostar!
Snälla älskade Kryssan, jag önskar att du är bättre och att du blir smärtfri.
Det är du och jag!
 
Andas du, andas jag...

Träningsvärk?

2013-05-21 klockan 12:53:16

 
Gjorde en favorit i repris igår... Skrittade Kryssan i ca 30 minuter, uppsutten då såklart. Och jag hoppas att hon har lite träningsvärk och att det var det som gjorde henne så stapplig igår. Kunde inte direkt se eller känna någon hälta, men hon gick inte alls lite glatt och mjukt fram som under Söndagens skrittur.
Hoppas verkligen på träningsvärk...
 
Idag får Kryssan spendera dagen i hagen hela dagen och ta det lugnt, jag ska ut och åka och kommer antagligen hem sent ikväll så jag hoppas att hästarna håller sig lugna i hagen tills dess jag kommer och tar in dem.
Onsdag och Torsdag ska jag jobba igen så då vet jag inte hur det blir, men om det blir något så blir det promenader.
Och på Fredag är det dags för återbesöket på Thorslunda!

Utflykt

2013-05-20 klockan 18:30:07

 
Imorgon blir det en tripp till Rimbo / Norrtälje...
Någon som vill ses?
 
Funderar på att åka dit tidigare för att hitta någon att tigga kaffe hos innan det är dags att infinna sig i Norrtälje, träffa familjen och kolla på musikal.

Städkraft

2013-05-20 klockan 18:27:27

 
Jäklar vad jag är bra!
Ibland händer det att man måste skryta över sig själv, för visst måste man det? Jag tycker iaf det när man har gjort något man tycker är jobbigt och man har dragit på det så länge man kan och tillslut så får man arslet ur vagnen och bara gör det. Och när det är klart så är det så himla skönt att ha det gjort, små enkla saker som kan bli väldigt jobbiga just då.
Gjort en hel del nytta här hemma, saker som kanske inte syns men saker som måste rensas eller läggas i en bättre ordning. Saker som man har väntat med för att man inte har haft lust just när man såg att det måste göras. Men nu är det mesta gjort, och med fart gick det också!
 
Nu är det bara middagen och kvällen i stallet kvar, funderar även på att ta mig en skrittur med Kryssan idag igen. Hade tänkt att hon skulle vila alternativt att vi skulle promenera, men ridsuget suger för mycket så jag tror jag skrittar även idag för sedan kommer jag inte hinna rida något innan Fredagen...
Hålla tummarna inför Fredag?

Skrittur

2013-05-19 klockan 21:48:55

 
Idag har jag faktiskt varit ute och ridit, och inte vilken häst som helst utan självaste Kryssan.
Min bästa Kryssan!
Står på hemgångsrådet jag fick från Thorslunda att jag nu får skritta Kryssan uppsutten och jag har ju varit lite harig till det... Men jag känner att jag måste rida henne lite innan det är dags för återbesöket så man vet vad man pratar om och hur det känns. Så sagt och gjort så blev det en ca 25 minuters skrittur ikväll.
Första stegen var ganska stappliga i fram, kändes som Kryssan var lite osäker på benen hur hon skulle lägga belastningen... Efter en stunds skrittande så kände jag inte av det och Kryssan kändes precis som sitt vanliga jag, och hon kändes faktiskt bättre och smidigare i kroppen än innan. När jag tänker efter så är det den " gamla " Kryssan jag kände idag!
Och det bästa av allt var att skritten kändes jämn, kände inget " klickande ", hon markera inget och jag kände inte av någon hälta. Alltså måste det vara 75 % bättre!?
Jag vill inte hurra för mycket än, men det var nära till glädjetårar på våran skrittur just för att det verkligen har gått åt rätt håll vad jag kan se och känna. Men frågan är om det är lika bra från marken?
Det återstår att se på Fredag...
Återbesöket närmar sig!
Nervositeten börjar stiga!

...

2013-05-18 klockan 17:18:12

 
Sitter och kollar... Kikar... Och funderar...
 
Vill ju komma undan så billigt som möjligt, såklart!

Diskade

2013-05-18 klockan 16:29:33

 
Äntligen är dem där jävla matlådorna diskade!!!
Hatar dem, de är dem jag gillar minst att diska av allt i vårat diskberg...
Och jag längtar fortfarande efter en diskmaskin, att leka diskmaskin är inte alls lika roligt längre som det var i början. Fast samtidigt är det ju rena lyxet att ha en diskmaskin!

Hästarna

2013-05-16 klockan 19:10:52

 
Hästarna då...
Eftersom jag har varit dålig och hållt mig lugn så har även hästarna fått tagit det lugnt. Men det har varit mycket mys och ompyssling med dem ändå, dem är värd det bästa!
Ammolites sår har bara fått varit sista dagarna, har inte tvättat eller pillat utan det har fått läka helt av sig själv. Och nu börjar det se riktigt fint ut, läkt runt om men i mitten är det fortfarande en sårskorpa kvar som sitter några dagar till. " Bulan " ovanför såret har dock inte riktigt gjort som jag har velat så den har varit kvar i samma storlek, igår var första gången jag såg att den hade minskat. Och i morse vid utsläpp så var den ännu mindre, så nu verkar den vilja försvinna. Och jag hoppas verkligen att den försvinner så att det inte blir något fullt överben där... Inte verkar hon halt heller längre, inte vad jag kan se även om jag har svårt att se hälta. Men hon springer så jämt och fint så så då borde hon vara ren?
Har dock hittat en massa småsår på Ammolite och hur hon lyckas få dem undrar jag när det inte finns någonting i hagen att göra sig illa på. En gren som ligger på backen då... Många gånger så skulle man vilja se hästarna dygnet runt för att se vad dem gör och hur dem lyckas med allting!
Duallygrimman hänger med fortfarande och det funkar bra, fast inte har hon gjort mycket satyg heller. I morse var hon lite mer på hugget men inte odrägligt jobbig. Därimot så tror jag att hon jagar grimskaftet så hon kör ner huvudet väldigt fort mot mig, och det tycker jag är lite obehagligt för man vet inte riktigt var man har henne och hennes tänder... Tids nog slutar hon väl med det också.
Fäller vinterpäls gör hon för fullt också, hon är inte speciellt snygg och glansig i pälsen just nu. Enda stället hon är snygg på är i ansiktet där nästan all vinterpäls är borta och där är hon mörkbrun med guldbruna fläckar...
Idag kom hovslagaren, och det gick ganska bra... Lite för mycket tjurig med bakhovarna och han ville att jag skulle öva mer på att lyfta bakbenen... Vill först ha en ordentlig stallgång, sedan ska vi öva!
Riktigt kul var det också när han såg henne på stallgången och det första han säger är, är det fölet? Jävlar vad stor hon har blivit! Haha... Ja, hon växer ju liksom!
Så nu har hon fina fötter igen!
 
Kryssan är något uttråkad med att bara gå i hagen och gå kortare promenader på grusvägen, överskottsenergin börjar samlas på lager nu. Och på Fredagen och Måndagen så blev det inga promenader eftersom jag var magsjuk och absolut inte vågade lämna närliggade toalett. Så promenaden på Tisdagen var något farfylld med en häst lite i luften då och då.
Får ju skritta henne uppsutten nu, men med tanke på hur taggad hon blir och speciellt på hemvägen så vet jag inte om jag vågar rida och håller mig därför till promenaderna för hand istället. Kan ju skritta uppsutten bortåt så får jag gå hem, måste och hade tänkt rida något innan det är dags för återbesöket så att man vet hur det känns och kan svara på den frågan.
Sedan vet jag inte om jag överanalyserar, men ibland under promenaderna så vet jag inte om hon markerar på vänster fram? Vill inte titta eller analysera för mycket, promenerar och väntar på besked på återbesöket.
Men inga svullnader eller värme i benen eller i lederna, och det måste ju vara ett gott tecken!?
Så nervositeten börjar verkligen stiga inför nästa Fredag och återbesöket på Thorslunda, vad kommer dem att säga? Är Kryssan bättre? Kommer hon bli bra? Många frågor är det som snurrar runt i huvudet...
Har kört en period med SPC - foder till Kryssan och jag tror nu att jag kan börja lita på detta foder, jag börjar iaf märka skillnad. Sedan är det ju svårt att avgöra om det är fodret och / eller vädret...
Ska göra slut på Sport SPC först och sedan tänkte jag testa den nya medlemmen i SPC - gänget, Max Balance. Hoppas att den ställer allt till rätta med Kryssans mage och bajssystemet.
Mycket mys och ompyssling blir det även här, hon har dock mer eller mindre tappat all sin vinterpäls och ser väldigt fin och blank ut. Dock ganska omusklad, men det har ju sina orsaker och allt det här gör ju inte saken bättre. Men en dag är vi tillbaka...!
Hovslagarbesöket idag gick bra, tycker Kryssan visade lite att hon inte riktigt tyckte om att hovslagaren tog hennes bakben med allt för mycket styrka... Och det gillar inte jag heller, vänta ut någon sekund istället så vinner du även på det. Nya skor har hon nu och riktigt bra hovkvalité har hon också, en väldigt positiv sak och så länge jag har haft henne så är det första gången hovarna är i så fin kvalité och att tappskotiden verkar vara förbi och ett raderat kapitel.
 
Mina älskade fyrbenta älsklingar!

Sockerkakan

2013-05-16 klockan 18:41:36

 
Lyckades inte riktigt...
Den är inte kladdig!
Men riktigt fluffig, mjuk och god vaniljsmak!
 
Precis som en färdig sockerkaka bör vara, så jag lyckades!

Kaffekick?

2013-05-16 klockan 18:28:00

 
Igår kväll blev jag fruktansvärt sugen på en vaniljsockerkaka som fortfarande var kladdig i mitten och inte riktigt klar, det riktigt vattnades i munnen. Men eftersom omständigheterna var som dem var igår så blev det inget sockerkaksbak. Utan det fick vänta till nu helt enkelt och i skrivande stund står kakan i ugnen. Och jag hoppas verkligen att jag får den bra, och just precis sådär kladdig som jag vill ha den. Inte torr och tråkig!
Och när jag tänker efter så är det nog min första sockerkaka jag bakar... Om vi inte gjorde det på hemkunskapen i skolan då? För annars så har jag aldrig bakat en sockerkaka vad jag kan minnas, har alltid tyckt att sockerkaka är så tråkigt att baka. Då kan man istället lägga ner tiden på något mer avancerat när man ändå lägger tid på att baka, fast jag gör ju ändå bara samma gamla vanliga... Fast sockerkaka kan man ju få riktigt goda, om man bara vill och lyckas!
 
Varit lite dåligt med uppdatering senaste tiden och det beror helt enkelt på att jag har varit sjuk och faktiskt sängliggande mer eller mindre hela helgen. Började med en redig förkylning och antagligen en reaktion på pollen... Tappade nästan rösten och fick världens retligaste hosta, och inte nog med det så började Fredagsmorgonen med magsjuka... NEJ!!!
Så dagens planer om att åka och storhandla mat gick åt fanders, spenderade dagen i sängen eller på toaletten. Samma visa var det på Lördagen även om det var lugnare med magen, men mycket säng blev det även då för att vila bort alla bakterier. Trodde jag iaf!
Under Söndagen så följde jag med Daniel, Alicia, Gunilla och Tobbe på en dagstur till Åland, var ju tillräckligt pigg för att gå utanför dörren och göra något sådant. Käkade lite räksmörgås och senare så smakade jag på lite olika saker på Buffén, och om man jämför med annars så åt jag väldigt lite. På kvällen fick jag väldigt ont i magen och jag såg nästan höggravid ut för att magen var så spänd. Något var inte bra...
Och det fick jag bekräftelse på under senkvällen / natten... Magsjukan kom tillbaka med besked!!! Toaletten nästan exakt hela natten, och då är jag ganska exakt.
Skapligt ont i arslet hade jag...
Så Måndagen även den spenderades i sängen, sista svängen med magsjuka var betydligt mycket värre än den första. Var helt slut och matt i kroppen efter andra svängen.
Fast konstigt nog så under Tisdagen så återhämta jag mig ganska fort och energin bara växte och växte, förstår inte riktigt hur man kan ha så mycket energi efter att man har tömt hela systemet och därefter levt på minimlat med blåbärssoppa och blåbärsyoghurt. Det var ungefär som jag hade fått en kaffekick, fast jag inte har druckit en droppe kaffe, och så har det varit nu i 3 dagar, idag är jag lite segare än tidigare dagar.
Har ju fått en del saker gjorda också med all denna energi, hade ju lite att ta igen efter alldeles för mycket timmar i sängen och få timmar i hushållsskötseln. Har tvättat undan en del kläder, diskat undan stora diskberget men har dessvärre alla jävla matlådor kvar. Dem gillar jag inte alls att diska, dem tar emot och dem tar tid... Men imorgon ska jag allt ge mig på berget med matlådor!
Har ju såklart fortfarande saker som måste göras och saker som jag inte har hunnit med, men det får man beta av med tiden. Man kan inte fixa allt på en gång och jag har bara 2 armar och 2 ben!
Igår lagade jag korvstroganoff här hemma, har gjort det rätt ofta nu senaste tiden fast varje gång jag har gjort det så har jag haft i olika ingredienser... Men igår blev jag riktigt nöjd med stroganoffen! Och så lyckades jag göra 2 middagar och 4 st matlådor, min första riktiga måltid på flera dagar och inte var den stor inte.
 
I Tisdags så var jag in till Uppsala och storhandla hem lite mat till familjen, och denna gång shoppade jag på Ica Kvantum... Funderade lite och kände att jag ville testa, och inte fan blev det så mycket dyrare än vad det har blivit på Willys och City Gross! Och på Ica Kvantum får jag ju till och med poäng med Icakortet!
Fixade även så jag kan använda självscanning, och jag körde en invigningsrunda denna shoppingtur. Vuxenpoäng till mig!?
På Onsdagen jobbade jag några timmar i stallet och idag kom hovslagaren.
Kör ett separat inlägg om hästarna!
 
Annars är det fina fisken, mycket som händer här framöver...
Nu måste jag kolla sockerkakan igen, och nu tror jag att den är klar!
Tjing!

Fit for fight!

2013-05-15 klockan 18:41:58

 
Sjukdomen är nästan över...
Uppdatering sker inom kort!

Årstid

2013-05-15 klockan 18:40:40

 
Hyresvärden klipper gräset - Det luktar SOMMAR!!!

...

2013-05-11 klockan 18:25:58

 
Ska man börja vara orolig?
Ska man behöva vara orolig?
 

Sjuk

2013-05-11 klockan 18:21:54

 
Min planering gick lite åt helvete när man åker på en släng av magsjuka under Fredagen, inte den värsta sorten men vilken magsjuka det än är så tar det otroligt på krafterna. Så igår var man sängliggande, men envis som man är att ta hand om sina hästar själv så blev det en åktur till stallet på morgonen för att ta ut hästarna och samma visa på kvällen men då blev det lite mockning också. Det gick inte fort, men ingenting att stressa för.
Och allt sängliggande igår resulterade i fruktansvärt grym smärta i korsryggen och i höften, tårarna sprutade!
Och om inte det räckte så har jag en pågående förkylning och som antagligen är en effekt av pollen också, så jag vet inte riktigt hur mycket som en är biverkan på pollen och vad som är förkylning.
Ögonen kladdar, rinner och kliar, näsan är tjock, rinner och kliar, halsen är trång, svider och hostan vill inte ge med sig och rösten är inte alls sig lik.
Så ja, jag mår verkligen uruselt...
 
Idag är det bättre, iaf med magsjukan. Har lyckats få i mig 3 st stora glas med blåbärssoppa och 1 smörgås, har fått behålla det än så länge och jag hoppas att det får stanna där det är.
Men orkeslös är man ju allt fortfarande och dagen har spenderats i sängen, och jag hoppas väldigt mycket på att jag snart är mycket bättre igen och är full av energi.
Blir ju inte mycket nytta gjord när man mår såhär, igår fick till och med Kryssan vila från sin promenad. Vågade inte chansa att ge mig ut i den stora vida världen... Så idag vågar jag nog allt ge mig iväg på en kort promenad, fast Kryssan är mest lyckligast för att få beta gräs.
 
Usch för att vara sjuk!

Teknikensvärld

2013-05-08 klockan 16:56:34

 
Nu är det dags att byta upp sig!
När en sak börjar krångla så ska självklart alla dyrbara saker hänga på i den trenden, så att det i slutändan kan bli väldigt dyrt.
Antar att resan med Kryssan inte kommer sluta så himla billigt, men det är värt varenda krona!
Men en sak som är säker är att det är dags för en ny dator, den här sjunger verkligen på sista versen och jag tycker faktiskt det är ett under att den fortfarande startar och funkar någorlunda bra. Men det är en tidsfråga innan den dör totalt, den har ju sina år på nacken och den börjar väl närma sig tvåsiffrigt...
Så jag kanske ska försöka ta mig till den stora staden för att hitta på en försäljare som kan lura på mig en vettig dator till ett bra pris. Tänkte försöka byta operatör på bredbandet också i samma veva... Ledsnat på detta strul och den dåliga mottagningen med mitt Tele2 mobila bredband jag har. Dem säger att Telia funkar bäst härute, så jag blir väl en Teliakund igen om dem har något vettigt utbud för mig till bra pris vill säga.
Det är verkligen ett bra inköp med en ny dator för min del, det behövs!
Telefonen verkar även den sjunga på sista versen, den har ju krånglat lite till och från hela tiden men när vi var på Thorslunda så funkade ingenting och då menar jag ingenting. Brukar hjälpa att starta om den, men efter 3 försök så gav jag upp. Den var " död "...
Så börjar faktiskt allvarligt fundera på att byta upp mig inom mobilvärlden också, jag kan inte ha det såhär och dessutom så verkar min Nokia vara helt utom det som faktiskt är mobilensvärld just nu. Och ingenting av det jag vill ha och behöver funkar på min telefon heller, det känns värdelöst. Så jag måste nog allt skaffa mig en telefon som funkar i detta samhälle med appar och allt vad det nu är. Men då kanske man kan börja blogga genom telefonen igen och göra allt som alla andra kan på telefonen som jag inte kan...
Frågan är bara vad för telefon?
Och tillråga på det så är tvättmaskinen verkligen inne på sista versen, tvättade i förrgår och jag fick jaga den jäkeln inne i badrummet för den hoppa runt så mycket. Efter en stunds tvättande så lät det inte så vidare bra om tvättmaskinen heller... Fast där är det ingen större fara, fick ju en tvättmaskin av hyresvärden som vi inte riktigt vet än om den funkar... Den badade lite i deras översvämning men den har stått och torkat bra länge nu, så vi får helt enkelt hoppas att den funkar utan några konstigheter. Annars har jag ju faktiskt min tvättmaskin hos mamma, så vi är inte helt utan tack och lov.
Men det är just det att börjar en sak krångla så kommer det alltid fler saker som hänger på... Och man blir väl inte förvånad om det händer något drastiskt med en bil t ex... Men det hoppas jag verkligen inte, tycker det räcker med utgifter för oss nu när det gäller sånt.
 
Teknikens värld är ett under!

Springa?

2013-05-08 klockan 16:03:31

 
När jag var på Thorslunda så fick ju jag springa några x antal vändor med Kryssan under hältutredningen, och jag kom då att tänka på att det är bra många år sedan jag sprang efter alla knäoperationer. Blev såklart orolig att jag skulle få väldigt ont, men jag blev faktiskt förvånad... Ingen smärta på kvällen eller dagen efter, kanske lite smått träningsvärk.
Är inte det väldigt bra? Ett bra tecken?
Så nu funderar jag på om man ska ta och försöka ta sig ut och springa lite på sin lediga tid, promenader med några små springsträckor i till en början och sedan utöka ju mer man klarar av och så får man se hur knät reagerar på det. Skulle faktiskt kännas skönt att komma ut och springa lite, som det känns just nu iaf. Många gånger kan man vara bra kaxig och sitta och säga det här, men när det väl kommer till kritan så är man bra lat. Men just nu känns det faktiskt som att jag verkligen vill springa...
Vet inte riktigt vad som har hänt men helt plötsligt så gillar jag verkligen att röra på mig, vill hellre gå än att åka. Dessvärre har jag tagit bilen till jobbet dem här 2 nätterna jag har jobbat, men Daniel har inte hunnit hem för att skjutsa mig och så är jag inte riktigt kry så vågade inte chansa på att gå hela vägen hem då.
Men nu har jag stora planer på att komma igång att springa, är inte det bra?!

Hästarna

2013-05-08 klockan 15:49:00

 
Eftersom det har varit mycket annat rumtomkring och jag inte har haft tid att sitta vid datorn och få ro till att blogga så har det inte blivit så mycket ord här inte, men har lyckats få ner några ord på Facebook som jag tänkte föra över hit så får ni lite snabb uppdatering ang. hästarna och dem senaste dagarna...
 
Söndag:
Uppdatering ang. hästarna...
Ammolites ben är bättre, mindre svullet men en liten vätskefyllnad och ett sår som inte riktigt vill som vi vill. Hade en stor brottningsmatch på stallgången igår för att kunna tvätta såret... Inte kul att bråka med bebis! Kryssan är pigg & glad! Lite ömmande steg igår till & från hagen, men rör sig mycket friare i hagen det lilla hon rör sig. Tog av bandagen igår kväll, jättefina framben och gallorna på hö.fram var mer eller mindre borta! I morse var dem tillbaka i minskad form, gallorna på vänster är kvar. Lite för mycket på hugget just nu, men nu är den värsta boxvilan över. Men det är snart dags för ingång för dagen innan hon flyger i luften...
Dags för 1:a promenaden idag också!
 
Vilken kväll...
Promenaden med Kryssan gick bra och hyfsat lugnt, hopp åt sidan 2 ggr bara + stora näsborrar och hon höll sig till skritten. Borstning och mys, benen är riktigt fina och inga konstigheter...
Ammolite därimot har det varit brottningsmatch á la grande! Fick låna en Duallygrimma av Jenny för att kunna rå på min lilla bitch när hon sätter den sidan till. Stod uppbunden när vi tvätta såret idag, gick bra till en början tills att hon hängde i linorna... Andra gången hon hängde så släppte den från väggen... Men vi fick såret rent och Ammolite fick sig en funderare! Hon är ju inte direkt elak, men hon har ju kommit på att hon är starkare än oss människor så hon kan gott göra som hon vill men det går jag inte med på så det blir hårdträning för att få ner henne på jorden igen.
Hårt mot hårt, eller?
 
Måndag:
Hästarnas status: Kryssan rört på sig en del i hagen och promenaden gick bra idag, lite trav i hagen... Fina ben, något uttråkad och glad häst!
Ammolite gillar inte Duallygrimman längre, fick inte på den på henne vid insläpp... Typiskt, men får träna lite imorgon att få på den på henne då den ska spännas runt nacken. Tvättade såret i boxen med vanligt vatten, och med gårdagens bråk så gick det betydligt mycket bättre idag att tvätta såret. Duktig häst!
 
Tisdag:
Mina goa hästar 
Promenad ikväll med Kryssan som var på goshumör, borstning och mys. Benen är fortfarande väldigt fina och steget är bättre!
Även Ammolite har varit riktigt go idag, massa mys även med henne! Fick på henne Duallygrimman idag, kom på en bra knep... Gick toppen att tvätta såret ikväll och hon stod blixtstilla!
Massa hästmys denna kväll
 
Lite snabbinformation helt enkelt i korta meningar, kort och enkelt! När det gäller Kryssan så är det inte sämre och jag hoppas att det är bättre, men hon visar ju inga större tecken på smärta. Verkar nöjd och vi går våra promenader, tycker även att hon börjar bli riktigt social och på myshumör. Inte mig emot!
Det har därimot varit mycket jobb med Ammolite sista dagarna och fighten med att tvätta hennes sår... Det där med Duallygrimman var en alldeles utmärkt sak, där har jag en chans att säga mitt och att faktiskt lära henne ett och annat. Och jag hittade en knep för at lyckas få på henne grimman även om hon gärna vill smita iväg, jobbigt när hon kommer i underläge * Hehe*
Som sagt så lyckades hon ta sig loss från stallgången, linan lossnade från väggen efter andra gången i bakåthängd Ammolite i panik. Jobbigt att se henne i det läget och lite läskigt var det, men jag hade ju hoppats på att den inte släppte och att Ammolite i stället lugnade ner sig tillslut och kunde gå framåt. Hoppas att det inte är något som sätter sig för framtiden...
Sista 2 dagarna har jag tvättat såret med enbart vatten och igår stod hon till och med stilla medan jag tvättade såret, fick bort sårskorpan och det började blöda och vätska sig. Nu har även vätskefyllnaden över såret minskat, så jag hoppas att det här ger med sig nu och läker någorlunda fint.
Mycket med dem små liven just nu...
 

Ammolites sår
 
Ammolite som gör mamma sällskap vid boxvilan, tappat vinterpälsen i halva ansiktet
 

Thorslundabesök

2013-05-08 klockan 15:27:26

 
Oftast så försöker man intala sig att det inte är så farligt, att det bara är en enkel liten skitsak. Men ibland måste man även ställa in sig på det värre även om det verkligen inte är något man vill. Men om det där jobbiga beskedet kommer så är det på något sätt enklare om man har intalat sig själv att det kan vara värre av vad man har trott och velat. Det blir såklart minst lika jobbigt vare sig man vill eller inte för då blir allting plötsligt verklighet.
Man vill ju alltid tro och hoppas på det bästa, men det händer dock att att viljan inte är densamma som verkligheten.
 
Så hur gick det nu på Thorslunda!?
Som ni kanske förstår genom att ha läst förtexten så var det inte alls så bra och lätt som jag hade trott och hoppats på gällande Kryssan. Och på något vänster så skäms jag och känner mig elak som har försökt att fortsätta hålla igång henne fast hon i själva verket kanske har haft ganska ont. Men samtidigt är det inte lätt för mig att veta vad som försigår i hästen... Det är ingen idé att klanka ner på sig själv utan att istället ta tag i problemet och hjälpa Kryssan till det bättre så får jag / vi hålla tummen hårt för att det verkligen går vägen och att Kryssan snart är på banan igen och är fit for fight!
Började med förseningar så vi fick vänta bra länge innan det blev vår tur, när det blev dags så fick jag gå en vända i stallgången med Kryssan fram och tillbaka. Då såg dem direkt att hon var väldigt sne i korset, och lite läskigt att jag inte har sett det tidigare för det var verkligen markant och man kunde inte missa det. Frågan är om det hände något i transporten på vägen dit?
Fick trava fram och tillbaka en vända, då kom det jag inte ville höra... Hälta på alla 4 benen!!! Så då började dem hältutredningen, böja, springa, böja, springa...
Böjprovet resulterade i höger bak och höger fram hög & låg... Så då bedövade dem höger bakben och vänster framben. Böja och springa igen, hältan var släckt i höger bak men kvarstod i höger fram. Dem bedövade kotan på höger fram och då släcktes även hältan i höger fram, och då visade det sig att det var den vänstra sidan problemet satt i men att Kryssan lagt allt på höger sida som nu är överbelastad / överansträngd.
Så då blir det lite Kortison på det för att få lederna bra igen, även om det är för- och nackdelar det där med att börja spruta... Men vad gör man inte för att hjälpa sin häst?
Och Kryssan är absolut värd minst 1 försök till att bli bättre, hon har bra många år kvar och det tyckte även veterinären när vi pratade. Kryssan blev klinikens Diamanthäst... Kiropraktorn pekade på Kryssan och veterinären sa direkt: Ah Diamanten!
Och jag frågade såklart hur framtiden ser ut, och det förstår ju jag med att dem inte riktigt kan ge raka besked eller svar utan det får återbesöket bevisa. Jobbigt läge är det, men jag tror på hoppet och just att Kryssan har bra många år kvar innan det är dags att gå vidare så jag har ju verkligen stora förhoppningar på att hon ska bli bra och att inget annat händer...
 
Summan av kardemumman av Fredagens klinikbesök blev då Kortison i höger + vänster bakknä och " Tuppkam " i höger + vänster framkota. Egentligen skulle det vara Kortison men eftersom Kryssan är digivande och Ammolite tuttar fortfarande och Kortison går ut i " mjölken " så vågar dem inte chansa. Så jag hoppas att tuppkamen gör minst lika mycket nytta som Kortisonet hade gjort.
Kryssan skulle även ha fått äta medicin med antinflammatoriskt medel, men även det går ut i " mjölken " så Kryssan fick helt enkelt hoppa det.
Dem satte även lite akupunktur på korset och så knäckte kiropraktorn lite så att korset hamnade mera rakt och på den platsen korset ska vara.
Det var dagens besök det, mindre roligt men samtidigt otroligt skönt att få reda på vad felet är på Kryssan och att hon nu har och får hjälp med det. Det blev en väldigt lååång dag på Thorslunda med mycket väntan, men med trevlig personal, kaffe och fikabröd så klarade man sig genom dagen.
Men till nästa besök så ska vi ha lite bättre planering på våran medhavda matsäck, denna gång åkte vi tomhänta utan kaffe...
Kryssan skötte sig super bra en dag som denna, lastade henne själv och hon gick direkt på utan någon som helst tvekan. Superbra och ännu bättre var det att jag hade lagt 30 minuter på lastningen utifall att, och att lastningen var klar på max 5 minuter och vi kom iväg tidigare än planerat. Tråkigt dock att det var förseningar där och att det krånglade för dem...
 
Så dagen efter besöket så var det boxvila på schemat, men eftersom tuttandet fortfarande är igång så fick vi helt enkelt ta ut Kryssan i hagen med hö så hon höll sig stilla och lugn. När höt var slut och Ammolite hade tuttat " färdigt " så fick dem stå inne under dagen så gjorde jag samma sak på kvällen.
Och egentligen ska Kryssan gå i liten sjukhage, men Kryssan håller sig väldigt lugn i hagen så vi bestämde att hon får gå i sin vanliga hage men att jag tar in dem tidigare då det är på kvällen som Kryssan stressar och hetsar upp sig. Och så har vi såklart lite mera koll om hon nu skulle få för sig att springa... Men å andra sidan så är det väl betydligt mycket bättre om hon väljer själv att gå än att en annan tvingar henne, då känner hon själv om det känns bra eller inte.
Promenader i skritt 1 - 2 ggr / dag i ca 20 - 30 min ska Kryssan också göra, så vi har gått en promis på kvällarna och det har funkat alldeles utmärkt.
Hon är riktigt snygg nu Kryssan med rakade knän + framkotor, men det växer väl snart ut igen får jag väl hoppas.
Bara fortsätta promenera och invänta vad dem säger på återbesöket den 24:e Maj... Nervös!!!
 
Mera uppdatering kommer!
 
           

Skrivning

2013-05-06 klockan 15:13:35

 
Hade tänkt att sätta mig och skriva om Thorslundabesöket med Kryssan och hur det gick, men då blev jag inring på jobb så jag känner att jag måste försöka sova lite innan det är dags för alla kvällssysslorna för att sedan bege sig till jobbet och jobba hela natten.
Ska försöka orka mig på att skriva imorgon mellan arbetspassen, håll utkik helt enkelt!

Motgångar?

2013-05-05 klockan 17:04:43

 
Det går bra nu... Otroligt bra!

Hästarna

2013-05-02 klockan 19:24:00

 
Idag fick jag hjälp av Jenny så att vi kunde rengöra såret ordentligt på Ammolite, och det var inte så populärt kan jag säga. Jag höll Ammolite och Jenny höll ett ben och tvättade såret, lite frustrerad blev hon såklart och hon visade klart och tydligt att det gjorde ont. Och jag förstår henne, men det är en sak som bara måste göras i en sådan situation.
Såret är antagligen några dagar / veckor gammalt, och jag skäms lite över att jag inte har märkt såret tidigare eftersom det antagligen har funnits där ett tag men har gett sig till känna igår. Har inte sett någon svullnad tidigare, men med all vinterpäls hon har haft så är det inte lätt heller. Fast jag har alltid varit duktig och känt igenom benen varje kväll, men på sista tiden har jag glömt det eller?
Skärpning helt enkelt!
Såret har varit riktigt djupt och det är ganska fullt, svallkött i överkant och underkant i såret och det har läkt helt fel. Och antagligen så är det en broddspark från herr S... Vi är iaf ganska säkra på att det är en broddspark.
Det är tvättat för dagen och imorgon är det dags åter igen för en tvättning, det är tur att man har Jenny vid sin sida!
Ammolite fick även idag gå på transporten och utan större tvekan gick hon på och in i släpet båda gångerna, riktigt duktig var hon även fast nerverna var lite på utsidan även idag.
Duktig häst!
 
Och mamma Kryssan fick även hon gå på släpet 2 gånger, tränade med longerlinan. Det gick mycket bättre och snabbare idag än vad det gjorde igår. La även lite krav på henne idag, lite krav ska hon allt klara men jag vet inte riktigt var gränsen går mellan en kontaktbar häst och en häst med blackout. Bara hoppas att det går minst lika bra imorgon...
Duktig häst!
Slängde på sadeln och hoppade upp, och jag hade ju såklart förhoppningar på att det hemska " klickandet " skulle var borta. Men rätt fort så gav sig " klickandet " till känna så det var bara till att hoppa av igen och så gick vi en promenad i stormen. Och jag börjar även bli lite orolig att det är något som sitter i ryggen, för med ryttare på så spänner hon in hela bakdelen och utan ryttare så går hon typ prickfritt. Måste nog även ta och köpa nytt kopparjärn till sadel, det är bra nära att sadeln ligger och trycker på manken.
Jag hoppas verkligen att dem hittar felet på Kryssan imorgon och att det inte är något stort och allvarligt, och att dem såklart kan hjälpa Kryssan med att komma tillbaka och bli fit for fight. Och att det inte är något allvarligt...
Hur det går återstår att se imorgon!
 
Önska mig lycka till?!

Mardröm!

2013-05-02 klockan 15:30:00

 
Usch & fy...
Somnade om efter att Daniel hade åkt till jobbet och drömde världens hemska mardröm! Storböla i drömmen och vaknade med att tårarna sprutade... Jag hoppas verkligen att denna dröm bara håller sig till att vara en mardröm och inget annat.
 
Daniel och jag var på en fest, hos vem det vet jag inte och jag kände inte igen någon i sällskapet även fast det var Daniels polare som hade festen. Båda vi drack och var måttligt fulla. Rätt som det var under morgontimmarna så var Daniel borta, och jag började såklart att leta och fråga var han var. Hörde stön och skrik från ena sovrummet... Jag öppnade dörren och där ligger Daniel med / på en av brudarna på denna fest, även 3 st till killpolare var med... Daniel var alltså otrogen!
Skriker såklart rak ut och Daniel bara tittar upp och nästintill garvar åt saken. Jag blir såklart flyförbannad och fruktansvärt sårad! Tar alla mina prylar och drar därifrån... Konstiga i det hela var att Sixten var med i huset, men jag tog inte med mig honom hem. Stackars katt...
Kommer på något jag vill säga till Daniel så vänder och börjar leta efter honom igen, hans polare säger då att en av killpolarna tog med sig Daniel och tog sig ett ordentligt snack med honom... Han står i tårar när jag kommer, säger mitt och drar igen. Har ju ingen aning om var vi var, men lyckades ta mig hem.
Sedan ringde telefonen...
 
Så har ingen aning om hur drömmen skulle sluta, men vaknade och kände mig så fruktansvärt ledsen. Det jobbigaste av allt är att bilden på dem tillsammans fortfarande sitter kvar på näthinnan. Hur ska jag få bort den?
Vilken mardröm...!

Känsla

2013-05-01 klockan 20:26:23

 
Börjar bli lite smått nervös inför Fredagen...

Utesluten?

2013-05-01 klockan 20:23:34

 
 
 
 
Det känns som att jag blir bortglömd och bortprioriterad varje gång...

Hästarna

2013-05-01 klockan 20:17:47

 
Hästarna har haft det väldigt lugnt sista tiden, dels är det ju för att Kryssan inte riktigt är schysst och jag inte vågar hålla på med henne förrän jag vet vad det är som spökar med henne. Och då har Ammolite fått lida lite för det kanske och bara fått gå i sin hage, har varit lat och inte gjort så mycket mera med henne.
Idag pyssla jag om hästarna riktigt ordentligt!
Hämta in Ammolite och släppte henne i ridhuset, ganska så snart så ser jag något konstigt på hennes framben. Går fram och kollar och ser då en svullnad ovanför knät, hon har även ett sår mitt i svullnaden. Ammolite får gå runt lite i ridhuset och snart börjar hon springa och bralla av sig, då kommer hältan. Går in i stallet och hon får stå uppbunden på stallgången och jag drar av lite vinterpäls och borstar henne lite. Tvättar såret, inte lätt på en liten unghäst... Skulle vilja få upp sårskorpan så att vätska och var kan få rinna ur om det gömmer sig under skorpan, men som sagt inte det lättaste med en liten häst. Ska försöka göra ett bättre försök nu ikväll. Ammolite visade klart och tydligt att det gjorde ont när jag tvättade och att det sved riktigt när jag hade på blåspray...
Stackarn!
Och eftersom Kryssan ska ut och åka på Fredag så tog jag bilen till stallet och koppla på släpet, tanken var att lastträna henne då det var ett tag sedan hon åkte och med all den energi hon har så kan hon inte vara så speciellt rolig vid sådana här tillfällen... Checka av lite innan det är dags med andra ord!
Tänkte då att det skadar ju faktiskt inte att Ammolite får kolla på den gröna lådan heller, så jag lastträna även henne. Och för första gången så visade Ammolite sin rädsla för något, hon har ju åkt släp en gång tidigare i sitt liv utan några som helst problem. Men det som är så otroligt häftigt var att jag pratade lugnt och glatt med henne hela tiden och hon lugnade sig och gick direkt på släpet, väldigt duktig var hon även om nerverna låg utanför.
 
Kryssan har ruttnat bort i sin hage sista veckan, men förhoppningsvis så är det slut på viloperioden snart. Idag tog jag in henne och fick bort ytterligare vinterpäls, men det är inte mycket kvar nu på henne. Friserade man och svans någorlunda snyggt, man kan inte åka iväg och se ut hur som helst. Sedan blev det lastträning för Kryssan också, henne tog jag med linan. Utan press och inga krav, ca 30 minuter senare stod hon i släpet och hon hade då gått in helt självmant. Duktig häst!
Efter det blev det en powerwalk i det soliga vädret, vi mötte på ett rådjur i trä som Kryssan inte alls visste hur hon skulle reagera på. Stor häst blev hon och steppa runt på stället, hon kan hon!
Imorgon tänkte jag slänga på sadeln och hoppa upp på hästryggen för att känna hur det känns och om klickandet är kvar, och är de det så hoppar jag av direkt. Ska bara checka av inför Fredagen, och det blir även en omgång åter igen med lastträningen...
Det kommer gå bra...!
 
     

Amazing Ammolite

2013-05-01 klockan 19:53:00

 
Söndagen den 28:e April blev Ammolite 10 månader!
Tiden springer iväg...
Snart har det här året gått!
 

Mätte Ammolite idag den 1:a Maj...
139 cm
Vuxit 4 cm sedan 6 månaderskontrollen!

Utbrytardrottningen

2013-05-01 klockan 19:48:18

 
I Måndags när jag gick till stallet och passerade husknuten för att se hela stallplanen så fångas mitt öga till en fyrbent varelse ståendes på stallplanen, blickstilla. Det tog några få sekunder för mig att se och förstå att det var Ammolite som stod där alldeles ensam ute i den stora vida världen.
Fick en liten chock måste jag säga, men lugnade mina nerver fort...
Ropade glatt " Godmorgon Ammolite ", Ammolite gnäggade tillbaka och kom i galopp fram till mig. Klappa om henne och hon vände på klacken och sprang hemåt, hon kom dock inte hem för boxdörren hade blåst igen.
Denna gång hade hon inte lyckats öppna boxdörren genom att dra upp sprinten, denna gång hade hon knäckt dörrposten så att sprinten inte hade något att fästa bakom. Så det var ju bara till att gå som man ville!
Detta äventyr utanför huset hade nog pågått i några timmar... Hon hade hälsat på andra hästar och även gjort ett besök i våran foder- / sadelkammare... Dumt nog är det för tillfället ingen dörr där och självklart så måste ju Ammolite in där för att röja runt lite. Jag är väldigt glad dock att hon inte riktigt gillar torr mat... Så det mesta fodret låg på golvet och såg nästintill orört ut, verkar som att hon bara har provsmakat på allting och sedan gått därifrån.
Busunge!
 
Så nu har dem satte dit ett annat boxlås som Ammolite inte ska kunna öppna själv, de gamla boxlåset sitter längre ner på boxdörren. Så nu har hon alltså 2 st boxlås och nu hoppas jag verkligen att hon håller sig hemma om nätterna! Stackars mamma Kryssan hade haft solvallatrav inne i boxen då Ammolute var ute och rände, bädden jag hade kämpat med var som borta när allt spån låg upp mot väggarna.
Kommer ju att få magsår av min lilla donna...
 
    

Tillbaka...

2013-05-01 klockan 19:25:50

 
Här var det dött...
Fast det är full fart hela tiden!
Märkligt!
 
Vad har hänt då kan man ju undra sig!?
Jobbat några nätter har jag gjort, som vanligt kan man säga. Nattpassen rullar in, dem rullade iaf in under April och just nu känns det som det står stilla. Men jag hoppas det vänder och att passen rullar in även denna månad.
Och eftersom jag nu har bil igen så går jag ju självklart fortfarande hem från jobbet, bilen får stå kvar hemma medan jag är borta. Och jag måste säga att det känns himla bra att gå, och speciellt när man hör alla hur imponerade dem blir av att höra att man går och att dem aldrig skulle orka det fast det egentligen dem som är i störst behov av detta...
Jag sträcker bara på mig!
Tar ungefär ca 57 minuter att gå och det tycker jag är alldeles utmärkt, dagens motion är liksom avklarad direkt på morgonen. Och förändras gör jag också när viss personal knappt känner igen mig längre och man hör från den ena och den andra att man minskar. Allra helst när Daniel säger att jag blir mindre, det känns bra. Har inte ställt mig på vågen, men det ska man ju faktiskt inte göra utan helst ska man ju mäta kroppen för att se den skillnaden på måttbandet. Och jag måste säga att det känns ju betydligt mycket bättre att se siffrorna minska på bandet än på vågen, tråkiga är bara att jag inte mätte från början...
 
Nu när man har bil igen så kan man även åka in till stan för att shoppa, Jenny och jag tog en drive förra veckan. Men inte blev det alltför mycket shoppat då inte med tanken på att man ska åka till Ullared snart, dumt att shoppa upp en massa pengar inför denna resa!
Jag har även hamnat under saxen, Jenny har klippt mig. Hur skönt är det inte att gå till en gratis " frisör "? Enda problemet är bara att jag har så mycket uppklippt i mitt hår så det var svårt för Jenny att få det jämt... Klippte även till en lugg, som jag inte riktigt är så nöjd med... Jag vill ha lugg, men luggen vill inte vara med mig. Har en virvel som gör att luggen inte alls ligger som jag vill ha den. Så lite missnöjd är jag, och det är inte pga Jenny. Tänkte försöka ta mig i kragen att färga håret nu också när man har rensat bort lite skit, ska dock klippa mig snart igen. Jenny vågade inte ta alltför mycket så det blir en klippning till snart igen istället. Det kommer bli bra det här i framtiden!
 
I helgen blev det en del socialtimmar, Erika hittade hit och ville umgås med mig. Mycket trevligt måste jag säga, det förgyllde min dag kan jag ärligt säga när hon ville och kom hit. Hade bakat blåbärspaj och även mockarutor dagen till ära och även svärfar kom förbi för att provsmaka. Det blev en mysig fika ute på våran mysiga altan. Klappa hästar och klappa katt blev det också!
Lördagskvällen spenderades hemma hos mamma, hon bjöd på middag då Roffe svek oss och inte var hemma. Mycket tråkigt då jag verkligen hade sett fram emot att träffa honom efter månader utan att ses. Men då blir det helt enkelt middag snart igen för att lyckas träffa honom, fast jag vill absolut inte säga nej till middagar med mina familjer. Dem betyder otroligt mycket för mig och jag värdesätter dem otroligt mycket!
Sen kväll blev det och dagen därpå blev Ammolite hela 10 månader gammal, glömt att lägga upp månadsbilden.
Suck...
Lyckades även få arslet ur vagnen och ta mig till mitt lager med alla hästprylar för att få lite ordning och städa upp lite... Är riktigt less att ha allt packat i Ikeapåsar ståendes på golvet och staplade på varandra, allting blir förstört och det gör riktigt ont att alltid mina saker ska drabbas... Köpte ju en ny trähylla så nu hade jag mer plats att förvara alla mina täcken på, och även fast jag har 2 st hyllor nu så är det bra trångt och jag skulle allt behöva en tredje hylla... Skönt att få lite ordning och koll på sakerna, nu slipper jag även fukten men istället fick jag dammet. Fast jag tar ju absolut dammet än det vidriga fuktet!
 
Valborg firades nere i Alunda hos ett gäng trevliga prickar, även jag fick dricka denna gång. Men med tanke på hur ofta man dricker så blev det ju ganska lugnt som vanligt och min mage är inte riktigt som den ska heller... Och då vågar jag inte riktigt hälla i mig massa onyttigt för magen. Kan ju inte säga att jag var nykter, men jag var inte speciellt full heller. Salongsberusad då, trodde jag skulle vara mera bakis idag. Men jag känner mig inte speciellt bakis, därimot väldigt trött då dem 3 senaste dygnen har det varit minimalt med sömntimmar.
Dock fick jag inte riktigt någon partystämning igår, lite svårt när alla ska sitta och diskutera saker hela tiden som leder ingenvart. Klart alla tycker och tänker olika och vill ha det olika, bara så less på fyllesnacket...
 
Farligare än så har det väl inte varit i denna lilla värld, dagarna kommer och försvinner minst lika fort. Vissa dagar får man mycket gjort och andra dagar är det ingenting som rör på sig.
Deklarerat har jag även gjort, och tack så hemskt mycket att jag FÅR tillbaka detta år. Det glädjer mig! Fast nu är det så att det mesta glädjer mig nuförtiden...

RSS 2.0