Amazing Ammolite

2013-10-30 klockan 21:41:31


Nu har min lilla bebis blivit 1 år, 4 månader och 2 dagar. 
Och såhär ser hon ut nu! <3
Sjuk?

2013-10-30 klockan 11:29:55


Halsont och snorig näsa, ljuvliga känsla!
Hade nästan glömt bort hur underbar denna känsla är, dags att bli förkyld nu? =/

Vintervila

2013-10-30 klockan 11:28:30


Bilen hem från jobbet idag...
Nu är det bara att inse att gåperioden är över, morgonmörkret är snart här. Dessutom dikar dem längst vägen vilket gör att dikeskanten försvinner och ingen möjlighet att akta sig för trafiken. Och åkern jag gina över är nu tråkigt nog plöjd, så där går det inte heller att gå.
Helt enkelt vintervila från gåendet, tänkte ju faktiskt försöka vara duktig och ge mig ut på promenader ändå. Det skadar ju liksom inte!
Nu får bilen bli rastad lite också!

Hovslagarbesök

2013-10-29 klockan 14:10:08


Då har hovslagaren varit på besök idag, båda hästarna skötte sig super bra! <3
Det gör mig stolt!
Kryssan har lite problem med alla hovarna, vilket inte är något nytt. Det som är lite annorlunda är nu att framhovarna är sämre än bakhovarna. Detta har jag nog aldrig varit med om faktiskt. Och jag har väl inget att välja på snart än att ge Kryssan Enzion igen, vill ju gärna slippa men om det nu finns ett behov så måste ju det fixas. Viktigt med hovarna liksom...
Ammolite har väldigt små hovar tycker hovslagaren och jag tycker väl att dem ser normala ut med hennes storlek. Enligt hovis så var dem pyttesmå och växer lite si och sådär, bakhovarna var inte så mycket att göra med. Hon går ju barfota och då ska dem ju fixa det jobbet själva, vilket Ammolite gör då. Dock är det ett orosmoment med framhovarna, är problem med båda men mest med höger fram. Hon sliter hoven lite väl för mycket på insidan, nämnde det sist i bloggen då hovslagaren varit på besök. Och hon sliter då mera på höger fram, vilket inte alls känns riktigt normalt med en unghäst som mest bara går i en lerig hage.
Har hon fel benställning då?
Eller är det hovslagarens fel till slitaget? Den första eller den andra hovslagaren i såna fall...?
Känns ju lite oroväckande måste jag säga och tiden till skoning inte är långt borta...

Bildbevis

2013-10-27 klockan 15:31:52


Äntligen fick jag till mitt önskemål om att få en bild på oss tillsammans, men det tog emot på min andra hälft...
Hade ju velat haft bättre, men bättre än ingenting!


" Andas du, andas jag "
Båtresa

2013-10-27 klockan 15:27:29


Då har man klarat av en båtresa med Birka Paradise, väldigt lyxig båt måste jag säga om man jämför tidigare båtresor med olika bolag. Ganska mycket folk var det också, trodde det skulle vara lugnare då vi åkte mellan Torsdagen till Fredagen. Men det var inget att förlita sig på, det var folk ändå. Fler som skulle på konferensresa, men det hindrade inte många för att festa järnet!
Kändes dock som man inte gjorde annat än att äta på båten, kort efter påstigning så bjöds det på buffé till middag. Var ju inte alltför mycket att välja mellan som det är på Eckerölinjen t ex, men det som fanns var himla gott av det jag tyckte om. Det var dock inget dåligt dessertbord, men jag gör betydligt mycket godare blåbär- och äppelpaj. Det första Daniel sa efter första provsmaket...
Efter buffén var man så himla mätt så man orkade knappt eller fick plats med kvällens dricka, det gick segt. Och härligt full blev man också, tillräckligt bra och med måtta. Då mår man dessutom bra mycket bättre dagen efter.
Och dagen efter bjöds det på frukostbuffe, jävlar vilken frukost! Även där åt man sig bra jävla mätt, var ju nätt och jämt hungrig innan man började.
Väl hemma så är ju sin egna mat och frukost ingenting om man jämför med måltiderna på båten, går ju knappt att jämföra.
Trodde att jag aldrig skulle bli hungrig igen efter måltiderna på båten då man blev så himla mätt, men allting funkar som det ska. Även magen börjar bli sitt vanliga jag igen... 

Drömmen?

2013-10-25 klockan 18:28:00


Då börjar första visdomstanden att titta fram...
Fan!!!
Ont gör det också, svullet och känns konstigt... Den får gärna komma, men inte ställa till några problem för mig.
Orosmoment! 

Just nu!

2013-10-25 klockan 14:26:16


Synd att klaga på nuet...
Helt ok! 
Äventyr

2013-10-24 klockan 12:36:04


Sitter just nu på bussen in till stan, Uppsala, med underbara sambon. Vi ska ut på äventyr, ut på dem sju haven ska vi. Daniel ska på konferensresa och jag får följa med, så nu blir det kryssning för hela slanten.
Stressade och trött efter nattjobbet, inte riktigt koll på läget... 
Stallet är fixat, Jenny tar hand om dem tills jag är hemma igen. Och katten har det bra hemma i ensamhet... 
Allting löser sig!

Ha en bra dag! 

Samtal

2013-10-24 klockan 03:19:50


Det är något som alltid inte är så självklart, för många kan det vara det och för andra inte. Och i mitt och Daniels förhållande så är det inte det självklara att prata om allting. Vilket många gånger oroar mig, men det är inte alltid det lättaste att prata heller alla gånger. Men allting löser sig med tiden, så är det bara! Så varför egentligen oroa sig i onödan. Daniel är inte dum och han har lösningar på det mesta... 
En annan tänker ju dock alltid för mycket och funderar hur man ska lösa allting...
I helgen så fick jag många lugnande ord då Daniel vid ett besök hos grannen berättade hans tänk inför framtiden, och jag kan sluta fundera och framförallt sluta oroa mig. Det löser sig!
Älskar min underbara sambo! <3 

Dressyrpass

2013-10-24 klockan 01:46:00


Förra Torsdagen och nu är det en vecka tillbaka dock så red jag ett dressyrpass på Kryssan, vi var på ridbanan dessutom.
Herregud säger jag bara!!!
Vilken häst!!!
Vilka framsteg!!!
Vilken känsla!!!
Hade inga stora förväntningar eller krav, tog tygeln och Kryssan sänkte sig, fick upp ryggen och bara vänta på nästa kommando. Vi dansa fram och Kryssan bara vänta på nästa uppgift, hade dessutom ingenting i handen. 
Förr i tiden tog det ca 30 minuter med tjafs och ett tjurigt sto innan hon kanske sänkte sig och började jobba rätt, idag tog jag lite lätt i tygel och vips så åkte huvudet ner och halsen ihop. Och bara det att jag inte hade något i handen, det är något nytt och jag har väl aldrig haft en sådan lätt häst! 
Kan väl säga att jag har fått ett kvitto på alla behandlingar jag har betalat senaste tiden har gjort bra mycket för Kryssan och hennes kropp, för jag tror nog att jag aldrig har känt Kryssan på detta sätt. 
Det är en ny häst! 
Och vi:et börjar närma sig igen, det börjar bli gamla vi igen med nya krafter och steg. Däremot synkar vi inte riktigt varandra i traven än, eller det är väl snarare jag som inte hittar tillbaka till min häst. Traven känns helt ny och " annorlunda ", vilket är nytt för mig då man är så invand med det " gamla ". Den " gamla " Kryssan, men nu är den " nya " Kryssan här.
Den dagen var det glädjetårar och gåshud! <3 
Jag såg ljuset och jag älskade dansen! Hade fått fram orden bättre om jag hade skrivit detta denna dag, även om jag lätt kan backa tillbaka tiden och komma tillbaka till sadeln och känslan. 
Jag hoppas att vi kan fortsätta dansa, det har bara börjat. Det går framåt! 

Som sagt nu har det gått en vecka sedan denna dag och det har varit lite för mycket vila senaste veckan tyvärr. Och även lite diskussion i hagen med Flingan... Vilket såklart resulterade i 2 st sår, ett på vardera ben. Inga djupa eller allvarliga, men sår dock. Värre är det väl med svullnaden på vänster bak, har faktiskt longerat i Tisdags och så red jag ett dressyrpass i Onsdags. Men hon markerar inte eller är halt, så då är det väl ingen fara!? Dessvärre så blir svullnaden varken bättre eller sämre vid rörelse eller stillastående. Så det är väl bara att hålla igång, dock blir det lite vila igen...
Vet inte riktigt vad som är bäst med benet, men fortsätter som vanligt med liniment och Back on Track. Och så blir det lite mer vila...
Dressyrpasset denna vecka gick bra, dock inte alls lika fin dans som förra veckan. Klagar dock inte, är mer än nöjd! Skrittjobb och så påbörjade jag lite travjobb med öppna och skänkelvikning, väldigt mjuk och smidig häst. 
Annars en glad och taggad häst! <3 

Rutin?

2013-10-24 klockan 00:20:09


Apropå MaryKay - party... 
Dammade av mina produkter jag hade hemma och skötte mig i hela 3 dagar, ska väl inte skryta alltför mycket då jag bara tvättade 1 gång per dag istället för morgon och kväll. Bra början att göra 1 gång per dag än ingen! 
Så kom bakslaget, nu 3 dagar utan ansiktstvätt. Vilket känns sådär, fast har man gått år utan att ens bry sig eller göra något så tror jag att 3 dagar inte gör så mycket. 
Har dock fått väldigt mycket prickar i pannan, och om det är från produkterna och användningen av MaryKay - krämerna eller om det är mösseksem som jag drabbas av ibland? Jag vet inte riktigt, får pröva igen och försöka hålla igång varje dag och se vad det gör för skillnad.
Känner ju ingen större skillnad annars... 

Tiden går

2013-10-23 klockan 23:53:57


Nu var det ett tag sedan jag hittade hit, nästan så man har glömt bort varför man bloggar och hur man gör. Men såna tider finns det också, finns väl egentligen inga ursäkter och faktiskt inga måsten. Vill ju dock blogga oftare och mer...
Nu är det som det är! 

Helgen som har varit har för min del varit extremt social, mycket prat och skratt. 
På Fredagen var det MaryKay - party hos min kusin Paulina med kladd, fika och prat.
På Lördagen så var det Partylite - party, middag och vinkväll hos Jenny. En kväll jag verkligen såg fram emot, super rolig och riktigt trevlig blev den också. Kanske något tidig hemgång, men var väldigt trött så det kanske var bra. En kväll med tjejsnack, tilltugg och vätskekontroller! Glaset var aldrig tomt och man behövde inte vara törstig, vi räknade ut att varje person drack lite mer än 2 liter vin!!! Att jag inte var bakis och hade en jävla huvudvärk är idag fortfarande ett under. Mådde toppen dagen efter och kände inte av kvällens bravader. Skönt
På Söndagen så besökte jag Gimo marknad med min kusin Anna, en skön dag med godis, promenad och intensivt samtal.
Som sagt en väldigt social helg, hade träningsvärk i magen och i kinderna efter denna helg. Skönt att umgås med så glada människor, detta behövde jag verkligen!
Så man kan se ljuset i tunneln och gå vidare i vardagen, att det finns människor runt omkring.
Och om jag tänker efter så har jag nog aldrig varit på en tjejkväll i vuxen ålder, druckit vin med jämnåriga eller vänner. Vilket känns lite smått deprimerande, gör inte ungdomar sånt? Ungdomar kanske är fel ord, vuxna kvinnor rättare sagt. Eller är det bara kärringar som har vinkväll? Visserligen var ju jag yngst i gänget, vilket inte kändes eller gjorde någon skillnad. I deras umgänge var jag en av dem, kärring eller kvinna i verkligheten men ingen brydde sig om åldern.
Och om jag ser tillbaka så saknar jag att " det " inte fanns för. 
Kan ju bara hoppas att det finns tid för fler vinkvällar här, samma gäng vore ju inte tokigt det heller.
Kärringvarning på mig!?

Godis

2013-10-20 klockan 20:25:37


Nu har jag nog så att jag klarar mig ett tag... 
2,5 kg nougat!!!


Var och besökte Gimo marknad under Söndagen med Anna, är ju ingenting att jämföra med Rimbos marknad. Men det var iaf en liten marknad och dem hade marknadsnougat och det var ju det jag var ute efter. Annars hade jag nog inte åkt dit... Köpte visserligen strumpor till mig själv också som jag behövde.
Gick såklart till det bästa ståndet av alla, dem reade ut sin nougat och med hela 50 %. Så man fick alltså 1 kg för 50 kr, men jag ville ju ha nougat för 100 kr så jag frågade helt enkelt om jag fick köpa 2 kg för 100 kr och det fick jag såklart! Då sa mannen i ståndet att jag kunde få en hel påse på 2,5 kg till samma pris, och nougatälskare som jag är så nappade jag såklart på det. 
Dessutom fick jag 0,5 kg gratis!
Så jag gjorde ett fynd!
Lycklig över det!? Javisst!

Kommer ju fan se ut som en nougat efter det här... 

Hudvård

2013-10-18 klockan 22:35:34


Ikväll har man fått lära sig lite vett och etikett om sin hy och hur man bör sköta den med bra produkter för att dels slippa rynkor och allt det där en människa kan få. Just allt sånt man inte vill ha i ansiktet, och det kan man försöka undvika om man tar hand om sig själv och sköter om sig själv. Även sin hy... 
Tänk om jag själv kunde tycka att det var lika viktigt idag, att sköta det morgon och kväll varje dag. Inte någon gång då och då, och inte stå där om x antal år och svära över mig själv och min hy... När jag redan idag kan hjälpa den för att undvika!
Fast jag anser det inte till att vara något viktigt i mitt liv, att ta hand om mig och mig själv. Det är inte viktigt idag, det är jobbigt.
Lustigt att man kan tycka att en själv inte är viktig...!

Jag har alltså varit på Mary Kay - party hemma hos Paulina, trevligt var det och man fick sig allt en liten väckarklocka som påminde mig att använda dem fina tuberna som står där så fint här i hyllan och samlar damm. Har superprodukter hemma, som jag faktiskt tycker gör stor skillnad redan vid första användningen. Men dem står bara där och lata jag skiter fullständigt i dem, och mig själv! 
Även fast jag lever med mottot att man bara lever en gång och då ska unna sig, pröva och göra saker i livet, varför kan jag då inte få in att ta hand om mig själv och min hy i mitt motto?

Luktsinne

2013-10-18 klockan 22:22:18


Att lukta på ett tänt ljus är ingen bra idé, speciellt inte om man är en katt...
Sixten blev just av med några " ögonfransar "... :(

Slutläst

2013-10-17 klockan 05:49:29


Då var den 240 sidor långa boken utläst, jag hann! Tråkigt nog så var det ett sådant slut så att man vill att det ska finnas ytterligare en bok, men detta var sista boken av en serie på 7 st böcker. Får helt enkelt nöja sig med detta slut...

En krigsserie, ett krig utbryter och ett gäng ungdomar förlorar sina familjer och bildar då ett gäng där dem kämpar att ta sig levande genom kriget och dessutom krigar tillbaka. En hemsk berättelse, men väl inne i boken så kan man inte släppa den och man vill veta vad som händer härnäst. Jag gillar väl inte egentligen den här typen av böcker, men efter att brodern min tipsade om att läsa hela serien och dessutom gjorde det så är det ju inte direkt att man hurrar. Gillar dock böcker med spänning där man sida efter sida suktar efter nästa, det händer något hela tiden!
Klart en läsvärd serie!

Och genom att man har läst denna serie och få läsa deras ord om just något så hemskt som krig så börjar man ju tänka på sitt eget liv och sin egna situation... Då har man det väldigt bra, och man ska inte klaga. Det är dock alldeles för enkelt att klaga idag, man hittar alltid något att klaga på. Är det inte vädret så är det något fel på bilen, man är för tjock, den personen gör si och den andra så. 
Det är lätt att klaga om småsaker när man inte har varit med om en världskris...

Njut av dagen, imorgon kan det vara försent...!
@Work

2013-10-16 klockan 21:37:15


Då sitter man på jobbet igen, nattjobbet och på passning. 
Har jobbat lite på kvällen också och varit iväg på simning, så jag är redan i jobbandan.
En ny bok har jag med mig, sista boken i serien... Hoppas på att hinna läsa ut den till kl 07.00!
Godnatt
Tömkörning

2013-10-16 klockan 17:59:40


Idag har det varit helt underbart höstväder och lusten till att ut och tömköra var väldigt stor och självklar.
Så jag tömkörde, började dock inne i ridhuset med lite skrittjobb. Mest jobb med skänkelvikningarna då dem inte riktigt funkade igår... Idag gick det bättre, något tjafsigt i höger varv men det var bara att nöta och kort därefter släppte det.
Slutade med lite skritt ute i det fina ridhuset! 
Kurs

2013-10-15 klockan 19:16:11


Ett steg i rätt riktning, ett steg närmare målet...
Har anmält mig till en grönt kort - kurs och det är verkligen på tiden! Kul ska det även bli att Paulina går kursen så vi gör det tillsammans. Sånt är mycket roligare!
Spännande!

Läsning

2013-10-14 klockan 17:44:04


Under nattens arbete, som verkligen var en väldigt lugn natt så att jag kunde sitta utan avbrott och läsa en bok från första sidan och vidare...
När det var 6 sidor kvar så hann jag inte läsa mera, arbetspasset var slut och det var dags att rapportera. 
Lite surt att jag inte hann med dem sista sidorna i den 302 sidor långa boken under natten... ;)
Ponny

2013-10-14 klockan 17:37:50


Inte varje dag man tömkör en fyrbent i detta lilla format...
Vilken omställning, vilken skillnad!

Goa Lina! <3
R.I.P

2013-10-14 klockan 17:35:10


Vila i frid Errol Flynn! <3

" The king of Joneberg "

Måndag

2013-10-14 klockan 06:46:13


Idag blir det en jobbig dag...


Solljus

2013-10-13 klockan 18:38:25


En viss liten herre som njuter av solens varma strålar! <3Nära...

2013-10-13 klockan 06:10:56


50 minuter kvar, mindre än 1 timme!
Vill hem och sova, trött och något skakis i kroppen. Magen är lite lätt irriterad...
Har lite saker som stoppar mig innan jag kan sluta ögonen, sluta tänka och börja sova...

@Work

2013-10-13 klockan 02:05:15


Arbetsnatt Lördag & Söndag!
Passning...

Dopdag

2013-10-13 klockan 01:59:05


Tidigare idag under Lördagen så var jag bjuden på dop i fina kapellet i min före detta hemort, Mias dotter Ida skulle idag döpas.
Så roligt att just jag blev bjuden på denna speciella dag, Mia och hennes lillasyster Lena var dagbarn hos min mamma då hon arbetade som dagmamma. Och det blev lite speciellt... Så Mia och Lena är mina styvsystrar kan man väl säga, vilket gör en sådan dag lite mera speciell!
Jättefint, trevligt och mysigt dop! :)


Som jag skrev på Facebook, för några år sedan så lekte vi med dockor tillsammans, bytte blöjor och gick med kudde under tröjan då man väntade nästa docka. Vi tog hand om våra " hästar " flera dagar om året. 
Många minnen... 
Nu har Mia skaffat sin fina docka, lilla Ida. Och jag har skaffat mina hästar... 
Åren flyger iväg, det som kändes som igår är ca 10 år bortåt... 
Läskig känsla!

I bilen påväg hem från jobbet så satte hjärnkontoret igång... Och på något sätt kände jag mig dålig, dålig för att jag inte har gjort det jag inte har gjort i livet. Saker som jag idag hade velat varit annorlunda, vissa saker kan jag ha gjort annorlunda och vissa saker går inte att styra över... Gjort är gjort! Och jag kan inte få saker ogjorda, osagda eller otänkta. Det är som det är, vi lever idag och gårdagen är minne. Klart man alltid kan göra något åt saken förr, men det kanske inte blir som förr och som sagt så kan man inte få saker som är ogjorda ogjort. Hade jag fått leva om mitt liv så hade jag ändrat på mycket... Men jag är jag och det jag har gjort får jag helt enkelt stå för idag. Kanske försöka glömma och sudda ut, radera ur systemet och rita över alla ärr.
Det är som det är, kan ju alltid ändra på dagen och de dagar som är framtid.
Framtiden kan man förändra och förändra vill jag, men hur?!
Jag är jag, är jag tillräcklig...?
Jag är en vuxen människa, men uppfattas jag som vuxen?

Lite snurrfunderingar här i natten...

Fuck Cancer

2013-10-12 klockan 23:25:23


Cancer är en hemsk sjukdom, värsta sjukdomen som finns!
Får obehag i hela kroppen när jag hör, säger eller tänker på ordet cancer, det gör ont och det är hemskt.
Att världens ens kan tillåta att bilda något så hemskt som sjukdomen cancer tycker jag är underligt. Världens ska ju vara så fin och bra, men alla dem finaste tas ifrån oss hastigt och smärtsamt i just cancer.
Usch!!!
Många klarar sig igenom sin cancer, många klarar sig inte och en dag är krafterna slut. Den tyngsta dagen av alla!

Idag så tog krafterna till en bekant till mig slut och hon somnade in. Som hon har kämpat!
Känner inte henne så väl, men att se genom Facebook att hon har somnat in skär i hjärtat.
Tänker och skänker många styrkekramar till hennes fina familj! <3

Tänker även på Jennie, du fina! <3

Fuck Cancer!!!

Amazing Ammolite

2013-10-11 klockan 12:15:58


Stallgångsträningen går bara bättre och bättre, inga dumheter och hon lyssnar på mig när jag ber henne om något. 
Duktig bebis! <3
Bilden är från idag!
Migränanfall

2013-10-11 klockan 12:13:17


Efter 3 dagar med huvudvärk / migrän så börjar smärtan och trycket att släppa, men det ligger fortfarande där och lurpassar! 
Dags att besöka doktorn och få något som kan hjälpa mot denna hemska smärta!?

Sovplats?

2013-10-11 klockan 12:10:38


Det är inte bara Sixten som gillar att mysa / sova framför brasan, även husse kan!
Frågan är vem som har lärt vem?


Förstört!

2013-10-11 klockan 12:06:34


Jävla skit...
Då var det slutridet på stubbåkern, bonden som sa att han skulle spara åkern och sa att vi fick rida på den håller nu på att plöja upp hela åkern.
Då kallar jag dig för bondjävel...
Kan säga att min planering sprack ganska mycket i igångsättningen på Kryssan, stubbåkern är ju perfekt i detta läge med Kryssan.
Jag som låg igår och tänkte på att börja galoppträna lite smått, nu är det kört!
Suck... 
Godis

2013-10-09 klockan 18:05:20


Godisets guld, marknadsnougat! <3
Så himmelskt goda, tråkigt att dem tar slut så fort och dem är svåra att få tag på. Men då får man längta och njuta extra mycket när man väl har godiset i handen.
Timme

2013-10-08 klockan 06:15:53


Den gyllene timmen är här, och med det menas såklart den sista timmen på jobbet innan hemgång. Timmen man riktigt räknar ner och man tittar alltför ofta på klockan.
När timmen är slagen så får man gå hem och GÅ hem ska jag göra idag. Det känns som en evighet sedan jag gick hem från jobbet så det är dags att ta tag i gåendet igen och göra det så länge man kan innan vintern är här på riktigt.
Kanske varit lite lat senaste tiden och tagit bilen, det är bekvämt. Men sen har ju höften strula sista veckan också, då chansar man inte för då är det långt att gå...
Så promenad hemåt med en avstickare till stallet i vanlig ordning, morgonfodra och vänta på att brudarna har käkat färdigt så jag kan ta ut dem i respektive hage. Dem äter ju fortfarande sitt morgonhö inne och genom det får jag lite tid över till annat då jag inte kan göra så mycket. Väldigt bra tid till att ta hand om mina läderprylar, vilket jag nästan varje morgon lägger lite tid på att smörja och putsa mitt läder jag äger och har. Tror nog aldrig mitt läder varit så rent och välsmort!
En trevlig stund att stå där på morgonen och lyssna på hästarna när dem tuggar sitt hö och jag får lädret att skina!
Brukar ofta hjälpa Jenny med utsläppet och även stallet ibland om jag redan har smort eller har en icke smörjardag, skönt att kunna hjälpa till och att ha något att göra. Inte lika skönt att sitta stilla nu då temperaturen och solen inte alls är lika varma.

Om jag orkar så fixar jag stallet, Kryssan äter snabbare än Ammolite så då tar jag ut henne först och kan sen mocka och fixa Kryssans box färdig medan Ammolite äter upp sitt.
Tänkte ut och tömköra Kryssan idag, inget avancerat arbete mer än skritt, ställa och böja då det var order av kiropraktorn. Så då blir det en tur i tömmarna idag!
Får se om jag orkar allt, lätt att göra allt när man ändå är i farten. Har dock inget att stressa till eller för idag, så jag kan med glädje gå hem och sova några timmar under dagen.
Har lite att fixa hemma också, men det är ett senare projekt...

Nu har ni lite att läsa efter denna natt, inte ofta man skriver hela 6 st inlägg så här tätt inpå om ens på samma dygn. Någon gång ska väl vara den första! 

Sovdags

2013-10-08 klockan 03:33:37


Sixten har verkligen förstått sig på det här med att sova, söta kisse! <3
Chrysolite

2013-10-08 klockan 03:27:00


Nu ska ni få läsa något väldigt positivt!!!

Helt plötsligt under Söndagen så ringer kiropraktorn och säger att han kan komma förbi stallet för att behandla Kryssan och kolla på 2 av Jennys ponnier, och med tanke på hur svårfångad denna karl är så är det väldigt riskabelt att säga nej.
1 timme efter samtalet så var han i stallet och han var redo att kika på Kryssan. Trav fram och tillbaka, han kände och satte akupunktur...
Efter ca 20 minuter så var det dags att klämma och känna på ryggen...
Och så var det klart!!!
Kryssan är nu alltså färdigbehandlad och friskförklarad!!! 
Hur jävla underbart som helst, vilken glädjande nyhet efter att dem sista dagarna har börjat ana det sämre... Och innan denna resa anade det värsta... Kryssan är enligt kiropraktorn väldigt fin och med tanke på hur sne hon var så är det väldigt positivt hur bra hon har svarat på behandlingarna. Och han kan inte riktigt tro eller se att Kryssan är hela 17 år varken i kroppen eller i psyket. Alltså en väldigt pigg och fräsch 17 åring med andra ord, och nu hoppas jag verkligen att hon håller sig såhär fräsch i bra många år så att vi kan ha roligt tillsammans. Våran tid tillsammans är verkligen inte slut och vi har många år kvar tillsammans <3
Efter att ha lagt ut så mycket pengar för alla dessa behandlingar så att det verkligen har svidit i plånboken så vill jag gärna att Kryssan ska få vara fräsch och smärtfri nu. Det förtjänar hon!

Så nu är det bara att köra vidare och fortsätta jobba oss uppåt och framåt, nu vill vi inte ha några hinder på vägen.
Så tänkte jag göra en ny kiropraktorkoll av ryggen om ca 3 månader igen så att saker och ting håller sig på plats och att det inte blir knas eller går åt fel håll.
Fick även svar på vad " klickandet " är för något och jag har varit orolig för detta, men det behöver jag inte vara längre. Det är sena som glider över något ben i kroppen då det inte finns tillräckligt med muskler runt omkring, är inget som är smärtsamt för hästen men jag tycker att det är obehagligt när man känner av " klickandet ". Men det är bara jobba vidare så att musklerna byggs på så att det där försvinner för gott.

Så är det, ser och känns väldigt ljust ut just nu! 
Bra känsla!

Amazing Ammolite

2013-10-08 klockan 03:03:23


Tidigare idag eller igår måste man väl säga nu, så tog jag in Ammolite på stallgången vid insläppet.
Hon måste ju lära sig att stå där även om hon har gjort det ett x antal gånger, ganska många gånger och fler gånger kommer det att bli... Men det är ju fortfarande osäkert när hon backar och inser att hon inte kan backa mera och sitter fast då kommer paniken. Sista gångerna hon har stått uppbunden och backat och börjat känna att det tar stopp så har hon faktiskt gått framåt, vilket är väldigt positivt tycker jag.
Och gårdagens stallgångsbesök gick super, synd att klaga när hon står stilla och dessutom står och vilar med ena bakbenet. Det är väldigt bra!
Borstad och kratsa hovarna, vilket även det gick galant. Man frågar om att låna hoven, Ammolite lyfter och jag kan kratsa. Sen att hon kan rycka lite är ingen fara, så länge det inte är något tjafs så är jag helnöjd!

Blir så stolt när det går bra, duktig Ammolite! <3

Duktig?

2013-10-07 klockan 22:40:24


Är jag så duktig?
Får höra massa bra och fint genom nya jobbet, alla verkar gilla och tycka om mig. Har bara hört en massa bra saker, och jag hoppas ju att det bara finns bra saker att säga om mig.
Bra känsla och stärkande! 

@Work

2013-10-07 klockan 22:27:51


Sitter på jobbet!
Blev inringd tidigare idag, trodde någon var sjuk... Men så var inte fallet!
Utan alla är här och friska, men att en extra personal behövdes vilket blev jag.
Och jag behövdes för att sitta hos en gumma, en orolig själ...
Nu sover hon och jag hoppas för hennes skull att hon får sova lika lugnt som hon gör nu hela natten.
Känns dock som att det kommer bli en väldigt lång natt för mig, hade jag vetat detta hade jag tagit med mig en bok till exempel. Har inget speciellt att fördriva tiden med, kan ju titta på tv såklart. 
Mer tid till bloggen... ;)

Klockan tickar på sakta men säkert!
Sov gott!

...

2013-10-06 klockan 06:00:08


Det bästa till den bästa! <3

@Work

2013-10-05 klockan 05:05:14


Marknaden är över för i år, även Fredagen är över.
Och allting var väl ungefär som tidigare år på marknaden, samla gamla fina saker stånd efter stånd.
Alltid lika roligt att gå på marknaden... Ja, vad ska jag säga!? 
Är jag så förändrad???
Jag kände igen flera och hade gärna hälsat på dem, men fick ingen kontakt alls av många. Man kände sig som en främling helt plötsligt... I sin före detta hemort.
Träffade några som jag kunde samtala med, trevligt!
Hittade lite smått & gott som jag gärna hade velat köpa, men höll fingrarna i styr och tänkte efter. Så det blev det heliga godiset, 1 kg med marknadsnougat! Älskar't!
Brända mandlar, havrebollar och en leksak till Sixten.
Hittade ett stånd med jättefina prylar med texter, synd bara att dem inte hade en hemsida... Typiskt!
Blir marknad snart igen, 1 år går fort.

Fredagen har passerat med en otrolig smärta i höften, fick ont under gåendet på marknaden. Tog värktabletter när jag gick och la mig, men idag har det varit värre. Varför vet jag inte riktigt, men höften verkar inte palla att gå sakta och ta det lugnt...
Så det blev bara stallgörat på förmiddagen, var inte att tänka på att göra något med Kryssan. Alldeles för ont, men med 2 dagars vila så ville jag helst inte få en 3:e. Gick hem och försökte sova, inte lätt när det gör ont. Men klarade några timmar iaf och det går ju bättre ju mer jag rör mig. Men det gör ont! 
Tog Kryssan på ridbanan och löslongerade henne innan insläpp, inge vidare jobb men bättre än ingenting. Hon fick springa av sig lite energi. Och igår lyckades hon nocka mig vid utsläppet och väl inne på kvällen nafsa hon tag i skinkan på mig, underbara häst...
Ammolite fick stå på skallgången och bli fin på kvällen innan det var dags för middag och sängdags, stod snällt på gången. Inget att klaga på, mer än att hon nu lyckades bita av grimskaftet. Tur att jag har ett lager med fler grimskaft, blir nog ett med Tabasco på snart...
Tussanhästar! <3

Sitter på jobbet, efter ca 2 veckor ofrivillig ledighet. Skönt att vara ledig och ta igen sig, men när man inte har fast blir man smått orolig med för lång ledighet. Jobbar denna natt och sedan en natt till, sedan ledig igen...
Osäkert...
Tänk om osäkerheten kunde släppa snart...

Marknad

2013-10-03 klockan 10:07:33


Idag är det första Torsdagen i Oktober vilket betyder att det är dags för den årliga endagsmarknaden, Rimbo marknad!
Och som alla andra år så är det ett måste att gå på marknaden, är som en liten tradition för mig.
Så idag befinner jag mig i Rimbo hela dagen! 

Ha en bra dag! =)

Prylar

2013-10-01 klockan 19:11:29


Att man kan ha så mycket saker & prylar, har ju samlat på mig en del under åren...
Men nu är jag less på allt!
Man har sparat varenda liten pryl man har fått, tagit eller köpt. Har förr i tiden haft det svårt att göra mig av med saker som jag har fått av andra. Men med åren så börjar trycket att lätta och jag känner att man kan inte spara på exakt allt. Man växer och ändrar tycke, man är mer mogen och vill ha ett vuxet utseende i sitt hem. " Leksakerna " måste bort!
Har genom alla flyttar rensat ut, men likförbannat så har man lika mycket " skit " kvar. 
Men känslan att göra sig av med mer och mer saker kommer mer med tiden. Och när man funderar att man har prylar och kartonger kvar hos mamma, vet inte om jag har något kvar hos pappa också än eller om allt har kommit därifrån. Känns som jag har saker överallt och att jag inte får någon ordning på sakerna och mitt liv...
Men nu ska det allt bli en storrensning!!! 
Ska försöka få hit alla prylar från mamma, och pappa om det finns, och verkligen gå igenom ALLT!
Som sagt man kan inte spara på allt och känna att man sviker den som har givit mig saken en gång i tiden när man väl väljer att göra sig av med denna.

Är idag på att-göra-mig-av-med-saker humör och jag har faktiskt gått igenom lite och gjort mig av med en del...
Funderade först om man ska rensa ut det man inte vill ha och försöka sälja på loppis, bra att man nu gör och tänker på det när loppissäsongen är över. Kan ju spara allt till nästa säsong, men då ska det ta plats och tynga ens hjärta. Kul om man kan få ihop pengar för det, men det är ju bra mycket jobb kring det också... Så det är inte bara!
Och jag vet inte riktigt om jag orkar hålla på och lägga allt detta jobb för att försöka sälja grejerna, då ska man verkligen hitta till rätt människor som är intresserade eller samlare av just dem sakerna jag säljer. Och det är inte lätt...
Har också funderat om man ska vara så jävlig att man rensar ut det man verkligen vill ha, behöver och som är ett betydelsefullt minne och sedan åka och kasta allting. Så slipper man bry sig helt enkelt! 
Svårt...!

Men jag har börjar på en säck och kastat...
Jag är less på saker... :/

RSS 2.0